Меню білкової дієти на тиждень і 14 днів: відгуки, рецепти та результати

Білкова дієта на тиждень і 14 днів: що їсти, щоб швидко схуднути?

Сучасні фахівці вважають, що білкова дієта на тиждень — один з найбільш результативних варіантів боротьби з ненависними жировими складками. У меню за такою методикою включається як білкова їжа, так і страви, що містять велику кількість інших необхідних організму поживних елементів.

Це робить дотримання дієти простим. Ця програма – кращий варіант для тих, хто любить добре поїсти. Її принципи дозволяють людині відчувати себе ситим, повним сил і енергії.

Схуднути на 24 кг за місяць: думка лікарів-дієтологів

Популярна думка про те, що схуднути швидко і на багато неможливо - міцно засіло в головах сучасних людей. І хоча це твердження застаріло ще на початку 2000-х років, більшість досі вірить, що для схуднення не існує інших способів крім дієт і позамежних фізичних навантажень.

Але дослідження в області зниження ваги не стоять на місці. Одне з глобальних відкриттів останніх років - Eco Slim, дійсно творить справжні чудеса!

Редакція опитала 8 лікарів дієтологів з багаторічним досвідом і всі в один голос заявили, що вже давно рекомендують Eco Slim як безпечний засіб для самостійного зниження ваги.

Ємельяненко М.Ю. Дієтолог-ендокринолог
(Досвід роботи: більше 30 років)

Вплив сучасної масової культури зобов'язує жінок добре виглядати. Лікарі, в свою чергу, підтверджують - повнота не є нормальним станом здорового організму. Худнути треба, і якщо немає до того особливих показань, ви цілком можете худнути самостійно, без участі дієтолога. Сучасні препарати для схуднення повністю безпечні для домашнього застосування, і при цьому мають високу ефективність.

Я рекомендую своїм клієнтам Еco Slim, він настільки прискорює процеси метаболізму, що пацієнти буквально худнуть на очах. Кілька років тому були закінчені клінічні випробування і остаточно підтверджено, що Еco Slim не має жодного побічного ефекту.

Осипова Е.М. Жіночий Лікар-дієтолог
(Досвід роботи: 11 років)

Найбільший ефект Eco Slim діє на жінок старше 30-32 років. Спорт і дієти в цьому віці вже не дають відчутного результату або цей результат не постійний.

Щоденний прийом Eco Slim активізує всі обмінні процеси організму і дозволяє жінкам худнути до 7-10 кг за тиждень.

Гавриленко О.А. Лікар-ендокринолог
(Досвід роботи: більше 30 років)

Те що Eco Slim дозволяє швидко худнути, на 7-10 кг в тиждень, уже давно доведений факт. Але зовсім недавно було зроблено ще одне відкриття. Виявилося, що цей засіб є відмінною профілактикою захворювань шлунково-кишкового тракту і чудово очищає організм від токсичних речовин, негативний вплив яких краде у нас молодість, красу і здоров'я. Це дуже актуальна проблема для жителів міст.

На питання "Чи реально схуднути на 20 кг за місяць, використовуючи Eco Slim?" всі лікарі відповіли однозначно: "ТАК, реально."

У практиці доктора Ємельяненко були випадки схуднення на 30 і більше кілограм за місяць!

Eco Slim - це найпотужніший жиросжигатель на сьогоднішній день.

Ефект: - 7-23 кг за 30 днів

Мінуси: немає

Спосіб застосування Eco Slim:
1 таблетку розвести в склянці чистої води. Приймати 3-4 рази на день за півгодини до їди.

На нашому сайті представлений справжній Eco Slim для схуднення і профілактики ожиріння у жінок. Цей продукт має всі необхідні сертифікати і перевірений на ефективність. За місяць використання можна схуднути на 7-23 кг.

Сподіваємося тепер Ви не будете жертвами стереотипів, а будете крокувати в ногу з часом і використовувати найсучасніші методи для схуднення.

 

 

Білкова дієта краще всього підійде тим, хто хоче бачити в своєму раціоні м’ясо та інші продукти тваринного походження. Методика розрахована на харчуванні білковою їжею і забороняє споживати вуглеводні продукти.

Суть дієти

Принцип створення стресових умов для організму – основа для білкової дієти. Це відбувається в результаті надмірного насичення білковою їжею і гострої нестачі вуглеводів. Результат – енергетичний голод.

Людському організму з метою підтримки активної життєдіяльності доводиться витрачати відстрочені резерви. Джерело останніх – це м’язові волокна і жирові клітини.

Розставання з ненависними сантиметрами на тілі здійснюється поступово. З початку з тканини звільняються від надлишку рідини, а після цього відбувається витрачання запасів.

Обсяг споживаних порцій буде менше звичного, але за рахунок значної тривалості часу, необхідного на засвоєння їжі, відчуття голоду не буде гнітючим.

Правила дотримання

Без дотримання ряду правил білкова дієта не втрачає весь свій сенс.

До таких відносяться наступні аспекти:

  • вибір продуктів здійснюється за принципом утримання мінімального кількості жиру;
  • переліки дозволених (білкових) і заборонених продуктів є обов’язковими до дотримання;
  • харчування при білковій дієті відбувається з урахуванням вироблених правил (описано нижче).

Варіанти білкової дієти

Варіацій розглянутої методики зустрічається багато. Найбільш ефективними та популярними є:

Білково-овочева

Ця методика зводиться до почергового включення в раціон білкових продуктів і овочів.

Її оптимальна тривалість – 7 днів. Передбачуване зниження маси тіла – до 7 кг.

Вітамінно-білкова


Такий підхід до боротьби із зайвими сантиметрами є розширенням попереднього варіанту.

Він являє собою найбільш щадний спосіб побороти жирові відкладення.

При ньому передбачається вживання білкової їжі. Як доповнення в значній кількості можливе включення в раціон овочів і фруктів.

Білково-вуглеводна


Методика часто використовується для виходу з білкової дієти з метою зберегти отриманий ефект.

Вона припускає більш збалансований раціон, якого можна дотримуватися понад 14 днів.

В її основі лежить таке чергування: день білкового харчування, день вуглеводного. При цьому вуглеводи повинні бути переважно складними.

Білкова дієта для вагітних


Головна мета білкової методики для даної категорії населення є покриття зрослі потреби жінки в білках під впливом внутрішньоутробного розвитку плода.

Також знижується ймовірність надмірного набору ваги. Суворі обмеження в даному випадку протипоказані.

Все ґрунтується на нормах правильного харчування, плюс заміна частини вуглеводної їжі білкової.

Білкова дієта П’єра Дюкана


Такий підхід (на думку більшості дієтологів) є найбільш коректним. В основі лежить правильне харчування і фізична активність.

Ніяких виснажливих голодувань, кризи сил, контролю кількості з’їдених калорій. А тільки постійний розумний контроль за собою.

Адекватні рекомендації щодо варіанту, який підійде конкретної особистості, не зможе зробити навіть самий досвідчений і кваліфікований дієтолог. Так як для цього потрібно не тільки детально вивчити особливості організму і способу життя, але і передбачити рівень наполегливості й вимогливості до себе.

Всі розглянуті методики білкової дієти передбачають дотримання однакових правил та рекомендацій щодо:

  • дробности і регулярності прийомів їжі;
  • необхідність ведення фізично активного способу життя;
  • задоволення потреби в рідині;
  • доцільність доповнення вітамінними комплексами.

Відмінності криються в пропонованому раціоні і строгості щодо підрахунку споживаного білка.

Роль білків для організму

Білки для людського організму:

  • є фундаментом освіти клітин, тканин, кісток;
  • впливають на засвоюваність вуглеводів, жирів і різних поживних речовин;
  • підтримують нормальну працездатність гормональної системи;
  • сприяють підвищенню імунного захисту організму;
  • беруть участь у боротьбі з токсинами і шлаками.

Білки не накопичуються в людському організмі.

Добова потреба в білку

Найбільшу потребу в білку організм відчуває після нічного сну і після фізичної активності.

На норми потреби організму в білках впливає кілька чинників:

  • підлога;
  • вік;
  • маси тіла;
  • фізична активність;
  • розумова активність;
  • наявність нервових переживань та інші.

Середні показники з розрахунку на один кілограм ваги людини закріплені на таких позначках: 1,2 м при легких фізичних навантаженнях і не менше 1,5 м при підвищених навантаженнях.

Продукти

Основою високої ефективності будь-якої дієти є правильне меню. Для його складання необхідно розуміти, які продукти можливо використовувати (в даному випадку білкові), а які ні.

Дозволені

Білкова дієта передбачає побудову раціону на базі наступних продуктів:


  • нежирна риба;
  • серце і печінка тварин;
  • м’ясо курки та індички, яловичина, телятина, нежирна свинина;
  • морепродукти;
  • овочі: огірки, капуста, помідори, селера (останній активізує спалювання жиру);
  • молочні продукти з незначним рівнем жирності;
  • фрукти: зелені яблука, цитрусові;
  • яйця;
  • у малих кількостях сало, ковбасні вироби;
  • зелень;
  • оливкова олія;
  • кориця (сприяє виведенню шлаків і токсинів, підвищує швидкість спалювання жирів);
  • гречана і вівсяна крупи.

Заборонені

Категорично заборонено включення в раціон продуктів, таких, як:


  • шоколад;
  • різні консервації;
  • борошняні вироби (і солодкі, і немає);
  • напівфабрикати і фастфуд (їх слід в принципі виключити з раціону);
  • солодкі фрукти (особливо банани і виноград з-за їх високої калорійності);
  • кондитерські вироби;
  • кукурудзяна крупа, бобові, горох, картопля (це обумовлено високим вмістом такого елемента, як і крохмалю);
  • зернові культури;
  • буряк (характеризуються підвищеним вмістом цукру);
  • газовані напої;
  • цукор і його замінники;
  • покупні соки на основі фруктів;
  • макаронні вироби;
  • вершкове масло;
  • страви, приготовані шляхом обсмажування на смальці;
  • гарніри.

Меню

Запропоноване білкове меню є прикладом. Його можна видозмінювати з урахуванням дозволених та заборонених до вживання продуктів.

Рибу, субпродукти і всі види м’яса готуються одним з наступних способів:

  • на пару (найбільш соковитими страви виходять з використанням електричної пароварки, однак можливе використання металевого друшляка і звичайній каструлі);
  • в духовій шафі (доцільно використання фольги для запобігання сухості м’яса; можливо додавати різні овочі або лимон до риби);
  • шляхом варіння.

Основні правила приготування:

  • Забороняється використання цукру навіть у незначних обсягах. Застосування солі слід мінімізувати. Це пов’язано з тим, що вона гальмує виведення рідини.
  • Всі кисломолочні продукти повинні бути виключно знежиреними. При їх виборі перевагу слід віддавати продуктів домашнього приготування.
  • Крупи всі відварюють на воді. Обсяг порції в розписаних нижче меню – 150 грам. У разі приготування вівсянки можливе використання незначного обсягу меду.
  • Котлети готуються з будь-якого дозволеного виду м’яса. Можна додати цибулю, часник, яйце. Блюдо доводиться до стану готовності на пару. Від прожарювання бажано відмовитися в цілому. Це стосується і інших страв.
  • В якості заправки для різних салатів використовують сметану або рослинні масла. Останні повинні бути гарантованої якості, так як на полицях супермаркетів досить часто зустрічається пальмова олія. Включення останнього в раціон протипоказано.

На 7 днів

Докладне меню на тиждень:

День
Меню

1
Сніданок: вівсянка, морква

Обід: дві середні котлети, салат

Полудень: йогурт

Вечеря: риба – 140 г

2
Сніданок: одне зварене круто яйце, огірок, сік з цитрусових

Обід: телятина – 120 г, помідор

Полудень: яблука печене

Вечеря: салат, рис

3
Сніданок: дві середні котлети, гречка, чай

Обід: телятина – 120 г, салат

Полуденок: зелене яблуко

Вечеря: жменю горіхів

4
Сніданок: печінка – 120 г, салат, чай

Обід: суп з овочів – 220 г

Полудень: один апельсин

Вечеря: філе курки – 120 г, помідор

5
Сніданок: гречка, овочі свіжі

Обід: риба – 140 г

Вечеря: відварені овочі – 200 г

Полуденок: зелене яблуко, омлет з двох яєць

6
Сніданок: рис, грейпфрут

Обід: суп з овочів – 220 г

Вечеря: дві середні котлети

Полудень:йогурт

7
Сніданок: вівсянка – 200 г, чай

Обід: телятина – 120 г, рис

Полуденок: зелене яблуко

Вечеря: гречка, салат

14 днів

День
Меню

1
Сніданок: вівсянка, сік з цитрусових

Полуденок: печене яблуко

Обід: філе курки – 120 г, гречка

Вечеря: печінка – 120 г, огірок

2
Сніданок: омлет з двох яєць, гречкаОбід: суп з овочів – 220 г

Полуденок: грейпфрут, помідор

Вечеря: дві середні котлети, рис

3
Сніданок: вівсянка – 200 г

Обід: риба – 120 г, рис

Полуденок: морква, апельсин

Вечеря: телятина – 120 г, салат

4
Сніданок: вівсянка – 200 г, чай

Обід: телятина – 120 г, рис

Полуденок: омлет з двох яєць

Вечеря: риба – 140 г

5
Сніданок: гречка — 150 г, чай

Обід: риба – 120 г, гречка

Полуденок: жменю горіхів, морква

Вечеря: відварені овочі – 200 г

6
Сніданок: рис, огірок

Обід: суп з овочів – 220 г

Полуденок: жменю горіхів,чай

Вечеря: два середніх котлети, салат

7
Сніданок: вівсянка — 200 г

Полуденок: зелене яблуко, кефір

Вечеря: риба – 120 г, гречка

Обід: суп з овочів – 220 г, огірок

8
Сніданок: гречка — 200 г, салат

Обід: риба – 140 г

Полуденок: печене яблуко

Вечеря:йогурт

9
Сніданок: вівсянка — 200 г

Обід: дві середні котлети, помідор

Вечеря: риба – 140 г, рис

Полуденок: моркву, кефір

10
Сніданок: одне зварене круто яйце, огірок

Обід: риба – 140 г, гречка

Полуденок: рис, огірок

Вечеря: печінка – 120 г, салат

11
Сніданок: гречка, салат

Обід: телятина – 120 г, рис

Полуденок: морква

Вечеря: рис та узвар

12
Сніданок: гречка

Вечеря: риба – 140 г, гречка

Обід: дві середні котлети, огірок

Полудень: йогурт, одне зелене яблуко

13
Сніданок: омлет і грейпфрут

Вечеря: риба – 140 г

Обід: курка – 120 г, помідор

Полудень:йогурт

14
Сніданок: гречка, помідор

Обід: дві середні котлети, салат

Полуденок: печене яблуко

Вечеря: риба – 140 г

Режим харчування при білковій дієті

Дрібність і регулярність харчування при виборі білкової методики є основоположними.

Обов’язковими для дотримання є наступні норми:

  • добове число прийомів їжі в межах від 5 до 6 разів;
  • проміжки між трапезами орієнтовно однакові;
  • між останнім прийомом їжі і сном від двох годин і більше.

Рецепти

Десерт «Райське яблучко»

Інгредієнти:

  • середнє яблуко;
  • знежирений сир – 2 столові ложки;
  • натуральний мед – 0,5 чайної ложки.

Приготування:


  • З яблука зрізати верхівку, акуратно вирізати з допомогою ножа середину.
  • Всередину вкласти сир, залити медом.
  • Накрити зрізаною верхівкою і помістити в духову шафу / мікрохвильовку.
  • Час приготування 10 хвилин.

Суп-пюре

Інгредієнти:

  • куряче філе – 200 г;
  • молоко – 80 мл;
  • шпинат – 200 г;
  • петрушка – 1 невеликий пучок;
  • яйце куряче – 1 шт.;
  • сіль, перець.

Приготування:


  • Куряче філе відварити у воді з додаванням спецій.
  • Витягнути м’ясо, замість нього додати нарізаний шпинат, довести до готовності.
  • Отриманий суп, м’ясо, кип’ячене молоко, відварене яйце поєднати і збити блендером.

Пиріг сирно-яблучний

Інгредієнти:

  • сир з незначним вмістом жирів – 0,5 кг;
  • яблуко – 2-3 шт.;
  • крохмаль – 60 г;
  • лимон – 2 шт.;
  • куряче яйце – 5 шт.

Приготування:


  • Видавити сік лимона.
  • Очистити яблуко від шкірки і середини. Нарізати його.
  • Поєднати яблука, кукурудзяний крохмаль, сир, сік лимона, жовтки двох яєць. Компоненти збити за допомогою блендера до однорідного стану.
  • Окремо збити до щільної піни п’ять білків.
  • Отримані суміші акуратно поєднати ложкою.
  • Намочити використовується ємність для запікання водою, помістити в неї отриманий крем.
  • Розігріти духовку до 180 градусів, помістити в нього блюдо, витримати 30 хвилин.

Запіканка з сиру

Інгредієнти:

  • сир – 200 г;
  • яєчні білки – з 6 яєць;
  • зелень (цибуля, кріп тощо за бажанням);
  • спеції (за бажанням).

Приготування:


  • Окремо збити блендером яєчні білки і сир із зеленню.
  • Отримане поєднати, додати спеції, акуратно перемішати ложкою.
  • Викласти суміш на деко або іншу ємність для запікання. Найкращим варіантом є силіконова форма.
  • Присипати залишками зелені. Запікати в духовій шафі при температурі 180 градусів 15-20 хвилин.

Білковий салат

Інгредієнти:

  • куряче яйце – 2 шт.;
  • огірок – 1 шт.;
  • куряче філе – 200 г;
  • капуста пекінська – 300 г;
  • йогурт з незначною жирністю (бажано домашнього приготування) – 100 г;
  • гірчиця – 1 столова ложка;
  • сік лимона;
  • сіль.

Приготування:

  • Відварити філе і яйця.
  • Приготувати соус для салату: поєднати і ретельно перемішати йогурт, гірчицю, сіль.
  • Нарізати кубиками огірок, яйця і філе, нашаткувати капусту.
  • Отриману суміш заправити соусом.

Суп «Ніжний» з рибою

Інгредієнти:

  • капуста цвітна – 220 г;
  • риба білого виду – 200 г;
  • цибуля червоний – маленька голівка або ½ великий;
  • сік лимона (не обов’язково);
  • сіль, перець.

Приготування:


  • Нарізати наступні інгредієнти: капусту – дрібними шматочками, рибу – великими, цибулю – тонкими півкільцями.
  • Поєднати складові.
  • Додати воду і спеції.
  • Варити третину години після закипання.
  • Перед подачею можна доповнити блюдо лимонним соком.

Окрошка

Інгредієнти:

  • куряче філе (попередньо відварене) – 100 г;
  • невеликий консервований огірок – 1 шт.;
  • будь-яка зелень;
  • яйце (попередньо відварене) – 1 шт.;
  • редис – пара плодів;
  • кефір з мінімальною часткою жирів – 220 мл;
  • мінеральна вода без газів – 1000 мл;
  • винний оцет – 1/3 столової ложки.

Приготування:


  • Всі вищевказані інгредієнти дрібно подрібнити.
  • Це можна зробити шляхом дрібної нарізки або з допомогою терки (в залежності від уподобань).
  • Отриману суміш залити рідиною.
  • Додати винний оцет.

Запечена яловичина

Інгредієнти:

  • молода яловичина – 550 г;
  • рослинна олія (бажано оливкова) – 1 столова ложка;
  • спеції.

Приготування:


  • М’ясо нарізати на шматки товщиною приблизно 2 див.
  • Натерти сумішшю з оливкової олії та спецій.
  • Маринувати мінімум 1 годину.
  • Злегка обсмажити без додавання олії.
  • Загорнути у фольгу.
  • Запікати в духовій шафі 45-50 хвилин (температура 180-200 градусів).

Сирний десерт

Інгредієнти:

  • сир з мінімальним відсотком жирів – 220 г;
  • апельсин – 0,5 шт.;
  • одне яблуко;
  • ванілін.

Приготування:


  • Очистити яблуко і апельсин.
  • Поєднати фрукти і сир.
  • Збити блендером.
  • Помістити в морозильну камеру на 30 хвилин.
  • Для більш естетичного вигляду страви можна використовувати різноманітні форми.
  • Прикрасити за бажанням.

Телятина з томатами

Інгредієнти:

  • телятина – 0,250 кг;
  • баклажани – 150 г;
  • томати – 220 г;
  • часник – 1 зубчик;
  • петрушка – маленький пучок.

Приготування:


  • Баклажани, нарізані кільцями, замочити у воді з додаванням щіпки солі.
  • Зняти шкірку з помідорів. Для цього зробити на них хрестоподібні надрізи, обдати спочатку окропом, потім холодною водою.
  • Подрібнити петрушку і часник.
  • Нарізати помідори кільцями, покласти в каструлю, додати петрушку і часник. Ввести воду, закип’ятити, додати баклажани. Тушкувати на мінімальному вогні 30 хвилин.
  • Половину приготованих овочів викласти на дно дека або будь-якої іншої ємності для запікання. Зверху розмістити нарізану кубиками телятину. Останній шар – овочі, що залишилися. Запікати протягом 25 хвилин.

Плюси і мінуси

Незаперечними достоїнствами білкової дієти для боротьби з ненависними сантиметрами є наступні аспекти:

  • за один тиждень масу тіла можливо знизити на 5 кг;
  • передбачуваний білковий раціон забезпечує різноманітне харчування;
  • для перетравлення білків потрібно орієнтовно 4 год, що не перевищує тривалість перерв між трапезами (це забезпечує постійне відчуття ситості);
  • додатковими бонусами білкової дієти є поліпшення стану шкіри, нормалізація працездатності імунної системи, зменшення целюліту, виключення безсоння;
  • з білковими продуктами організм отримує достатнє харчування для паралельного заняття спортом (худне менше відчуває втому);
  • ймовірність повернення до початкового вазі після білкової дієти не велика;
  • надходять живильні речовини виключають фізичне безсилля, млявість.

Список недоліків білкової методики складається з наступних аспектів:

  • продукти, до складу яких входить надлишковий вміст білка, надають підвищене навантаження на нирки;
  • неповноцінне харчування є джерелом дисбалансу необхідних в організмі вітамінів і мінералів, що негативно впливає на стан здоров’я (проблема вирішується за рахунок полівітамінних препаратів);
  • при відсутності рясного пиття і в результаті відмови від фруктів і овочів можливий розвиток зневоднення;
  • тривале або повторне використання білкової дієти впливає на здоров’я кишечника і печінки;
  • розпад білкових сполук супроводжується отриманням азоту, останній затримується в сечостатевій системі і здатний створити у жінок проблеми при зачатті;
  • одним з правил розглянутої методики схуднення є регулярні вживання їжі, що часто неможливо через трудової зайнятості.

Протипоказання

Білкова дієта досить добре переноситься, однак ряд протипоказань у неї є:

  • малорухливий спосіб життя (білок здатний впливати на збільшення згортання крові, підвищуючи цим ймовірність утворення тромбів);
  • порушення здорового функціонування печінки, шлунка, нирок, кишечника (це пов’язано з підвищеним навантаженням на них під впливом білкової дієти);
  • вагітність, період лактації (винятки можливі, якщо мова йде про щадною білкової дієти для вагітних);
  • захворювання серця;
  • хронічні захворювання суглобів.

Тривалість білкової дієти

Максимально можлива тривалість білкової методики схуднення – 14 днів.

Проте, досвідчені дієтологи (з метою мінімізувати ймовірність розвитку небажаних наслідків) рекомендують зупинятися на 7-10 днями. Це пов’язано з тим, що всі плюси білкової схеми не роблять пропонований раціон збалансованим.

Обмежений потрапляння в організм ряду необхідних вітамінів і мінералів позначається на функціонуванні окремих органів, систем і на здоров’я організму в цілому.

У ряді випадків можливо прояв загального занепаду сил, апатії, з якими легко впоратися після повернення до звичайного режиму. Однак рідкісні випадки прояви серйозних недуг після застосування розглянутої методики закликають до відповідальності перед своїм організмом.

Повторне проведення

Тривале дотримання білковій дієті спочатку сприяє виведенню шлаків і токсинів, а потім призводить до вимивання кальцію. Даний хімічний елемент впливає на стан зубів і кісток, на функціонування нервової системи, на роботу м’язової системи і так далі.

Повторення методики можливо мінімум через 6 місяців, оптимальний інтервалом є 1 рік.

Результати, які обіцяє дієта

Середній показник втрати ваги в результаті білкової дієти при семиденнім курсі відзначений на 5 кг. Відповідно за 14 днів реально знизити вагу на 10 кг

Отриманий ефект білкової методики залежить від таких факторів, як:

  • індивідуальні особливості організму;
  • початковий вага;
  • строгість дотримання всіх правил і рекомендацій;
  • тривалість курсу;
  • спосіб життя (ступінь активності);
  • посилене заняття спортом.

Рекомендації щодо дотримання дієти

Підвищити результативність білкової дієти, і знизити ймовірність негативних наслідків можна шляхом дотримання таких рекомендацій:


  • рясне питво (2 літра чистої негазованої води в добу);
  • повна відмова від вживання напоїв, що містять алкоголь;
  • ведення підрахунку добового споживання білка (коригування меню залежно від індивідуальної потреби);
  • обов’язкові фізичні навантаження (бажано у вигляді заняття спортом);
  • паралельний прийом полівітамінних комплексів.

Як правильно вийти з білкової дієти?

Перехід до звичайного способу життя і харчування слід здійснювати поступово.

З цією метою треба виконувати наступні норми:

  • продовжувати займатися спортом мінімум 14 днів після закінчення білкової дієти;
  • до звичного меню повертатися поетапно;
  • необхідно поступово збільшувати порції.

Для закріплення результату білкової методики необхідно постійно дотримуватися рекомендацій:

  • контролювати вживання солодощів, кондитерських і борошняних виробів;
  • відмовитися від фастфудів, напівфабрикатів, покупних майонезів і кетчупів;
  • переважно готувати страви шляхом варіння, запікання і на пару;
  • денний раціон ділити на часті невеликі порції;
  • продовжувати організовувати свій спосіб життя з точки зору фізичної активності.

На словах білкова дієта здається простою і ефективною. Однак насправді все набагато складніше. Це процес складної роботи над собою довжиною в 7-14 днів. Від того, наскільки сумлінно виконуються всі вимоги та рекомендації, залежить успіх усієї методики.

Відгуки

Нижче представлені відгуки людей, схудлих за допомогою даної методики:



1 зірка2 зірки3 зірки4 зірки5 зірок (58 оцінок, середня: 5,00 з 5)
Loading...

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *