Різдвяний піст 2020: меню на кожен день

 

Меню Різдвяного посту щодня

Тут варто відразу відзначити, що навіть глибоко віруючим людям не потрібно суворо дотримуватися посту в тому випадку, якщо у них спостерігаються проблеми зі здоров’ям. Це ж відноситься до вагітним жінкам і дітям.

Зміст []

  • Чого не можна їсти під час Різдвяного посту
  • Докладне меню на тиждень в Різдвяний піст
  • Які страви готувати в Різдвяний піст
  • Пісний суп
  • Другі страви

Чого не можна їсти під час Різдвяного посту

Схуднути на 24 кг за місяць: думка лікарів-дієтологів

Популярна думка про те, що схуднути швидко і на багато неможливо - міцно засіло в головах сучасних людей. І хоча це твердження застаріло ще на початку 2000-х років, більшість досі вірить, що для схуднення не існує інших способів крім дієт і позамежних фізичних навантажень.

Але дослідження в області зниження ваги не стоять на місці. Одне з глобальних відкриттів останніх років - Eco Slim, дійсно творить справжні чудеса!

Редакція опитала 8 лікарів дієтологів з багаторічним досвідом і всі в один голос заявили, що вже давно рекомендують Eco Slim як безпечний засіб для самостійного зниження ваги.

Ємельяненко М.Ю. Дієтолог-ендокринолог
(Досвід роботи: більше 30 років)

Вплив сучасної масової культури зобов'язує жінок добре виглядати. Лікарі, в свою чергу, підтверджують - повнота не є нормальним станом здорового організму. Худнути треба, і якщо немає до того особливих показань, ви цілком можете худнути самостійно, без участі дієтолога. Сучасні препарати для схуднення повністю безпечні для домашнього застосування, і при цьому мають високу ефективність.

Я рекомендую своїм клієнтам Еco Slim, він настільки прискорює процеси метаболізму, що пацієнти буквально худнуть на очах. Кілька років тому були закінчені клінічні випробування і остаточно підтверджено, що Еco Slim не має жодного побічного ефекту.

Осипова Е.М. Жіночий Лікар-дієтолог
(Досвід роботи: 11 років)

Найбільший ефект Eco Slim діє на жінок старше 30-32 років. Спорт і дієти в цьому віці вже не дають відчутного результату або цей результат не постійний.

Щоденний прийом Eco Slim активізує всі обмінні процеси організму і дозволяє жінкам худнути до 7-10 кг за тиждень.

Гавриленко О.А. Лікар-ендокринолог
(Досвід роботи: більше 30 років)

Те що Eco Slim дозволяє швидко худнути, на 7-10 кг в тиждень, уже давно доведений факт. Але зовсім недавно було зроблено ще одне відкриття. Виявилося, що цей засіб є відмінною профілактикою захворювань шлунково-кишкового тракту і чудово очищає організм від токсичних речовин, негативний вплив яких краде у нас молодість, красу і здоров'я. Це дуже актуальна проблема для жителів міст.

На питання "Чи реально схуднути на 20 кг за місяць, використовуючи Eco Slim?" всі лікарі відповіли однозначно: "ТАК, реально."

У практиці доктора Ємельяненко були випадки схуднення на 30 і більше кілограм за місяць!

Eco Slim - це найпотужніший жиросжигатель на сьогоднішній день.

Ефект: - 7-23 кг за 30 днів

Мінуси: немає

Спосіб застосування Eco Slim:
1 таблетку розвести в склянці чистої води. Приймати 3-4 рази на день за півгодини до їди.

На нашому сайті представлений справжній Eco Slim для схуднення і профілактики ожиріння у жінок. Цей продукт має всі необхідні сертифікати і перевірений на ефективність. За місяць використання можна схуднути на 7-23 кг.

Сподіваємося тепер Ви не будете жертвами стереотипів, а будете крокувати в ногу з часом і використовувати найсучасніші методи для схуднення.

 

 

Строгий піст триває в період з 28 листопада по 6 січня. І для того, щоб скласти докладне меню на ці довгі 40 днів, слід більш докладно розглянути питання, що ж можна їсти, а чого не можна.

Продуктів, які можна вживати у Великий піст, цілком достатньо для того, щоб підтримувати нормальний стан організму, вести звичний спосіб життя і навіть зміцнити здоров’я. Адже саме в ці дні в їжу не можна вживати жирної, висококалорійної їжі, яка є найбільш шкідливою для наших організмів.


В цілому, церква рекомендує утриматися від вживання наступних продуктів:

• м’ясо;
• яйця;
• молочні продукти.

До останніх належать не тільки молоко, кефір або сметана, але також – вершкове масло. Саме тому всі страви під час посту готуються виключно на рослинній олії.

Також варто сказати, що сорокаденний Різдвяний піст хоч і вважається суворим, але насправді – він досить щадний, і цей факт пов’язаний саме з його періодом. Адже він починається пізньої осені, коли з полів було зібрано врожаї овочів і злаків, у підвалах знаходиться велика кількість всілякої консервації, а час рибної ловлі знаходиться в самому розпалі.

Але, що ж можна вживати в їжу в Різдвяний піст? Список цих продуктів значно перевищує кількість тих компонентів, які є в цей час не можна.


Це:

• риба (за винятком середи і п’ятниці)
• злаки;
• гриби;
• бобові;
• всі види рослинної їжі (овочі та фрукти);
• соління;
• цукор, сіль, різні приправи.

Якщо ви бажаєте дотримуватися основних правил посту, то тут є деякі обмеження, що стосуються п’ятниці і середовища. Це – дні сухоядения. Тобто, вони виключають прийом в їжу олії та вина. Крім того, потрібно вживати в їжу продукти, які не піддаються термічній обробці.

Це не означає, що потрібно їсти лише сирі овочі і фрукти, в їжу підуть будь-які соління. І, звичайно ж, по середах і п’ятницях не виключається прийом пісного хліба. Він може бути білим, сірим або чорним.


 

Докладне меню на тиждень в Різдвяний піст

Як вже було зазначено раніше, список продуктів, які можна вживати в період посту, є досить великим. В основному це – рослинні продукти та злакові. В якості приправ можна використовувати часник, гвоздику, червоний і чорний перець.

Але варто пам’ятати, що піст, в першу чергу, спрямований на очищення і відновлення стану душі і внутрішнього рівноваги, яка досягається саме утриманням і обмеженням. Тому краще хоча б частково відмовитися від покупок всіляких екзотичних фруктів і щоденного їх прийому в їжу.

Продукти повинні бути максимально простими, бажано – тими, що ростуть на наших полях і городах, адже здавна в Різдвяний піст меню складалося на основі фруктів і овочів, які можна було самостійно заготовити на зиму і за рахунок них – повноцінно харчуватися протягом усього холодного часу року.

Отже, основу меню на тиждень можуть становити такі страви:

1. Понеділок: гаряча їжа на основі рослинних продуктів без вмісту олії.

2. Вівторок, четвер, субота та неділя – гарячі страви, в які допускається додавати масло, можна їсти рибу.

3. Середа і п’ятниця – сухоїдіння.

Другий тиждень посту є такою ж, як і перша.
Єдине доповнення – свято 4 грудня: у цей день відзначається Введення в храм Пресвятої Богородиці, з нагоди якого можна дозволити собі трохи червоного вина. 1 січня з нагоди світського свята Нового року також можна вжити трохи вина.


З 2 по 6 січня – правила щоденного меню трохи змінюються:

1. Понеділок, середа і п’ятниця – сухоїдіння.
2. Вівторок і четвер – гаряча їжа без додавання олії.
3. На вихідні можна готувати рослинні продукти з маслом.

Що стосується Святвечора, тобто – дня перед Різдвом, піст у цей день має бути особливо суворим.

Ці правила для тих, хто не бажає допускати під час посту ніяких помилок. Якщо вам здається, що без масла можна приготувати повноцінного страви, то ви помиляєтеся. Адже на основі простих і нехитрих продуктів можна зробити навіть такі прості, але смачні й корисні супи та другі страви, які навіть після закінчення посту можуть скласти конкуренцію калорійним, м’ясних страв.

Які страви готувати в Різдвяний піст

Є багато різних пісних страв, яке швидко і легко готуються. Якщо ви звикли використовувати мультиварку для спрощення процесу, то в цьому плані немає ніяких обмежень. Головне – дотримуватися основних правил застосування продуктів у дні посту.

Пісний суп


Інгредієнти:

• перлова крупа – 1 склянка;
• квашені огірки – 3 шт.;
• 4 середніх картоплі;
• 1 цибулина;
• 1 велика морквина;
• сіль, перець;
• свіжа зелень.

При бажанні в суп можна покласти пару ложок томатної пасти.

Приготування:

1. Відварюємо перловку півгодини в 2,5 літрах підсоленої води.

2. Ставимо сковороду на невеликий вогонь. Оскільки страва у нас буде без масла, то його не використовуємо. Тут є невеликий секрет: якщо потрібно приготувати зовсім вже пісне блюдо, просто беремо сковороду з антипригарним покриттям і обсмажуємо овочі для пасерування при середньому режимі, постійно перемішуючи.

Потрібно, щоб вони дали аромат і придбали легкий золотистий відтінок. Цього цілком достатньо для того, щоб суп або друге блюдо вийшли ароматними та смачними.

3. Таким чином, обсмажуємо нарізану дрібними кубиками цибулю та моркву.

4. Картопля теж чистимо і нарізаємо кубиками. Всі перекладаємо в бульйон на перловке. Варимо протягом півгодини. За смаком додаємо спеції.

Правило з пасерування без олії застосовується для будь-якого пісного страви. У ці дні готуємо борщі, супи, щі, капусники і будь-які інші перші страви, до яких ми звикли у звичайний період.

Другі страви

Основним другою стравою в пост є каша. Замість вершкового масла її можна заправляти рослинною. Для більшого аромату в каші можна додати трохи обсмажених грибів, що зовсім не забороняється. З них можна готувати і основні блюда.


Гриби і риба – продукти, які можуть вважатися в пост справжніми делікатесами. Їх можна готувати по-різному. Обжарювання на олії – далеко не єдиний спосіб створення кулінарних шедеврів, хоча для поста це вираз, в принципі, можна вважати зайвим.

Для термічної обробки продуктів використовуємо пароварку, мультиварку, дуже смачною може вийти просто відварна риба, бульйон від якої можна використовувати для приготування першої страви.

1 зірка2 зірки3 зірки4 зірки5 зірок (53 оцінок, середня: 5,00 з 5)
Loading...

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *