Сирники із сиру в духовці: рецепти з фото покроково

Сирники із сиру в духовці: рецепти з фото


Інгредієнти:

• родзинки чорний солодкий – 210 грам;
• куряче яйце – 2 штуки;
• розпушувач – 2 ложечки;
• цукровий пісок – 120 грам;
• борошно 1 сорту – 155 грам;
• сир м’який 0% жирності – 520 грам.

Приготування:

Щоб приготувати сирники з сиру в духовці, необхідно для початку родзинки залити склянкою окропу і залишити на 15 хвилин. У велику миску кладуть два яйця, до них насипають поступово цукровий пісок і перемішують.


Щоб отримати менш солодке блюдо, можна зменшити кількість цукру вдвічі. Для приготування сирників запечених в духовці, краще використовувати зерновий сир, але можна застосувати і м’який.


Сирну масу укладають на яйцях, а потім все перемішують. Тим часом борошно просіюється, а потім до неї додають пару ложок розпушувач.


Підготовлену борошно поступово додають до рідкої сирній масі. З складових замішують досить густе тісто, яке буде викладатися на деко ложкою.


Випікати такі повітряні сирники необхідно в духовій шафі.


Для цього готується лист, а також формочки для випікання. Їх змащують маслом, а потім наповнюють підготовленим тістом.


Попередньо масу варто додати подрібнений родзинки. Тепер запечіть сирник в духовці протягом 25 хвилин, як тільки на поверхні з’явиться рум’яна кірочка, можна виймати страву з духовки і подавати його до столу.

Рада! Замість родзинок можна використовувати курагу або горішки.

Бананові сирник


Якщо господиня шукає цікавий рецепт, як приготувати сирники із сиру, то це прекрасний варіант урізноманітнити свій сніданок. Готове ласощі виходить дуже ніжним і ароматним. Подавати сирник можна з медом або сметаною.

Інгредієнти:

• яйце куряче – 1 штука;
• борошно 1 сорту – 2 ложки;
• масло рослинне – 1 ложки;
• сир 9% жирності – 510 грам;
• банан великий – 1 штука;
• сіль – щіпка;
• ванільний екстракт – 5 крапель;
• цукровий пісок – 110 грам.

Приготування:

Щоб зробити ніжні і смачні сирника, варто використовувати сир середньої жирності, краще взяти продукт зернами. Тепер необхідно взяти один банан, його нарізають дрібними кубиками і прибирають в бік. Якщо хочеться отримати однорідне тісто, то банан подрібнюють до стану пюре.

Готове пюре перемішують з сіллю і цукровим піском. Після цього до суміші додають трохи ванільної есенції і вбивають туди яйця. Склад перемішують блендером до однорідності.

У підготовлену рідку масу додають поступово борошно, нам необхідно отримати злегка густе тісто, якщо борошна мало, то можна трохи додати. Тісто перекладають у формочки, а потім запікають сирні коржики протягом п’ятнадцяти хвилин. При подачі можна посипати десерт пудрою з цукру.

Важливо!
Не варто робити тісто дуже щільним, у іншому випадку приготовані сирника вийдуть не такими смачними і пишними.

Дієтичні сирник



Інгредієнти:

• яйце куряче – 2 штуки;
• порошок ванілі – 1 ложечка;
• борошно 1 сорту – 6 ложок;
• цукровий пісок – 4 ложки;
• сир свіжий – 420 грам;
• розпушувач – 2 ложечки.

Приготування:

Сирники в духовці за таким рецептом виходять дуже ніжні і низькокалорійні. Варто врахувати, що сир тут повинен використовуватися знежирений.


В окрему чашу кладуть цукровий пісок, і до нього додають порошок ваніліну, злегка перемішують масу, після чого додають до неї пару яєць. Збивають суміш віночком близько п’яти хвилин, щоб кристали цукру розчинилися.


Тепер в масу насипають борошно, а в додаток кладуть розпушувач, тісто перемішують до однорідності.


До такої маси додають знежирений сир. Готуються дієтичне сирник в силіконових формочках.


Тестом заповнюють форми на три чверті, а потім запікають ласощі в духовці двадцять хвилин. Готовий десерт залишають в шафі ще на десять хвилин після випікання.


Рекомендація! Можна замінити борошно в цьому рецепті з фото, на звичайну манну крупу. Сирники в духовці з манкою без борошна вийдуть такі ж смачні, але їх текстура стане більш ніжною і повітряної.

Сирник без яєць


Існує кілька цікавих покрокових рецептів сирничків, які готуються без борошна, а ми опишемо простий рецепт, як приготувати ласощі без використання яєць. Цей варіант рятує в тому випадку, якщо вдома закінчилися яйця, а приготувати сніданок необхідно як можна швидше.

Інгредієнти:

• борошно 1 сорту – 3 ложки;
• цукровий пісок – 2 ложки;
• сир зернами – 255 грам;
• сіль велика – щіпка;
• екстракт ваніліну – 1 ложечка.

Приготування:

Щоб приготувати цю страву, за рецептом з фото покроково, необхідно взяти сир, краще використовувати не надто водянистий продукт, або ж добре віджати з продукту сироватку.

Сир розминають виделкою, щоб розбити дрібні крупинки продукту. Тепер до маси насипають цукровий пісок, наливають екстракт ванілі, додають трохи солі і все перемішують.

Консистенція тіста повинна бути такою, щоб йому можна було надати форму. В окрему тарілочку насипають трохи борошна, з маси роблять невеликі биточки, а потім обсипають борошном з двох сторін. У нас виходять сирника без муки, які ми будемо випікати в духовці.

Для цього готові битки кладуть на лист, а потім запікають при температурному режимі 180 градусів. Досить витримати солодке блюдо в шафі 25-35 хвилин, а потім охолодити і подати до столу.

Рада! Якщо в будинку взагалі немає борошна, то готові коржі обсипають манною крупою, виходить не менш смачно.

Десерт зі сметаною і манною крупою


Інгредієнти:

• сир 5% – 540 грам;
• цукровий пісок – 5 ложок;
• куряче яйце – 1 штука;
• екстракт ванілі – 1 ложечка;
• сіль – щіпка;
• борошно 1 сорту – 3 ложки;
• сметана 15% – 2 ложки;
• крупа манна – 2 ложки.

Приготування:

Для початку в тарілку перекладають сир, а потім його розминають виделкою, щоб зробити більш однорідну масу. Тепер до творожному складу додають необхідну кількість сметани і цукрового піску. Масу перемішують і дають їй постояти близько п’яти хвилин, щоб розчинився цукор краще.

Тепер в тісто вбивають одне яйце, всипають манну крупу і борошно, додають щіпку солі і ложечку екстракту. Тісто вимішують, щоб отримати однорідну текстуру.

Тим часом, на деко укладається фольга, її змащують рослинним маслом, а потім з тіста роблять котлетки. Готові сирника панірують у борошні, а потім перекладають на лист для випікання.

Відправляють заготовки в духовку, і залишають там при температурі 190 градусів на 25 хвилин. Готовий десерт остуджують, а потім подають з медом або сметаною до столу.

Рада! Можна приготувати до сирників солодкий соус сметанний, тоді смакові якості страви будуть краще підкреслені.

Випічка без борошна



Інгредієнти:

• м’який сир 5% жирності – 310 грам;
• манна крупа – 3 ложки;
• розпушувач – 1 ложечка;
• сіль – 5 г;
• куряче яйце – 1 штука;
• цукровий пісок – 4 ложки;
• екстракт ванілі – 1 ложечка;
• кориця – 1 ложечка;
• какао – 1 ложечка.

Приготування:

Для початку шафа прогрівають до позначки 180 градусів, а поки духовка гріється, можна зайнятися приготуванням тіста. Для цього сир перетирають з допомогою сита, якщо такого пристосування будинку немає, можна просто добре розім’яти виделкою.

До сирної основі додають куряче яйце і ваніль, все збивають, після чого додають розпушувач, крупу манну і цукровий пісок. Тісто знову перемішують і додають до суміші трохи солі.

Тісто ділиться на дві частини, воно виходить не дуже густе, в одну частину кладуть коричнева порошок, до іншої насипають какао. Готувати десерт можна у формочках для кексів, для цього їх змащують маслом і присипають манною крупою. Процес випікання триває півгодини, температура зберігається на позначці 180 градусів.

Важливо! Так як тут не використовується борошно, можна додати до маси трохи більше манної крупи, щоб отримати більш густе тісто.

Випічка з курагою


Інгредієнти:

• куряче яйце – 1 штука;
• курага солодка – 120 грам;
• борошно 1 сорту – 3 ложки;
• сіль – 1 щіпка;
• рослинна олія – 1 столова ложка;
• цукровий пісок – 4 ложки;
• сирна маса – 420 грам.

Приготування:

Для початку курагу промивають і замочують у окропі. Після цього ягоди нарізають кубиками. У ємність кладуть сирну масу, до неї додають сіль та цукровий пісок, все перемішують, всипають курагу, додають яйце і борошно.

З складових замішують досить круте тісто. З нього створюють рулет діаметром 6-7 сантиметрів. За допомогою ножа від рулету відрізають шматочки шириною 1-2 сантиметри. Підготовлені сирники злегка посипають борошном.

Випікають заготовки протягом 35 хвилин, а потім охолоджують і подають до столу зі згущеним молоком або солодким соусом сметанним.

1 зірка2 зірки3 зірки4 зірки5 зірок (73 оцінок, середня: 5,00 з 5)
Loading...

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *