Меню на 1400 ккал з рецептами і підрахунком калорій на тиждень з простих продуктів
Зразкове меню на 1400 ккал на тиждень з рецептами
Зміст []
- День 1
- Вудильник смажений з пюре із зеленого горошку
- День 2
- Гребінці під тайським соусом
- День 3
- Оладки картопляні з лососем
- День 4
- Ескалоп з індички
- День 5
- Яйця запечені з копченим лососем
- День 6
- Рис з шавлією і сосисками по-іспанськи
- День 7
- Печінка куряча з ягодами ялівцю
День 1
Помітити перші результати можна вже через тиждень харчування за меню для дієти на 1400 ккал в день.
Сніданок (468 ккал):
• сік апельсиновий — 150 мл (54 ккал);
• вудильник смажений з пюре із зеленого горошку — 200/170 р (259 ккал);
• нарізка з свіжих помідорів, зеленої цибулі і петрушки або кінзи — 100 г (35 ккал);
• банан — 1 середній (120 ккал).
Обід (481 ккал):
Схуднути на 24 кг за місяць: думка лікарів-дієтологів
Популярна думка про те, що схуднути швидко і на багато неможливо - міцно засіло в головах сучасних людей. І хоча це твердження застаріло ще на початку 2000-х років, більшість досі вірить, що для схуднення не існує інших способів крім дієт і позамежних фізичних навантажень.
Але дослідження в області зниження ваги не стоять на місці. Одне з глобальних відкриттів останніх років - Eco Slim, дійсно творить справжні чудеса!
Редакція опитала 8 лікарів дієтологів з багаторічним досвідом і всі в один голос заявили, що вже давно рекомендують Eco Slim як безпечний засіб для самостійного зниження ваги.
Вплив сучасної масової культури зобов'язує жінок добре виглядати. Лікарі, в свою чергу, підтверджують - повнота не є нормальним станом здорового організму. Худнути треба, і якщо немає до того особливих показань, ви цілком можете худнути самостійно, без участі дієтолога. Сучасні препарати для схуднення повністю безпечні для домашнього застосування, і при цьому мають високу ефективність. Я рекомендую своїм клієнтам Еco Slim, він настільки прискорює процеси метаболізму, що пацієнти буквально худнуть на очах. Кілька років тому були закінчені клінічні випробування і остаточно підтверджено, що Eco Slim не має жодного побічного ефекту. |
Найбільший ефект Eco Slim діє на жінок старше 30-32 років. Спорт і дієти в цьому віці вже не дають відчутного результату або цей результат не постійний. Щоденний прийом Eco Slim активізує всі обмінні процеси організму і дозволяє жінкам худнути до 7-10 кг за тиждень. |
Те що Eco Slim дозволяє швидко худнути, на 7-10 кг в тиждень, уже давно доведений факт. Але зовсім недавно було зроблено ще одне відкриття. Виявилося, що цей засіб є відмінною профілактикою захворювань шлунково-кишкового тракту і чудово очищає організм від токсичних речовин, негативний вплив яких краде у нас молодість, красу і здоров'я. Це дуже актуальна проблема для жителів міст. |
На питання "Чи реально схуднути на 20 кг за місяць, використовуючи Eco Slim?" всі лікарі відповіли однозначно: "ТАК, реально."
У практиці доктора Ємельяненко були випадки схуднення на 30 і більше кілограм за місяць!
Eco Slim - це найпотужніший жиросжигатель на сьогоднішній день.
Ефект: - 7-23 кг за 30 днів
Мінуси: немає
Спосіб застосування Eco Slim:
1 таблетку розвести в склянці чистої води. Приймати 3-4 рази на день за півгодини до їди.
На нашому сайті представлений справжній Eco Slim для схуднення і профілактики ожиріння у жінок. Цей продукт має всі необхідні сертифікати і перевірений на ефективність. За місяць використання можна схуднути на 7-23 кг.
Сподіваємося тепер Ви не будете жертвами стереотипів, а будете крокувати в ногу з часом і використовувати найсучасніші методи для схуднення.
• бульйон курячий «по-східному» (з вермішеллю, кінзою і грибами шиітаке) — 250 мл (90 ккал);
• печінка теляча тушкована з цибулею — 125 г (271 ккал);
• компот із сухофруктів — 200 мл (120 ккал).
Перекус (149 ккал):
• грецький йогурт без наповнювача — 150 г (89 ккал);
• ківі — 100 г (60 ккал).
Вечеря (228 ккал):
• соте з брюссельської капусти (224 ккал);
• чай зелений з жасмином — 200 мл (4 ккал).
Всього за день: 1326 ккал
Порада: дієтологи радять приймати їжу невеликими порціями 3-5 разів на день, ретельно пережовуючи продукти.
Вудильник смажений з пюре із зеленого горошку
Інгредієнти:
• фрагмент хвостової частини удильщика, очищений від шкіри (200 г);
• олія оливкова (0,5 ст. л.);
• лимон (1/4);
• часник (1 зубчик);
• кмин мелений (0,5 ч. л.);
• чилі червоний свіжий (1/2 стручка);
• коріандр мелений (0,5 ч. л.);
• цукор (1/4 ч. л.);
• горошок зелений заморожений (70 г);
• бульйон овочевий (350 мл);
• вершки (0,5 ст. л.);
• сіль і чорний мелений перець за смаком.
Хвостову частину удильщика обробляють (плавники і тверду перегородку необхідно зрізати).
У мисці змішують половину видавленого через прес часникового зубчики часнику, очищений від насіння і дрібно порубаний чилі, кмин, оливкова олія, коріандр, цукровий пісок, сік чверті лимона і ретельно перемішують. Готовим соусом змащують рибну тушку, яку відправляють на 20 хв в розігріту до 200 градусів духовку.
Поки риба запікається, зелений горошок висипають у каструлю, заливають овочевим бульйоном і доводять до кипіння. Потім в бульйон додають половину видавленого часнику і залишають кипіти на повільному вогні протягом 5 хв., не накриваючи каструлю кришкою, щоб горошок став м’яким. Потім 150 мл бульйону зливають у чисту посудину, додають відварену горошок і вершки і товчуть в пюре.
День 2
Вибираючи на тиждень меню на 1400 калорій в день, необхідно враховувати співвідношення бжу (білки/жири/вуглеводи).
Сніданок (398 ккал):
• омлет з помідорами і сиром — 200 г (306 ккал);
• сік яблучний — 200 мл (92 ккал).
Обід (542 ккал):
• суп грибний — 260 мл (170 ккал);
• гребінці під тайським соусом — 100 г (186 ккал);
• салат зі свіжих овочів з оливковою олією і лимонним соком — 200 г (110 ккал);
• ягідний компот — 150 мл (76 ккал).
Порада: перед прийомом їжі (через 15-25 хв) бажано випивати 1-2 склянки чистої негазованої води.
Перекус (70 ккал):
• апельсин — 1 середній (70 ккал).
Вечеря (412 ккал):
• яловичина з гарніром рататуй — 175/300 р (407 ккал);
• чай зелений з м’ятою — 250 мл (5 ккал).
Всього за день: 1422 ккал
Гребінці під тайським соусом
Інгредієнти:
• гребінці свіжі (100 г);
• бульйон курячий (50 мл);
• 1/4 ч. л. каррі;
• 1/4 стебла лимонного сорго;
• стручки зеленої квасолі (45 г);
• молоко кокосове (40 мл);
• листя лимона (1 шт.);
• цибуля-шалот (1/2);
• олія арахісова (0,5 ст. л.);
• кінза або петрушка свіжа (1-2 гілочки).
У розігріту сковороду з невеликою кількістю рослинної олії, викласти дрібно нарубані стебло лимонного сорго і цибулю-шалот, порвані листочки лимона, гребінці (попередньо промиті і обсушені), стручки квасолі розрізані навскіс і смажити, постійно помішуючи, протягом 3 хв.
У підігрітий курячий бульйон додати каррі і кокосове молоко і влити суміш в сковороду. Довести до кипіння і протушкувати на повільному вогні 2-3 хв. Готову страву присипати зверху свіжою зеленню.
День 3
Якщо щодня підраховувати калорії і харчуватися за рецептами зразкового меню на 1400 ккал в день, через 1-2 місяці організм звикне до нового раціону і кількості їжі, а фігура стане стрункішою.
Сніданок (402 ккал):
• гарбузовий сік — 150 мл (60 ккал);
• оладки картопляні з лососем — 3 шт. (342 ккал).
Обід (483 ккал):
• суп-пюре з перцю з апельсинами — 250 мл (130 ккал);
• помідор по-шотландськи — 1 великий (276 ккал);
• огірок свіжий — 1 шт. (15 ккал);
• морс журавлинний — 150 мл (62 ккал).
Перекус (121 ккал):
• курага — 50 г (121 ккал).
Вечеря (356 ккал):
• салат з креветок з динею і авокадо — 150 г (324 ккал);
• чай ройбуш — 200 мл (32 ккал).
Всього за день: 1362 ккал
Порада: чай і каву бажано пити без цукру (це «порожні» калорії, вони не дають відчуття насичення, але можуть сприяти набору ваги).
Оладки картопляні з лососем
Інгредієнти:
• картопля (125 р);
• яйце (половина сирого);
• цибулина (1/4);
• лосось копчений (50 г);
• борошно грубого помелу (0,5 ст. л.);
• сметана густа (40 г);
• рослинна олія для смаження;
• сіль і перець чорний мелений за смаком;
• кріп свіжий для прикраси.
Обчищену картоплю натирають на тертці, змішують з дрібно порубаним луком і віджимають через сито. Потім додають борошно, яйце, сіль, перець і ретельно перемішують.
На сковороді розігрівають масло і викладають картопляну масу, формуючи невеликі оладки (обсмажувати 1-2 хв з кожної сторони). Готові оладки викласти на паперовий рушник або пергамент. Поверх оладок викладають сметану, порізаний тонкими пластинками лосось і зелень.
День 4
Сніданок (420 ккал):
• сік персиковий — 150 мл (80 ккал);
• м’ясний салат по-тайськи — 230 г (272 ккал);
• кави експрессо — 200 мл (68 ккал).
Обід (562 ккал):
• суп з зеленої квасолі — 250 мл (233 ккал);
• ескалоп з індички — 125 г (281 ккал);
• компот вишневий — 150 мл (48 ккал).
Перекус (80 ккал):
• яблуко зелене — 1 середнє (80 ккал).
Вечеря (369 ккал):
• овочева брускетта на грилі — 1 шт. (224 ккал);
• грецький йогурт без наповнювача — 150 г (89 ккал)
• ромашковий чай з медом — 200 мл (56 ккал).
Всього за день: 1431 ккал
Ескалоп з індички
Інгредієнти:
• грудка індички (125 р);
• олія оливкова (0,5 ст. л.);
• 1/2 лимона;
• бульйон курячий (1,5 ст. л.);
• петрушка (2 гілочки);
• масло вершкове (15 м);
• сіль і перець чорний мелений за смаком.
Вичавити сік лимона, дрібно нарізати петрушку. Грудинку загорнути в харчову плівку, акуратно відбити, посолити і поперчити. Суміш оливкової і вершкового масла розігріти в сковороді, обсмажити ескалоп протягом півтора хв з кожної сторони і викласти в теплу посуд. Бульйон влити в сковороду, підігріти, додати сік лимона, петрушку, трохи вершкового масла і зменшити вогонь. У бульйон викласти ескалоп і прогріти їх по 30 секунд з кожної сторони.
Меню тижневої дієти на 1400 калорій в день складено зі звичайних продуктів, тому кожна господиня зможе побалувати себе смачними і корисними стравами без шкоди для фігури.
День 5
Сніданок (439 ккал):
• смузі бананово-полуничний — 150 мл (78 ккал);
• яйця запечені з копченим лососем — 1 порція (293 ккал);
• кава еспресо — 200 мл (68 ккал).
Обід (605 ккал):
• суп з томатів з червоною сочевицею — 250 мл (280 ккал);
• салат з моркви, киш-миша, горіхів та імбиру з медом під йогуртово-цитрусовим соусом — 200 г (315 ккал);
• білий чай — 250 мл (10 ккал).
Перекус (80 ккал):
• родзинки — 30 г (80 ккал).
Вечеря (258 ккал):
• плаки з тріски — 130 г (256 ккал);
• чай з мелісою — 250 мл (2 ккал).
Всього за день: 1382 ккал
Яйця запечені з копченим лососем
Інгредієнти:
• філе копченого лосося (45 г);
• яйце куряче (1 велике);
• вершки (1 ст. л.);
• бренді (1 ч. л.);
• сіль, перець чорний мелений, перець кайенский за смаком;
• зелень свіжа для прикраси;
• масло вершкове (для змащування форми).
Форму змастити вершковим маслом, викласти на дно порізане шматочками філе лосося і скропити його зверху бренді. Акуратно вбити в формочку яйце, посолити, поперчити, залити вершками (навколо жовтка) і злегка присипати кайенским перцем. Запікати в розігрітій до 190 градусів духовці протягом 15 хв (білок повинен повністю згорнутися, а жовток залишитися рідким). Готову страву присипати дрібно нарубаною зеленню.
День 6
Завдяки рецептами з простих продуктів тижневе меню на 1400 ккал в день доступно більшості населення.
Сніданок (337 ккал):
• сік вишневий — 150 мл (81 ккал);
• картопля молода з розмарином — 150 г (158 ккал);
• салат коул слоу (капуста білокачанна, селера, морква, яблуко, сметана) — 200 г (98 ккал).
Обід (722 ккал):
• суп холодний огірковий — 250 мл (235 ккал);
• рис з шавлією і сосисками по-іспанськи — 250 г (397 ккал);
• компот з сухофруктів 150 мл (90 ккал).
Перекус (62 ккал):
• груша — 1 середня (62 ккал).
Вечеря (329 ккал):
• піката з телятини — 100 г (324 ккал);
• чай фруктовий — 250 мл (5 ккал).
Всього за день: 1450 ккал
Рис з шавлією і сосисками по-іспанськи
Інгредієнти:
• рис довгозернистий білий (50 г);
• бульйон курячий (75 мл);
• сосиски (45 г);
• томати консервовані скибочками (100 г);
• олія оливкова (0,5 ст. л.);
• шавлія свіжий (невеликий пучок);
• горошок заморожений (45 г);
• 1/4 червоної паприки;
• 1/4 зубчики часнику;
• 1/4 цибулини червоною;
• 1/4 ч. л. куркуми;
• сіль і перець чорний мелений за смаком.
Курячий бульйон підігріти в каструлі, оливкову олію, нагріти в сковороді. Цибулю і часник дрібно порубати і обсмажувати в олії на сильному вогні 3 хв, постійно помішуючи (лук повинен стати прозорим і м’яким).
Перець очистити від насіння, промити, нарізати великими скибочками і обсмажують, ретельно помішуючи, 3 хв в сковороді разом з куркумою і рисом.
Гарячий бульйон влити в сковороду, додати томати у власному соку, додати сіль і перець, довести до кипіння, зменшити вогонь і томити під кришкою 5 хв, періодично перемішуючи.
Сосиски нарізати кружальцями, додати до рису і протушкувати 5 хв. Шавлія крупно порубати, перемішати з зеленим горошком, додати в сковороду, довести до кипіння, зменшити вогонь і тушкувати поки рис не буде готовий.
День 7
Сніданок (419 ккал):
• морквяний сік — 150 мл (59 ккал);
• яйця варені (зі сметаною і зеленню) — 2 шт. (250 ккал);
• салат овочевий (помідори, огірки, зі лимона, трохи оливкової олії) — 200 г (110 ккал).
Обід (534 ккал):
• бульйон курячий — 250 мл (90 ккал);
• яловичина на шампурах з цибулею — 175 г (375 ккал);
• сік яблучний — 150 мл (69 ккал).
Перекус (102 ккал):
• половина грейпфрута (102 ккал).
Вечеря (247 ккал):
• печінка куряча з ягодами ялівцю — 150 г (242 ккал);
• чай зелений — 250 мл (5 ккал).
Всього за день: 1302 ккал
Печінка куряча з ягодами ялівцю
Інгредієнти:
• печінка куряча (130 м);
• ягоди ялівцю (2-3 шт.);
• виноград без кісточок (45 г);
• 1/4 цибулі-шалот;
• олія оливкова (1/4 ч. л.);
• херес сухий (0,5 ст. л.);
• 1/4 зубчики часнику;
• чебрець свіжий (невеликий пучок);
• хліб білий (1/2 скибочки);
• петрушка (кілька гілочок);
• сіль і перець чорний мелений за смаком.
Печінку промити, зрізати пліву і жовчні прожилки, нарізати дрібними шматочками і висушити паперовим рушником. Часник видавити пресом, цибулю дрібно порубати, ягоди ялівцю трохи потовкти у ступці. Петрушку і чебрець (кілька листочків) промити і висушити.
Оливкова масло розжарити в великий (бажано чавунної) сковороді, викласти печінку, швидко обсмажити з усіх сторін протягом 2 хв на сильному вогні.
Додати часник, цибулю, ягоди ялівцю, чебрець і чорний перець, зменшити вогонь печінку і обсмажувати, постійно помішуючи, 3-5 хв. Потім влити херес, додати ягоди винограду, посолити блюдо і потримати на вогні ще 1 хв.
Готову печінку бажано накрити кришкою і залишити на кілька хвилин в теплому місці. Подавати з підсмаженою тостом і зеленню.
Кожна дівчина може самостійно скласти на тиждень просте меню для правильного харчування на 1400 ккал в день або звернутися за допомогою до дієтолога.