Дієтичний торт – рецепт в домашніх умовах покроково і з фото

Добірка популярних рецептів дієтичних тортів

Душа часто хоче чого-небудь солоденького, так і мозку для роботи необхідні швидкі вуглеводи. Проте, як бути, якщо ви встали на стежку війни з зайвим жиром? Вихід простий – дієтичне торти. Це улюблене ласощі більшості людей.

Корисні торти порадують Вас при схудненні, адже вони виходять з максимальною низькою калорійністю.

Корисні поради при приготуванні дієтичних тортів

  • Замінюйте класичний цукор солодкими аналогами. Відмінно підійдуть мед, стевія і сахзам.
  • Замість пшеничного борошна, пройшла максимальну обробку, вибирайте більш цікаві варіанти. Рисова, кукурудзяна, вівсяна та інші види борошна не тільки корисні, але й смачні.
  • Віддайте свій вибір продуктів з низьким відсотком жирності.
  • Використовуйте білки замість цілих яєць.
  • Уникайте масла, використовуючи силіконові форми, спеціальні килимки, пергамент і антипригарні покриття.

Схуднути на 24 кг за місяць: думка лікарів-дієтологів

Популярна думка про те, що схуднути швидко і на багато неможливо - міцно засіло в головах сучасних людей. І хоча це твердження застаріло ще на початку 2000-х років, більшість досі вірить, що для схуднення не існує інших способів крім дієт і позамежних фізичних навантажень.

Але дослідження в області зниження ваги не стоять на місці. Одне з глобальних відкриттів останніх років - Eco Slim, дійсно творить справжні чудеса!

Редакція опитала 8 лікарів дієтологів з багаторічним досвідом і всі в один голос заявили, що вже давно рекомендують Eco Slim як безпечний засіб для самостійного зниження ваги.

Ємельяненко М.Ю. Дієтолог-ендокринолог
(Досвід роботи: більше 30 років)

Вплив сучасної масової культури зобов'язує жінок добре виглядати. Лікарі, в свою чергу, підтверджують - повнота не є нормальним станом здорового організму. Худнути треба, і якщо немає до того особливих показань, ви цілком можете худнути самостійно, без участі дієтолога. Сучасні препарати для схуднення повністю безпечні для домашнього застосування, і при цьому мають високу ефективність.

Я рекомендую своїм клієнтам Еco Slim, він настільки прискорює процеси метаболізму, що пацієнти буквально худнуть на очах. Кілька років тому були закінчені клінічні випробування і остаточно підтверджено, що Еco Slim не має жодного побічного ефекту.

Осипова Е.М. Жіночий Лікар-дієтолог
(Досвід роботи: 11 років)

Найбільший ефект Eco Slim діє на жінок старше 30-32 років. Спорт і дієти в цьому віці вже не дають відчутного результату або цей результат не постійний.

Щоденний прийом Eco Slim активізує всі обмінні процеси організму і дозволяє жінкам худнути до 7-10 кг за тиждень.

Гавриленко О.А. Лікар-ендокринолог
(Досвід роботи: більше 30 років)

Те що Eco Slim дозволяє швидко худнути, на 7-10 кг в тиждень, уже давно доведений факт. Але зовсім недавно було зроблено ще одне відкриття. Виявилося, що цей засіб є відмінною профілактикою захворювань шлунково-кишкового тракту і чудово очищає організм від токсичних речовин, негативний вплив яких краде у нас молодість, красу і здоров'я. Це дуже актуальна проблема для жителів міст.

На питання "Чи реально схуднути на 20 кг за місяць, використовуючи Eco Slim?" всі лікарі відповіли однозначно: "ТАК, реально."

У практиці доктора Ємельяненко були випадки схуднення на 30 і більше кілограм за місяць!

Eco Slim - це найпотужніший жиросжигатель на сьогоднішній день.

Ефект: - 7-23 кг за 30 днів

Мінуси: немає

Спосіб застосування Eco Slim:
1 таблетку розвести в склянці чистої води. Приймати 3-4 рази на день за півгодини до їди.

На нашому сайті представлений справжній Eco Slim для схуднення і профілактики ожиріння у жінок. Цей продукт має всі необхідні сертифікати і перевірений на ефективність. За місяць використання можна схуднути на 7-23 кг.

Сподіваємося тепер Ви не будете жертвами стереотипів, а будете крокувати в ногу з часом і використовувати найсучасніші методи для схуднення.

 

 

Рецепти дієтичних тортів

Всі тортики, представлені нижче, дуже смачні, абсолютно не нашкодять фігурі і гарного харчування. Виберіть свій улюблений і спробуйте його низькокалорійний аналог. Покрокові прості рецепти в домашніх умовах допоможуть Вам швидко і без будь-яких зусиль зробити найсмачніший торт.

Сирний торт

Інгредієнти:

  • яйце – 1 шт;
  • пластівці вівсяні – 100 г;
  • ягоди – 100 г;
  • знежирений сир – 250 г;
  • ізюм, кориця, ваніль.

Приготування:


  • Перемішати вівсянку з яйцем і ягодами. Перемістити отримане тісто у форму і відправити на 5 хвилин в духовку при 180°.
  • Додати в сир родзинки зі спеціями, викласти масу на корж і запікати ще півгодини, знизивши температуру до 160°.
  • Готовий торт розрізати навпіл і з’єднати половинки, утворивши додаткові шари.

Морквяний торт

Інгредієнти:

  • морква – 90 г;
  • крохмаль кукурудзяний – 1 ст. л.;
  • яйце – 1 шт;
  • сир м’який – 150 г;
  • висівки вівсяні – 2 ст. л.;
  • розпушувач – 0,5 ч. л.;
  • молоко – 4 ст. л.;
  • лимонна цедра – 0,5 ч. л.;
  • сахзам, кориця, ваніль.

Приготування:


  • Подрібнені до борошна висівки змішати з яйцем і молоком. Дати масі набрякнути.
  • Додати в тісто, перемішаний з розпушувачем, крохмаль і терту моркву.
  • Тісто перекласти у форму з силікону і відправити в духовку на 20 хвилин при 180°.
  • Сир збити з цедрою, сахзамом і спеціями.
  • Остиглий коржик нарізати на 4 шматочки, перемазати кремом і скласти тортиком, змастивши по краях кремовими залишками. Охолодити морквяний торт протягом ночі.

Торт «Черепаха»

Інгредієнти:

  • для тіста:
  • яйця — 6 шт,
  • цукор — 1,5 склянки,
  • борошно — 2 склянки,
  • какао — 1-2 ст. ложки,
  • розпушувач — 1 ч. ложка
  • для крему:
  • вершкове масло — 100 г,
  • цукор — за смаком,
  • сметана — 2 склянки (30%)

Приготування:


  • Збити яйця в піну, всипати цукор. Поступово додавати борошно з розпушувачем і какао.
  • Деко застелити пергаментним папером, викласти невеликі коржики і випікати при температурі 180 градусів 7-10 хвилин.
  • Відкласти 6 коржиків для голівки, хвостики і лапок. І ще кілька, щоб укласти їх зверху у вигляді панцира.
  • Приготувати крем: Розм’якшене вершкове масло збити міксером, поступово додати цукор і добре збити. Потім поступово залити сметану і збити крем.
  • Кожен коржик просочити кремом і викладати один на інший у вигляді черепахи. Поставити в холодильник, а через пару годин залити глазур’ю.

Торт «Наполеон»

Інгредієнти:

  • молоко – 0,5 л;
  • яйце – 4 шт;
  • молоко сухе – 25 г
  • крохмаль кукурудзяний – 100 г;
  • сахзам, ваніль.

Приготування:


  • Збити яйця з половиною молока і 85 г крохмалю, додавши за смаком сахзам і ваніль.
  • Випекти з отриманого тіста тонкі млинчики. Акуратно розподіліть тісто за допомогою кисті з силікону. Масло тут не знадобиться, крохмаль врятує тісто від можливого пригорання.
  • Другу половину молока перемішати з сухим і залишками крохмалю, додати ще трохи сахзама для солодощі. Вибрати каструльку з потовщеним дном і уварювати в ній суміш до загустіння. Під час варіння не забувайте помішувати її віночком.
  • Млинці промазати остившім кремом і викласти башточкою. Промазати «Наполеон» з усіх сторін залишками заварного крему і прибрати в холодильник на ніч.

Торт «Прага»

Інгредієнти:

  • для бісквіта:
  • яйця — 6 шт.,
  • цукор — 150 г,
  • вершкове масло — 30 г,
  • какао-порошок — 30 р,
  • борошно — 120 г;
  • для крему:
  • вода — 1 ст. л.,
  • яєчний жовток — 1 шт.,
  • згущене молоко — 120 г,
  • вершкове масло — 200 г,
  • какао-порошок — 20 г,
  • ванілін — 1 щіпка;
  • для глазурі: шоколад — 70 р,
  • вершкове масло — 50 г,
  • абрикосове повидло — 50 р.

Приготування:


  • Відокремте білки від жовтків, збийте білки міксером, додавши в кінці 75 г цукру.
  • Збийте жовтки з 75 г цукру до світлої однорідної маси. До жовтків викладіть білки, перемішуючи.
  • Змішайте борошно з какао-порошком. Акуратно введіть борошно в яєчну суміш. Влийте тонкою цівкою охолоджене розтоплене масло і знову перемішайте.
  • Змастіть маслом форму, на дно покладіть пекарську папір. Випікайте бісквіт 30 хвилин при температурі 200°С.
  • Бісквіт розріжте на три коржі. Якщо він досить постояв, коржі не будуть кришитися.
  • Для крему змішайте воду і жовток, додайте згущене молоко і ванілін. Варити крем на водяній бані, поки не загусне. Збийте міксером до пишноти м’яке вершкове масло.
  • Влийте до маслу жовток зі згущеним молоком і всипте какао-порошок, продовжуючи збивати. Промажте перший і другий корж кремом.
  • Викладіть зверху третій корж, покрийте його абрикосовим джемом і нанесіть джем на боки «Праги». Поставте торт в холодильник на півгодини, щоб застиг джем.
  • Приготуйте глазур, розтопивши на водяній бані шматочки шоколаду і вершкового масла.
  • Полийте торт глазур’ю, прикрасити залишками шоколадного крему і поставте на ніч у холодильник.

Дієтичний крем для торта

Інгредієнти:

  • грецький йогурт – 100 г;
  • сир знежирений – 200 г;
  • желатин – 1 пакет.

Приготування:


  • Замочити желатин у воді кімнатної температури. Залиш його до набухання.
  • Набряклий желатин прогріти, помістивши в посуд з ним в більш глибоку ємність, наповнену гарячою водою. Помішувати до повного розчинення.
  • Збити йогурт з сиром до ніжної структури і акуратно, тоненькою цівкою влити желатин.
  • Для більш виразного смаку додайте улюблені приправи (кориця, ваніль, мускат, какао), влийте натуральний сік з ягід або фруктів.

Торт «Пташине молоко»

Інгредієнти:

  • яйце – 3 шт;
  • білок – 4 шт;
  • крохмаль кукурудзяний – 30 г;
  • розпушувач – 1 ч. л.;
  • агар-агар – 4 ч. л.;
  • полуниця – 100 г;
  • кислота лимонна – 0,25 ч. л.;
  • гіркий шоколад – 15 г;
  • грецький йогурт – 100 г;
  • порошок какао – 15 г;
  • масло вершкове – 7 г;
  • ваніль, стевія, сіль.

Приготування:


  • Відокремити жовтки від білків. Жовтки перетерти зі стевією, крохмалем, розпушувачем і додати ваніль. Білки збити в окремій ємності до стійких піків.
  • Акуратно додати білковий крем в жовткову масу і перемішати. Розділити отримане тісто навпіл і кожну частину викласти на пекарській папір. Запікати 7 хвилин в духовці при 180° в 2 заходу.
  • 4 білки збити до стійкого стану, додавши трохи солі і лимонної кислоти. Під час збивання поступово додавати за смаком стевію. Розділити масу навпіл.
  • Пюрировать ягоди полуниці.
  • Молоко з половиною агар-агару довести до кипіння і проварити хвилину, не забуваючи ретельно перемішувати. Тонкою цівкою влити трохи остигнула суміш в одну з білкових, не забуваючи збивати білки.
  • Перший корж викласти у форму і залити отриманим суфле. Укласти зверху залишився коржик.
  • Пюре з полуниці змішати з рештою агар-агаром і довести до кипіння. Прокип’ятити хвилину, додавши трохи стевії і акуратно влити в білкові залишки. Не забувайте в цей час їх збивати.
  • Суфле з полуниці останнім шаром викласти у форму з тортом. Прибрати готовий виріб в холодильник до застигання.
  • Розчинити шматочки шоколаду в кондитерському мішку, опустивши його в окріп. Стежте, щоб шоколад не потрапила вода. Розтоплений шоколад вилийте в окрему миску і перемішати з маслом. Глазур розподілити по поверхні торта. «Пташине молоко» готове.

Торт без випічки

Інгредієнти:

  • сир – 400 г;
  • желатин – 20 г;
  • грецький йогурт – 400 г;
  • мед – 100 г;
  • гіркий шоколад, зернове печиво.

Приготування:


  • Збити сир з йогуртом і тонкою цівкою влити приготовленої по інструкції желатин.
  • Додати мед.
  • Застелити форму харчовою плівкою, викласти печиво.
  • Залити отриманим кремом і присипати за смаком шоколадом.
  • Відправити в холодильник.

Торт без цукру

Інгредієнти:

  • горіхи – 75 г;
  • яйце – 4 шт;
  • молоко – 0,25 л;
  • крохмаль кукурудзяний – 2,5 ст. л.;
  • грецький йогурт – 1 ст. л.;
  • апельсин – 1 шт;
  • мед.

Приготування:


  • Будь-які горіхи подрібнити. Окремо збити до щільної консистенції білки. Під час збивання обережно вливати рідкий мед.
  • Намагаючись не пошкодити білки, акуратно вмішати до них горіхи (50г) і 1,5 ст. л. крохмалю. Розділити отримане тісто на 3 частини.
  • Тісто помістити на килимок з силікону і запікати 15 хвилин при 150°.
  • Знизити температуру до 100° с і випікати ще 1 годину. Хрусткі коржики будуть нагадувати пахлаву.
  • Змішати жовтки з молоком і залишками крохмалю. Окремо проблендировать очищений апельсин. Видалити тверді частини через сито, залишивши рідкий фреш і влити в жовткову масу. Уварювати до густоти.
  • Отриманий крем охолодити в холодильнику і збити з йогуртом.
  • Коржі ретельно змастити кремом і присипати залишилися горіхами. Скласти торт, промазати з усіх боків і прикрасити цілими горішками, витриманими в меді. Дати просочитися в холодильнику. Торт без цукру ідеально підійде людям на дієті.

Морквяний торт з сирним кремом

Інгредієнти:

  • яйце – 1 шт;
  • сир знежирений – 150 г;
  • сахзам – 3,5 ст. л.;
  • цедра лимона – 1 ч. л.;
  • молоко – 4 ст. л.;
  • крохмаль кукурудзяний – 1 ст. л.;
  • морква – 0,5 шт;
  • розпушувач 1,5 ч. л.;
  • висівки вівсяні – 2 ст. л.

Приготування:


  • Змішати яйце з молоком і всипати висівки, дати настоятися. Додати терту моркву, столову ложку крохмалю, 1,5 ч. л. розпушувача і сахзама.
  • Перелити тісто на антипригарну сковорідку, накрити кришкою і випікати на слабкому вогні 10 хвилин.
  • Млинець розрізати на четвертинки і промазати кремом із сиру, 2ст.л. сахзама і цедри.

Шоколадний торт

Інгредієнти:

  • рисове борошно – 1,5 ст;
  • вода – 1 ст;
  • цукор – 0,5 склянки;
  • порошок какао – 0,25 ст;
  • сода – 1 ч. л.;
  • сіль – 0,5 ч. л.;
  • рослинна олія – 0,3 ст;
  • ваніль, оцет.

Приготування:

  • Перемішати всі сухі компоненти, влити до них рідкі і перемішати.
  • Помістити тісто у форму з силікону і спекти шоколадний торт 45 хвилин при 175°.

Вівсяний торт

Інгредієнти:

  • білок яйця – 2 шт;
  • пластівці вівсяні – 80 г;
  • вода – 3 ст. л.;
  • банан – 2 шт;
  • сир знежирений – 250 г;
  • мед, ваніль, кориця.

Приготування:


  • Перемішати пластівці з одним білком, корицею і водою. Перекласти у форму, утворивши бортики. Випікати 10 хвилин при 180°.
  • Блендировать сир з бананами, білком, ваніллю і медом.
  • Сирну масу вилити поверх вівсяної основи і запікати ще 45 хвилин.

Йогуртовий торт

Інгредієнти:

  • грецький йогурт – 350 г;
  • молоко – 300 мл;
  • какао порошок – 1 ст. л.;
  • желатин – 55 г;
  • полуниця – 250 г;
  • сік лимона – 1 ст. л.;
  • сахзам.

Приготування:


  • У молоко додати 40 г желатину і прогріти на невеликому вогні протягом 5 хвилин.
  • Збити йогурт з сахзамом і лимонним соком. Додати до суміші желатинові молоко і ще раз ретельно збити.
  • ⅓ Крему перелити в окрему ємність, змішавши з какао.
  • Дно рознімної форми залити какао-масою і прибрати в холодильник на 10 хвилин.
  • Другим шаром додати залишки желатинового крему і дати охолонути ще 10 хвилин.
  • Пюрировать полуницю, додавши до неї сахзам. Окремо приготувати ще одну порцію з 15 г желатину у воді і влити в пюре. Полуничну масу перелити останнім шаром у форму і залишити застигати. Йогуртовий торт готовий.

Печінковий торт

Інгредієнти:

  • грецький йогурт – 250 г;
  • сметана 10% – 2 ст. л.;
  • печінка куряча – 0,5 кг;
  • яйце – 3 шт;
  • морква – 3 шт;
  • цибуля – 1 шт;
  • крохмаль кукурудзяний – 1 ст. л.;
  • олія, зелень, сіль, перець.

Приготування:


  • Блендировать печінку з 2 яйцями, крохмалем, сіллю і перцем.
  • Змастити сковорідку олією з допомогою силіконової кисті і випекти млинці.
  • Змішати йогурт зі сметаною. Натерту моркву і нашатковану цибулю злегка протушкувати до м’якого стану, посолити.
  • Млинці промазати соусом, змішаним з овочами.
  • Верхівку печінкового тортика посипати тертим вареним яйцем і зеленню.

Морквяний торт вівсяний

Інгредієнти:

  • цукор – 0,5 склянки;
  • яйце – 2 шт;
  • сода гашене – 1 ч. л.;
  • терта морква – 1 ст;
  • борошно вівсяна – 1 ст;
  • грецький йогурт – 0,5 ст;
  • мед.

Приготування:


  • Збити яйця з цукром, засипати моркву, борошно, соду і замісити тісто.
  • Силіконову форму заповнити тістом і відправити в духовку на 45 хвилин при 180°. Отриманий корж розрізати навпіл.
  • Збити йогурт з медом.
  • Перемазати отриманим кремом кожен коржик, зібрати торт і змастити по всій поверхні. Прикрасити волоськими горішками.

Торт снікерс

Інгредієнти:

  • яйце – 4 шт;
  • борошно цільнозернові – 100 г;
  • молоко – 200 мл;
  • розпушувач – 1 ч. л.;
  • сухе молоко – 50 г;
  • какао порошок – 20 г;
  • арахіс смажений – 60 г;
  • гіркий шоколад – 50 г;
  • крохмаль кукурудзяний – 15 г;
  • сахзам.

Приготування:


  • Перемішати борошно з розпушувачем і какао.
  • Жовтки збити з сахзамом до білого кольору. Додати 5ст.л. молока і ще раз збити. Акуратно вмішати муку.
  • Збити білки з сахзамом до стійкості і додати в тісто.
  • Перелити тісто в роз’ємну форму, застеливши дно пергаментом і випікати півгодини при 180°.
  • Сухе молоко смажити на сковорідці до коричневого відтінку.
  • 100 мл молока, змішаного з сахзамом, додати до сухого. Всипати крохмаль і горіхи. Помішуючи, тримати на вогні до загусання.
  • Корж порізати навпіл і просочити цукровим сиропом. На нижній корж викласти начинку з горіхів і накрити другим.
  • В останньому молоці розтопити шоколад. Покрити отриманої глазур’ю торт і охолодити протягом ночі. Ваш «Снікерс» готовий.

Торт «Мурашник»

Інгредієнти:

  • клейковина – 40 г;
  • висівки – 80 г;
  • соєвий ізолят – 20 г;
  • сухе молоко – 90 г;
  • молоко – 400 мл;
  • крохмаль кукурудзяний – 20 г;
  • сода – 4 г;
  • яйце – 2 шт;
  • кефір 1% — 200 мл;
  • мускат, кориця, кардамон, імбир, сахзам.

Приготування:


  • Перемішати висівки з клейковиною і прянощами. Додати до них яйця з сахзамом і влити кефір.
  • Тісто перелити на застелений пергаментом деко і відправити на півгодини в духовку при 180°.
  • Остигле тісто блендировать в крихту.
  • 200мл молока змішати з сахзамом і крохмалем. Решту підігріти і перелити до неї першу. Помішуючи варити суміш до густоти.
  • Подрібнене тісто перемішати з кремом і виліпити гірку, присипавши горішками. «Мурашник» готовий.

Муссовый торт

Інгредієнти:

  • яйце – 1 шт;
  • борошно кокосова – 2 ст. л.;
  • висівки – 1 ст. л.;
  • молоко – 100 мл;
  • м’який сир – 350 г;
  • кокосове молоко – 250 мл;
  • вода – 100 мл;
  • желатин – 4 ч. л.;
  • манго – 1 шт;
  • сахзам, шматочки ананасів, манго, кокосова стружка.

Приготування:


  • Збити білок до стійкого стану.
  • Жовток збити до збільшення в розмірах з 100 мл молока і сахзамом. Вмішати висівки і борошно з розпушувачем. Додати білок і перемішати.
  • Тісто викласти у форму, застелену папером для випічки, і відправити в духовку на 20 хвилин при 180°.
  • Половину желатину залити водою і дати набрякнути.
  • Збити сир з сахзамом, додавши залишки кокосового молока. Влити розчинений желатин і отриману суміш вилити у форму з кокосовим коржиком. Покласти в холодильник на пару годин.
  • Пюрировать манго і додати до нього залишки розчиненого желатину. Покрити сумішшю торт і прибрати муссовый торт на ніч. Прикрасити рештою фруктами і присипати стружкою.

Торт «Наполеон» з лаваша

Інгредієнти:

  • сирна маса з родзинками – 200 г;
  • яйце – 1 шт;
  • лаваш – 1,5 листа.

Приготування:


  • Нарізати лавашные квадратики в кількості 12 штук.
  • Змастити їх збитим яйцем і запекти при 180° 5 хвилин.
  • Змастити коржі масою із сиру, залишивши трохи для бортиків.
  • 3 коржа розтерти в крихту і присипати торт.

Кабачковий торт

Інгредієнти:

  • яйце – 3 шт;
  • борошно житнє – 9 ст. л.;
  • грецький йогурт — 200 г;
  • кабачок – 3 шт;
  • помідор – 2 шт;
  • сіль, перець, часник, сир, рослинне масло, зелень.

Приготування:


  • Натерті кабачки змішати з яйцями і борошном, додавши сіль з перцем.
  • Випекти млинці.
  • Йогурт змішати з часником, спеціями, зеленню і сиром.
  • Промазати соусом млинці.
  • Кабачковий торт залишити на просочення і прикрасити тертим сиром і шматочками помідорів.

Солодкий млинцевий торт

Інгредієнти:

  • яйце – 4 шт;
  • молоко – 1,5 ст;
  • вода – 1 ст;
  • кукурудзяне борошно – 2 ст;
  • какао – 0,5 ст;
  • вершкове масло – 3 ст. л.;
  • банан – 2 шт;
  • полуниця – 100 г;
  • сир – 200 г;
  • ваніль, сахзам.

Приготування:


  • Змішати всі інгредієнти крім сиру, полуниці і бананів.
  • Випекти млинці.
  • Розділити сир навпіл і змішати одну половину з бананом, а другу з полуницею.
  • Промазати млинці, чергуючи крему і складаючи стопкою.
  • Змастити млинцевий торт залишками крему з усіх сторін, присипати тертим шоколадом і вкрасти цілими полуничними ягідками і шматочками банана.

Тістечка

Інгредієнти:

  • банан — 2 шт;
  • какао – 3 ст. л.;
  • нут – 150 г;
  • ваніль, сахзам.

Приготування:

  • Залишити на ніч у воді нут. Відварити протягом години і пюрировать, додати банани і какао.
  • Отримане тісто запекти в силіконових формочках півгодини при 180°.

Смачні коржі для торта

Інгредієнти:

  • какао – 2 ст. л.;
  • яйце – 1 шт;
  • білок – 4 шт;
  • вівсяне борошно – 1 ст;
  • ряжанка – 2 ст. л.;
  • гашене сода – 1 ч. л.;
  • сир знежирений – 1 кг;
  • сахзам.

Приготування:

  • Вимісити тісто із зазначених інгредієнтів.
  • Перекласти у форму.
  • Випікати бісквіт півгодини при 180°.

Торт в мультиварці

Інгредієнти:

  • м’який сир – 120 г;
  • сир сирний – 350 г;
  • висівки – 75 г;
  • гіркий шоколад – 150 г;
  • гаряча вода – 150 мл;
  • какао порошок – 20 г;
  • сухе молоко – 35 г;
  • розпушувач – 10 г;
  • чорнослив – 200 г;
  • пудра цукрова – 2 ст. л.;
  • масло вершкове.

Приготування:


  • Влити окріп в дрібно нарізаний шоколад. Трохи остудити суміш і ввести яйця.
  • Додати сухі інгредієнти і нарізаний на шматочки чорнослив.
  • Чашу змастити олією і помістити в каструлю тісто. Встановити режим випічки і готувати 45 хвилин.
  • Коржик нарізати на 3 частини і просочити цукровим сиропом або розведеним алкоголем.
  • Зробити крем з сиру, пудри і сиру і змастити коржі.

Легкий дієтичний торт без борошна

Інгредієнти:

  • білок – 8 шт;
  • жовток – 3 шт
  • пластівці вівсяні – 2,5 ст. л.;
  • крохмаль кукурудзяний – 1,5 ст. л.;
  • фундук смажений – 150 г;
  • какао порошок – 25 г;
  • молоко – 0,5 склянки;
  • сирний сир – 250 г;
  • борошно вівсяна – 1 ст. л.;
  • сахзам, кислота лимонна.

Приготування:


  • Змолоти пластівці в борошно і змішати з подрібненими горіхами.
  • Білки збити з дрібкою кислоти, поступово додаючи сахзам.
  • Отримані піки акуратно вмішати до орєхово-вівсяної суміші.
  • Розділити тісто навпіл і викласти в 2 форми. Випікати одночасно при 150° 20 хвилин. Знизивши до 120°, залишити коржі ще на півгодини. Потім зменшити до 90° і почекати ще 30 хвилин.
  • Уварити молоко з жовтками, крохмалем і сахзамом до стану сметани. У остиглий крем додати сир і борошно. Розділити навпіл, поклавши в одну частину какао.
  • Перший корж промазати білим кремом, накрити другим і змастити вийшов торт темним кремом. Присипати горіхами. Дати просочитися протягом ночі.

Маковий торт

Інгредієнти:

  • яйце куряче — 4 шт;
  • цукор — 260 г;
  • борошно пшеничне— 100 г;
  • мак — 130 г;
  • ваніль — 2 г;
  • масло вершкове — 140 г;
  • жовток яєчний — 6 шт;
  • вершки або молоко — 600 мл;
  • шоколад молочний — 75 р.

Приготування:


  • У тісто додаємо розтоплене масло, тому його потрібно заздалегідь розтопити і остудити.
  • Міксером збити білки в пишну піну. Додаючи цукор і ванільний цукор, збивати до повного його розчинення. Потім влити по одному жовтку, продовжуючи збивати. Наприкінці ввести розтоплене вершкове масло.
  • В окремій глибокій мисці просіяти борошно, додати мак. Влити рідку суміш в борошно і перемішати. Тісто вийде негусто, але однорідне і повітряне.
  • Форму для випікання змастити олією. Вилити тісто у форму і поставити в розігріту духовку. Випікати корж при 180 градусах 35-40 хвилин. Готовність коржа перевіряти зубочисткою. Готовий корж остудити у формі.
  • Для крему: у каструлю влити молоко, додати жовтки, цукор, ванільний цукор. Перемішати суміш і поставити на вогонь. Довести суміш до кипіння при постійному помішуванні.
  • Коли крем загусне, зняти з вогню. Додати до крему розм’якшене масло і добре розмішати.
  • Корж розрізати на три частини. У форму викласти один корж і добре змастити кремом, потім накрити другим коржем і теж змастити кремом.
  • Накрити форму з тортом харчовою плівкою і прибрати в холодильник на ніч. Перекласти маковий торт на тарілку або підставку під торт.

Торт «Зебра»

Інгредієнти:

  • 5 яєць;
  • цукор — 300 г;
  • 100 г вершкового масла;
  • 200 г сметани;
  • 0.5 ч. л. соди;
  • 1 ч. л. розпушувача;
  • борошно 300 г;
  • 2 ст. л. какао-порошку.

Приготування:


  • Яйця збити з цукром до білої піни. Додати просіяне борошно, соду, розтоплене вершкове масло, сметану і ретельно перемішати міксером.
  • Тісто розділити на дві рівні частини. В одну частину додати 2 ст. ложки борошна. В іншу — 2 ст. ложки какао.
  • Перемішати. Тісто має бути як рідка сметана.
  • Форму змастити маслом. Вливати в центр по черзі невеликі порції різного тіста (по столовій ложці). Не перемішувати!
  • Випікати пиріг «Зебра» в попередньо розігрітій духовці при температурі 190-200 градусів протягом півгодини.

Дієтичний торт тірамісу

Інгредієнти:

  • білок – 6 шт;
  • вівсяне борошно – 6,5 ст. л.;
  • розпушувач – 0,5 ч. л.;
  • сир нежирний – 300 г;
  • сахзам, кава.

Приготування:

  • Половину білків збити до утворення піни. Вмішати муку і сахзам. Викласти тісто на застелене папером для випічки форму і відправити на 15 хвилин у духовку при 180°.
  • Змішати сир з сахзамом і додати в нього залишки збитих білків.
  • Зварити міцну каву і дати йому охолонути.
  • Вибрати стакан для тортика і вирізати їм з тіста маленькі коржі. Кожен коржик занурити в каву і покласти в майбутню форму, зверху викласти шар крему. Повторити кілька разів, використовуючи всі інгредієнти. Охолодити і присипати какао.

Здивуйте рідних і близьких людей, приготувавши смачний і легкий десерт. І не забудьте побалувати себе низькокалорійної смакотою на сніданок.

1 зірка2 зірки3 зірки4 зірки5 зірок (58 оцінок, середня: 5,00 з 5)
Loading...

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *