Смачні рецепти дієтичних страв з кабачків з фото для схуднення

Найпопулярніші рецепти дієтичних страв з кабачків

Кабачки мають позитивний вплив на всі системи організму, сприяють схудненню, і входять у перелік простих і доступних дієтичних продуктів.

Дієтичний рецепт кабачків стане паличкою-виручалочкою в домашньому здоровому меню для тих, хто бажає не тільки урізноманітнити річний раціон, але і знайти бажані вигини тіла.

Що з себе являє кабачкова дієта?

Під час дієти близько одного тижня включають в раціон різноманітні низькокалорійні страви з кабачка, які доповнюють такими продуктами, як птах і риба, сир, молоко, гриби, йогурт, яйця і зелень. Калорійність таких страв мінімальна, що дозволить скинути зайві кілограми, при цьому харчуватися дуже смачним і корисним овочем.

Категорична заборона на вживання макаронних, хлібобулочних виробів, цукру, копченостей, картоплі, кави та алкогольних напоїв. Одним з переваг кабачкової дієти є відсутність почуття голоду, а різноманітність рецептів дієтичних дозволить відчути себе справжнім шеф-кухарем на власній кухні.

Кабачкова дієта передбачає дотримання низки умов:

  • випиваємо не менше 1,5 літра води протягом доби, додатково приймаємо овочеві соки, зелений чай;
  • мінімальна часу термічна обробка овоча;
  • дотримуємося дробове харчування;
  • доповнюємо раціон білковими продуктами.

Корисні властивості кабачка

У ньому майже відсутні калорії і вуглеводи – 20 ккал на 100 гр., він багатий магнієм, залізом, калієм, вітамінами В1, В3, С, а також речовини, які активно виводять шлаки і розщеплюють жирові відкладення.

При регулярному вживанні дієтичних страв з кабачка поліпшується водно-сольовий обмін, виводиться зайва вода швидко йде набряклість і прояви целюліту.

Вплив на організм складно переоцінити:

  • наявність вітаміну А активізує вироблення колагену, який відповідає за стан волосся і шкіри;
  • вживають для підвищення рівня гемоглобіну в крові;
  • організм легко засвоює м’які волокна овоча, тому стимулюється перистальтика під час травлення;
  • жовчогінний вплив сприяє переварюванню жирної їжі;
  • накопичує холестерин і токсини в харчових волокнах, уповільнює розвиток атеросклерозу, очищає клітини організму від шкідливих речовин;
  • призупиняє поява артриту.

Рецепти

Кабачок володіє універсальними якостями, його комбінують з будь-яким набором продуктів. Плоди готують різними варіантами: на пару, запікають, відварюють, смажать, а молоді кабачки стають інгредієнтом як для салату, там і для обіду.

Пропонуємо Вашій увазі найпопулярніші покрокові рецепти страв з кабачків, які можна приготувати в швидкому темпі.

У духовці

В якості легкої простий закуски підійдуть гуртки з плодів, приготовлені в духовці з додаванням ароматних трав.

Інгредієнти:


  • 2 середнього розміру молодих кабачка;
  • суміш ароматних трав: базилік, орегано;
  • твердий сир;
  • кілька гілочок петрушки;
  • часниковий порошок.

Приготування:

  • Нарізаємо плоди гуртками по 2 см завтовшки.
  • В кам’яній ступці розтираємо суміш ароматних трав, часниковий порошок разом з сіллю.
  • Кабачок натираємо отриманою сумішшю, збризкуємо оливковою олією.
  • Розкладаємо гуртки на деко, посипаємо сиром з петрушкою.
  • Потрібно запекти в духовці близько 40 хвилин при 180 градусах.

В мультиварці

Кабачки можна подавати як самостійне блюдо.

Інгредієнти:


  • 1 кабачок;
  • 3 помідора з щільною шкіркою;
  • часник, цибуля, петрушка;
  • трохи сметани.

Приготування:

  • Нарізаємо шматочками кабачок, подрібнюємо цибулю, помідори ріжемо часточками, часник розтираємо до густої кашки.
  • Наливаємо олію на дно каструлі мультиварки, в режимі «Випічка» тушкуємо кабачки з цибулею до розм’якшення.
  • Додаємо помідори, часникову кашку, петрушку і сіль.
  • За бажанням вливають трохи сметани з низькою жирністю.
  • Чекаємо сигналу про завершення режиму на мультиварці, включаємо «Підігрів» і доводимо страву до готовності.

В мікрохвильовці

Інгредієнти:


  • цукіні — 2 шт.;
  • зубчик часнику;
  • сир 150 г;
  • сметана;
  • сіль і перець за смаком.

Приготування:

  • Нарізаємо цукіні тонкими слайсами, часник розтираємо до стану кашки, натираємо сир.
  • Слайсы трохи солимо, перчимо, розтираємо зверху часник.
  • Овочі розкладаємо на піднос, змащуємо кожен слайс сметаною, присипаємо натертим сиром.
  • Готуємо на середньої потужності в мікрохвильовці 15 хвилин.

Кабачки з печерицями та цибулею

Інгредієнти:

  • кабачок — 1 шт.;
  • рослинна олія;
  • печериці — 200 г;
  • хмелі-сунелі;
  • сіль за смаком;
  • цибулина — 1 шт.

Приготування:

  • Нарізаємо тонкими пластинами 200 грам кабачка, обсмажуємо в рослинному маслі.
  • Окремо смажимо 200 грам печериць разом з цибулею, солимо, додаємо дрібку хмелі-сунелі.
  • Залишилося на блюді з’єднати овочі з грибами та цибулею.

Кабачкові оладки

Інгредієнти:


  • 1 кабачок;
  • 1 яйце;
  • знежирений сир;
  • борошно;
  • сіль.

Приготування:

  • Необхідно запастися 1 кабачком, яйцем, половиною пачки знежиреного сиру, сіллю і борошном.
  • Натираємо на крупній тертці очищений кабачок від шкірки.
  • Отримана маса дуже водяниста, віджимаємо зайву рідину.
  • Вбиваємо сюди ж яйце, додаємо сир, трохи солі і жменю борошна.
  • Опускаємо оладки ополоником на сковорідку, смажимо до рум’яної скоринки.

Запіканка з кабачків

Інгредієнти:


  • кабачок — 1 шт.;
  • цибулина — 1 шт.;
  • яйця — 3 шт.;
  • сіль за смаком;
  • борошно;
  • зелень.

Приготування:

  • Кабачки і цибулю пропускаємо через м’ясорубку, відкидаємо на сито.
  • Одне яйце відварюємо, подрібнюємо, вмішуємо в кабачкову масу, додаємо решту 2 яйця, солимо, додаємо жменю борошна і зелень.
  • Змащуємо форму маслом, виливаємо суміш для запіканки.
  • Запікаємо в духовці близько години.

Суп з кабачків

Інгредієнти:


  • цибулина — 1 шт.;
  • кабачок — 1 шт.;
  • борошно;
  • імбир;
  • зелень.

Приготування:

  • Обсмажуємо на сковороді нарізану цибулю разом з кубиками кабачки.
  • Доводимо до м’якості овочі, потім додаємо яблучний оцет.
  • У сковороді нагріваємо борошно до появи аромату, поступово вливаємо відвар.
  • Опускаємо в рідину овочі зі сковороди і проварюємо.
  • У суп додаємо подрібнений білок, імбир і зелень.

Суп-пюре з кабачків

Інгредієнти:


  • кабачок — 1 шт.;
  • картопля — 1 шт.;
  • морква — 1 шт.
  • трави прованські;
  • сир.

Приготування:

  • У 3 склянках овочевого бульйону доводимо до м’якості нарізані овочі (по 1 кабачка, картоплині і моркви).
  • Доливаємо склянку молока, а після пюрируем блендером.
  • Приправляємо страву до смаку дрібкою нарізаних ароматних трав і тертим гострим сиром.

Суп з кабачків і грибами

Інгредієнти:

  • білі гриби — 80 г;
  • молоко — 100 мл;
  • кабачок — 1 шт.;
  • картопля — 2 шт.;
  • морква — 2 шт.;
  • помідори — 2 шт.;
  • зелень.

Приготування:

  • Проварюємо у воді близько 80 г білих грибів.
  • Окремо в літр води доливаємо 100 мл молока, кип’ятимо.
  • Гриби опускаємо в киплячу воду з молоком, додаємо нарізані овочі: 1 кабачок, по парі картоплин, морквин і томатів.
  • За пару хвилин до готовності, солимо, посипаємо будь нарізаною зеленню.

Кабачкова ікра

Інгредієнти:


  • морква — 1 шт.;
  • кабачок — 2 шт.;
  • болгарський перець — 1 шт.;
  • цибулина — 1 шт.;
  • сіль за смаком.

Приготування:

  • У каструлю наливаємо воду, ставимо на вогонь, доводимо до кипіння.
  • Кидаємо в окріп нарізану моркву, кабачки і болгарський перець.
  • Попередньо у перцю видаляємо насінну камеру, а кабачки очистити від шкірки і насіння.
  • Для додання яскравого смаку цибулю обсмажуємо на сковорідці.
  • Всі овочі пропускаємо через м’ясорубку або подрібнюємо за допомогою блендера.
  • Ікру знову виливаємо в каструлю, солимо, додаємо подрібнений часник.
  • Проварюємо до випаровування зайвої вологи.
  • Так само ікру можна закатати в банки на зиму.

Запечені кабачки

Інгредієнти:


  • кабачки — 2 шт.;
  • оливкова олія.

Приготування:

  • Для запікання молоді плоди ріжемо пластинами або кружечками.
  • М’якою кистю змащуємо овочі оливковою олією.
  • Розкладаємо гуртки на решітку, яку поміщаємо в попередньо розігрітий духову шафу, доводимо до м’якості.

Тушковані кабачки

Інгредієнти:


  • кабачок — 1 шт.;
  • цибулина — 1 шт.;
  • перець — 1 шт.;
  • морква — 1 шт.;
  • сіль і перець за смаком.

Приготування:

  • На один кабачок потрібно два томату, по одній цибулині, перцю і моркви.
  • На сковорідці припускають цибулю, перець і моркву.
  • У каструлю кладуть обсмажені овочі, і нарізаний кубиками кабачок.
  • Заливають водою, проварюють.
  • На сковорідці обсмажуємо борошно, розводимо водою, додаємо нарізані томати, солимо і перчимо.
  • До тушкованим овочам вливаємо томатну суміш, доводимо до кипіння, залишаємо настоюватися.

Кабачки з фаршем

Інгредієнти:


  • кабачки — 2 шт.;
  • телятина — 400 гр;
  • сіль і перець за смаком;
  • сир — 100 гр.

Приготування:

  • Молоді овочі розрізаємо на 4 частини, ложкою виймаємо серединку з насінням, щоб вийшли барильця.
  • Для начинки змішуємо нежирну телятину, солимо і перчимо.
  • Наповнюємо кабачки підготовленим фаршем.
  • Відправляємо в духовку на 45 хвилин, посипаємо тертим сиром.

Каша з кабачком

Інгредієнти:

  • половина кабачка;
  • морква — 1 шт.;
  • гриби;
  • зелень;
  • сіль за смаком;
  • рис;
  • молоко — 150 р.

Приготування:

  • Половину кабачки нарізають, змішують з натертою морквою, обсмаженими грибами і зеленню.
  • Суміш солять, частина викладають у каструлю.
  • На овочі розкладаємо промитий рис, і знову овочевий шар.
  • Заливаємо все гарячою водою, варимо хвилин 10.
  • Вливаємо 150 г молока, доводимо до кипіння.

Кабачки з куркою

Інгредієнти:


  • куряче філе — 300 г;
  • перець чорний мелений;
  • помідори – 2-3 шт.;
  • морква — 1 шт.;
  • часник — 1 зубчик.

Приготування:

  • Смажимо на сковороді нарізане кубиками куряче філе до золотистої скоринки, посипаємо дрібкою суміші перців.
  • Ріжемо кубиками кабачок, томат часточками, моркву натираємо, подрібнюємо зубок часнику.
  • На обсмажену курку викладаємо овочі, солимо й додаємо трохи паприки, доводимо до готовності.

Котлети з кабачків

Інгредієнти:


  • кабачки — 6 шт.;
  • картоплини — 2 шт.;
  • 2 яйця;
  • цибуля;
  • півсклянки борошна;
  • сіль.

Приготування:

  • Натираємо кабачки, залишаємо на ситі.
  • Змішуємо кабачки з відвареною тертою картоплею, нарізаною цибулею, яйцями, борошном, солимо.
  • Формуємо котлети вологими руками, обсмажуємо в невеликій кількості олії.

Овочеве рагу з кабачками

Інгредієнти:


  • кабачок — 2 шт.;
  • кольорова капуста;
  • білокачанна капуста;
  • болгарський перець — 1 шт.;
  • морква — 1 шт.;
  • помідори — 2-3 шт.;
  • зелень;
  • сіль і перець за смаком.

Приготування:

  • Ріжемо кубиками кабачок.
  • Поділяємо на суцвіття цвітну капусту, білокачанну капусту дрібно рубаємо.
  • Нарізаємо цибулю півкільцями, болгарський перець очищаємо від насіння і теж ріжемо.
  • Натираємо моркву, подрібнюємо помідори, додаємо зелень.
  • Всі овочі кладемо в глибоку ємність, заливаємо водою, солимо і перчимо, додаємо лавровий лист.
  • Рагу має протомиться на слабкому вогні близько години.

Кабачки фаршировані

Інгредієнти:


  • кабачок — 2 шт.;
  • цибуля — 1 шт.;
  • часник — 1 зубчик;
  • печериці;
  • куряче філе;
  • кукурудза;
  • зелень;
  • сир.

Приготування:

  • Розрізаємо плоди уздовж, виймаємо м’якоть, залишаємо стінки 6 мм.
  • Кулінарної пензлем змащуємо форми, відправляємо на 20 хвилин у духовку.
  • На сковороді обсмажуємо подрібнену цибулю з часником, нарізані печериці та куряче м’ясо.
  • Кабачки фаршировані заповнюємо сумішшю, зверху присипаємо кукурудзою, рубаною зеленню і сиром.

Паста з кабачків

Інгредієнти:


  • кабачок — 1 шт.;
  • цибулина — 1 шт.;
  • морква — 1 шт.;
  • сіль і цукор

Приготування:

  • Для овочевого гарніру беремо кабачок, цибулину, пару морквин, сіль і цукор.
  • Кабачки та моркву натираємо довгими нитками на спеціальній тертці.
  • На сковорідці обсмажуємо нарізану цибулю, посипаємо дрібкою солі і цукру, перемішуємо.
  • Окремо обсмажуємо підготовлені овочі.
  • На тарілку викладаємо шарами компоненти страви.

Кабачки з баклажанами

Інгредієнти:


  • кабачки — 2 шт.;
  • баклажани — 2 шт.;
  • сіль за смаком;
  • цибулина — 1 шт.;
  • томати
  • болгарський перець — 1 шт.

Приготування:

  • Кабачки і баклажани нарізаємо кільцями, солимо, залишаємо на час.
  • Для соусу на розпеченій сковороді доводимо до напівпрозорості нарізану цибулю.
  • Додаємо перетерті томати, порізаний соломкою болгарський перець, трохи солі і перцю.
  • У форму за черговістю розкладаємо гуртки овочів, поливаємо соусом.
  • Збризкуємо рослинним маслом, запікаємо в духовій шафі.

Лазанья з кабачків

Інгредієнти:


  • 300 грам курячого фаршу;
  • 400 грам кабачків;
  • яйце;
  • томатна паста;
  • цибуля; морква;
  • йогурт;
  • твердий сир;
  • сіль і перець.

Приготування:

  • Підсмажуємо на олії 300 грам фаршу, терту моркву, нарізану цибулю, пару ложок томатної пасти, солимо і перчимо.
  • Кабачки ріжемо тонкими смужками, викладаємо в вогнетривку форму.
  • На овочі кладуть трохи обсмаженого з томатами фаршу.
  • В окремій ємності збиваємо йогурт з яйцем, солимо, виливаємо на м’ясо.
  • Шари повторюємо кілька разів, зверху посипаємо натертим сиром, запікаємо.

Кабачки з часником

Інгредієнти:


  • кабачок — 1 шт.;
  • сир — 100 г;
  • зубчик часнику;
  • сіль за смаком;
  • сметана.

Приготування:

  • Овочі нарізаємо кружечками.
  • Готуємо суміш з тертого сиру, сметани, трохи подрібненого часнику і солі.
  • Розкладаємо овочеві гуртки на деко, змащуємо часниковою сумішшю, запікаємо в духовій шафі до появи рум’яної скоринки.

Мафіни з Дюкану з кабачків в мікрохвильовці

Інгредієнти:


  • 30 грам натертого на дрібній тертці кабачки;
  • 2 ст. л вівсяних висівок;
  • 1 яйце;
  • 2 ст. л. нежирного молока;
  • 1 грам розпушувача або соди;
  • щіпка солі.

Приготування:

  • Овочеву м’якоть доводимо до м’якості в мікрохвильовці.
  • Окремо збиваємо яйце з висівками, молоком, сіллю, розпушувачем і кабачками.
  • Суміш перекласти в чашку, готувати не більше 2 хвилин в мікрохвильовці.

Дієтичний Борщ з кабачком

Інгредієнти:


  • куряча грудка — 300 р.;
  • буряк — 1 шт.;
  • капуста;
  • цибулина — 1 шт.;
  • морква — 1 шт.;
  • кабачок — 2 шт.;
  • болгарський перець; — 1 шт.
  • помідори — 2 шт.

Приготування:

  • Відварюємо в каструлі курячу грудку разом з буряком.
  • Шаткуємо капусту, натираємо моркву ріжемо цибулю, кабачки, болгарський перець, томати.
  • Виймаємо буряк з бульйону, остуджуємо, натираємо на тертці. У відвар додаємо перець і капусту.
  • На сковорідці робимо заправку: смажимо цибулю, моркву, томати, варений буряк, солимо.
  • Завантажуємо в каструлю кабачки, подрібнений часник і заправку.

Салат з кабачків з ананасом

Інгредієнти:

  • кабачки — 2 шт.;
  • сіль за смаком;
  • сир;
  • консервовані ананаси.

Приготування:

  • Нарізаємо кільцями кабачки, солимо, обсмажуємо до м’якості.
  • Твердий сир нарізаємо прямокутниками, консервовані ананаси – трикутниками.
  • На тарілку викладаємо в довільному порядку кільця з кабачків, ананаси, сир.
  • Зверху присипаємо солодкою кукурудзою, заправляємо оливковою олією, солимо, перчимо.

Куряча грудка з кабачком

Інгредієнти:


  • кабачок — 2 шт.;
  • масло;
  • сіль за смаком;
  • часник — 1 зубчик;
  • куряча грудка;
  • сир.

Приготування:

  • Ріжемо довгими слайсами кабачок, змащуємо маслом, солимо, доводимо до м’якості в духовій шафі.
  • Маринуємо в часнику з сіллю тонкі шматочки курячої грудки.
  • На овочі розкладаємо смужки м’яса, сиру, змащуємо соусом з паприки.
  • Робимо рулетики, скріплюємо зубочистками, запікаємо.

Кабачки смажені

Інгредієнти:


  • кабачок — 1 шт.;
  • сіль за смаком;
  • борошно;
  • приправи;
  • мелений червоний перець.

Приготування:

  • Овочі нарізаємо кільцями, солимо, віджимаємо.
  • В окремій мисці змішуємо борошно, приправи, щіпку мускатного горіха і мелений червоний перець.
  • Обвалюємо кабачки в паніровці, обсмажуємо на олії до розм’якшення.

Гриби з кабачками

Інгредієнти:


  • печериці — 500 г;
  • цибулина — 1 шт.;
  • морква — 1 шт.;
  • кабачки — 2 шт.;
  • сметана;
  • часник — 1 зубчик.

Приготування:

  • Обсмажуємо на сковороді дрібні печериці, додаємо нарізану цибулю разом з натертою морквою.
  • Після того як цибулю з морквою підрум’яняться, можна у сковорідку додати кабачки, нарізані кубиками.
  • Перемішуємо, заправляємо парою ложок сметани.
  • Солимо і перчимо, тушкуємо до готовності, при бажанні додаємо часник і сир.

Млинці з кабачками

Інгредієнти:


  • 2 яйця;
  • молоко;
  • сіль і цукор;
  • склянка борошна;
  • рослинна олія;
  • цибулина — 1 шт.;
  • два кабачка;
  • перець чорний мелений;
  • сир — 150 р.

Приготування:

  • Тісто для млинчиків: в 2 склянках молока збиваємо 2 яйця, цукор і сіль, вмішуємо трохи рослинного масла і склянку борошна.
  • Випікаємо тонкі млинчики.
  • Для начинки: на рослинному маслі обсмажуємо нарізану цибулю, пару невеликих цукіні, солимо і перчимо, додаємо тертий сир.
  • У середину кожного млинця викладаємо начинку, звертаємо навпіл.

Суфле з кабачків

Інгредієнти:


  • кабачок — 2 шт.;
  • сіль за смаком;
  • молоко — 3 столові ложки;
  • манна крупа — 2 чайні ложки;
  • яйце — 1 шт.;
  • вершкове масло.

Приготування:

  • Тушкуємо нарізаний кабачок у воді, підсолюємо, вливаємо 3 столові ложки молока, 2 чайні ложки манної крупи.
  • Даємо суміші охолонути, вбиваємо яйце, кладемо шматочок вершкового масла, пюрируем заглибним блендером.
  • Силіконові формочки змащуємо маслом, розкладаємо суфле.
  • Відправляємо блюдо в пароварку на 20 хвилин.

Кабачковий Торт

Інгредієнти:


  • кабачок — 2 шт.;
  • курячі яйця — 5 шт.;
  • сіль і перець за смаком;
  • борошно;
  • сметана;
  • часник — 1 зубчик;
  • помідори — 2 шт;
  • зелень;
  • сир.

Приготування:

  • Натираємо кілограм кабачків на крупній тертці, віджимаємо.
  • Вбиваємо 5 курячих яєць, солимо, перчимо, додаємо борошно, доводимо тісто до густоти сметани.
  • Смажимо на сковороді коржі.
  • Для крему збиваємо сметану, тертий часник, сіль і перець.
  • Для начинки ріжемо кружечками помідори, рубаємо зелень, натираємо сир.
  • Складаємо торт: кожен охолоджений корж змащуємо кремом, зверху розкладаємо начинку, шари повторюємо.

Піца з кабачків

Інгредієнти:


  • 400 грам кабачка;
  • 3 яйця;
  • зелень;
  • розпушувач;
  • помідори — 2 шт.

Приготування:

  • 400 грам овоча натираємо на тертці, вмішуємо 3 яйця, кріп, сіль, зелень, розпушувач.
  • Застеляємо деко пергаментним папером, виливаємо тісто.
  • Зверху розкладаємо нарізані кружальцями помідори.
  • Випікаємо в духовій шафі, посипаємо тертим сиром.

Деруни з кабачків

Інгредієнти:


  • кабачки — 2 шт.;
  • сіль;
  • сода;
  • яйце — 1 шт.;
  • борошно.

Приготування:

  • Будь-кількість кабачків натираємо на дрібній тертці.
  • Зливаємо рідину
  • З’єднуємо з сіллю, содою, з яйцем і борошном.
  • Смажимо деруни на рослинному маслі по хвилині з кожної сторони.

Салат з сирим кабачком

Інгредієнти:

  • кабачки — 1 шт.;
  • помідори — 2 шт.;
  • зелень;
  • сіль і перець;
  • часник;
  • кефір.

Приготування:

  • Змішуємо в салатнику нарізані тонкими скибочками цукіні разом з часточками томати.
  • Додаємо нарізану зелень, сіль, мелений перець, часник.
  • Заправляємо салат кефіром.

Олів’є з кабачками

Інгредієнти:


  • 0,6 кг кабачка;
  • 500 грам вареної курки;
  • зелений горошок;
  • солоний огірок;
  • морква — 1 шт.;
  • сіль і перець за смаком;
  • сметана.

Приготування:

  • Продукти: 0,6 кг кабачка, 500 грам вареної курки, зелений горошок, по парі солоних огірків і вареної моркви.
  • Кабачки нарізають і запікають у духовці.
  • Всі овочі ріжуть, змішують, солять і перчать.
  • Для заправки використовують нежирну сметану або йогурт.

Запечені кораблики з кабачків

Інгредієнти:

  • цибулина — 1 шт.;
  • морква — 1 шт;
  • фарш — 300 г;
  • томати — 3 шт.;
  • зелень;
  • сіль і перець за смаком;
  • сир — 150 р.

Приготування:

  • Для начинки обсмажуємо цибулю з морквою і фаршем до готовності, додаємо часточки помідорів, зелень, сіль і перець.
  • У кабачків виймаємо середину, щоб вони нагадували кораблики.
  • Опускаємо в окріп, відварюємо до м’якості.
  • Розкладаємо На деко підготовлені форми, заповнюємо фаршем.
  • Готуємо в духовці, посипаємо кораблики тертим сиром.

Дієтичні страви з кабачків

При панкреатиті

  • При хронічному панкреатиті можна вживати кабачки, але не більше 250 грамів за добу.
  • Забороняється вводити в раціон овочі в сирому вигляді, потрібно відварювати або запікати, а сіль і приправи взагалі виключити, щоб не спровокувати больовий синдром.
  • З овоча знімають шкірку, подрібнюють на дрібній тертці.
  • Корисно приготувати кабачок на молоці: доводять до кипіння половину склянки молока, опускають нарізану брусочками кабачок.
  • Тушкують 15 хвилин, додають трохи нарізаного кропу.

При холециститі

  • При холециститі кабачки готують на пару або відварюють, тушкують або запікають в духовці, але без жиру.
  • Можна подавати овочі у вигляді супу-пюре: в 3 літрах окропу відварюють картоплю, баклажан і кабачок, після остигання збиваємо блендером до однорідності, заправляємо зеленню і оливковою олією.

Поради з приготування дієтичної їжі з кабачків

Щоб вийшло дієтичне блюдо, дотримуються правил:

  • використовують кабачки з шкіркою темно-зеленого кольору;
  • не пересолити готову страву;
  • овочі досить довести до м’якості;
  • тушкуйте кабачки у власному соку;
  • перед приготуванням не видаляйте ніжну шкірку з плоду;
  • комбінуйте продукт з м’ясом, рибою, овочами і яйцями.

Чи можна схуднути на кабачках?

На кабачкової дієти можна скинути до 1 кг ваги за тиждень. Для схуднення недостатньо харчуватися стравами з кабачка, треба і далі не вживати жирну і солону їжу. Рекомендують для отримання красивих форм харчуватися дробно, а овочеві страви допоможуть не відчувати почуття голоду.

Правила розвантажувальної дієти

Найголовнішими умовами є:

  • вживання страв з кабачка певний час;
  • вживання великої кількості рідини;
  • відмова від жирної їжі, солодощів та алкоголю.

Якщо дієта затягнулася більше семи днів, необхідно приймати полівітамінні препарати, щоб заповнити дефіцит вітамінів в організмі.

Завдяки дієтичним рецептами страв з кабачків можна легко скинути зайву вагу, активізувати роботу ШКТ, тонізувати організм.

Велика кількість рецептів задовольнить смак навіть самого витонченого гурмана, дозволить кожен день експериментувати з інгредієнтами. Вже на третій день дієти з’являється легкість, а поганий настрій зникає разом з сантиметрами на талії.

1 зірка2 зірки3 зірки4 зірки5 зірок (58 оцінок, середня: 5,00 з 5)
Loading...

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *