Корисні властивості броколі для схуднення

Капуста броколі для схуднення

З усіх видів цвітної капусти велику популярність має брокколі. Ці щільні темно-зелені качани мають соковиту качан і продаються на ринках, і в супермаркетах. Корисні властивості брокколі ні скільки не поступаються властивостям яловичини, а також курячим яйцям. В капусті немає важких тваринних жирів і шкідливого холестерину, зате смак різноманітним стравам цей овоч надає вишуканий і витончений.

Корисні властивості броколі для схуднення

У різних країнах брокколі використовують в їжу не тільки в якості дієтичного корисного продукту, але і для профілактики раку, так як він включає в себе особливу речовину — анетолтритион, перешкоджає виникненню і поширенню метастазів. Ця зелена капуста містить клітковину, корисну для шлунка, травлення, а також обміну речовин, вона покращує стан волосся, шкіри, благотворно впливає на серце, судини і опорно-руховий апарат.

Цінний овоч містить магній, фосфор, калій, а також достатньо кальцію, цинку, марганцю, заліза і сірки плюс незамінні амінокислоти — лізин, валін, лейцин, триптофан, метіонін. За змістом вітаміну З брокколі випереджає навіть лимон. Дієтологи радять його в якості низькокалорійного продукту, що містить вітаміни К, В, РР, Тобто Цей природний вітамінний коктейль відновлює імунітет, попереджає сезонні простудні захворювання, весняний авітаміноз перешкоджає старінню організму і, звичайно ж, бореться із зайвими кілограмами. У 100 грамах свіжого брокколі міститься всього 28 кілокалорій. Заморожений овоч менш корисний, але здатний допомогти імунітету і стрункої фігури в зимовий час. Він має м’яке жовчогінну-проносне дію та попереджує виникнення таких захворювань, як виразка і рак шлунка, інсулінозалежний цукровий діабет і атеросклероз.

Важливо вибрати саме свіжий овоч. Качан брокколі повинен бути темно-зеленого, фіолетового або синього відтінку. Трохи зів’ялі в холодильнику суцвіття можна занурити у воду, і вони знову знайдуть соковитий апетитний вигляд. Насичений зелений колір брокколі надає хлорофіл, тому при додаванні цього продукту в салати, не варто використовувати сік лимона, щоб страва не знайшло брудно-сірий і неапетитний вигляд.

Броколі в дієтичному харчуванні – готуємо капусту правильно

Ця кольорова капуста володіє відмінним смаком в будь-якому вигляді, як приготована в пароварці або обсмажена в олії, так і варена і тушкована. Її додають в супи і різноманітні гарніри. Візьміть на замітку дієтичний суп з брокколі і курячою грудкою. У салатах свіжі подрібнені суцвіття чудово поєднуються з пекінською капустою, свіжим огірком і редискою. Дуже смачним виходить теплий салат з брокколі з морквою. Обсмажений на оливковій олії брокколі подають до всіляких каш і м’яса, включають в рагу, подають зі сметаною і сухариками.

Красивий дуже смачний омлет виходить, якщо залити капусту збитими яйцями і злегка підрум’янити на сковорідці. Суп-пюре з тертим сиром, подрібненим картоплею і суцвіттями брокколі рекомендують дієтологи всього світу. Додавши в нього ложечку вершків, моркву і трохи часнику можна домогтися ще більш насиченого і пікантного смаку. Сирої або варений зелений овоч максимально корисний, так як зберігає в собі більше мікроелементів і вітамінів.

Дієта з брокколі

Брокколі — ідеальний овоч для тих, що худнуть. Він надовго і швидко насичує організм і має негативну калорійність. А також миттєво усуває відчуття голоду. Приготовані на пару суцвіття цієї унікальної цвітної капусти замінять повноцінний обід чи вечерю і швидко вгамують апетит. Але дієту на брокколі не варто продовжувати більше 10 днів.

В перші дні дієти приготуйте порцію вареної, запеченої або тушкованою брокколі з іншими овочами. Доповніть її курячим бульйоном, нежирним м’ясом і несолодким чаєм. На третій і четвертий день на сніданок приготуйте тушкований брокколі з болгарським перцем або кабачком, заправлені чайн. лож. оливкової олії.

На обід підходить салат з помідором, вареними соковитими суцвіттями капусти, зеленню і часником. Запити все варто овочевим соком або не газованою водою. На вечерю приготуйте тушкований брокколі із знежиреним кефіром. В останні дні дієти тушкуйте або запікайте цвітну капусту з болгарським перцем, поєднуючи овочі з відвареної яловичиною або телятиною без спецій і солі. Дієтологи дозволяють комбінувати страви з брокколі вареними яйцями, курячим бульйоном, свіжими помідорами, житнім хлібом і томатним соком, а також сирої морквою, відвареної нежирної морською рибою і запечным картоплею.

1 зірка2 зірки3 зірки4 зірки5 зірок (70 оцінок, середня: 5,00 з 5)
Loading...

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *