Що приготувати на Новий 2020 рік на стіл: рецепти з фото, прості і смачні (нове)

 

Що приготувати на Новий 2019 рік на стіл: нові рецепти з фото покроково

Як правило, на святковий стіл виставляється кілька закусок, м’ясні, рибні та овочеві тарілки, два-три салату, а також основне блюдо і десерт. Святкових рецептів з фото існує дуже багато, але ось прості і смачні страви, чомусь знайти не завжди вдається.


 

Зміст []

  • Рецепти гарячих страв на Новий рік
  • Курка «Пікассо»
  • Найсмачніші новорічні салати в рік Свині
  • Салат «Вінок»
  • Закуски на Новий рік 2019
  • Фарширований перець Халапеньо
  • Міні-пироги «Овочеві спіралі»
  • Батончики «Чізкейк» з пастою чорного кунжуту і кешью

Рецепти гарячих страв на Новий рік

Без гарячого основного блюда Новий рік уявити собі складно. Так як символом наступного року буде Жовта Свиня потрібно виключити з меню будь-які страви з свинини. Тому на святковий стіл краще приготувати курку, але не просту, а запечений у соусі з овочами.


 

Курка «Пікассо»

Інгредієнти:

• 4 шт. курячого філе;
• 4 помідори;
• 4 солодкого перцю;
• 2 цибулини;
• 100 г твердого сиру;
• 1-2 зуб. часнику;
• 1 бульйонний кубик;
• 0,5 ст. води;
• 0.5 ст. жирних вершків;
• 2 ст. л. вершкового масла;
• 2 ст. л. оливкової олії;
• 1 ч. л. італійських трав;
• сіль і перець за смаком.


Рецепт приготування:


1. Нарізаємо болгарський перець і цибулю кільцями, часник натираємо на дрібній тертці.


2. Курку ріжемо на шматочки, солимо і перчимо.

3. Розігріваємо сковороду, наливаємо в нього порівну оливкову і соняшникову олії. Обсмажуємо курку до золотого кольору.


4. Викладаємо м’ясо у форму для запікання, а на маслі обсмажуємо цибулю.


5. Поверх м’яса викладаємо обсмажені овочі.

6. Відправляємо в сковороду болгарський перець. Викладаємо у форму.


7. Готуємо соус з часнику, вершків, приправ, невеликої кількості води і помідора. Проварюємо соус протягом 6 хвилин, періодично помішуючи.


8. Поливаємо соусом вміст форми, посипаємо натертим сиром. Накриваємо форму фольгою і відправляємо в духовку.

9. Після приготування розкриваємо фольгу і посипаємо тертим сиром наше соковите філе з овочами. Даємо настоятися 10-15 хвилин і можна дегустувати!

Важливо! Температура в духовці повинна бути 200°C . Запікати наша страва стоїть протягом 25-35 хвилин.

Найсмачніші новорічні салати в рік Свині

Салати також є головною складовою святкового меню. За традицією, на стіл виставляється Олів’є, оселедець під шубою, крабовий салат мімоза. Але багато поступово намагаються оновити свої звички і знайти новий рецепт.

Салат «Вінок»


Представник оригінальних і незвичайних в оформленні рецептів салату. Щоб прикрасити стіл таким кулінарним шедевром знадобиться трохи часу, і бажання порадувати гостей смачним блюдом.


Інгредієнти:

• 2 зварені яйця;
• 300 грам вареної яловичини;
• 150 грам твердого сиру;
• 1 цибуля;
• 1 свіжий і 1 солоний огірок;
• кілька штук помідорів черрі;
• кріп;
• по 1 столовій ложці соєвого соусу, бальзамічного оцту і оливкового масла;
• трошки базиліка;
• пачка майонезу.

Рецепт приготування:

1. Очищаємо цибулю. Ріжемо на півкільця і заправляємо оливковою олією, соєвим соусом і бальзамічним оцтом.
2. Нарізаємо м’ясо на невеликі шматочки.
3. Сир і яйця натираємо.
4. Огірки кришимо соломкою.
5. На плоске блюдо виставляємо склянку і навколо нього викладаємо м’ясо, трохи солимо і заправляємо майонезом.
6. Наступним шарів викладаємо свіжі огірки і знову заправляємо майонезом.
7. Покриваємо сиром.
8. Далі викладаємо мариновані огірки.
9. Слідом – замаринований цибулю. При цьому кожен шар промазуємо майонезом.
10. Посипаємо тертими яйцями.
11. Прибираємо чарку з тарілки і прикрашаємо салат зеленню.
12. Залишаємо салат на 4-5 годин у холодильнику, щоб він як слід просочився.


Рада! Маринований лук перед приготуванням салату слід гарненько вичавити. В іншому випадку салат вийде дуже водянистим.

Закуски на Новий рік 2019

Деякі люди змінюють не тільки салати у своєму меню, але і повністю перебудовують порядок – відмовляються від традиційного застілля на користь фуршету з закусками. І це цілком зрозуміло, адже вибір рецептів дійсно великий, а по ситності вони часом не поступаються м’ясних делікатесів. До того ж приготувати їх просто, що для сучасної зайнятої людини дуже важливо.


 

Фарширований перець Халапеньо


Це блюдо дуже нагадує іспанську Тапас, однак відчувається щось азіатське. Фаршировані перці Халапеньо виглядають яскраво, а на смак пікантні і ситні.

Інгредієнти:

• 340 г фаршу;
• 1 цибулина;
• 2 головки часнику;
• 5 г шавлії;
• 2 ст. л. соєвого соусу;
• 1 ст. л. кунжутної олії;
• 1 ч. л. білого перцю;
• 1 ч. л. гірчичного порошку;
• 2 ст. л. сухої м’яти;
• 12 шт. перцю Халапеньо.

Рецепт приготування:

1. Перемішуємо в глибокій посуді подрібнені інгредієнти. Перець залишаємо незайманим, він стане в нагоді надалі.
2. Розрізаємо гострий перець на дві половини вздовж. Видаляємо насіння і перегородки.
3. Фаршируємо начинкою половинки перців.
4. Розігріваємо сковороду з товстим дном і стінками. Обсмажуємо на олії перці, поміщаючи їх м’ясом вниз, приблизно по 3 хвилини. Перевертаємо на інший бік і накриваємо кришкою.
5. Продовжуємо тушкувати протягом 5 хвилин, після цього відразу викладаємо на блюдо, щоб перчики не розварилися.

Міні-пироги «Овочеві спіралі»


Красиві закуски, зовні нагадують квіти, проведуть сенсацію на вашому святковому столі.

Інгредієнти:

• 200 г смажених волоських горіхів;
• 1 ст. л оливкової олії;
• 1 ст. л. соєвого соусу;
• 1 зубчик часнику;
• щіпка солі;
• щіпка перцю;
• 1 кабачок;
• 1 морква;
• 1 ст. л. рослинного масла.


Рецепт приготування:

1. Замочуємо горіхи на ніч у воді. Потім подрібнюємо їх у комбайні або блендері. Додаємо соєвий соус, часник, рослинне масло і спеції.
2. Розкладаємо приготовану масу по формах і відправляємо в духовку, доведений до температури 200°C градусів.
3. Кабачок, баклажан і моркву ріжемо на тонкі слайсы за допомогою картоплечистки.
4. Викладаємо на кожну пластинку по ложці волоських горіхів і загортаємо його в спіралі. Додаємо необхідні приправи і поливаємо олією.
5. Випікаємо в духовій шафі до появи красивою рум’яної скоринки.

Батончики «Чізкейк» з пастою чорного кунжуту і кешью


Ці батончики розроблені на веганські манер: без глютену, молока і рафінованого цукру.


Інгредієнти (на 16 штук):


Для коржа:

• 7 м’яких фініків без кісточок;
• 1 кубик кокосового маргарину;
• 0,5 ст. мигдальною або простий борошна;
• 0,5 ст. пластівців кокоса;
• маленька щіпка солі.

Для чорної кунжутною пасти:

• 1 ст. насіння чорного кунжуту;
• 8 ст. л. меду;
• 2 ст. л. гарячої води.

Для начинки з кешью:

• 1 ст. сирих кеш’ю;
• 3 ст. л. кленового сиропу або рідкого меду;
• 3 ст. л. масла кокосового горіха, рідкого;
• 0,5 ванільного стручка (або трохи пасти або екстракт);
• 2 ст. л. гарячої води.
• гіркий шоколад для прикраси.

Рецепт приготування:

1. Подрібнюємо насіння кунжуту в блендері до стану пасти і виділення олії. На це знадобиться 3-4 хвилини.
2. Додаємо до кунжуту мед і воду. Перемішуємо ще 1 хвилину. У результаті повинна вийти чорна, липка паста.
3. Вимиваємо чашу блендера і відправляємо в неї всі інгредієнти для коржа. Прокручуємо кілька разів, поки маса не стане однорідною.
4. Застеляємо форму для запікання пекарської папером і викладаємо в неї тісто. Щільно притискаємо його руками до дна і стінок форми. Відправляємо в морозилку.
5. Переходимо до начинки. Для її приготування знову моєму чашу блендера і викладаємо в неї необхідні продукти. Подрібнюємо, поки суміш не придбає гладкий і блискучий вигляд.
6. Дістаємо з морозилки тісто і викладаємо на нього кунжутную пасту.
7. Далі, викладаємо начинку і знову прибираємо форму в морозилку на 3 години.
8. Перед тим, як дістати тісто їх морозилки, ставимо на водяну баню растапливаться шоколад.
9. Виймаємо корж з форми і залишаємо на 2 хвилини, щоб він трохи прогрілося в той час, поки розтоплюється шоколад.
10. Корж розрізаємо на кілька плиток.
11. На столі встановлюємо ґрати, а під нею застеляємо поверхню пекарської папером. Викладаємо на неї наші заготовки і поливаємо шоколадом.
12. Прибираємо в морозилку на півгодини.


Зберігаємо в герметичному контейнері в морозильнику. Для підігріву знадобитися приблизно 5 хвилин

1 зірка2 зірки3 зірки4 зірки5 зірок (53 оцінок, середня: 5,00 з 5)
Loading...

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *