Легкі салати на Новий рік 2020: рецепти з фото, прості (низькокалорійні)

 

Легкі салати на Новий рік 2019: низькокалорійні рецепти з фото

 

Зміст []

  • Салат з буряком, чорносливом і курячим м’ясом
  • Салат «Захват
  • Салат «Блондинка»
  • Салат «Неймовірний» без майонезу
  • Салат «Гранатовий браслет»
  • Салат з руколи і авокадо
  • Листковий салат з копченим курячим м’ясом

Салат з буряком, чорносливом і курячим м’ясом


Гарний і смачний салат з чорносливом і курячим м’ясом підійде як не можна краще до Новорічного столу! Оригінально прикрашений зеленню і вырезными яскравими овочами, буде чудовою добавкою до головних страв.

Інгредієнти:

• буряк червона – 2 шт.;
• чорнослив – 10 шт.;
• сир твердий – 200 гр.;
• морква – 2 шт.;
• сіль, перець – за смаком;
• яйце куряче – 3 шт.;
• майонез або сметана – 150 гр.

Приготування:

1. Буряк, моркву миємо і кладемо разом з яйцями в каструлю і варимо до готовності. Очищену буряк натираємо на середній тертці. Солимо, промазуємо майонезним соусом.


2. Чорнослив миємо, ріжемо на обробній дошці на дрібні шматочки. І викладаємо на буряки наступним шаром, промазуємо майонезним соусом.

3. Готову моркву очищаємо, натираємо на середній тертці, і викладаємо моркву наступним шаром. Промазуємо майонезним соусом.


4. На морквяний шар кладемо протерті на дрібній тертці білки. Промазуємо майонезним соусом. На шар яєчних білків, викладаємо натерту на дрібній тертці сир, промазуємо майонезним соусом. Краще брати тверді сорти сиру.


5. Завершальним шаром будуть яєчні жовтки їх можна протерти на дрібній тертці або просто розім’яти виделкою. Яєчні жовтки додадуть салату ніжність і легкість.


6. Далі, необхідно очистити край тарілки від непотрібних крапельок майонезного соусу. Це можна зробити паперовим рушником.


7. Тепер прикрашаємо салат. Для цього, дуже тоненько нарізаємо кружечками моркву, ложем внапуск кола один на одного і звертаємо рулетом.



Коли викладемо на салат, вийде квіточка. У центр квітки необхідно покласти крапельку майонезу, або вишеньку, горішки або що там у вас є? По краю тарілки необхідно покласти пелюстки кропу. Покрокове приготування покаже рецепт з фото.

Рада! Салат можна подавати як окрему страву, або ж зробити його міні-порціях, таким чином, по порції для кожного гостя окремо.

Салат «Захват


Листковий салат “Захват” відрізняється не тільки неперевершеним смаком, але досить швидким приготуванням. Маючи інгредієнти для приготування в холодильнику, його можна зібрати в будь-який момент.

Інгредієнти:

• свіжий помідор (великий) – 1 шт.;
• мариновані гриби (печериці) – 150 г;
• густий майонез – 220 г;
• окорочок курячий (відварити) – 1 шт.;
• твердий сир – 150 г;
• свіже яблуко (солодких сортів) – 1 шт.;
• свіжий кріп.

Приготування:

1. У киплячій підсоленій воді відварюємо куряче стегно.


2. Потім трохи охолоджуємо, відокремлюємо м’ясо і нарізаємо його маленькими шматочками.


3. Вимите яблуко очищаємо від шкірки і натираємо на тертці (краще взяти велику, щоб не виділилося багато соку).


4. Мариновані печериці нарізаємо тонкими пластинами.


5. Твердий сир натираємо на середню терку.


6. Вимитий свіжий помідор нарізаємо гострим ножем на маленькі кубики.


7. Тепер беремо салатник або глибоку тарілку і на дно викладаємо шматочки курки. Далі, змащуємо майонезом і викладаємо рівним шаром пластинки грибів. Робимо майонезну сіточку і укладаємо натерте яблуко. Потім знову трохи майонезу і викладаємо шар сиру. Знову змащуємо майонезом і по всій поверхні салату розсипаємо кубики помідора.

Салат «Блондинка»


Для приготування надзвичайно смачного салату «Блондинка» необхідні продукти, які ви завжди можете знайти у своєму холодильнику. Він підійде як для будь-якого святкового заходу, так і для того, щоб просто зробити приємне своїм близьким і нагодувати їх простим і смачним блюдом без яєць.

Інгредієнти:

• помідори – 4 шт.;
• варена ковбаса – 150 гр;
• твердий сир – 150 гр.;
• великий картопля – 3 шт.;
• майонез – 150-200 гр. в залежності від консистенції;
• часник – 1 зубчик;
• соняшникова олія (знадобиться для смаження картоплі).

Приготування:

1. Почистити картоплю, помити і натерти на тертці (використовуємо в даному випадку корейський варіант терки). Потім ретельно промити в друшляку, після чого викласти на кухонний рушник і повністю просушити.


2. Просушену суху картоплю необхідно обсмажити в соняшниковій олії (знадобиться велика кількість), потім з допомогою шумівки потрібно викласти картоплю на серветку, яка вбере жир.


3. Нарізаємо помідори кільцями і викладаємо їх одним шаром на тарілку.


4. Далі, потрібно змішати 2 ложки майонез з подрібненим часником. Вийшов соус, яким необхідно змастити шар помідорів.


5. На наступному етапі нарізаємо соломкою ковбасу, після чого потрібно викласти її на томати. Потім варто зробити сітку з майонезу.


6. Сир натираємо на тертці і наступним шаром викладаємо на ковбасу, після чого знову робимо сітку з майонезу.


7. Завершальним дією послужить викладка смаженої картоплі, причому змащувати його не потрібно. Переглянувши рецепти з фото, буде більш зрозуміло, як повинен виглядати сала на фініші.

Даємо салату постояти і вбратися приблизно 30 хвилин. Потім можете пригощати своїх гостей, рідних смачним і цікавим салатиком з смаженою картоплею.

Салат «Неймовірний» без майонезу


Даний салат багато готують з майонезом, але випробувавши варіант з соєвого заправкою і свіжим кабачком, ви напевно відмовтеся від звичного варіанту. Заміна інгредієнтів не зіпсує смак страви, а навіть додасть корисності.

Інгредієнти:

• яйця – 3 шт.;
• куряча грудка – 1 шт.;
• свіжі огірки – 2 шт.;
• кабачок невеликий – 1/4 шт.;
• цибулина – 1 шт.;
• зелений салат – 3-4 листочка;

Для заправки:

• 3 ст. л. рослинного масла
• 3 ст. л. соєвого соусу
• 2-3 зубчики часнику
• сіль і перець — за смаком.

Приготування:

1. В першу чергу, готуємо яєчні млинці. У миску вбиваємо одне яйце, підсолюємо і трохи збиваємо віночком, так щоб білок з жовтком зійшовся в однорідну консистенцію. Виливаємо на розпечену сковороду і печемо звичайні млинці. Поки печемо перший, готуємо друге яйце аналогічно. Потім третє. У підсумку вийшло 3 млинчика.
2. Курячу грудку ріжемо або розбираємо на волокна. Огірки і кабачки ріжемо тонкою соломкою.
3. Остиглі млинці складаємо один на одного і подрібнюємо у вигляді невеликих смужок, як показано на фото.
4. Ріпчасту цибулю ріжемо півкільцями, листя салату можна порізати, можна порвати.
5. Складаємо всі інгредієнти в одну миску.
6. Масло, соєвий соус і часник змішуємо в пропорціях і ретельно перемішуємо.
7. Заправляємо салат і даємо охолонути і настоятися.

Салат «Гранатовий браслет»


Салат «Гранатовий браслет» давно став популярним рецептом для святкового столу. Салат отримав свою назву за рахунок форми у вигляді кільця всипаного зернами граната.

Інгредієнти:

• картопля – 3 шт.;
• буряк 2 шт.;
• цибуля – 2-3 шт.;
• гранат – 1 шт.;
• філе куряче – 300 гр.;
• горіхи волоські очищені – 50 гр.;
• майонез;
• сіль.

Приготування:

1. У підсоленій воді зваріть куряче м’ясо. Остудіть філе і дрібно наріжте його.


2. Відваріть буряк натріть на дрібній тертці.


3. Картоплю відваріть і також подрібніть за допомогою терки.


4. Наріжте дрібно цибулю, потім обсмажте на сковороді. Для обсмажування використовуйте трохи рослинного масла. Продовжуйте обсмажувати цибулю до того моменту, поки він не придбає золотавий колір.

5. Нарізане куряче філе, додайте в сковороду до цибулі і продовжуйте обсмажувати. Час від часу помішуйте суміш. Час приготування не більше 10 хвилин.


6. Волоські горіхи подрібніть за допомогою блендера. Можна скористатися для подрібнення звичайним ножем.


7. Змішайте подрібнені горіхи і натерту буряк. Отриману масу трохи посоліть.

8. Починайте формувати салат, для цього візьміть велику плоску тарілку, в центр якої поставте склянку. Першим шаром навколо склянки викладіть картоплю і змастіть майонезом.


9. Слідом йде шар з обсмаженого з цибулею курячого філе. Не забудьте це шар завершити майонезом.


10. Третій шар: буряк з горіхами. Здобріть зверху шар соусом.


11. Завершальний шар з граната. Зерна викладайте так, щоб вкрити ними всю поверхню салату.


12. У самому кінці приготування обережно приберіть склянку так, щоб не пошкодити форму салату.

Рада! Якщо вас бентежать гранатові кісточки, можна знайти в продажу вже очищені зерна граната або замість нього можна використовувати ягоди брусниці.

Салат з руколи і авокадо


Італійська кухня, є однією з найбільш правильних. Слід зазначити, що цей титул заслужений. В італійській кухні використовуються тільки самі корисні інгредієнти, які в той же час є поживними.


Інгредієнти:

• рукола – 200 гр.;
• авокадо – 1 шт.;
• помідори черрі – близько 100 гр.;
• оливкова олія – 2-3 ст. л.;
• оцет бальзамічний – 1 ч. л. (можна замінити кремоподібним);
• сіль і перець – за смаком.

Приготування:

1. Промиваємо рукколу і викладаємо в глибокий салатник.
2. Тепер авокадо. Вимиваємо і чистимо. Після чого, нарізаємо на дрібні шматочки.
3. Готуємо помідори. Помиємо і поділимо акуратно на 4 частини. Залежно від розміру ваших помідорів, можна ділити навпіл.
4. А зараз, необхідно додати до руколі авокадо і помідори. Коли всі інгредієнти опиняться в салатнику, акуратно перемішуємо їх.
5. Приймемось за готування заправки. Беремо оливкова олія і змішуємо з бальзамічним оцтом або кремом. За смаком додаємо туди спецій і розмішуємо.
6. Поливаємо заправкою готовий салат.

Листковий салат з копченим курячим м’ясом


Такий незвичайний салат виглядає дуже ошатно, тому його рекомендується подавати до святкового столу. Цей рецепт зовсім не низькокалорійний новорічний салат, тому будьте обережні.

Інгредієнти:

• пір’я зеленого лука – 5 шт.;
• копчене куряче філе – 300 гр.;
• морква – 3 шт.;
• сир «Едам» – 300 гр.;
• гілочки свіжого кропу – 5-6 шт.;
• бульби картоплі – 4 шт.;
• оливковий майонез – за смаком;
• свіжий огірок – 2 шт.;
• яйця курячі – 3 шт.


Приготування:

1. Промити картопляні бульби, відварити їх в мундирі до м’якості, потім перекласти картоплю на блюдо, охолодити і почистити, після нарізати маленькими кубиками.
2. Відварити курячі яйця і очистити шкаралупу, потім відокремити жовтки від білків і дрібно натерти. Після цього порубати яєчні білки, потім натерти твердий сир, промити і подрібнити всю зелень.
3. Далі, нарізати маленькими кубиками копчене куряче м’ясо і свіжі огірки, дрібно натерти очищену моркву, після цього підготувати плоске блюдо і поставити на нього знімне сервірувальне кільце.
4. Шарами по черзі викласти всі інгредієнти: картопля, яєчні білки, куряче м’ясо, нарізані огірки, терту моркву, зелень і курячі жовтки.
5. Крім того, на кожен створений шар потрібно обов’язково наносити майонезну сітку. Після того як святковий листковий салат буде готовий, присипати його шаром тертого сиру, відправити на дві години в холодильник.
6. Прибрати сервірувальне кільце, а листковий салат з копченим курячим м’ясом подавати в охолодженому вигляді.


Сподіваємося на те, що дана добірка легких салатів на новий рік 2019 спростить вам підготовку до новорічного столу. Тут зібрані прості і смачні салати з майонезом і без, розписані покроково.

1 зірка2 зірки3 зірки4 зірки5 зірок (53 оцінок, середня: 5,00 з 5)
Loading...

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *