Користь морської капусти для схуднення

Морська капуста для схуднення – у чому користь?

Для оздоровлення організму та схуднення широко використовується водорість ламінарія або морська капуста. Це бура морська мешканка, яку добувають в холодних північних морях Далекого Сходу, деколи досягає в довжину 20 метрів. Звичайно, смак такий продукт має специфічний, зате користь морської капусти для схуднення очевидна і ми про це зараз розповімо. Вона багата на марганець, йодом, цинком, кобальтом, калієм, бромом, азотом, залізом. Особливо цінні в ній вітамін Д і В12, а також легко засвоювані полісахариди і фруктоза, поліненасичені жирні кислоти і інші біологічно активні речовини. Але з обережністю морську капусту варто вживати людям з порушеннями ендокринної системи, захворюваннями нирок і ШЛУНКОВО-кишкового тракту.

Морська капуста для схуднення – у чому користь?

Дієтологи знають, що калорійність ламінарії дуже мала. Вона покращує обмін речовин, надає загальнозміцнюючий, оздоровчий ефект, має тонізуючу дію, стимулює роботу мозку, підвищує фізичну активність і додає бадьорості, зменшує апетит. Вживати її можна в сухому, консервованому або свіжому вигляді.

Звичайно, в магазинах простіше знайти консервовану морську капусту, ніж свіжу або суху ламінарію в порошку. Морська капуста, поглинаючи рідина в шлунку, посилає сигнали про його насичення. Її мізерна калорійність дозволяє протягом 7-10 дн. скинути до 5 кг. Крім ламінарії можна вживати варені яйця, нежирне відварне м’ясо, трохи не крохмальних овочів.
Морська водорость — багате джерело йоду. Цей незамінний компонент необхідний для вироблення гормонів щитовидної залози, які впливають на правильний обмін речовин і відповідно стрункість фігури. В унікальний хімічний склад ламінарії входять альгінати, агар-агар і маніт. Перші інгредієнти виводять з організму холестерин, токсини, солі важких металів. Маніт сприяє травленню, поліпшує відтік жовчі.

Страви з морської капусти

Дуже корисний під час дієти салат з морською капустою і чорносливом. Заправляють її олією, цибулею і подрібненими горіхами. Свіжу морську капусту відварюють 30 хвилин.

Консервовану морську капусту деякі кухарі змішують з квашеною і додають шматочки відвареної картоплі, заправивши такий вітамінний салат рослинною олією. Також відмінний смак має салат з вареного яйця і морської капусти. Яйце пом’якшує яскравий і насичений смак водорості, і в результаті з’являється відмінна гастрономічна гармонія.

До консервованої морської капусти кулінари додають кукурудзу, свіжий огірок і помідори черрі. Не менш смачний і корисний салат з ламинарией і вареною квасолею. Його інгредієнти багаті білком, йодом, вітамінами. Додають в нього корейську моркву і заправляють крапелькою оливкової олії і кунжутним насінням.
Добре поєднується консервована морська капуста з редисом, крабовими паличками, зеленим яблуком, болгарським перцем, креветками, кальмарами та іншими морепродуктами. Такі поєднання в салатах мають гармонійний смак і дозволяють не тільки відновити вітамінний баланс, але і ефективно скинути зайву вагу.
Пропонуємо вам подивитися меню правильного харчування на кожен день для схуднення з рецептами. Обов’язково загляньте

1 зірка2 зірки3 зірки4 зірки5 зірок (71 оцінок, середня: 5,00 з 5)
Loading...

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *