Суп із селери для схуднення: рецепт з фото, результати і відгуки

Топ-11 рецептів супу із селери для схуднення

Останні кілька років суп для схуднення з селерою займає чільну позицію серед інших страв, які допомагають позбавитися від зайвої ваги. У чому секрет нестандартного смачного компонента, які його переваги?

Сучасна дієтологія вказує на необхідність вживання рідких страв, бульйони позитивно впливають на роботу шлунку, покращують загальний стан організму. Завдяки рідкісному складу вітамінний компонент вдосконалюють функціональний арсенал супів, додаючи їм також нових смаків.

Користь дієтичних овочевих супів

Схуднути на 24 кг за місяць: думка лікарів-дієтологів

Популярна думка про те, що схуднути швидко і на багато неможливо - міцно засіло в головах сучасних людей. І хоча це твердження застаріло ще на початку 2000-х років, більшість досі вірить, що для схуднення не існує інших способів крім дієт і позамежних фізичних навантажень.

Але дослідження в області зниження ваги не стоять на місці. Одне з глобальних відкриттів останніх років - Eco Slim, дійсно творить справжні чудеса!

Редакція опитала 8 лікарів дієтологів з багаторічним досвідом і всі в один голос заявили, що вже давно рекомендують Eco Slim як безпечний засіб для самостійного зниження ваги.

Ємельяненко М.Ю. Дієтолог-ендокринолог
(Досвід роботи: більше 30 років)

Вплив сучасної масової культури зобов'язує жінок добре виглядати. Лікарі, в свою чергу, підтверджують - повнота не є нормальним станом здорового організму. Худнути треба, і якщо немає до того особливих показань, ви цілком можете худнути самостійно, без участі дієтолога. Сучасні препарати для схуднення повністю безпечні для домашнього застосування, і при цьому мають високу ефективність.

Я рекомендую своїм клієнтам Еco Slim, він настільки прискорює процеси метаболізму, що пацієнти буквально худнуть на очах. Кілька років тому були закінчені клінічні випробування і остаточно підтверджено, що Eco Slim не має жодного побічного ефекту.

Осипова Е.М. Жіночий Лікар-дієтолог
(Досвід роботи: 11 років)

Найбільший ефект Eco Slim діє на жінок старше 30-32 років. Спорт і дієти в цьому віці вже не дають відчутного результату або цей результат не постійний.

Щоденний прийом Eco Slim активізує всі обмінні процеси організму і дозволяє жінкам худнути до 7-10 кг за тиждень.

Гавриленко О.А. Лікар-ендокринолог
(Досвід роботи: більше 30 років)

Те що Eco Slim дозволяє швидко худнути, на 7-10 кг в тиждень, уже давно доведений факт. Але зовсім недавно було зроблено ще одне відкриття. Виявилося, що цей засіб є відмінною профілактикою захворювань шлунково-кишкового тракту і чудово очищає організм від токсичних речовин, негативний вплив яких краде у нас молодість, красу і здоров'я. Це дуже актуальна проблема для жителів міст.

На питання "Чи реально схуднути на 20 кг за місяць, використовуючи Eco Slim?" всі лікарі відповіли однозначно: "ТАК, реально."

У практиці доктора Ємельяненко були випадки схуднення на 30 і більше кілограм за місяць!

Eco Slim - це найпотужніший жиросжигатель на сьогоднішній день.

Ефект: - 7-23 кг за 30 днів

Мінуси: немає

Спосіб застосування Eco Slim:
1 таблетку розвести в склянці чистої води. Приймати 3-4 рази на день за півгодини до їди.

На нашому сайті представлений справжній Eco Slim для схуднення і профілактики ожиріння у жінок. Цей продукт має всі необхідні сертифікати і перевірений на ефективність. За місяць використання можна схуднути на 7-23 кг.

Сподіваємося тепер Ви не будете жертвами стереотипів, а будете крокувати в ногу з часом і використовувати найсучасніші методи для схуднення.

 

 

Користь овочевий складовою раціону не обмежується легкістю готування, різноманітністю рецептур.

Серед незаперечних плюсів харчування з рідкими варіаціями основної страви:

  • Мінімальний набір калорій, швидке перетравлення.
  • Варені овочі зберігають 75% вітамінів, позитивно впливають на імунну систему, роботу внутрішніх органів.
  • Супи заповнюють можливий дефіцит води, сприяють зникненню горбистою скоринки целюліту.

Для приготування бульйонів не потрібні кухарські навички, безмежна кількість вільних хвилин. Ситний обід оперативно створить мультиварка, глиняна тара в духовці.

Який же він, правильний, легкий і корисний суп із селери для схуднення? Сьогодні існує безліч варіантів низькокалорійних овочевих супів, які користуються великою популярністю і містять лише корисні компоненти, які не нашкодять фігурі, а навпаки, допоможуть скинути зайві кілограми.

Корисні властивості селери

Описуючи функціональний арсенал вітамінних властивостей запашного рослини, слід зробити акцент на тому, що регулярне вживання продукту:

  • уповільнює процеси старіння;
  • покращує секрецію шлункового соку;
  • підвищує рівень гемоглобіну;
  • нормалізує артеріальний тиск;
  • очищає організм;
  • знімає набряки.

Лікарі рекомендують звернути увагу на рецепти з незвичайним мешканцям грядок діабетикам, гіпертонікам. Селера — бажана частина раціону для людей у віці, які страждають від нервових захворювань.

Дієта на супі з селерою

Популярна методика харчування на супі з пряним рослиною полягає в наступних принципах:

  • Тривалість способу харчування варіюється від 3 до 7 днів, тижнева дієта вважається більш успішною.
  • Весь час худне повинен харчуватися супами, не вживаючи в їжу нічого твердого.
  • Виключити з традиційного раціону газовані солодкі, алкогольні напої, які є забороненими при будь-якій дієті.
  • Дозволений зелений чай, міцна кава без додавання цукру, підсолоджувачів.
  • Завершення способу харчування ознаменується суворими рамками вживання продуктів, солодощі заборонені.

Дієтичне меню дозволить позбутися від декількох сантиметрів в області стегон і талії, зменшить колишню кількість кілограмів. Для закріплення досягнутого результату бажано не припиняти готувати супи, займатися спортом.

Читайте також


Прості і смачні рецепти дієтичних страв в духовці
Люди, які серйозно ставляться до власного здоров’я, уважно стежать за своїм раціоном. Причини можуть бути пов’язані…

Скільки калорій в сельдереевом супі?

Чітке дотримання класичної технології приготування супу, використання в якості компонентів тільки елементів рослини означає наступні показники калорійності:

  • 100 г – 7-9 калорій;
  • 300 г – 23-25 калорій.

Експлуатація додаткових овочів, спецій незначно збільшує цифру поживної цінності бульйону. Стограмова порція насиченого супу в середньому має 40 Кк, з додаванням м’яса курки — 110 Кк.

Загальні принципи приготування супу з селерою

Головні правила приготування перших страв з селерою полягають у виконанні всіх необхідних для інгредієнтів «гігієнічних процедур», також необхідно:


  • Уникати крохмалистої картоплі, не використовувати його в якості головного компонента супу.
  • Видаляти жорсткі частини щільного стебла, зрізати вістрям ножа або зчищати спеціальними інструментами.
  • Подавати готовий суп в піалах, акуратних мисках невеликого розміру.

Головне правило готування — не боятися кулінарних експериментів, створюючи нові комбінації смаку, розбавляючи класичний смак овочевого бульйону екзотичними варіаціями готування інгредієнтів.

Рецепти

Суп з селери

Використовувані продукти:

  • 500 г селери;
  • 700 мл овочевого бульйону;
  • 1 склянку солодких вершків.

Процеси приготування:


  • Ретельно промити, нарізати очищену селера дрібними кубиками.
  • Довести бульйон до кипіння, додати в ароматний окріп отримані шматки.
  • Варити близько півгодини, поки головний компонент не розм’якне.
  • З отриманого блюда зробити крем-суп за допомогою блендера, додати вершків для ніжності смаку.
  • За рецептом потрібно дати суміші охолонути, після ще раз прокип’ятити, приправити прянощами.

Суп з селери і цибулі

Використовувані продукти:

  • 300 кореневого селери;
  • 1 цибулина;
  • 3 яблука кислих;
  • 1 л овочевого бульйону;
  • сіль, мускатний горіх.

Процеси приготування:


  • Шматок селери очистити, нарізати продукт рівними шматочками, цибулю — півкільцями, кислі яблука — тонкими часточками.
  • Розтопити масло в каструлі, обсмажити цибульні кільця до утворення хрусткої скоринки.
  • Додати до ароматного інгредієнту шматки селери, яблук, томити інгредієнти 1-2 хвилини.
  • Залити продукти овочевим бульйоном, варити суп близько 20 хвилин.
  • Додати ресторанного шарму можна за допомогою блендера і невеликої кількості молока. Насичений крем-суп прикрасити шматочками риби (курки), підсмаженими сухарями.

Суп з селери і помідорів

Використовувані продукти:

  • 250 г селери;
  • 450 г білокачанної капусти;
  • 200 г томатів;
  • 100 г цибулі;
  • 1 цибуля-порей.

Процеси приготування:


  • Приготувати суп з помідорів із селери дуже просто.
  • Всі компоненти майбутнього супу промити, очистити і грубо нарізати кубиками середнього розміру.
  • Обсмажити овочі до освіти у цибулі апетитною скоринки.
  • Необхідно сарить інгредієнти в каструлі 45 хвилин, додати близько 2 літрів води.
  • Приправити готову страву соєвим соусом, прикрасити зеленню.
  • Поживний суп стане відмінною складовою дієтичного раціону, допомагаючи худеющему позбавлятися від зайвих кілограмів, поліпшити самопочуття.

Суп для схуднення із селери, цибулі та капусти

Використовувані продукти:

  • 350 г селери;
  • 3 цибулини;
  • ½ Білокачанної капусти;
  • 1 кубик овочевого бульйону;
  • 1 ст. л. томатної пасти;
  • сіль, спеції (імбир, каррі).

Процеси приготування:


  • Капусту вимити, нарізати дуже тонкою соломкою.
  • Очистити цибулю, селеру, нарізати інгредієнти акуратними кубиками.
  • Помістити все відносно велику каструлю, заповнити достатньою кількістю води, щоб покрити всі компоненти майбутнього страви.
  • Додати в суміш томатну пасту, бульйонний кубик.
  • Закип’ятити воду, варити протягом 13-15 хвилин.

Пряний каррі, подрібнена пилок імбиру прискорюють метаболізм, спалюють жири, тому так полюбляють кухарями екзотичних напрямків. Гострі приправи додають смаку, поліпшать дієтичне характеристики страви.

Суп з селери стеблового

Використовувані продукти:

  • 2 стеблового селери;
  • 300 г яблук;
  • 110 г цибулі;
  • 1 л бульйону.

Процеси приготування:


  • Очистити селеру, цибулю, нарізати кубиками.
  • Видалити з соковитої м’якоті яблук серцевину, грубо порізати на шматки.
  • Всі інгредієнти підсмажити в олії на середньому вогні, варити в каструлі.
  • Додати в тару бульйон, кип’ятити протягом півгодини.
  • У блендері зробити з супу домашній аналог ресторанного першого страви.

Суп-пюре з селери

Використовувані продукти:

  • 275 г селери;
  • 620 г картоплі;
  • 3 зубчики часнику;
  • ½ Л овочевого бульйону.

Процеси приготування:


  • Почистити картоплю, селеру, нарізати продукти кубиками середнього розміру.
  • Злегка обсмажити шматочки в каструлі, кинувши на дно тари невеликий шматочок вершкового масла.
  • Овочі змінять колір, можна додати часник і смажити інгредієнти пару хвилин.
  • Залити компоненти майбутнього супу бульйоном, варити до м’якості продуктів.
  • Крем-суп за допомогою блендера, для м’якості додати трохи молока (вершків).
  • Залишки картоплі можуть стати декоративним елементом, якщо попередньо запекти геометричні шматочки в духовці.
  • Готової закускою прикрасити поверхню повітряного крем-супу.

Суп з кореня селери

Використовувані продукти:

  • 1 корінь селери;
  • 400 г білої капусти;
  • 3 маленькі цибулини;
  • 2 помідора, свіжих;
  • 3 літри води;
  • сіль, перець.

Процеси приготування:


  • Очистити цибулю, вимити всі види овочів і нарізати на дрібні шматочки. Томати — витонченими кубиками, капусту і селеру — шматочками, цибулю — півкільцями.
  • Потім помістити всі нарізані овочі у велику каструлю, додати потрібну кількість води.
  • Довести ароматну суміш до кипіння, варити 9-11 хвилин.
  • Після продовжити варити суп при низькій температурі, поки всі овочі не стануть м’якими.

Не можна забувати про спеції, з рослиною поєднується перець, коріандр. Нових смакових акцентів зрадить витіювата гілочка петрушки, пару листочків базиліка.

Читайте також


Кращі рецепти смачних дієтичних страв в мультиварці
В мультиварці готують страви з мінімальною кількістю масла, зі збереженням вітамінів і мінералів. Рецепти дієтичні…

Суп для схуднення без селери

Використовувані продукти:

  • 1 цукіні;
  • 2 моркви;
  • 250 г картоплі;
  • 4 ч. л. гранульованого бульйону.

Процеси приготування:


  • Очистити всі овочі, нарізати акуратними кубиками (чим менше розмір, тим швидше інгредієнти приготуються).
  • Нарізані продукти підсмажити в каструлі з додаванням ріпакової олії.
  • Додати близько літра води, кип’ятити на середньому вогні.
  • Приправити овочеву суміш гранульованим бульйоном, сіллю.
  • Варити до пом’якшення текстури овочів.
  • Подача страви стане яскравішим, якщо додатково прикрасити суп гілочками кропу. Для контрастності смаку і аромату підсмажити трохи ріпчастої цибулі, зубчик часнику.

Томатний суп з селерою

Використовувані продукти:

  • 380 г селери;
  • 680 г томатів;
  • 1 морква;
  • 1 зубчик часнику;
  • 1 ст. л. ріпакової олії;
  • ½ Л овочевого бульйону.

Процеси приготування:


  • Вимити селеру і моркву, нарізати тонкими смужками. Видалити у плодів томатів плодоніжки, розрізати м’ясисту ягоду на кубики.
  • Нагріти масло в каструлі, смажити часник і селеру.
  • Близько 3-5 хвилин томити з інгредієнтами моркву, додати томати.
  • Додати до компонентів овочевий бульйон, поживну суміш кип’ятити протягом півгодини.
  • З супу зробити пюре з допомогою ручного блендера.
  • Можна додати цибулю, готувати його до утворення склоподібної прозорості.
  • Висушений базилік, лавровий лист, орегано — пряні компоненти скрасять смак і аромат поживної страви.
  • Соковитий томатний суп охолодити свіжою сметаною.

Суп з листя селери

Використовувані продукти:

  • 100 г листя селери;
  • 450 г гарбуза;
  • 100 г вершків;
  • 2 картоплини;
  • 1 моркву.

Процеси приготування:


  • Очистити овочі, гарбуз нарізати кубиками, цибулю-порей — кільцями, картоплю і моркву натерти на дрібну соломку.
  • Цибулю-порей, моркву злегка обсмажити на дні каструлі.
  • Додати шматочки гарбуза, тушкувати компоненти разом протягом 5-8 мнуть.
  • Розбавити яскраву палітру майже готових компонентів соломкою картоплі, влити воду (бульйон).
  • Варити суміш не більше 15 хвилин.

Суп із селери з куркою

Використовувані продукти:

  • 300 г селери;
  • 250 г філе курячої грудинки;
  • 3 цибулі-шалот;
  • 2 моркви;
  • 2 лимона;
  • ½ Л курячого бульйону.

Процеси приготування:


  • Цибулю-шалот нарізати кільцями, селера і курку — грубими кубиками, моркву — тонкими слайсами.
  • У каструлі розтопити скромний скибочку вершкового масла, обсмажувати на ньому нарізані інгредієнти, регулярно перемішуючи.
  • Позбавити від шкірки лимони, з м’якоті вичавити цитрусовий сік, додати до овочів.
  • Залити продукти ароматним бульйоном, повільно довести до кипіння, варити 40 хвилин.

Чим замінити селера в супі?

Бажаючі схуднути без допомоги запашного рослини часто експлуатують у кулінарних ідей поживних страв наступні продукти:

  • корінь петрушки, пастернаку;
  • кінза, любисток;
  • пекінська капуста;
  • зелена паприка.

Унікальний смак тонкого стебла складно замінити з допомогою традиційних овочів і зелені, деякі майстрині використовують для досягнення ефекту солодкого хрускоту огірки, кабачки.

Протипоказання до дієти

Не ризикувати скинути вагу за допомогою дієти на супах з додаванням елементів запашного рослини бажано:

  • язвенникам, власникам гастриту;
  • людям з підвищеною кислотністю;
  • дівчатам у період лактації, вагітним.

При найменшому дискомфорті необхідно терміново припинити вживання страв з великою кількістю селерою, проконсультуватися з фахівцем.

Відгуки

Відгуки людей про дієту на селері:



1 зірка2 зірки3 зірки4 зірки5 зірок (58 оцінок, середня: 5,00 з 5)
Loading...

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *