Таблиця кислотних і лужних продуктів харчування та меню

Таблиця лужних продуктів харчування і особливості дієти

Присутність лугу в організмі має дуже велику роль, пов’язано це з кислотно-лужним балансом. Існують деякі продукти, які сприяють підвищенню кислотності в шлунку, при цьому процесі відбувається погане переварювання продуктів і освіта бродіння, що сприяє розмноженню бактерій.

При утворенні бактерій погано переварені продукти відкладаються шлаками і токсинами в організмі. В результаті чого спостерігається погіршення травлення та виникнення різного роду дискомфорту. Луг є свого роду стабілізатором кислотності і запобігає погіршенню процесу перетравлювання їжі.

Схуднути на 24 кг за місяць: думка лікарів-дієтологів

Популярна думка про те, що схуднути швидко і на багато неможливо - міцно засіло в головах сучасних людей. І хоча це твердження застаріло ще на початку 2000-х років, більшість досі вірить, що для схуднення не існує інших способів крім дієт і позамежних фізичних навантажень.

Але дослідження в області зниження ваги не стоять на місці. Одне з глобальних відкриттів останніх років - Eco Slim, дійсно творить справжні чудеса!

Редакція опитала 8 лікарів дієтологів з багаторічним досвідом і всі в один голос заявили, що вже давно рекомендують Eco Slim як безпечний засіб для самостійного зниження ваги.

Ємельяненко М.Ю. Дієтолог-ендокринолог
(Досвід роботи: більше 30 років)

Вплив сучасної масової культури зобов'язує жінок добре виглядати. Лікарі, в свою чергу, підтверджують - повнота не є нормальним станом здорового організму. Худнути треба, і якщо немає до того особливих показань, ви цілком можете худнути самостійно, без участі дієтолога. Сучасні препарати для схуднення повністю безпечні для домашнього застосування, і при цьому мають високу ефективність.

Я рекомендую своїм клієнтам Еco Slim, він настільки прискорює процеси метаболізму, що пацієнти буквально худнуть на очах. Кілька років тому були закінчені клінічні випробування і остаточно підтверджено, що Eco Slim не має жодного побічного ефекту.

Осипова Е.М. Жіночий Лікар-дієтолог
(Досвід роботи: 11 років)

Найбільший ефект Eco Slim діє на жінок старше 30-32 років. Спорт і дієти в цьому віці вже не дають відчутного результату або цей результат не постійний.

Щоденний прийом Eco Slim активізує всі обмінні процеси організму і дозволяє жінкам худнути до 7-10 кг за тиждень.

Гавриленко О.А. Лікар-ендокринолог
(Досвід роботи: більше 30 років)

Те що Eco Slim дозволяє швидко худнути, на 7-10 кг в тиждень, уже давно доведений факт. Але зовсім недавно було зроблено ще одне відкриття. Виявилося, що цей засіб є відмінною профілактикою захворювань шлунково-кишкового тракту і чудово очищає організм від токсичних речовин, негативний вплив яких краде у нас молодість, красу і здоров'я. Це дуже актуальна проблема для жителів міст.

На питання "Чи реально схуднути на 20 кг за місяць, використовуючи Eco Slim?" всі лікарі відповіли однозначно: "ТАК, реально."

У практиці доктора Ємельяненко були випадки схуднення на 30 і більше кілограм за місяць!

Eco Slim - це найпотужніший жиросжигатель на сьогоднішній день.

Ефект: - 7-23 кг за 30 днів

Мінуси: немає

Спосіб застосування Eco Slim:
1 таблетку розвести в склянці чистої води. Приймати 3-4 рази на день за півгодини до їди.

На нашому сайті представлений справжній Eco Slim для схуднення і профілактики ожиріння у жінок. Цей продукт має всі необхідні сертифікати і перевірений на ефективність. За місяць використання можна схуднути на 7-23 кг.

Сподіваємося тепер Ви не будете жертвами стереотипів, а будете крокувати в ногу з часом і використовувати найсучасніші методи для схуднення.

 

 

Вживання продуктів, які містять луг, допомагає швидше перетравлювати їжу і отримувати всі необхідні мінерали і вітаміни з продуктів харчування.

Причини порушення лужного балансу в бік кислотності

Порушення лужного балансу відбувається із-за неправильного харчування. При споживанні продуктів, які підвищують кислотність, підвищується рівень окислення організму, що і є причиною зниження лужного балансу.

Для того щоб врівноважити баланс, слід дотримуватися певного виду дієти, а також правильно формувати меню. Дуже важливо в процесі живлення правильно співставляти страви, які будуть оптимізувати рівень рН.

Продукти для підтримки лужного балансу

Для підтримки лужного балансу необхідно вживати лужні продукти.

До списку найбільш лужних продуктів відносяться:


  • Лимони.
  • Всі види зелені.
  • Коренеплоди, такі як буряк, редис.
  • Селера.
  • Огірки.
  • Часник.
  • Овочі крестоцветного виду.
  • Авокадо.

Найбільша кількість лугів міститься в овочах і зелені в сирому вигляді.

Кислі продукти харчування: користь і шкода

Найбільш речовини, організм продукти — це м’ясна, солодка і зернова їжа.

Користь окислюється їжі

Вред окислюється їжі

Наявність великої кількості вуглеводів, необхідних для вироблення енергії.

Вміст корисних мінералів і вітамінів.

Окислення дозволяє краще розділяти їжу на частинки.

Сприяє переварюванню їжі.
Зниження балансу рН.

Погіршення травлення.

Відкладення шкідливих речовин, таких як токсини і шлаки.

Збої в обміні речовин.

Зниження вуглеводного обміну.

Накопичення жирових відкладень.

Порушення цілісності кровоносних судин.

Підвищення рівня шкідливого холестерину.

Порушення роботи щитовидної залози.

Для того щоб окислення організму не приносило шкоди, необхідно стежити за кількістю і видом вживаної їжі.

Лужні продукти: користь і шкода

Лужні продукти, так само як і речовини, можуть приносити не тільки користь, але і шкоду організму.

Користь лужних продуктів
Шкода лужних продуктів

Знижує рівень кислоти в шлунку.

Відновлює процес обмін речовин.

Покращує роботу шлунка.

Налагоджує функціонування організму.

Виробляє перешкоди процесу бродіння в організмі і розвиток бактерій.

Висновок природним шляхом жирових відкладень.
При великій кількості можливий ризик збою в травленні.

Спостерігається подразнення шлунка.

Порушення кислотно-лужного балансу.

Знижується кількість кальцію в організмі.

Лужні продукти здатні усунути проблеми з травленням, проте в разі надмірного споживання можуть викликати дискомфорт і збої в процесі обміну речовин.

Таблиця лужних продуктів

Їжа, яка містить луг, може мати різний рівень насиченості даними речовиною:

Рівень насиченості
Продукти

Високо лужні продукти
Сода

Водорості

Лимон

Сочевиця

Лайм

Вода

Нектарин

Цибуля

Хурма

Ананас

Гарбуз

Картопля

Мандарин

Овочеві соки

Кавун

Помірно лужні продукти
Яблука

Абрикоси

Броколі

Диня

Перець

Каштан

Апельсин

Цикорій

Часник

Імбир

Грейпфрут

Зелень

Мед

Чайний гриб

Ківі

Манго

Оливки

Пастернак

Перець чорний

Горох

Малина

Соя

Низько лужні продукти
Мигдаль

Оцет яблучний

Артишоки

Авокадо

Ожина

Капуста

Вишня

Яйця

Баклажани

Чай

Гриби

Персик

Груша

Гарбуз

Редис

Дуже низько лужні продукти
Банан

Буряк

Чорниця

Селера

Огірок

Кінза

Квашена капуста

Кава

Виноград

Ізюм

Олія оливкова

Ріпа

Для споживання більшої кількості необхідного речовини необхідно вживати продукти без обробки в сирому вигляді.

Таблиця кислотності продуктів

Продукти, які здатні окислювати організм також мають різний рівень впливу на показник рН:

Рівень окислення
Продукти

Сильно окислюють
Чорниця

Журавлина

Чорнослив

Шоколад

Горіхи

Пшеничні вироби

Борошняні вироби

Випічка

Яловичина

Свинина

Баранина

Молоко

Сир

Алкоголь

Газовані напої

Ковбасні вироби

Консерви

Помірно окислюють
Цукор

Вишня

Квасоля

Кукурудза

Рис

Індичка

Курка

 

Слабо окислюють
Сливи

Соки

Насіння соняшнику

Риба

Масло

Сир

Чай

Дуже слабо окислюють
Сушені боби

Чорний хліб

Просо

Лужні продукти харчування від раку

Багато фахівців у медичній сфері стверджують, що правильно підібрана лужна дієта сприяє запобіганню розвитку ракових клітин.

Для запобігання виникнення ракових клітин, рекомендовано наступні продукти з переліку:

  • Лимон, лайм, грейпфрут, кавун, манго.
  • Часник, петрушка, цибуля, буряк, селера.
  • Просо.
  • Лляне масло.

Фахівці радять дотримуватися наступних правил для запобігання виникнення ракових клітин:

  • Ввести в щоденний раціон сирі фрукти і овочі.
  • Щодня виходити на свіже повітря.
  • Вживати в їжу тільки свіжовичавлені соки.
  • Знизити споживання м’ясних продуктів.
  • Виключити вживання синтетичних продуктів.

З-за неправильного харчування підвищуються випадки захворювання на рак, тому необхідно вживати лужну їжу не тільки для поліпшення загального стану людина, але і як профілактику від таких складних захворювань, як рак.

Кислотно–лужний баланс продуктів харчування

Кислотно-лужний баланс повинен прирівнюватися до показника 7. У разі якщо показник коливається в більшу сторону, це означає підвищену окислюваність організму. У тих випадках, коли показник менше 7, це означає перевагу лужного середовища.

Для того щоб виміряти рН, необхідно придбати в аптеці лакмусовими смужки і проводити аналіз сечі та слини. Після багаторазових експериментів виводитися середнє число, за яким визначається кислотно-лужний баланс організму.

Для того щоб показник рН залишався в нормі, необхідно стежити за кислотно-лужним балансом продуктів. Для цього слід використовувати збалансоване харчування, яке буде містити оптимальну кількість необхідних речовин.

Слід також знати, що для підтримки балансу на необхідному рівні слід правильно поєднувати продукти:


  • М’ясні страви рекомендовано вживати з фруктовими соками або овочевим гарніром.
  • Молочні продукти є самостійною стравою.
  • Рибні страви вживаються з овочевим гарніром або злаковим.
  • Борошняні вироби є окремим блюдом і допустиме вживання їх тільки з овочевим гарніром.
  • Фрукти і овочі рекомендовано вживати перед їжею або як окрему страву.

Для того щоб кислотно-лужний баланс залишався в нормі, дієтологи рекомендують періодично дотримуватися спеціальні дієти і розвантажувальні дні з кислими і лужними продуктами в тому числі.

Рецепти страв з лужних продуктів харчування

Для дотримання дієтичного харчування рекомендовано вживання таких страв для підвищення рівня лугів в організмі.

Овочевий салат

Інгредієнти:


  • 2 свіжих огірка;
  • редис 5 шт.;
  • сіль;
  • часточка часнику;
  • соєвий соус;
  • лимон;
  • кріп.

Хід приготування:

  • Огірки і редис нарізати півкільцями, змішати з дрібнонарізаною зеленню і посолити.
  • Приготувати заправку для салату змішавши кілька крапель лимонного соку, столову ложку соєвого соусу і часник, пропущений через прес.
  • Заправити салат заправкою.

Салат з вареного буряка і моркви

Інгредієнти:

  • морква;
  • буряк;
  • 2 зубчики часнику;
  • олія оливкова;
  • лимон сіль;
  • насіння кунжуту.

Хід приготування:

  • Морква і буряк відварити і натерти на крупній тертці.
  • Часник пропустити через прес і змішати з човном чайної лимонного соку і оливковою олією.
  • Додати до овочів насіння кунжуту, посолити.
  • Заправити приготовленої заправкою.

Суп-пюре з брокколі

Інгредієнти:


  • брокколі 0,5 кг;
  • морква 1 штука;
  • картопля 1 штука;
  • вершки 100 грам;
  • сіль.

Хід приготування:

  • Довести до кипіння в каструлі воду півлітра, додати дрібно нарізану картоплю і моркву і прокип’ятити протягом 5 хвилин.
  • Додати брокколі і варити протягом 10 хвилин.
  • Використовуючи блендер, подрібнить все що становить каструлі і додати спеції за смаком.
  • Додати в пюре вершки і ретельно перемішати.
  • Вживати можна як у холодному, так і в гарячому вигляді.

Котлети з картоплі та моркви

Інгредієнти:


  • картопля 2 штуки;
  • одна морква;
  • цибуля;
  • сухарі панірувальні;
  • спеції;
  • олія соняшникова.

Хід приготування:

  • Відварити картоплю і моркву, очистити від шкірки і натерти на крупній тертці.
  • Посолити, додати поросяти, ягняти цибулю.
  • Сформувати котлети.
  • Обваляти котлети в сухарях і підсмажити на рослинній олії.

Фруктовий салат

Інгредієнти:

  • авокадо;
  • банан;
  • хурма;
  • йогурт натуральний.

Хід приготування:

  • Авокадо чистити від шкірки і кісточки і нарізати невеликими скибочками.
  • Додати нарізаний банан і хурму.
  • Додати натуральний йогурт і ретельно перемішати.

Як вийти з лужної дієти?

Дотримуючись лужну дієту необхідно знати, як правильно з неї виходити. Припиняти вживання лужних продуктів необхідно поступово. Щодня водити невелику кількість білкового продукту і дотримуватися низьку калорійність страв, які вживаються в їжу.

Для того щоб зберегти отриманий від дієти результат, слід стежити за різноманітністю меню і комбінувати різні види їжі між собою.

У чому полягає лужна дієта?

Завдання лужної дієти полягає в першу чергу на зниження рівня окислення організму і підвищення здатності шлунка швидко перетравлювати цю їжу.

Використання такого методу харчування дозволяє знизити зайву вагу і вивести всі накопичені шлаки і токсини. Суть дієти полягає в помірному вживанні в їжу продуктів, які містять велику кількість лугу.

Меню дієти

Зразкове меню на тиждень у таблиці:

День тижня
Меню

Понеділок
Сніданок: салат з редиски.

Обід: суп з брокколі, чай.

Полуденок: дві скибочки кавуна.

Вечеря: морквяні котлети на пару, чай зелений.

Вівторок
Сніданок: натуральний йогурт 200 грам.

Обід: салат з фруктів з йогуртом.

Полудень: яблуко.

Вечеря: пюре з гарбуза, овочеве рагу.

Середа
Сніданок: два яблука, чай.

Обід: овочевий суп, чай.

Полуденок: склянка йогурту і одна груша.

Вечеря: риба, запечена з лимоном 100 грам, салат з вареного буряка.

Четвер
Сніданок: один банан.

Обід: каша гречана з грибами 100 грам, терта морква з соєвим соусом 100 грам.

Полуденок: грейпфрут.

Вечеря: сто грам вареної курки з овочевим гарніром.

П’ятниця
Сніданок: одне варене яйце, чай.

Обід: каша геркулес з тертим зеленим яблуком, чай.

Полуденок: два мандарина.

Вечеря: овочеве рагу з грибами 200 грам, чай зелений.

Субота
Сніданок: склянка йогурту і один банан.

Обід: риба, запечена з лимоном, салат з морської капусти.

Полуденок: ананас невеликий.

Обід: грибний суп, салат зі свіжих овочів.

Неділя
Сніданок: омлет з одного яйця, чай.

Обід: пюре з картоплі 100 грам, відварна курка 100 г, чай.

Полуденок: апельсин.

Вечеря: кабачкові оладки з соєвим соусом 100 грам.

Протипоказання до лужної дієті

Перед тим як виконувати такий спосіб харчування необхідно отримати консультацію лікаря.

Лужні дієти мають деякі протипоказання, а саме:


  • Збої в роботі нирок.
  • Захворювання серця.
  • Ослаблені стінки судин.
  • Захворювання кишечника.
  • Відкриті виразки.
  • Період годування груддю.
  • Вагітність.
  • Дитячий вік.

При дотриманні дієтичного харчування з вищевказаними проблемами можуть виникнути ускладнення або розвиток інших видів хвороб.

Плюси і мінуси дієти

Як і будь-який вид дієтичного харчування, лужна дієта має свої переваги і недоліки.

Переваги:

  • Ефективно знижує вагу.
  • Відновлює роботу шлунку і покращує обмін речовин.
  • Сприяє очищенню організму від шлаків і токсинів.
  • Підвищує опірність імунітету до різних вірусних захворювань.
  • Покращує функціонування всіх органів.
  • Відновлює рівень рН.
  • Покращує щоденний стілець.

Недоліки:

  • Не є збалансованим харчуванням, при дотриманні такої дієти необхідно додаткове застосування вітамінних комплексів.
  • Складність у виконанні, дуже важко повністю відмовитися від багатьох продуктів щоденного вживання.
  • Не можна дотримуватися дієтичне харчування тривалий час.
  • Є певні протипоказання до дотримання дієти.
  • Може спостерігатися різке погіршення самопочуття, з-за недостатнього надходження корисних речовин.

Незважаючи на всі наявні недоліки, такий вид дієтичного харчування дуже часто фахівці рекомендують для поліпшення загального стану організму.

Кислотно-лужний баланс є дуже важливим для нормального самопочуття людини, при порушенні можуть з’явитися проблеми, такі як постійна втома, поганий сон і зайва вага. Для врівноваження рН необхідно стежити не тільки за якістю продуктів, але і за їх сумісністю один з одним.

Для врівноваження показників необхідно правильно підібрати меню і виключити продукти, які викликають окислення організму. Крім того такий метод харчування не тільки поліпшить роботу кишечника, але і допоможе скинути зайву вагу і вирішити накопичені шлаки і токсини.

1 зірка2 зірки3 зірки4 зірки5 зірок (52 оцінок, середня: 5,00 з 5)
Loading...

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *