Хліб з висівками: рецепти

Кращі рецепти хліба з висівками

Основна користь висівок в тому, що вони містять величезну кількість необхідних нам харчових волокон. Як відомо, саме вони в нашому організмі займаються регулюванням роботи кишечника, сприяють не тільки виведенню з організму «шкідливого» холестерину, але і знижують його рівень. Хворі на цукровий діабет повинні полюбити висівковий хліб, бо він уповільнює процес розщеплення крохмалю, і, крім того, сприяє правильному і швидкому обміну речовин.

Хлібобулочні вироби з корисною борошна грубого помелу рекомендують онкологічним хворим. Для повноцінної роботи всього нашого організму нам потрібно багато мінералів і вітамінів, і при цьому цинк займає важливу позицію. Особливо він необхідний людям розумової праці, а висівки багаті цинком продуктом. Користь хліба з висівками просто неоціненна, адже він необхідний для профілактики атеросклерозу.

Схуднути на 24 кг за місяць: думка лікарів-дієтологів

Популярна думка про те, що схуднути швидко і на багато неможливо - міцно засіло в головах сучасних людей. І хоча це твердження застаріло ще на початку 2000-х років, більшість досі вірить, що для схуднення не існує інших способів крім дієт і позамежних фізичних навантажень.

Але дослідження в області зниження ваги не стоять на місці. Одне з глобальних відкриттів останніх років - Eco Slim, дійсно творить справжні чудеса!

Редакція опитала 8 лікарів дієтологів з багаторічним досвідом і всі в один голос заявили, що вже давно рекомендують Eco Slim як безпечний засіб для самостійного зниження ваги.

Ємельяненко М.Ю. Дієтолог-ендокринолог
(Досвід роботи: більше 30 років)

Вплив сучасної масової культури зобов'язує жінок добре виглядати. Лікарі, в свою чергу, підтверджують - повнота не є нормальним станом здорового організму. Худнути треба, і якщо немає до того особливих показань, ви цілком можете худнути самостійно, без участі дієтолога. Сучасні препарати для схуднення повністю безпечні для домашнього застосування, і при цьому мають високу ефективність.

Я рекомендую своїм клієнтам Еco Slim, він настільки прискорює процеси метаболізму, що пацієнти буквально худнуть на очах. Кілька років тому були закінчені клінічні випробування і остаточно підтверджено, що Еco Slim не має жодного побічного ефекту.

Осипова Е.М. Жіночий Лікар-дієтолог
(Досвід роботи: 11 років)

Найбільший ефект Eco Slim діє на жінок старше 30-32 років. Спорт і дієти в цьому віці вже не дають відчутного результату або цей результат не постійний.

Щоденний прийом Eco Slim активізує всі обмінні процеси організму і дозволяє жінкам худнути до 7-10 кг за тиждень.

Гавриленко О.А. Лікар-ендокринолог
(Досвід роботи: більше 30 років)

Те що Eco Slim дозволяє швидко худнути, на 7-10 кг в тиждень, уже давно доведений факт. Але зовсім недавно було зроблено ще одне відкриття. Виявилося, що цей засіб є відмінною профілактикою захворювань шлунково-кишкового тракту і чудово очищає організм від токсичних речовин, негативний вплив яких краде у нас молодість, красу і здоров'я. Це дуже актуальна проблема для жителів міст.

На питання "Чи реально схуднути на 20 кг за місяць, використовуючи Eco Slim?" всі лікарі відповіли однозначно: "ТАК, реально."

У практиці доктора Ємельяненко були випадки схуднення на 30 і більше кілограм за місяць!

Eco Slim - це найпотужніший жиросжигатель на сьогоднішній день.

Ефект: - 7-23 кг за 30 днів

Мінуси: немає

Спосіб застосування Eco Slim:
1 таблетку розвести в склянці чистої води. Приймати 3-4 рази на день за півгодини до їди.

На нашому сайті представлений справжній Eco Slim для схуднення і профілактики ожиріння у жінок. Цей продукт має всі необхідні сертифікати і перевірений на ефективність. За місяць використання можна схуднути на 7-23 кг.

Сподіваємося тепер Ви не будете жертвами стереотипів, а будете крокувати в ногу з часом і використовувати найсучасніші методи для схуднення.

 

 

Висівковий хліб має свій неповторний аромат. Смак і запах випічки не зрівняється з іншими хлібними продуктами з борошна вищого сорту. Тому ви рано поспішили списати висівки у відходи. Змініть своє ставлення до цього хлібного продукту і будьте здорові!

Розглянемо кращі рецепти хліба з висівками, які допоможуть вам оцінити всі переваги цієї випічки.

Домашній житній хліб з висівками і маслинами в духовці

Дуже корисний хліб з висівками, рецепти якого передбачають наявність у списку інгредієнтів житнього борошна. Давайте розглянемо один з варіантів такої випічки.

Що необхідно з інгредієнтів:

– борошно – 13 ст. л. (пшеничне);
– висівки пшеничні – 2-3 ст. л.;
– житнє борошно – 2-3 ст. л.;
– молоко – 1,5 склянки (250 мл);
– дріжджі сухі – 1,5 ч. л.;
– сіль – невелика щіпка;
– цукровий пісок – 3,5 ч. л.;
– масло вершкове – 30-40 гр.;
– яйце куряче – (домашнє) – 1 шт.;
– паприка мелена – 1 ч. л.;
– маслини (або оливки) – 15 шт.

Приготування:

Готувати житній хліб з висівками почніть з підігріву молока. Потім вилийте його в миску з глибоким дном, насипте туди цукровий пісок, сіль і сухі дріжджі все перемішайте, щоб не було грудочок від дріжджів. Далі додайте висівки пшеничні, житнє борошно, паприку, тільки мелену. Розтопіть масло вершкове і також вилийте в посудину з тістом. Тепер потрібно добре вимісити тісто. Після цього прибрати готове тісто на 40-45 хвилин в досить тепле місце, накривши зверху щільним рушником.
Наріжте оливки і маслини, можна шматочками або часточками. Як тільки тісто підійде, розділіть його на три однакові частини і розкачайте до форми овалу.

На двох овалах розкладіть нарізані маслини, а на одному – оливки.

Форму для випікання змастіть соняшниковою олією і викладіть всі три рулету так, щоб рулет з оливками опинився в центрі. Розбийте яйце в піалу і змастіть поверхню всього житнього хліба з висівками.

Увімкніть духовку, і доведіть температуру до 160 градусів.

Смачний хліб випікати необхідно десь 50-55 хвилин. Після виїмки дайте хлібу трохи охолонути під накритим махровим рушником. Якщо його не накрити, то доведеться змиритися з твердою і жорсткою скоринкою.

Корисний житній хліб готовий! Насолоджуйтесь! Не дарма ми назвали цей рецепт хліба з висівками кращим або одним з кращих, оскільки випічка виходить корисною, смачною і красивою!

А також радимо вам спробувати домашні житні хлібці, які набагато смачніше і корисніше магазинного продукту.


Житньо-пшеничний хліб з висівками – рецепт для хлібопічки

Інгредієнти:

– борошно пшеничне – 200 гр.;
– борошно житнє – 300 гр.;
– висівки – 60 гр.;
– олія соняшникова – 2 ст. л.;
– цукор – 2 ст. л. (з гіркою);
– сіль – 1 ч. л.;
– сухі дріжджі – 1,5 ч. л.;
– вода – 300 р.

Приготування:

Перемішати борошно пшеничне і житнє. Висівки покласти на сковорідку і гарненько прогріти до яскраво-жовтого кольору, потім остудити, додати до суміші житнього і пшеничного борошна, все змішати. У ємність хлібопічки налийте воду, додайте олію, цукор, дріжджі і борошняну суміш. Випікайте житньо-пшеничний хліб з висівками в режимі «житнього хліба». Весь цикл займе у вас близько 3 годин. Дані для хлібопічки «Moulinex».

До речі, з висівками можна пекти не тільки хліб, але і готувати смачні десерти, наприклад, запіканку з сиру з гарбузом, яка сподобається всім членам вашої сім’ї.


Пшеничний хліб з висівками на сироватці (хлібопічка)

Наша добірка кращих рецептів хліба з висівками ніяк не може обійтися без варіанти пшеничного випічки.

Інгредієнти:

– борошно пшеничне (1 сорт) – 500 гр.;
– висівки пшеничні – 50 гр.;
– дріжджі сухі – 1 ч. л.;
– сироватка -1 склянка;
– вода – 200 мл;
– сіль – 1 ч. л.

Спосіб приготування пшеничного хліба з висівками:

Цей варіант випічки хліба вам дуже сподобається, може тому що в склад входить сироватка, де сконцентровано безліч мінералів і вітамінів.

Всі рідкі компоненти заливаємо в ємність хлібопічки. Додаємо дріжджі, сіль потім борошно і висівки. Включаємо грубку, ставимо ту програму,при якій скоринка на хлібі буде так як ви хочете. Закривайте кришку і протягом 3 годин займіться домашніми справами або просто відпочиньте. Це час пройде не помітно. Остудіть готовий пшеничний висівковий хліб і насолоджуйтеся смачною творінням.


Рецепт хліба з висівками в духовій шафі

Розглянемо ще один рецепт хліба з висівками, який неймовірно легкий у приготуванні!

Інгредієнти:

– борошно в/с – 350 гр.;
– борошно 1 – 350 гр.;
– молоко – 500 мл;
– висівки – 1 ст.;
– дріжджі сухі – 1 ч. л.;
– сіль – 1 ч. л.;
– цукор – 1 ст. л.

Хід приготування:

Зробимо опару, для цього розчинний у теплій воді 1 ст. борошна, 1 ст. висівок, дріжджі і цукор. Прибираємо в тепле місце на 30-40 хвилин.

У підійшла опару додаємо сіль, перемішуючи, додамо стільки борошна, що б у результаті тісто для хліба з висівками не вийшло дуже густим. Знову перенесемо в тепле місце. Коли тісто підійде потрібно вимісити і викласти на заздалегідь змащену сковорідку.

Нагріваємо тепер нашу духовку до 150-160 градусів, і поставте сковорідку на 40-45 хвилин. За цей час хліб з висівками в духовій шафі повинен зарум’янитися, і ви отримаєте смачний хлібець з коханою твердою скоринкою.

А ще обов’язково спробуйте спекти відрубні млинці з начинкою з курячого філе. До речі, начинку можна підібрати будь-яку іншу за вашим смаком.


Як бачите, приготувати хліб з висівками, рецепти якого досить різноманітні, не складе праці в хлібопічці, ні в звичайному духовій шафі. Тому вас нічого не зможе зупинити на шляху освоєння корисної і смачної випічки!

1 зірка2 зірки3 зірки4 зірки5 зірок (70 оцінок, середня: 5,00 з 5)
Loading...

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *