Вершкове масло: користь і шкода

Про користь і шкоду вершкового масла

Вершкове масло: користь і шкода цього натурального продукту заслуговує окремої статті. Це стосується, в особливості, дієтичного харчування. Адже в 100 гр продукту міститься 748ккал! Це досить багато, так що, масло вживати потрібно і можна, але лише в мінімальних дозах.

Про хімічному складі

Масло солодковершкове відрізняється унікальним хімічним складом. Всього 50 гр цього продукту здатне наситити організм людини третю добової дози вітаміну А (сприяє хорошій роботі імунної системи).

Також у ньому містяться такі важливі вітаміни К і D, E, всі представники вітамінів групи В (вони особливо добре засвоюються саме в жировій середовищі). Також потрібно відзначити, що описуваний продукт містить 40% мононенасыщенной олеїнової кислоти і більше ста видів жирних кислот. З хімічного складу слід виділити кальцій і калій, мідь і фосфор, натрій, цинк, залізо і марганець.


Про корисні властивості

У розумних кількостях цей продукт потрібно обов’язково їсти при патології ШКТ. Він сприяє загоєнню виразок, допомагає органу швидше відновлюватися за рахунок змазування його жирами.

За рахунок високого вмісту олеїнової кислоти багато лікарі радять їсти вершкове масло в профілактичних цілях, щоб не допустити розвиток онкології. Жирні продукти – це просто відмінний джерело енергії. У зимові холоди трохи вершкового масла допомагає зігрітися і швидко відновити сили.

Важливо! Обов’язково вершкове масло повинні їсти діти.
З-за нестачі цього продукту в раціоні у дітей спостерігається знижена розумова активність, знижується успішність у школі.

Про шкоду і протипоказання

Як ми з’ясували, цей продукт володіє унікальним хімічним складом і вкрай корисний. Але, ніколи не можна забувати про можливі протипоказання до її вживання.


Насамперед, у вершковому маслі міститься багато холестерину. Так що, якщо їсти його занадто багато, це призведе до розвитку атеросклерозу. Обов’язково потрібно купувати тільки натуральне масло, у складі якого є тільки молочні вершки. Різні добавки не приносять ніякої користі і можуть навіть зашкодити здоров’ю.

Знову ж таки, для всіх людей, а не тільки тих, хто сидить на дієті, потрібно ще раз підкреслити калорійність продукту. Якщо їсти вершкового масла занадто багато, то це сприяє розвитку ожиріння.


При розумному вживанні вершкового масла в їжу, воно буде корисним. Калорії, незважаючи навіть на їх велику кількість, будуть не перетворюватися в жир, а в енергію, яка так важлива для кожної сучасної людини.

1 зірка2 зірки3 зірки4 зірки5 зірок (70 оцінок, середня: 5,00 з 5)
Loading...

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *