Низкоуглеводная дієта – меню на тиждень для жінок і при діабеті, відгуки

Докладний опис і меню безвуглеводної дієти на тиждень

Безвуглеводна дієта являє собою одну з найбільш обговорюваних тем не тільки в середовищі професійних спортсменів, але і серед звичайних людей, метою яких є позбавлення від зайвих кілограмів.

Незважаючи на популярність сушіння тіла і ефективний результат, не варто у що б то не стало починати «безуглеводку», не з’ясувавши всі нюанси.

Що таке безвуглеводна дієта?

Схуднути на 24 кг за місяць: думка лікарів-дієтологів

Популярна думка про те, що схуднути швидко і на багато неможливо - міцно засіло в головах сучасних людей. І хоча це твердження застаріло ще на початку 2000-х років, більшість досі вірить, що для схуднення не існує інших способів крім дієт і позамежних фізичних навантажень.

Але дослідження в області зниження ваги не стоять на місці. Одне з глобальних відкриттів останніх років - Eco Slim, дійсно творить справжні чудеса!

Редакція опитала 8 лікарів дієтологів з багаторічним досвідом і всі в один голос заявили, що вже давно рекомендують Eco Slim як безпечний засіб для самостійного зниження ваги.

Ємельяненко М.Ю. Дієтолог-ендокринолог
(Досвід роботи: більше 30 років)

Вплив сучасної масової культури зобов'язує жінок добре виглядати. Лікарі, в свою чергу, підтверджують - повнота не є нормальним станом здорового організму. Худнути треба, і якщо немає до того особливих показань, ви цілком можете худнути самостійно, без участі дієтолога. Сучасні препарати для схуднення повністю безпечні для домашнього застосування, і при цьому мають високу ефективність.

Я рекомендую своїм клієнтам Еco Slim, він настільки прискорює процеси метаболізму, що пацієнти буквально худнуть на очах. Кілька років тому були закінчені клінічні випробування і остаточно підтверджено, що Eco Slim не має жодного побічного ефекту.

Осипова Е.М. Жіночий Лікар-дієтолог
(Досвід роботи: 11 років)

Найбільший ефект Eco Slim діє на жінок старше 30-32 років. Спорт і дієти в цьому віці вже не дають відчутного результату або цей результат не постійний.

Щоденний прийом Eco Slim активізує всі обмінні процеси організму і дозволяє жінкам худнути до 7-10 кг за тиждень.

Гавриленко О.А. Лікар-ендокринолог
(Досвід роботи: більше 30 років)

Те що Eco Slim дозволяє швидко худнути, на 7-10 кг в тиждень, уже давно доведений факт. Але зовсім недавно було зроблено ще одне відкриття. Виявилося, що цей засіб є відмінною профілактикою захворювань шлунково-кишкового тракту і чудово очищає організм від токсичних речовин, негативний вплив яких краде у нас молодість, красу і здоров'я. Це дуже актуальна проблема для жителів міст.

На питання "Чи реально схуднути на 20 кг за місяць, використовуючи Eco Slim?" всі лікарі відповіли однозначно: "ТАК, реально."

У практиці доктора Ємельяненко були випадки схуднення на 30 і більше кілограм за місяць!

Eco Slim - це найпотужніший жиросжигатель на сьогоднішній день.

Ефект: - 7-23 кг за 30 днів

Мінуси: немає

Спосіб застосування Eco Slim:
1 таблетку розвести в склянці чистої води. Приймати 3-4 рази на день за півгодини до їди.

На нашому сайті представлений справжній Eco Slim для схуднення і профілактики ожиріння у жінок. Цей продукт має всі необхідні сертифікати і перевірений на ефективність. За місяць використання можна схуднути на 7-23 кг.

Сподіваємося тепер Ви не будете жертвами стереотипів, а будете крокувати в ногу з часом і використовувати найсучасніші методи для схуднення.

 

 

Безвуглеводна дієта — це спеціальний режим харчування, в основі якого лежить обмеження кількості споживаних вуглеводів.

Скорочення до екстремального мінімуму вуглеводів в раціоні (або жорсткий контроль їх кількості) – принцип, на якому базуються відомі дієти Дюка, Монтіньяка, кремлівська, низкоуглеводная кето-дієта, а також безвуглеводна розвантажувальна дієта Аткінса.

Дотримання такої дієти призводить до зниження ваги, хоча і не вимагає скорочення, контролю і підрахунку калорій. Це відбувається тому, що з раціону виключаються шкідливі продукти, що містять як повільні, так і швидкі вуглеводи, які сприяють набору непотрібних сантиметрів жирової тканини.

Чим вона небезпечна?

Незважаючи на такий безумовний плюс, як швидка втрата ваги, в цій дієті є деякі небезпеки:

  • З-за різкого зниження кількості вуглеводів, як енергетичної підживлення організму, в першу чергу виникають проблеми з пам’яттю, присутня постійна млявість, неуважність.
  • Оскільки дієта має на увазі включення в раціон більше жирної їжі, то це не кращим чином позначається на стані судин, роботі печінки і жовчного міхура.
  • При бездумному і безграмотному підході до дієти можливий розвиток недоброякісних утворень у внутрішніх органах.

Принцип дієти

Щоб домогтися бажаного результату, необхідно виконувати наступні правила і обмеження безвуглеводної дієти:


  • Обов’язково поєднувати дієту з тренуваннями.
    По-перше, результатом тренувань в дуеті з дієтою буде втрата не м’язової маси, а саме підшкірного жиру. А по-друге, фізичні навантаження допоможуть зберегти еластичність шкіри. Періодичні тренування сприяють тому, що при швидкій втраті ваги, шкіра не буде надмірно відвисати.
  • Встановити контроль над споживанням води. Обсяг споживаної в добу води (чистої – не суп, не чай) повинен становити не менше 2 літрів. При цьому рекомендується не пити протягом півгодини після прийому їжі (не запивати їжу).
  • Їсти не менше 6 разів на день (або 5 – в залежності від тривалості часу неспання). Виключити «несанкціоновані» або «випадкові» прийоми їжі. Енергії від правильно встановленої порції білкової їжі, що забезпечує відчуття ситості, безсумнівно, вистачить до наступного прийому.
  • Бажано провести заключний прийом їжі в 20 годин вечора (або не пізніше ніж за 3 години до сну). Почуття голоду допоможе втамувати вода. Вона володіє нульовою калорійністю, розтягує стінки шлунка і сприяє погашенню відчуття голоду. Такий хід – ідеальний варіант для шлунка. Але тільки на деякий час. Після цього «обману» власного організму, бажано не відтягувати момент відходу до сну, оскільки шлунок знову «вимагатиме прийому їжі.
  • Виключити масло при термообробці та заправці продуктів. Або використовувати лляне, у крайньому випадку – оливкова. Дозволяється готувати їжу в духовці або на грилі. Але краще всього, якщо в меню будуть відварені або приготовані на пару страви. Салати заправляти соком лимона.
  • Ні в якому разі не намагатися виключити з раціону вуглеводи навіть в мінімальній кількості. Повна відмова від вуглеводів піде не на користь організму і спричинить значні проблеми зі здоров’ям. У добовому раціоні повинні бути присутніми складні вуглеводи (каші, овочі) – не менше 20 м в одному прийомі їжі.

Переваги і недоліки

Переваги дієти
Недоліки безвуглеводної дієти

Ефективність. Вага швидко йде.
Надмірна кількість споживаного білка примушує до подвоєною роботі нирок і печінки. Тривале перебування у цій дієті провокує розвиток хронічних захворювань цих органів.

Досить легка переносимість дієти з-за відсутності сильного почуття голоду за рахунок поживності продуктів.
Брак надходить з їжею клітковини тягне за собою проблеми з шлунково-кишковим трактом, розлад травлення, що може проявлятися у вигляді запорів, здуття, відчуття тяжкості в шлунку.

Досить легка переносимість дієти з-за відсутності сильного почуття голоду за рахунок поживності продуктів
Значно знижується рівень необхідних вітамінів, мікро – і макроелементів, що призводить до погіршення захисної функції організму.

При суміщенні дієти з фізичними навантаженнями м’язова маса не йде. Білкові продукти допомагають нарощувати м’язові волокна, а енергія, що витрачається при активних заняттях спортом, спалює саме підшкірний жир.
Часто фіксується неконтрольована роздратованість. Це відбувається через нестачу глюкози. Депресія малоймовірна, але загальмованість, розлад розумових процесів, розосередження уваги гарантовані.

Відбувається вироблення особливих речовин – кетонів, які допомагають розщеплювати жир. Крім того, вони відіграють важливу роль у придушенні депресивних станів.
Кетони, крім позитивних якостей, мають негативний вплив на організм. Вырабатываясь при дієті, вони негативно позначаються на роботі печінки, нирок, мозку.

Дозволені та заборонені продукти

Резрешены до вживання
Заборонені до вживання

  • риба;
  • м’ясо;
  • морепродукти;
  • молочні продукти;
  • яйця;
  • зелені овочі;
  • допускаються бобові;
  • корисні жири.
  • борошняні та макаронні вироби;
  • цукор;
  • мед;
  • алкоголь (в якому вигляді);
  • газовані солодкі напої (в тому числі магазинні соки в картонних упаковках);
  • джерела швидких вуглеводів: солодощі, випічка та інше;
  • картопля (небажаний як овоч з високим вмістом крохмалю);
  • деякі каші;
  • фрукти солодкі (виноград, манго – з-за високого глікемічного індексу);
  • арахіс.

Глікемічний індекс (ГІ) – показник, що відображає швидкість розщеплення і трансформації сахаридів у глюкозу. Високий ГІ вказує на швидку швидкість перетравлення вуглеводів. Це провокує інсуліновий сплеск, що, в свою чергу, сприяє перетворенню надлишку вугілля в жирові тканини, і, відповідно, призводить до ожиріння.

Таблиця безвуглеводних продуктів

Визначити список продуктів, бажаних до вживання на дієті, і скласти грамотний раціон, допоможе таблиця, в якій відображено кількість нутрієнтів в 100 г продукту.

Продукт
Кількість нутрієнтів

Карась
Вуглеводи, г:

Жири, г: 2,3

Білки, г: 20,8

Калорійність, Ккал:101

Лосось
Вуглеводи, г:

Жири, г: 6,4

Білки, г: 23

Калорійність, Ккал:177

Минтай
Вуглеводи, г:

Жири, г: 1

Білки, г: 17, 8

Калорійність, Ккал:81

Печінка тріски
Вуглеводи, г:

Жири, г: 3

Білки, г: 17,5

Калорійність, Ккал:86

Сардина
Вуглеводи, г:

Жири, г: 10,7

Білки, г: 20,3

Калорійність, Ккал:174

Скумбрія
Вуглеводи, г:

Жири, г: 14,8

Білки, г: 19,8

Калорійність, Ккал:215

Тунець
Вуглеводи, г:

Жири, г: 0,7

Білки, г: 21,7

Калорійність, Ккал:98

Кальмари
Вуглеводи, г:

Жири, г: 4,5

Білки, г: 19

Калорійність, Ккал:112

Креветки
Вуглеводи, г:

Жири, г: 2,5

Білки, г: 19,9

Калорійність, Ккал:97

Краби
Вуглеводи, г:

Жири, г: 3,8

Білки, г: 16,5

Калорійність, Ккал:98

Морська капуста
Вуглеводи, г:

Жири, г: 0,2

Білки, г: 0,2

Калорійність, Ккал:4

Яловичина
Вуглеводи, г:

Жири, г: 17,8

Білки, г: 26,8

Калорійність, Ккал:244

Кролик
Вуглеводи, г:

Жири, г: 11,9

Білки, г: 24,7

Калорійність, Ккал:212

Баранина
Вуглеводи, г:

Жири, г: 17,1

Білки, г: 21

Калорійність, Ккал:239

Свинина
Вуглеводи, г:

Жири, г: 52,6

Білки, г: 21,6

Калорійність, Ккал:385

Бекон
Вуглеводи, г:

Жири, г: 50

Білки, г: 14,3

Калорійність, Ккал:519

Качка
Вуглеводи, г:

Жири, г: 18,8

Білки, г: 19,7

Калорійність, Ккал:248

Індичка
Вуглеводи, г:

Жири, г: 10,4

Білки, г: 25,3

Калорійність, Ккал:195

Курка
Вуглеводи, г:

Жири, г: 7,4

Білки, г: 25,2

Калорійність, Ккал:170

Йогурт 1,5%
Вуглеводи, г: 3,5

Жири, г: 1,5

Білки, г: 5

Калорійність, Ккал:51

Кефір 2,5%
Вуглеводи, г: 3,9

Жири, г: 2,5

Білки, м: 2,9

Калорійність, Ккал:53

Молоко 2,5%
Вуглеводи, г: 4,74

Жири, г: 2,5

Білки, г: 2,82

Калорійність, Ккал:52

Сметана 20%
Вуглеводи, г: 3,2

Жири, г: 20

Білки, м: 2,8

Калорійність, Ккал:206

Сир російський
Вуглеводи, г:

Жири, г: 29

Білки, г: 23

Калорійність, Ккал:362

Сир 18%
Вуглеводи, м: 2,8

Жири, г: 18

Білки, г: 14

Калорійність, Ккал:232

Яйця курячі
Вуглеводи, г: 0,7

Жири, г: 11,5

Білки, г: 12,7

Калорійність, Ккал:157

Гречка
Вуглеводи, г: 66

Жири, м: 2,6

Білки, г: 12,6

Калорійність, Ккал:332

Рис
Вуглеводи, г: 73,3

Жири, м: 0,6

Білки, г: 7

Калорійність, Ккал:323

Манка
Вуглеводи, г: 67,8

Жири, г: 1

Білки, г: 10,5

Калорійність, Ккал:328

Вівсянка
Вуглеводи, г: 49,7

Жири, г: 6,1

Білки, г: 11

Калорійність, Ккал:303

Горох
Вуглеводи, г: 48,6

Жири, г: 2

Білки, г: 20,5

Калорійність, Ккал: 296

Квасоля
Вуглеводи, г: 47,6

Жири, г: 2

Білки, г: 21

Калорійність, Ккал:292

Горіхи волоські
Вуглеводи, г: 18,3

Жири, г: 62

Білки, г: 15,6

Калорійність, Ккал:700

Мигдаль
Вуглеводи, г: 20,5

Жири, г: 57,7

Білки, г: 18,6

Калорійність, Ккал:649

Насіння соняшнику
Вуглеводи, г: 18,8

Жири, г: 49,5

Білки, г: 23

Калорійність, Ккал:610

Кукурудзяні зерна
Вуглеводи, г:

Жири, г: 0,8

Білки, г: 3

Калорійність, Ккал:103

Огірки
Вуглеводи, м: 2,6

Жири, г: 0,1

Білки, г: 0,8

Калорійність, Ккал:14

Кабачки
Вуглеводи, г: 4,9

Жири, г: 0,3

Білки, м: 0,6

Калорійність, Ккал:23

Броколі
Вуглеводи, г: 6,5

Жири, г:

Білки, г: 3,4

Калорійність, Ккал:30

Картопля
Вуглеводи, г: 16,3

Жири, м: 0,4

Білки, г: 2

Калорійність, Ккал:80

Капуста пекінська
Вуглеводи, г: 2,2

Жири, г: 0,2

Білки, м: 1,2

Калорійність, Ккал:16

Оливки
Вуглеводи, г: 1,38

Жири, г: 12,7

Білки, м: 1,4

Калорійність, Ккал:123

Перець
Вуглеводи, г: 5,3

Жири, г:

Білки, г: 1,3

Калорійність, Ккал:26

Щавель
Вуглеводи, г: 3

Жири, г:

Білки, г: 1,5

Калорійність, Ккал:19

Шпинат
Вуглеводи, г: 2

Жири, г: 0,3

Білки, м: 2,9

Калорійність, Ккал:22

Яблуко
Вуглеводи, г: 8

Жири, г: 0,36

Білки, г: 0,2

Калорійність, Ккал:37

Апельсин
Вуглеводи, г: 8,1

Жири, г: 0,2

Білки, г: 0,9

Калорійність, Ккал:40

Кавун
Вуглеводи, г: 8,8

Жири, г: 0,2

Білки, г: 0,7

Калорійність, Ккал:38

Лимон
Вуглеводи, г: 3

Жири, г: 0,1

Білки, г: 0,9

Калорійність, Ккал:33

Грейпфрут
Вуглеводи, г: 6,5

Жири, г: 0,2

Білки, г: 0,9

Калорійність, Ккал:35

Гранат
Вуглеводи, г: 11,2

Жири, г:

Білки, г: 0,9

Калорійність, Ккал:52

Смородина
Вуглеводи, г: 8

Жири, г:

Білки, г: 0,3

Калорійність, Ккал:38

Чорниця
Вуглеводи, г: 8

Жири, м: 0,6

Білки, г: 1,1

Калорійність, Ккал:44

Меню на тиждень

Грунтуючись на даних таблиці, можна особисто скласти приблизний раціон харчування на кожен день і на місяць. Як можливе меню на тиждень нижче наведено варіант поєднання страв і продуктів (можна змінювати).

День
Меню

1
Сніданок: сирні сирники – 150 г

Другий сніданок: несолодкий чай

Обід: печена грудка – 130 г, овочевий салат – 150 г

Полуденок: кислий фрукт 1 шт

Вечеря: відварне м’ясо + тушковані овочі – 150 г

2
Сніданок: омлет + овочевий салат – 150 г

Другий сніданок: йогурт – 130 г

Обід: овочевий суп + куряче філе – 200г

Полуденок: несолодкий чай

Вечеря: запечена риба – 180 г

3
Сніданок: мюслі – 180 г

Другий сніданок: мигдаль -20 р

Обід: овочевий суп + куряче м’ясо – 230 г

Полудень: йогурт 0% – 130 г

Вечеря: овочевий салат з сиром + консервований тунець -180 г

4
Сніданок: вівсяна каша на молоці + півбанана

Другий сніданок: грейпфрут

Обід: суп з фрикадельками – 180 г

Полудень: будь-який фрукт

Вечеря: запечена риба – 180 г

5
Сніданок: молочний коктейль з вишнею та бананом – 280 г

Другий сніданок: несолодкий чай + шматочок твердого сиру – 20 г

Обід: тушкований рис з куркою – 180 г

Полудень: сир 0% – 150 г

Вечеря: овочевий салат з вареної куркою – 150 г

6
Сніданок: омлет тільки з білків + помідор, несолодкий чай

Другий сніданок: кислий фрукт

Обід: рис з відварною м’ясом – 100 г

Полуденок: бутерброд з хлібці, листків салату, помідори шинки і твердого сиру – 150 г

Вечеря: тушковані овочі з м’ясом – 200 г, кефір – 200 г

7
Сніданок: яйце, бутерброд з хлібці з сиром – 110 г

Другий сніданок: горіхи – 20 г

Обід: грибний суп-пюре + курка – 280 г

Полуденок: кислий фрукт

Вечеря: запечена риба + овочевий салат – 150 г

Рецепти страв безвуглеводних

Як було сказано вище, наведене меню не є єдиним. Поєднання продуктів і страв можуть змінюватись. Нижче йдуть кілька прикладів для оновлення раціону.

Запіканка сирна

Інгредієнти:

  • сир 0% — 200 г;
  • яйця – 1 шт.;
  • вівсяні пластівці – 2 ст. л.;
  • йогурт 0% — 50 г;

Спосіб приготування:


  • сир перетерти з яйцем, додати пластівці, вимішати;
  • в заздалегідь розігріту духовку до 120 градусів поставити посуд з масою;
  • час приготування в духовці – 30 хвилин;
  • потім вийняти, трохи остудити і полити йогуртом;
  • допускається додати кислі фрукти або ягоди.

Омлет-піца

Інгредієнти:

  • яйця – 3 шт.;
  • середній помідор – 1 шт.;
  • кефір 0% — 150 мл;
  • яловичина (варена) – 50 г;
  • зелень – 8 г;
  • твердий сир – 20 р.

Спосіб приготування:


  • тонко нашаткувати помідори, м’ясо;
  • потерти сир на дрібній тертці, порізати зелень;
  • кефір змішати з яйцями, збити віночком;
  • на попередньо розігріту сковороду вилити цю суміш;
  • зверху викласти підготовлені помідори, м’ясо, зелень і сир;
  • через 3 хвилини сковороду накрити кришкою, зменшити вогонь;
  • готувати близько 10 хвилин;
  • таке блюдо може бути гарною заміною звичайної яєчню, а якщо подати, попередньо нарізавши трикутниками, то – піці.

Суп з манними галушками і сирком

Інгредієнти:

  • картопля – 100 г:
  • морква – 50 г:
  • манна крупа – 1 ст. л.:
  • яйця – 1 шт.:
  • плавлений сирок – 1 шт.:
  • зелень – 5 р.

Спосіб приготування:


  • трохи підсолену воду опустити дрібно нарізаний картопля і морква;
  • після закипання варити 20 хвилин на повільному вогні до готовності;
  • поки вариться овочевий бульйон, можна сформувати галушки;
  • яйце змішати з манкою, трохи підсолити, дати масі набрякнути;
  • коли бульйон закипить, з допомогою чайної ложки відокремлювати за 5 м від отриманої манної маси і опускати в суп;
  • зменшити вогонь;
  • через 10-15 хвилин виключити;
  • потім додати зелень і тертий плавлений сирок.

Курячі котлети на пару

Інгредієнти:

  • курячий фарш (філе) – 300 г;
  • ріпчаста цибуля – 1 шт. (невелика цибулина);
  • яйце – 1 шт.

Спосіб приготування:


  • у готовий або самостійно приготований фарш додати цибулю і яйце;
  • ретельно перемішати, сформувати котлети;
  • в каструлю, заповнену на третину водою, помістити друшляк (щоб не торкався води);
  • дно друшляка слід трохи змастити маслом, щоб котлети не прилипли;
  • викласти котлети, накрити кришкою;
  • готувати на середньому вогні 20-25 хвилин;
  • готові котлети зверху допускається посипати зеленню;
  • також можливий варіант заправки страви нежирної сметаною.

Овочевий салат з грибами

Інгредієнти:

  • мариновані гриби – до 200 м;
  • морква варена – 2 шт. (невеликі);
  • зелений горошок – 1 банку;
  • цибуля (зелена) – 15 г;
  • оливкова олія – 5-7 г;
  • нежирна сметана (для заправки) – 10 р.

Спосіб приготування:

  • у підготовлений посуд висипати попередньо дрібно нашатковані гриби, цибулю і моркву;
  • додати горошок;
  • приправити маслом і сметаною;
  • вживати охолодженим.

Запечений гарбуз з яблуками

Інгредієнти:

  • гарбуз – 250 г;
  • яблуко – 1 шт.;
  • оливкова олія – 15 г;
  • сметана (нежирна) – 30 г;
  • кориця – 2 г;
  • мед – 5 р.

Спосіб приготування:


  • очистити від шкірки гарбуз і видалити насіння;
  • нарізати її кубиками і скласти в підігріту сковороду;
  • додати масло і кілька ложок чистого води, пасерувати 7-10 хвилин;
  • після цього викласти її в змащену форму для випічки;
  • зверху покласти нарізані часточками яблука (ширина близько 10 мм);
  • окремо змішати сметану, мед і корицю;
  • полити приготованим соусом гарбуз;
  • готувати в духовці 30 -35 хвилин при температурі 250 градусів.

Ці рецепти з легкістю можна застосувати для безвуглеводної дієти людям, страждаючим цукровим діабетом.

Види безвуглеводної дієти

Залежно від дозволеної добової норми вуглеводів, таку методику харчування поділяють на види.

Існує два види безвуглеводної дієти:

  • Маловуглеводна дієта, при якій в добовому раціоні налічується не більше 125 г вугілля.
  • Жорстка безвуглеводна дієта (класична) – зниження кількості вуглеводів до 40-50 г на добу.
  • Скільки вуглеводів можна вживати?

    Класична безвуглеводна дієта передбачає скорочення споживаних вуглеводів до 50 м (але не менше 20 г).

    Щоб не занурити свій організм в стан нескінченного стресу, не варто відразу ж скорочувати дозу вугілля (вуглеводів) до необхідного мінімуму.

    Входити в потрібний обсяг потрібно поступово. Щоденне зниження норми до 40-50 г відбувається протягом першого тижня.

    Дієта для діабетиків

    У людей-діабетиків є свої причини для дотримання дієти, що складається з певних продуктів. Саме діабетики найчастіше страждають від надмірної маси тіла (з-за надлишкового інсуліну).

    Головне завдання дотримання безвуглеводної дієти – домогтися зниження в крові концентрації інсуліну. При зниженні маси тіла тканини стають менш сприйнятливі до гормону, його загальна кількість в крові падає. В результаті цього налагоджується процес нормальної утилізації глюкози в організмі.

    Для діабетиків дана дієта підбирається індивідуально. Все залежить від особливостей організму і типу захворювання у пацієнта. Потрібна консультація і спостереження лікаря!

    Протипоказання

    Зваживши всі за і проти, лікарі і дієтологи сходяться на думці, що безвуглеводна дієта незбалансована. І вдаватися до неї, як до основного способу схуднення не слід. Або дотримуватися такої дієти тільки в крайніх випадках в короткі проміжки часу, роблячи перерви.

    Однозначні протипоказання дієта має:

    • при зниженому імунітеті і хвороби;
    • під час вагітності жінки і лактації;
    • чоловікам і жінкам, які мають якісь проблеми з травною системою;
    • при захворюваннях серцево-судинної системи;
    • при хворобах нирок і печінки;
    • при порушеннях в роботі нервової системи.

    Побічні ефекти

    Як і у будь-якої дієти, у даної методики харчування є і негативні моменти.

    Серед них:

    • часті запори;
    • розвиток захворювань нирок і печінки;
    • авітаміноз;
    • неконтрольована роздратованість;
    • пригнічення імунної функції організму;
    • втома, млявість;
    • зниження уваги;
    • пригнічення роботи мозку.

    Появу деяких побічних ефектів можна уникнути при правильному плануванні раціону харчування, додаткового прийому вітамінів та макроелементів, контролю тривалості дотримання дієти.

    Результати

    Результати, які обіцяє і пропонує дієта, видно практично відразу.

    Вже через кілька днів можливе зниження маси тіла на 2-3 кілограми. В цілому, якщо дотримуватися такої методики харчування, можна втратити від 3 до 15 кг в залежності від індивідуальних особливостей організму та тривалості дієти.

    Вихід з дієти

    Вихід з «безуглеводки» так само важливий, як і сам процес її дотримання. Грамотний вихід допоможе зберегти результати і не набрати більше кілограмів, ніж було втрачено.

    Для цього необхідно:

    • по закінченні дієта плавно дозволяє додавати в раціон «нові» продукти – каші, макаронні вироби, овочі;
    • намагатися не пропускати прийоми їжі, зберегти 5-6-разове харчування;
    • можна ввести правило «здорової тарілки»;
    • вживати напої без цукру і виключити газовану воду;
    • приділяти час физнагрузкам (заняття в залі, прогулянки, плавання).

    Грунтуючись на відгуках тих, хто дотримувався безвуглеводної дієти, стає зрозумілим, що цей режим харчування сприяє швидкому схудненню. Але потрібно з особливою увагою прислухатися до свого організму, ретельно стежити за самопочуттям. Можливо краса вимагає жертв, але не за рахунок здоров’я.

    Відгуки

    Нижче наведені деякі відгуки про безвуглеводної дієті і результати про неї:

    Фото до і після

    Фото до і після безвуглеводної дієти:



    1 зірка2 зірки3 зірки4 зірки5 зірок (58 оцінок, середня: 5,00 з 5)
    Loading...

    Залишити відповідь

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *