Вівсянка на сніданок: найкращі рецепти вівсяної каші

Вівсянка на сніданок? Це може бути дуже смачно!


Нічого так не заряджає енергією на цілий день, як смачна і корисна вівсянка на сніданок. Ми вирішили підібрати вам найкращі рецепти вівсяної каші. Фахівці стверджують, що краще всього починати саме з неї. У чому ж чудодійна сила вівсянки?

Як і всі каші, вівсянка насичена клітковиною, багата білками, жирами і вуглеводами. Крім цього, в ній велика кількість вітамінів, наприклад, вітаміни групи В. Вживання вівсяної каші вранці сприяє поліпшенню роботи шлунково-кишкового тракту, відновлення обміну речовин, нормалізації роботи печінки, щитовидної залози, нирок. Але головна перевага вівсяної крупи, це її здатність допомагати організму, засвоїти поживні речовини, що надходять з їжею. Користь очевидна. Важливо пам’ятати, що готові солодкі каші швидкого приготування не володіють цінністю, а потрібно використовувати цільну вівсяну крупу або, на крайній випадок, геркулесові (вівсяні) пластівці, які є її похідною.

Не любите вівсянку? Значить, ви просто не вмієте її смачно готувати! Звичайно, багато хто пам’ятає ту неприємну слизкую кашу, якою годували нас в садку і школі, але ж ніхто не змушує її готувати саме так. Пропонуємо вам 4 простих рецепта вівсяної каші, які перетворять ваш сніданок в дуже смачну трапезу.

Каша краси

Актриса Джейн Фонда завжди говорить, що саме така «Каша краси» і спорт допомагають їй завжди тримати себе в бездоганній формі. Для приготування каші відварюють половину склянки вівсяної крупи (не пластівців) протягом 30 – 40 хвилин, саме цей період часу необхідний для повної готовності крупи. Кашу варимо на воді. Після чого, в неї потрібно додати пару столових ложок меду, родзинки і чищений несмажена арахіс на свій розсуд.

Вівсянка на сніданок для схуднення

Кориця відмінно розганяє обмін речовин і в поєднанні з вівсянкою і яблуком допомагає нормалізувати вагу. Вівсяну крупу (150 гр.) варять на знежиреному молоці або воді, туди ж додають натуральний яблучний сік без цукру (400 мл). Після того, як каша готова, в неї потрібно додати нарізане кубиками велике зелене яблуко, половину чайної ложки меленої кориці і все ретельно перемішати.

Примітка: Якщо проблем із зайвою вагою немає, то молоко беруть з нормальною жирністю, яблука солодкі і червоні, а також, за готовності, додають 50 мл вершків.

Подивіться так само приготування вівсяної каші на воді з коксом і бананом.

Гарбузово-вівсяна каша на сніданок

Така каша викличе захват, як у дітей, так і дорослих. Рецепт досить простий. Відварюється вівсяна крупа (100гр) на молоці (200 мл) і приблизно на 15-20 хвилині варіння в неї висипають 100 гр. дрібнонарізаною гарбуза, очищеної від шкірки, продовжують варити до повної готовності каші. У готову кашу додають жменю рубаних волоських горіхів, вершкове масло, цукор або мед за смаком.

Вівсянка в банку

Рецепт не вимагає термічної обробки і підходь для тих, у кого дефіцит часу. Знадобиться банку з кришкою або контейнер. На дно тари насипають шар геркулесових пластівців (приблизно 0,5 см), далі заливають його йогуртом, зверху викладають тонкий шар будь-якого нарізаного фруктів, ягід або горіхів, процедуру повторюють, поки банку не заповниться. Можна також додавати один з шарів варення або мед. Останній шар повинен бути з йогурту. Готують ліниву вівсянку в банку ввечері і ставлять на всю ніч у холодильник. Вранці пластівці набухають і просочуються вмістом, виходить дуже смачно.

Незважаючи на всю користь вівсянки, як і будь-який інший продукт, вона має протипоказання. Ні в якому разі не можна вживати вівсяну крупу в їжу при целіакії (непереносимості злаків) і алергії на глютен.

1 зірка2 зірки3 зірки4 зірки5 зірок (70 оцінок, середня: 5,00 з 5)
Loading...

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *