Як влаштувати гарний фуршет

Що потрібно для організації гарного фуршету

Коли на урочистий захід збирається багато людей, навіть просто День Народження в колі великої родини, відмінним виходом для святкового столу є організація фуршету. При такій подачі страв не потрібно намагатися кожному знайти місце за столом, а ось смаколики можуть бути різними за складом і цікавими по подачі.

Фуршет – це можливість щільно поїсти, вільно поспілкуватися і мобільно провести час під час святкового заходу. Перед тим, хто приймає гостей, стоїть важливе завдання: правильно організувати фуршет. Далі розглянемо основні правила подачі та прикраси страв.

Цікаво! Саме слово «фуршет» прийшло з Франції. Дослівно воно перекладається «на вилку». Як правило, це єдиний прилад, який потрібен, щоб покуштувати закуски з фуршетного столу.

Про правилах організації

Перед заходом обов’язково потрібно подумати про оформлення музикою, про розважальній програмі. Не можна допустити, щоб гості були надані самі собі і не могли знайти місце на святковому заході.


Звичайно, центром свята буде великий стіл (або кілька сервірувальних столів) на якому подані всі закуски, десерти і напої. Важливо не ставити стіл надто близько біля стіни: у гостя повинна бути можливість підійти до закусок з кожної сторони. За правилами такі столи повинні бути вище, ніж звичайні обідні столи, адже гостям доведеться стояти перед ними. Обов’язково на стіл подаються тільки ті закуски, які можна легко взяти руками або наколоти на вилку.

В обов’язковому порядку на столі для проведення фуршету повинна бути чиста довга скатертину. Добре виглядають вишневі або зелені тони, які є практичними. Якщо скатертина недостатньо довга, потрібно приколоти до неї спідницю, яка приховає ніжки столика.

На які моменти звернути особливу увагу:

• Від центру столика потрібно симетрично розташовувати закуски і салати, гаряче, фрукти і десерти. Краю столу повинні залишатися порожнім для зручності гостей;
• В ідеалі можна зробити окремі сервірувальні столики для закусок, гарячих страв, десертів і напоїв. Окремо ставиться столик з чистим посудом, столовими приборами;
• Для фуршету ідеально підходить світла, краще всього, біла посуд. Прикраса фуршету – це не сама посуд, а строкато і красиво подані закуски;
• Обов’язково в приміщенні, де проходить фуршет, потрібно організувати кілька місць, щоб можна було присісти. Адже не кожному буде зручно їсти стоячи;
• Декор – обов’язковий елемент такої подачі святкових закусок. Це можуть бути живі квіти, повітряні кулі, статуетки, паперові прикраси або інші варіанти декоративного оформлення;


Щоб надихнутися красивим фуршетом, можна переглянути фотографії з різних свят. Сьогодні така культура подачі закусок стає все більш популярною в нашій країні, і з’являються різні додаткові атрибути і рецепти для кращої реалізації фуршету.

1 зірка2 зірки3 зірки4 зірки5 зірок (69 оцінок, середня: 5,00 з 5)
Loading...

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *