Роздільне харчування таблиця сумісності продуктів і меню на тиждень

Роздільне харчування таблиця сумісності продуктів і меню

Існують продукти сумісні і несумісні між собою. Роздільне харчування — це прийом білків, вуглеводів, жирів і несумісних між собою продуктів окремо один від одного.

У цій статті Ви познайомитеся з варіантами роздільного харчування, його основами, критеріями, винятками. Ви зможете підібрати підходящу для Вас дієту по групі крові і схуднути на кілька кілограмів. Навіть сироїди зможуть додати в свою скарбничку цікаві рецепти.

Що таке роздільне харчування?

Схуднути на 24 кг за місяць: думка лікарів-дієтологів

Популярна думка про те, що схуднути швидко і на багато неможливо - міцно засіло в головах сучасних людей. І хоча це твердження застаріло ще на початку 2000-х років, більшість досі вірить, що для схуднення не існує інших способів крім дієт і позамежних фізичних навантажень.

Але дослідження в області зниження ваги не стоять на місці. Одне з глобальних відкриттів останніх років - Eco Slim, дійсно творить справжні чудеса!

Редакція опитала 8 лікарів дієтологів з багаторічним досвідом і всі в один голос заявили, що вже давно рекомендують Eco Slim як безпечний засіб для самостійного зниження ваги.

Ємельяненко М.Ю. Дієтолог-ендокринолог
(Досвід роботи: більше 30 років)

Вплив сучасної масової культури зобов'язує жінок добре виглядати. Лікарі, в свою чергу, підтверджують - повнота не є нормальним станом здорового організму. Худнути треба, і якщо немає до того особливих показань, ви цілком можете худнути самостійно, без участі дієтолога. Сучасні препарати для схуднення повністю безпечні для домашнього застосування, і при цьому мають високу ефективність.

Я рекомендую своїм клієнтам Еco Slim, він настільки прискорює процеси метаболізму, що пацієнти буквально худнуть на очах. Кілька років тому були закінчені клінічні випробування і остаточно підтверджено, що Еco Slim не має жодного побічного ефекту.

Осипова Е.М. Жіночий Лікар-дієтолог
(Досвід роботи: 11 років)

Найбільший ефект Eco Slim діє на жінок старше 30-32 років. Спорт і дієти в цьому віці вже не дають відчутного результату або цей результат не постійний.

Щоденний прийом Eco Slim активізує всі обмінні процеси організму і дозволяє жінкам худнути до 7-10 кг за тиждень.

Гавриленко О.А. Лікар-ендокринолог
(Досвід роботи: більше 30 років)

Те що Eco Slim дозволяє швидко худнути, на 7-10 кг в тиждень, уже давно доведений факт. Але зовсім недавно було зроблено ще одне відкриття. Виявилося, що цей засіб є відмінною профілактикою захворювань шлунково-кишкового тракту і чудово очищає організм від токсичних речовин, негативний вплив яких краде у нас молодість, красу і здоров'я. Це дуже актуальна проблема для жителів міст.

На питання "Чи реально схуднути на 20 кг за місяць, використовуючи Eco Slim?" всі лікарі відповіли однозначно: "ТАК, реально."

У практиці доктора Ємельяненко були випадки схуднення на 30 і більше кілограм за місяць!

Eco Slim - це найпотужніший жиросжигатель на сьогоднішній день.

Ефект: - 7-23 кг за 30 днів

Мінуси: немає

Спосіб застосування Eco Slim:
1 таблетку розвести в склянці чистої води. Приймати 3-4 рази на день за півгодини до їди.

На нашому сайті представлений справжній Eco Slim для схуднення і профілактики ожиріння у жінок. Цей продукт має всі необхідні сертифікати і перевірений на ефективність. За місяць використання можна схуднути на 7-23 кг.

Сподіваємося тепер Ви не будете жертвами стереотипів, а будете крокувати в ногу з часом і використовувати найсучасніші методи для схуднення.

 

 

Чи знаєте ви, що можна стати стрункішою і здоровіше без дієт і голодування, просто поєднуючи сумісні продукти між собою? Чим більше різноманітної їжі потрапляє в шлунок, тим складніше відбувається перетравлювання і розщеплення їх до найпростіших амінокислот, вуглеводів.

Залишки не переварившейся їжі відкладаються в організмі у вигляді жиру і шлаків, викликаючи в організмі запори і захворювання шлунково-кишкового тракту.

При вживанні поєднуваних між собою продуктів в організмі не відбуваються процеси бродіння і гниття, поступово поліпшується стан травної системи, організм запускає систему самостійної очищення і стає стійким до впливу хвороботворних бактерій.

Принципи роздільного харчування по Шелдону

Вільям Герберт Шелдон – засновник «Школи здоров’я», натуропат, не мав медичної освіти. Він закінчив коледж фізкультурної терапії, школу натуропатії і хіропрактікі. Але йому було присвоєно дев’ять звань почесного доктора наук.

Він є організатором громадського руху Натуральна Гігієна, метою якого було застосування законів фізіології і біохімії для оздоровлення людини.

Принцип роздільного харчування – їсти продукти, враховуючи їх сумісність, і зберігаючи певний проміжок часу між прийомами їжі. Роздільне харчування – для когось це дієта, для кого-то життєвий стиль. У цьому харчуванні можна їсти все, але щось в більшій мірі, а що-то меншою. Суть роздільного харчування – слухати свої органи, свій організм.

  • Є тільки при відчутті голоду:
    • Голод – сигнал організму в нужді енергії.
    • Деякі люди не вміють розпізнавати почуття голоду, заїдаючи свої стреси ївши за компанію, просто заповнюючи свій вільний час трапезою.
    • Деякі ж люди заглушають почуття голоду в певний час і переїду в інше.
    • Апетит – приймають за почуття голоду.
    • Голод виникає при скороченні м’язів шлунка при його порожнечі, а почуття апетиту – це наслідок звички і практики, з’являється під час настання встановленого часу для їжі, запахом, виглядом і смаком їжі, приправою, просто думкою про їжу.
  • Не є при хворобі, високій температурі, психічних або фізичних розладах:
    • При запаленнях, високій температурі, болях уповільнюється виділення травних соків, наслідком чого є неповноцінне засвоєння їжі.
    • І також діють на ШКТ психічні і фізичні розлади, нездужання.
    • Бурчання, сварка, лайка за столом при прийомі їжі негативно впливають на здоров’я.
    • Секреції шлунка людини знаходяться під впливом емоції.
  • Не є до, під час, після роботи, важких психічних чи фізичних зусиль:
    • Для перетравлення важкої їжі потрібно повне увагу організму.
    • При почуття втоми, після фізичної, розумової роботи, що потрапила в організм їжа призведе до несварению, захворювань, з причини низької активності шлункового соку.
    • У такому станів необхідний відпочинок для організму, а після можна поїсти.

  • Не запивати їжу:
    • Ні чай, напої, кава, какао, соки, молоко не можна приймати після їжі.
    • Рідина під час їжі – розбавляє концентрацію шлункових соків і веде до переїдання.
    • Температура рідини також впливає на процес виділення ферментів і соків: холодні напої і т. д. – гальмують травлення; гарячі напої – порушують тонус стінок, послаблюють і позбавляють шлунок енергії. Пити воду потрібно:
      • За 10-15 хвилин до їжі;
      • Через 30 хвилин після фруктового меню;
      • Через 2 години після вуглеводного меню;
      • Через 4 години після білкової їжі.
  • Молоко відноситься не до рідин, а до окремої їжі.

  • Ретельно пережовувати їжу, змочуючи слиною:
    • Пережована, оброблена слиною їжа перетравлюється швидше і засвоюється повноцінно.
    • Крохмалі і цукру піддаються переварюванню вже в ротовій порожнині.
  • Правила роздільного харчування

    Для досягнення ефективності робіт ШКТ потрібно вміти правильно харчуватися і поєднувати продукти, не викликаючи бродіння, гниття, метеоризму, запорів, і інших захворювань і розладів.

    При складанні раціону для здорових або хворих людей, необхідно враховувати фізіологічні обмеження функції травлення, неповноцінність виділення залоз, ензимів і соків.

    В результаті на процес травлення буде витрачено менше енергії і організм буде засвоювати всі надійшли вітаміни і мінерали, відновлювати силу і енергію.

    Небажані комбінації продуктів:

  • Поєднання крохмаль-кислоти
    • Кислоти руйнують ензим птіаліну в слині.
    • Птіалін необхідний для перетравлення крохмалю.
    • Не переварившийся у роті крохмаль, надходить у шлунок і буде чекати виділення панкреатичного соку.
    • Завдання для організму ускладнилася, потрібно більше зусиль і ферментів для перетравлення.
    • Не змішуйте хліб, макарони, банани з лимоном, апельсинами, кислими яблуками, виноградом, помідорами.
  • Поєднання крохмаль-білки
    • Білки перетравлюються в кислому середовищі, тоді як крохмалі – в лужному.
    • Не змішуйте картопля, макарони з будь-яким видом м’яса, яйцями, сиром, горіхами.
  • Поєднання крохмаль-цукру
    • Приклади: хліб з желе, варенням, медом, пиріжки з варенням, пироги, солодка випічка.
    • При вживанні такої їжі, виробленої в слині є ферменти для перетравлення цукру, але немає птіаліну.
    • Крохмалі важче перетравлюються в шлунку.
    • Цукру перетравлюються досить швидко і чекають, блукаючи по шлунку перетравлення крохмалю.
  • Поєднання крохмаль-крохмаль
    • Бажано не перемішувати щоб застерегти себе від переїдання.
    • Перемішуючи один вид крохмалю з іншим, вся добова потреба організму у вуглеводах буде насичена і на наступний позив почуття голоду вам нічого буде їсти.
  • Поєднання крохмаль-жири
    • На думку академіка В. П. Павлова, окремо з’їдений хліб погано стимулює вироблення шлункового соку.
    • Останнім поправно при поєднанні хліб з маслом.
  • Поєднання білки-білки
    • Спільне поїдання горіх-м’ясо, сир, м’ясо, яйце-м’ясо призводить до конфлікту.
    • Різні за природою білки вимагають різних ферментів, соків, їх концентрації і тривалості впливу для перетравлення.
  • Поєднання жири, білки
    • М’ясо, яйця, горіхи разом з вершками, сметаною, маслом не бажано змішувати.
    • Жири зменшують кількість кислоти і шлункового соку, так необхідних для перетравлювання білків.
  • Поєднання білки-кислоти
    • Не можна їсти м’ясо і запивати соком цитрусових фруктів, томатів.
    • Білки вимагають кислого середовища для повного перетравлення, але в складі кислот фруктів немає пепсину в шлунковому соку.
    • При надходженні додаткової кислоти зовні шлунок перестає виробляти кислоту і ферменти в результаті білки просто повністю не перетравлюються і починають гнити.
  • Поєднання білки-цукру
    • Цукру не перетравлюються у роті або у шлунку, вони швидко проходять в кишечник.
    • З цієї причини вони інгібують виділення шлункового соку, сповільнюючи перетравлення білків.
  • Їсти диню і кавун окремо від усіх.
  • Пити молоко рідко і окремо від усіх продуктів.
  • Таблиця сумісності продуктів роздільного харчування

    Як складати меню роздільного харчування на тиждень?


    Меню повинно змінюватися в залежності від сезону року, особливостей вашого клімату і розміщення вашої країни.

    Вивчіть принципи і правила роздільного харчування і коректуйте, розробляйте і складайте своє меню.

    Будь-зелений овоч, крохмаль чи білок можна замінити іншим продуктом з відповідної групи.

    Наприклад, гарбуз замінюйте картоплею; шпинат – бурякової бадиллям. Складання меню не складе для вас особливих труднощів. Внесіть різноманітність у їжу щодня, не робіть її одноманітною.

    Поради:

    • Крохмалі слід приймати в денний час з невеликою кількістю овочевого салату. Крохмалі є сухими, добре пережовувати, рясно обволікати слиною. В салат не додавати кислот. Бажано не змішувати крохмаль з капустою білокачанної і цвітної, бобовими, часником, цибулею.
    • Білкову їжу приймати з великою кількістю салату, двома варенными зеленими овочами, у вечірній час. Білки – це будь-яке м’ясо, риба, яйця, горіхи, оливки, авокадо, сир.
    • Фрукти бажано не є між прийомами їжі, краще замінити один прийом їжі фруктами або є їх за півгодини до їжі. Вони мало піддаються обробці в роті або в шлунку, перетравлюючись, в основному, в кишечнику. Краще всього їх їсти на сніданок, не завантажуючи не прокинувся від сну організм, даючи можливість повноцінно засвоїтися всіх вітамінів з фруктів.

    Список фруктів:


    • Солодкі фрукти:
      • Банан.
      • Сухофрукти (сушені фініки, інжир, груша, чорнослив, родзинки).
      • Хурма.
      • Мускатний чорний виноград.
    • Напівкислі фрукти:
      • Солодкі яблука, сливи, виногради (кишмиш).
      • Сезонні фрукти (шовковиця, глід, персик, черешня, абрикоси).
      • Чорниця.
      • Кавун.
      • Манго.
      • Папайя.
      • Груша.
    • Кислі фрукти:
      • Цитруси.
      • Кисла вишня, слива, ківі, яблуко.
      • Зелений виноград.
      • Гранат.
      • Ананас.

    Дозволені продукти

    До дозволених продуктів відносяться:

    • Цільні, необроблені злаки.
    • Поєднувати горіхи і сир з кислотами, м’ясо і щавель в один прийом.

    Заборонені продукти

    До заборонених продуктів відносяться:

    • Оцтова кислота.
    • Майонез, кетчуп.
    • Пастеризоване молоко.
    • Вершкові, рафіновані олії.
    • Булочки на дріжджах, з сиром, родзинками, хот-доги, сендвічі.
    • Консерви, солона риба, копченості, ковбаса.
    • Приправи.
    • Риб’ячий жир.
    • Десерти.

    Дієта для схуднення при роздільному харчуванні

    Роздільне харчування допомагає скинути зайву вагу з кількох причин:

    • Людина не переїдає.
    • Зменшується кількість споживаних калорій за день.
    • Нормалізація обміну речовин.
    • Виведення зайвої рідини і шлаків з організму.

    Дотримуючись правильної сумісності продуктів, ви станете не тільки стрункішою, але і колір вашого обличчя і ваші очі придбають рум’янець і блиск. А також існують дієти по групі крові, для сироїдів, вагітним.

    По групі крові

    Методика д’адамо припускає різне харчування для чотирьох типів групи крові. Одні продукти можуть бути дуже корисні власникам однієї групи крові, марними для другої, шкідливими для третин, нейтральними для четвертої.

    I група

    Що потрібно є:


    • Білки (м’ясо, жирна риба, субпродукти I категорії, морепродукти, горіхи).
    • Вуглеводи (пророщене зерно).
    • Овочі.
    • Солодкі фрукти.
    • Сухофрукти.
    • Рослинне масло.

    Що не слід є:

    • Свинина.
    • Продукти з високим вмістом глютену (жито, пшениця, овес).
    • Жирні молочні продукти.
    • Кислі фрукти і капуста, кукурудза.

    II група

    Що потрібно є:

    • Білки (риба, птиця).
    • Вуглеводи (крупи, злаки, бобові).
    • Рослинні олії;
    • Овочі.
    • Фрукти.

    Що не слід є:


    • Молочні продукти.
    • Тварина м’ясо.
    • Квасоля.
    • Картопля.
    • Баклажани.
    • Гриби.
    • Маслини, томати.
    • Екзотичні фрукти.
    • Чорний чай.
    • Сік апельсина.
    • Содові напої.

    III група

    Що потрібно є:

    • Білки (м’ясо, риба).
    • Молочні продукти, Крупи.
    • Овочі.
    • Фрукти.

    Що не слід є:


    • Морепродукти.
    • Свинина, курка.
    • Оливки.
    • Помідори.
    • Кукурудза, сочевиця.
    • Арахіс.
    • Алкоголь.
    • Гречка, пшениця.

    IV група

    Що потрібно є:


    • Білки (м’ясо, риба, горіхи).
    • Молочні продукти.
    • Крупи.
    • Фрукти.
    • Зелені овочі.
    • Ягоди.

    Що не слід є:

    • М’ясо і субпродукти тварин.
    • Бобові.
    • Кукурудза, пшениця.
    • Цитруси.
    • Гриби.
    • Горіхи.

    Для сироїдів

    Не завжди можна передбачити результат цієї дієти.

    Результати дослідників:

    • дієта для I групи крові допомагає зменшити кількість холестерину;
    • дієта для II групи крові – скинути зайву вагу і нормалізувати артеріальний тиск;
    • дієта для III групи крові – без видимих ефектів;
    • дієта для IV групи – привести в норму рівень інсуліну і холестерину в крові.

    Сироїди, як чоловіки, так і жінки, строго і повністю дотримуються роздільне харчування, за винятком, не приймає ніякої термооброблену їжу.

    Меню сироїдів:

    • 50% — ягід і фруктів;
    • 35% — овочів;
    • 10% — крохмалистих продуктів;
    • 10% — концентратів (насіння, горіхи, сир, мед, сухофрукти);
    • 1% — приправи (рослинні олії, сіль, цибуля, зелень).

    При дотриманні всіх правил щодня забезпечена втрата ваги і нормалізація обміну речовин. Особливо важливо урізноманітнити меню для поповнення білків, вітамінів і мінералів.

    Для вагітних


    Для вагітних важливим правилом є турбота про свою майбутню дитину. Саме тому вагітні повинні дотримуватися принципів роздільного харчування.

    Адже якщо мама буде отримувати всі необхідні корисні речовини, то і дитина не буде страждати від нестачі вітамінів.

    У раціон майбутньої мами обов’язково повинні входити білки, злаки, овочі і фрукти, зелень, кисломолочні продукти. Пити дозволяється морси, компоти, негазовану воду. Краще відмовитися від солодкого, смаженого і консервів.

    Що слідують є:

    • Огірки.
    • Зелений салат.
    • Селера.
    • Ріпа.
    • М’ясо і птиця нежирних сортів.
    • Зернові.
    • Крупи.
    • Молоко, сири, йогурт.
    • Сир
    • Фрукти і овочі.

    Меню роздільного харчування на 7 днів

    Зразкове меню на тиждень у таблиці:

    День
    Меню

    1
    Сніданок: цитрусові, ананаси.

    Обід: салат з овочів, капуста, картопля.

    Вечеря: авокадо, листовий салат, молодий кабачок.

    2
    Сніданок: яблука або груші (або разом).

    Обід: салат з овочів, буряк, морква, тушкована сочевиця.

    Вечеря: риба, салат із зелених овочів, цибуля-порей, шпинат.

    3
    Сніданок: абрикос, персик, черешня.

    Обід: брокколі, листова буряк, салат з овочів, артишоки.

    Вечеря: відварна індичка, капуста червона, стручкові боби, салат з бадилля.

    4
    Сніданок: диня.

    Обід: кольорова капуста, огірки, салат з овочів, гречка.

    Вечеря: горіхи, насіння соняшнику брокколі, салат з бадилля.

    5
    Сніданок: ягоди з вершками (без цукру).

    Обід: салат із зелених овочів, зелень, моркву, каштани.

    Вечеря: сир, легкий салат, редис, огірки.

    6
    Сніданок: кавун.

    Обід: салат із зелених овочів, тушковані баклажани, цільнозерновий хліб.

    Вечеря: яйця, молода гарбуз, ріпа, овочевий салат.

    7
    Сніданок: сухі фрукти: ізюм, сушена груша, чорнослив і склянку кислого молока.

    Обід: салат із зелених овочів, зелені боби, китайська капуста, гречка.

    Вечеря: сир твердий, листовий салат, помідор.

    Рецепти страв роздільного харчування

    Салат з сиром без майонезу

    Інгредієнти на 4 порції:

    • по 200 гр цвітної капусти і стручкової квасолі;
    • 3 штуки болгарського солодкого перцю і помідорів;
    • 1 штука молодого кабачка;
    • 100 гр сиру;
    • зелень, оливкова олія, сік лимона.

    Приготування:


    • Відварити в підсоленій воді цвітну капусту разом зі стручковою квасолею близько 10 хвилин.
    • Нарізати соломкою болгарський перець, помідори.
    • Натерти на тертці цукіні і обсмажити на оливковій олії.
    • Зелень порвати руками, додати нарізані кубиками сир до овочів, полити лимонним соком, перемішати. Салат готовий!

    Рис відварний з смаженими овочами

    Інгредієнти на 4 порції:

    • 2 склянки рису;
    • одна упаковка овочів глибокої заморозки;
    • цибуля;
    • оливкова олія.

    Приготування:


    • Пакет із замороженими овочами дістати з морозильної камери завчасно.
    • Рис промити, відварити до готовності, процідити.
    • Цибулю обсмажити до прозорості в невеликій кількості оливковій олії.
    • Додати до цибулі сіль, суміш овочів. Обсмажувати 10 хвилин.
    • У сковорідку додати рис, прожарити їду до прогрівання рису.
    • Подавати на стіл, посипавши зеленню.

    Печене яблуко

    Інгредієнти на 4 порції:

    • 4 яблука;
    • 85 г суміші сухофруктів;
    • 1 ч. л. кориці.

    Приготування:


    • Яблука промити.
    • Вирізати серцевину.
    • Змішати сухофрукти з медом.
    • Фарширувати яблука сумішшю з сухофруктів.
    • Випікати в духовці при 1900С 40 хвилин до розм’якшення яблук.
    • Печені яблука посипати корицею.
    • Блюдо готове.

    У даній статті Ви дізналися всі принципи і правила роздільного харчування, про особливості процесу перетравлення групи продуктів, дієти за групами крові, про сиром харчування і схуднення. Ви навчилися поєднувати продукти для нормального травлення.

    Дотримуйтеся кращого поєднання продуктів, не переїдайте, пийте чисту воду кожен день і будьте активні. Ведіть здоровий спосіб життя, будьте оптимістичні і Вас не візьме жодна хвороба!

    Відгуки

    Відгуки людей про роздільне харчування:



    1 зірка2 зірки3 зірки4 зірки5 зірок (53 оцінок, середня: 5,00 з 5)
    Loading...

    Залишити відповідь

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *