Прості рецепти смачних дієтичних страв з фото в мультиварці
Кращі рецепти смачних дієтичних страв в мультиварці
В мультиварці готують страви з мінімальною кількістю масла, зі збереженням вітамінів і мінералів. Дієтичні рецепти для схуднення низькокалорійні в мультиварці вражають різноманітністю, стануть запорукою успішного переходу на здорове харчування.
Тепер не потрібно кілька годин поспіль стояти біля плити, а звільнений час витратити на заняття спортом.
Дієтичні страви в мультиварці
При використанні мультиварки відзначають переваги:
- процес готування відбувається під герметично закритою кришкою;
- не потрібно контролювати приготування, тушкування, варіння проводиться при низьких температурах;
- страви готуються у власному соку;
- їжа не пригорає і не окислюється;
- мінімальна кількість масла для готування.
Розроблено безліч рецептів дієтичних для схуднення, серед яких виділяються страви на основі нежирного м’яса, риби, сиру і овочів
Схуднути на 24 кг за місяць: думка лікарів-дієтологів
Популярна думка про те, що схуднути швидко і на багато неможливо - міцно засіло в головах сучасних людей. І хоча це твердження застаріло ще на початку 2000-х років, більшість досі вірить, що для схуднення не існує інших способів крім дієт і позамежних фізичних навантажень.
Але дослідження в області зниження ваги не стоять на місці. Одне з глобальних відкриттів останніх років - Eco Slim, дійсно творить справжні чудеса!
Редакція опитала 8 лікарів дієтологів з багаторічним досвідом і всі в один голос заявили, що вже давно рекомендують Eco Slim як безпечний засіб для самостійного зниження ваги.
Вплив сучасної масової культури зобов'язує жінок добре виглядати. Лікарі, в свою чергу, підтверджують - повнота не є нормальним станом здорового організму. Худнути треба, і якщо немає до того особливих показань, ви цілком можете худнути самостійно, без участі дієтолога. Сучасні препарати для схуднення повністю безпечні для домашнього застосування, і при цьому мають високу ефективність. Я рекомендую своїм клієнтам Еco Slim, він настільки прискорює процеси метаболізму, що пацієнти буквально худнуть на очах. Кілька років тому були закінчені клінічні випробування і остаточно підтверджено, що Eco Slim не має жодного побічного ефекту. |
Найбільший ефект Eco Slim діє на жінок старше 30-32 років. Спорт і дієти в цьому віці вже не дають відчутного результату або цей результат не постійний. Щоденний прийом Eco Slim активізує всі обмінні процеси організму і дозволяє жінкам худнути до 7-10 кг за тиждень. |
Те що Eco Slim дозволяє швидко худнути, на 7-10 кг в тиждень, уже давно доведений факт. Але зовсім недавно було зроблено ще одне відкриття. Виявилося, що цей засіб є відмінною профілактикою захворювань шлунково-кишкового тракту і чудово очищає організм від токсичних речовин, негативний вплив яких краде у нас молодість, красу і здоров'я. Це дуже актуальна проблема для жителів міст. |
На питання "Чи реально схуднути на 20 кг за місяць, використовуючи Eco Slim?" всі лікарі відповіли однозначно: "ТАК, реально."
У практиці доктора Ємельяненко були випадки схуднення на 30 і більше кілограм за місяць!
Eco Slim - це найпотужніший жиросжигатель на сьогоднішній день.
Ефект: - 7-23 кг за 30 днів
Мінуси: немає
Спосіб застосування Eco Slim:
1 таблетку розвести в склянці чистої води. Приймати 3-4 рази на день за півгодини до їди.
На нашому сайті представлений справжній Eco Slim для схуднення і профілактики ожиріння у жінок. Цей продукт має всі необхідні сертифікати і перевірений на ефективність. За місяць використання можна схуднути на 7-23 кг.
Сподіваємося тепер Ви не будете жертвами стереотипів, а будете крокувати в ногу з часом і використовувати найсучасніші методи для схуднення.
Дієтичне харчування і калорії
Існують способи, як навчитися харчуватися так, щоб втрачати вагу:
- Калорійність страви залежить від кількості олії та жирів, що використовуються при смаженні.
- Слід готувати в мультиварці або пароварці, а салати замість жирного соусу заправляти йогуртом або сметаною.
- Жирні види м’яса замінити курячим філе або кролятиною, субпродуктами.
- Збільшити кількість овочів в раціоні.
- Хліб випікати на основі висівок або житнього борошна.
Приготування низькокалорійних страв в мультиварці урізноманітнює щоденне меню. Будь-який бажаючий зможе схуднути вибрати рецепти перших та других страв, складених з урахуванням правил правильного харчування.
Рецепти в мультиварці
Рецепти дієтичних страв не потребуватимуть уваги або особливих умінь від господині в домашніх умовах. Досить придбати набір продуктів, щоб приступити до процесу готування.
Завдяки таким простим і мінімально калорійним рецептами Ви також зможете зайнятися дієтою, скинути зайві кілограми і значно схуднути.
Випічка
В будь-який день готують дієтичну випічку в мультиварці. Є рецепти солодких кексів і пиріжків, а також достаток випічки на основі сиру.
Сирна запіканка
Інгредієнти:
100 г сухофруктів;- 3 яйця;
- сіль за смаком;
- 3 ст. л. цукру;
- 500 г сиру;
- 25 г манки.
Рецепт приготування:
- 100 г сухофруктів нарізають шматочками, 3 яйця поділяють на білки і жовтки.
- Білки разом з дрібкою солі збивають в піну.
- Жовтки змішують з 3 ст. л. цукру, 500 р сиру і 25 г манки.
- Вводять сухофрукти.
- Вмішують в сирну масу білки.
- Виставляють програму «Випічка» на годину.
Хліб
Інгредієнти:
сухофрукти — 100 г;- горіхи — 100 г;
- лляне борошно 100 г ;
- 2 склянки пшеничного борошна;
- сіль за смаком;
- стакан кефіру.
Рецепт приготування:
- Сухофрукти і горіхи подрібнюють.
- Змішують 100 г лляної борошна з 2 склянками пшеничного борошна.
- Солять, заливають склянкою кефіру.
- Вмішують сухофрукти і горіхи.
- Готують півгодини в режимі «Випічка».
Шарлотка
Інгредієнти:
2 яблука;- лимонний сік;
- 4 білка;
- цукор;
- 12 ст. л. вівсянки.
Рецепт приготування:
- 2 яблука очищають від шкірки і серцевини, нарізати шматочками.
- Збризкують лимонним соком.
- 4 білки збивають в піну з цукром.
- Змішують з 12 ст. л. вівсянки або подрібненими пластівцями.
- На дно чаші викладають яблука, виливають тісто.
- Включають режим «Випічка» на годину.
Сирники
Інгредієнти:
ізюм — 100 г;- 300 г сиру;
- ложка цукру;
- 3 ст. л. борошна.
Рецепт приготування:
- Ізюм залити окропом на кілька хвилин.
- Готують тісто з 300 г сиру, ложки цукру, яйця і 3 ст. л. борошна.
- Кладуть родзинки.
- Вологими руками формують сирники.
- Перекладають у каструлю.
- Обсмажують по 5 хвилин з обох сторін.
Манник
Інгредієнти:
склянка кефіру;- стакан манки;
- яйця;
- цукрозамінник;
- розпушувач;
- борошно.
Рецепт приготування:
- Склянкою кефіру заливають стакан манки.
- Яйця розтирають з цукрозамінником, розпушувачем і борошном.
- Дві суміші з’єднують, тісто готують при режимі «Випічка» півтори години.
Бісквіт
Інгредієнти:
250 г варення;- борошно;
- розпушувач;
- 2 яйця.
Рецепт приготування:
- Пару яєць змішують з 250 г варення, борошном з розпушувачем.
- Тісто виливають у чашу.
- Готують при режимі «Випічка» год.
Кекс
Інгредієнти:
120 г вершкового масла;- цукрозамінник;
- 3 яйця;
- 2 ст. л. нежирної сметани;
- 250 г сиру;
- 2 ст. л. вівсянки;
- розпушувач.
Рецепт приготування:
- Розтоплюють 120 г вершкового масла.
- Змішують з цукрозамінником.
- Вводять 3 яйця і 2 ст. л. нежирної сметани, збивають.
- Додають в суміш 250 г сиру, змішують.
- В окремій ємності з’єднують 2 ст. л. вівсянки з розпушувачем.
- Рідку і суху масу збивають пару хвилин.
- Випікають при режимі «Випічка» півтори години.
Чізкейк
Інгредієнти:
150 г печива;- яблучний сік;
- 400 г сиру;
- 300 мл йогурту;
- ложка цукру;
- лимонний сік;
- 2 яйця;
- крохмаль.
Рецепт приготування:
- Для основи потрібно розкришити 150 г печива, змішати з яблучним соком.
- Розтирають 400 г сиру з 300 мл йогурту, ложкою цукру і соком лимона.
- Окремо збивають жовток і білок від 2 яєць.
- З’єднують з сирною сумішшю, вводять крохмаль, збивають.
- У чашу викладають печиво, а зверху розподіляють сирну масу.
- Включають режим «Випічка» на годину.
Торт
Інгредієнти:
2 ст. л. цукру;- яйце;
- морква — 1 шт.;
- сода;
- оцет;
- 1 стакан подрібненої вівсянки;
- упаковка йогурту.
Рецепт приготування:
- Збивають 2 ст. л. цукру з яйцем.
- Вводять натерту моркву, додають соду, погашену оцтом, а також 1 стакан подрібненої вівсянки.
- Все перемішують і виливають у чашу.
- Активують «Випічку» на годину.
- Змащують розрізаний торт цукром з йогуртом.
Пиріг
Інгредієнти:
8 ст. л. вівсянки;- 0,5 л нежирного кефіру;
- курага;
- сода — пів чайної ложки;
- оцет;
- кориця;
- ванілін.
Рецепт приготування:
- 8 ст. л. вівсянки поділяють на дві частини: одну з них подрібнюють на борошно, іншу залишають пластівцями.
- Вівсянку слід залити 0,5 л нежирного кефіру.
- Додати нарізану курагу, соду, гашену оцтом, корицю або ванілін.
- При режимі «Випічка» готують пиріг 40 хвилин одну сторону, потім ще 20 хвилин другу.
М’ясо
В мультиварці готують м’ясо на пару, запікають, смажать і тушкують, часто загортають у фольгу.
Курка дієтична
Інгредієнти:
курка ціла;- поллимона;
- оливкова олія;
- 2-3 зубчики часнику;
- сіль,чебрець, перець за смаком.
Рецепт приготування:
- Маринують курку в суміші сік половини лимона і оливкової олії.
- Натирають шкіру і черевце птиці рубаним часником, перетертим з сіллю, чебрецем, перцем і цедрою лимона.
- При режимі «Випічка» витримують близько години.
- Потім перевертають, запікають ще хвилин 20.
Котлети в мультиварці
Інгредієнти:
м’ясне філе;- морква — 1 шт.;
- цибуля;
- часник;
- вівсяні пластівці;
- 50 мл води;
- сіль і перець за смаком.
Рецепт приготування:
- М’ясне філе з морквою, цибулею і часником пропускають через м’ясорубку.
- З’єднують з вівсяними пластівцями і 50 мл води.
- Солять і перчать.
- Формують овальні котлети.
- Вливають в чашу воду, встановлюють паровий контейнер.
- Викладають котлети.
- Готують при режимі «Варка» півгодини.
Куряча грудка
Інгредієнти:
куряча грудка;- пакет сметани;
- сіль, карі паприка за смаком.
Рецепт приготування:
- З сметани, паприки, солі і каррі роблять маринад.
- Грудку обмазують з усіх боків сумішшю, залишають на півгодини.
- Потім загортають у фольгу.
- Поміщають на решітку мультиварки.
- Готують на режимі «Пар» майже годину.
Яловичина
Інгредієнти:
яловичина;- 1 цибулина;
- зубчик часнику;
- томатна паста;
- сіль і спеції за смаком.
Рецепт приготування:
- Шматочки яловичини викладають в чашу.
- Насипають зверху кільця цибулі, часник, томатну пасту, сіль і спеції.
- Залишилось залити водою.
- Поставити на режим «Гасіння» на півтори години.
Голубці
Інгредієнти:
200 г. філе курки або яловичини;- верхні листки капусти;
- цибулина і морквина;
- 100 г. рису;
- 1 болгарський перець;
- 2 помідори;
- 10 див. стебла селери;
- часник, сіль, прянощі, томатна паста.
Рецепт приготування:
- Верхні листки капусти побити молоточком;
- Пропускають Через м’ясорубку шматки м’яса з морквою, цибулею і часником;
- Нарізують дрібно перець, помідори, селера;
- Фарш з’єднують з рисом і овочами, солять, перчать, додають будь-які прянощі;
- На листя салату викладають по ложці фаршу, формують голубці;
- У чашу мультиварки перекласти голубці, залити водою з томатною пастою;
- Включити програму «Випічка» на 20 хвилин, потім переставити на «Гасіння» ще на годину.
Тефтелі
Інгредієнти:
0, 5 кг телятини;- цибулина — 1 шт.;
- сіль і перець за смаком.
Рецепт приготування:
- 0, 5 кг телятини пропускають через м’ясорубку разом з цибулею.
- Солять і перчать.
- Формують кульки.
- Перекладають в чашу, вливають воду.
- Включають режим «Готування на пару» на півгодини.
Куряча печінка
Інгредієнти:
куряча печінка;- морква — 1 шт.;
- цибулина — 1 шт.;
- сіль, перець і зелень за смаком.
Рецепт приготування:
- Пасерують моркву з цибулею при програмі «Гасіння».
- Додають шматки печінки, заливають воду.
- Готують близько півгодини.
- Солять, перчать, кладуть нарізану зелень.
Печінка яловича
Інгредієнти:
печінка — 600 г;- борошно;
- цибулина — 1 шт.;
- сметана;
- сіль і перець за смаком.
Рецепт приготування:
- Печінку миють, видаляють протоки.
- Ріжуть шматочками, обсипають борошном.
- Обсмажують цибулю з печінкою.
- Вливають воду, додають сметану, солять і перчать.
- Виставляють режим «Гасіння» на 20 хвилин.
Індичка
Інгредієнти:
м’ясо індички;- морква — 1 шт.;
- сіль і спеції за смаком;
- йогурт.
Рецепт приготування:
- До нарізаної шматочками птиці додають натерту моркву, сіль, спеції.
- Заливають йогуртом.
- Приготування триває півгодини при режимі «Гасіння».
Кролик
Інгредієнти:
м’ясо кролика;- цибулина — 1 шт.;
- сіль і перець за смаком;
- овочі.
Рецепт приготування:
- Обсмажують цибулю з шматками кролика.
- Доливають воду, щоб покрилося м’ясо, солять і перчать.
- Зверху встановлюють паровий контейнер з овочами.
- Активують режим «Мультиповар» на півгодини.
Плов з м’ясом
Інгредієнти:
курка;- морква — 1 шт.;
- цибулина — 1 шт.;
- приправи і сіль за смаком;
- рис.
Рецепт приготування:
- Курку ріжуть шматочками.
- Поміщають в чашу, тушкують у власному соку.
- Додають нарізані моркву з цибулею, приправи, промитий рис.
- Заливають водою.
- Готують при програмі «Плов» півгодини.
Риба
Дієтичні страви з риби готують на пару, тушкують і запікають.
Тріска
Інгредієнти:
тріска;- перець і сіль за смаком;
- лимонний сік;
- 2 склянки води.
Рецепт приготування:
- Рибу промивають, просушують, натирають перцем і сіллю, збризкують соком лимона.
- Заливають 2 мульти склянки води в чашу.
- Встановлюють кошик, розкладають рибу.
- Готують 10 хвилин в режимі «Варка на пару».
Минтай
Інгредієнти:
минтай;- сіль і спеції за смаком;
- лимон.
Рецепт приготування:
- Шматочки минтая солять, приправляють спеціями.
- Розкладають зверху по кружечку лимона.
- Кожен шматок загортають у фольгу.
- Відправляють в мультиварку на 20 хвилин при режимі «Варка на пару».
Супи
Легко приготувати дієтичні супи в мультиварці.
Солянка
Інгредієнти:
цибулина;- морква;
- курка;
- сіль і перець за смаком.
Рецепт приготування:
- Пасерують нарізані цибулю з морквою.
- Завантажують шматочки курки.
- Готують при програмі «Смаження» півгодини, потім ще на 15 хвилин виставляють «Гасіння».
- Солять і перчать.
- Додають нашатковану капусту тушкують ще пару годин.
Гарбузовий суп-пюре
Інгредієнти:
гарбуз;- цибулина невелика — 1 шт.;
- морквина;
- часник;
- сіль і зелень за смаком.
Рецепт приготування:
- Обсмажують нарізану цибулю, моркву і часник.
- Викладають шматки гарбуза.
- Заливають овочевим бульйоном.
- Солять, присипають зеленню та спеціями.
- Виставляють режим «Випічка» на півгодини.
- Збивають блендером.
Овочі
Смак страви з овочів доповнюють улюбленими приправами.
Капуста тушкована
Інгредієнти:
капуста белокачаная;- морква — 1 шт.;
- цибулина — 1 шт.;
- помідори;
- перець — 1 шт.;
- сіль і перець за смаком.
Рецепт приготування:
- Шинкують пів капусти з морквою, цибулею, помідорами та болгарським перцем.
- Перекладають в чашу.
- Заливають водою, солять і перчать.
- Близько півгодини готують за програмою «Гасіння».
Овочі тушковані
Інгредієнти:
кабачки;- баклажани;
- помідори;
- перець;
- цибуля;
- морквина;
- сіль і перець за смаком.
Рецепт приготування:
- Нарізають кубиками кабачки, баклажани, помідори, перець, цибулю і моркву.
- Солять і перчать.
- При програмі «Гасіння» залишають на 40 хвилин.
Кабачки
Інгредієнти:
кабачки;- карі, хмелі-сунелі;
- сіль за смаком;
- вода.
Рецепт приготування:
- Викладають гуртки з молодих кабачків в кошик пароварку.
- Присипають каррі і хмелі-сунелі.
- Солять, доливають 3 мульти склянки води.
- Готують 10 хвилин при режимі «Варка на пару».
Гарбуз
Інгредієнти:
- гарбуз;
- сіль і зелень за смаком.
Рецепт приготування:
- Гарбуз нарізають шматочками.
- Переміщують в чашу, заливають водою.
- Активують «Варіння на пару» на кілька хвилин.
- Солять, присипають рубаною зеленню.
Баклажани
Інгредієнти:
баклажани;- сіль і цукор за смаком;
- оцет;
- часник;
- кріп і лаврове листя;
- рослинне масло.
Рецепт приготування:
- Баклажани миють і нарізають дрібними кубиками, солять.
- У чашу наливають воду, викладають цукор, сіль, оцет, часник, кріп, лаврушку, рослинна олія.
- Натискають «Кип’ятіння», в чашу викладають баклажани на 10 хвилин.
Овочеве рагу
Інгредієнти:
половина качана капусти;- болгарський перець;
- 3 моркви;
- 2 картоплини.
Рецепт приготування:
- Половину качана капусти з болгарським перцем шаткують соломкою.
- Нарізають Кубиками 3 морквини і 2 картоплини.
- Готують півгодини при режимі «Гасіння».
- Солять і висипають горошок.
Перець фарширований
Інгредієнти:
400 г фаршу;- 100 г невареного рису;
- помідори;
- сіль, перець і спеції за смаком;
- сметана;
- томатна паста;
- вода.
Рецепт приготування:
- 400 г фаршу змішують з 100 г невареного рису і нарізаними помідорами, солять, перчать, додають спеції.
- Перець начиняють сумішшю, викладають в чашу.
- Готують соус зі сметани, томатної пасти і води, солять.
- Заливають в чашу до половини перців.
- Вмикають на 20 хвилин режим «Випічка».
- Переставляють на «Гасіння» ще на годину.
Десерти
Оригінальні рецепти солодких страв стануть в нагоді при складанні режиму харчування.
Суфле
Інгредієнти:
200 г сиру;- 0,75 ст. йогурту;
- 3 ст. л. цукру;
- яйце;
- смородина.
Рецепт приготування:
- 200 г сиру збивають блендером разом з 0,75 ст. йогурту, 3 ст. л. цукру, крохмалем і яйцем.
- Додають смородину.
- Суфле перекладають в силіконові форми.
- Виставляють на решітку.
- Приготування триває півгодини при режимі «Пар».
Пудинг
Інгредієнти:
2/3 ст. кефіру;- стакан манки;
- 4 яйця;
- 0,5 кг сиру;
- 2/3 ст. цукру;
- ванілін за смаком.
Рецепт приготування:
- 2/3 ст. кефіру заливають стакан манки.
- 4 яйця поділяють на білки і жовтки, білки збивають з дрібкою солі.
- 0,5 кг сиру вводять 2/3 ст. цукру, жовтки, ванілін, соду, манку і збиті білки.
- Готують годину при режимі «Випічка».
Омлет
Інгредієнти:
3 яйця;- 2 ст. л. молока;
- спеції за смаком.
Рецепт приготування:
- Збивають 3 яйця, 2 ст. л. молока.
- Всипають будь-які спеції.
- Переливають яєчну суміш у чашу.
- Залишають на 20 хвилин при режимі «Випічка».
Яблука
Інгредієнти:
яблука;- сир;
- мед;
- чорнослив.
Рецепт приготування:
- Кілька яблук очищають від серцевини.
- Для начинки сир змішують з медом і чорносливом.
- Сирною сумішшю начиняють плоди.
- Готують півгодини при режимі «Випічка».
Каші
Каші збагачують організм клітковиною, тому незамінні для схуднення.
Рисова
У чашу засипають склянку рису, заливають 2 склянками окропу, солять. Приготування триває півгодини при програмі «Рис».
Гречана
Висипають мульти склянку гречки в чашу мультиварки, солять, доливають 2 мульти склянками води, включають програму «Каша» на 20 хвилин.
Вівсяна
В мультиварку всипають 1 мульти склянку вівсянки, заливають 3 склянками води, солять, додають столову ложку цукру і 30 г олії. Встановлюють програму «Каша» на 15 хвилин, перемикають на «Підігрів» ще на 10 хвилин.
Гриби
При створенні дієтичних страв часто використовують гриби, але можна самостійно поєднувати продукт з будь-якими овочами.
Печериці
400 р. печериць миють, нарізають пластинками, висипають в чашу мультиварки, солять, перчать, заливають склянкою нежирної сметани. При програмі «Гасіння» страва готується 40 хвилин.
Дієтичне меню на тиждень
Страви в мультиварці допоможуть визначитися з низькокалорійним меню.
Зразкове меню на тиждень у таблиці:
День
Меню
Понеділок
Сніданок: вівсянка, яблуко.
Перекус: натерта морква.
Обід: відварений рис з паровою котлетою.
Полуденок: фруктова нарізка.
Вечеря: страва з курки та овочеве асорті.
Вівторок
Сніданок: сир з бананом.
Перекус: йогурт і половина грейпфрута.
Обід: подають парову рибу і бульйон.
Полуденок: шматочок чорного хліба з твердим сиром.
Вечеря: подають паровий омлет з овочевою нарізкою.
середа
Сніданок: вівсянка, яблуко.
Перекус: відварна спаржа.
Обід: подають овочевий суп із зеленим горошком.
Полуденок: молочний смузі.
Вечеря: готують запіканку з сиру з курагою.
Четвер
Сніданок: вівсянка, яблуко.
Перекус: відварна телятина.
Обід: суп-пюре.
Полуденок: тост з томатами та сиром.
Вечеря: тушковані овочі з курячим м’ясом.
П’ятниця
Сніданок: готують варені яйця, тост, болгарського перцю.
Перекус: морквяно-яблучна нарізка.
Обід: суп з гречкою і фрикадельками.
Полуденок: випивають сік апельсина.
Вечеря: парові котлети з риби, нарізка з овочів.
Субота
Сніданок: готують рисову кашу, банан.
Перекус: склянка нежирного кефіру.
Обід: подають відварну яловичину з гречкою і овочевий нарізкою.
Полуденок: молочно-банановий смузі.
Вечеря: парова риба, спаржа і зерновий хліб.
Неділя
Сніданок: подають вівсянку, грейпфрут.
Перекус: горішки і яблуко.
Обід: запікають рибу відварюють бурий рис.
Полуденок: підійде сир з ягодами.
Вечеря: омлет з овочами, сік.
Дієтична їжа при
Гастриті
При гастриті відмовляються від копченостей, наваристих бульйонів, окрошки, жирних видів м’яса, шоколаду, морозива, кави та квасу. Рекомендують протерті овочеві супи, м’які каші, омлет на пару, страви з курятини та яловичини, парові котлети, сухий бісквіт. З пісного м’яса готують в мультиварці биточки, тюфтельки, зрази.
Панкреатиті
При хронічній формі допускаються страви з м’яса, салати з овочів, якщо виключити з них бобові і капусту. Звичне урізноманітнюють меню салати з відвареного м’яса з овочами. При гострій формі з м’яса вибирають курку, кролика або яловичину, можна вживати легкі овочеві супи з сухарями з чорного хліба.
Перелік рецептів для дієтичного харчування далеко не повний. Якщо навчитися готувати корисні ласощі в мультиварці, то навіть низькокалорійні страви стануть смачними, будуть сприяти оздоровленню.