Прості рецепти смачних дієтичних страв з фото в мультиварці

Кращі рецепти смачних дієтичних страв в мультиварці

В мультиварці готують страви з мінімальною кількістю масла, зі збереженням вітамінів і мінералів. Дієтичні рецепти для схуднення низькокалорійні в мультиварці вражають різноманітністю, стануть запорукою успішного переходу на здорове харчування.

Тепер не потрібно кілька годин поспіль стояти біля плити, а звільнений час витратити на заняття спортом.

Дієтичні страви в мультиварці

Схуднути на 24 кг за місяць: думка лікарів-дієтологів

Популярна думка про те, що схуднути швидко і на багато неможливо - міцно засіло в головах сучасних людей. І хоча це твердження застаріло ще на початку 2000-х років, більшість досі вірить, що для схуднення не існує інших способів крім дієт і позамежних фізичних навантажень.

Але дослідження в області зниження ваги не стоять на місці. Одне з глобальних відкриттів останніх років - Eco Slim, дійсно творить справжні чудеса!

Редакція опитала 8 лікарів дієтологів з багаторічним досвідом і всі в один голос заявили, що вже давно рекомендують Eco Slim як безпечний засіб для самостійного зниження ваги.

Ємельяненко М.Ю. Дієтолог-ендокринолог
(Досвід роботи: більше 30 років)

Вплив сучасної масової культури зобов'язує жінок добре виглядати. Лікарі, в свою чергу, підтверджують - повнота не є нормальним станом здорового організму. Худнути треба, і якщо немає до того особливих показань, ви цілком можете худнути самостійно, без участі дієтолога. Сучасні препарати для схуднення повністю безпечні для домашнього застосування, і при цьому мають високу ефективність.

Я рекомендую своїм клієнтам Еco Slim, він настільки прискорює процеси метаболізму, що пацієнти буквально худнуть на очах. Кілька років тому були закінчені клінічні випробування і остаточно підтверджено, що Eco Slim не має жодного побічного ефекту.

Осипова Е.М. Жіночий Лікар-дієтолог
(Досвід роботи: 11 років)

Найбільший ефект Eco Slim діє на жінок старше 30-32 років. Спорт і дієти в цьому віці вже не дають відчутного результату або цей результат не постійний.

Щоденний прийом Eco Slim активізує всі обмінні процеси організму і дозволяє жінкам худнути до 7-10 кг за тиждень.

Гавриленко О.А. Лікар-ендокринолог
(Досвід роботи: більше 30 років)

Те що Eco Slim дозволяє швидко худнути, на 7-10 кг в тиждень, уже давно доведений факт. Але зовсім недавно було зроблено ще одне відкриття. Виявилося, що цей засіб є відмінною профілактикою захворювань шлунково-кишкового тракту і чудово очищає організм від токсичних речовин, негативний вплив яких краде у нас молодість, красу і здоров'я. Це дуже актуальна проблема для жителів міст.

На питання "Чи реально схуднути на 20 кг за місяць, використовуючи Eco Slim?" всі лікарі відповіли однозначно: "ТАК, реально."

У практиці доктора Ємельяненко були випадки схуднення на 30 і більше кілограм за місяць!

Eco Slim - це найпотужніший жиросжигатель на сьогоднішній день.

Ефект: - 7-23 кг за 30 днів

Мінуси: немає

Спосіб застосування Eco Slim:
1 таблетку розвести в склянці чистої води. Приймати 3-4 рази на день за півгодини до їди.

На нашому сайті представлений справжній Eco Slim для схуднення і профілактики ожиріння у жінок. Цей продукт має всі необхідні сертифікати і перевірений на ефективність. За місяць використання можна схуднути на 7-23 кг.

Сподіваємося тепер Ви не будете жертвами стереотипів, а будете крокувати в ногу з часом і використовувати найсучасніші методи для схуднення.

 

 

При використанні мультиварки відзначають переваги:

  • процес готування відбувається під герметично закритою кришкою;
  • не потрібно контролювати приготування, тушкування, варіння проводиться при низьких температурах;
  • страви готуються у власному соку;
  • їжа не пригорає і не окислюється;
  • мінімальна кількість масла для готування.

Розроблено безліч рецептів дієтичних для схуднення, серед яких виділяються страви на основі нежирного м’яса, риби, сиру і овочів

Дієтичне харчування і калорії

Існують способи, як навчитися харчуватися так, щоб втрачати вагу:

  • Калорійність страви залежить від кількості олії та жирів, що використовуються при смаженні.
  • Слід готувати в мультиварці або пароварці, а салати замість жирного соусу заправляти йогуртом або сметаною.
  • Жирні види м’яса замінити курячим філе або кролятиною, субпродуктами.
  • Збільшити кількість овочів в раціоні.
  • Хліб випікати на основі висівок або житнього борошна.

Приготування низькокалорійних страв в мультиварці урізноманітнює щоденне меню. Будь-який бажаючий зможе схуднути вибрати рецепти перших та других страв, складених з урахуванням правил правильного харчування.

Рецепти в мультиварці

Рецепти дієтичних страв не потребуватимуть уваги або особливих умінь від господині в домашніх умовах. Досить придбати набір продуктів, щоб приступити до процесу готування.

Завдяки таким простим і мінімально калорійним рецептами Ви також зможете зайнятися дієтою, скинути зайві кілограми і значно схуднути.

Випічка

В будь-який день готують дієтичну випічку в мультиварці. Є рецепти солодких кексів і пиріжків, а також достаток випічки на основі сиру.

Сирна запіканка

Інгредієнти:


  • 100 г сухофруктів;
  • 3 яйця;
  • сіль за смаком;
  • 3 ст. л. цукру;
  • 500 г сиру;
  • 25 г манки.

Рецепт приготування:

  • 100 г сухофруктів нарізають шматочками, 3 яйця поділяють на білки і жовтки.
  • Білки разом з дрібкою солі збивають в піну.
  • Жовтки змішують з 3 ст. л. цукру, 500 р сиру і 25 г манки.
  • Вводять сухофрукти.
  • Вмішують в сирну масу білки.
  • Виставляють програму «Випічка» на годину.

Хліб

Інгредієнти:


  • сухофрукти — 100 г;
  • горіхи — 100 г;
  • лляне борошно 100 г ;
  • 2 склянки пшеничного борошна;
  • сіль за смаком;
  • стакан кефіру.

Рецепт приготування:

  • Сухофрукти і горіхи подрібнюють.
  • Змішують 100 г лляної борошна з 2 склянками пшеничного борошна.
  • Солять, заливають склянкою кефіру.
  • Вмішують сухофрукти і горіхи.
  • Готують півгодини в режимі «Випічка».

Шарлотка

Інгредієнти:


  • 2 яблука;
  • лимонний сік;
  • 4 білка;
  • цукор;
  • 12 ст. л. вівсянки.

Рецепт приготування:

  • 2 яблука очищають від шкірки і серцевини, нарізати шматочками.
  • Збризкують лимонним соком.
  • 4 білки збивають в піну з цукром.
  • Змішують з 12 ст. л. вівсянки або подрібненими пластівцями.
  • На дно чаші викладають яблука, виливають тісто.
  • Включають режим «Випічка» на годину.

Сирники

Інгредієнти:


  • ізюм — 100 г;
  • 300 г сиру;
  • ложка цукру;
  • 3 ст. л. борошна.

Рецепт приготування:

  • Ізюм залити окропом на кілька хвилин.
  • Готують тісто з 300 г сиру, ложки цукру, яйця і 3 ст. л. борошна.
  • Кладуть родзинки.
  • Вологими руками формують сирники.
  • Перекладають у каструлю.
  • Обсмажують по 5 хвилин з обох сторін.

Манник

Інгредієнти:


  • склянка кефіру;
  • стакан манки;
  • яйця;
  • цукрозамінник;
  • розпушувач;
  • борошно.

Рецепт приготування:

  • Склянкою кефіру заливають стакан манки.
  • Яйця розтирають з цукрозамінником, розпушувачем і борошном.
  • Дві суміші з’єднують, тісто готують при режимі «Випічка» півтори години.

Бісквіт

Інгредієнти:


  • 250 г варення;
  • борошно;
  • розпушувач;
  • 2 яйця.

Рецепт приготування:

  • Пару яєць змішують з 250 г варення, борошном з розпушувачем.
  • Тісто виливають у чашу.
  • Готують при режимі «Випічка» год.

Кекс

Інгредієнти:


  • 120 г вершкового масла;
  • цукрозамінник;
  • 3 яйця;
  • 2 ст. л. нежирної сметани;
  • 250 г сиру;
  • 2 ст. л. вівсянки;
  • розпушувач.

Рецепт приготування:

  • Розтоплюють 120 г вершкового масла.
  • Змішують з цукрозамінником.
  • Вводять 3 яйця і 2 ст. л. нежирної сметани, збивають.
  • Додають в суміш 250 г сиру, змішують.
  • В окремій ємності з’єднують 2 ст. л. вівсянки з розпушувачем.
  • Рідку і суху масу збивають пару хвилин.
  • Випікають при режимі «Випічка» півтори години.

Чізкейк

Інгредієнти:


  • 150 г печива;
  • яблучний сік;
  • 400 г сиру;
  • 300 мл йогурту;
  • ложка цукру;
  • лимонний сік;
  • 2 яйця;
  • крохмаль.

Рецепт приготування:

  • Для основи потрібно розкришити 150 г печива, змішати з яблучним соком.
  • Розтирають 400 г сиру з 300 мл йогурту, ложкою цукру і соком лимона.
  • Окремо збивають жовток і білок від 2 яєць.
  • З’єднують з сирною сумішшю, вводять крохмаль, збивають.
  • У чашу викладають печиво, а зверху розподіляють сирну масу.
  • Включають режим «Випічка» на годину.

Торт

Інгредієнти:


  • 2 ст. л. цукру;
  • яйце;
  • морква — 1 шт.;
  • сода;
  • оцет;
  • 1 стакан подрібненої вівсянки;
  • упаковка йогурту.

Рецепт приготування:

  • Збивають 2 ст. л. цукру з яйцем.
  • Вводять натерту моркву, додають соду, погашену оцтом, а також 1 стакан подрібненої вівсянки.
  • Все перемішують і виливають у чашу.
  • Активують «Випічку» на годину.
  • Змащують розрізаний торт цукром з йогуртом.

Пиріг

Інгредієнти:


  • 8 ст. л. вівсянки;
  • 0,5 л нежирного кефіру;
  • курага;
  • сода — пів чайної ложки;
  • оцет;
  • кориця;
  • ванілін.

Рецепт приготування:

  • 8 ст. л. вівсянки поділяють на дві частини: одну з них подрібнюють на борошно, іншу залишають пластівцями.
  • Вівсянку слід залити 0,5 л нежирного кефіру.
  • Додати нарізану курагу, соду, гашену оцтом, корицю або ванілін.
  • При режимі «Випічка» готують пиріг 40 хвилин одну сторону, потім ще 20 хвилин другу.

М’ясо

В мультиварці готують м’ясо на пару, запікають, смажать і тушкують, часто загортають у фольгу.

Курка дієтична

Інгредієнти:


  • курка ціла;
  • поллимона;
  • оливкова олія;
  • 2-3 зубчики часнику;
  • сіль,чебрець, перець за смаком.

Рецепт приготування:

  • Маринують курку в суміші сік половини лимона і оливкової олії.
  • Натирають шкіру і черевце птиці рубаним часником, перетертим з сіллю, чебрецем, перцем і цедрою лимона.
  • При режимі «Випічка» витримують близько години.
  • Потім перевертають, запікають ще хвилин 20.

Котлети в мультиварці

Інгредієнти:


  • м’ясне філе;
  • морква — 1 шт.;
  • цибуля;
  • часник;
  • вівсяні пластівці;
  • 50 мл води;
  • сіль і перець за смаком.

Рецепт приготування:

  • М’ясне філе з морквою, цибулею і часником пропускають через м’ясорубку.
  • З’єднують з вівсяними пластівцями і 50 мл води.
  • Солять і перчать.
  • Формують овальні котлети.
  • Вливають в чашу воду, встановлюють паровий контейнер.
  • Викладають котлети.
  • Готують при режимі «Варка» півгодини.

Куряча грудка

Інгредієнти:


  • куряча грудка;
  • пакет сметани;
  • сіль, карі паприка за смаком.

Рецепт приготування:

  • З сметани, паприки, солі і каррі роблять маринад.
  • Грудку обмазують з усіх боків сумішшю, залишають на півгодини.
  • Потім загортають у фольгу.
  • Поміщають на решітку мультиварки.
  • Готують на режимі «Пар» майже годину.

Яловичина

Інгредієнти:


  • яловичина;
  • 1 цибулина;
  • зубчик часнику;
  • томатна паста;
  • сіль і спеції за смаком.

Рецепт приготування:

  • Шматочки яловичини викладають в чашу.
  • Насипають зверху кільця цибулі, часник, томатну пасту, сіль і спеції.
  • Залишилось залити водою.
  • Поставити на режим «Гасіння» на півтори години.

Голубці

Інгредієнти:


  • 200 г. філе курки або яловичини;
  • верхні листки капусти;
  • цибулина і морквина;
  • 100 г. рису;
  • 1 болгарський перець;
  • 2 помідори;
  • 10 див. стебла селери;
  • часник, сіль, прянощі, томатна паста.

Рецепт приготування:

  • Верхні листки капусти побити молоточком;
  • Пропускають Через м’ясорубку шматки м’яса з морквою, цибулею і часником;
  • Нарізують дрібно перець, помідори, селера;
  • Фарш з’єднують з рисом і овочами, солять, перчать, додають будь-які прянощі;
  • На листя салату викладають по ложці фаршу, формують голубці;
  • У чашу мультиварки перекласти голубці, залити водою з томатною пастою;
  • Включити програму «Випічка» на 20 хвилин, потім переставити на «Гасіння» ще на годину.

Тефтелі

Інгредієнти:


  • 0, 5 кг телятини;
  • цибулина — 1 шт.;
  • сіль і перець за смаком.

Рецепт приготування:

  • 0, 5 кг телятини пропускають через м’ясорубку разом з цибулею.
  • Солять і перчать.
  • Формують кульки.
  • Перекладають в чашу, вливають воду.
  • Включають режим «Готування на пару» на півгодини.

Куряча печінка

Інгредієнти:


  • куряча печінка;
  • морква — 1 шт.;
  • цибулина — 1 шт.;
  • сіль, перець і зелень за смаком.

Рецепт приготування:

  • Пасерують моркву з цибулею при програмі «Гасіння».
  • Додають шматки печінки, заливають воду.
  • Готують близько півгодини.
  • Солять, перчать, кладуть нарізану зелень.

Печінка яловича

Інгредієнти:


  • печінка — 600 г;
  • борошно;
  • цибулина — 1 шт.;
  • сметана;
  • сіль і перець за смаком.

Рецепт приготування:

  • Печінку миють, видаляють протоки.
  • Ріжуть шматочками, обсипають борошном.
  • Обсмажують цибулю з печінкою.
  • Вливають воду, додають сметану, солять і перчать.
  • Виставляють режим «Гасіння» на 20 хвилин.

Індичка

Інгредієнти:


  • м’ясо індички;
  • морква — 1 шт.;
  • сіль і спеції за смаком;
  • йогурт.

Рецепт приготування:

  • До нарізаної шматочками птиці додають натерту моркву, сіль, спеції.
  • Заливають йогуртом.
  • Приготування триває півгодини при режимі «Гасіння».

Кролик

Інгредієнти:


  • м’ясо кролика;
  • цибулина — 1 шт.;
  • сіль і перець за смаком;
  • овочі.

Рецепт приготування:

  • Обсмажують цибулю з шматками кролика.
  • Доливають воду, щоб покрилося м’ясо, солять і перчать.
  • Зверху встановлюють паровий контейнер з овочами.
  • Активують режим «Мультиповар» на півгодини.

Плов з м’ясом

Інгредієнти:


  • курка;
  • морква — 1 шт.;
  • цибулина — 1 шт.;
  • приправи і сіль за смаком;
  • рис.

Рецепт приготування:

  • Курку ріжуть шматочками.
  • Поміщають в чашу, тушкують у власному соку.
  • Додають нарізані моркву з цибулею, приправи, промитий рис.
  • Заливають водою.
  • Готують при програмі «Плов» півгодини.

Риба

Дієтичні страви з риби готують на пару, тушкують і запікають.

Тріска

Інгредієнти:


  • тріска;
  • перець і сіль за смаком;
  • лимонний сік;
  • 2 склянки води.

Рецепт приготування:

  • Рибу промивають, просушують, натирають перцем і сіллю, збризкують соком лимона.
  • Заливають 2 мульти склянки води в чашу.
  • Встановлюють кошик, розкладають рибу.
  • Готують 10 хвилин в режимі «Варка на пару».

Минтай

Інгредієнти:


  • минтай;
  • сіль і спеції за смаком;
  • лимон.

Рецепт приготування:

  • Шматочки минтая солять, приправляють спеціями.
  • Розкладають зверху по кружечку лимона.
  • Кожен шматок загортають у фольгу.
  • Відправляють в мультиварку на 20 хвилин при режимі «Варка на пару».

Супи

Легко приготувати дієтичні супи в мультиварці.

Солянка

Інгредієнти:


  • цибулина;
  • морква;
  • курка;
  • сіль і перець за смаком.

Рецепт приготування:

  • Пасерують нарізані цибулю з морквою.
  • Завантажують шматочки курки.
  • Готують при програмі «Смаження» півгодини, потім ще на 15 хвилин виставляють «Гасіння».
  • Солять і перчать.
  • Додають нашатковану капусту тушкують ще пару годин.

Гарбузовий суп-пюре

Інгредієнти:


  • гарбуз;
  • цибулина невелика — 1 шт.;
  • морквина;
  • часник;
  • сіль і зелень за смаком.

Рецепт приготування:

  • Обсмажують нарізану цибулю, моркву і часник.
  • Викладають шматки гарбуза.
  • Заливають овочевим бульйоном.
  • Солять, присипають зеленню та спеціями.
  • Виставляють режим «Випічка» на півгодини.
  • Збивають блендером.

Овочі

Смак страви з овочів доповнюють улюбленими приправами.

Капуста тушкована

Інгредієнти:


  • капуста белокачаная;
  • морква — 1 шт.;
  • цибулина — 1 шт.;
  • помідори;
  • перець — 1 шт.;
  • сіль і перець за смаком.

Рецепт приготування:

  • Шинкують пів капусти з морквою, цибулею, помідорами та болгарським перцем.
  • Перекладають в чашу.
  • Заливають водою, солять і перчать.
  • Близько півгодини готують за програмою «Гасіння».

Овочі тушковані

Інгредієнти:


  • кабачки;
  • баклажани;
  • помідори;
  • перець;
  • цибуля;
  • морквина;
  • сіль і перець за смаком.

Рецепт приготування:

  • Нарізають кубиками кабачки, баклажани, помідори, перець, цибулю і моркву.
  • Солять і перчать.
  • При програмі «Гасіння» залишають на 40 хвилин.

Кабачки

Інгредієнти:


  • кабачки;
  • карі, хмелі-сунелі;
  • сіль за смаком;
  • вода.

Рецепт приготування:

  • Викладають гуртки з молодих кабачків в кошик пароварку.
  • Присипають каррі і хмелі-сунелі.
  • Солять, доливають 3 мульти склянки води.
  • Готують 10 хвилин при режимі «Варка на пару».

Гарбуз

Інгредієнти:

  • гарбуз;
  • сіль і зелень за смаком.

Рецепт приготування:

  • Гарбуз нарізають шматочками.
  • Переміщують в чашу, заливають водою.
  • Активують «Варіння на пару» на кілька хвилин.
  • Солять, присипають рубаною зеленню.

Баклажани

Інгредієнти:


  • баклажани;
  • сіль і цукор за смаком;
  • оцет;
  • часник;
  • кріп і лаврове листя;
  • рослинне масло.

Рецепт приготування:

  • Баклажани миють і нарізають дрібними кубиками, солять.
  • У чашу наливають воду, викладають цукор, сіль, оцет, часник, кріп, лаврушку, рослинна олія.
  • Натискають «Кип’ятіння», в чашу викладають баклажани на 10 хвилин.

Овочеве рагу

Інгредієнти:


  • половина качана капусти;
  • болгарський перець;
  • 3 моркви;
  • 2 картоплини.

Рецепт приготування:

  • Половину качана капусти з болгарським перцем шаткують соломкою.
  • Нарізають Кубиками 3 морквини і 2 картоплини.
  • Готують півгодини при режимі «Гасіння».
  • Солять і висипають горошок.

Перець фарширований

Інгредієнти:


  • 400 г фаршу;
  • 100 г невареного рису;
  • помідори;
  • сіль, перець і спеції за смаком;
  • сметана;
  • томатна паста;
  • вода.

Рецепт приготування:

  • 400 г фаршу змішують з 100 г невареного рису і нарізаними помідорами, солять, перчать, додають спеції.
  • Перець начиняють сумішшю, викладають в чашу.
  • Готують соус зі сметани, томатної пасти і води, солять.
  • Заливають в чашу до половини перців.
  • Вмикають на 20 хвилин режим «Випічка».
  • Переставляють на «Гасіння» ще на годину.

Десерти

Оригінальні рецепти солодких страв стануть в нагоді при складанні режиму харчування.

Суфле

Інгредієнти:


  • 200 г сиру;
  • 0,75 ст. йогурту;
  • 3 ст. л. цукру;
  • яйце;
  • смородина.

Рецепт приготування:

  • 200 г сиру збивають блендером разом з 0,75 ст. йогурту, 3 ст. л. цукру, крохмалем і яйцем.
  • Додають смородину.
  • Суфле перекладають в силіконові форми.
  • Виставляють на решітку.
  • Приготування триває півгодини при режимі «Пар».

Пудинг

Інгредієнти:


  • 2/3 ст. кефіру;
  • стакан манки;
  • 4 яйця;
  • 0,5 кг сиру;
  • 2/3 ст. цукру;
  • ванілін за смаком.

Рецепт приготування:

  • 2/3 ст. кефіру заливають стакан манки.
  • 4 яйця поділяють на білки і жовтки, білки збивають з дрібкою солі.
  • 0,5 кг сиру вводять 2/3 ст. цукру, жовтки, ванілін, соду, манку і збиті білки.
  • Готують годину при режимі «Випічка».

Омлет

Інгредієнти:


  • 3 яйця;
  • 2 ст. л. молока;
  • спеції за смаком.

Рецепт приготування:

  • Збивають 3 яйця, 2 ст. л. молока.
  • Всипають будь-які спеції.
  • Переливають яєчну суміш у чашу.
  • Залишають на 20 хвилин при режимі «Випічка».

Яблука

Інгредієнти:


  • яблука;
  • сир;
  • мед;
  • чорнослив.

Рецепт приготування:

  • Кілька яблук очищають від серцевини.
  • Для начинки сир змішують з медом і чорносливом.
  • Сирною сумішшю начиняють плоди.
  • Готують півгодини при режимі «Випічка».

Каші

Каші збагачують організм клітковиною, тому незамінні для схуднення.

Рисова

У чашу засипають склянку рису, заливають 2 склянками окропу, солять. Приготування триває півгодини при програмі «Рис».

Гречана

Висипають мульти склянку гречки в чашу мультиварки, солять, доливають 2 мульти склянками води, включають програму «Каша» на 20 хвилин.

Вівсяна

В мультиварку всипають 1 мульти склянку вівсянки, заливають 3 склянками води, солять, додають столову ложку цукру і 30 г олії. Встановлюють програму «Каша» на 15 хвилин, перемикають на «Підігрів» ще на 10 хвилин.

Гриби

При створенні дієтичних страв часто використовують гриби, але можна самостійно поєднувати продукт з будь-якими овочами.

Печериці

400 р. печериць миють, нарізають пластинками, висипають в чашу мультиварки, солять, перчать, заливають склянкою нежирної сметани. При програмі «Гасіння» страва готується 40 хвилин.

Дієтичне меню на тиждень

Страви в мультиварці допоможуть визначитися з низькокалорійним меню.

Зразкове меню на тиждень у таблиці:

День
Меню

Понеділок
Сніданок: вівсянка, яблуко.

Перекус: натерта морква.

Обід: відварений рис з паровою котлетою.

Полуденок: фруктова нарізка.

Вечеря: страва з курки та овочеве асорті.

Вівторок
Сніданок: сир з бананом.

Перекус: йогурт і половина грейпфрута.

Обід: подають парову рибу і бульйон.

Полуденок: шматочок чорного хліба з твердим сиром.

Вечеря: подають паровий омлет з овочевою нарізкою.

середа
Сніданок: вівсянка, яблуко.

Перекус: відварна спаржа.

Обід: подають овочевий суп із зеленим горошком.

Полуденок: молочний смузі.

Вечеря: готують запіканку з сиру з курагою.

Четвер
Сніданок: вівсянка, яблуко.

Перекус: відварна телятина.

Обід: суп-пюре.

Полуденок: тост з томатами та сиром.

Вечеря: тушковані овочі з курячим м’ясом.

П’ятниця
Сніданок: готують варені яйця, тост, болгарського перцю.

Перекус: морквяно-яблучна нарізка.

Обід: суп з гречкою і фрикадельками.

Полуденок: випивають сік апельсина.

Вечеря: парові котлети з риби, нарізка з овочів.

Субота
Сніданок: готують рисову кашу, банан.

Перекус: склянка нежирного кефіру.

Обід: подають відварну яловичину з гречкою і овочевий нарізкою.

Полуденок: молочно-банановий смузі.

Вечеря: парова риба, спаржа і зерновий хліб.

Неділя
Сніданок: подають вівсянку, грейпфрут.

Перекус: горішки і яблуко.

Обід: запікають рибу відварюють бурий рис.

Полуденок: підійде сир з ягодами.

Вечеря: омлет з овочами, сік.

Дієтична їжа при

Гастриті

При гастриті відмовляються від копченостей, наваристих бульйонів, окрошки, жирних видів м’яса, шоколаду, морозива, кави та квасу. Рекомендують протерті овочеві супи, м’які каші, омлет на пару, страви з курятини та яловичини, парові котлети, сухий бісквіт. З пісного м’яса готують в мультиварці биточки, тюфтельки, зрази.

Панкреатиті

При хронічній формі допускаються страви з м’яса, салати з овочів, якщо виключити з них бобові і капусту. Звичне урізноманітнюють меню салати з відвареного м’яса з овочами. При гострій формі з м’яса вибирають курку, кролика або яловичину, можна вживати легкі овочеві супи з сухарями з чорного хліба.

Перелік рецептів для дієтичного харчування далеко не повний. Якщо навчитися готувати корисні ласощі в мультиварці, то навіть низькокалорійні страви стануть смачними, будуть сприяти оздоровленню.

1 зірка2 зірки3 зірки4 зірки5 зірок (56 оцінок, середня: 5,00 з 5)
Loading...

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *