Меню на Новий рік 2020: що готувати нове і цікаве, рецепти з фото

 

Що готувати нове і цікаве на Новий рік 2019

Незабаром настане чарівна зимова пора, а разом з нею прийдуть нові турботи про довгоочікуваної зустрічі свята. Всі господині переймаються питанням: що приготувати незвичайного і смачного на стіл? Чим здивувати гостей підкажуть слушні рецепти з фото смачних і корисних страв. Щоб свято відбулося, а гості прийшли в повний захват від ваших витівок, візьміть кілька хороших ідей для оформлення страв і скористайтеся порадами досвідчених кулінарів.

Зміст []

  • Рекомендації з приготування
  • Курячий террін
  • Рецепт хумуса з нуту
  • Заливне з кальмарів з овочами
  • Рецепт дієтичного олів’є
  • Рецепт Олів’є без картоплі
  • Рецепт дієтичної буженини
  • Кролятина в сметанному соусі
  • Фаршировані грибами і рисом перчики
  • Кальмари фаршировані грибною начинкою
  • Курка, запечена з картоплею
  • Запіканка з червоної рибки
  • Рецепт курячої грудки на сковороді
  • Сирний мус з шоколадом
  • Дієтичний рецепт морозива з ягідною начинкою

Рекомендації з приготування

Схуднути на 24 кг за місяць: думка лікарів-дієтологів

Популярна думка про те, що схуднути швидко і на багато неможливо - міцно засіло в головах сучасних людей. І хоча це твердження застаріло ще на початку 2000-х років, більшість досі вірить, що для схуднення не існує інших способів крім дієт і позамежних фізичних навантажень.

Але дослідження в області зниження ваги не стоять на місці. Одне з глобальних відкриттів останніх років - Eco Slim, дійсно творить справжні чудеса!

Редакція опитала 8 лікарів дієтологів з багаторічним досвідом і всі в один голос заявили, що вже давно рекомендують Eco Slim як безпечний засіб для самостійного зниження ваги.

Ємельяненко М.Ю. Дієтолог-ендокринолог
(Досвід роботи: більше 30 років)

Вплив сучасної масової культури зобов'язує жінок добре виглядати. Лікарі, в свою чергу, підтверджують - повнота не є нормальним станом здорового організму. Худнути треба, і якщо немає до того особливих показань, ви цілком можете худнути самостійно, без участі дієтолога. Сучасні препарати для схуднення повністю безпечні для домашнього застосування, і при цьому мають високу ефективність.

Я рекомендую своїм клієнтам Еco Slim, він настільки прискорює процеси метаболізму, що пацієнти буквально худнуть на очах. Кілька років тому були закінчені клінічні випробування і остаточно підтверджено, що Eco Slim не має жодного побічного ефекту.

Осипова Е.М. Жіночий Лікар-дієтолог
(Досвід роботи: 11 років)

Найбільший ефект Eco Slim діє на жінок старше 30-32 років. Спорт і дієти в цьому віці вже не дають відчутного результату або цей результат не постійний.

Щоденний прийом Eco Slim активізує всі обмінні процеси організму і дозволяє жінкам худнути до 7-10 кг за тиждень.

Гавриленко О.А. Лікар-ендокринолог
(Досвід роботи: більше 30 років)

Те що Eco Slim дозволяє швидко худнути, на 7-10 кг в тиждень, уже давно доведений факт. Але зовсім недавно було зроблено ще одне відкриття. Виявилося, що цей засіб є відмінною профілактикою захворювань шлунково-кишкового тракту і чудово очищає організм від токсичних речовин, негативний вплив яких краде у нас молодість, красу і здоров'я. Це дуже актуальна проблема для жителів міст.

На питання "Чи реально схуднути на 20 кг за місяць, використовуючи Eco Slim?" всі лікарі відповіли однозначно: "ТАК, реально."

У практиці доктора Ємельяненко були випадки схуднення на 30 і більше кілограм за місяць!

Eco Slim - це найпотужніший жиросжигатель на сьогоднішній день.

Ефект: - 7-23 кг за 30 днів

Мінуси: немає

Спосіб застосування Eco Slim:
1 таблетку розвести в склянці чистої води. Приймати 3-4 рази на день за півгодини до їди.

На нашому сайті представлений справжній Eco Slim для схуднення і профілактики ожиріння у жінок. Цей продукт має всі необхідні сертифікати і перевірений на ефективність. За місяць використання можна схуднути на 7-23 кг.

Сподіваємося тепер Ви не будете жертвами стереотипів, а будете крокувати в ногу з часом і використовувати найсучасніші методи для схуднення.

 

 

Новорічне меню 2019 вимагає ретельної підготовки. Для початку визначтеся з кількістю запрошених гостей і дізнайтеся, хто які страви воліє їсти. Не обов’язково підлаштовуватися під кожного, потрібно готувати кілька страв на вибір. Список нижче допоможе визначитися, що повинно бути на столі в новорічну ніч:
• парочка салатів. Можна зробити 2 варіації салатів з м’ясом і без, з різними заправками. Необов’язково робити олів’є за традиційним рецептом, внесіть родзинку.

• страву з закусками. Закуска може бути будь-який: овочевий, рибної, м’ясної. Оформіть її у формі канапе або нафаршируйте смачною начинкою тарталетки;
• гаряче з м’яса і риби. Бажано робити 2 види м’яса, щоб гості змогли вибрати. Рибу замініть на м’ясо птиці, запечіть в духовій шафі святкову індичку. Заздалегідь з гарячим придумайте гарнір, необов’язково, що це буде картопля, цілком можлива суміш овочів, брокколі, рис на пару;
• десерт. Придумайте оригінальні тістечка або легкий фруктовий салатик. Солодке відмінно підійде до ігристого вина і шампанського.
Якщо ви плануєте зустрічати свято вдвох, то необхідність у різноманітті страв відпадає. Зробіть легкий салатик, одну страву з закусками і десерт. Цього цілком вистачить, щоб відмінно провести час в ваш романтичний вечір. Для великої компанії друзів зробіть пару страв із закусками, кілька салатів і два гарячих на вибір. Якщо ви будете відзначати свято в колі сім’ї, не витрачайте багато часу на приготування. Приготуйте гаряче, 2 салату і десерт.

Курячий террін

Повітряний террін допоможе вам швидко втамувати голод і при цьому не набрати зайві кг. Запіканка виходить двокольорового, що робить її привабливою і апетитною. Може їсти страву як в холодному, так і розігрітому вигляді, його смак не псується.
Інгредієнти:
• 250 г курячого філе;
• 80-100 мл знежирених вершків;
• морквина;
• білок від одного курячого яйця;
• по щіпці меленого перцю, солі і сушеного часнику;
• кілька суцвіть цвітної капусти (на розсуд).

Як готувати:
Вимийте куряче філе і промокніть його серветкою від вологи. Зріжте жирні місця та плівку. Наріжте філе великим кубиком, щоб його було зручно перекрутити.

Складіть куряче м’ясо в чашу блендера, додайте вершки зі спеціями. Увімкніть режим подрібнення. Перекручуйте вміст не менше 3-4 хвилин.

Розділіть отриману суміш на 2 частини. Одну частину перекладіть в окрему миску, а другу частину занурте назад в чашу блендера і додайте подрібнену моркву. Перемалывайте курку з морквою до однорідності.

Візьміть глибоку ємність для запікання, трохи змастіть маслом. Заповніть нижню частину форми світлим фаршем, а зверху укладіть куряче м’ясо з морквою. Якщо є кольорова капуста, покладіть суцвіття з боків запіканки.

Випікайте террін не менше півгодини при температурі 180 градусів. Дайте трохи охолонути страві, коли воно стане теплим, наріжте його порційними шматочками і подавайте до святкового столу.

Рецепт хумуса з нуту

Хумус прекрасно підійде в якості закуски до гарячих страв або для перекусу. Рецепт приготування досить простий, але вимагає додаткової підготовки. Нут потрібно замочувати на кілька годин, щоб він наситився вологою. Якщо ви збираєтеся здивувати гостей незвичним паштетом, приступайте до підготовки за день до торжества.
Склад:
• стакан нуту;
• 3 склянки простої води;
• одна морквина;
• одна цибулина;
• 20-30 г імбирного кореня;
• 5-6 часникових зубчиків;
• 3 ст. л. рослинного масла;
• по ½ ч. л. коріандру і зіри;
• ч. л. паприки подрібненої;
• 1/3 ч. л. тертого імбиру;
• за ч. л. суміші перців;
• сіль за смаком.
Як приготувати:
Залийте нут водою і залиште постояти хоча б 3-4 години, а краще всю ніч. Воду міняйте 2-3 рази, щоб вона була прозорою.
Коли нут набубнявіє, перекладіть в каструлю, попередньо зливши воду, і залийте свіжою водою. Увімкніть нагрівання на плиті і варіть нут протягом години.

Увага!
При варінні бобових воду не варто солити, це збільшить час приготування.
Коли нут буде зварений, злийте з нього більшу частину води. Залиште трохи рідини на дні каструлі, щоб хумус не вийшов дуже густим.
Поріжте моркву соломкою, а цибулю порубаєте дрібним кубиком. Імбирний корінь і часник подрібніть ножем.

У сковорідці розігрійте масло і обсмажте овочі з імбиром і часником. Приправи перекладіть в ступку і добре розітріть.
Зварений нут перекладіть в чашу від блендера. Додайте спеції, овочі і включайте перемелювання.

Консистенція хумуса повинна бути в міру густий і не рідкою. Продукт повинен добре набиратися в ложку і мати однорідну структуру. Перекладіть паштет в красиву глибоку тарілку, прикрасьте зверху гілочками свіжої зелені і подавайте разом з м’ясними стравами або зі свіжим хлібом.

Заливне з кальмарів з овочами

Побалувати себе можна низькокалорійної закускою з морепродуктів. В холодці міститься всього 76 калорій на 100 грамів продукту. Страва ідеально підійде, якщо ви дотримуєтеся дієти або просто дотримуватися правильного харчування.
Інгредієнти:
• 400-500 г кальмарів;
• 2 варені морквини;
• 2 часникового зубчики;
• 100 г селери;
• 20 г маринованого перцю;
• пакетик (35 г) суміші для заливного з риби;
• 7-8 горошинок чорного перцю;
• ½ Ч. л. паприки;
• кілька гілочок цибулі-порею.

Як готувати:
Для початку приготуйте суміш для заливки страви. Залийте пакетик 1,5 склянками гарячої води і залиште трохи постояти.

Тим часом підготуйте кальмари: у киплячу воду опустіть тушки на 5-6 секунд і швидко діставайте. Відокремте кальмари від нутрощів, а потім відваріть морепродукти в окропі протягом 1-3 хвилин, не більше.

Варені морепродукти наріжте невеликими шматочками і покладіть в глибоку чашку, додайте спеції, сіль і подрібнений часник.

У прозору тарілку з високими бортиками укладіть на дно морквяними кружечками. Між гуртками вставляйте маринований перчик.
Селера наріжте довільним чином, змішайте з кальмарами і викладайте поверх моркви.

Залийте вміст чашки желейної сумішшю і поставте в холодильник на кілька годин до повного застигання.

Перед подачею витримайте дно форми над парою на пару секунд, щоб желе добре відокремилося від стінок. Перекладіть заливне на тарілку, прикрасьте кальмарами і зеленню.

Рецепт дієтичного олів’є


На новорічний стіл 2019 поставте незвичайну, але дуже корисну інтерпретацію відомого салату. У рецепті немає майонезу і його замінників, а значить салатик чудово засвоїться, не викликає дискомфорту в шлунку, а для фігури буде абсолютно нешкідливий.
Склад:
• маленький цукіні;
• 2 середніх морквини;
• пара картоплин;
• 250 г кальмарів;
• 2 яйця;
• по гілочці кропу, цибулі-порею;
• 2 ст. л. оливкової олії;
• 1 ч. л. лимонного соку.
Як приготувати:
Візьміть молодий кабачок і зніміть з нього шкірку, поріжте м’якоть кубиками невеликого розміру і відіжміть зайву воду.

Увага!
Щоб прибрати воду з кабачка, перекладіть овочеву нарізку в дрібне сито і залиште на годину стікати.
Зваріть яйця і залиште тільки білок, жовток прибирайте. Порубаєте білок ножем і перекладіть до кабачка.

Зваріть прямо в шкірці моркву і картоплю. Очистіть овочі від шкірки під холодною водою і нарізати дрібним кубиком.
Зваріть кальмари до готовності і наріжте її соломкою або кубиками. Перекладіть морепродукти до решти інгредієнтів.

Поріжте дрібно зелень і цибулю, додайте їх до вмісту чашки. Заправте салат олією, підсолити і збризніть лимонним соком.

Для красивої подачі використовуйте спеціальну круглу форму, прикрасьте салат свіжим кропом або базиліком.

Рецепт Олів’є без картоплі

Який же новорічний стіл без Олів’є? Дійсно, салат вже став невід’ємною частиною свята, але інтерпретацій її приготування існує багато. На щастя є рецепт, який дозволяє зробити улюблений салат таким же смачним, але і дієтичним. Калорійність складає всього 100 ккал на 100 г продукту.
Інгредієнти:
• 200 г вареної ковбаси;
• одна велика морквина;
• 2 курячих яйця;
• 3-4 солоних огірка;
• 200 г зеленого горошку;
• 3 ст. л. нежирного кефіру;
• ч. л. гірчиці.

Як готувати:
Відваріть моркву і яйця, очистіть від шкірки і шкарлупки. Наріжте інгредієнти рівним великим кубиком.
Варену ковбаску наріжте такими ж шматочками, що і моркву з яйцями. Замість ковбаски можете вибрати шинку або відварене куряче філе.
З огірочків злийте залишки розсолу і наріжте кубиками. Складіть всі інгредієнти в одну велику миску.

Приготуйте заправку: змішати в одній чашці гірчицю з кефіром, підсолити за смаком. Можна використовувати улюблені спеції.
Заправте салат приготовленим соусом і перемішайте. Пригощайте швидше своїм кулінарним витвором гостей і домочадців. Приємного апетиту!

Рецепт дієтичної буженини

Смачну буженину легко запекти в духовці, якщо в холодильнику є дієтичне м’ясо індички. За складом воно перевершує куряче, а за смаковими характеристиками індичці немає рівних. Буженина має соковитістю, а аромат розноситься по дому такий, що збере на кухні всіх домочадців.
Склад:
• 0,9-1 кг индюшиной грудки (філейна вирізка);
• 2 ч. л. суміш спецій (орегано, хмелі-сунелі);
• ч. л. зернової гірчиці;
• ч. л. чорного перцю;
• ст. л. меду.
Як приготувати:
Філейний шматок промийте під водою і зріжте з нього плівку, якщо вона є.

Змішайте в окремій чашці інгредієнти для маринування м’яса. Спеції розітріть в ступці і залийте їх медом. Суміш готова.

Отриманою сумішшю натирайте м’ясо, включаючи всі важкодоступні місця. Натерту спеціями індичку перев’яжіть товстою мотузкою довільним чином. Це потрібно для того, щоб м’ясо прийняло красиву форму в процесі запікання.

Перекладіть м’ясо на деко, змащене маслом. Якщо залишився маринад, розподіліть його зверху м’яса.
Закрийте м’ясо фольгою і поставте деко в духовку.

Випікайте буженину близько години при температурі 180 градусів.
Коли буженина буде готова, на ній утворюється рум’яна кірочка. Не поспішайте прибирати мотузки, потрібно почекати, поки м’ясо остигне. Їсти буженину можна відразу або в холодному вигляді.

Кролятина в сметанному соусі

Тим, хто не представляє святкову вечерю без м’ясних страв, сподобається рецепт кролика, запеченого в сметані. Готове м’ясо на смак дуже соковите, м’яке, просто тане у роті. Кролятина полюбиться усіма без винятку навіть привередами або маленькими дітьми.
Склад:
• 300-400 г філейної частини кролика;
• 100-150 г овочевої суміші;
• 30-40 г сметани;
• ¼ Склянки гарячої води;
• сіль і спеції за смаком.
Як приготувати:
Якщо в м’ясі є кісточки, обов’язково видаліть їх за допомогою гострого ножа. Наріжте м’ясо великими порційними шматками розмірами по 5-6 див. В сковорідку налийте трохи олії і злегка обсмажте шматки до золотистого кольору. Додайте за бажанням спеції і підсолити.

Важливо!
Якщо хочете зменшити калорійність страви виключіть обжарку, відразу приступайте до гасіння.
До обсмаженої кролятині додайте овочеву суміш. Це можуть бути стручкова квасоля, болгарський перець, кукурудза, зелений горошок, продовжуйте обжарку ще 15-20 хвилин.

Влийте в сковороду сметану, перемішайте і долийте воду. Продовжуйте тепер гасити м’ясо з овочами не менше 20-30 хвилин під закритою кришкою до готовності.
Приготовану кролятину покладіть на плоску тарілку і подавайте до столу. Гарнір страві не потрібен, оскільки разом з м’ясом є овочі.

Фаршировані грибами і рисом перчики

Любите гриби? Тоді цей рецепт саме для вас! Візьміть свіжі болгарські перці різних кольорів і ваші улюблені гриби: підберезники, опеньки, печериці, підосичники або білі гриби. Для аромату можна взяти сушені гриби і використовувати їх як приправу.
Інгредієнти:
• 3-4 болгарських перчика;
• ½ Склянки рису;
• велика морквина;
• головка ріпчастої цибулі;
• 150-200 г грибів;
• ст. л. сушеної грибної суміші;
• часникові зубчики – 2-3 шт.;
• спеції і сіль за смаком.

Як приготувати:
Почистіть моркву і цибулю від шкірки і наріжте дрібним кубиком. Гриби промийте під водою і просушіть, потім наріжте так само, як і овочі.

Відваріть рис до готовності і остудіть. Перекладіть зварену крупу у велику миску, додайте спеції і сушену суміш грибів і підсолити.
У сковороді нагрійте трошки олії і злегка обсмажте гриби і моркву з цибулею, видавіть до них часник і вимикайте нагрівання. Вміст сковорідки перемішайте з рисом.

З перчиком видаліть плодоніжку і насіння, промийте внутрішню частину і обсушити на рушнику. Всередину перчиком покладіть начинку так, щоб вона увійшла цілком.

У змащену маслом форму укладіть перчики і накрийте зверху форму фольгою. Запікайте протягом 30 хвилин. Готові перці.

На замітку!
Щоб зробити підлив для перців, змішайте ½ склянки вершків будь-якої жирності з такою ж кількістю води і залийте суміш у форму.

Кальмари фаршировані грибною начинкою

У пошуках нових, але ситних страв зверніть увагу на фаршировані кальмари. Морепродукти виходять дієтичними, в 100 г міститься всього близько 150 калорій. При цьому після вечері почуття голоду вас покидає миттєво і ще довго не повернеться.
Склад:
• парочка великих кальмарів;
• 200 г свіжих печериць;
• червона цибулина;
• 2 яйця;
• 70-80 г сиру;
• 2 ст. л. сметани;
• 2 ст. л. йогурту без добавок;
• ½ Склянки води;
• пучок зелені.

Як приготувати:
Підготуйте овочі: цибулю очистіть і поріжте кубиками. Гриби промийте і поріжте на дрібні шматочки. Налийте в сковорідку масла і спасеруйте гриби з луків не більше 6-8 хвилин.
Зваріть яйця круто, очистіть від шкаралупи. Натріть їх на дрібній тертці і покладіть в глибоку піалу.

До яйцям потріть сир. Використовуйте молодий сир. У ньому менше калорій (адигейський, сулугуні).
Додайте в піалу до сиру остиглий цибулю з грибами, перемішайте і підсолити. Наріжте дрібно зелень і перекладіть її до вмісту миски.

Сирі кальмари промийте і видаліть нутрощі. Начиніть морепродукти начинкою і зафіксуйте за допомогою шпажок.
У ємність для запікання покладіть тушки і залийте сумішшю, що складається з сметани, йогурту і води. Не забудьте підсолити.

Час на приготування орієнтовно 20-25. Коли шкурка почне зарумяниваться, вимкніть духовку і сервірують стіл. Перед подачею обов’язково полийте запечені тушки соусом.

Курка, запечена з картоплею

Курочку з картоплею необов’язково смажити на сковорідці з великою кількістю масла. Страву можна запекти в духовці під сирною скоринкою, виходить швидко і смачно так, що просто пальчики оближеш! Візьміть рецепт на замітку, адже він обов’язково стане у нагоді.
Інгредієнти:
• 200-250 г курячого м’яса;
• куряче яйце;
• 3-4 картоплини середньої величини;
• 1/2 склянки сметани;
• головка цибулі;
• 100 г сиру;
• 200 г помідорів чері.

Як приготувати:
Картоплю з цибулиною очистіть від шкірки. Цибулю наріжте півкільцями середньої товщини, а картоплю тонкими скибочками.
З курки зніміть шкірку і дрібні кісточки, наріжте філе на маленькі шматочки.

Подрібніть На тертці сир і перекладіть на окрему тарілку.
В іншу тарілку розбийте яйце, посоліть, поперчіть і трохи збийте. Додайте в миску сметанку і перемішайте ще раз.

У форму складіть картоплю, на неї шаром укладайте цибульні півкільця, а потім куряче м’ясо. Не забувайте підсолювати і перчити по ходу.
Коли курка буде у формі, залийте все соусом, а зверху покладіть помідори, розрізані навпіл зрізом вниз.

У завершенні викладіть сирну шапку поверх томатом і поставте форму в духовку при температурі 180 градусів на 40 хвилин.
Коли скоринка стане золотою, а з печі буде доноситися приємний зажаристый аромат – курочка готова.

Сміливо знімайте пробу і запрошуйте до столу домочадців.

Запіканка з червоної рибки

Для різноманітності приготуйте що-небудь з рибних страв, наприклад, запіканку з горбуші. Підійде інша червона риба: лосось, кета, річкова форель, кижуч, голець. Візьміть ту, що вам більше подобається і сміливо приступайте до готування.
Інгредієнти:
• 500-550 г риби;
• середня цибулина;
• 3 ст. л. майонезу;
• 100 г сиру;
• 2 яйця;
• половинка лимона.

Як приготувати:
Обробіть рибку по хребту на порційні шматочки. Приберіть з м’яса великі кісточки, просушіть папером і додайте спеції на свій розсуд. Збризніть лимоном. Трохи потримайте м’ясо при кімнатній температурі (20-30 хвилин), щоб воно просочилося.

У глибоку миску розбийте яйця і додайте майонез. Розмішайте з допомогою виделки або міксера, уникайте великої кількості піни.

Важливо! Замініть майонез на сметанку або вершки, це знизить калорійність страви.
Цибулю наріжте кільцями і розімніть їх, щоб вони відокремилися один від одного.

На дно жаровні викладайте всі інгредієнти в наступному порядку: рибка (1/2 частина від всієї кількості), цибульні кільця, риба. Зверху залийте приготовленим соусом.
Натріть сир на крупній тертці і посипте їм вміст жаровні.

Запіканку готуйте близько 20 хвилин. На гарнір подавайте свіжі або варені овочі, рис.

Рецепт курячої грудки на сковороді

На новий 2019 рік найпростіший спосіб приготувати грудку – посмажити на сковорідці з запашними приправами. На м’ясі в процесі засмажки утворюється апетитна скоринка, яка буде хрустіти при надкусывании. Скоринка зберігає весь сік усередині м’яса, тому грудка ніколи не буде сухий.
Інгредієнти:
• невелика грудка вагою 300-400 г;
• суміш спеції (паприки. сушеного часнику, чебрецю, перців);
• 2 томата;
• болгарський перчик – 1 шт.;
• кілька гілочок зеленої цибулі;
• 4-5 гілочок кінзи або петрушки;
• сік половинки лимона;
• перчик чилі – за бажанням;
• ст. л. коричневого цукру для соусу.

Як приготувати:
Курячу грудку промийте і очистіть від пленочек і шкурки. Витріть м’ясо насухо паперовою серветкою. Натріть грудку ароматними спеціями і трохи посоліть. Дайте м’ясу промаринуватися не менше 2 годин.

Поки м’ясо маринується, помийте овочі. Вони знадобляться для приготування соусу.
На сковорідку налийте ст. л. масла і розподіліть його по поверхні, а потім дайте нагрітися. Грудку покладіть в сковорідку і обсмажуйте з усіх боків по 5-7 хвилин. Вогонь під час обжарювання повинен бути невеликим. До кінця прожарювання грудка буде готова на 60-70 %.

Обсмажену курку загорніть у фольгу і доведіть до готовності в духовці протягом 15 хвилин.

У сковорідку, де ви обсмажували курку, закиньте овочі цілком, не розділяючи на частини. Обсмажте буквально пару хвилин і перекладіть їх в блендер, подрібніть. Під час подрібнення додайте цукор і спеції, підсолити.

Грудку подавайте разом з овочевим соусом, а на гарнір відваріть брокколі або запечіть в духовці картоплю.

Сирний мус з шоколадом

Який же новорічний стіл без солодкого? Приготуйте легкий мус, який має пухку консистенцію, а для фігури абсолютно нешкідливий. У готовий продукт додавайте улюблені цукати або горіхи, можете порізати свіжі фрукти. Приготувати мус можна за 10-15 хвилин.
Склад:
• 1,5 пачки сиру (250-300 г);
• йогурт без смакових добавок – ½ склянки;
• 1,5 какао-порошку;
• 15 г желатину;
• 4 ст. л. води.
• сироп за бажанням.

Як приготувати:
У глибоку чашку висипте желатин з пакетика і залийте його водою у зазначеній кількості. Дайте суміші набрякнути 15-20 хвилин.

У блендер перекладіть сир і йогурт і перемішайте протягом 3-4 хвилин до отримання однорідної маси.

Увага!
Візьміть для приготування знежирений сир, він має більш однорідну консистенцію і буде змішуватися без грудочок.
У сирну масу додайте какао і сироп, трохи перемішайте вже на маленькій швидкості.

Набряклий желатин нагрійте майже до кипіння на водяній бані. Не даючи суміші охолонути, заливайте її в чашку блендера до сиру і включіть перемішування.

Розлийте суміш по креманкам і приберіть в холодильник для застигання. Прикрасьте десерт шоколадною стружкою або кондитерської посипкою.

Дієтичний рецепт морозива з ягідною начинкою

Ласощі необов’язково робити нудотним або з використанням консервантів, підсолоджувачів. В холодильнику повно продуктів, з яких можна зробити прекрасний десерт, використовуючи тільки натуральні інгредієнти. Яскравий приклад тому – ягідної торт-морозиво. Для дітей це стане улюбленим ласощами, а дорослі з задоволенням поцікавляться приготуванням і запитають рецепт.
Інгредієнти:
• 400 мл густого йогурту без консервантів і добавок;
• 2 жмені полуниці;
• 100 г малини;
• банан -1 шт.;
• жменя чорниці;
• свіжі фрукти і мед для прикраси.
Як приготувати:
До приготування підберіть підходящу форму або контейнер, де будете заморожувати десерт. Для зручності укладіть на дно ємності фольгу, так торт буде легше відділяти від стінок.
Чорницю і полуницю промийте під водою і подрібніть до стану пюре в блендері. Додайте ½ склянки йогурту в пюре і повторно змішайте складові. Перелийте масу в контейнер і поставте в морозилку на годину, щоб перший шар «схопився».

Подрібніть в блендері банан і прилейте до нього 100 мл йогурту. Білу масу з’єднайте з першим шаром і знову приберіть в морозилку контейнер на півгодини.
Дістаньте малину, перекладіть її в блендер і додати 100 мл йогурту, перемішайте. Отриману суміш залийте в контейнер, заморожуйте 20-30 хвилин.

Останній буде з чорниці. Ягоду перемеліть зі 100 мл йогурту і вилийте в ємність. Заморожуйте торт протягом 1-2 годин.
Коли будете подавати страву до столу, нагрійте ніж під струменем гарячої води, щоб торт зручно було нарізати. Прикрасьте шматочок медом і шматочками банана з гілочками винограду.

Рецепти для святкового столу можна перераховувати ще довго. Скільки корисних, але при цьому приголомшливих страв можна приготувати – не злічити! Харчуйтеся правильно, це насправді дуже смачно і абсолютно нешкідливо для здоров’я. Почніть з новорічного застілля, а далі весь рік пройде в гармонії з тілом, ваше самопочуття покращиться в рази.

1 зірка2 зірки3 зірки4 зірки5 зірок (52 оцінок, середня: 5,00 з 5)
Loading...

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *