Салати на Новий рік 2020: рецепти з фото легкі, прості і смачні

 

Рецепти смачних салатів на Новий рік 2019

Невід’ємною частиною будь-якого новорічного застілля є салати. Господині завжди приділяють їм особливу значення і правильно роблять: страва з легкістю замінить повноцінне гаряче і закуски. Салати на новий рік 2019 містять багато овочів, але швидко викликають відчуття ситості. Ні в одній страві не міститься ні грама майонезу, що дозволяє їсти салати без усякого побоювання і насолоджуватися ними сповна.

Зміст []

  • Як прикрасити
  • З курячим філе
  • З кальмарами без майонезу
  • «Оселедець під шубою» без картоплі
  • З кальмарами і морською капустою
  • Рецепт з крабовими паличками і квасолею
  • Морський салат з авокадо
  • Рецепт «Дамського капризу»
  • Рецепт «Меркурія» з курячим філе
  • Салат «Свинка»
  • Дієтичний варіант «Олів’є»
  • Дієтичний «Олів’є» з пікантною заправкою
  • Класичний рецепт Грецького салату
  • З кальмарами і грибами
  • З томатами і руколою
  • З яйцем-пашот і пекінською капустою

Як прикрасити


Підготуйтеся до свята завчасно, купіть красиві салатники однакових кольорів та форм, тоді ваше блюдо вже буде привабливо виглядати. Товари для дому можна придбати спеціальні формочки, в які укладають салат перед подачею. Найпростіша форма – кільце. Просто покладіть його на плоску тарілку, а всередину кладіть начинку. Коли всі шари будуть покладені, на кільці розщепіть затискачі з боків і зніміть його. Ваш салатик вийшов круглої форми. Доповніть творіння гілочками свіжого базиліка, петрушки, кропу. Можете прикрасити порізаними шматочками лимона, оливками, маслинами.

З курячим філе

Якщо ви продовжуєте дотримуватися дієти, але не хочете відмовляти собі в задоволенні, то візьміть рецепт на замітку. Готувати салат просто, не потрібно додаткової підготовки. До приготування можете приступати відразу ж.
Склад:
• 100-150 г курячої грудинки;
• 3 салатних листків;
• 4-5 томатів черрі;
• пара свіжих огірків;
• болгарський перець – 1 шт.;
• пучок зелені;
• 10-20 м дієтичного сиру.
Як приготувати:

Промийте салатні листя і просушіть рушником. Порвіть їх руками, не ріжте ножем, так буде гарніше.
Томати та огірки помийте, приберіть плодоніжки у овочів. Наріжте огірочки довгастими смужками, а томати – часточками. Перекладіть у велику чашку.

На замітку!
Перед тим, як різати огірки, спробуйте їх на смак. Якщо шкурка гірчить – зріжте її.

Відварити куряче філе до готовності і розділіть на невеликі волокна. Великі шматочки розріжте і перекладіть на окрему тарілку.
З перцю вийміть насіння і промийте овоч зсередини. Потім наріжте перчик тонкими смужками.

На тарілку викладіть спочатку салатні листя, на них овочі, а зверху помістіть грудку і перчик. Посипте блюдо натертим сиром і насолоджуйтеся корисною їжею. Приємного апетиту!

З кальмарами без майонезу

Любителям морського напевно припаде до душі рецепт легкого салату з кальмарами. Заправку можна вибрати будь-яку: оливкова або лляна олії, нежирний йогурт, кефір, сметана. Калорійність на 100 г становить 120-150 ккал.
Склад:
• 150-200 м з/м кальмарів;
• пара свіжих огірків;
• 2 помідори середньої величини;
• 2 салатних листків;
• половина головки ріпчастої цибулі;
• лаврушка – 1 аркуш;
• ст. л. оцту;
• масло для заправки;
• перець і сіль за смаком.
Як приготувати:

Для початку розморозьте кальмари і зваріть в підсоленій воді з додаванням перцю, лаврушки. Варіть морепродукти не більше 2 хвилин, тоді вони будуть м’якими.
Очистіть цибулину від лушпиння і нарізати його півкільцями. Замочіть шматочки в оцтовій воді (ст. л оцту на 100 мл) і потримайте 20 хвилин. Порвіть салатні листя в чашку, потім перекладіть цибулю.

Томати та огірки наріжте скибочками, покладіть поверх лука. Охолоджені кальмари нарізати кільцями, прикрасити ними салат.
За бажанням додайте улюблені спеції або збризніть овочі лимонним соком. Салат готовий.

«Оселедець під шубою» без картоплі

Все ще думаєте, що доведеться у всьому собі відмовляти під час зустрічі нового року під знаком порося? Тоді ви помиляєтеся. Навіть традиційний салат можна зробити дієтичним, якщо внести в рецепт кілька корективів.

Інгредієнти:
• 200 г оселедця малосольною;
• 120-150 г буряків;
• велика морквина;
• головка ріпчастої цибулі;
• варене куряче яйце;
• 4 -5 ст. л. нежирної сметани.
Як приготувати:

З оселедця відокремте тільки філе. Вийміть кісточки, нарізати рибу невеликими шматочками. Викладіть рибку на плоску тарілку. Цибулю почистіть і наріжте півкільцями, посипте їх на оселедець.
Морква зваріть до готовності. Остиглий овоч почистіть від шкірки, потім натріть на середній терці. Морква укладіть поверх оселедця і промажте сметаною.

Яйце очистіть від шкаралупи, натріть на крупній тертці прямо на моркву. Шар розрівняйте і покрийте сметаною.
Відварену буряк очистіть від шкірки і наріжте на самій дрібній тертці. Потім розподіліть овоч по всій поверхні салату. Змащувати не потрібно. Прикрасьте блюдо гілочками кропу і подавайте до столу.

На замітку!
Буряк на салат можна запекти в духовці, вона буде ароматнішим вареного овоча.

З кальмарами і морською капустою

Вам подобається морська капуста, але ви не знаєте, що з нею робити? Спробуйте приготувати новинку: поєднання морепродуктів і зелені. Салат вийде ніжним і безумовно сподобається всім гостям. На приготування ви витратите не більше півгодини.

Склад:
• банка морської капусти (200 г);
• 150 г кальмарів;
• стакан кукурудзи;
• 2 зварених круто яйця;
• ¼ Частину лимона;
• 3 ст. л. масла рослинного;
• перець і сіль за бажанням.
Як приготувати:

Дістаньте морську капусту з баночки і поріжте недовгими брусочками. Перекладіть її в салатник. Засипте в миску кукурудзу.
Яйця наріжте соломкою або потріть на тертці, як хочете. Змішайте яйця з іншими інгредієнтами в салатнику.

Кальмари опустіть в киплячу воду і потримайте протягом 1 хвилини. З готових морепродуктів витягнути нутрощі, поріжте кальмари тонкими півкільцями, потім перекладіть в салатник.
Візьміть лимон і збризніть соком інгредієнти в чашці, перемішайте. Заправте салат олією, підсолити і поперчіть. Перекладіть в красиву чашку і подавайте до столу.

Увага! Щоб сік з лимона виділявся краще, перед видавлюванням, пам’ятайте трохи цитрус руками, щоб він пом’якшав.

Рецепт з крабовими паличками і квасолею

Ситний салатик легко приготувати, якщо раптом під новий рік несподівано нагрянули гості. В складі немає ні грама жиру, а всі інгредієнти добре засвоюються і швидко заповнюють енергетичний запас. Квасоля можете використовувати білу або червону, на ваш вибір.

Склад:
• крабові палички -100 г;
• ½ Склянки квасолі консервованої;
• куряче яйце;
• 2 ст. л. домашнього йогурту без добавок;
• пара гілочок кропу.
Як приготувати:

Промийте квасолю від соусу під водою і перекладіть в глибоку чашку. Розморозьте палички, наріжте дрібними кубиками і змішати з квасолею.
Почистіть яйця, натріть білки і жовтки на тертці, додайте в салатник і добре перемішайте.

Заправте блюдо йогуртом і додайте гілочку зелені зверху. Якщо любите кріп, покришіть його прямо в салатник. Приємного апетиту!

Морський салат з авокадо

На рік кабана приготуйте рецепт салату з овочів і морського коктейлю. Салат можна не заправляти або додати трохи оливкової олії. За бажанням можете замінити коктейль на одні креветки.

Склад:
• баночка морського коктейлю (120-150 г);
• перець солодкий – 1 шт.;
• маленький цукіні;
• авокадо – 1шт.
• 2-3 ст. л. оливкової олії;
• гілочки свіжої зелені.
Як приготувати:

Зніміть шкірку з кабачками і наріжте м’якоть тонкими слайсами товщиною не більше 2 мм На тефлоновій сковороді без олії обсмажте цукіні з двох сторін по 2-3 хвилини з кожного.

Авокадо помийте і наріжте великим кубиком. Пам’ятайте, що всередині є кісточка, яку треба обов’язково прибрати. Червоний перець поріжте півкільцями.
На блюдо з боків спочатку викладіть обсмажені шматочки цукіні і красиво їх загорніть. Слідом викладіть морський коктейль, перець, авокадо. Прикрасьте салат зеленню і полийте оливковою олією.

Рецепт «Дамського капризу»

Хочеться чогось вишуканого і нового? Зверніть увагу на простий рецепт смачного салатику з загадковою назвою. До складу входять коктейльні креветки і кальмари, що надає страві подвійну ніжність.

Склад:
• 100-120 г креветок;
• 2 середніх кальмара;
• парочка свіжих корнішонів;
• 5-6 шт. печериць;
• цибулина середнього розміру;
• 4 ст. л. сметани;
• перець і сіль за смаком.
Як приготувати:

Почистіть гриби наріжте пластинками. Перекладіть гриби в сковорідку і обсмажуйте без додавання олії. Подрібніть цибулину і відправте до грибів. Обсмажуйте вміст не менше 5 хвилин, потім дайте охолонути. Остиглі інгредієнти перекладіть на плоску тарілку. Це буде перший салатний шар.
Кальмари відварити в трохи підсоленій воді і наріжте тонкими кільцями. З огірків, зніміть шкірку і наріжте м’якоть соломкою, викладіть її поверх кальмарів і змастіть сметаною.

Креветки відварити у воді 2-3 хвилини, потім очистіть від панцира. Красиво викладайте морепродукти наступним шаром.

Увага!
Купіть в магазині вже готові креветки, так ви заощадите час.
Для прикраси з боків покладіть гілочки зелені і пригощайте гостей.

Рецепт «Меркурія» з курячим філе

Якщо з наближенням новорічного торжества вас все частіше мучить питання: що готувати нове і цікаве в рік свині, запам’ятайте хороший рецепт з фото. Салат виходить настільки смачним, що зі столу змітається буквально за хвилини. На приготування йде близько 10 хвилин.

Склад:
• відварна курка (філе) – 300-350 м;
• 2 свіжих огірка;
• жменя чорносливу без кісточок;
• маленька цибулина;
• 2 зварених круто яйця;
• 5-6 печериць;
• 5-6 ст. л. сметани;
• чорний перець і сіль.
Як приготувати:

Очистіть цибулину від лушпиння і подрібніть. Розігрійте сковорідку і покладіть в неї цибулю, масло не доливайте. Додайте до цибулі порізані скибочками гриби, смажте 10 хвилин, постійно помішуючи.
Чорнослив промийте, наріжте соломкою. Якщо чорнослив дуже жорсткий, обдайте його окропом. Викладіть шматочки першим шаром і змастіть сметаною.

Відварене куряче м’ясо розділіть руками на волокна. Покладіть філе куряче поверх чорносливу і промажте сметаною. Наступний шар – обсмажені цибулю і печериці, їх сметаною не мастіть.
Яйця натріть на дрібній тертці, посипте на гриби. Залийте залишками сметани, поперчіть і підсолити.

Огірки поріжте кружальцями і покладіть наверх салату. Подавайте до столу страву, але не перемішуйте.

Салат «Свинка»

Як вам ідея зробити салатик з головним символом року? Він безумовно буде стояти в центрі столу і радувати зовнішнім виглядом, ну а за смаком затьмарить будь-які інші страви. Для декору візьміть овочі з щільною структурою, відмінно підходять редис і моркву.
Склад:
• 200 г відвареної курячої грудки;
• 100 г твердого сиру;
• великий свіжий огірок;
• зубчик часнику;
• 2 яйця;
• маслини, перець чорний горошком і моркву для прикраси;
• 3-4 ст. л. сметани.
Як приготувати:

Відварену грудинку наріжте дрібним кубиком і перекладіть в глибоку миску. У цю ж миску подрібніть огірок.
Яйця охолодіть і зніміть шкаралупу. Поріжте ножем або потріть на крупній тертці білки разом з жовтками. Перекладіть яйця в салатник до курки з огірком.
Видавіть в чашку зубчик часнику для аромату. Додайте сметану, посоліть і поперчіть за бажанням.

На плоске блюдо викладіть салатну масу гіркою.
Визначте, де у поросяти буде мордочка. Вставте маслини на місце очей.
З моркви зробіть великий круглячок. Застроміть в круглячок 2 горошинки перцю – ніздрі. Поставте морквяний круглячок замість п’ятачка.
З решти морквини виріжте вушка, лапки і хвостик. Прилаштуйте їх до тулуба свинюшки. Святковий салат готовий до подачі на стіл.

Дієтичний варіант «Олів’є»

Навіть для тих, що худнуть новорічний стіл може стати різноманітним, але при цьому дуже смачним. Побалуйте себе, гостей, зробіть незвичайну інтерпретацію традиційного салату з яблуком. Воно додасть смаку незвичайну соковитість і оригінальність.

Склад:
• куряче м’ясо – 200 г;
• 2 картоплини;
• велика морквина;
• 3 яйця, зварених круто;
• кисле яблуко;
• 200 г зеленого горошку;
• 2 солоних огірка;
• 150 г натурального йогурту;
• щіпка солі і перцю.
Як приготувати:

Відваріть курку до готовності. Коли м’ясо остигне, відокремте його від кісток, нарізати середнім кубиком.
Зваріть в окремій каструлі моркву і картоплю. Зніміть шкірку з овочів, подрібніть до такого ж розміру, що куряче м’ясо.

На замітку! Щоб з моркви і картоплі швидко зняти шкірку, опустіть варені овочі в холодну воду на 5-10 хвилин.

Огірки та яблука наріжте однаковими кубиками. Перекладіть в одну миску, висипте в чашку зелений горошок.
Додайте в салат інші інгредієнти, посоліть, поперчіть. Вилийте зверху йогурт, перемішайте. Прикрасьте блюдо гілочками петрушки.

Дієтичний «Олів’є» з пікантною заправкою

Якщо серед ваших гостей є ті, хто полюбляє легку гостринку у смаку, неодмінно приготуйте салат із заправкою з гірчиці. Гірчицю беріть ту, яку ви любите більше. Щоб зробити страву більш гострим, подвійте кількість гірчиці. Тільки будьте обережні, не перестарайтеся.
Склад:
• куряче філе – 200 г;
• 3 варених яйця;
• свіжий огірочок;
• варена морква – 1 шт.;
• яблука кислі – 2 шт.;
• 150 г кремоподібного нежирного сиру;
• 3-4 ст. л. йогурту без добавок;
• 1-2 ст. л. гірчиці;
• сіль і перець за бажанням.
Як приготувати:

Для початку візьміть яйця і відокремте білки від жовтків. Білки підуть в салат, а жовтки додайте в соус або використовуйте для прикраси.
Яблука очистіть від шкірки, наріжте дрібним кубиком. Щоб м’якоть не темніла, збризніть її лимонним соком.

Наріжте дрібно огірки і куряче філе з морквою. Натерта на тертці моркву не підійде, всі інгредієнти нарізати кубиком.
Якщо ви взяли свіжий горох для приготування, обдайте окропом і пробланшируйте близько 1 хвилини. З консервованого злийте сік і засипте його в салат.
Приготуйте заправку: в чашку блендера змішайте йогурт з гірчицею, жовтками і сиром. Посоліть і поперчіть соус.

В одній мисці змішайте всі інгредієнти і залийте заправкою. Блюдо викладіть в салатник, прикрасити гілочками зелені і швидше пробуйте своє творіння.

Класичний рецепт Грецького салату

Улюбленим блюдо для тих, що худнуть модниць став Грецький салат, так чому б його не приготувати на новий рік? У 100 р страви міститься всього 100 ккал, відмовляти собі в задоволенні не доведеться. Більш того, до складу входять тільки одні овочі, тому страва виходить корисним.

Склад:
• жменю маслин без кісточки;
• помідори невеликого розміру – 3-4 шт.;
• парочка свіжих огірків;
• 200 г сиру «Фета»;
• цибулина;
• 2 болгарських перцю;
• 2 ст. л. лимонного соку;
• 3 ст. л. оливкової олії;
• пучок салатного листя.
Як приготувати:

Почніть приготування з нарізки болгарського перцю. Наріжте овоч красивою тонкою соломкою.
Помідори помийте, виріжте з них плодоніжку. Потім поріжте плоди на невеликі часточки. Помиті огірки наріжте невеликими шматочками, покладіть в салатник.

Листя салату промийте, обсушити на рушнику і порвіть в глибоку чашку. Наріжте сир невеликими кубиками, а цибулю наріжте півкільцями.
Змішайте всі інгредієнти в одній мисці, збризніть лимонним соком. Додайте маслини і прилейте оливкової олії. Приємного апетиту!

З кальмарами і грибами

Прості і смачні салати на новий рік користуються найбільшою популярністю серед господинь. Таким є закуска з грибами і морепродуктів. Можете додати за бажанням креветки, тоді салатик стане більш морським.

Склад:
• 120-150 г кальмарів з/м;
• 6-8 шт. свіжих печериць;
• жменя волоських горіхів;
• 60-80 г твердого сиру;
• пучок зеленої цибулі;
• часниковий зубчик;
• 2 ст. л. сметани;
• 3 ст. л. йогурту.
Як приготувати:

Розморозьте кальмари природним шляхом. Коли тушка розтане, зваріть до готовності. Остиглі морепродукти очистити від нутрощів і наріжте півкільцями.

На замітку! Кальмари варіть не більше 2 хвилин, інакше при довгому варінні вони стануть гумовими.

Гриби почистіть від землі і смітинок. Покладіть їх у каструлю і залийте водою, поставте каструлю на плиту. Варіть гриби не менше 15 хвилин, потім відкиньте на друшляк і дайте охолонути. Остиглі печериці наріжте дрібними кубиками і з’єднайте з кальмарами.

Волоські горіхи подрібніть в блендері. Повинна вийде дрібна крихта, додайте її до вмісту миски. Покришіть туди сир на дрібній тертці.

Зелену цибулю наріжте дрібними кільцями, пересипте в чашку до решти інгредієнтів. Покладіть в салатник сметану і йогурт, додайте солі і перцю на свій розсуд і перемішайте.
Прикрасьте блюдо маслинами, попередньо порізавши їх на кільця.

З томатами і руколою

Шанувальникам італійської кухні напевно відомі смачні салати з травами і сиром Моцарелла. Завдяки сиру і спецій смак страви просто непередаване, його обов’язково захочеться спробувати. На вигляд салатик виглядає апетитно, його точно захочуть спробувати одним з перших.

Склад:
• пучок свіжої рукколи;
• жменя помідорів черрі;
• 80-100 г моцарели;
• пучок свіжої зелені;
• 4 зварених круто перепелині яйця;
• 1/3 лимона;
• ст. л. гранатового соусу;
• ст. л. оливкової олії;
• по дрібці спеції (італійські трави), солі і перцю чорного.
Як приготувати:

Промийте рукколу і промокніть травичку серветкою. Нарвете зелень в салатник великими шматочками.
Помідори помийте і наріжте невеликими шматочками. Якщо черрі дрібнуваті, то можна розрізати плоди тільки навпіл.

Моцарелу вийміть з розсолу і розділіть на невеликі кульки. Покладіть сир в загальний салатник.
У ступці зробіть соус. Спочатку змішати спеції із сіллю, розітріть, видавити лимонний сік. Додайте масла і гранатовий соус.

На тарілку викладіть з салатника потрібну кількість салату, полийте соусом і прикрасьте половинками перепелиних яєць і зеленню.

З яйцем-пашот і пекінською капустою

Салат відрізняється гарною подачею, а за смаком легкий. Він ідеально впишеться в раціон худне людини, оскільки визнається низькокалорійним. Для різноманітності можете додати в салат пару томатів черрі для краси.
Склад:
• 250-300 г пекінської капусти;
• гострий перчик чилі;
• цибулина;
• 150-180 г нежирного сиру;
• половинка лимона;
• 2 ст. л. оливкової олії;
• ½ Ст. л. гірчиці;
• щіпка паприки;
• 2 курячих яйця;
• 2 ст. л. оцту;
• томати черрі для прикраси.
Як приготувати:

Зробіть яйця-пашот: поставте сотейник з водою на середній вогонь. Попередньо у воді розчиніть оцет (2 ст. л. на л води). Коли вода закипить, розбийте в неї яйце. Варіть його близько 2 хвилин, потім викладіть на сухе рушник, щоб прибрати воду.

Пекінську капусту нашаткуйте тонкими смужками і покладіть в глибоку чашку. Додайте в чашку порубаний перчик чилі і подрібнену цибулю.

Важливо!
Для додання більшої гостроти салату не виймайте з перцю насіння.
В окремій мисці змішайте гірчицю з лимонним соком, додайте до них сіль і паприку, налийте оливкова олія. Добре перемішайте суміш до повної однорідності.

До пекінської капусти додайте сир шматочками, перемішайте, додайте до соусу.
Перекладіть салат на тарілку, в центр викладіть яйце-пашот, а з боків томати черрі.

Новорічні салати 2019 будуть до речі на будь-який стіл, незалежно від того, ви зустрічаєте свято вдвох або в веселій, галасливій компанії. Не бійтеся пробувати нове, проявіть фантазію, і тоді всі гості прийдуть у захват від ваших кулінарних шедеврів. З наступаючими святами!!!

1 зірка2 зірки3 зірки4 зірки5 зірок (53 оцінок, середня: 5,00 з 5)
Loading...

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *