Правильне харчування для схуднення: зразкове меню на тиждень

Зразкове меню на тиждень при правильному харчуванні для схуднення

Останнім часом правильне харчування набирає все більшу популярність. І це легко пояснити, адже в основу правильного харчування закладений повноцінний і грамотно складений раціон харчування, що допомагає не тільки схуднути, але і підтримувати організм здоровим.

Правильне харчування для схуднення: зразкове меню на тиждень допоможе побороти непотрібні кілограми, а також нормалізує й стабілізує роботу організму в цілому, а також стане доброю звичкою, яка здатна вплинути на загальне самопочуття людини і його життєдіяльність.

Звичайно, відразу ж позбутися старих звичок харчування складно. Але якщо є мета і мотивація, то вже зовсім скоро правильне харчування стане життєвим кредо. Перехід від звичного раціону до правильного в більшості випадків дається легко, адже правильне харчування для схуднення не накладає жодних табу на продукти. Важливо розуміти, що правильне харчування – це гармонійний раціон, який містить в собі всі необхідні для нормальної роботи організм корисні речовини, які повинні надходити в організм людини протягом дня.


Правила правильно харчування

Як і будь-яка дієта, правильне харчування для схуднення має свої правила і основи, слідувати яким дуже просто:

• Основа щоденного меню – овочі та фрукти;
• Випивати як мінімум 2 літри води за день;
• Уникати простих вуглеводів;
• Основу сніданку повинна становити каша;
• Не ходити в магазин на порожній шлунок;
• Зменшить розмір порції;
• Займатися спортом;
• Не є як мінімум за 3 години до сну;
• Різноманітне меню;

Кілька простих правил допоможуть позбутися від зайвих кілограм і поліпшать якість життя в самі короткі терміни! Нижче наведені рецепти для меню правильного харчування на тиждень, щоб почати здоровий спосіб життя.

Меню правильного харчування не тиждень

Понеділок

На сніданок – вівсянка на воді або нежирному молоці. У кашу можна додати нарізані шматочки фруктів, переважно цитрусових.

Обід включає в себе суп з овочів
На полуденок можна з’їсти сирну запіканку

Вечеря – 100 грам запеченого курячого філе, на гарнір – відварена картопля


Вівторок

Сніданок – омлет з яєць з додаванням овочів
Обід – курячий бульйон з вермішеллю
Полудень – запіканка з сиру
Вечеря – голубці

Середа

Сніданок – каша з пшона
Обід – рибна запіканка, на гарнір можна або варену картоплю або гречку
Полудень – запіканка з сиру
Вечеря – котлети з риби

Четвер

На сніданок потрібно з’їсти пшоняну кашу, додавши в неї сир
На обід – рисовий суп з морепродуктами
На полуденок як завжди запіканка з сиру
На вечерю – голубці


П’ятниця

Сніданок – стара добра каша (вівсяна або гречана)
Обідаємо нежирним м’ясом і салатом зі свіжих овочів
Полудень – запіканка з сиром і яблуками
Вечеря – котлетки з курки і гречка

Субота

На сніданок потрібно з’їсти 2 варених яйця
На обід – суп з фрикадельками
Під час полуденок перекусити можна сирним тортиком з апельсинами
За вечерею можна з’їсти рататуй

Неділя

На сніданок – сирники
На обід – овочевий суп на курячому бульйоні
Полудень – запіканка сирна. Украй корисні будь-які салати з капусти білоголової: рецепти.
Вечеряємо фаршированими кабачками

Порада: щоб не втомлюватися від однакових продуктів, меню можна доповнювати і змінювати, адже як свідчить одне з правил правильного харчування: раціон повинен бути складатися з різних продуктів!

Меню для чоловіків

Оскільки чоловічий організм відрізняються по своїй фізіології, правильно харчування: зразкове меню на тиждень для чоловіків буде дещо відрізнятися. Адже оскільки у чоловіків організм більше, йому потрібно більше сил для нормального функціонування, а отже, розрахунок правильного раціону буде іншим.


Раціон харчування для чоловіків включає в себе:

На сніданок кожен день – вівсяна каша, обов’язково чай або кава без цукру, фрукти, нежирний йогрут

Понеділок

Обід – 150 гр нежирної свинини, відварну картоплю або гречка
Полудень – апельсини або яблука плюс сир
Вечеря – сиру і 2 варених яйця. Завжди актуальна запіканка з кольорової капусти в духовці: рецепти з фото.

Вівторок

Обід – філе курчати відварне або запечене і салат зі свіжих овочів
Полудень – фрукти і сир
Вечеряємо овочевим супом з мінімальним вмістом солі

Середа

Обід – 100 гр вершкового сиру плюс фрукти (можна зробити фруктовий салат з яблук, апельсини та груші)
На вечерю можна приготувати овочевий салат і додати в нього грінки плюс 2 варених яйця

Четвер

На обід можна 100гр будь-якого м’яса у вареному вигляді і огірковий салат
Полудень – запіканка з сиру з яблуками
Вечеря – овочевий салат, 2 варених яйця, 100 гр відвареного або запеченого курячого філе

П’ятниця

На обід можна запекти рибу з овочами
На полуденок з’їсти нежирний йогурт, яблуко або апельсин
На вечерю можна поласувати салатом із зеленої цибулі і редиски і вареними перепелиними яйцями

Субота

Обід насичений: відбивні з яловичого м’яса, відварну картоплю і салат з помідорів і звареної квасолі
Полудень – склянка кефіру та фрукти
Вечеря – сир і молоко

Неділя

На обід шинка, приготована на вугіллі або запечена в духовці, салат із свіжих томатів і огірків
Полудень – запіканка з сиру
Вечеря – варені яйця, гречка і стакан кефіру

Важливо: кількість і якість приготування їжі впливають на обмінні процеси в організмі, тому слід уникати смаження і намагатися не використовувати при приготуванні страв рослинне масло.

1 зірка2 зірки3 зірки4 зірки5 зірок (69 оцінок, середня: 5,00 з 5)
Loading...

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *