Новорічні страви для діабетиків, святкові рецепти

Новорічний стіл для діабетиків: рецепти


Святкові страви для діабетиків на новий рік повинні бути смачними і корисними. Головне знати, що в салатах і закусках не повинно бути занадто багато вуглеводів, цього цілком реально домогтися, головне підібрати смачні та прості рецепти, які порадують рідних і близьких, а також зможуть стати справжніми ласощами для хворої людини у святковий вечір.

Хоча при цьому захворюванні необхідно дотримуватися дієти при цукровому діабеті, все-таки варто пам’ятати, що заборонених продуктів у списку не так багато, а з дозволених інгредієнтів можна приготувати безліч святкових страв. Варто більш детально розглянути варіанти рецептів страв, які можуть бути присутні на новорічному столі у діабетика.

Салати на святковий захід

Для діабетиків 2 типу можна підібрати самі різні рецепти, адже велика кількість продуктів при такому захворюванні дозволено, досить тільки вести контроль вуглеводів в готових салатах. Новорічний стіл обов’язково повинен бути прикрашений рибними стравами, морепродуктами і різними овочевими салатами, варто розглянути кращі варіанти створення таких закусок.


Салат з креветок

Інгредієнти:

• Креветки – близько ста грамів;
• Помідори в свіжому вигляді – двісті грамів;
• Огірочки свіжі – сто п’ятдесят грамів;
• Морква свіжа – двісті грамів;
• Капуста цвітна – двісті грамів;
• Яйця курячі – дві штуки;
• Горошок зелений – не більше п’ятдесяти грамів;
• Повна ложка лимонного соку;
• Свіже листя салату;
• Трохи солі і кропу свіжого;
• Половина склянки кефіру не жирного (можна сметану).

Приготування:

Щоб створити таке смачне закусочне блюдо, необхідно взяти креветки і відварити їх кілька хвилин у воді, варто пам’ятати, що варять розморожений продукт не більше п’яти хвилин, в іншому випадку морепродукти стануть жорсткими і гумовими, що зіпсує смак салату.

Далі необхідно взяти всі наявні овочі, промити у чистій воді і нарізати не великими кубиками, всю нарізку відправляють в салатницю, туди ж переміщують креветки, які необхідно заздалегідь очистити. Такий салат добре перемішується, до нього додається ложечка лимонного соку, туди ж додають нарізану укропчик, солять страву за смаком і заправляють все сметаною або кефіром.

Таке блюдо необхідно викласти на порційне блюдо, при цьому бажано використовувати в якості прикраси листя салату, зверху страву прикрашають за допомогою трояндочок з огірка і дрібно посіченою зеленню. Подавати можна як самостійну закуску, так як в складі є морепродукти, така закуска припаде до смаку кожному гостю.

Салат з козячого сиру з додаванням горіхів волоських

Інгредієнти:

• Зелене листя свіжого салату – один великий пучок;
• Горіхи волоські – близько ста грамів;
• Крес-салат – пара великих пучків;
• Козячий сир – не більше ста грамів;
• Червоний цибуля – одна невелика головка;
• Апельсиновий сік не солодкий – пара великих ложок;
• Трохи солі і перчика перемеленого чорного;
• Винний оцет червоний – пара великих ложок;
• Масло з оливок – дві великі ложечки.

Приготування:

Для початку необхідно взяти зелень і добре промити її в воді, потім листя салату ретельно висушують і рвуть руками не великого розміру шматочки, після листя перекладають у велику чашу для салату. Далі береться солодкий салатний цибулю, очищає і нарізається тонкими півкільцями, готова нарізка відправляється в чашу з листям салату.


Тепер можна готувати салатну заправку, для цього необхідно окремо в чашку налити винний червоний оцет, додати туди ж трохи оливкової олії, солодкого і не солодкого апельсинового соку в рівних кількостях, всипати трохи цукрового піску, а також чорного перемеленого перчика і солі.

Закуска готова добре струшується, а потім можна полити заготовлені салат готової заправкою, все обережно перемішують двома лопатками, зверху господиня викладає невеликі шматочки козячого сиру. Коли салат майже готовий, варто зайнятися горіхами, їх добре перемелюють, щоб отримати дуже дрібні шматочки, а потім горіховою крихтою посипають отриману закуску. Дієтичний салат з овочів і сиру

Основні страви для святкової вечері

Навіть гарячі страви можуть бути смачними, якщо використовувати прості і звичні всім продукти, які дозволені в харчуванні хворого на діабет, діабетичний вечеря вийде дуже смачним, якщо застосувати до нього трохи фантазії.

Курчата з начинкою з свіжих печериць

Інгредієнти:

• Невеликі за розміром курчата – дві штуки;
• Свіжі помідори – один кілограм;
• Сметана не жирна – третину склянки;
• Не великого розміру цибулина – одна штучка;
• Рослинна олія з насіння соняшнику – три великі ложки;
• Різні спеції за смаком;
• Гриби в свіжому вигляді – двісті п’ятдесят грамів.

Приготування:

Для початку варто зайнятися курчатами, для цього їх промивають у воді, а потім поміщають в каструльку з водою і відварюють до повної готовності. Поки будуть варитися курчата, варто зайнятися підготовкою інших інгредієнтів, для цього гриби промивають у воді і нарізати дуже дрібними кубиками, потім їх можна відварити.

Для цього грибочки складають в окрему ємність, в яку також наливають масло рослинне, необхідну кількість сметани, а потім додають сіль і перчик перемелений чорний, отримана суміш готується протягом кількох хвилин, зазвичай це займає більше 10-15 хв.


Як тільки суміш для начинки буде готова, можна взяти вже остудженого курчати і начинити його даній грибною сумішшю, потім його поміщають в духову шафу і залишають до повного запікання. Даний рецепт краще використовувати в тому випадку, якщо людина не боїться розгнівати Півника присутністю курчати на святковому столі, коли останній курча буде готовий, необхідно посипати першого зеленню, а другий може бути прикрашений різними свіжими овочами.

Дуже важливо подавати таку страву тільки в гарячому вигляді, тому приготуванням доведеться зайнятися прямо перед приходом гостей. Якщо необхідно продумати гарнір для такого м’ясної страви, рецепти для діабетиків можна підібрати найбільш прості, наприклад, це можуть бути тушковані або запечені овочі.

Міні-відбивні

Інгредієнти:

• Свіжа вирізка яловичини – двісті грамів;
• Велика цибулина – одна штука;
• Сіль і перчик перемелений за необхідності;
• Невелику кількість свіжої зелені;
• Вершкове масло – одна невелика ложечка.

Приготування:

Кількість інгредієнтів розрахована тільки на одну порцію м’яса, якщо є необхідність зробити страву на всіх гостей, то відповідно необхідно збільшити кількість м’ясного продукту. Тепер можна розпочати заготівлю яловичини, для цього необхідно промити шматочок в чистій холодній воді, а потім нарізати поперек волокон і гарненько відбити молотком.

Варто заздалегідь видалити всі прожилки і зайвий жир, яких не повинно бути в відбивною. Після цього приступають до підготовки лука, його очищають від лушпиння, а потім нарізають на дуже такі кільця.


Тепер необхідно викласти шматочки м’яса в отбитом вигляді на деко, заздалегідь змащують вершковим маслом. На шар м’яса викладається нарізану кільцями цибулю, а потім страву необхідно гасити в такому вигляді на дуже повільному вогні до повної готовності.

Додати прянощі, сіль і перчик у перемолотом вигляді найкраще в середині приготування страви. Перед тим як подати свинячі відбивні в духовці на стіл, його рясно посипають свіжою січеною зеленню, а на гарнір варто використовувати різні овочеві салати або тушковані овочі.

Голубці для діабетиків

Інгредієнти:

• Свіжа капуста – близько кілограма;
• Томати в свіжому вигляді – шість штук;
• Рослинна олія з насіння соняшнику – пара ложок;
• Сметана середньої жирності – третину склянки;
• Фарш яловичий – триста грамів;
• Борошно пшеничне – дві великі ложки;
• Трохи солі;
• Невеликого розміру цибулина – одна штука;
• Рис будь – сорок грамів;
• Вершкове масло – десять грамів.

Приготування:

Приготувати смачне і ситне блюдо на новорічний стіл зовсім не складно, достатньо лише застосувати трохи фантазії, а також варто звернутися до старовинним російським рецептам, адже голубці вважаються російською традиційним блюдом, тому на новорічному столі гаряча закуска завжди присутня.

Для приготування голубців, необхідно взяти капусту розібрати її на листя, краще щоб качан був більш молодий, тоді процес відділення листя пройде швидше і простіше, якщо ж листи грубі, то капусту можна злегка відварити, щоб вона стала трохи м’якше і податливі. Якщо ж вийшло розібрати качан на листя без процесу варіння, то листя все одно необхідно обдати окропом, щоб процес створення страви проходив простіше.


Тепер кожен з таких листочків викладається і на середину кладуть трохи яловичого фаршу, листя загортають у вигляді конвертика, щоб голубець під час приготування не почав розвертатися. Кожен готовий конвертик обвалюють в борошні, а потім зовсім трохи обсмажують на сковороді.

Тільки після цього майбутнє страву перекладають у велику каструлю, туди додають воду і нарізають курочками помідори, після чого томати також відправляють до голубців. Тушкують страва до повної готовності, а потім подають на стіл гарячими, приправивши сметаною.

Кролик, тушкований з овочами

Інгредієнти:

• Вершкове масло – сорок грамів;
• Різні спеції за смаком і трохи солі;
• Свіже м’ясо кролика – двісті грамів;
• Борошно – одна більша ложечка;
• Велика цибулина – одна штука;
• Помідори свіжі – двісті грамів;
• Морква велика – одна штука або сорок грамів.

Приготування:

Для початку варто зайнятися м’ясом кролика, для цього береться вирізка і добре промивається холодною водою, потім м’ясо нарізають невеликими шматочками і тушкують близько п’ятнадцяти хвилин на дуже повільному вогні. Тепер варто приступити до заготівлі овочів, для цього цибулю і моркву очищають, їх нарізають середніми шматочками і перекладають до кролятині, яка ще гаситься в каструльці.

Така заготівля готується близько двох хвилин, а потім в неї додають борошно, бажано розвести її в невеликій кількості води, щоб потім не утворилися грудочки у страві.


Як тільки борошно буде додана, страва перемішують і доливають трохи води, необхідно дочекатися, поки рідина не почне густіти, а потім до м’яса з овочами додають трохи солі, перемеленого перчика, а також необхідно використовувати відповідні спеції. Гасити святкове блюдо необхідно не менше однієї години, щоб овочі просочилися ароматом кролятини. Подавати до столу таке гаряче необхідно у великому казані, можна посипати м’ясо з овочами, зеленню і подати до нього трохи сметани.

Десерти для діабетика на новорічне свято

Навіть якщо у людини є такий діагноз, це зовсім не означає, що їй зовсім заборонено їсти солодке, тому просто необхідно описати один чудовий варіант приготування чізкейку, він виходить свіжим і дуже святковим, десерт безумовно сподобається і дорослим, і діткам.

Апельсиновий чізкейк з додаванням кураги

Інгредієнти:

• Діабетичне печиво пісочне – 175 грамів;
• Курячі яйця – два жарти;
• Курага велика – сто п’ятдесят грамів;
• Сир домашній – половина кілограма;
• Цукровий пісок – сто грамів;
• Цедра і сік з двох апельсинів;
• Родзинки – близько п’ятдесяти грамів.

Приготування:

Для початку варто розігріти духову шафу, а потім перемішати подрібнене діабетичне печиво з необхідною кількістю розтопленого вершкового масла, потім на дно форми викладають цю заготовку і випікають не більше десяти хвилин. Тепер збивають сир з додаванням цукру і яєць.


Поки буде дбати основа для такого десерту, можна скласти в каструльку цедру і сік від солодких апельсинів і додати туди курагу, все це готується близько десяти хвилин, а потім подрібнюється до однорідного стану, щоб маса виглядала як пюре.

У пюре додають ще трохи родзинок і сирну масу, все це переливають у форму з готовою основою і запікають приблизно сорок хвилин. Сирний чізкейк охолоджують і подають до столу.

1 зірка2 зірки3 зірки4 зірки5 зірок (71 оцінок, середня: 5,00 з 5)
Loading...

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *