Меню кремлівської дієти на тиждень: таблиця балів, рецепти та відгуки

Кремлівська дієта: меню на тиждень та смачні рецепти

За один день можна встигнути багато – закохатися, розлучитися, завести друзів, злітати на інший кінець Землі, а от схуднути – просто нереально. Придбання та підтримання в формі стрункого тіла – результат копіткої роботи і дотримання відповідної популярної методики харчування.

Однією з таких дієт, встигла добре себе зарекомендувати, є Кремлівська дієта. За солідну історію існування вона довела свою ефективність і особливість, і донині користується популярністю.

В чому суть Кремлівської дієти?

Кремлівська дієта – вид низкоуглеводной дієти, при якій кількість вуглеводів в добовому раціоні суворо обмежена. Режим харчування будується на споживанні жирної і білкової їжі.

За рахунок розподілу надходять в організм нутрієнтів відбувається перебудова метаболічного процесу з гліколізу на ліполіз. Простіше кажучи, відбувається першочергове розщеплення ліпідів (жирового прошарку).

Освоїти ази цієї методики живлення досить легко. Потрібно лише навчитися правильно рахувати бали. Під «балами» мається на увазі кількість вуглеводів у стравах, присутніх в добовому меню.

Особливості

  • На відміну від багатьох інших методик харчування Кремлівська дієта не викликає бурхливих критичних обговорень в медичних колах.
  • Стиль харчування будується на скороченні кількості споживаних вуглеводів. У перші 14 днів дотримання дієти необхідну кількість цих нутрієнтів в день становить 20 одиниць, у наступні тижні можливо збільшити до 40, а для підтримки форми після закінчення курсу дієтичного харчування – близько 60 грам.
  • Абсолютним табу є цукор. Його потрібно повністю виключити з раціону. А також джерела быстроусвояемых вуглеводів – борошняні вироби, кондитерські, крохмалисті овочі, деякі види каш. Під забороною виявляються і фрукти з високим глікемічним індексом.
  • «Кремлівка» не відноситься до голодних дієт, але перестаратися з ковбасами і сосисками теж не слід.

Дієта вимагає дотримання водного балансу. Необхідну кількість чистої води на добу – не менше 2 літрів. У цю кількість не входять супи та напої.

Етапи дієти

1 етап

Це перша і найскладніша щабель «Кремлівки»:

  • Тривалість етапу становить 14 днів.
  • За цей час організм звикає до абсолютно новим стилем харчування, перебудовується на витрату енергії не з спожитої їжі, а з жирових відкладень.
  • Тут важливо контролювати максимальну кількість дозволених до вживання вуглеводів – не більше 20 грам (одиниць) на добу.
  • Найважче доведеться ласунам – зниження рівня глюкози провокує надмірне бажання з’їсти шоколад або щось солодке.
  • На цьому етапі також можливе прояв почуття сонливості, занепад сил, навіть запаморочення.

2 етап

Він триває від 4 тижнів до 1,5 місяців:

  • Все залежить від індивідуальних темпів втрати зайвих сантиметрів підшкірного жиру.
  • За цей часовий відрізок на 5 грам в тиждень необхідно збільшувати дозу вуглеводів, поки їх кількість в добовому раціоні не досягне максимуму в 40 одиниць.
  • Якщо процес схуднення уповільнюється чи зовсім зупиняється, то треба повернутися до тієї кількості умовних одиниць вуглеводів, для якого була характерна яскраво виражена втрата ваги.
  • Меню дещо відрізняється від раціону першого етапу, шляхом додавання в нього невеликої кількості овочів і молочки.

3 етап

В цей період відбувається зниження ваги до бажаної позначки:

  • Процес схуднення буде проходити повільно, оскільки тижневий раціон поступово розширюється і кількість одиниць вуглеводів підвищується до 50.
  • Третій етап характеризується підбором оптимального меню для подальшого життя поза дієти.
  • Зазвичай це кількість варіюється між відміткою в 60-100 одиниць вуглеводів на добу.

4 етап

Завершальний етап методики:

  • Тут формується звичка складати раціон таким чином, щоб закріпити результат від дієти і не набрати вагу знову.
  • Необхідно не перевищувати індивідуальної добової норми споживання вуглеводів.
  • Не виходячи за ці межі, відбувається поступове повернення до звичного способу харчування, але з деякими коригуваннями.
  • Дует з правильно складеного раціону і регулярних фізичних навантажень допоможуть не тільки зберегти результат, але і поліпшити його.

Які правила потрібно дотримуватися?

Якщо прийнято рішення про дотримання даної методики харчування, то необхідно ознайомитися з деякими правила «Кремлівки»:

  • Перед початком проходження курсу, бажаною є консультація лікаря, оскільки біля Кремлівської дієти є протипоказання.
  • Не слід «фанатично» урізати вуглеводи – краще дотримуватися обмеженою дієтою нормою.
  • Щоб знизити негативний вплив методики на нирки, необхідний мінімум споживаної води збільшити до 2 літрів.
  • Не варто ігнорувати заняття фізкультурою.
  • Уважно читати етикетки, на яких написано склад і калорійність продукту.
  • Вживати в їжу тільки дозволені і іноді допустимі при дотриманні дієти продукти.

Бажаний прийом комплексу вітамінів і мінералів, так як при дотриманні «Кремлівки» висока ймовірність розвитку авітамінозу.

Продукти дієти

Як було зазначено раніше, Кремлівська дієта передбачає вживання в їжу не всіх продуктів. Існує багато заборонених і небажаних продуктів, страви з яких в основному містять быстроусвояемые вуглеводи, деякі повільні вугілля. А також на перший погляд продукти з низькою калорійністю, але високим глікемічним індексом.

Для того щоб не допустити помилок у формуванні меню і підрахунку балів, необхідно ознайомитися зі списками дозволених, заборонених і дозволених продуктів.

Дозволені

  • риба, морепродукти;

  • м’ясні продукти, птиця;
  • яйця;
  • гриби;
  • ковбасні вироби, майонез;
  • овочі з низьким або нульовим вмістом вуглеводів;
  • зелень;
  • сири, сир;
  • масла, жири;
  • напої безалкогольні без цукру.

Заборонені


  • макаронні і хлібобулочні вироби;
  • борошно;
  • крохмалисті овочі;
  • крупи;
  • кондитерські вироби;
  • деякі види фруктів і соків;
  • газовані солодкі напої;
  • сухофрукти;
  • солодкі молочні і алкогольні напої.

Іноді допустимі


  • бобові;
  • овочеві супи;
  • прянощі і приправи;
  • овочі багаті клітковиною;
  • фрукти і ягоди з низьким глікемічним індексом;
  • натуральні соки без цукру;
  • несолодкі алкогольні напої (горілка, текіла, вино сухе).

Меню Кремлівської дієти

Дотримуючись основні правила і обмеження «Кремлівки», скласти меню не представляє особливої складності. Нижче наведені варіанти примірних меню на 7 та 14 днів і скільки продуктів можна їсти.

Зразкове меню на тиждень

День
Меню

1
Сніданок: яєчня — глазунья з шинкою – 250 г, сир – 100 г, кава або чай (без рафінаду) – 200 г

Обід: салат з кальмарів – 150 г, запечене філе судака з грибами – 150 г, чай (не підсолоджений) – 200 г

Полудень: яблуко – 60 г

Вечеря: томат – 30 г, варене м’ясо курки – 200 г, несолодкий йогурт – 200 г

2
Сніданок: сир – 150 г, варені яйця, фаршировані грибами – 60 г, кава (без додавання цукрового піску) – 200 г

Обід: салат овочевий з болгарським перцем – 100 г, свинячі відбивні – 100 г, кава (без цукру) – 200 г

Полуденок: волоські горіхи – 30 г

Вечеря: куряча грудка запечена із сиром – 180 г, капуста цвітна варена – 100 г, чай (без рафінаду) – 200 г

3
Сніданок: варені яйця – 50 г, сир – 100 г, чай (без підсолоджування) – 200 г

Обід: салат овочевий з маслом – 100 г, шашлик зі свинячої шиї – 100 г, кава (без цукру) – 200 г

Полуденок: чорні оливки – 50 г

Вечеря: томат – 30 г, пангасіус відварна – 200 г, несолодкий йогурт – 200 г

4
Сніданок: салат з цвітної капусти – 100 г, варені сосиски – 70 г, кава (без додавання цукрового піску) – 200 г

Обід: салат овочевий з печерицями – 150 г, люля-кебаб – 100 г, чай (не підсолоджений) – 200 г

Полуденок: волоські горіхи – 30 г

Вечеря: салат листовий з болгарським перцем – 200 г, смажений минтай – 200 г, чай (без цукру) – 200 г

5
Сніданок: сир із зеленню – 200 г, кава (без рафінаду) – 200 г

Обід: салат з помідорами і оливками – 200 г, корейка свиняча смажена – 130 г, чай (без додавання цукрового піску) – 200 г

Полуденок: арахіс – 30 г

Вечеря: судак відварений – 200 г, салат листовий з оливками – 200 г, несолодкий йогурт – 200 г, сир – 80 р, вино сухе – 200 г

6
Сніданок: яєчня з шинкою – 180 г, сир – 100 г, кава (несолодкий) – 200 г

Обід: кальмари варені з майонезом – 200 г, відбивні, м’ясні – 100 г, вино сухе – 200 г

Полудень: яблуко – 60 г

Вечеря: хек смажений – 200 г, несолодкий йогурт – 200 г, салат листовий – 100 г

7
Сніданок: ікра кабачкова – 100 г, варені сосиски – 120 г, кава (без цукру) – 200 г

Обід: курка-гриль – 200 г, салат з болгарським перцем – 100 г, чай (без додавання цукрового піску) – 200 г

Полуденок: волоські горіхи – 30 г

Вечеря: індичка варена – 200 г, йогурт нежирний – 200 г, томат – 100 г

Меню на 2 тижні

День
Меню

1
Сніданок: варені яйця – 80 г, сир – 100 г, кава (несолодкий) – 250 г

Обід: варене куряче м’ясо – 200 г,огірковий салат – 200 г, томатний сік – 250 г

Полудень: сир – 200 г

Вечеря: сир зі сметаною – 200 г

2
Сніданок: варені яйця – 80 г, сосиски – 100 г, кава (без додавання цукрового піску) – 250 г

Обід: грибний суп – 130 г, салат з томатами – 100 г, чай (без цукру) – 200 г

Полуденок: гарбузове пюре – 130 г

Вечеря: сир зі сметаною – 120 г

3
Сніданок: омлет – 200 г, кава (без рафінаду) – 250 г

Обід: минтай смажений – 130 г, капустяний салат – 130 г, чай (не підсолоджений) – 200 г

Полудень: яблуко – 60 г

Вечеря: шашлик зі свинячої шиї – 200 г, салат з помідорів – 130 г, чай – 200 г

4
Сніданок: сир зі сметаною – 200 г, ковбаса – 30 г, кава (несолодкий) – 250 г

Обід: бульйон на курячому м’ясі – 250 г, кабачки тушковані – 130 г, чай (без додавання цукрового піску) – 200 г

Полуденок: томат або салат з капусти – 100 г

Вечеря: запечена бараняче м’ясо з соусом – 250 г, вино сухе – 200 г

5
Сніданок: варені яйця – 60 г, варена риба – 100 г, кава (без цукру) – 250 г

Обід: свиняче тушковане м’ясо з перцем – 180 г, салат з креветок – 100 г, чай (несолодкий) – 200 г

Полуденок: овочевий салат з оливками – 100 г

Вечеря: м’ясо з томатами і перцем запечені – 220 г, чай (без цукру) – 200 г

6
Сніданок: ареные яйця – 60 г, сардельки – 80 г, кава (без цукру) – 250 г

Обід: овочевий суп – 260 г, запечена свинина – 200 г, чай (без цукру) – 200 г

Полудень: сир — 200 г

Вечеря: салат з морепродуктів – 200 г

7
Сніданок: омлет – 100 г, варена ковбаса – 40 г, молоко – 220 г

Обід: яловичий бульйон м’ясний – 260 г, куряча печінка – 180 г, чай (без додавання цукру) – 200 г

Полуденок: натуральний йогурт – 140 г

Вечеря: курка-гриль – 220 г, огірковий салат з томатами – 100 р, вино – 200 г

8
Сніданок: яєчня – 100 р, сир – 100 г, кава (без додавання цукрового піску) – 250 г

Обід: салат з грибами – 130 г, свиняча відбивна – 100 г, суп гороховий – 100 г

Полудень: яблуко – 60 г

Вечеря: варена курка – 160 г, салат з томатів і перцю – 100 г, чай – 200 г

9
Сніданок: омлет з шинкою – 130 г, капустяний салат – 100 г, кава (без цукру) – 250 г

Обід: м’ясні щі – 240 г, салат з грибами – 130 г, кава (не підсолоджений) – 200 г

Полудень: сир – 200 г

Вечеря: варена риба – 200 г, салат листовий – 80 г, чай (без цукру) – 200 г

10
Сніданок: омлет зі шпинатом – 130 г, сир – 100 г, кава (без додавання цукру) – 200 г

Обід: запечене м’ясо – 200 г, салат капустяний – 130 г, чай (без цукру) – 200 г

Полуденок: волоські горіхи – 50 г

Вечеря: смажена курка – 160 г, огірковий салат – 130 г, чай (без додавання цукрового піску) – 200 г

11
Сніданок: сир зі сметаною – 200 г, яйця фаршировані грибами – 60 г, кава (без підсолоджування) – 250 г

Обід: свиняча відбивна – 220 г, салат овочевий з перцем – 100 г, чай (несолодкий) – 200 г

Полуденок: апельсин – 80 г

Обід: смажений судак – 150 г, листя салату – 100 г, сік з томатів – 200 г

12
Сніданок: омлет з сиром і шинкою – 150 г, кава (без цукру) – 250 г

Обід: суп з риби – 250 г, куряче філе запечене – 130 г, огірковий салат – 100 г, чай (без додавання цукрового піску) – 200 г

Полуденок: гарбузове насіння – 80 г

Обід: варене м’ясо курки – 200 г, салат з томатів – 100 г, кефір – 200 г

13
Сніданок: яєчня – 100 р, сир – 100 г, кава (без додавання цукрового піску) – 250 г

Обід: щі м’ясні – 150 г, варена риба – 130 г, капустяний салат – 100 г, чай (без цукру) – 200 г

Полуденок: кедрові горіхи – 80 г

Вечеря: свиняча відбивна – 150 г, огірковий салат – 100 г, чай (несолодкий) – 200 г

14
Сніданок: сир зі сметаною – 220, яйця варені – 80, кава (без цукру) – 250

Обід: суп із шпинату – 160 г, смажена курка – 120 г, огірковий салат – 100 г, чай (без підсолоджування) – 200 г

Полудень: яблука – 80 г

Вечеря: варена пеленгас – 180 г, капустяний салат – 130 г, сік з томатів – 200 г

Таблиця балів кремлівської дієти

Для того щоб не виходити за рамки допустимого при даній методиці харчування, і сформувати меню грамотно, знадобитися наведена нижче таблиця. В ній містяться всі дозволені продукти із зазначенням вмісту в 100 г продукту кількості балів (умовних одиниць). 1 Бал прирівнюється до 1 г вуглеводів.

Хліб

Пшеничний
50

Житній
34

Бородінський
40

Ризький
51

Лаваш вірменський
56

Диабетичксий
38

Зерновий
43

Здобні булочки
51

Бублики
58

Сушіння
68

Соломка солодка
69

Сухарі вершкові
66

Коржики житні
43

Мука пшенична вищий сорт
68

Борошно пшеничне перший сорт
67

Борошно житнє сіяне
64

Борошно кукурудзяне
70

Борошно соєве
16

Крохмаль картопляний
79

Крохмаль кукурудзяний
85

Макарони
69

Локшина яєчна
68

Крупа

Гречана
62

Гречана (проділ)
65

Манна
67

Вівсяна
49

Геркулес
50

Перлова
66

Пшоно
66

Ячна
66

Рис
71

Горох лущений
50

Квасоля
46

М’ясо, птиця

Яловичина, телятина
0

Баранина, свинина
0

Гуси, качки
0

Кролик
0

Курка
0

М’ясо в сухарях
5

М’ясо під борошняним соусом
6

Серце
0

Печінка яловича
0

Печінка куряча
1,5

Біфштекс
0

Сардельки яловичі
1,5

Сардельки свинячі
2

Сосиски молочні
1,5

Ковбаси
0

Ковбаса «Докторська»
1,5

Корейка
0

Сало
0

Мова свинячий, яловичий
0

Ніжки свинячі
0

Яйця в будь-якому вигляді 1 шт.
0,5

Риба, морепродукти

Риба свіжа, морожена (річкова, морська)
0

Риба відварна
0

Риба в сухарях
12

Риба копчена
0

Краби
2

Риба в томаті
6

Мідії
5

Устриці
7

Кальмари
4

Омари
1

Креветки
0

Ікра чорна
0

Ікра червона
0

Морська капуста
1

Молочні продукти

Молоко пастеризоване
4,7

Молоко топлене
4,7

Вершки
4

Сметана
3

Сир жирний
2,8

Сир нежирний
1,8

Сир дієтичний
1

Сирна маса солодка
15

Сирки глазуровані
32

Кефір, простокваша
3,2

Йогурт без цукру
3,5

Йогурт солодкий
8,5

Сир різних сортів
0,5-2

Масло вершкове
1,3

Маргарин
1

Майонез столовий
2,6

Олія рослинна
0

Овочі

Кавун
9

Баклажани
5

Боби
8

Бруква
7

Горошок зелений
12

Диня
9

Капуста цвітна
5

Капуста білоголова
5

Капуста кольрабі
8

Капуста червоноголова
5

Квасоля стручкова
3

Морква
7

Гарбуз
4

Кабачок
4

Дайкон (китайський редис)
1

Помідори
4

Перець зелений солодкий
5

Перець червоний солодкий
5

Огірок свіжий
3

Цибуля-порей
6,5

Цибуля ріпчаста
9

Цибуля зелена
3,5

Петрушка (зелень)
8

Петрушка (корінь)
10,5

Редис
4

Редька
6,5

Ріпа
5

Салат листовий
2

Буряк
9

Селера (корінь)
6

Селера (зелень)
2

Спаржа
3

Хрін
7,5

Черемша
6

Часник
5

Картопля
16

Шпинат
2

Щавель
3

Гриби

Білі
1

Білі сушені
7,5

Грузді свіжі
1

Лисички свіжі
1,5

Маслюки свіжі
0,5

Опеньки свіжі
0,5

Підберезники
1,5

Підберезники сушені
14

Підосичники свіжі
1

Підосичники сушені
13

Рижики
0,5

Сморчки
0,2

Сироїжки
1,5

Печериці
0,1

Супи (на 500 г)

Бульйон курячий, м’ясний
0

Томатний Суп
17

Суп овочевий
16

Суп гороховий
20

Суп-гуляш
12

Суп грибний
15

Щі зелені
12

Консерви

Рибні
0

Зелений горошок
6,5

Квасоля
2,5

Кукурудза
14,5

Оливки
5

Томати
4

Огірки
3

Ікра кабачкова
8,5

Ікра баклажанна
5

Ікра з буряка
2

Салат з морською капустою
4

Перець, фарширований овочами
11

Томат-паста
19

Солодощі

Цукор-пісок, рафінад
99

Мед
75

Пастила
80

Халва
55

Торт бісквітний
50

Торт мигдальний
45

Тістечко з кремом
62

Печиво здобне
75

Пряники заварні
77

Вафлі фруктові
80

Вафлі звичайні
65

Морозиво фруктове
25

Морозиво ескімо
20

Морозиво вершкове
22

Льодяники
70

Шоколад молочний
54

Шоколад гіркий
50

Шоколад з горіхами
48

Цукерки шоколадні
51

Цукерки-помадка
83

Мармелад
76

Карамель з начинкою
92

Молоко згущене
56

Яблучне варення
66

Варення полуничне
71

Варення малинове
71

Джем
68

Джем діабетичний
3

Повидло яблучне
65

Повидло діабетичне
9

Фрукти

Абрикос
9

Айва
8

Алича
6,5

Ананас
11,5

Апельсин
8

Банан
21

Вишня
10

Гранат
11

Грейпфрут
6,5

Груша
9,5

Інжир
11

Ківі
10

Кизил
9

Лимон
3

Мандарин
8

Персик
9,5

Никтарин
13,5

Горобина
8,5

Горобина чорноплідна
11

Зливу
9,5

Фініки
68

Хурма
13

Черешня
10,5

Яблука
9,5

Ізюм
66

КУрага
55

Чорнослив
58

Груша сушена
49

Яблука сушені
45

Урюк
53

Ягоди

Брусниця
8

Виноград
15

Лохина
7

Ожина
4,5

Полуниця
6,5

Журавлина
4

Аґрус
9

Малина
8

Морошка
6

Обліпиха
5

Смородина біла
8

Смородина червона
7,5

Смородина чорна
7,5

Чорниця
8

Шипшина свіжий
10

Шипшина сушена
21,5

Горіхи

Волоські
12

Кедрові
10

Арахіс
15

Фундук
15

Мигдаль
11

Фісташки
15

Кешью
25

Кокос
20

Насіння кунжуту
20

Гарбузове насіння
12

Соняшникове насіння
18

Напої

Мінеральна вода
0

Чай, кава без цукру
0

Сік яблучний
7,5

Сік апельсиновий
12

Сік виноградний
14

Сік томатний
3,5

Сік грейпрутовый
8

Сік мандариновий
9

Сік гранатовий
14

Сік сливовий
16

Сік сливовий з м’якоттю
11

Сік вишневий
11,5

Сік абрикосовий
14

Сік морквяний
6

Абрикосовий Компот
21

Компот з винограду
19

Компот вишневий
24

Грушевий Компот
18

Компот яблучний
19

Компот на ксиліт
6

Алкоголь

Вино червоне сухе
1

Вино біле сухе
1

Пиво 250 г
12

Лікер 60 г
180

Віскі
0

Горілки
0

Коньяк, бренді
0

Ром
0

Текіла
0

Прянощі, приправи

Кориця (1 ч. л.)
0,5

Перець чилі мелений (1 ч. л.)
0,5

Оцет (1 ст. л.)
2,3

Оцет яблучний (1 ст. л.)
1

Оцет винний білий (1 ст. л.)
1,5

Оцет винний червоний (1 ст. л.)
0

Гірчиця (1 ст. л.)
0,5

Журавлинний соус (1 ст. л.)
6,5

Каперси (1 ст. л.)
0,4

Корінь імбиру (1 ст. л.)
0,8

Хрін (1 ст. л.)
0,4

Кетчуп (1 ст. л.)
4

Соєвий соус (1 ст. л.)
1

Соус барбекю (1 ст. л.)
1,8

Соус кисло-солодкий (1/4 ст.)
15

Томатний соус (1/4 ст.)
3,5

Соус тартар (1 ст. л.)
0,5

М’ясна підлива (на основі бульйону, 1/4 склянки
3

Пряні трави (1 ст. л.)
0,1

Як рахувати бали?

Таблиця балів Кремлівської дієти в худне повинна весь час знаходиться на відстані витягнутої руки. Всі цифри запам’ятати просто нереально, особливо на першому тижні, тому доведеться озброїтися кухонними вагами і зазначеним переліком, де продукти для зручності скомпоновані по розділам.

В таблиці навпроти кожного продукту вказано кількість балів, які припадають на його 0,1 кг.

Наприклад, щоб підрахувати, скільки балів міститься в 150 р помідорів, треба 4*150/100. Виходить 6 одиниць. За таким же принципом можна розрахувати кількість балів у 200 г яблук – 9,5*200/100 = 18 балів. Якщо потрібно порахувати, наприклад, овочевий салат, то бали кожного компонента підсумовуються.

Для полегшення життя худнуть існують таблиці, де вказано кількість балів у вже готових стравах.

Плюси і мінуси дієти

Як і будь-яка методика схуднення, Кремлівська дієта має свої переваги і недоліки, вивчення яких грає важливу роль у виборі даного стилю харчування.

Плюси:

  • «Кремлівка» схвалена лікарями-дієтологами і практикуючими терапевтами.
  • Не є «голодної» за рахунок наявності в раціоні жирних і білкових страв.
  • Є ситною методикою ефективного схуднення.
  • З-за присутності предостаточного кількості білків дозволяє фізично навантажувати тіло різноманітною активністю, сприяє ще більш швидкому схудненню.
  • Немає чітких вимог до формування меню, страви досить різноманітні. Необхідно лише чітко слідувати ліміту балів.
  • За умови правильного виходу з дієти, дозволяє надовго зберегти отриманий результат у вигляді втрачених кілограмів.

Мінуси:

  • На першому етапі (під час звикання до такої методики харчування) не виключені часті запаморочення, відчуття солодощі, загальмованість розумової діяльності.
  • Часті запори або інші проблеми в роботі кишечника (характерні для першого етапу дієти з-за мізерного кількості складних вуглеводів і клітковини в раціоні).
  • Незбалансованість дієти (можливий розвиток авітамінозу).
  • Не підходить веганам і вегетаріанцям, оскільки меню передбачає включення в нього багатьох м’ясних страв.
  • Є протипоказання.

Рецепти страв

Як було зазначено раніше, це вид дієти є досить ситним, тому вибирати і комбінувати страви не становить праці. Тут наводиться кілька повних рецептів страв, які досить легко готувати, і при цьому слідувати жорстким вимогам дієти.

Капусняк з грибами

Інгредієнти:

  • курка для бульйону – 0,4 кг;
  • гриби (печериці) – 0,2 кг;
  • капуста – 0,2 кг;
  • помідор – 0,15 кг;
  • щавель – 0,1 кг;
  • цибуля ріпчаста – 0,03 кг;
  • кабачок – 0,35 кг;
  • масло для смаження (оливкова) – 0,02 кг

Хід приготування:


  • Частини курки для бульйону промити, звільнити від шкіри, скласти в каструлю, залити 5,5 л холодної води, поставити на вогонь.
  • Дати закипіти, зняти піну, зменшити вогонь. Варити 0,5 години.
  • Поки вариться бульйон, овочі помити. Кабачок почистити, звільнити від насіння, нарізати тонкими півкільцями. Помідор обдати окропом, зняти шкірку і нарізати дрібними кубиками.
  • На розігріту сковороду викласти гриби і цибулю. Обсмажувати на вогні середньої інтенсивності близько 10 хвилин, перемішуючи.
  • Капусту, щавель нашаткувати.
  • Коли бульйон буде готовий, помістити в нього всі підготовлені овочі, збільшити інтенсивність вогню і дати закипіти. З
  • Потім поставити на вогонь мінімум і варити до 0,5 години.
  • За 5 хвилин до закінчення варіння додати в блюдо підготовлений заздалегідь помідор.
  • Можна посипати зеленню.
  • Вимкнути і дати настоятися під закритою кришкою ще 10-15 хвилин.

Суп з грибами

Інгредієнти:

  • курка (бажано філе) для бульйону – 0,25 кг;
  • гриби – 0,1 кг;
  • болгарський перець – 0,06 кг;
  • зелень – 0,02 кг

Хід приготування:


  • Філе помити, скласти в 3 літрову каструлю.
  • Залити холодною водою, поставити на максимальній потужності вогонь.
  • Коли бульйон почне вирувати (до інтенсивного закипання), зняти шумівкою піну.
  • Вогонь до мінімуму зменшити.
  • Поки вариться бульйон (близько 0,5 години), підготувати овочі.
  • Перець нашаткувати невеликими брусками.
  • Гриби обсмажувати протягом 10 хвилин на сковороді.
  • Після того як бульйон приготувався, додати перець і гриби.
  • Варити 20-25 хвилин на мінімальному вогні.
  • За 5 хвилин до закінчення варіння додати в суп зелень, накрити кришкою.
  • Дати постояти 10 хвилин.

Салат м’ясний

Інгредієнти:

  • свинина (або баранина) — 0,1 кг;
  • помідор — 0,08 кг;
  • цукіні — 0,1 кг;
  • листя салату — 0,05 кг;
  • масло для заправки (оливкова) — 0,015 кг

Хід приготування:


  • М’ясо помити, нарізати тонкими смужками.
  • Викласти на заздалегідь розігріту сковороду.
  • Смажити без масла, постійно перемішуючи, на вогні максимальної інтенсивності 10 хвилин.
  • Овочі промити, порізати брусочками.
  • Листя салату порвати на невеликі частини.
  • Змішати овочі та салат, зверху на отриману масу викласти приготоване м’ясо.
  • Зверху полити оливковою олією.
  • Можливо урізноманітнити рецепт додаванням невеликої кількості м’ясного бульйону, бальзамічного оцту або гірчиці.

Салат «Ніжний»

Інгредієнти:

  • яйця – 5 шт;
  • рибні консерви – 1 банка;
  • вершкове масло – 0,05 кг;
  • сир твердий – 0,2 кг;
  • майонез (домашній) – 0,2 кг.

Хід приготування:


  • Яйця відварити круто. Розділити на білки і жовтки, натерти на крупній тертці.
  • Сир також натерти крупно.
  • Форму для салату змастити тонким шаром майонезу.
  • Потім помістити зверху білок.
  • Наступний шар викласти з замороженого масла, натертого на крупній тертці.
  • Зверху сформувати шар з жовтка, потім сиру.
  • Рибу розім’яти виделкою і акуратно викласти зверху.
  • Кожен шар перемежовувати тонким шаром майонезу.
  • Топ салату посипати жовтком.
  • Можна прикрасити петрушкою.

Шашлик з курки

Інгредієнти:

  • філе курки – 0,5 кг;
  • гриби (бажано печериці) – 0,2 кг;
  • майонез – 0,3 кг;
  • кетчуп – 0,1 кг;
  • спеції (для шашлику) – 1 пакетик.

Хід приготування:


  • Філе промити і обсушити. Нарізати його кубиками 3*3 див.
  • Змішати в мисці майонез, спеції і кетчуп, потім помістити туди курку і гриби.
  • Прибрати заготовку в холодильник мінімум на 3-4 години.
  • Після того як курка з грибами замариновались, нанизати на дерев’яні шпажки.
  • Розігріти духовку до 220 градусів.
  • Помістити шашлик на підготовлену ґрати для гриля.
  • Під м’ясо підставити ємність, щоб не забруднити духова шафа, коли буде стікати соус.
  • Запікати від 40 хвилин до години.

Протипоказання

Як зазначалося раніше, Кремлівська дієта має ряд протипоказань.

Не можна її дотримуватися при:

  • вагітності і лактаційний період;
  • наявність великих фізичних навантажень;
  • віком до 21 року та після 70;
  • хронічних і гострих захворюваннях печінки і нирок;
  • часті розлади психічного стану;
  • післяопераційному періоді;
  • хронічних патологіях роботи серцево-судинної системи;
  • захворюваннях ШКТ;
  • всіх формах цукрового діабету;
  • авітамінозі.

Які результати обіцяє дієта?

Дана методика показана здоровим людям, що бажають позбутися від 10-15 кг зайвої ваги. Ця цифра цілком реальна, але все залежить від початкового ваги.

Принцип роботи «Кремлівки» влаштований так, що чим більше вага був до дотримання дієти, то тим більше його можна скинути при дотриманні цього стилю харчування.

Позитивний результат вже можна оцінити в кінці першого тижня. При беззастережному дотриманні правил Кремлівської дієти, втрата ваги у перші 10 днів може скласти до 5 кг. Не є фантастикою і цифра в 15 кг за місяць-півтора.

Підсумок

Кремлівська дієта – досить ефективна методика харчування, яка покликана позбавити людину від дискомфорту, пов’язаного із зайвою вагою. Єдиним головним вимогою (за умови відсутності протипоказань) цього виду безвуглеводної дієти є абсолютне дотримання правил і принципів харчування.

Оцінити позитивну динаміку дотримання «Кремлівки» допоможе ведення щоденника, в якому будуть вказані щотижневі заміри ваги і обсягів. Худнути смачно і швидко цілком можливо!

Відгуки

Пропонуємо Вашій увазі кілька відгуків схудлих за допомогою Кремлівської дієти:

 

1 зірка2 зірки3 зірки4 зірки5 зірок (58 оцінок, середня: 5,00 з 5)
Loading...

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *