Японська дієта на 14 днів: таблиця меню, відгуки і результати, фото

Японська дієта на 14 днів: таблиця меню та смачні рецепти

Японська дієта, незважаючи на свою назву, не має нічого спільного з Японією. Знайти автора дієти не представляється можливим – в Інтернеті блукає десяток різних версій. Однак це меню давно зарекомендувала свою ефективність: деякі втрачали на ній до 8 кг за один тиждень.

Суть японської дієти – в дотриманні малокалорійної меню протягом 1-2 тижнів. Продукти підібрані таким чином, щоб притупляти почуття голоду: білки в м’ясі і рибі добре насичують, об’ємні овочеві салати також швидко сприяють ситості.

Цікаво, що деякі пропонують на час суворого схуднення є паличками, вивчати японську літературу і послухати національну музику Японії. Певний сенс у цьому є – людина їсть паличками повільніше, ніж ложкою. Відповідно, насичення відбувається швидше, сходити за добавкою точно не захочеться!

Особливості японської дієти

  • Готове меню, вам не доведеться думати над раціоном.
  • Відсутність солі. Забороняється солити страви, можна використовувати спеції і некалорійні соуси (наприклад, соєвий соус).
  • Відсутність сніданку. Більшість днів на сніданок вам доведеться обмежитися чорним американо або еспресо, іноді до нього буде додаватися житній тост. Це правило йде врозріз з тим, що рекомендують дієтологи, зате дозволяє досягти швидкого результату.
  • 3 прийому їжі є оптимальним замість рекомендованих дієтологами 5-6.
  • З дозволених продуктів можна готувати овочеві салати і їсти їх у будь-якій кількості (без солі).
  • Щоранку вам доведеться пити американо або еспресо, але, якщо у вас непереносимість цього продукту, його можна замінити чаєм: чорним або зеленим.
  • Гарячий напій необхідний кожен вранці на «японці» — він додасть вам сил і притупить почуття голоду.

Продукти

Дозволені
Заборонені

  • риба будь-яких нежирних сортів;
  • варена яловичина без солі;
  • яйця відварити круто або пашот – на ваш розсуд;
  • капуста білокачанна або пекінська;
  • морква без термічної обробки або відварна;
  • обсмажений кабачок;
  • фрукти;
  • житні тости;
  • томатний сік, сік вибирайте без добавок: сіль і цукор заборонені, в ідеалі томатний сік потрібно готувати самостійно;
  • кефір;
  • чорний американо або кави без цукру, молока або вершків;
  • чай різного сорту, без добавок і цукру;
  • спеції і некалорійні соуси.
  • цукор і його альтернативи;
  • солодощі;
  • сіль;
  • випічка;
  • консерви;
  • алкоголь.

Переваги і недоліки

Переваги
Недоліки

Швидка втрата ваги. Тільки за один тиждень на «японка» худнуть відзначають втрату 5-7 кг. При цьому продукти підібрані таким чином, що вага не повернеться назад (якщо дотримуватися принципи збалансованого харчування).
Малокалорійна дієта, тому можливі слабкість, запаморочення. Після виникнення цих симптомів – якщо вони не припиняються, краще закінчити дієту.

Голод буде терзати вас менше, тому що в меню багато білкових, ситних продуктів – м’яса і риби.
Дієта малосбалансированна, якщо ви будете дотримуватися, приймайте полівітаміни.

Доступні продукти. У меню японської дієти прості овочі і м’ясо, які ви знайдете в будь-якому магазині або навіть виростити на дачі.
Практично повна відсутність вуглеводів, як наслідок – низький рівень енергії, дратівливість.

Правила дієти

  • Приготуйтеся до дотримання дієти за день до початку. Відмовтеся від солодощів і жирних продуктів, ввечері запечіть в духовці курячу грудку, приготуйте салат з овочів або тушкуйте овочі. Так перехід на дієту стане легше.
  • Пийте воду 1,5 – 2 літра в день мінімум. Вода врятує вас від почуття голоду, неминучого на Японській дієті. Більше того, відмова від води, хоч і допоможе вам швидше втрачати вагу, обернеться зневодненням і поганим самопочуттям.
  • Жорстку вимогу «японки»: є тільки певні продукти, у визначених об’ємах і в потрібний час. Не можна змінювати дні місцями або додавати якісь нові страви.

Види

  • Семиденна Японська дієта:
    • Плюси дієти: коротка, простіше переноситься.
    • Мінуси: за тиждень не вдасться значно зменшити кількість жиру в організмі, піде тільки зайва вода.
  • Японська дієта на 13 днів. Її меню прийнято за базову, найпоширеніший вид дієти.
  • Японська дієта на 14 днів. На відміну від Японської дієти на 13 днів тут є ще один, додатковий днів. Це єдина відмінність, всі інші принципи: і жорстке меню, і його порядок, залишаються колишніми.

Меню

На 7 днів

Докладне меню на 7 днів у таблиці:

День
Меню

День 1
Сніданок: американо — кава без молока, цукор теж не додавайте

Обід: зварити пару яєць круто, накришити салат з пекінської капусти, випити 1 склянку соку із томатів.

Вечеря: риба — зварити або приготувати на пару (250 г)

День 2
Сніданок: випийте американо, з’їжте тост з житнього хліба

Обід: зварити 250 г риби, салат з капусти нашаткувати

Вечеря: відварити 100 г яловичини, випити склянку однопроцентного кефіру

День 3
Сніданок: випити американо, їсти сухарики з житнього хліба

Обід: з’їсти кабачок, який ви повинні обсмажити на краплі олії

Вечеря: зварити пару яєць, відварити яловичину (200 г), приготувати салат з китайської (пекінської) капусти

День 4
Сніданок: випити американо або еспресо, без цукру

Обід: з’їсти шматочок сиру (15 г), 1 яйце відварити круто, зварити 1 морква (150-200 р)

Вечеря: з’їсти 2 яблука невеликих розмірів, можна посипати корицею

День 5
Сніданок: морква – відварити і скропити соком одного лимона.

Обід: зварити або приготувати на пару риби (200 г), випити 1 склянку томатного соку (без цукру і солі в складі або домашній)

Вечеря: з’їсти 2 середніх яблука

День 6
Сніданок: випити американсько

Обід: зварити курку (500 г), приготувати капустяно-морквяний салат з оливковою олією

Вечеря: капустяний салат нашаткувати, відварити пару яєць

День 7
Сніданок: випити зелений чай

Обід: відварити яловичину (200 г), з’їсти фрукти (на вибір – яблуко, груша, апельсин)

Вечеря: вибрати меню будь-якого вечері з попередніх днів, крім третього дня

14 днів

Докладне меню на 14 днів у таблиці:

День
Меню

День 1
Сніданок: випити американсько

Обід: зварити пару яєць, нашаткувати салат з пекінської капусти (без солі, зі столовою ложкою масла), випити 1 склянку соку з помідорів. Сік краще робити самим, або знайти в магазині томатний сік без додавання солі та цукру.

Вечеря: відварити або приготувати на пару рибу (250 г)

День 2
Сніданок: з’їсти тост з житнього хліба (якщо немає тостера – підсушити хліб в духовці), випити американсько

Обід: відварити рибу (200 г), нашаткувати салат з білокачанної капусти

Вечеря: зварити яловичину (100 г) і випити стакан кефіру

День 3
Сніданок: з’їсти житній хлібець, випити американсько

Обід: з’їсти кабачок, який ви повинні обсмажити на краплі олії

Вечеря: відварити яловичину, не солити (200 г), зварити круто пару яєць, нашаткувати салат зі свіжої капусти

День 4
Сніданок: морква середніх розмірів потерти на крупній тертці, скропити соком одного лимона.

Обід: запекти рибу (200 г), випити 1 склянку соку із томатів (без солі і цукру в складі, краще домашній)

Вечеря: з’їсти 200 г будь-яких фруктів (наприклад, одне велике яблуко)

День 5
Сніданок: з’їсти невелику свіжу моркву з соком одного лимона

Обід: відварити рибу (200 г), випити томатний сік – 1 склянку (без солі і цукру в складі, краще домашній)

Вечеря: з’їсти 200 г будь-яких фруктів

День 6
Сніданок: випити американсько

Обід: зварити курку без солі (500 г), порізати салат з моркви і капусти

Вечеря: натерти на тертці свіжу моркву середніх розмірів, відварити пару яєць

День 7
Сніданок: випити зелений чай

Обід: відварити яловичину, без солі (200 г)

Вечеря: виберіть раціон будь-якого вечері з минулих семи днів

День 8
Сніданок: випити американсько

Обід: відварити курку без солі (500 г), нашаткувати капустяно-морквяний салат

Вечеря: приготувати салат зі свіжої моркви, круто відварити пару яєць

День 9
Сніданок: натерти на крупній тертці свіжу моркву, залити соком одного лимона

Обід: запекти рибу зі спеціями (200 г), випити 1 склянку соку з помідорів (без солі і цукру краще домашній)

Вечеря: з’їсти 200 г будь-яких фруктів

День 10
Сніданок: випийте американсько

Обід: з’їжте 50 г твердого сиру, нашаткуйте свіжий морквяний салат, 1 яйце зваріть

Вечеря: з’їжте 200 г будь-яких фруктів

День 11
Сніданок: з’їжте житній хлібець, випийте американсько

Обід: обсмажте кабачок середніх розмірів – на невеликій кількості олії, можна додати спеції

Вечеря: відваріть яловичину (200 г), зваріть пару яєць, нашаткуйте капустяний салат

День 12
Сніданок: з’їжте тост з житнього хліба, випийте еспресо, розведений водою

Обід: обсмажте рибу (200 г), нашаткуйте салат з білокачанної капусти

Вечеря: відварити яловичину (100 г), випийте склянку кефіру 1% жирності

День 13
Сніданок: випийте американсько

Обід: зваріть круто пару яєць, капусту відваріть, випийте сік з томатів – 1 стакан (шукайте без цукру і солі в складі, краще домашній)

Вечеря: відваріть без солі рибу (200 г)

День 14
Сніданок: випийте американсько

Обід: обсмажте рибу (200 г), нашаткуйте салат зі свіжої капусти

Вечеря: відваріть яловичину (200 г), випити 1 стакан кефіру

Рецепти

Незважаючи на те, що Японська дієта передбачає обмежений список продуктів, навіть з них можна приготувати правильні смачні страви для різноманітності в раціоні.

Овочеві страви

Свіжий капустяний салат

Інгредієнти:

  • 200-300 г капусти;
  • оливкова олія;
  • лимонний сік;
  • зелень.

Приготування:


  • нашаткуйте капусту дрібно;
  • викладіть її у велику тарілку, пам’ятайте руками – так капуста дасть сік і салат стане смачніше;
  • на 300-400 грам свіжої капусти можна додати 1 столову ложку олії: якісного соняшникової або оливкової;
  • сіль додавати не можна, але можна заправити салат чорним або червоним перцем і лимонним соком;
  • такий салат стане смачнішим, якщо додати до нього свіжі трави: кріп, петрушку, кінзу (або скористатися сушеним аналогом цих трав).

Капустяно-морквяний салат

Інгредієнти:

  • 200-300 г капусти;
  • оливкова олія;
  • лимонний сік;
  • зелень.

Приготування:


  • нашаткувати капусту необхідно;
  • пом’яти руками;
  • додати свіжу моркву: потріть її на великій тертці;
  • додати до капусти;
  • заправити салат сумішшю перців, маслом і лимонним соком.

Салат зі свіжої моркви

Інгредієнти:

  • 2-3 середні морквини;
  • лимонний сік;
  • 1 столову ложку оливкової або соняшникової олії;
  • зелень.

Приготування:

  • 2-3 середні морквини натріть на крупній тертці;
  • додайте лимонний сік, 1 столову ложку оливкової або соняшникової олії;
  • зі свіжою морквою так само добре поєднуються свіжі трави, особливо базилік кінза;
  • можна додати м’яту, так салат стане більш свіжим на смак.

Салат з вареної моркви «по-марокканські»

Інгредієнти:

  • 1 морква;
  • 1 столова ложка рослинної олії;
  • лимонний сік;
  • спеції «хмелі-сунелі» і свіжа кінзу.

Приготування:


  • відваріть моркву;
  • поріжте її на четвертинки або великі кубики;
  • приготуйте заправку: 1 столову ложку рослинного масла, лимонний сік, спеції «хмелі-сунелі» і свіжа кінзу;
  • все перемішати.

Тушкована капуста

Інгредієнти:

  • 300-400 гр білокачанної капусти;
  • 1 столова ложка рослинної олії.

Приготування:


  • класичний рецепт тушкованої капусти – вона виступить заміною вареної капусти;
  • 300-400 грам свіжої білокачанної капусти нашаткуйте і пам’ятайте, щоб капуста дала сік;
  • на середньому вогні розігрійте глибоку сковороду;
  • вилийте туди 1 столову ложку рослинної олії;
  • на гарячу сковороду викладіть капусту, закрийте кришкою, але не забувайте помішувати;
  • коли капуста трохи підсмажиться, додайте в сковороду 1-2 склянки гарячої води;
  • після закипання води зменшіть вогонь до маленького;
  • тушкуйте під кришкою ще 10-20 хвилин, поки капуста не стане м’якою.

Салат з пекінської капусти «по-японськи»

Інгредієнти:

  • пекінська капуста;
  • 1 ст. л. рослинної або оливкової олії;
  • соєвий соус;
  • 1 ч. л насіння кунжуту;
  • сушений імбир.

Приготування:


  • щоб по-справжньому вдихнути дух Японії, спробуйте приготувати цей салат підійде для тих днів, коли дозволена пекінська (іноді її ще називають китайською) капуста;
  • наріжте капусту на тонкі смужки, викладіть в глибоку тарілку;
  • приготуйте заправку: 1 столова ложка рослинної або оливкової олії, соєвий соус, 1 ч. л насіння кунжуту, сушений імбир (або дрібно нашатковану, приблизно 1/3-1/2 ч. л);
  • збийте заправку віночком, щоб вийшов однорідний соус;
  • додайте соус до салату, добре перемішайте;
  • такий салат стає ще смачніше на наступний день, коли капуста вбере в себе аромат заправки.

Фруктовий салат

Інгредієнти:

  • сік свіжого апельсина або лимона;
  • яблука;
  • груші;
  • ягоди.

Приготування:


  • у дні, коли можна фрукти, ви можете побалувати себе таким салатом;
  • тут заправкою буде служити сік свіжого апельсина і/або лимона;
  • для цього салату добре підійдуть яблука або груші зі свіжими ягодами;
  • яблука або груші нарізати кубиками, додати ягоди і залити все це фруктовим соком;
  • його треба приготувати вдома, покупні варіанти часто містять цукор;
  • головне: дотримуватися граммовку страви, не більше 200 г фруктів на один прийом їжі.

Рибні страви

Запечена риба

Інгредієнти:

  • філе нежирної риби;
  • лимонний сік;
  • часник;
  • чорний мелений перець.

Приготування:


  • для цього рецепта вам знадобиться філе нежирної риби;
  • укладіть його у фольгу;
  • збризніть лимонним соком;
  • посипте сухим часником і чорним перцем;
  • можна покласти на рибу зверху свіжий розмарин, з них страва стане цікавіше;
  • після того як ви додали всі спеції, прикрийте рибу фольгою і запечатайте (так риба залишиться соковитою, адже сік всередині);
  • запікайте в духовці, розігрітій до 200 ° C близько 20-30 хвилин, поки риба не стане м’якою.

Смажена риба в соєвому соусі

Інгредієнти:

  • філе риби;
  • соняшникова олія;
  • 1 ложка насіння кунжуту.

Приготування:


  • поріжте рибу на великі шматки;
  • залийте соєвим соусом так, щоб він трохи покривав рибу;
  • залиште на 20-30 хвилин;
  • смажте на розпеченій сковорідці з ложкою соняшникової олії, поки риба не стане підсмаженою і м’якою;
  • коли рибні шматочки приготуються, викладіть їх на тарілку і додати 1 ложку насіння кунжуту.

Правила виходу

  • Приготуйтеся до поступового виходу з дієти: вважається, що вихід з цієї дієти повинен перевищувати за тривалістю саму дієту.
  • Харчуйтеся невеликими порціями: не розтягуйте шлунок – через скромного харчування під час дієти він зіщулився, це дозволить вам не набрати вагу назад.
  • Продовжуйте слідувати ключовим правилами японської дієти: їжте багато овочів, нежирного м’яса. Можна невеликими порціями вводити в раціон крупи начебто рису або гречки.
  • Не починайте вихід з дієти з десертів і випічки – ризикуєте втратити вага прогрес, а ось кілограми тільки додадуться. Додавайте улюблені продукти поступово, маленькими порціями.

Пийте воду мінімум 1,5-2 літра, цього правила варто дотримуватися все життя!

Скільки кілограм можна втратити?

В залежності від кількості зайвої ваги, можна втратити від 5 до 8 кг за два тижні. Жінки з 20-30 кілограмами зайвої ваги можуть позбавити від як мінімум 10 кілограм.

Незважаючи на вражаючі результати, не рекомендується постійно дотримуватися цієї дієти: вона малокалорійна і бідна на поживні речовини, а значить може пошкодити жіночому здоров’ю. Зіпсуються шкіра, нігті, зуби, постраждає репродуктивна система і шлунково-кишковий тракт. Не слід повторювати Японську дієту занадто часто: раз в півроку буде оптимально.

Протипоказання

  • Ви знаходитесь на лікувальному харчуванні, дієту вам порекомендував лікар.
  • У вас гіпертонія, шлунково-кишкові захворювання, хвороби нирок або печінки.
  • Ви почали дотримуватися дієти і у вас з’явилися слабкість, запаморочення, головний біль. Якщо цей стан триває кілька днів, рекомендується закінчити дієту.
  • Сидіти на дієті не можна вагітним та жінкам, які годують груддю.

Фото до і після


Відгуки

Кілька відгуків людей, хто зміг схуднути і скинути зайві кілограми за програмою японської дієти:



1 зірка2 зірки3 зірки4 зірки5 зірок (58 оцінок, середня: 5,00 з 5)
Loading...

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *