Яловичина дієтична: рецепти страв з фото в мультиварці, духовці і на пару

Смачні та прості рецепти дієтичної яловичини

Як обробити яловичину, щоб на столі з’явилося не тільки апетитне, але і дієтичне блюдо? Щодо зниження ваги можна використовувати дієтичний рецепт яловичини, яка користувалася попитом у всі часи, зважаючи легкості в приготуванні.

Покрокові рецепти корисних дієтичних страв з ніжною яловичини стануть Вашими добрими помічниками в приготуванні різних страв.

У чому полягає користь яловичини?

Схуднути на 24 кг за місяць: думка лікарів-дієтологів

Популярна думка про те, що схуднути швидко і на багато неможливо - міцно засіло в головах сучасних людей. І хоча це твердження застаріло ще на початку 2000-х років, більшість досі вірить, що для схуднення не існує інших способів крім дієт і позамежних фізичних навантажень.

Але дослідження в області зниження ваги не стоять на місці. Одне з глобальних відкриттів останніх років - Eco Slim, дійсно творить справжні чудеса!

Редакція опитала 8 лікарів дієтологів з багаторічним досвідом і всі в один голос заявили, що вже давно рекомендують Eco Slim як безпечний засіб для самостійного зниження ваги.

Ємельяненко М.Ю. Дієтолог-ендокринолог
(Досвід роботи: більше 30 років)

Вплив сучасної масової культури зобов'язує жінок добре виглядати. Лікарі, в свою чергу, підтверджують - повнота не є нормальним станом здорового організму. Худнути треба, і якщо немає до того особливих показань, ви цілком можете худнути самостійно, без участі дієтолога. Сучасні препарати для схуднення повністю безпечні для домашнього застосування, і при цьому мають високу ефективність.

Я рекомендую своїм клієнтам Еco Slim, він настільки прискорює процеси метаболізму, що пацієнти буквально худнуть на очах. Кілька років тому були закінчені клінічні випробування і остаточно підтверджено, що Eco Slim не має жодного побічного ефекту.

Осипова Е.М. Жіночий Лікар-дієтолог
(Досвід роботи: 11 років)

Найбільший ефект Eco Slim діє на жінок старше 30-32 років. Спорт і дієти в цьому віці вже не дають відчутного результату або цей результат не постійний.

Щоденний прийом Eco Slim активізує всі обмінні процеси організму і дозволяє жінкам худнути до 7-10 кг за тиждень.

Гавриленко О.А. Лікар-ендокринолог
(Досвід роботи: більше 30 років)

Те що Eco Slim дозволяє швидко худнути, на 7-10 кг в тиждень, уже давно доведений факт. Але зовсім недавно було зроблено ще одне відкриття. Виявилося, що цей засіб є відмінною профілактикою захворювань шлунково-кишкового тракту і чудово очищає організм від токсичних речовин, негативний вплив яких краде у нас молодість, красу і здоров'я. Це дуже актуальна проблема для жителів міст.

На питання "Чи реально схуднути на 20 кг за місяць, використовуючи Eco Slim?" всі лікарі відповіли однозначно: "ТАК, реально."

У практиці доктора Ємельяненко були випадки схуднення на 30 і більше кілограм за місяць!

Eco Slim - це найпотужніший жиросжигатель на сьогоднішній день.

Ефект: - 7-23 кг за 30 днів

Мінуси: немає

Спосіб застосування Eco Slim:
1 таблетку розвести в склянці чистої води. Приймати 3-4 рази на день за півгодини до їди.

На нашому сайті представлений справжній Eco Slim для схуднення і профілактики ожиріння у жінок. Цей продукт має всі необхідні сертифікати і перевірений на ефективність. За місяць використання можна схуднути на 7-23 кг.

Сподіваємося тепер Ви не будете жертвами стереотипів, а будете крокувати в ногу з часом і використовувати найсучасніші методи для схуднення.

 

 

Яловичина не дарма вважається дієтичним продуктом, її вживання підходить людям розумової праці, які страждають низкою захворювань і тим, хто знаходиться на дієті.

Краще використовувати молоде м’ясо, воно більш ніжне, і в ньому відсутні грубі волокна. Воно містить білки і амінокислоти, що сприяють нормальному функціонуванню організму.

Якою не повинна бути дієтична яловичина?

На ринку пропонують більш якісну яловичину, але потрібно звертати увагу на особливості м’яса:

  • відмовитися від покупки змусить різкий неприємний запах;
  • роздуте м’ясо означає, що в тканинні волокна впрыскивалась рідину, щоб повернути товарний вигляд або збільшити вагу;
  • якщо м’ясо прилипає до долоні, то воно вже несвіже;
  • у старого тварини жир жовтий, а м’ясо з рожевого стало більш насиченого кольору.

Як приготувати дієтичну яловичину, щоб вона була м’якою?

Для приготування скористайтесь простий методикою:

  • У мисці роблять суміш з кефіру і спецій. М’ясо переміщують в ємність і заливають рідиною на ніч.
  • Шматок м’яса обмазують гірчицею, залишають на кілька годин.
  • На 0,5 кг м’яса потрібно два плоди ківі. В окремій мисці змішують яловичину і ківі, залишити на 15 хвилин.

Перелічені методи допоможуть пом’якшити навіть жорстке м’ясо.

Рецепти

Для забезпечення легкості страв знижують вміст солі і спецій, щоб отримати на виході головний продукт для дієтичного харчування.

Яловичина в духовці

Інгредієнти:

  • яловичина близько 600 м;
  • сало.

Хід приготування:


  • Для готування вибирають великий шматок яловичини вагою 600 г і невеликий шматочок сала.
  • Шматок промиваємо.
  • Прибираємо жилки.
  • Відриваємо фольгу.
  • Змащуємо салом.
  • М’ясо натираємо спеціями.
  • Загорнути у фольгу в один або два шари.
  • Відправляємо блюдо в духовку на 3 години.

Яловичина в мультиварці

Інгредієнти:

  • шматок яловичини;
  • оливкова олія;
  • вода;
  • цибулина невелика.

Спосіб приготування:


  • М’ясо розрізаємо на порційні шматочки, змащуємо будь маринадом або оливковою олією.
  • У чашу мультиварки вливаємо 400 мл води і кладемо нарізану цибулину.
  • Яловичину занурюємо у воду, включаємо режим гасіння на 1 або 2 години.
  • Після закипання видаляємо пінку і зливаємо перший бульйон.
  • Заливаємо другий водою, варимо до м’якості м’яса, солимо незадовго до закінчення варіння.
  • Виходить соковите м’ясо і смачний бульйон.

Суфле з яловичини

Інгредієнти:

  • яловичина 400 гр;
  • рис;
  • яйця 3 шт.;
  • вершкове масло.

Хід приготування:


  • Відварюємо в каструльці до готовності 400 г яловичини.
  • В окремому казанку готуємо рис у співвідношенні до води 1:3 (15 хвилин).
  • Остигле м’ясо розрізаємо на шматочки, змішуємо з рисом. Три рази пропускаємо суміш через м’ясорубку.
  • 3 яйця поділяємо на жовтки і білки. У фарш додаємо жовтки і 1 ч. л. вершкового масла, після перебиваємо суміш. Вмішуємо білки у фарш.
  • Форми для випікання трохи змащуємо маслом, наповнюємо сумішшю до половини.
  • Випікаємо суфле на пару протягом півгодини при температурі 180 градусів.

Дієтичні котлети з яловичини

Інгредієнти:

  • м’ясо — 600 г;
  • пара шматків батона;
  • молоко — 150 мл;
  • картопля – 2 шт.;
  • цибуля, гірчиця, сіль і трохи спецій.

Хід приготування:


  • У м’яса зрізаємо жилки і нарізаємо шматочками. Пропускаємо через м’ясорубку разом з очищеним картоплею і цибулею.
  • Шматки батона замочуємо в невеликій кількості молока. Змішуємо фарш з батоном, сіллю, гірчицею і перцем.
  • Масу переміщаємо в харчовій пакет, відбиваємо об стіл кілька разів.
  • На олії обсмажуємо сформовані котлети.
  • Розкладаємо в сотейнику котлетки, заливаємо водою до половини, тушкуємо близько півгодини.

Яловичина тушкована

Інгредієнти:

  • 1 кг м’яса;
  • приправи і сіль, лавровий лист.
  • цибуля;
  • морква;
  • помідори.

Хід приготування:


  • Поки в казані розігрівається масло, розрізаємо 1 кг м’яса на великі шматочки.
  • Смажимо м’ясо по 5 хвилин з обох сторін.
  • Додаємо приправи і сіль, лавровий лист.
  • Тушкуємо під кришкою близько 20 хвилин.
  • Зверху на м’ясо викладаємо моркву кільцями, помідори і цибулю.
  • Залишаємо ще хвилин на 20, потім додаємо кріп, тушкована яловичина з підливою готова.

Гуляш з яловичини

Інгредієнти:

  • 500 г м’яса;
  • 3 ст. л. томатної пасти;
  • цибуля;
  • часник і спеції.

Хід приготування:

  • У сковорідці обсмажуємо часник, моркву і цибулю до золотистого кольору.
  • В овочі додаємо яловичину, нарізану на смужки, обсмажуємо пару хвилин.
  • У страву вливаємо 3 ложки томатної пасти, спеції і 250 мл окропу.
  • Тушкуємо гуляш до готовності годину-півтора.

Дієтичний суп з яловичини

Інгредієнти:

  • 400 г телятини;
  • гречка — 2 ст. л.;
  • картопля — 3 шт.;
  • сіль за смаком.

Хід приготування:


  • На 1,5 літра киплячої води беремо 400 г телятини, нарізаною смужками.
  • Перший зливаємо бульйон після закипання.
  • Заливаємо шматочки свіжої водою і залишаємо нудитися на півгодини.
  • У готовий бульйон додаємо 2 ложки гречки і 3 картоплини, нарізані рівними кубиками.
  • Через 10 хвилин солимо суп.

Салат з яловичиною

Інгредієнти:

  • яловичина;
  • листя салату;
  • перепелині яйця;
  • помідори-черрі.

Хід приготування:

  • Варений шматок м’яса нарізаємо смужками.
  • Розриваємо листя салату.
  • Розрізаємо перепелині яйця і помідори-черрі.
  • Викладаємо на тарілку листя салату, смужки м’яса, а зверху яйця і помідори-черрі.

Парові котлети з яловичини

Інгредієнти:

  • яловичий фарш;
  • часник;
  • цибуля;
  • курячі яйця — 2 шт.;
  • сіль, перець за смаком.

Хід приготування:


  • Змішуємо 1 кг яловичого фаршу, подрібнений часник, цибулю і 2 курячих яйця.
  • Відбиваємо, солимо і перчимо, формуємо котлетки.
  • На дно каструлі наливаємо воду (чекаємо закипання), зверху взгромождаем друшляк.
  • На друшляку розміщуємо котлетки.
  • Всю конструкцію накриваємо кришкою, готуємо парові котлети 30 хвилин.

Яловичина з овочами

Інгредієнти:

  • яловичина — 300 г;
  • цибуля;
  • морква;
  • кабачок;
  • болгарський перець.

Хід приготування:


  • Обсмажуємо В сотейнику 300 г яловичини, доливаємо води для гасіння.
  • Робимо нарізку з овочів (цибуля, морква, кабачок, болгарський перець).
  • У сотейник закидаємо моркву і цибулю, потім кабачок і болгарський перець.
  • Тушкуємо інгредієнти в сотейнику до м’якості.
  • В кінці гасіння кидаємо 3 стебла нарізаного селери і 2 помідори.
  • Перчимо і додаємо роздавлений часник.

Тефтелі з яловичини

Інгредієнти:

  • 700 г фаршу з яловичини;
  • томатна паста;
  • цибулина;
  • жменя борошна:

Хід приготування:


  • Готуємо фарш з яловичини, цибулі, солі і перцю.
  • Формуємо кульки.
  • Обвалюємо в борошні.
  • Смажимо на олії.
  • Складаємо кульки в каструльку.
  • Заливаємо соусом (в 300 мл води розмішуємо 5 ст. л. томатної пасти).
  • Під закритою кришкою протомитися тефтелі хвилин 30.

Бефстроганов з яловичини

Інгредієнти:

  • яловичина — 500 г;
  • цибулина;
  • борошно;
  • сметана.

Хід приготування:


  • Шматок яловичини в 500 г нарізаємо на тонкі брусочки.
  • На розпеченій сковорідці обсмажуємо цибулю.
  • На цибулю викладаємо брусочки, смажимо 5 хвилин.
  • У м’ясо додаємо трохи борошна.
  • Вливаємо неповний склянку води або бульйону, тушкуємо хвилин 10.
  • Додаємо 2 ложки сметани, доводимо бефстроганов до готовності.

Дієтичний плов з яловичини

Інгредієнти:

  • яловичина;
  • цибулю, моркву;
  • рис;
  • сіль і перець за смаком.

Хід приготування:


  • Підсмажуємо нарізану цибулю з морквою.
  • На овочі розкладаємо 400 г яловичини, порізаної невеликими шматочками, тушкуємо 20 хвилин.
  • Доливаємо в сковорідку воду з розрахунку 2 склянки води на склянку рису.
  • Солимо і перчимо.
  • Використовуємо тільки бурий рис. Достатньо 1,5 склянки рису.
  • Після закипання води, всипаємо рис, доводимо плов до готовності.

Запіканка з яловичиною

Інгредієнти:

  • яловичий фарш;
  • цибулина;
  • капуста;
  • кабачки;
  • морква;
  • сир.

Хід приготування:


  • З цибулею обсмажуємо 500 г м’ясного фаршу.
  • 1 кг капусти подрібнюємо, а якщо використовуються кабачки, перетираємо на тертці.
  • На окремій сковорідці обсмажуємо моркву з кабачками або капустою, потім перемішуємо з фаршем.
  • Суміш з фаршу і овочів поміщаємо в форму, присипаємо тертим сиром.
  • Готуємо при температурі 180 градусів 20 хвилин.

Яловичина в сметанному соусі

Інгредієнти:

  • дієтична яловичина — 400 г;
  • морква;
  • цибуля;
  • ложка томатної пасти;
  • сметана;
  • помідор;
  • зубчик часнику.

Хід приготування:


  • 400 г дієтичної яловичини ріжемо на шматочки.
  • У товстостінній сковороді обсмажуємо м’ясо.
  • Додаємо півсклянки окропу, тушкуємо півтори години, вводимо перетерту моркву.
  • В окремій сковороді обсмажуємо цибулю.
  • Столову ложку борошна змішати з половиною склянки води, вливаємо до цибулі, додаємо ложку томатної пасти і нарізаний помідор.
  • У соус вливаємо склянку сметани, готуємо 5 хвилин.
  • Солимо, заливаємо сметанним соусом, додаємо часник.

Дієтична яловичина з гарніром з картоплі

Інгредієнти:

  • 0,7 кг яловичини;
  • 0,8 кг картоплі;
  • борошно;
  • цибулина;
  • спеції за смаком.

Хід приготування:


  • М’ясо ріжемо дрібними шматочками, паніруємо в борошні, обсмажуємо в мультиварці.
  • До м’яса додаємо нарізану цибулю і моркву.
  • Вливаємо 80 мл води, включаємо режим гасіння на 1 годину.
  • Очищаємо і ріжемо кубиками картоплю, додаємо до м’яса.
  • Заправляємо ложкою томату і спеціями.

Дієтичні котлети з яловичини з Дюкану

Інгредієнти:

  • яловичина — 600г;
  • вівсяні пластівці;
  • кабачок;
  • цибуля;
  • нежирний сир — 4 ст. л.;
  • яйце — 1 шт.;
  • сіль і перець за смаком.

Хід приготування:

  • Заливаємо гарячою водою 3 ст. л. вівсяних пластівців, зливаємо зайву рідину.
  • Яловичий фарш (600г) змішуємо з перетертим кабачком, цибулею, 4 ст. л. нежирного сиру, пластівцями і яйцем, солимо і перчимо.
  • Формуємо котлетки, запікаємо в духовці близько півгодини.

Азу з яловичини

Інгредієнти:

  • яловичина — 400 г;
  • помідори;
  • морква;
  • цибуля;
  • мариновані огірки;
  • часник;
  • лавровий лист;
  • спеції за смаком.

Хід приготування:


  • Поздовжніми брусками нарізаємо 400 г яловичини.
  • Обсмажуємо на сковорідці.
  • Додаємо нарізані помідори та моркву, а також цибулю і мариновані огірки.
  • На повільному вогні тушкуємо 20 хвилин.
  • Приправляємо спеціями, часником, лавровим листом.

Пісна яловичина в соєвому соусі

Інгредієнти:

  • яловичина — 400 г;
  • квасоля — 300 г;
  • часник;
  • імбир;
  • квасоля;
  • перець чилі;
  • соєвий соус — 3 ст. л.

Хід приготування:

  • Нарізаємо на смужки 400 г яловичини.
  • Відварюємо 300 г квасолі.
  • У сковорідці обсмажуємо трохи часнику і імбиру.
  • Обсмажуємо нарізане м’ясо до готовності.
  • До яловичині додаємо квасоля, перець чилі і 3 ст. л. соєвого соусу.

Яловичина з брокколі

Інгредієнти:

  • рис — 100 г;
  • кукурудзяний крохмаль;
  • 1/4 склянки соєвого соусу;
  • телятина — 300 г;
  • брокколі;
  • цибулю і моркву;
  • кунжутне масло.

Хід приготування:


  • Відварюємо до готовності 100 г рису для гарніру.
  • Для маринаду змішуємо ложку кукурудзяного крохмалю, 1/4 склянки соєвого соусу і ложку хрону.
  • Опускаємо 300 г нарізаної телятини в маринад, перемішуємо.
  • Обсмажуємо м’ясо до коричневого кольору, а потім викладаємо на тарілку.
  • Обсмажуємо брокколі (2 склянки), цибулю, моркву.
  • В овочеву суміш вливаємо трохи кунжутного масла, і заливаємо водою.
  • Брокколі готується близько 4 хвилин, потім вливаємо соус, додаємо м’ясо.
  • Готову страву подаємо з відвареним рисом.

Яловичина з грибами

Інгредієнти:

  • 0,5 кг яловичини;
  • цибуля;
  • морква;
  • печериці;
  • сіль і перець за смаком.

Хід приготування:


  • Обсмажуємо 0,5 кг яловичини, нарізаної брусочками. Доводимо м’ясо до золотистої скоринки, відправляємо в тарілку.
  • Смажимо моркву соломкою і цибулю півкільцями, а також не забуваємо додати 250 г печериць, порізаних пластинками.
  • Овочеву масу перчимо і солимо.
  • З’єднуємо яловичину з овочами, додаємо води, доводимо до готовності.

Рецепти з дієтичної яловичини урізноманітнюють меню, і будуть оцінені по достоїнству домочадцями, а слава справжньої господині прогримить на всю округу. А в домашній скарбничці з’явиться розділ дієтична яловичина – рецепт, який виручить і в будні, і у свята!

1 зірка2 зірки3 зірки4 зірки5 зірок (58 оцінок, середня: 5,00 з 5)
Loading...

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *