Як правильно розрахувати КБЖУ для схуднення жінок і чоловіків?

Як правильно і за якими формулами розрахувати КБЖУ для схуднення?

Чи замислювалися ви коли-небудь про те, що ви їсте? Що разом з їжею проникає у Ваш організм? Необхідні йому саме ці речовини? Як змусити обмін речовин працювати на всі 100%? У цій статті мова піде про те, чому дуже важливо щодня розраховувати КБЖУ.

Що таке КБЖУ?

КБЖУ – це абревіатура, відома кожній жінці.

Схуднути на 24 кг за місяць: думка лікарів-дієтологів

Популярна думка про те, що схуднути швидко і на багато неможливо - міцно засіло в головах сучасних людей. І хоча це твердження застаріло ще на початку 2000-х років, більшість досі вірить, що для схуднення не існує інших способів крім дієт і позамежних фізичних навантажень.

Але дослідження в області зниження ваги не стоять на місці. Одне з глобальних відкриттів останніх років - Eco Slim, дійсно творить справжні чудеса!

Редакція опитала 8 лікарів дієтологів з багаторічним досвідом і всі в один голос заявили, що вже давно рекомендують Eco Slim як безпечний засіб для самостійного зниження ваги.

Ємельяненко М.Ю. Дієтолог-ендокринолог
(Досвід роботи: більше 30 років)

Вплив сучасної масової культури зобов'язує жінок добре виглядати. Лікарі, в свою чергу, підтверджують - повнота не є нормальним станом здорового організму. Худнути треба, і якщо немає до того особливих показань, ви цілком можете худнути самостійно, без участі дієтолога. Сучасні препарати для схуднення повністю безпечні для домашнього застосування, і при цьому мають високу ефективність.

Я рекомендую своїм клієнтам Еco Slim, він настільки прискорює процеси метаболізму, що пацієнти буквально худнуть на очах. Кілька років тому були закінчені клінічні випробування і остаточно підтверджено, що Еco Slim не має жодного побічного ефекту.

Осипова Е.М. Жіночий Лікар-дієтолог
(Досвід роботи: 11 років)

Найбільший ефект Eco Slim діє на жінок старше 30-32 років. Спорт і дієти в цьому віці вже не дають відчутного результату або цей результат не постійний.

Щоденний прийом Eco Slim активізує всі обмінні процеси організму і дозволяє жінкам худнути до 7-10 кг за тиждень.

Гавриленко О.А. Лікар-ендокринолог
(Досвід роботи: більше 30 років)

Те що Eco Slim дозволяє швидко худнути, на 7-10 кг в тиждень, уже давно доведений факт. Але зовсім недавно було зроблено ще одне відкриття. Виявилося, що цей засіб є відмінною профілактикою захворювань шлунково-кишкового тракту і чудово очищає організм від токсичних речовин, негативний вплив яких краде у нас молодість, красу і здоров'я. Це дуже актуальна проблема для жителів міст.

На питання "Чи реально схуднути на 20 кг за місяць, використовуючи Eco Slim?" всі лікарі відповіли однозначно: "ТАК, реально."

У практиці доктора Ємельяненко були випадки схуднення на 30 і більше кілограм за місяць!

Eco Slim - це найпотужніший жиросжигатель на сьогоднішній день.

Ефект: - 7-23 кг за 30 днів

Мінуси: немає

Спосіб застосування Eco Slim:
1 таблетку розвести в склянці чистої води. Приймати 3-4 рази на день за півгодини до їди.

На нашому сайті представлений справжній Eco Slim для схуднення і профілактики ожиріння у жінок. Цей продукт має всі необхідні сертифікати і перевірений на ефективність. За місяць використання можна схуднути на 7-23 кг.

Сподіваємося тепер Ви не будете жертвами стереотипів, а будете крокувати в ногу з часом і використовувати найсучасніші методи для схуднення.

 

 

Дослівно вони має наступне значення:

  • До – споживання калорій.
  • Б – споживання білків.
  • Ж – споживання жирів.
  • У – споживання вуглеводів.

Вченими була виявлена денна норма споживання всіх цих елементів, які дозволяють створити необхідний баланс в організмі.

Якщо щодня дотримуватися всі ці показники, то можна:

  • Позбутися від зайвих кілограмів.
  • Завжди залишатися у формі і не поправлятися.
  • Зміцнити своє здоров’я.
  • Поліпшити імунну систему.
  • Омолодитися.
  • Зробити шкіру красивіше: позбутися від прищів, вугрів, пігментних плям і зробити колір обличчя природним.

Розрахувати КБЖУ можна двома способами:


  • Складний метод
    – самостійний розрахунок. Для цього потрібно:
    • Слід зважити на блюдо кухонних вагах.
    • Знайти кожен компонент в таблиці. Як правило, всі дані в неї розраховані на вагову категорію 100 грам.
    • Розрахувати КБЖУ на вагу свого страви.
  • Простий метод – електронний розрахунок через додаток або калькулятор калорійності. Для цього потрібно:
    • Завантажити додаток. В інтернеті їх можна знайти величезну кількість, багато з них безкоштовні.
    • Зважити страву на кухонних вагах.
    • Ввести в пошуковому рядку в додатку, ввести виміряний вагу.

Базова цінність раціону

Під поняттям «базова цінність раціону» розуміють правильне співвідношення необхідних для організму білків, жирів і вуглеводів.

База була розроблена на вагову категорію, рівну 1 кілограму. Для повноцінного існування кожній живій істоті потрібен не менше 1 грама білків, 1,1 грама жирів і 4 грама вуглеводів на один кілограм ваги.

Оптимальний вміст білків, жирів, вуглеводів у їжі

Всі фахівці в один голос запевняють, що повноцінного функціонування організму необхідно харчуватися збалансовано. Це означає, що в споживаних продуктах повинно містити оптимальну кількість необхідних елементів. Неможливо обчислити єдину норму вміст всіх елементів.

Вона може змінюватися залежно від віку та умов проживання людини:

  • Статистичної особи, що проживає на території, де переважає помірний клімат, потрібно оптимальне співвідношення всіх елементів за формулою 1:1:4.
  • Велика кількість кисню витрачається на окислення жирів, що містяться в організмі. Тому, часто, зустрічаються спортсмени з таким захворюванням, як кисневий голод. Щоб уникнути цієї недуги потрібно знизити кількість споживаних жирів. Для людей, що займаються силовими видами спорту, ідеальна формула буде виглядати так 1:0,7:4.

Чим більше енергії витрачає індивід у день, тим більше для підтримки організму потрібна цих елементів. Чим вище цей показник, тим більше буде рівень калорій.

Наприклад, середня норма для живої істоти – 3000 калорій з них 420 – це білки (на 1 грам 3,8 калорії), 900 – жири (на 1 грам 9,3 калорій), 1680 – вуглеводи (на 1 грам 17 калорій).

Денна норма калорій для жінок

Фізіологією закладено так, що жінки схильні до повноти більше ніж чоловіки. Кожен набраний кілограм у них відкладається в жир. Вчені довели, що ці запаси необхідні для повноцінного дітонародження.

Добова норма калорій для представників прекрасної статі залежить від кількох факторів:

  • Вікова категорія.
  • Фізична активність.
  • Зростання жінки.
  • Вага жінки.
  • Клімат, в якому вона проживає.

Середньостатистична таблиця буде виглядати так:

Вік жінки
Норма калорій

Від 18 до 25
Норма калорій при низькій активності: 2000.

Норма калорій при середній активності: 1800.

Нора калорій при високій активності:1600.

Від 26 до 50
Норма калорій при низькій активності: 2200.

Норма калорій при середній активності: 2000.

Нора калорій при високій активності:1800.

Від 50
Норма калорій при низькій активності: 2400.

Норма калорій при середній активності: 2200.

Нора калорій при високій активності:2000.

Якщо жінка буде виконувати цю норму, то вона не буде одужувати. Якщо ж їй необхідно схуднути, то кількість споживаних калорій повинно бути менше.

Обчислити ця межа досить просто:

  • Необхідно знайти за середньостатистичної таблиці своє значення.
  • Далі, від цієї цифри потрібно відняти 500.

Нове значення – це саме на стільки калорій повинна харчуватися жінка для того, щоб її вага щотижня зменшувався на 500 грам.

Для повноцінного існування будь-якого живого організму потрібно 1200 калорій. Якщо він буде поглинати менше, то шлунок прийме це як сигнал про голодування, жирові відкладення почнуть накопичуватися.

Денна норма калорій для чоловіка

У тілі чоловіка м’язової маси значно більше, ніж у жінки. Відповідно, для повноцінного існування його організму потрібно більше калорій.

Середньостатистична таблиця для представників сильної половини людства буде виглядати так:

Вік чоловіка
Норма калорій

Від 18 до 25
Норма калорій при низькій активності: 2400.

Норма калорій при середній активності: 2200.

Нора калорій при високій активності: 2000.

Від 26 до 50
Норма калорій при низькій активності: від 2600 до 2800.

Норма калорій при середній активності: від 2400 до 2600.

Норма калорій при високій активності: від 2200 до 2400.

Від 50
Норма калорій при низькій активності: 3000.

Норма калорій при середній активності: від 2800 до 3000.

Нора калорій при високій активності: від 2400 до 2800.

Така кількість калорій необхідно для повноцінного існування організму. Якщо чоловік бажає схуднути, то потреба в їжі у нього повинна бути нижче на 300-700 одиниць.

Існує закономірність: чим більше людині років, тим більше йому потрібно енергетичної цінності для повноцінного існування.

Гранична межа для чоловіка 1800 калорій в день. Якщо він буде споживати менше, то організм автоматично почне накопичувати жири.

Співвідношення БЖУ для схуднення

Дотримання БЖУ – це найбільш ефективний і безпечний метод для схуднення або для сушіння тіла.

Співвідношення важливих для організму елементів має виглядати наступним чином:

  • Від 40 до 50 відсотків від загального обсягу їжі повинні становити білки.
  • Другий за величиною елемент – жири. Їх в організмі має утримуватися від 30 до 40 відсотків.
  • Вуглеводів потрібно від 10 до 20 відсотків.

Приблизно однакову кількість всіх речовин потрібно вживати для того, щоб підтримувати вагу в нормі. Якщо ж людина бажає поправитися, то в його їжі повинні переважати вуглеводи. Не варто порушувати цю межу, намагаючись схуднути швидше.

В іншому випадку людина буде:

  • Відчувати слабкість.
  • Відчувати запаморочення.
  • Постійно знаходитися у стані депресії.
  • Тривалий час перебувати в стані слабкості і млявості.

Пов’язано це з тим, що організм не буде насичений корисними мікроелементами в повній мірі.

Як розрахувати добову норму калорій?

Фахівці рекомендують не дотримуватися стандартів щодо вживання калорій для схуднення або ж набору маси. Вони запевняють, що кожен організм має індивідуальні особливості, які не можливо для багатогранного кількості людей виявити єдине значення.

Добову норму можна розрахувати в індивідуальному порядку двома способами:

  • Електронний розрахунок – найпростіший метод. Для обчислення значення цього потрібно:

    • Ввести в пошуковому рядку «Розрахувати добову норму калорій онлайн»
    • У списку відкриється безліч посилань на подібні калькулятори. Потрібно вибрати найбільш прийнятний варіант. Варто зауважити, багато додатків безкоштовні.
    • У порожніх полях потрібно ввести власні значення. Як правило, такими є вік людини, його вага, активність і зростання.
    • Слід вказати мету розрахунку калорій для підтримки, збільшення ваги або схуднути.
    • Потрібно вказати індивідуальну особливість: вагітність або годування груддю.
    • Завершальний крок – натисніть «Розрахувати». Через кілька секунд з’явиться результат. Це значення є оптимальною нормою калорій для людини.
  • Самостійний розрахунок – найбільш складний і тривалий. Обчислити значення можна за спеціальними формулами.

Можна вибрати один з двох варіантів розрахунку. Обидва значення є достовірними.

Формула розрахунку калорій в день

Існує дві формули, які дозволяють обчислити точний результат.

Обчислення за формулою Міффліна — Сан Жеора (для жінок)

  • Число 1 (Ч1) – це маса тіла, вимірюється в кілограмах, помножена на фіксоване значення 10.
  • Число 2 (год.2 основні підприємства) – це величина зростання, яка вимірюється в сантиметрах, помножена на фіксоване значення 6,25.
  • Число 3 (Ч3) – це числове значення зростання, помножене на фіксоване число 5.

До Ч1 потрібно додати год.2 основні підприємства. З сумарного значення необхідно відняти Ч3. Із загального результату потрібно відняти ще фіксоване значення — 161.

Обчислення за формулою Міффліна — Сан Жеора (для чоловіків)

Формула Міффліна:

  • Число 1 (Ч1) – це маса тіла, вимірюється в кілограмах, помножена на фіксоване значення 10.
  • Число 2 (год.2 основні підприємства) – це величина зростання, яка вимірюється в сантиметрах, помножена на фіксоване значення 6,25.
  • Число 3 (Ч3) – це числове значення зростання, помножене на фіксоване число 5.

До Ч1 потрібно додати год.2 основні підприємства. З сумарного значення необхідно відняти Ч3. До загального результату потрібно додати фіксоване число 5.

Отримане число не буде достовірним. Точна норма калорій може змінюватися в залежності від того, який спосіб життя веде людина. Завершальний крок розрахунку – множення отриманого результату на коефіцієнт.

Таблиця коефіцієнтів для остаточного розрахунку

Коефіцієнт
Фізична активність

1,2
Практично нерухомий стан. Фізична активність присутня, але вона мінімальна.

1,37
Людина здійснює не більше трьох легких тренувань за один тиждень.

1,46
Людина робить близько п’яти легких тренувань в тиждень.

1,55
Людина робить близько п’яти інтенсивних тренувань на тиждень.

1,63
Людина працює над своїм тілом кожен день в рівній мірі.

1,72
Людина в інтенсивному режимі тренується по кілька годин на день.

1,9
Людина щодня робить фізично важку роботу.

Обчислення за формулою Гарріса-Бенедикта

  • Число 1 (Ч1) – це маса тіла, вимірюється в кілограмах, помножена на фіксоване число 9,563 (13,75 для чоловіків).
  • Число 2 (год.2 основні підприємства) – це величина зростання, яка вимірюється в сантиметрах, помножена на фіксоване число 1,85 (5,003 для чоловіків).
  • Число 3 (Ч3) – це вік, помножений на фіксоване число 4.676 (6,775 для чоловіків).

До Ч1 потрібно додати год.2 основні підприємства. З сумарного значення необхідно відняти Ч3. До результату потрібно додати 655.1 (66,5 для чоловіків).

Аналогічним чином отримане значення необхідно помножити на коефіцієнт фізичної активності.

Самостійні та електронні розрахунки не можна назвати абсолютно точними. Обчислення виходять з похибкою 5 відсотків.

Як розрахувати білки, жири, вуглеводи?

Вище вже говорилося про те, скільки потрібно споживати людині калорій для підтримки маси тіла. Вченими була розрахована енергетична цінність кожного окремого речовини.

Але відомо, що:

  • Один грам білка містить 4 калорії.
  • Один грам вуглеводів містить 4 калорії.
  • Один грам жиру містить 9 калорій.

Знаючи ці дані, можна розрахувати БЖУ за простою формулою.

Формула розрахунку БЖУ

Норма БЖУ також обчислює в електронному вигляді. В просторах інтернету можна знайти безліч безкоштовних калькуляторів. Це найбільш простий метод. Якщо такий варіант обчислення не підходить, то розрахувати цю величину можна самостійно.

  • Розрахуйте норму енергетичної цінності для вашого організму.
  • Щоб вага людини не додавався, слід, щоб половиною його раціону були білки, приблизно 30 відсотків рослинних жирів не більше 20 відсотків корисних вуглеводів.

Знаючи ці дані, можна зробити простий розрахунок:

Де Кб – кількість білка, 50 – це процентне співвідношення, 4 – кількість калорій на один грам білка.

Тобто, норма білка для людини, для якого норма енергетичної цінності одно 1400. Аналогічним чином можна дізнатися необхідну кількість вуглеводів і жирів.

Як порахувати БЖУ для схуднення?

Розрахувати оптимальний межа БЖУ для схуднення можна аналогічним способом.

Але варто враховувати два важливих моменти:

  • Потрібно в розрахунку використовувати енергетичну цінність, зменшену на 500 одиниць.
  • Відсоткове співвідношення всіх речовин буде трохи відрізнятися.

Існує найбільш простий метод обчислення, для цього потрібно:

  • Придумати бажаний вагу.
  • Помножити цю цифру на постійний показник (1,8 для вуглеводів, 1,5 для білків, 0,7 для жирів)

Результат вимірюється в грамах. Саме в такій кількості корисні речовини повинні надходити в систему травлення, щоб людині худнув і не відчував нездужання.

Норма БЖУ в день

Для жінок

Білки:

При малих енерговитратах
Від 18 до 30 років: 88

Від 30 до 40 років: 86

Від 40 років: 82

При середніх енерговитратах
Від 18 до 30 років: 94

Від 30 до 40 років: 91

Від 40 років: 88

При сильних енерговитратах
Від 18 до 30 років: 106

Від 30 до 40 років: 104

Від 40 років: 100

Жири:

При малих енерговитратах
Від 18 до 30 років: 48

Від 30 до 40 років: 46

Від 40 років: 45

При середніх енерговитратах
Від 18 до 30 років: 52

Від 30 до 40 років: 51

Від 40 років: 48

При сильних енерговитратах
Від 18 до 30 років: 60

Від 30 до 40 років: 58

Від 40 років: 54

Вуглеводи:

При малих енерговитратах
Від 18 до 30 років: 110

Від 30 до 40 років: 105

Від 40 років: 99

При середніх енерговитратах
Від 18 до 30 років: 117

Від 30 до 40 років: 115

Від 40 років: 107

При сильних енерговитратах
Від 18 до 30 років: 146

Від 30 до 40 років: 139

Від 40 років: 135

Для чоловіків

Білки:

При малих енерговитратах
Від 18 до 30 років: 76

Від 30 до 40 років: 40

Від 40 років: 89

При середніх енерговитратах
Від 18 до 30 років: 74

Від 30 до 40 років: 39

Від 40 років: 86

При сильних енерговитратах
Від 18 до 30 років: 69

Від 30 до 40 років: 35

Від 40 років: 79

Жири:

При малих енерговитратах
Від 18 до 30 років: 80

Від 30 до 40 років: 44

Від 40 років: 97

При середніх енерговитратах
Від 18 до 30 років: 77

Від 30 до 40 років: 42

Від 40 років: 94

При сильних енерговитратах
Від 18 до 30 років: 74

Від 30 до 40 років: 39

Від 40 років: 91

Вуглеводи:

При малих енерговитратах
Від 18 до 30 років: 86

Від 30 до 40 років: 46

Від 40 років: 114

При середніх енерговитратах
Від 18 до 30 років: 83

Від 30 до 40 років: 43

Від 40 років: 110

При сильних енерговитратах
Від 18 до 30 років: 79

Від 30 до 40 років: 41

Від 40 років: 103

Норма БЖУ для схуднення

На жаль, не існує єдиних стандартів оптимальної кількості всіх речовин для зниження маси тіла.

Це числове значення може змінюватися в залежності від наступних факторів:

  • Вихідний вага.
  • Бажаний вагу.
  • Період, за який потрібно досягти бажаного значення.
  • Кількість фізичних навантажень на тиждень.
  • Вік.

На що впливає кількість БЖУ?

Вище вже було сказано багато слів про те, як правильно обчислити оптимальну кількість корисних речовин для кожної людини. Варто небагато поговорити про вплив кожної речовини.

Норма, надлишок або нестача білка

Білок – це перетворювач всіх вступників в організм кислот.

Його значення для людини багатогранно:


  • Він є джерелом, що стимулює утворення червоних тілець. Саме вони відповідають за якість роботи імунної системи.
  • Дієтологи рекомендують активно вживати білок людям, які прагнуть швидко схуднути. Якщо його вміст в організмі в межах норми, то не виникне проблем з в’ялістю шкіри.
  • Зовнішній вигляд жінки багато в чому залежить від цього елемента. Якщо він в нормі, то у неї будуть гарні волосся, міцні нігті і здорові зуби.
  • Чоловікам білок необхідний для підтримки м’язової маси і поліпшення функціонування репродуктивної системи.

Надлишок білка призводить до розвитку захворювань нирок, судин і сечового міхура. Недолік білка розвиває кисневе голодування.

Норма, надлишок або недолік жирів

Основна функція жирів – організація запасу енергії. Якщо в організмі корисні жири присутні в достатній кількості, то вся система в організмі буде працювати повноцінно.


  • Ця речовина сприяє хорошому засвоєнню всіх корисних складових.
  • Впливає на повноцінне формування травного тракту.
  • Сприяє запобіганню переохолодження.
  • Забезпечує хорошу роботу мозку: краще засвоюється інформація, поліпшується пам’ять,

Надлишок жиру призводить до розвитку захворювань серця, раку травних органів, до подагрі і утворення каменів у жовчному міхурі. З-за нестачі жирів людина буде відчувати постійну слабкість, може порушитися обмін речовин.

Організму потрібні тільки корисні жири рослинного походження.

Норма, надлишок або недолік вуглеводів

Вуглеводи – це корисна речовина, що сприяє повноцінному засвоєнню білка. Вони надходять в організм в чистому вигляді, а потім, переробляються в глюкозу, яка, в свою чергу служить джерелом енергії.

Варто врахувати, що організму для повноцінного функціонування потрібні тільки природні вуглеводи, які містяться у фруктах, овочах і злаках.

Всього можна виділити кілька основних функцій вуглеводу в організмі людини:


  • Забезпечує повноцінний ріст організму.
  • Покращує якість зору.
  • Сприяє зміцненню імунної системи.

При нестачі вуглеводів людина починає відчувати себе погано: стає дратівливою, у нього з’являється неприємний запах з рота, він постійно відчуває внутрішню втому, перебуває в стані депресії і апатії.

Чим більше вуглеводів, тим більше у людини накопичуватися жирових запасів. Зайве вміст цієї речовини призводить до розвитку цукрового діабету.

Чому БЖУ ефективніше дієт?

Багато жінок «Ламають голову». Вони не знають, що легше схуднути, сидячи на дієтах або кожен день витрачати довгий час на те, щоб вираховувати всі необхідні показники. Можна зробити невеликий порівняльний аналіз для того, щоб вибрати, який метод скидання ваги краще вибрати.

Дієта:

Переваги
Недоліки

Не потрібно думати про те, що приготувати. В меню дієти чітко прописана кожна складова

Багато дієти дуже ефективні. Вони дозволять досягти бажаного результату за короткий проміжок часу

Всі дієти тривають недовго
Подібні системи живлення різноманітні. Доведеться підготуватися до того, що доведеться витратитися

Практично завжди людина домагається короткочасного результату. Через певний проміжок часу вага знову повертається

Більше ймовірність того, що він зірветься. Так як дотримуватися важкий режим досить складно

Меню деяких дієт відрізняються низьким вмістом корисних речовин. Це говорить про те, що можуть з’явитися проблеми зі здоров’ям

Підрахунок БЖУ:

Переваги
Недоліки

Людина сама може вибирати блюдо, яке захоче вжити

Менше ймовірність зривів, так як він завжди сам буде контролювати своє харчування

Скинуті кілограми не повернуться
Кожен день доведеться витрачати час на те, щоб обчислювати за формулами цінність кожного продукту

Це некратковременная система живлення. Їй доведеться дотримуватися протягом усього життя

Таким чином, якщо людина бажає швидко скинути вагу перед святом, то йому підійде жорстка дієта. Якщо йому необхідно схуднути і закріпити результат на довгий час, то краще ввести підрахунок білків, жирів і вуглеводів.

Дієтологи запевняють, що саме система БЖУ корисніше і ефективніше всіх інших методик з кількох причин:

  • Людина, що дотримується цих правил, буде отримувати повну віддачу» від продуктів. Організм буде повністю складатися з тих речовин, які йому необхідні. Відповідно, з’явиться уникнути таких проблем, як випадання волосся, шарування нігтів, появи почуття слабості й втоми.
  • Звичка вважати енергетичну цінність кожної страви формується досить швидко. Вже через деякий час людина буде вживати продукти тільки певної категорії. Причому, йому абсолютно не доведеться в чомусь собі відмовляти. Це говорить про те, що людина буде повільніше скидати вагу, але він не буде повертатися назад.
  • Дотримуючись правильного раціону харчування, організм буде відчувати себе комфортно, йому не доведеться перебувати в стані стресу. Це говорить про те, що жир не буде накопичуватися.

Правильне дотримання надходження в шлунок білків, жирів і вуглеводів – це гарантований метод, який дозволить завжди бути здоровим і залишатися в прекрасній формі.

Калькулятор калорійності продуктів

Тільки заповнені |
Показати всі |
Обнулити таблицю

НазваниеВесБелкиЖирыУглеводыКалорийность
Калорійність алкогольних напитковВес: 0 р. р. 0 0 р. р. 0 0 ккал.
Бренді 40% алкоголю р. Вермут 13% алкоголю р. Вино біле 10% алкоголю р. Вино біле 12.5% алкоголю р. Вино біле солодке 13.5%алкоголю р. Вино біле сухе 12% алкоголю р. Вино червоне 12% алкоголю р. Віскі 40% алкоголю р. Горілка 40% алкоголю р. Джин 40% алкоголю р. Коньяк 40% алкоголю р. Лікер 24% алкоголю р. Мадера 18% алкоголю р. Пиво 1.8% алкоголю р. Пиво 2.8% алкоголю р. Пиво 4.5% алкоголю р. Портвейн 20%алкоголю р. Пунш 26% алкоголю р. Ром 40% алкоголю р. Шеррі 20% алкоголю р. Калорійність варення, повидлов, джемовВес: 0 р. р. 0 0 р. р. 0 0 ккал.Варення з айви р. Варення з груш р. Варення з полуниці р. Варення з малини р. Варення з мандаринів р. Варення з персиків р. Варення зі сливи р. Варення з чорноплідної горобини р. Варення з яблук р. Варення з абрикосів р. Джем з мандаринів р. Джем з чорної смородини р. Повидло яблучне р. Пюре яблучне р. Калорійність вторыех блюдВес: 0 р. р. 0 0 р. р. 0 0 ккал.Вінегрет р. Кабачки смажені р. Капуста білокачанна смажена р. Капуста білокачанна відварна р. тушкована Капуста білокачанна р. Капуста цвітна варена р. Картопля смажена р. Картопля відварна р. Картопляне пюре р. Картопляні чіпси р. Морква відварна р. Буряк відварна р. Гарбуз смажена р. Калорійність грибів і ореховВес: 0 р. р. 0 0 р. р. 0 0 ккал.Арахіс р. Білі гриби р. Білі гриби сушені р. Грузді р. смажені Каштани р. Кедрові горішки р. Кешью р. Кокосовий горіх р. Лисички р. Маслюки р. Мигдаль р. Опеньки р. Горіхи волоські р. Підберезники р. Підберезники сушені р. Підосичники р. Підосичники сушені р. Рижики р. Насіння соняшника сушені р. Насіння гарбуза сушені р. Сморчки р. Сироїжки р. Фісташки р. Фундук р. Печериці р. Калорійність икрыВес: 0 р. р. 0 0 р. р. 0 0 ккал.Ікра білуги зерниста р. Ікра зерниста р. зерниста Ікра кети р. Ікра минтаевая пробійна р. зерниста Ікра осетрова р. паюсна Ікра осетрова р. Ікра севрюжья зерниста р. Калорійність ковбаси і ковбасних изделийВес: 0 р. р. 0 0 р. р. 0 0 ккал.Шинка у формі р. Шинка любительська р. Шинка особлива р. Грудинка сирокопчена р. Ковбаса армавірська р. Ковбаса дієтична р. Ковбаса для сніданку р. Ковбаса докторська р. Ковбаса закусочна р. Ковбаса зерниста р. Ковбаса краківська р. Ковбаса кубанська р. Ковбаса любительська р. Ковбаса майкопська р. Ковбаса мінська р. Ковбаса молочна р. Ковбаса московська р. Ковбаса одеська р. Ковбаса окрема р. Ковбаса полтавська р. Ковбаса прима р. Ковбаса російська р. Ковбаса салямі р. Ковбаса свиняча р. Ковбаса сервелат р. Ковбаса р. радянська Ковбаса степова р. Ковбаса столична р. Ковбаса столова р. Ковбаса талліннська р. Ковбаса українська р. Ковбаса чайна р. Ковбаса південна р. Корейка сирокопчена р. М’ясний хліб шинковий р. М’ясний хліб яловичий р. М’ясний хліб окремий р. М’ясний хліб чайний р. Окіст р. Мисливські ковбаски р. Сардельки яловичі р. Сардельки свинячі р. Сосиски яловичі р. Сосиски аматорські р. Сосиски молочні р. Сосиски особливі р. Сосиски російські р. Калорійність крупи і кашиВес: 0 р. р. 0 0 р. р. 0 0 ккал.Повітряна кукурудза р. Горох сухий р. Горох сушений р. Гречана крупа р. Гречана крупа варена р. Гречана просунув р. Гречана ядриця р. Каша молочна геркулесова р. Каша геркулесова на воді р. Каша гречана в’язка на воді р. Каша гречана розсипчаста р. Каша манна молочна р. Каша манна на воді р. Каша вівсяна молочна р. Каша вівсяна на воді р. Каша перлова розсипчаста р. Каша пшенична в’язка на воді р. Каша пшенична розсипчаста р. Каша пшоняна в’язка на воді р. розсипчаста Каша пшоняна р. Каша рисова молочна р. Каша рисова на воді р. Каша ячна в’язка на воді р. Каша ячна розсипчаста р. Коричневий рис р. Крупа кукурудзяна р. Крупа манна р. Крупа перлова р. Кукурудза дроблена р. Кукурудза цілими зернами р. Кукурудзяні зерна р. сушений Нут р. Вівсяна крупа р. Пшоно р. Рис полірований р. Рис розсипчастий р. Соя сушена р. Толокно р. Квасоля варена р. Квасоля сушена р. Пластівці Геркулес р. Хрусткий рис р. Сочевиця варена р. Сочевиця сушена р. Ячна крупа р. Калорійність масла, маргарину, жировВес: 0 р. р. 0 0 р. р. 0 0 ккал.Жир баранячий топлений р. Жир яловичий топлений р. Жир Новинка р. Жир Прима р. Жир рослинний р. Жир свинячий (внутрішній жир) р. Майонез Провансаль р. Маргарин Молочний р. Маргарин Слов’янський р. Маргарин Вершковий р. Маргарин Сонячний р. Маргарин Екстра р. Маргарин Ера р. несолоне Масло селянське р. Масло любительське несолоне р. Масло вершкове бутербродне р. Масло вершкове несолоне р. Масло топлене р. Шпик свинячий (сало) р. Калорійність молока і молочних продуктовВес: 0 р. р. 0 0 р. р. 0 0 ккал.Ацидофілін р. Бринза з коров’ячого молока р. Бринза з овечого молока р. Йогурт р. Йогурт 1.5%-нойжирн. р. Йогурт 1.5%-ний солодкий р. Йогурт 3.2%-ної жирн. р. Йогурт 3.2%-ної жирн. Солодкий р. Йогурт actimell р. Йогурт солодкий – 0.3% р. Йогурт солодкий – 1.2% р. Йогурт солодкий – 2% – питної р. Йогурт солодкий – 2.2% р. Йогурт солодкий – 2.2%-питної р. Йогурт солодкий – 2.8 р. Йогурт солодкий – 2.9% р. Йогурт солодкий – 3.5% р. Йогурт солодкий – 3.7% р. Йогурт солодкий – 4.2% р. Йогурт солодкий – 4.7% р. Йогурт солодкий – 7.3% р. Какао зі сгущ. молоком з цукром р. Какао зі сгущ. вершками з цукром р. Кефір 2.5% жирн. р. Кефір жирний р. Кефір нежирний р. Кави з сгущ. молоком з цукром р. Кави з сгущ. вершками. з цукром р. Маса сирна особлива р. Молоко 1.5%-ної жирн. р. Молоко 2.5%-ної жирн. р. Молоко 3.2%-ної жирн. р. Молоко 3.5%-ної жирн. р. Молоко 6 %-ний жир. р. Молоко знежирене р. Молоко сгущ. без цукру р. Молоко сгущ. з цукром р. Молоко сгущ. нежирне з цукром р. Молоко сухе знежирене р. Молоко сухе незбиране р. Пахта р. Кисляк р. Російський плавлений сир р. Ряжанка 6 %-ної жирн. р. Вершки 10 %-ний жир. р. Вершки 20 %-ний жир. р. Вершки 35 %-ної жир. р. збиті Вершки з ваніллю р. Вершки сгущ. з цукром р. Сметана 10 %-ний жир. р. Сметана 20 %-ний жир. р. Сметана 25 %-ний жир. р. Сметана 30 %-ний жир. р. Сулугуні р. Сир голландський брусковий р. Сир голландський круглий р. Сир костромський р. Сир латвійський р. Сир плавлений Ковбасний копчений р. Сир плавлений Костромської р. Сир плавлений р. Латвійський Сир плавлений російський р. Сир пошехонський р. Сир прибалтійський р. Сир рокфор р. Сир російський р. Сир чеддер р. Сир швейцарський р. естонський Сир р. Сир ярославський р. Сирки глазуровані р. Сир жирний 18% р. Сир жирний 9% р. Сир нежирний р. Сир столовий 2% жирн. р. Калорійність мукиВес: 0 р. р. 0 0 р. р. 0 0 ккал.Борошно гречана р. Борошно кукурудзяне (дієтична) г. Борошно пшеничне 1-го сорту р. Борошно пшеничне 2-го сорту р. Борошно пшеничне вищого сорту р. Борошно пшеничне шпалерна р. Борошно житнє р. Борошно житнє обдирне р. Борошно житнє обойне р. Борошно рисова (дієтична) р. Висівки пшеничні р. Калорійність м’яса і субпродуктовВес: 0 р. р. 0 0 р. р. 0 0 ккал.Баранина р. Баранина відварена р. Бефстроганов р. парові Биточки р. Біфштекс р. Яловичина відварна р. Яловичина тушкована р. Гуляш р. Гуляш яловичий р. Гуляш свинячий р. Сніданок туриста (яловичина) р. Сніданок туриста (свинина) р. яловичі Котлети р. Котлети свинячі р. Кролик смажений р. Кролик відвареної р. Мізки яловичі р. М’язовий шлунок курей р. М’ясо в білому соусі р. Паштет печінковий р. відварені Пельмені р. Печінка яловича р. Печінка курей р. Печінка свиняча р. Нирки яловичі р. Нирки свинячі р. Свинина жирна р. Свинина відварна р. Свинина тушкована р. Серце яловиче р. Серце курей р. Серце свиняче р. Холодець із яловичих ніжок р. Телятина відварна р. Шашлик зі свинини р. Шніцель р. Шніцель свинячий р. Ескалоп р. Язик яловичий р. Калорійність овочів, зелені, бобовыхВес: 0 р. р. 0 0 р. р. 0 0 ккал.Баклажани р. Боби р. Бруква р. Горошок зелений р. Кабачки р. Капуста білокачанна р. Капуста брюссельська р. Капуста кольрабі р. Капуста червонокачанна р. Капуста пекінська р. Капуста цвітна р. Картоплю р. Цибуля зелена (перо) г. Цибуля порей р. Цибуля ріпчаста р. Морква жовтий. р. Морква червона р. Огірки грунтові р. Огірки парникові р. Патисони р. Перець зелений солодкий р. Перець червоний солодкий р. Петрушка (зелень) р. Петрушка (корінь) р. Ревінь р. Редис р. Редька р. Ріпа р. Салат р. Салат качанний р. Буряк р. Селера (зелень) р. Селера (корінь) р. Солодкий картопля р. Спаржа р. Томати (помідори) р. Гарбуз р. Кріп р. Квасоля (стручок) р. Хрін р. Черемша р. Часник р. Шпинат р. Щавель р. Калорійність овочевих консервовВес: 0 р. р. 0 0 р. р. 0 0 ккал.Баклажани консервовані р. Капуста квашена р. Кетчуп р. Морква натур. р. Огірки солоні р. Оливки зелені мариновані р. Оливки чорні консервовані р. Буряк натур. р. Томати без шкірки р. Томати з шкіркою р. Томати солоні р. Калорійність перших блюдВес: 0 р. р. 0 0 р. р. 0 0 ккал.Борщ р. Борщ густий р. Борщ із квашеної капусти р. Борщ зі свіжої капусти з томатами р. Борщ літній р. Борщ пісний р. Борщ з капустою і картоплею р. Борщ сибірський р. Борщ український р. Бульйон яловичий р. Бульйон грибний р. Бульйон курячий р. Бульйон рибний р. Окрошка м’ясна (з квасом) р. Окрошка на кефірі р. Розсольник домашній р. Борщ р. Суп картопляний р. Суп картопляний з бобовими р. Суп картопляний з грибами р. Суп картопляний з крупою р. Суп картопляний з макаронними виробами р. Суп селянський р. Суп овочевий р. Суп овочевий з квасолею р. Суп рисовий з м’ясом р. Суп із бобовими р. Суп з макаронними виробами р. Вуха р. Щі з квашеної капусти з картоплею р. Щі з свіжої капусти р. Щи зі свіжої капусти з картоплею р. Щі добові р. Калорійність птиці і яицВес: 0 р. р. 0 0 р. р. 0 0 ккал.Смажена індичка р. Індичка варена р. Куряча грудка р. Курячі котлети р. Курка смажена р. Курка відварна р. Меланж р. смажені Стегенця р. Омлет р. Сухий білок р. Сухий жовток р. Качка смажена р. Качка відварна р. Курчата відварні р. Курчата тютюну р. Яєчня-глазунья р. Яєчний білок р. Яєчний жовток р. Яєчний порошок р. Яйця курячі варені круто р. Яйця курячі варені некруто р. сирі Яйця курячі р. Калорійність рослинного маслаВес: 0 р. р. 0 0 р. р. 0 0 ккал.Олія арахісова рафинир. р. Олія гірчична р. Масло конопляне рафинир. р. Олія кукурудзяна р. Олія оливкова р. Олія оливкова рафинир. р. Олія соняшникова р. Олія соняшникова рафинир. р. Олія ріпакова рафинир. р. Олія соєва рафинир. р. Масло бавовняне рафинир. р. Калорійність риби і морепродуктовВес: 0 р. р. 0 0 р. р. 0 0 ккал.Балик осетровий р. Білуга бланшована р. Вобла в’ялена р. Вобла хол.копч. р. Горбуша р. Горбуша в томатн.соусі р. Горбуша натур консервована р. Горбуша солона р. Зубатка р. Кальмар р. Камбала р. Камбала в томатн.соусі р. Камбала гір.копч. р. Камбала обсмажена в олії р. Карась р. Короп р. Кета р. Кета солона р. Кілька балтійська солона р. Кілька гір.копч. р. Кілька пряного посолу р. Краб р. Креветка р. Кріль р. Лящ р. Лящ в томатн.соусі р. Лящ в’ялений р. Лящ гір.копч. р. Лящ хол.копч. р. Лосось солоний р. Макрель р. Мідії р. Минтай р. Морська капуста р. Минь р. Нерка червона р. Окунь морський р. Окунь морський (баличок) р. Окунь морський гір.копч. р. Осетер р. Осетер в томатн.соусі р. Палтус р. Паста Океан р. Печінка тріски р. Путасу р. Сазан в томатн.соусі р. Сайра бланшировання в олії р. Салака р. Салака в томатн.соусі р. Салака гір.копч. р. Сардина р. Сардини (скибочки) в олії р. Севрюга в томатн.соусі р. атлантична Оселедець солона р. Оселедець івасі солона р. Оселедець тихоокеанський жирна хол.копч. р. Сьомга солона р. Скумбрія р. Скумбрія в олії р. Скумбрія хол.копч. р. Снеток поліський р. Снеток псковський р. Сом р. Сом в томатн.соусі р. Ставрида р. Ставрида в томатн.соусі р. Ставрида обсмажена в олії р. Ставрида хол.копч. р. Судак р. Судак в томатн.соусі р. Тріска р. Тріска гір.копч. р. Тріска солона р. Тунець р. Тунець в олії р. Тюлька солона р. Хамса солона р. Хек р. Шпроти р. Щука р. Щука в томатн.соусі р. Калорійність сладостейВес: 0 р. р. 0 0 р. р. 0 0 ккал.Арахіс в шоколаді р. Батончики р. Біляші р. Млинці з сиром та сметаною р. Млинці р. Ватрушка з сиром р. Вафлі в шоколаді р. Вафлі жирні р. Вафлі з жиросодержащими начинками р. Вафлі з фруктовими начинками р. Вафлі фруктові р. Галети р. Гематоген р. Драже горіхове р. цукрове Драже р. Драже фруктово-ягідне в шоколаді р. Желатин харчовий р. Зефір р. Ірис напівтвердий р. Ірис тираженный р. Карамель льодяникова р. Карамель з лікерними начинками р. Карамель з молочними начинками р. Карамель з горіховими начинками р. Карамель з помадными начинками р. Карамель з прохолодними начинками р. Карамель з фруктово-ягідними начинками р. Карамель з шоколадно-горіховими начинками р. Цукерки молочні р. Цукерки помадні р. Цукерки, фруктово-помадні р. Цукерки шоколадні з грильяжній начинкою р. шоколадні Цукерки з кремовою начинкою р. Цукерки шоколадні з начинками між шарами вафель р. Цукерки шоколадні з помадною начинкою р. Цукерки шоколадні з пралінової начинкою р. Цукерки шоколадні з начинкою р. Цукерки шоколадні з шоколадно-кремовою начинкою р. Цукерки шоколадні з шоколадно-горіховою начинкою р. Крекери р. Лукум збивний р. Мармелад фруктово-ягідний р. Мед натуральний р. Молочна локшина р. Морозиво молочне р. Морозиво молочне крем-брюле р. шоколадне Морозиво молочне р. Морозиво вершкове р. Морозиво вершкове крем-брюле р. Морозиво вершкове шоколадне р. Оладки р. Пастила р. Печиво затяжне р. Печиво цукрове р. Печиво здобне р. Пиріг з м’ясом р. Пиріг з повидлом р. Тістечко бісквітне з фруктовою начинкою р. Тістечко заварне р. Тістечко крошковое р. Тістечко пісочне з фруктовою начинкою р. листкове Тістечко з кремом р. листкове Тістечко з фруктовою начинкою р. Пломбір р. Пломбір, крем-брюле р. Пломбір шоколадний р. Пончики р. Пряники р. Цукор р. Цукор (пісок) р. Цукор-рафінад р. Торт бісквітний з горіхово-вершковим кремом р. Торт бісквітний з фруктовою начинкою р. Торт бісквітний з шоколадним кремом р. Торт листковий з кремом р. Халва соняшникова ванільна р. Халва тахинная р. Чебуреки р. Шарлотка р. Шоколад без додавань р. Шоколад у порошку р. Шоколад молочно-горіховий р. Шоколад молочно-вершковий р. Шоколад молочний р. Шоколад пористий молочний р. Шоколад з подрібненим і цілим горіхом р. Ескімо р. Калорійність соків і компотовВес: 0 р. р. 0 0 р. р. 0 0 ккал.Абрикосовий сік р. Айвовий сік р. Ананас консервований р. Ананасовий сік р. Апельсиновий сік р. Виноградний сік р. Вишневий сік р. Гранатовий сік р. Грейпфрутовий сік р. Компот з абрикосів р. Компот з айви р. Компот з винограду р. Компот з вишні р. Компот з мандаринів р. Компот з персиків р. Компот із слив р. Компот із черешні р. Компот з яблук р. Компот іт груш р. Лимонний сік р. Мандариновий сік р. Персиковий сік р. Сливовий сік р. Сік морквяний р. Сік буряковий р. Сік томатний р. Черноплодно-горобиновий сік р. Чорносмородиновий сік р. Шипшиновий сік р. Яблучний сік р. Калорійність сухофруктовВес: 0 р. р. 0 0 р. р. 0 0 ккал.Абрикоси сушені без кісточки (курага) р. Абрикоси сушені з кісточкою (урюк) р. Ананас сушений р. Банани сушені р. Виноград сушений (родзинки) р. Вишня сушена р. Груша сушена р. Інжир сушений р. Персики сушені (курага) р. сушена Слива (чорнослив) р. Фініки сушені р. сушений Шипшина р. Яблука сушені р. Калорійність тіста і макаронВес: 0 р. р. 0 0 р. р. 0 0 ккал.Макарони 1-го сорту р. Макарони вищого сорту р. Макарони смажені р. Макарони відварні р. Макарони яєчні р. Тісто дріжджове р. Тісто дріжджове здобне р. Тісто листкове прісне р. Калорійність фруктів і ягодВес: 0 р. р. 0 0 р. р. 0 0 ккал.Абрикоси р. Авокадо р. Айва р. Алича р. Ананас р. Апельсин р. Кавун р. Банани р. Брусниця р. Виноград р. Вишня р. Лохина р. Гранат р. Грейпфрут р. Груша р. Гуава р. Диня р. Ожина р. Суниця садова р. Інжир р. Ківі р. Журавлина р. Агрус р. Лимон р. Малина р. Манго р. Мандарин р. Морошка р. Обліпиха р. Папайя р. Персики р. Горобина садова р. Горобина чорноплідна р. Зливу садова р. Смородина біла р. Смородина червона р. Смородина чорна р. Терен р. Фініки р. Хурма р. Черешня р. Чорниця р. Шовковиця р. Шипшина свіжий р. Яблука р. Калорійність хлебаВес: 0 р. р. 0 0 р. р. 0 0 ккал.Білий хрусткий хліб р. Хліб білково-отрубевой р. Хліб бородинський р. Хліб докторський р. Хліб Здоров’я р. Хліб зерновий р. Хліб зниженої калорійності р. Хліб пшеничний з борошна вищого сорту р. Хліб пшеничний подовий р. Хліб пшеничний формовий р. Хліб житній московський р. Хліб житній подовий р. Хліб житній формовий р. Хліб житній хрусткий р. Хліб український подовий р. Хліб український формовий р. Хлібці р. Калорійність хлібо-булочних изделийВес: 0 р. р. 0 0 р. р. 0 0 ккал.Бублики прості р. Бублики здобні р. Батон нарізний р. Батон простий р. Батон кухонна р. Батончик з висівками р. Бублики р. Булка міська р. Булочка кунцевская р. Булочка отрубная р. Булочки дієтичні з лецитином р. Калач московський р. Лаваш р. Плюшка московська р. Ріжки обсипні р. Сайка проста р. Здоба виборзька з маком р. Здоба виборзька з повидлом р. Здоба донська р. Здоба звичайна р. Соломка солодка р. Сушіння нові р. Сушіння прості р. Калорійність чаю, кави, какаоВес: 0 р. р. 0 0 р. р. 0 0 ккал.Какао напої (сухі) р. Какао порошок р. Квас хлібний р. Кава смажена в зернах (сухий) р. Кава розчинна (сухий) р. Кави чорний без цукру р. Чай з лимоном р. Чай з цукром р. Чай чорний байховий (сухий) р.Усього0 р. р. 0 0 р. р. 0 0 ккал

Як визначити кількість БЖУ в продуктах?

Порахувати кількість БЖУ в продуктах у сучасному житті дуже просто. Виробник кожного товару вказує його складу на етикетки.

Щоденна процедура підрахунку цінності продуктів виконується наступним чином:

  • Потрібно дізнатися калорійність окремого продукту або страви. Зробити це можна двома способами:
    • Подивитися інформацію на етикетці.
    • Подивитися інформацію в стандартній таблиці калорійності.
  • Виміряти вагу продукту.
  • Зіставити вага продукту із зазначеною кількістю білків, вуглеводів і жирів.

Якщо страви в таблиці немає страви, то завдання належить складна. Доведеться окремо розрахувати БЖУ кожного продукту, що входить в його склад.

Таблиця бжу продуктів

Молочна продукція

Найменування
Б/Ж/У

Знежирений кефір
3/0,1/3,8

Жирний кефір
2,9/3/4,1

Коров’яче молоко
3/3,4/4,8

Ряжанка
3,3/6/4,2

Вершки
3/10/4,2

Сметана
3/10/3

Сир
23/30/0

Сир
14 /18/2

Майонез
3/65/4

Вершкове масло
1/83/1

Фрукти і овочі

Найменування
Б/Ж/У

Білокачанна капуста
1,9/0/5

Картопля
2/0,1/19

Цибуля
1,3/0/4

Морква
1,3/0,1/7

Огірок
0,8/0/3

Яблуко
0,4/0/11

Хурма
0,5/0/15

Гранат
0,9 /0/12

Груша
0,8/0/11

Персик
0,9/0/10,4

Гарніри

Найменування
Б/Ж/У

Рис
3,9/0,3/21

Гречка
4/1,1/21

Макарони
10/1,3/68

М’ясні продукти

Найменування
Б/Ж/У

Баранина
15/14/0

Яловичина
17,9/16,9/0

Жирна свинина
12/50/0

Свинина
16/28/0

Телятина
20/11/0

Курка
20/8/0

Індичка
22/12/0

Кролик
11 /10/0

Печінка
18/3,8/0

Качка
16,5/63/0

Примітка до таблиці:

  • Всі продукти вказані в розрахунку на 100 грам.
  • Всі гарніри вказані у вареному вигляді. У сирому вигляді кількість усіх елементів буде нижче.

Багато жінок задаються питанням про те, який метод розрахунку ефективніше для найкращого метаболізму і згодом схуднення.

Насправді, в тому і іншому випадку в систему обчислення входять одні і ті ж дані. Це говорить про те, що цифри будуть однакові. Природно, в тому випадку, якщо розрахунок і облік даних був виконаний правильно.

Калорійність споживаної їжі, вміст в ній корисних речовин (білки, жири, вуглеводи), індекс маси тіла, об’єм споживаної рідини – всі ці поняття повинна знати кожна жінка.

Тільки харчуючись правильно і з низькокалорійним рецептами, вона завжди може завжди залишатися молодою, стрункою, підтягнутою, здоровою, при цьому, її шкіра буде сяючою, а колір волосся набуває здоровий блиск.

В погоді за красою не варто шукати чудодійних методів, зовнішній вигляд завжди буде відбивачем того, чим харчується людина.

1 зірка2 зірки3 зірки4 зірки5 зірок (55 оцінок, середня: 5,00 з 5)
Loading...

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *