Меню на Великий піст по днях на 40 днів 2019: рецепти

Меню на Великий піст по днях на 40 днів: рецепти з фото

Урізноманітнити пісний раціон також можна сушеними фруктами, крупами, грибами і горішками, в яких чимало поживних речовин і вітамінів.

Зміст []

  • Великий піст за статутом
  • Рецепти пісних страв на Великий піст
  • Пісний борщ з квасолею
  • Овочевий суп на воді
  • Пісні котлети з гречки і картоплі
  • Салат з перловкою і томатами
  • Плов з коричневого рису з гарбузом, курагою і родзинками
  • Пісне печиво з моркви

Великий піст за статутом

Перший тиждень посту сувора, в такі дні церква вшановує пам’ять усіх захисників християнської віри і читає молитви, щоб звільнити душу від поганих бажань і думок. У перший чистий день їжу їсти не можна, в інші дні можна їсти лише сиру їжу, тобто без термічної обробки і масла. В останній день першого тижня можна приготувати варену їжу вже з маслом і навіть випити трішки вина.

Схуднути на 24 кг за місяць: думка лікарів-дієтологів

Популярна думка про те, що схуднути швидко і на багато неможливо - міцно засіло в головах сучасних людей. І хоча це твердження застаріло ще на початку 2000-х років, більшість досі вірить, що для схуднення не існує інших способів крім дієт і позамежних фізичних навантажень.

Але дослідження в області зниження ваги не стоять на місці. Одне з глобальних відкриттів останніх років - Eco Slim, дійсно творить справжні чудеса!

Редакція опитала 8 лікарів дієтологів з багаторічним досвідом і всі в один голос заявили, що вже давно рекомендують Eco Slim як безпечний засіб для самостійного зниження ваги.

Ємельяненко М.Ю. Дієтолог-ендокринолог
(Досвід роботи: більше 30 років)

Вплив сучасної масової культури зобов'язує жінок добре виглядати. Лікарі, в свою чергу, підтверджують - повнота не є нормальним станом здорового організму. Худнути треба, і якщо немає до того особливих показань, ви цілком можете худнути самостійно, без участі дієтолога. Сучасні препарати для схуднення повністю безпечні для домашнього застосування, і при цьому мають високу ефективність.

Я рекомендую своїм клієнтам Еco Slim, він настільки прискорює процеси метаболізму, що пацієнти буквально худнуть на очах. Кілька років тому були закінчені клінічні випробування і остаточно підтверджено, що Eco Slim не має жодного побічного ефекту.

Осипова Е.М. Жіночий Лікар-дієтолог
(Досвід роботи: 11 років)

Найбільший ефект Eco Slim діє на жінок старше 30-32 років. Спорт і дієти в цьому віці вже не дають відчутного результату або цей результат не постійний.

Щоденний прийом Eco Slim активізує всі обмінні процеси організму і дозволяє жінкам худнути до 7-10 кг за тиждень.

Гавриленко О.А. Лікар-ендокринолог
(Досвід роботи: більше 30 років)

Те що Eco Slim дозволяє швидко худнути, на 7-10 кг в тиждень, уже давно доведений факт. Але зовсім недавно було зроблено ще одне відкриття. Виявилося, що цей засіб є відмінною профілактикою захворювань шлунково-кишкового тракту і чудово очищає організм від токсичних речовин, негативний вплив яких краде у нас молодість, красу і здоров'я. Це дуже актуальна проблема для жителів міст.

На питання "Чи реально схуднути на 20 кг за місяць, використовуючи Eco Slim?" всі лікарі відповіли однозначно: "ТАК, реально."

У практиці доктора Ємельяненко були випадки схуднення на 30 і більше кілограм за місяць!

Eco Slim - це найпотужніший жиросжигатель на сьогоднішній день.

Ефект: - 7-23 кг за 30 днів

Мінуси: немає

Спосіб застосування Eco Slim:
1 таблетку розвести в склянці чистої води. Приймати 3-4 рази на день за півгодини до їди.

На нашому сайті представлений справжній Eco Slim для схуднення і профілактики ожиріння у жінок. Цей продукт має всі необхідні сертифікати і перевірений на ефективність. За місяць використання можна схуднути на 7-23 кг.

Сподіваємося тепер Ви не будете жертвами стереотипів, а будете крокувати в ногу з часом і використовувати найсучасніші методи для схуднення.

 

 


Другий тиждень приурочена до пам’яті святого Григорія Паламу, вона вже не така сувора, з певним дня можна їсти сиру їжу і гарячу з маслом. Третя тиждень по харчуванню ідентична другому тижні. На п’ятому тижні шанують Марію Єгипетську, а ще готуються до Вербної Неділі. По харчуванню ідентична минулими тижнями посади, крім першої.

Заключна тиждень вважається суворої, так три дні – це сира їжу без олії, у четвер – гаряча з маслом, в п’ятницю їсти не можна, в суботу можна трішки вареної їжі, а в Неділю – Великдень.


На Великий Піст припадають такі святкові дні, як Благовіщення, Лазарева субота, Вербна неділя, і ще дні вшанування святих. В такі дні враховані послаблення, на стіл можна подати рибу з келихом вина.

Щоб не заплутатися з якихось дат, що можна їсти, а що не можна, потрібно орієнтуватися по днях тижня. У 1-й, третій і 5-й день тижня можна вживати виключно сиру їжу без олії, у 2-й і 4-й – варену без олії, у неділю – їжу з олією.


Рецепти пісних страв на Великий піст

Не всі православні можуть дотримуватися посту за статутом, тому для мирян можна скласти меню на Великий піст 2019 по днях на 40 днів, яке не дозволить порушити їм правила посту і не дозволить ослабнути організму.

Пісний борщ з квасолею


Квасолевий борщ – це традиційна українська страва, які багато православних готують саме в пост. Тут немає м’яса, тільки боби і овочі, які наділені важливими складовими для людського організму.


Інгредієнти:

• 2,5 л води;
• склянку червоної квасолі;
• 2 бульби картоплі;
• 1 морква;
• цибулина;
• 1 буряк;
• 200 г білокачанної капусти;
• 3 зубчики часнику;
• 2 томата;
• 1 солодкий перець;
• 1 ч. ложка солі;
• 2 кубики цукру (рафінад);
• сушена петрушка і кріп за смаком;
• 2 лаврових листки;
• горошки чорного перцю за смаком;
• свіжа зелень.


Приготування:

1. Квасоля замочуємо на 3 години, можна залишити на всю ніч, потім засипаємо боби в каструлю з водою і ставимо на вогонь.
2. Картоплю ріжемо невеликими брусочками і відправляємо до квасолі.
3. Буряк нарізаємо соломкою, обсмажуємо на олії і викладаємо в каструлю до решти інгредієнтів.
4. Дрібно шаткуємо цибулю й ріжемо соломкою моркву. На сковороді з олією спочатку пасеруємо цибулю, потім обсмажуємо його разом з морквою і відправляємо в борщ.
5. Помідори очищаємо від шкірки, подрібнюємо кубиками, обсмажуємо, підсипаємо до них рубаний часник, тушкуємо 5-8 хвилин, кладемо за смаком трохи томатного кетчупу або пасти, розмішуємо і через хвилину знімаємо з плити.
6. Після в борщ йдіть нашатковану капусту, потім порізаний соломкою солодкий перець і томатну заправку.
7. На цьому етапі борщ солимо, кладемо в нього лавровий листочок, засипаємо горщики перцю і сушену зелень. Витримуємо на вогні пару хвилин і вимикаємо.
8. Борщ наполягаємо протягом години, а потім подаємо до столу з зеленню.

Овочевий суп на воді


Легкий овочевий суп можна готувати в ті дні, коли дозволено варена їжа з олією і для тих мирян, які не дотримується суворого посту.

Інгредієнти:

• 2 л води;
• 80 г кореня селери;
• 1 морква;
• 5 бульб картоплі;
• черешкова селера;
• 2 невеликих солодких перцю;
• 300 г білокачанної капусти;
• цибуля-порей;
• 3 зубчики часнику;
• сіль, спеції, олія;
• 2 томату (за бажанням).


Приготування:

1. Корінь селери і моркву ріжемо соломкою, капусту, солодкий перець і селера черешкова нарізаємо смужками, помідори – кубиками.
2. Шаткуємо півкільцями цибулю-порей, картопля ріжемо на невеликі брусочки.
3. На олії до полумягкости пасеруємо моркву і корінь селери.
4. У закипілу воду засипаємо картопляні брусочки, варимо 5 хвилин, потім викладаємо обсмажені овочі разом з черешковым селерою і капустою, варимо ще 5 хвилин.
5. Далі кладемо томати, цибулю, лавровий листочок, підсипаємо сіль і спеції, варимо до готовності, приблизно 5-10 хвилин.
6. Після вогонь тушкуємо, в суп висипаємо подрібнені часточки часнику і даємо страві настоятися 10 хвилин.

Пісні котлети з гречки і картоплі


У певні дні Великого посту можна готувати страви з будь-термічною обробкою, наприклад, посмажити котлети, але не м’ясні і не рибні, а з гречки і картоплі.

Інгредієнти:

• склянка пластівців “Геркулес”;
• 7 бульб картоплі;
• стакан гречаної крупи;
• 4 ст. ложки манної крупи;
• масло, сіль, перець.

Приготування:

1. Гречану крупу промиваємо і відварюємо в підсоленій воді до готовності.
2. Також відварюємо до готовності очищені бульби картоплі, які потім розминаємо.
3. Зварену крупу перемелюємо в блендері змішуємо з картоплею.
4. У кавомолки подрібнюємо вівсяні пластівці, висипаємо в загальну масу разом з сіллю і перцем, перемішуємо.
5. З отриманого фаршу ліпимо котлети, даємо їм 15 хвилин відпочити, потім паніруємо в манці й обсмажуємо до золотистого кольору з двох сторін.
6. Подаємо пісні котлети з овочами і соліннями.

Салат з перловкою і томатами


Рецепти на Великий піст можуть бути найрізноманітнішими, тому можна готувати салати, головне, щоб до їх складу не входили м’ясні продукти і яйця, а для заправки не використовувався майонез та інші соуси на основі кисломолочних продуктів.

Інгредієнти:

• 0,5 склянки перлової крупи;
• червоний лук;
• по 2 сливовидных і круглих томатів;
• 10 черрі;
• кілька гілочок кропу і петрушки;
• сік половини лимона;
• 1 ч. ложка цукру;
• рослинна олія;
• 0,5 ч. ложки солі.

Приготування:

1. На ніч крупу замочуємо, на наступний день перловку промиваємо, варимо в чистій воді 15 хвилин, потім воду зливаємо, крупу промиваємо і вже відварюємо до готовності. Головне, перловку не переварити, щоб крупинки зберегли свою форму.
2. Цибулю шаткуємо четвертинками, присипаємо цукром, видавлюємо пару крапель цитрусового соку, перемішуємо і відправляємо в салатник.
3. Всі томати ріжемо шматочками, якщо черрі невеликі, то їх можна просто розрізати навпіл, викладаємо до цибулі.
4. Тепер висипаємо остиглу крупу і подрібнену зелень петрушки і кропу.
5. В масло вичавлюємо сік з половинки цитруса, підсипаємо сіль і перець, розмішуємо, заправляємо салат і даємо страв трохи часу настоятися.

Плов з коричневого рису з гарбузом, курагою і родзинками


На Великий піст 2019 року меню на 40 днів по днях має бути таким, щоб не порушувати правила посту, але і не позбавляти організм важливих для нього поживних речовин. У піст дозволяється вживати овочі, сушені фрукти, родзинки і крупи. З таких інгредієнтів можна приготувати корисне і поживне блюдо, яке обов’язково сподобається навіть дітям.

Інгредієнти:

• 300 г коричневого рису;
• 500 г гарбуза;
• 2 моркви;
• цибулина;
• 2 головки часнику;
• лавровий лист;
• приправи для плову;
• жменю родзинок;
• 12 шт. кураги;
• сіль, олія.

Приготування:

1. Брусочками ріжемо гарбуз і моркву, цибулю шаткуємо кубками або соломкою.
2. У глибокому сотейнику підігріваємо олію, обсмажуємо на початку цибулю, потім засипаємо моркву і гарбуз.
3. Після до овочів висипаємо родзинки, подрібнену курагу, кладемо цільні часточки часнику, присипаємо будь-якими приправами і змішуємо.
4. Коричневі зерна рису промиваємо, висипаємо до решти інгредієнтів, вливаємо окріп, після закипання кладемо за смаком сіль і лавровий лист, тушкуємо 50 хвилин.
5. Готовий плов наполягаємо 20 хвилин, подаємо з зеленню і овочевими салатами.


Зверніть увагу!
Коричневий рис – це цільне зерно, в якому присутні висівки, волокна і всі частини зерна. Білий рис після обробки майже повністю втрачає відбірну частину, тобто саму поживний елемент зерна.

Пісне печиво з моркви


Урізноманітнити пісний раціон можна печивом, приготоване з нескладних, які дозволені в піст і потрібних для здоров’я продуктів.

Інгредієнти:

• 1,5 склянки тертої моркви;
• 1,5 склянки борошна;
• стакан вівсяних пластівців;
• 3 ст. ложки ізюму;
• 3 ст. ложки волоських горіхів;
• 5 ст. ложок меду;
• 50 мл рослинного масла;
• 1 ч. ложка розпушувача;
• щіпка кориці (за бажанням).

Приготування:

1. Висипаємо В миску подрібнену на невеликий тертці моркву, дрібно порубані горіхи, вівсяні пластівці, вливаємо мед і масло, змішуємо, залишаємо на 30 хвилин.
2. У підсипаємо борошно розпушувач, трошки солі і за бажанням корицю, змішуємо з іншою частиною тіста.
3. На деко з пергаментом викладаємо ложкою тісто і випікаємо морквяні печива протягом 30 хв. (температура 190°С).

Рада!
Перед випічкою одну сторону печива можна вмочити в цукор, а вже готові вироби присипати корицею.

Самий суворий і тривалий піст закінчується самим головним православним святом – Світлим Воскресінням Христовим. І з цього дня можна зняти всі заборони. Але тим, хто дотримувався посту не варто відразу налягати на важку м’ясну їжу, це може погано позначитися на здоров’ї, з посту потрібно виходити правильно.

На Великдень можна обов’язково покуштувати паски і варені яйця, дозволити трохи сиру і м’яса, випити вина. З наступного дня можна повертати в раціон інші продукти, але поступово, щоб не перевантажувати організм.

1 зірка2 зірки3 зірки4 зірки5 зірок (58 оцінок, середня: 5,00 з 5)
Loading...

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *