Правильне харчування: рецепти з фото на кожен день

Рецепти правильного харчування на кожен день

Правильне харчування: рецепти з фото на кожен день можуть бути не тільки корисними, але також смачними, радувати око зовнішнім виглядом, виділяти чудовий аромат. Важливо правильно підійти до складання свого меню, тому що правильне харчування – це вже давно не тільки нежирний сир та салатні листя. Сьогодні, харчуючись правильно, людина не буде залишатися голодним або незадоволеним (в гастрономічному плані).

Якщо почати харчуватися правильно, то без всяких дієт зайві кілограми почнуть іти. Звичайно, це буде відбуватися поступово, але і результат закріпиться надовго. Плюс до нормалізації ваги потрібно додати загальне поліпшення самопочуття, відчуття легкості і завжди тільки гарний настрій.

Що враховувати в процесі складання правильного меню:

• Щодня в організм обов’язково повинні поступати білки і вуглеводи, жири, вітаміни і мікроелементи. Тобто, продукти для правильного харчування все це повинно міститися.
• Правильна їжа рятує від почуття голоду. Можна з’їсти потрібну кількість їжі і не переїдати.
• Важливо дотримуватися режиму харчування: їсти кожні 3 години, але невеликими порціями. Організму не можна давати голодувати, інакше, що надійшла після сильного голоду їжа тут же буде переводитися організмом в жир.
• Відмовлятися від солодощів зовсім не потрібно, але їх прийом треба скоротити до одного разу в тиждень. Ви не будете відмовляти собі в задоволення, але при цьому не будете набирати зайві кілограми.
• Бажана термічна обробка їжі – це варіння, тушкування, приготування в духовці. Від смаження і копчення слід відмовитися.

Правильне харчування: рецепти з фото на кожен день від дієтологів (докладні рецепти з фотографіями шукайте через пошук на сайті)


Понеділок:
• На сніданок ідеально підходить звичайна варена вівсяна кашка.
• Обід повинен включати в себе гаряче рідке блюдо. Приміром, зі свіжої капусти можна приготувати наваристі щі.
• Полудень. Настав час, щоб наситити організм вітамінами. Зробіть запіканку з цвітної капусти та брокколі.
• На вечерю можна з’їсти шматочок запеченої курки і пару картоплин. Також до раціону додайте салат зі свіжою морквою і чорносливом.

Рада! Поєднання вуглеводів і білка є ідеальним варіантом для обіду. Тому, перше блюдо з овочами, приготовлені на м’ясному бульйоні, чудово для обіду
підходить.

Вівторок:

• Сніданок. За традицією не потрібно відмовляти собі в вареної вівсяної каші на воді.
• Обід. Приготуйте суп з вермішеллю на курячому бульйоні, звичайно, з додаванням шматочків відвареної курки.
• На полуденок залишиться ще вчорашня запіканка з різними видами капусти.
• Вечеря може включати в себе рибні котлетки, приготовлені в духовці або на пару.

Рада! У свій правильний раціон обов’язково потрібно включати різні види капусти, які є чудовим джерелом вітаміну С і рідкісних мікроелементів.

Середа:

• Сніданок, для різноманітності, може порадувати пшоняною кашею, приготовленою на воді.
• Обід. Можна сміливо їсти вчорашній суп з куркою відварної і невеликою кількістю вермішелі.
• На полуденок ідеальним стравою буде сирна запіканка.
• Вечеря включає ті рибні котлетки, які залишилися ще з учорашнього дня.


Рада! Каші на завтра краще всього готувати на воді. Якщо такий сніданок здається нудним, то до каші завжди можна додавати порізані стиглі фрукти або ягідки. Це буде ідеальне правильне харчування (рецепти з фото на кожен день для дівчини.

Четвер:

• Знову ж на сніданок можна сміливо готуватися вівсяну або пшоняну кашку.
• На обід їмо рідке гаряче блюдо. Наприклад, суп з картоплею і селерою.
• На полуденок ще з середи залишилася смачна сирна запіканка.
• На вечерю можна приготувати з капусти і курячого фаршу ліниві голубці: швидко і смачно. Також додайте до голубців салат з селерою, редискою і свіжими огірочками.

Рада! Намагайтеся при приготуванні правильних страв використовувати мінімум солі. У день можна з’їдати не більше десертної ложки солі в купе. Краще вже досолювати готову їжу, але привчати себе готувати зовсім без використання солі.


П’ятниця:

• Сніданок настав час знову урізноманітнити. Так що, готуйте собі ячну кашку на воді.
• На обід їмо той суп з картоплею і селерою, що залишився з обіду у четвер.
• На полуденок можна зробити собі бабку з рису з яблуками.
• Вечеря знову радує ледачими голубцями і свіжим салатом з редисом і огірочками.

Субота:

• У суботу на сніданок можна дозволити собі вже не кашку, а ковбаски з сьомги на пару і два шматочки житнього хліба.
• На обід сміливо готуйте суп з курячими або рисовими фрикадельками і шпинатом.
• На полуденок їмо все ту ж рисову бабцю з яблучками.
• Вечеря може включати в себе шматочок запеченої в духовці м’яса з овочами. Також зробіть салат зі свіжою капустою і яблучком.

Рада! В правильному харчуванні (рецепти з фото на кожен день швидко обов’язково повинно бути багато різних овочів. Саме вони дають організму вітаміни та мікроелементи. Також щотижня намагайтеся їсти страви з риби сімейства лососевих, тому що, в них міститься багато поліненасичених кислот.


Що стосується меню на неділю, то його ви можете скласти самі, виходячи з особистих переваг. В неділю можна трохи побалувати себе і дати слабину, на полуденок з’їсти тістечко. Але вечеря обов’язково повинен бути легким, щоб підготувати організм до правильного раціонального харчування і на наступному тижні теж.

Погодьтеся, що правильне харчування: рецепти з фото на кожен день може бути смачним, апетитним і дуже ситним. Організм швидко звикає до такого формату меню і радує не тільки втратою кілограмів, але гарним самопочуттям в цілому.

1 зірка2 зірки3 зірки4 зірки5 зірок (71 оцінок, середня: 5,00 з 5)
Loading...

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *