Смачні рецепти дієтичних страв з кабачків з фото для схуднення
Найпопулярніші рецепти дієтичних страв з кабачків
Кабачки мають позитивний вплив на всі системи організму, сприяють схудненню, і входять у перелік простих і доступних дієтичних продуктів.
Дієтичний рецепт кабачків стане паличкою-виручалочкою в домашньому здоровому меню для тих, хто бажає не тільки урізноманітнити річний раціон, але і знайти бажані вигини тіла.
Що з себе являє кабачкова дієта?
Під час дієти близько одного тижня включають в раціон різноманітні низькокалорійні страви з кабачка, які доповнюють такими продуктами, як птах і риба, сир, молоко, гриби, йогурт, яйця і зелень. Калорійність таких страв мінімальна, що дозволить скинути зайві кілограми, при цьому харчуватися дуже смачним і корисним овочем.
Категорична заборона на вживання макаронних, хлібобулочних виробів, цукру, копченостей, картоплі, кави та алкогольних напоїв. Одним з переваг кабачкової дієти є відсутність почуття голоду, а різноманітність рецептів дієтичних дозволить відчути себе справжнім шеф-кухарем на власній кухні.
Схуднути на 24 кг за місяць: думка лікарів-дієтологів
Популярна думка про те, що схуднути швидко і на багато неможливо - міцно засіло в головах сучасних людей. І хоча це твердження застаріло ще на початку 2000-х років, більшість досі вірить, що для схуднення не існує інших способів крім дієт і позамежних фізичних навантажень.
Але дослідження в області зниження ваги не стоять на місці. Одне з глобальних відкриттів останніх років - Eco Slim, дійсно творить справжні чудеса!
Редакція опитала 8 лікарів дієтологів з багаторічним досвідом і всі в один голос заявили, що вже давно рекомендують Eco Slim як безпечний засіб для самостійного зниження ваги.
Вплив сучасної масової культури зобов'язує жінок добре виглядати. Лікарі, в свою чергу, підтверджують - повнота не є нормальним станом здорового організму. Худнути треба, і якщо немає до того особливих показань, ви цілком можете худнути самостійно, без участі дієтолога. Сучасні препарати для схуднення повністю безпечні для домашнього застосування, і при цьому мають високу ефективність. Я рекомендую своїм клієнтам Еco Slim, він настільки прискорює процеси метаболізму, що пацієнти буквально худнуть на очах. Кілька років тому були закінчені клінічні випробування і остаточно підтверджено, що Eco Slim не має жодного побічного ефекту. |
Найбільший ефект Eco Slim діє на жінок старше 30-32 років. Спорт і дієти в цьому віці вже не дають відчутного результату або цей результат не постійний. Щоденний прийом Eco Slim активізує всі обмінні процеси організму і дозволяє жінкам худнути до 7-10 кг за тиждень. |
Те що Eco Slim дозволяє швидко худнути, на 7-10 кг в тиждень, уже давно доведений факт. Але зовсім недавно було зроблено ще одне відкриття. Виявилося, що цей засіб є відмінною профілактикою захворювань шлунково-кишкового тракту і чудово очищає організм від токсичних речовин, негативний вплив яких краде у нас молодість, красу і здоров'я. Це дуже актуальна проблема для жителів міст. |
На питання "Чи реально схуднути на 20 кг за місяць, використовуючи Eco Slim?" всі лікарі відповіли однозначно: "ТАК, реально."
У практиці доктора Ємельяненко були випадки схуднення на 30 і більше кілограм за місяць!
Eco Slim - це найпотужніший жиросжигатель на сьогоднішній день.
Ефект: - 7-23 кг за 30 днів
Мінуси: немає
Спосіб застосування Eco Slim:
1 таблетку розвести в склянці чистої води. Приймати 3-4 рази на день за півгодини до їди.
На нашому сайті представлений справжній Eco Slim для схуднення і профілактики ожиріння у жінок. Цей продукт має всі необхідні сертифікати і перевірений на ефективність. За місяць використання можна схуднути на 7-23 кг.
Сподіваємося тепер Ви не будете жертвами стереотипів, а будете крокувати в ногу з часом і використовувати найсучасніші методи для схуднення.
Кабачкова дієта передбачає дотримання низки умов:
- випиваємо не менше 1,5 літра води протягом доби, додатково приймаємо овочеві соки, зелений чай;
- мінімальна часу термічна обробка овоча;
- дотримуємося дробове харчування;
- доповнюємо раціон білковими продуктами.
Корисні властивості кабачка
У ньому майже відсутні калорії і вуглеводи – 20 ккал на 100 гр., він багатий магнієм, залізом, калієм, вітамінами В1, В3, С, а також речовини, які активно виводять шлаки і розщеплюють жирові відкладення.
При регулярному вживанні дієтичних страв з кабачка поліпшується водно-сольовий обмін, виводиться зайва вода швидко йде набряклість і прояви целюліту.
Вплив на організм складно переоцінити:
- наявність вітаміну А активізує вироблення колагену, який відповідає за стан волосся і шкіри;
- вживають для підвищення рівня гемоглобіну в крові;
- організм легко засвоює м’які волокна овоча, тому стимулюється перистальтика під час травлення;
- жовчогінний вплив сприяє переварюванню жирної їжі;
- накопичує холестерин і токсини в харчових волокнах, уповільнює розвиток атеросклерозу, очищає клітини організму від шкідливих речовин;
- призупиняє поява артриту.
Рецепти
Кабачок володіє універсальними якостями, його комбінують з будь-яким набором продуктів. Плоди готують різними варіантами: на пару, запікають, відварюють, смажать, а молоді кабачки стають інгредієнтом як для салату, там і для обіду.
Пропонуємо Вашій увазі найпопулярніші покрокові рецепти страв з кабачків, які можна приготувати в швидкому темпі.
У духовці
В якості легкої простий закуски підійдуть гуртки з плодів, приготовлені в духовці з додаванням ароматних трав.
Інгредієнти:
2 середнього розміру молодих кабачка;- суміш ароматних трав: базилік, орегано;
- твердий сир;
- кілька гілочок петрушки;
- часниковий порошок.
Приготування:
- Нарізаємо плоди гуртками по 2 см завтовшки.
- В кам’яній ступці розтираємо суміш ароматних трав, часниковий порошок разом з сіллю.
- Кабачок натираємо отриманою сумішшю, збризкуємо оливковою олією.
- Розкладаємо гуртки на деко, посипаємо сиром з петрушкою.
- Потрібно запекти в духовці близько 40 хвилин при 180 градусах.
В мультиварці
Кабачки можна подавати як самостійне блюдо.
Інгредієнти:
1 кабачок;- 3 помідора з щільною шкіркою;
- часник, цибуля, петрушка;
- трохи сметани.
Приготування:
- Нарізаємо шматочками кабачок, подрібнюємо цибулю, помідори ріжемо часточками, часник розтираємо до густої кашки.
- Наливаємо олію на дно каструлі мультиварки, в режимі «Випічка» тушкуємо кабачки з цибулею до розм’якшення.
- Додаємо помідори, часникову кашку, петрушку і сіль.
- За бажанням вливають трохи сметани з низькою жирністю.
- Чекаємо сигналу про завершення режиму на мультиварці, включаємо «Підігрів» і доводимо страву до готовності.
В мікрохвильовці
Інгредієнти:
цукіні — 2 шт.;- зубчик часнику;
- сир 150 г;
- сметана;
- сіль і перець за смаком.
Приготування:
- Нарізаємо цукіні тонкими слайсами, часник розтираємо до стану кашки, натираємо сир.
- Слайсы трохи солимо, перчимо, розтираємо зверху часник.
- Овочі розкладаємо на піднос, змащуємо кожен слайс сметаною, присипаємо натертим сиром.
- Готуємо на середньої потужності в мікрохвильовці 15 хвилин.
Кабачки з печерицями та цибулею
Інгредієнти:
- кабачок — 1 шт.;
- рослинна олія;
- печериці — 200 г;
- хмелі-сунелі;
- сіль за смаком;
- цибулина — 1 шт.
Приготування:
- Нарізаємо тонкими пластинами 200 грам кабачка, обсмажуємо в рослинному маслі.
- Окремо смажимо 200 грам печериць разом з цибулею, солимо, додаємо дрібку хмелі-сунелі.
- Залишилося на блюді з’єднати овочі з грибами та цибулею.
Кабачкові оладки
Інгредієнти:
1 кабачок;- 1 яйце;
- знежирений сир;
- борошно;
- сіль.
Приготування:
- Необхідно запастися 1 кабачком, яйцем, половиною пачки знежиреного сиру, сіллю і борошном.
- Натираємо на крупній тертці очищений кабачок від шкірки.
- Отримана маса дуже водяниста, віджимаємо зайву рідину.
- Вбиваємо сюди ж яйце, додаємо сир, трохи солі і жменю борошна.
- Опускаємо оладки ополоником на сковорідку, смажимо до рум’яної скоринки.
Запіканка з кабачків
Інгредієнти:
кабачок — 1 шт.;- цибулина — 1 шт.;
- яйця — 3 шт.;
- сіль за смаком;
- борошно;
- зелень.
Приготування:
- Кабачки і цибулю пропускаємо через м’ясорубку, відкидаємо на сито.
- Одне яйце відварюємо, подрібнюємо, вмішуємо в кабачкову масу, додаємо решту 2 яйця, солимо, додаємо жменю борошна і зелень.
- Змащуємо форму маслом, виливаємо суміш для запіканки.
- Запікаємо в духовці близько години.
Суп з кабачків
Інгредієнти:
цибулина — 1 шт.;- кабачок — 1 шт.;
- борошно;
- імбир;
- зелень.
Приготування:
- Обсмажуємо на сковороді нарізану цибулю разом з кубиками кабачки.
- Доводимо до м’якості овочі, потім додаємо яблучний оцет.
- У сковороді нагріваємо борошно до появи аромату, поступово вливаємо відвар.
- Опускаємо в рідину овочі зі сковороди і проварюємо.
- У суп додаємо подрібнений білок, імбир і зелень.
Суп-пюре з кабачків
Інгредієнти:
кабачок — 1 шт.;- картопля — 1 шт.;
- морква — 1 шт.
- трави прованські;
- сир.
Приготування:
- У 3 склянках овочевого бульйону доводимо до м’якості нарізані овочі (по 1 кабачка, картоплині і моркви).
- Доливаємо склянку молока, а після пюрируем блендером.
- Приправляємо страву до смаку дрібкою нарізаних ароматних трав і тертим гострим сиром.
Суп з кабачків і грибами
Інгредієнти:
- білі гриби — 80 г;
- молоко — 100 мл;
- кабачок — 1 шт.;
- картопля — 2 шт.;
- морква — 2 шт.;
- помідори — 2 шт.;
- зелень.
Приготування:
- Проварюємо у воді близько 80 г білих грибів.
- Окремо в літр води доливаємо 100 мл молока, кип’ятимо.
- Гриби опускаємо в киплячу воду з молоком, додаємо нарізані овочі: 1 кабачок, по парі картоплин, морквин і томатів.
- За пару хвилин до готовності, солимо, посипаємо будь нарізаною зеленню.
Кабачкова ікра
Інгредієнти:
морква — 1 шт.;- кабачок — 2 шт.;
- болгарський перець — 1 шт.;
- цибулина — 1 шт.;
- сіль за смаком.
Приготування:
- У каструлю наливаємо воду, ставимо на вогонь, доводимо до кипіння.
- Кидаємо в окріп нарізану моркву, кабачки і болгарський перець.
- Попередньо у перцю видаляємо насінну камеру, а кабачки очистити від шкірки і насіння.
- Для додання яскравого смаку цибулю обсмажуємо на сковорідці.
- Всі овочі пропускаємо через м’ясорубку або подрібнюємо за допомогою блендера.
- Ікру знову виливаємо в каструлю, солимо, додаємо подрібнений часник.
- Проварюємо до випаровування зайвої вологи.
- Так само ікру можна закатати в банки на зиму.
Запечені кабачки
Інгредієнти:
кабачки — 2 шт.;- оливкова олія.
Приготування:
- Для запікання молоді плоди ріжемо пластинами або кружечками.
- М’якою кистю змащуємо овочі оливковою олією.
- Розкладаємо гуртки на решітку, яку поміщаємо в попередньо розігрітий духову шафу, доводимо до м’якості.
Тушковані кабачки
Інгредієнти:
кабачок — 1 шт.;- цибулина — 1 шт.;
- перець — 1 шт.;
- морква — 1 шт.;
- сіль і перець за смаком.
Приготування:
- На один кабачок потрібно два томату, по одній цибулині, перцю і моркви.
- На сковорідці припускають цибулю, перець і моркву.
- У каструлю кладуть обсмажені овочі, і нарізаний кубиками кабачок.
- Заливають водою, проварюють.
- На сковорідці обсмажуємо борошно, розводимо водою, додаємо нарізані томати, солимо і перчимо.
- До тушкованим овочам вливаємо томатну суміш, доводимо до кипіння, залишаємо настоюватися.
Кабачки з фаршем
Інгредієнти:
кабачки — 2 шт.;- телятина — 400 гр;
- сіль і перець за смаком;
- сир — 100 гр.
Приготування:
- Молоді овочі розрізаємо на 4 частини, ложкою виймаємо серединку з насінням, щоб вийшли барильця.
- Для начинки змішуємо нежирну телятину, солимо і перчимо.
- Наповнюємо кабачки підготовленим фаршем.
- Відправляємо в духовку на 45 хвилин, посипаємо тертим сиром.
Каша з кабачком
Інгредієнти:
- половина кабачка;
- морква — 1 шт.;
- гриби;
- зелень;
- сіль за смаком;
- рис;
- молоко — 150 р.
Приготування:
- Половину кабачки нарізають, змішують з натертою морквою, обсмаженими грибами і зеленню.
- Суміш солять, частина викладають у каструлю.
- На овочі розкладаємо промитий рис, і знову овочевий шар.
- Заливаємо все гарячою водою, варимо хвилин 10.
- Вливаємо 150 г молока, доводимо до кипіння.
Кабачки з куркою
Інгредієнти:
куряче філе — 300 г;- перець чорний мелений;
- помідори – 2-3 шт.;
- морква — 1 шт.;
- часник — 1 зубчик.
Приготування:
- Смажимо на сковороді нарізане кубиками куряче філе до золотистої скоринки, посипаємо дрібкою суміші перців.
- Ріжемо кубиками кабачок, томат часточками, моркву натираємо, подрібнюємо зубок часнику.
- На обсмажену курку викладаємо овочі, солимо й додаємо трохи паприки, доводимо до готовності.
Котлети з кабачків
Інгредієнти:
кабачки — 6 шт.;- картоплини — 2 шт.;
- 2 яйця;
- цибуля;
- півсклянки борошна;
- сіль.
Приготування:
- Натираємо кабачки, залишаємо на ситі.
- Змішуємо кабачки з відвареною тертою картоплею, нарізаною цибулею, яйцями, борошном, солимо.
- Формуємо котлети вологими руками, обсмажуємо в невеликій кількості олії.
Овочеве рагу з кабачками
Інгредієнти:
кабачок — 2 шт.;- кольорова капуста;
- білокачанна капуста;
- болгарський перець — 1 шт.;
- морква — 1 шт.;
- помідори — 2-3 шт.;
- зелень;
- сіль і перець за смаком.
Приготування:
- Ріжемо кубиками кабачок.
- Поділяємо на суцвіття цвітну капусту, білокачанну капусту дрібно рубаємо.
- Нарізаємо цибулю півкільцями, болгарський перець очищаємо від насіння і теж ріжемо.
- Натираємо моркву, подрібнюємо помідори, додаємо зелень.
- Всі овочі кладемо в глибоку ємність, заливаємо водою, солимо і перчимо, додаємо лавровий лист.
- Рагу має протомиться на слабкому вогні близько години.
Кабачки фаршировані
Інгредієнти:
кабачок — 2 шт.;- цибуля — 1 шт.;
- часник — 1 зубчик;
- печериці;
- куряче філе;
- кукурудза;
- зелень;
- сир.
Приготування:
- Розрізаємо плоди уздовж, виймаємо м’якоть, залишаємо стінки 6 мм.
- Кулінарної пензлем змащуємо форми, відправляємо на 20 хвилин у духовку.
- На сковороді обсмажуємо подрібнену цибулю з часником, нарізані печериці та куряче м’ясо.
- Кабачки фаршировані заповнюємо сумішшю, зверху присипаємо кукурудзою, рубаною зеленню і сиром.
Паста з кабачків
Інгредієнти:
кабачок — 1 шт.;- цибулина — 1 шт.;
- морква — 1 шт.;
- сіль і цукор
Приготування:
- Для овочевого гарніру беремо кабачок, цибулину, пару морквин, сіль і цукор.
- Кабачки та моркву натираємо довгими нитками на спеціальній тертці.
- На сковорідці обсмажуємо нарізану цибулю, посипаємо дрібкою солі і цукру, перемішуємо.
- Окремо обсмажуємо підготовлені овочі.
- На тарілку викладаємо шарами компоненти страви.
Кабачки з баклажанами
Інгредієнти:
кабачки — 2 шт.;- баклажани — 2 шт.;
- сіль за смаком;
- цибулина — 1 шт.;
- томати
- болгарський перець — 1 шт.
Приготування:
- Кабачки і баклажани нарізаємо кільцями, солимо, залишаємо на час.
- Для соусу на розпеченій сковороді доводимо до напівпрозорості нарізану цибулю.
- Додаємо перетерті томати, порізаний соломкою болгарський перець, трохи солі і перцю.
- У форму за черговістю розкладаємо гуртки овочів, поливаємо соусом.
- Збризкуємо рослинним маслом, запікаємо в духовій шафі.
Лазанья з кабачків
Інгредієнти:
300 грам курячого фаршу;- 400 грам кабачків;
- яйце;
- томатна паста;
- цибуля; морква;
- йогурт;
- твердий сир;
- сіль і перець.
Приготування:
- Підсмажуємо на олії 300 грам фаршу, терту моркву, нарізану цибулю, пару ложок томатної пасти, солимо і перчимо.
- Кабачки ріжемо тонкими смужками, викладаємо в вогнетривку форму.
- На овочі кладуть трохи обсмаженого з томатами фаршу.
- В окремій ємності збиваємо йогурт з яйцем, солимо, виливаємо на м’ясо.
- Шари повторюємо кілька разів, зверху посипаємо натертим сиром, запікаємо.
Кабачки з часником
Інгредієнти:
кабачок — 1 шт.;- сир — 100 г;
- зубчик часнику;
- сіль за смаком;
- сметана.
Приготування:
- Овочі нарізаємо кружечками.
- Готуємо суміш з тертого сиру, сметани, трохи подрібненого часнику і солі.
- Розкладаємо овочеві гуртки на деко, змащуємо часниковою сумішшю, запікаємо в духовій шафі до появи рум’яної скоринки.
Мафіни з Дюкану з кабачків в мікрохвильовці
Інгредієнти:
30 грам натертого на дрібній тертці кабачки;- 2 ст. л вівсяних висівок;
- 1 яйце;
- 2 ст. л. нежирного молока;
- 1 грам розпушувача або соди;
- щіпка солі.
Приготування:
- Овочеву м’якоть доводимо до м’якості в мікрохвильовці.
- Окремо збиваємо яйце з висівками, молоком, сіллю, розпушувачем і кабачками.
- Суміш перекласти в чашку, готувати не більше 2 хвилин в мікрохвильовці.
Дієтичний Борщ з кабачком
Інгредієнти:
куряча грудка — 300 р.;- буряк — 1 шт.;
- капуста;
- цибулина — 1 шт.;
- морква — 1 шт.;
- кабачок — 2 шт.;
- болгарський перець; — 1 шт.
- помідори — 2 шт.
Приготування:
- Відварюємо в каструлі курячу грудку разом з буряком.
- Шаткуємо капусту, натираємо моркву ріжемо цибулю, кабачки, болгарський перець, томати.
- Виймаємо буряк з бульйону, остуджуємо, натираємо на тертці. У відвар додаємо перець і капусту.
- На сковорідці робимо заправку: смажимо цибулю, моркву, томати, варений буряк, солимо.
- Завантажуємо в каструлю кабачки, подрібнений часник і заправку.
Салат з кабачків з ананасом
Інгредієнти:
- кабачки — 2 шт.;
- сіль за смаком;
- сир;
- консервовані ананаси.
Приготування:
- Нарізаємо кільцями кабачки, солимо, обсмажуємо до м’якості.
- Твердий сир нарізаємо прямокутниками, консервовані ананаси – трикутниками.
- На тарілку викладаємо в довільному порядку кільця з кабачків, ананаси, сир.
- Зверху присипаємо солодкою кукурудзою, заправляємо оливковою олією, солимо, перчимо.
Куряча грудка з кабачком
Інгредієнти:
кабачок — 2 шт.;- масло;
- сіль за смаком;
- часник — 1 зубчик;
- куряча грудка;
- сир.
Приготування:
- Ріжемо довгими слайсами кабачок, змащуємо маслом, солимо, доводимо до м’якості в духовій шафі.
- Маринуємо в часнику з сіллю тонкі шматочки курячої грудки.
- На овочі розкладаємо смужки м’яса, сиру, змащуємо соусом з паприки.
- Робимо рулетики, скріплюємо зубочистками, запікаємо.
Кабачки смажені
Інгредієнти:
кабачок — 1 шт.;- сіль за смаком;
- борошно;
- приправи;
- мелений червоний перець.
Приготування:
- Овочі нарізаємо кільцями, солимо, віджимаємо.
- В окремій мисці змішуємо борошно, приправи, щіпку мускатного горіха і мелений червоний перець.
- Обвалюємо кабачки в паніровці, обсмажуємо на олії до розм’якшення.
Гриби з кабачками
Інгредієнти:
печериці — 500 г;- цибулина — 1 шт.;
- морква — 1 шт.;
- кабачки — 2 шт.;
- сметана;
- часник — 1 зубчик.
Приготування:
- Обсмажуємо на сковороді дрібні печериці, додаємо нарізану цибулю разом з натертою морквою.
- Після того як цибулю з морквою підрум’яняться, можна у сковорідку додати кабачки, нарізані кубиками.
- Перемішуємо, заправляємо парою ложок сметани.
- Солимо і перчимо, тушкуємо до готовності, при бажанні додаємо часник і сир.
Млинці з кабачками
Інгредієнти:
2 яйця;- молоко;
- сіль і цукор;
- склянка борошна;
- рослинна олія;
- цибулина — 1 шт.;
- два кабачка;
- перець чорний мелений;
- сир — 150 р.
Приготування:
- Тісто для млинчиків: в 2 склянках молока збиваємо 2 яйця, цукор і сіль, вмішуємо трохи рослинного масла і склянку борошна.
- Випікаємо тонкі млинчики.
- Для начинки: на рослинному маслі обсмажуємо нарізану цибулю, пару невеликих цукіні, солимо і перчимо, додаємо тертий сир.
- У середину кожного млинця викладаємо начинку, звертаємо навпіл.
Суфле з кабачків
Інгредієнти:
кабачок — 2 шт.;- сіль за смаком;
- молоко — 3 столові ложки;
- манна крупа — 2 чайні ложки;
- яйце — 1 шт.;
- вершкове масло.
Приготування:
- Тушкуємо нарізаний кабачок у воді, підсолюємо, вливаємо 3 столові ложки молока, 2 чайні ложки манної крупи.
- Даємо суміші охолонути, вбиваємо яйце, кладемо шматочок вершкового масла, пюрируем заглибним блендером.
- Силіконові формочки змащуємо маслом, розкладаємо суфле.
- Відправляємо блюдо в пароварку на 20 хвилин.
Кабачковий Торт
Інгредієнти:
кабачок — 2 шт.;- курячі яйця — 5 шт.;
- сіль і перець за смаком;
- борошно;
- сметана;
- часник — 1 зубчик;
- помідори — 2 шт;
- зелень;
- сир.
Приготування:
- Натираємо кілограм кабачків на крупній тертці, віджимаємо.
- Вбиваємо 5 курячих яєць, солимо, перчимо, додаємо борошно, доводимо тісто до густоти сметани.
- Смажимо на сковороді коржі.
- Для крему збиваємо сметану, тертий часник, сіль і перець.
- Для начинки ріжемо кружечками помідори, рубаємо зелень, натираємо сир.
- Складаємо торт: кожен охолоджений корж змащуємо кремом, зверху розкладаємо начинку, шари повторюємо.
Піца з кабачків
Інгредієнти:
400 грам кабачка;- 3 яйця;
- зелень;
- розпушувач;
- помідори — 2 шт.
Приготування:
- 400 грам овоча натираємо на тертці, вмішуємо 3 яйця, кріп, сіль, зелень, розпушувач.
- Застеляємо деко пергаментним папером, виливаємо тісто.
- Зверху розкладаємо нарізані кружальцями помідори.
- Випікаємо в духовій шафі, посипаємо тертим сиром.
Деруни з кабачків
Інгредієнти:
кабачки — 2 шт.;- сіль;
- сода;
- яйце — 1 шт.;
- борошно.
Приготування:
- Будь-кількість кабачків натираємо на дрібній тертці.
- Зливаємо рідину
- З’єднуємо з сіллю, содою, з яйцем і борошном.
- Смажимо деруни на рослинному маслі по хвилині з кожної сторони.
Салат з сирим кабачком
Інгредієнти:
- кабачки — 1 шт.;
- помідори — 2 шт.;
- зелень;
- сіль і перець;
- часник;
- кефір.
Приготування:
- Змішуємо в салатнику нарізані тонкими скибочками цукіні разом з часточками томати.
- Додаємо нарізану зелень, сіль, мелений перець, часник.
- Заправляємо салат кефіром.
Олів’є з кабачками
Інгредієнти:
0,6 кг кабачка;- 500 грам вареної курки;
- зелений горошок;
- солоний огірок;
- морква — 1 шт.;
- сіль і перець за смаком;
- сметана.
Приготування:
- Продукти: 0,6 кг кабачка, 500 грам вареної курки, зелений горошок, по парі солоних огірків і вареної моркви.
- Кабачки нарізають і запікають у духовці.
- Всі овочі ріжуть, змішують, солять і перчать.
- Для заправки використовують нежирну сметану або йогурт.
Запечені кораблики з кабачків
Інгредієнти:
- цибулина — 1 шт.;
- морква — 1 шт;
- фарш — 300 г;
- томати — 3 шт.;
- зелень;
- сіль і перець за смаком;
- сир — 150 р.
Приготування:
- Для начинки обсмажуємо цибулю з морквою і фаршем до готовності, додаємо часточки помідорів, зелень, сіль і перець.
- У кабачків виймаємо середину, щоб вони нагадували кораблики.
- Опускаємо в окріп, відварюємо до м’якості.
- Розкладаємо На деко підготовлені форми, заповнюємо фаршем.
- Готуємо в духовці, посипаємо кораблики тертим сиром.
Дієтичні страви з кабачків
При панкреатиті
- При хронічному панкреатиті можна вживати кабачки, але не більше 250 грамів за добу.
- Забороняється вводити в раціон овочі в сирому вигляді, потрібно відварювати або запікати, а сіль і приправи взагалі виключити, щоб не спровокувати больовий синдром.
- З овоча знімають шкірку, подрібнюють на дрібній тертці.
- Корисно приготувати кабачок на молоці: доводять до кипіння половину склянки молока, опускають нарізану брусочками кабачок.
- Тушкують 15 хвилин, додають трохи нарізаного кропу.
При холециститі
- При холециститі кабачки готують на пару або відварюють, тушкують або запікають в духовці, але без жиру.
- Можна подавати овочі у вигляді супу-пюре: в 3 літрах окропу відварюють картоплю, баклажан і кабачок, після остигання збиваємо блендером до однорідності, заправляємо зеленню і оливковою олією.
Поради з приготування дієтичної їжі з кабачків
Щоб вийшло дієтичне блюдо, дотримуються правил:
- використовують кабачки з шкіркою темно-зеленого кольору;
- не пересолити готову страву;
- овочі досить довести до м’якості;
- тушкуйте кабачки у власному соку;
- перед приготуванням не видаляйте ніжну шкірку з плоду;
- комбінуйте продукт з м’ясом, рибою, овочами і яйцями.
Чи можна схуднути на кабачках?
На кабачкової дієти можна скинути до 1 кг ваги за тиждень. Для схуднення недостатньо харчуватися стравами з кабачка, треба і далі не вживати жирну і солону їжу. Рекомендують для отримання красивих форм харчуватися дробно, а овочеві страви допоможуть не відчувати почуття голоду.
Правила розвантажувальної дієти
Найголовнішими умовами є:
- вживання страв з кабачка певний час;
- вживання великої кількості рідини;
- відмова від жирної їжі, солодощів та алкоголю.
Якщо дієта затягнулася більше семи днів, необхідно приймати полівітамінні препарати, щоб заповнити дефіцит вітамінів в організмі.
Завдяки дієтичним рецептами страв з кабачків можна легко скинути зайву вагу, активізувати роботу ШКТ, тонізувати організм.
Велика кількість рецептів задовольнить смак навіть самого витонченого гурмана, дозволить кожен день експериментувати з інгредієнтами. Вже на третій день дієти з’являється легкість, а поганий настрій зникає разом з сантиметрами на талії.