Прості дієтичні страви в духовці: рецепти з фото для схуднення

Прості і смачні рецепти дієтичних страв в духовці

Люди, які серйозно ставляться до власного здоров’я, уважно стежать за своїм раціоном. Причини можуть бути пов’язані не тільки з підтриманням відмінної фізичної форми, але і з схудненням, і дієтичним меню, призначеним лікарем. У таких випадках відмінним варіантом стане низькокалорійна їжа, запечена в духовці.

Дієтичні страви

Дієтичні страви, приготовані за допомогою духової шафи, хороші тим, що не мають у своєму складі масла, втрачає свої корисні властивості під час смаження.
Рецепти

Схуднути на 24 кг за місяць: думка лікарів-дієтологів

Популярна думка про те, що схуднути швидко і на багато неможливо - міцно засіло в головах сучасних людей. І хоча це твердження застаріло ще на початку 2000-х років, більшість досі вірить, що для схуднення не існує інших способів крім дієт і позамежних фізичних навантажень.

Але дослідження в області зниження ваги не стоять на місці. Одне з глобальних відкриттів останніх років - Eco Slim, дійсно творить справжні чудеса!

Редакція опитала 8 лікарів дієтологів з багаторічним досвідом і всі в один голос заявили, що вже давно рекомендують Eco Slim як безпечний засіб для самостійного зниження ваги.

Ємельяненко М.Ю. Дієтолог-ендокринолог
(Досвід роботи: більше 30 років)

Вплив сучасної масової культури зобов'язує жінок добре виглядати. Лікарі, в свою чергу, підтверджують - повнота не є нормальним станом здорового організму. Худнути треба, і якщо немає до того особливих показань, ви цілком можете худнути самостійно, без участі дієтолога. Сучасні препарати для схуднення повністю безпечні для домашнього застосування, і при цьому мають високу ефективність.

Я рекомендую своїм клієнтам Еco Slim, він настільки прискорює процеси метаболізму, що пацієнти буквально худнуть на очах. Кілька років тому були закінчені клінічні випробування і остаточно підтверджено, що Eco Slim не має жодного побічного ефекту.

Осипова Е.М. Жіночий Лікар-дієтолог
(Досвід роботи: 11 років)

Найбільший ефект Eco Slim діє на жінок старше 30-32 років. Спорт і дієти в цьому віці вже не дають відчутного результату або цей результат не постійний.

Щоденний прийом Eco Slim активізує всі обмінні процеси організму і дозволяє жінкам худнути до 7-10 кг за тиждень.

Гавриленко О.А. Лікар-ендокринолог
(Досвід роботи: більше 30 років)

Те що Eco Slim дозволяє швидко худнути, на 7-10 кг в тиждень, уже давно доведений факт. Але зовсім недавно було зроблено ще одне відкриття. Виявилося, що цей засіб є відмінною профілактикою захворювань шлунково-кишкового тракту і чудово очищає організм від токсичних речовин, негативний вплив яких краде у нас молодість, красу і здоров'я. Це дуже актуальна проблема для жителів міст.

На питання "Чи реально схуднути на 20 кг за місяць, використовуючи Eco Slim?" всі лікарі відповіли однозначно: "ТАК, реально."

У практиці доктора Ємельяненко були випадки схуднення на 30 і більше кілограм за місяць!

Eco Slim - це найпотужніший жиросжигатель на сьогоднішній день.

Ефект: - 7-23 кг за 30 днів

Мінуси: немає

Спосіб застосування Eco Slim:
1 таблетку розвести в склянці чистої води. Приймати 3-4 рази на день за півгодини до їди.

На нашому сайті представлений справжній Eco Slim для схуднення і профілактики ожиріння у жінок. Цей продукт має всі необхідні сертифікати і перевірений на ефективність. За місяць використання можна схуднути на 7-23 кг.

Сподіваємося тепер Ви не будете жертвами стереотипів, а будете крокувати в ногу з часом і використовувати найсучасніші методи для схуднення.

 

 

Існує велика кількість дійсно смачних і дуже легких у приготуванні рецептів. Ознайомтеся з ними ближче і вибрати своїх фаворитів. Велика кількість простих покрокових рецептів допоможуть готувати святкові страви на стіл, так і швидкі страви на кожен день.

Рецепти

Запечені кабачки

Інгредієнти:

  • сметана 10% — 200 г;
  • кабачок – 2 шт.;
  • помідор – 2 шт.;
  • куряче філе – 150 г;
  • сир — 150 г;
  • сіль, перець, італійські трави, часник.

Приготування:


  • Обидва кабачки порізати тонкими кружечками і викласти на деко, устеленный папером для запікання, зверху додати видавлені часникові часточки за смаком.
  • Викласти тонкі помідорні кружечки. Зверху викласти шматочки курячого філе.
  • Засипати блюдо натертим сиром і змастити сметанним соусом з приправами.
  • Вкрити все фольгою і відправити в духовку на півгодини при 180°. Витягнути страву, прибрати фольгу і, додавши температуру, відправити ще на 5-10 хвилин до утворення сирної скоринки.

Дієтичне блюдо в горщику (в духовці)

Інгредієнти:

  • яловичина – 600 г;
  • морква – 1 шт.;
  • шампіньйони – 6 шт;
  • кабачок – 1 шт.;
  • сметана 10% — 8 ст. л.;
  • цибуля – 1 шт.;
  • помідор – 2 шт.;
  • сир – 50 г;
  • картопля – 1 шт;
  • сіль, перець, часник, зелень.

Приготування:


  • Налити на дно горщика трохи води, покласти шматочки яловичини і цибульні кільця.
  • Зверху викласти шматочки картоплі, кабачки та моркву, посолити.
  • Печериці тонко порізати на пластинки і викласти наступним шаром, додати улюблені трави.
  • Далі додати помідор, нарізаний тонкими кільцями, сметану і тертий сир. Засипати страву зеленню.
  • Запікати півтори години при 180°. Духовка повинна бути спочатку холодною! З інгредієнтів виходить 4 невеликих горщика м’ясної страви.

Фаршировані баклажани

Інгредієнти:

  • бринза – 200 г;
  • баклажан – 4 шт.;
  • помідор – 4 шт.;
  • сіль, перець, часник, розмарин, рослинна олія.

Приготування:


  • Баклажани надрізати вздовж і посолити.
  • Залишити на час для виділення соку.
  • Надрізи промити і просушити паперовим рушником.
  • Начинити баклажани шматочками помідорів і бринзи.
  • Змастити баклажан маслом, змішаним зі спеціями і часником, загорнути у фольгу і випікати 50 хвилин при 180°.

Овочева запіканка

Інгредієнти:

  • баклажан – 3 шт.;
  • болгарський перець – 1 шт.;
  • морква – 2 шт.;
  • помідор – 2 шт.;
  • сир — 200 г;
  • цибуля – 1 шт.;
  • вода – 5 ст. л.;
  • сіль, перець.

Приготування:


  • Викласти у скляну форму баклажан, нарізаний кружечками, додати натерту моркву, цибульні кільця, смужки перцю і кільця помідора.
  • Додати у форму гарячу воду.
  • Блюдо посолити і поперчити, присипати тертим сиром.
  • Випікати в духовій шафі 25 хвилин при 180°.

Котлети з індички

Інгредієнти:

  • філе індички – 500 г;
  • кукурудзяні пластівці – 0,5 ст.;
  • гірчиця – 2 ст. л.;
  • соєвий соус – 2 ч. л.;
  • цибуля – 1 шт.;
  • яйце – 1 шт.;
  • часник, перець, зелень, сіль, прованські трави.

Приготування:


  • Приготувати фарш з філе і змішати з іншими інгредієнтами, не додаючи пластівці.
  • Мокрими руками надати форму майбутнім котлет і занурити зі всіх сторін в мелені пластівці.
  • Викласти котлетки у скляну форму і відправити в духовку на півгодини при 180°.

Голубці з яловичини

Інгредієнти:

  • яловичина – 700 р;
  • цибуля – 1 шт.;
  • гречка – 1 ст.;
  • печериці – 4 шт.;
  • курячий бульйон – 0,5 л;
  • капуста білокачанна – 1 шт.;
  • сіль, перець.

Приготування:


  • Відварити гречку до напівготовності.
  • Проварити качан капусти у воді після закипання пару хвилин, прибрати з вогню і залишити в окропі ще на кілька хвилин для легкого відділення аркушів.
  • Зробити легку пасеровку з цибулі, додати грибні пластинки, сіль, перець і злегка протушкувати.
  • Додати до овочів гречку і перемішати.
  • Трохи остудити і додати перемелену у фарш яловичину.
  • Відокремити капустяне листя, видалити жорсткі частини і вкласти начинку. Згорнути голубці.
  • Викласти голубці в скляну форму, залити бульйоном і відправити в духовку на півгодини при 180°.

Тріска, запечена

Інгредієнти:

  • тріска – 1 шт.;
  • вино біле – 70 мл;
  • сіль, перець, зелень, часник, лимонний сік.

Приготування:


  • Рибну тушку змастити сумішшю з роздавленого часнику, соку, зелені і приправ. Маринувати рибу півгодини.
  • Філе акуратно перекласти в фольгу і покласти на деко. Зробивши бортики з фольги, залити тріску вином і посипати зеленню.
  • Помістити на півгодини в духовку при 200°. Протягом відведеного часу слід кілька разів полити тріску виділяється соком для уникнення сухості.
  • Також для цієї страви підійде скумбрія або минтай

Цвітна капуста запечена

Інгредієнти:

  • яйце – 3 шт.;
  • капуста цвітна – 1 качан;
  • сир — 150 г;
  • грецький йогурт – 4 ст. л.;
  • сир – 100 г;
  • сіль, перець, вершкове масло.

Приготування:


  • Капусту розділити на суцвіття і відварити в солоній воді 10 хвилин.
  • Збовтати яйця до однорідності, влити йогурт і вмішати натертий сир. Ретельно перемішати масу.
  • Борти і дно форми злегка змастити тонким масляним шаром, використовуючи кисть з силікону. Укласти суцвіття і додати рідку суміш. Відправити в духовку на 25 хвилин при 180°.

Запечена щука

Інгредієнти:

  • щука – 1 шт.;
  • сметана 10% — 150 р.;
  • болгарський перець – 1 шт.;
  • лимон – 1 шт.;
  • помідор – 3 шт.;
  • сметана 10% — 50 г;
  • сіль, перець, зелень.

Приготування:


  • Очищену тушку посолити, додати перець і натерти лимонним соком.
  • Всередину вкласти покришену зелень і кілька лимонних часточок.
  • Застелити деко фольгою і викласти рибу.
  • На щуку викласти тоненькі смужки перцю і кільця помідорів.
  • Зверху ще раз укрити фольгою і щільно скріпити краю.
  • Випікати в духовці півгодини при 200°.

Куряча грудка з овочами і грибами

Інгредієнти:

  • печериці – 250 г;
  • цибуля – 1 шт.;
  • кабачок – 0,5 шт.;
  • помідор – 2 шт.;
  • сир «Сирко» — 100 г;
  • сметана 10% — 50 г;
  • куряче філе – 3 шт.;
  • сіль, перець.

Приготування:


  • Відбити курячі грудки, змастити їх сметаною і додати спеції.
  • Пасерувати гриби з цибулею, трохи протушкувати з дрібно порізаними помідорами і кабачком. Перекласти овочі в окрему миску і додати плавлений сир.
  • Начинити куряче філе з овочами сиром і сформувати рулетики.
  • Викласти курячі рулети у скляну форму і відправити в духовку на півгодини при 180°.

Запечена свинина з яблуком

Інгредієнти:

  • свинина – 1 кг;
  • яблуко – 2 шт.;
  • сир – 200 г;
  • цибуля – 1 шт.;
  • сіль, перець, італійські трави.

Приготування:


  • Свинину відбити і нарізати на шматочки, приправивши сіллю і перцем.
  • Викласти м’ясо на застелене папером деко для запікання.
  • Викласти цибульні кільця і яблучні дольки.
  • Засипати блюдо тертим сиром.
  • Запікати 50 хвилин при 200° с до готовності м’яса і утворення сирної скоринки.

Запечений хек

Інгредієнти:

  • хек (філе) – 1 кг;
  • лимон – 0,5 шт.;
  • морква – 2 шт.;
  • помідор – 3 шт.;
  • цибуля – 1 шт.;
  • сіль, перець.

Приготування:


  • Натерти рибне філе сіллю з перцем і змастити лимонним соком. Обмотати його харчовою плівкою і дати промаринуватися протягом півгодини.
  • Зробити легку засмажку з натертої моркви і шинкованої лука.
  • Філе нарізати на шматочки, покласти у форму, викласти зверху зажарку і томатні кільця. Запікати півгодини при 180°.

Котлети курячі запечені з сиром

Інгредієнти:

  • куряче філе – 800 г;
  • яйце — 1 шт.;
  • сир – 200 г;
  • цибуля – 1 шт.;
  • зелень, сіль, перець.

Приготування:

  • Подрібнити куряче філе і інші інгредієнти. Вимісити фарш.
  • Сформовані котлетки запікати 20 хвилин при 180°.

Курка з картоплею в духовці

Інгредієнти:

  • курча – 1 тушка;
  • картопля – 8 шт.;
  • цибулю, часник, сіль, приправи, зелень, йогурт, сік лимона.

Приготування:


  • Приготувати соус з часнику, спецій, зелені, лимона і йогурту. Рясно змастити їм курячу тушку і залишити маринувати на ніч.
  • Очищену картоплю нарізати тонкими скибочками, а цибулю — кільцями.
  • Додати на дно дека трохи води, викласти картоплю з цибулею і викласти зверху курку.
  • Випікати півтори години в духовій шафі при 180° до м’якості картоплі.

Голубці «ліниві» в духовці

Інгредієнти:

  • фарш курячий – 500 г;
  • капуста білокачанна – 300 г;
  • рис круглий – 0,5 ст.;
  • морква – 1 шт.;
  • яйце – 1 шт.;
  • цибуля – 0,5 шт.;
  • помідор – 2 шт.;
  • сметана 10% — 100 м;
  • зелень, сіль, перець.

Приготування:


  • Проварити рисову крупу 10 хвилин.
  • Змішати фарш з дрібно нашаткованої капустою, цибулею та морквою. Приправити спеціями і вбити яйце. Додати рис.
  • Блендировать помідори без шкірки і змішати зі сметаною і зеленню.
  • Сформувати змоченими руками голубці і викласти у форму, додавши соус.
  • Випікати в духовій шафі годину при 210°.

Котлети з квасолі

Інгредієнти:

  • картопля – 2 шт.;
  • житнє борошно – 3 ст. л.;
  • квасоля – 250 г;
  • сіль, перець, каррі, куркума.

Приготування:


  • Залишити квасолю на всю ніч в ємності з водою.
  • На ранок вилити воду і відварити квасолю до м’якого стану.
  • Розім’яти бобові в пюре будь-яким зручним способом.
  • Відварену картоплю також пюрировать, перемішати з фасолевым пюре і додати приправи.
  • Котлети, сформовані з фаршу, панірувати борошном і запекти в духовці до утворення скоринки при 180°.

Омлет в духовці на сметані

Інгредієнти:

  • яйце – 5 шт.;
  • сметана – 250 г;
  • вода – 50 мл;
  • сіль, перець, рослинна олія.

Приготування:


  • Збовтати яйця в однорідну масу, додавши сіль, за допомогою віночка.
  • Окремо змішати сметану з водою і влити в яєчну масу.
  • Акуратно перемішати отриману суміш.
  • Змастити силіконову форму або формочки з фольги маслом за допомогою пензлика, перелити в неї майбутній омлет і відправити на 25 хвилин при 200°.

Кабачки в духовці

Інгредієнти:

  • кабачки – 3 шт.;
  • цибуля – 1 шт.;
  • куряче філе – 1 шт.;
  • помідор – 2 шт.;
  • часник, сіль, перець.

Приготування:


  • Приготувати курячий фарш і вмішати рубаний часник з цибулею.
  • Нарізати кабачки на порційні шматочки висотою 2см і частково видалити м’якоть для утворення поглиблення.
  • Заготовки укласти на деко, застелений папером для запікання, і начинити фаршем.
  • Змастити шайбочки йогуртом і на кожну викласти помідорну часточку. Посипати вироби тертим сиром.
  • Відправити в духовку на півгодини при 180°. Виходить дуже ніжний і соковитий варіант кабачків

Сирники в духовці з бананової ноткою

Інгредієнти:

  • яйце – 1 шт.;
  • сир 2% – 0,25 кг;
  • манка – 100 г;
  • рисове борошно – 2 ст. л.;
  • банан – 1 шт.;
  • сіль, розпушувач, ванільний цукор, кориця.

Приготування:


  • Висипати борошно в окреме блюдце. З’єднати залишилися продукти і залишити до набухання манної крупи.
  • Ще раз перемішати отримане тісто і додати йому форму ковбаски.
  • Нарізати на порційні шматочки і вологими руками обваляти в борошні, надаючи майбутню форму.
  • Викласти заготовки на деко з пергаментним папером і відправити випікати 25 хвилин при 200°.

Дієтична сирна запіканка

Інгредієнти:

  • яйце – 3 шт.;
  • сир – 0,5 кг;
  • яблуко – 3 шт.;
  • кориця, ванільний екстракт.

Приготування:


  • Блендировать сир з яйцями.
  • Зняти шкірку з яблук і видалити насіння. Одне натерти на дрібній тертці, друге нарізати кубиком, третє відкласти.
  • Змішати сирну масу з двома яблуками, екстрактом ванілі і викласти у форму. Зверху прикрасити тонкими яблучними часточками від третього яблука і присипати корицею.
  • Помістити форму з запіканкою в форму більшого діаметра. Зробити водяну баню, заповнивши другу форму водою на половину висоти першої. Запікати при 160° 45 хвилин.

Салат з цвітної капусти

Ну а коли часу немає зовсім, а правильне харчування все ще ніхто не скасував – спробуйте приготувати цей поживний салат. Сира цвітна капуста корисна і багата вітамінами.

Інгредієнти:

  • цвітна капуста – 400 г;
  • яйце – 4 шт.;
  • сир – 100 г;
  • огірок – 2 шт.;
  • кріп, сіль, грецький йогурт.

Приготування:

  • Подрібнити сир теркою.
  • Нарізати варені яйця і огірки кубиками.
  • Змішати всі інгредієнти разом із суцвіттями в салатниці і додати зелень. Посолити і заправити йогуртом за смаком.

Обов’язково візьміть на замітку ці рецепти. Харчуйтеся різноманітно, якісно і смачно.

1 зірка2 зірки3 зірки4 зірки5 зірок (58 оцінок, середня: 5,00 з 5)
Loading...

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *