Рецепти дієтичної випічки з фото при схудненні: з сиру і вівсяного борошна

Топ найпопулярніших рецептів випічки дієтичної

При прагненні знайти ідеальну здорову фігуру багато хто не може відмовити собі в задоволенні під покровом ночі поласувати апетитним солодким шматком торта, а на наступний ранок мучаться докорами сумління.

Для ласунів спеціально розробили рецепти випічки дієтичної, щоб продовжувати худнути, але готувати неймовірні смакоту з доступних інгредієнтів. Тепер не відмовляємо собі ні в пиріжках, ні в печиво, а секрет тут простий – спеціальні складові.

Що таке дієтична випічка?

Схуднути на 24 кг за місяць: думка лікарів-дієтологів

Популярна думка про те, що схуднути швидко і на багато неможливо - міцно засіло в головах сучасних людей. І хоча це твердження застаріло ще на початку 2000-х років, більшість досі вірить, що для схуднення не існує інших способів крім дієт і позамежних фізичних навантажень.

Але дослідження в області зниження ваги не стоять на місці. Одне з глобальних відкриттів останніх років - Eco Slim, дійсно творить справжні чудеса!

Редакція опитала 8 лікарів дієтологів з багаторічним досвідом і всі в один голос заявили, що вже давно рекомендують Eco Slim як безпечний засіб для самостійного зниження ваги.

Ємельяненко М.Ю. Дієтолог-ендокринолог
(Досвід роботи: більше 30 років)

Вплив сучасної масової культури зобов'язує жінок добре виглядати. Лікарі, в свою чергу, підтверджують - повнота не є нормальним станом здорового організму. Худнути треба, і якщо немає до того особливих показань, ви цілком можете худнути самостійно, без участі дієтолога. Сучасні препарати для схуднення повністю безпечні для домашнього застосування, і при цьому мають високу ефективність.

Я рекомендую своїм клієнтам Еco Slim, він настільки прискорює процеси метаболізму, що пацієнти буквально худнуть на очах. Кілька років тому були закінчені клінічні випробування і остаточно підтверджено, що Еco Slim не має жодного побічного ефекту.

Осипова Е.М. Жіночий Лікар-дієтолог
(Досвід роботи: 11 років)

Найбільший ефект Eco Slim діє на жінок старше 30-32 років. Спорт і дієти в цьому віці вже не дають відчутного результату або цей результат не постійний.

Щоденний прийом Eco Slim активізує всі обмінні процеси організму і дозволяє жінкам худнути до 7-10 кг за тиждень.

Гавриленко О.А. Лікар-ендокринолог
(Досвід роботи: більше 30 років)

Те що Eco Slim дозволяє швидко худнути, на 7-10 кг в тиждень, уже давно доведений факт. Але зовсім недавно було зроблено ще одне відкриття. Виявилося, що цей засіб є відмінною профілактикою захворювань шлунково-кишкового тракту і чудово очищає організм від токсичних речовин, негативний вплив яких краде у нас молодість, красу і здоров'я. Це дуже актуальна проблема для жителів міст.

На питання "Чи реально схуднути на 20 кг за місяць, використовуючи Eco Slim?" всі лікарі відповіли однозначно: "ТАК, реально."

У практиці доктора Ємельяненко були випадки схуднення на 30 і більше кілограм за місяць!

Eco Slim - це найпотужніший жиросжигатель на сьогоднішній день.

Ефект: - 7-23 кг за 30 днів

Мінуси: немає

Спосіб застосування Eco Slim:
1 таблетку розвести в склянці чистої води. Приймати 3-4 рази на день за півгодини до їди.

На нашому сайті представлений справжній Eco Slim для схуднення і профілактики ожиріння у жінок. Цей продукт має всі необхідні сертифікати і перевірений на ефективність. За місяць використання можна схуднути на 7-23 кг.

Сподіваємося тепер Ви не будете жертвами стереотипів, а будете крокувати в ногу з часом і використовувати найсучасніші методи для схуднення.

 

 

Дієтичної випічкою називають кондитерські вироби, виготовлені з низькокалорійних продуктів. Для будь-якої випічки господинь використовують борошно, володіє високою енергетичною цінністю.

Вчимося готувати випічку на кукурудзяного, рисового, гречаного борошна, в наслідок знижуємо калорійність випічки. Навіть з пластівців геркулеса можна спекти ароматне печиво, яке послужить відмінним перекусом при дієті.

Рекомендують самостійно експериментувати з рецептами випічки, тому замінюють калорійні інгредієнти:

  • замість маргарину додаємо знежирений сир;
  • з курячого яйця додаємо в тісто виключно білок;
  • цукор замінюємо ложкою меду;
  • у дієтичну випічку для солодощі вмішуємо шматочки сухофруктів, попередньо обкачані в борошні;
  • для несолодкої дієтичної випічки готуємо тісто з додаванням гострих спецій і рубаною зелені.

Якщо слідувати правилам, то приготування дієтичної випічки не тільки розширить кулінарні можливості, але і сприяє схудненню.

Як приготувати дієтичне тісто для випічки?

Існує кілька рецептів для приготування дієтичної випічки:

Сирне тісто:


  • Розтираємо 300 г знежиреного сиру з курячим яйцем, додаємо склянку подрібнених вівсяних пластівців.
  • Якщо пластівців занадто багато, замінюємо їх частково кукурудзяної або житнім борошном.
  • За таким рецептом вийде гарний по консистенції тісто для піци, його можна легко розкачати і сформувати бортики.
  • При бажанні додають рубаний зелений лук і спеції. Для солодкого пирога або печива в тісто вмішують подрібнені горіхи або сухофрукти.

Тісто на кефірі:

  • 300 мл кефіру розмішуємо з 3 курячими яйцями.
  • Вводимо 300 г манної крупи і жменю борошна.
  • Додаємо трохи цукру або підсолоджувача на свій розсуд.
  • Замішуємо тісто, залишаємо відпочити в холодильнику на півгодини.

Тісто дріжджове:

  • Всипаємо 5 г дріжджів у підігріте молоко (80-100 г).
  • Опару залишаємо на 20 хвилин.
  • Вбиваємо в суміш одне яйце, солимо, додаємо півпачки знежиреного сиру і 210 г цільнозернового перемеленої борошна.
  • Ретельно замішуємо тісто, переносимо на півгодини в тепле місце.

Дієтичне «втоплена» тісто:

  • Для пиріжків готують спеціальне тісто, що складається з дріжджів з інструкцією, 2 яєць, 2 ст. молока, 400 г цільнозернового борошна, щіпки цукру і солі.
  • Щоб отримати дійсно дієтичну випічку, замінюємо яйця і цукор на воду і розпушувач.
  • Запропонований рецепт застосовують для випікання піци або несолодких пирогів.

Інші рецепти приготування випічки дієтичної:

  • для печива змішують 2 ст. вівсяних пластівців з 600 г сухофруктів, горішками і бананом;
  • для приготування бездріжджового тіста без додавання яєць змішуємо по 0,5 ст. олії і води, солимо, додаємо 2 ст. борошна.

Чим замінити борошно у випічці для тих, що худнуть?

У випічці пшеничне борошно замінюють гречаної, кукурудзяної, лляний, кокосової. У шоколадних десертах тісто замішуємо на житнього борошна, для приготування печива використовуємо борошно грубого помелу.

Завдяки використанню іншого виду борошна калорійність готової випічки зменшитися на 30%, а раціон збагатиться клітковиною і вітамінами групи В.

Рецепти випічки дієтичної

При заміні калорійних складових для випічки з’являється можливість експериментувати з компонентами для пирогів і кексів.

Не завжди маємо справу з класичною запіканкою, адже більшість рецептів припускають використання нежирного сиру, а наповнювачами можуть послужити шматочки яблук, гарбуза, тушкована капуста.

Печиво з вівсяних пластівців

Слідуємо простому покрокового рецептом домашньої випічки дієтичної, щоб поласувати ароматним печивом.

Інгредієнти:

  • 2 яйця;
  • 2 склянки вівсяних пластівців;
  • цукрозамінник;
  • кориця;
  • жменю родзинок.

Рецепт приготування:


  • Збиваємо в міцну піну 2 яйця з ванільним цукром.
  • Окремо змішуємо сухі інгредієнти — 2 склянки вівсяних пластівців екстра з цукрозамінником і корицею, додаємо жменю родзинок або інших сухофруктів.
  • Змішуємо суху і рідку складову.
  • Якщо вийшла рідка консистенція, виливаємо тісто в силіконові форми.
  • Густе тісто викладаємо ложкою на деко, попередньо засланий пекарської папером.
  • Відправляємо в духовку до готовності.

Сирний чізкейк

Інгредієнти:

  • 50 г вівсяних пластівців;
  • 20 г меду;
  • 20 г борошна;
  • 1 ст. л. рослинного масла;
  • 50 г цукру;
  • 1 ст. л. манки;
  • 600 г сиру;
  • 2 яйця;
  • 20 г меду;
  • ванільний цукор.

Рецепт приготування:


  • Подрібнюємо на комбайні 50 г вівсяних пластівців до стану крихти.
  • Крихту змішуємо з 20 г меду, 20 г борошна і 1 ст. л. рослинного масла.
  • Переносимо тісто у форму, змащену маслом, відправляємо на 20 хвилин у холодильник.
  • Для начинки яблука очистити від серцевини і шкірки, ріжемо скибочками, запікаємо в мікрохвильовці до м’якості, подрібнюємо блендером до однорідного стану.
  • Розтираємо яблучне пюре з 50 г цукру, 1 ст. л. манки, 600 г сиру, 2 яйця, 20 г меду і ванільним цукром.
  • Начинку переміщаємо на тісто.
  • Форму ставимо на деко, куди заливаємо окріп, стежимо, щоб вода доходила до середини форми.
  • Випікаємо до готовності в духовій шафі при температурі 160С.
  • Готовий чізкейк повинен відпочити до ранку в холодильнику.

Сирно-вівсяне печиво

Інгредієнти:

  • 1 кг вівсяних пластівців;
  • півпачки знежиреного сиру;
  • 30 г цукрозамінника;
  • ложка вершкового масла;
  • 1 яйце;
  • порошок кориці, кунжут, ванілін, сода.

Рецепт приготування:


  • Спочатку змішуємо пластівці з порошком кориці, цукрозамінників і содою.
  • Вводимо порзане вершкове масло і яйце.
  • Після набухання пластівців.
  • Розтираємо тісто із знежиреним сиром.
  • Акуратно перемішуємо інгредієнти.
  • Викладаємо ложкою печиво на деко, переносимо в духову шафу.
  • Через 20 хвилин при температурі 180С, пригощаємо гостей дієтичної випічкою.

Пиріжки з капустою

Інгредієнти:

  • 2 яйця;
  • 300 г пшеничного борошна;
  • 0,4 кг капусти;
  • пів ложки солі і соди;
  • столова ложка лимонного соку.

Рецепт приготування:


  • Готуємо тісто з пачки нежирного сиру, їдальні ложки сметани, 2 яєць, 300 г пшеничного борошна, по половині ложки солі і соди, столової ложки лимонного соку.
  • Для начинки тонко шаткуємо 0,4 кг капусти. Відправляємо капусту на розігріту сковорідку, тушкуємо з невеликою кількістю води до розм’якшення, незадовго до готовності, солимо.
  • Тісто розділяємо на кілька частин, потім шматочки в борошно, розгортаємо в коржик. Викладаємо начинку на середину коржа, краю защепляем.
  • Пиріжки переміщаємо на деко, змащене маслом і присипану борошном. Пензликом змащуємо пиріжки збитим жовтком.
  • Випікаємо пиріг в духовці півгодини при температурі 180С.

Пиріг з яблуками в мультиварці

Щоб спекти дієтичний пиріг, змішаємо муку пшеничну з вівсяної, замість яєць використовуємо білки, а змащуємо маслом дно і стінки форми.

Інгредієнти:

  • 2,5 ст. л. вівсяної муки;
  • 60 г пшеничного борошна;
  • 4 білка;
  • 3 шт. солодких яблук;
  • 100 г цукру;
  • 1 ст. л. вершкового масла.

Рецепт приготування:


  • Охолоджені яєчні білки збиваємо в піну, вводимо цукор.
  • Змішуємо два види борошна, з’єднуємо з білками.
  • Яблука очищаємо від шкірки і насіння, нарізаємо тонкими пелюстками.
  • Дно мультиварки змащуємо маслом.
  • В мультиварку спочатку викладаємо яблука, зверху заливаємо тісто.
  • Включаємо режим «Випічка», чекаємо розігріву до 200С, запікаємо 25 хвилин.

Печиво на кефірі з яблуками

Навіть починаюча господиня впорається з приготуванням дієтичного печива з яблуками. Складові рецепту знайдуться на будь-якій кухні.

Інгредієнти:

  • 60 г вівсянки;
  • 70 мл кефіру;
  • 2 яєчних білка;
  • велике зелене яблуко;
  • по 0,5 чайної ложки кориці і розпушувача;
  • 30 г родзинок або кураги;
  • 40 р борошна;
  • ванілін.

Рецепт приготування:


  • Спочатку змішуємо сухі складові – вівсянку, корицю, розпушувач, ванілін і борошно.
  • Яблуко очищаємо від шкірки, виймаємо серцевину, подрібнюємо в пюре.
  • Білки збиваємо в міцну піну.
  • Сухофрукти заливаємо окропом, через 10 хвилин зливаємо воду, відкидаємо на сито.
  • З’єднуємо яблуко з білками, додаємо сухі компоненти, додаємо сухофрукти.
  • Готове тісто загортаємо в харчову плівку, відправляємо відпочити в холодильник на 20 хвилин.
  • Формуємо кульки, розкладаємо по пекарській формі, застеленому пергаментним папером.
  • Виставляємо в духовій шафі температуру 200С, випікаємо печиво 10 хвилин.

Гарбузовий пиріг без масла і маргарину

Гарбуз відноситься до улюблених продуктів дієтичного харчування, а в поєднанні з тестом перетвориться у прикраса столу.

Інгредієнти:

  • 400 г гарбуза;
  • півсклянки цукру в тісто, а ¾ склянки використовуємо для сиропу;
  • 270 г манної крупи;
  • 1 ст. кефіру;
  • 1 лимон;
  • 120 мл води;
  • розпушувач.

Рецепт приготування:


  • Гарбуз пропускаємо через м’ясорубку або тремо на тертці.
  • Змішуємо гарбузову масу з кефіром, розпушувачем, додаємо цукор, манку, вводимо цедру лимона.
  • Отримане тісто перекладаємо у форму для кексу, відправляємо в духовку.
  • Щоб випічка не вийшла занадто сухий, займаємося сиропом.
  • У ємності розмішуємо сік лимона з цукром і водою.
  • Гарбузовий пиріг після вилучення з духовки поливаємо сиропом, залишаємо для просочення.

Заливний пиріг з капустою

Приготування дієтичного заливного пирога на вечерю не займе багато часу.

Інгредієнти:

  • 0,4 кг нашаткованої капусти;
  • 450 г знежиреного кефіру;
  • щіпка солі;
  • морква — 2-3 шт.;
  • 320 г вівсяної або цільнозерновий борошна.

Рецепт приготування:


  • Для начинки тушкуємо 0,4 кг нашаткованої капусти з часом натертих на крупній тертці морквин, в кінці приготування солимо;
  • В окремій мисці змішуємо 450 г знежиреного кефіру з дрібкою соди, солимо. Тепер додаємо до рідкої складової 320 г вівсяної або цільнозерновий борошна.
  • Виливаємо Половину тіста у форму, начинку з тушкованої капусти розкладаємо зверху, заливаємо рештою тестом.
  • Відправляємо в духовку випікатися при температурі 160С .

Дієтичний торт з Дюкану

Відомий дієтолог Дюка не радить відмовлятися від улюблених десертів, тому ділиться секретом вишуканого дієтичного торта.

Інгредієнти:

  • 150 мг нежирного молока;
  • додаємо 20 г желатину;
  • 350 г вологого сиру;
  • 80-100 г сметани;
  • ванілін;
  • апельсин.

Рецепт приготування:

  • Вливаємо в каструлю 150 мг нежирного молока, додаємо 20 г желатину.
  • На слабкому вогні суміш підігріваємо, щоб желатин повністю розчинився.
  • За допомогою блендера змішуємо рідина з 350 г вологого сиру, 80-100 г сметани, цукрозамінників і ваніллю (на свій розсуд).
  • Для додання цитрусової нотки в суміш вводимо часточки або кубики очищеного апельсина.
  • Переміщаємо торт у форму, відправляємо на ніч у холодильник.
  • Вранці дієтичний торт прикрашаємо листочками м’яти і кубиками апельсина.

М’ясний пиріг

Порадуємо себе пирогом з хрусткою скоринкою і соковитою начинкою.

Інгредієнти:

  • 300 г телятини;
  • 100 г сметани;
  • білок курячого яйця;
  • 80 г пшеничного борошна;
  • 80 г цільнозернового борошна;
  • 1 цибулина;
  • сіль і спеції, сода.

Рецепт приготування:


  • У ємності змішуємо білок, сметану, соду, сіль, додаємо два види борошна.
  • Частина тесту виливаємо в силіконову форму, зверху кладемо вантаж (горох або квасоля), відправляємо в духовку на 10 хвилин.
  • Для начинки нарізаємо м’ясо і цибулю, приправляємо спеціями, солимо.
  • На основу з тіста розкладаємо м’ясну начинку, зверху накриваємо залишилися тестом.
  • Не забуваємо виделкою або ножем зробити надрізи по пирогу для виходу пари.
  • Відправляємо в духовку на 50 хвилин при температурі 200С.

Овочевий пиріг

У літньо-осінній сезон готуємо дієтичну випічку з сезонних овочів.

Інгредієнти:

  • з 1 картоплині, баклажана, цукіні і моркви;
  • пару зубків часнику;
  • півпачки нежирного йогурту;
  • ложка вершкового масла;
  • чебрець, петрушка, перець чорний мелений, сіль.

Рецепт приготування:


  • Баклажани нарізаємо тонкими кружальцями, збризкуємо сіллю, щоб пішла гіркота.
  • Готуємо соус для перемазки овочевих шарів: змішуємо йогурт з меленим перцем, чебрецем і часниковою кашкою.
  • Форму змащуємо вершковим маслом, починаємо формувати пиріг. На дно викладаємо кружечки баклажана, потім змащуємо соусом.
  • Далі розкладаємо нарізану моркву і слайсы з цукіні. Останнім укладають гуртки з картоплі.
  • Соусом промазуємо кожен шар по черзі.
  • Зверху форму обертаємо фольгою, відправляємо в духовку на 45 хвилин при температурі 200С.
  • Незадовго до приготування знімаємо фольгу, посипаємо пиріг нарізаною петрушкою.

Випічка з вівсяної муки

Вівсяне борошно володіє масою переваг:

  • білки повністю засвоюються організмом;
  • завдяки наявності волокон рослинної клітковини їжа швидко просувається по кишечнику, нормалізується рівень холестерину;
  • володіє комплексом вітамінів і мінералів, сприяє зміцненню імунітету.

Є безліч рецептів дієтичних виробів на основі вівсяної муки. Смачними виходять дієтичне млинці, кекси і печиво.

Особливим ласощами вважається європейське тісто, в яке вмішують шматочки гіркого шоколаду, горіхові або пряні добавки. Під час новорічних свят ошатно виглядає печиво у формі оленів, зірочок та сніжинок.

Печиво

Інгредієнти:


  • на 2 склянки вівсяної муки беремо півсклянки пшеничного борошна;
  • цукор або цукрозамінник за смаком;
  • по ложці сметани і меду;
  • 50 г вершкового масла;
  • куряче яйце;
  • розпушувач;
  • трохи тертого кореня імбиру або інший ароматичної добавки.

Рецепт приготування:

  • На водяній бані змішуємо мед зі сметаною і маслом.
  • Вводимо цівкою збите з цукром яйце, розпушувач, імбир і борошно.
  • Вимішуємо тісто, вирізаємо будь-які святкові фігурки.
  • Відправляємо в духовку до появи золотистої скоринки.

Випічка з льняної муки

Для приготування дієтичного дріжджового чи прісного тесту доцільно для зниження калорійності готового продукту частину пшеничного борошна замінити на лляну. Льняний борошном також замінюють яйця в рецепті, це правило стосується не тільки звичайної випічки, але навіть вишуканих кондитерських виробів. Подібна випічка довго не черствіє.

Печиво з чорносливом

Інгредієнти:

  • півпачки знежиреного сиру;
  • по 1 ст. л рослинного і вершкового масла;
  • трохи цукру або цукрозамінника за смаком;
  • насіння льону для посипання;
  • борошно лляне 3 ст. л ;
  • розпушувач;
  • чорнослив без кісточок.

Рецепт приготування:


  • Знежирений сир розтираємо з цукром і маслом.
  • У сирну масу додаємо борошно і розпушувач, починаємо замішувати тісто.
  • Попередньо запарюємо чорнослив окропом, обсушуємо, ріжемо на шматочки.
  • З тіста формуємо майбутнє печиво, всередину кладемо начинку з шматочків чорносливу, защипуємо краю.
  • Печиво покласти на деко, зверху посипаємо лляними насінням.
  • Випікаємо півгодини при температурі 180С.

Випічка без борошна

Щоб не підраховувати калорії при дотриманні дієти, необхідно освоїти рецепти дієтичної випічки без борошна. Замість борошна в тісто вводять подрібнений мигдаль або горіхи, висівки, вівсянку, крохмаль, какао.

Кекси з сиру

Інгредієнти:

  • 300 г знежиреного м’якого сиру;
  • 2 ст. л вівсяних висівок;
  • 2 яйця;
  • замінник цукру за смаком;
  • розпушувач і порошок кориці;
  • ванілін;
  • кава.

Рецепт приготування:


  • Розтираємо сир з яйцями і висівками.
  • Вводимо розпушувач, корицю і ванілін.
  • Замінник цукру розчиняємо в ложці кави, вмішуємо в сирну масу.
  • Розкладаємо кекси по силіконових форм.
  • Відправляємо в духовку на 25 хвилин при температурі 200С.
  • При бажанні готову випічку прикрашаємо кремом зі збитого сиру.

Випічка з кукурудзяного борошна

Вироби з кукурудзяного борошна володіють набором мінералів і вітамінів, а також успішно використовуються при складанні режиму правильного харчування.

Здоба володіє красивим жовтуватим відтінком, а специфічний запах не залишить нікого байдужим. З такого борошна випікають оладки, пиріжки, печиво, багети.

Хліб

Інгредієнти:

  • по 0,5 кг кукурудзяної і пшеничної муки;
  • 2 ст. л сметани;
  • 3 яйця;
  • 2 цибулини;
  • 1 гіркий перець.

Рецепт приготування:


  • Розмішуємо борошно двох видів, додаємо нарізану цибулю і гіркий перець.
  • Робимо гірку з борошна з поглибленням посередині, цівкою вливаємо збиті яйця зі сметаною, вимішуємо тісто.
  • Змащуємо маслом боки і дно дека.
  • Тісто переміщаємо в форму для випічки хліба.
  • Випікаємо в духовій шафі до появи скоринки.
  • Подають хліб у гарячому вигляді, розрізаємо на порційні шматки.

Випічка з гречаного борошна

У гречаної борошні міститься комплекс вітамінів і мікроелементів, вона сприяє швидкому виведенню радіонуклідів з організму, а також відома низьким показником вмісту глютену.

Печиво з гречаного борошна

Інгредієнти:

  • 1 ст. гречки;
  • 150 мл кефіру;
  • 25 г житніх висівок;
  • 1 ст. л меду;
  • 2 яблука;
  • 40 г оливкової олії;
  • кунжут для посипання.

Рецепт приготування:


  • На кавомолці перетираємо гречку на борошно/
  • Яблука очищаємо від шкірки.
  • Натираємо на дрібну тертку.
  • Замішуємо тісто з усіх компонентів, крім кунжуту.
  • Формуємо печиво, кладемо на деко, посипаємо кунжутом.
  • В духовій шафі випікаємо печиво близько години при температурі 22С.

Випічка з цільнозернового борошна

У цільнозерновий борошна при обробці зерна залишилися в цілості всі його складові, тобто зародок і оболонка. Така мука вважається корисною для організму, допомагає легко скинути зайві кілограми.

Кекс з додаванням свіжої чорниці

Інгредієнти:

  • 1 і ¾ ст. л цільнозерновий борошна;
  • 1 куряче яйце;
  • 1 ст. води або 2/3 скл. молока;
  • цукрозамінник на свій розсуд;
  • щіпка солі і соди;
  • 2 ст. л оливкової олії;
  • 5 ст. л вершкового масла;
  • ягоди чорниці.

Рецепт приготування:


  • Окремо змішуємо рідкі інгредієнти, тобто молоко або воду з’єднайте з яйцем та маслом.
  • В іншій ємності до борошна додаємо соду, цукрозамінник і сіль.
  • З’єднуємо суху і рідку складову, вмішуємо в тісто ягоди чорниці.
  • М’який кекс випікаємо в силіконовій формі 40 хвилин при температурі 180С.

Випічка з рисового борошна

У рисовому борошні міститься максимальна кількість крохмалю і білка. Вона є одним з головних компонентів дієтичної випічки, адже в ній відсутня клейковина, а велика кількість вітамінів і мікроелементів зробило її популярною при дотриманні дієт для схуднення.

Пиріг «Мазурик» з горіхами і родзинками

Інгредієнти:


  • 1 ст. рисового борошна;
  • 3 курячих яйця;
  • ¾ Склянки цукру;
  • по склянці родзинок і волоських горіхів;
  • для змащування форми будь-яке масло.

Рецепт приготування:

  • Запарюємо окропом ізюм, горіхи подрібнюємо за допомогою блендера;
  • Для тіста змішуємо сироватку, яйця, цукор і борошно.
  • Вводимо родзинки і подрібнені горіхи;
  • Викладаємо тісто у силіконову форму.
  • Відправляємо в духовку для випікання.

Випічка з кукурудзяного крохмалю

Кукурудзяний крохмаль додають в начинку для тортів, печиво, рулети. Особливо смачними виходять кекси, які прикрасять стіл до чаювання.

Кекси

Інгредієнти:


  • на 3 великі ложки сухого молока використовують ложку сиру;
  • 50 г кукурудзяного крохмалю;
  • 2 курячих яйця;
  • порошок для випічки;
  • цукрозамінник, кориця і ваніль за смаком.

Рецепт приготування:

  • Всі компоненти ретельно змішуємо.
  • Суміш виливаємо в силіконові формочки.
  • Відправляємо кекси в духову шафу на 15 при температурі 200С.

Випічка при хворобах шлунка

Дуже обережно вводять випічку в раціон при ЖКБ і інших хворобах шлунка. Бажано печиво і бісквіти вживати в подсушенном вигляді.

Вівсяне печиво

Інгредієнти:


  • 200 г подрібнених вівсяних пластівців;
  • 200 г фруктового пюре;
  • 40 г порізаних шматочками сухофруктів;
  • ложка кокосової стружки.

Рецепт приготування:

  • Для печива з пластівців змішують 200 г подрібнених вівсяних пластівців з 200 г фруктового пюре, 40 г порізаних шматочками сухофруктів і ложкою кокосової стружки.
  • Формуємо печиво.
  • Переносимо на деко.
  • Випікаємо при температурі 190С близько півгодини.

Випічка з житнього борошна

У житньому борошні мало клейковини, тому в рецептах пропонують брати її в рівних частинах з пшеничного. У житніх зернах міститься велика кількість мінеральних речовин і вітамінів, а випічка на такому борошні довго не черствіє.

Хрустке печиво

Інгредієнти:


  • 160 г житнього борошна;
  • 80 г цукру;
  • 80 г вершкового масла;
  • 1 яйце;
  • 5 шт. волоських горіхів (підсушити на сковороді, подрібнити);
  • по дрібці солі і розпушувача.

Рецепт приготування:

  • Всі інгредієнти для печива акуратно перемішуємо.
  • Потім відправляємо в холодне місце на 20 хвилин.
  • З тіста формуємо кульки.
  • Викладаємо на деко, виделкою робимо візерунки.
  • Запікаємо не більше 10 хвилин в духовій шафі.

Велика кількість рецептів для дієтичної випічки задовольнить будь-якого гурмана. Тепер будь-яку дієту можна урізноманітнити ароматними виробами, але продовжувати худнути!

1 зірка2 зірки3 зірки4 зірки5 зірок (56 оцінок, середня: 5,00 з 5)
Loading...

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *