Дієтичний торт – рецепт в домашніх умовах покроково і з фото
Добірка популярних рецептів дієтичних тортів
Душа часто хоче чого-небудь солоденького, так і мозку для роботи необхідні швидкі вуглеводи. Проте, як бути, якщо ви встали на стежку війни з зайвим жиром? Вихід простий – дієтичне торти. Це улюблене ласощі більшості людей.
Корисні торти порадують Вас при схудненні, адже вони виходять з максимальною низькою калорійністю.
Корисні поради при приготуванні дієтичних тортів
- Замінюйте класичний цукор солодкими аналогами. Відмінно підійдуть мед, стевія і сахзам.
- Замість пшеничного борошна, пройшла максимальну обробку, вибирайте більш цікаві варіанти. Рисова, кукурудзяна, вівсяна та інші види борошна не тільки корисні, але й смачні.
- Віддайте свій вибір продуктів з низьким відсотком жирності.
- Використовуйте білки замість цілих яєць.
- Уникайте масла, використовуючи силіконові форми, спеціальні килимки, пергамент і антипригарні покриття.
Рецепти дієтичних тортів
Всі тортики, представлені нижче, дуже смачні, абсолютно не нашкодять фігурі і гарного харчування. Виберіть свій улюблений і спробуйте його низькокалорійний аналог. Покрокові прості рецепти в домашніх умовах допоможуть Вам швидко і без будь-яких зусиль зробити найсмачніший торт.
Схуднути на 24 кг за місяць: думка лікарів-дієтологів
Популярна думка про те, що схуднути швидко і на багато неможливо - міцно засіло в головах сучасних людей. І хоча це твердження застаріло ще на початку 2000-х років, більшість досі вірить, що для схуднення не існує інших способів крім дієт і позамежних фізичних навантажень.
Але дослідження в області зниження ваги не стоять на місці. Одне з глобальних відкриттів останніх років - Eco Slim, дійсно творить справжні чудеса!
Редакція опитала 8 лікарів дієтологів з багаторічним досвідом і всі в один голос заявили, що вже давно рекомендують Eco Slim як безпечний засіб для самостійного зниження ваги.
Вплив сучасної масової культури зобов'язує жінок добре виглядати. Лікарі, в свою чергу, підтверджують - повнота не є нормальним станом здорового організму. Худнути треба, і якщо немає до того особливих показань, ви цілком можете худнути самостійно, без участі дієтолога. Сучасні препарати для схуднення повністю безпечні для домашнього застосування, і при цьому мають високу ефективність. Я рекомендую своїм клієнтам Еco Slim, він настільки прискорює процеси метаболізму, що пацієнти буквально худнуть на очах. Кілька років тому були закінчені клінічні випробування і остаточно підтверджено, що Eco Slim не має жодного побічного ефекту. |
Найбільший ефект Eco Slim діє на жінок старше 30-32 років. Спорт і дієти в цьому віці вже не дають відчутного результату або цей результат не постійний. Щоденний прийом Eco Slim активізує всі обмінні процеси організму і дозволяє жінкам худнути до 7-10 кг за тиждень. |
Те що Eco Slim дозволяє швидко худнути, на 7-10 кг в тиждень, уже давно доведений факт. Але зовсім недавно було зроблено ще одне відкриття. Виявилося, що цей засіб є відмінною профілактикою захворювань шлунково-кишкового тракту і чудово очищає організм від токсичних речовин, негативний вплив яких краде у нас молодість, красу і здоров'я. Це дуже актуальна проблема для жителів міст. |
На питання "Чи реально схуднути на 20 кг за місяць, використовуючи Eco Slim?" всі лікарі відповіли однозначно: "ТАК, реально."
У практиці доктора Ємельяненко були випадки схуднення на 30 і більше кілограм за місяць!
Eco Slim - це найпотужніший жиросжигатель на сьогоднішній день.
Ефект: - 7-23 кг за 30 днів
Мінуси: немає
Спосіб застосування Eco Slim:
1 таблетку розвести в склянці чистої води. Приймати 3-4 рази на день за півгодини до їди.
На нашому сайті представлений справжній Eco Slim для схуднення і профілактики ожиріння у жінок. Цей продукт має всі необхідні сертифікати і перевірений на ефективність. За місяць використання можна схуднути на 7-23 кг.
Сподіваємося тепер Ви не будете жертвами стереотипів, а будете крокувати в ногу з часом і використовувати найсучасніші методи для схуднення.
Сирний торт
Інгредієнти:
- яйце – 1 шт;
- пластівці вівсяні – 100 г;
- ягоди – 100 г;
- знежирений сир – 250 г;
- ізюм, кориця, ваніль.
Приготування:
Перемішати вівсянку з яйцем і ягодами. Перемістити отримане тісто у форму і відправити на 5 хвилин в духовку при 180°.- Додати в сир родзинки зі спеціями, викласти масу на корж і запікати ще півгодини, знизивши температуру до 160°.
- Готовий торт розрізати навпіл і з’єднати половинки, утворивши додаткові шари.
Морквяний торт
Інгредієнти:
- морква – 90 г;
- крохмаль кукурудзяний – 1 ст. л.;
- яйце – 1 шт;
- сир м’який – 150 г;
- висівки вівсяні – 2 ст. л.;
- розпушувач – 0,5 ч. л.;
- молоко – 4 ст. л.;
- лимонна цедра – 0,5 ч. л.;
- сахзам, кориця, ваніль.
Приготування:
Подрібнені до борошна висівки змішати з яйцем і молоком. Дати масі набрякнути.- Додати в тісто, перемішаний з розпушувачем, крохмаль і терту моркву.
- Тісто перекласти у форму з силікону і відправити в духовку на 20 хвилин при 180°.
- Сир збити з цедрою, сахзамом і спеціями.
- Остиглий коржик нарізати на 4 шматочки, перемазати кремом і скласти тортиком, змастивши по краях кремовими залишками. Охолодити морквяний торт протягом ночі.
Торт «Черепаха»
Інгредієнти:
- для тіста:
- яйця — 6 шт,
- цукор — 1,5 склянки,
- борошно — 2 склянки,
- какао — 1-2 ст. ложки,
- розпушувач — 1 ч. ложка
- для крему:
- вершкове масло — 100 г,
- цукор — за смаком,
- сметана — 2 склянки (30%)
Приготування:
Збити яйця в піну, всипати цукор. Поступово додавати борошно з розпушувачем і какао.- Деко застелити пергаментним папером, викласти невеликі коржики і випікати при температурі 180 градусів 7-10 хвилин.
- Відкласти 6 коржиків для голівки, хвостики і лапок. І ще кілька, щоб укласти їх зверху у вигляді панцира.
- Приготувати крем: Розм’якшене вершкове масло збити міксером, поступово додати цукор і добре збити. Потім поступово залити сметану і збити крем.
- Кожен коржик просочити кремом і викладати один на інший у вигляді черепахи. Поставити в холодильник, а через пару годин залити глазур’ю.
Торт «Наполеон»
Інгредієнти:
- молоко – 0,5 л;
- яйце – 4 шт;
- молоко сухе – 25 г
- крохмаль кукурудзяний – 100 г;
- сахзам, ваніль.
Приготування:
Збити яйця з половиною молока і 85 г крохмалю, додавши за смаком сахзам і ваніль.- Випекти з отриманого тіста тонкі млинчики. Акуратно розподіліть тісто за допомогою кисті з силікону. Масло тут не знадобиться, крохмаль врятує тісто від можливого пригорання.
- Другу половину молока перемішати з сухим і залишками крохмалю, додати ще трохи сахзама для солодощі. Вибрати каструльку з потовщеним дном і уварювати в ній суміш до загустіння. Під час варіння не забувайте помішувати її віночком.
- Млинці промазати остившім кремом і викласти башточкою. Промазати «Наполеон» з усіх сторін залишками заварного крему і прибрати в холодильник на ніч.
Торт «Прага»
Інгредієнти:
- для бісквіта:
- яйця — 6 шт.,
- цукор — 150 г,
- вершкове масло — 30 г,
- какао-порошок — 30 р,
- борошно — 120 г;
- для крему:
- вода — 1 ст. л.,
- яєчний жовток — 1 шт.,
- згущене молоко — 120 г,
- вершкове масло — 200 г,
- какао-порошок — 20 г,
- ванілін — 1 щіпка;
- для глазурі: шоколад — 70 р,
- вершкове масло — 50 г,
- абрикосове повидло — 50 р.
Приготування:
Відокремте білки від жовтків, збийте білки міксером, додавши в кінці 75 г цукру.- Збийте жовтки з 75 г цукру до світлої однорідної маси. До жовтків викладіть білки, перемішуючи.
- Змішайте борошно з какао-порошком. Акуратно введіть борошно в яєчну суміш. Влийте тонкою цівкою охолоджене розтоплене масло і знову перемішайте.
- Змастіть маслом форму, на дно покладіть пекарську папір. Випікайте бісквіт 30 хвилин при температурі 200°С.
- Бісквіт розріжте на три коржі. Якщо він досить постояв, коржі не будуть кришитися.
- Для крему змішайте воду і жовток, додайте згущене молоко і ванілін. Варити крем на водяній бані, поки не загусне. Збийте міксером до пишноти м’яке вершкове масло.
- Влийте до маслу жовток зі згущеним молоком і всипте какао-порошок, продовжуючи збивати. Промажте перший і другий корж кремом.
- Викладіть зверху третій корж, покрийте його абрикосовим джемом і нанесіть джем на боки «Праги». Поставте торт в холодильник на півгодини, щоб застиг джем.
- Приготуйте глазур, розтопивши на водяній бані шматочки шоколаду і вершкового масла.
- Полийте торт глазур’ю, прикрасити залишками шоколадного крему і поставте на ніч у холодильник.
Дієтичний крем для торта
Інгредієнти:
- грецький йогурт – 100 г;
- сир знежирений – 200 г;
- желатин – 1 пакет.
Приготування:
Замочити желатин у воді кімнатної температури. Залиш його до набухання.- Набряклий желатин прогріти, помістивши в посуд з ним в більш глибоку ємність, наповнену гарячою водою. Помішувати до повного розчинення.
- Збити йогурт з сиром до ніжної структури і акуратно, тоненькою цівкою влити желатин.
- Для більш виразного смаку додайте улюблені приправи (кориця, ваніль, мускат, какао), влийте натуральний сік з ягід або фруктів.
Торт «Пташине молоко»
Інгредієнти:
- яйце – 3 шт;
- білок – 4 шт;
- крохмаль кукурудзяний – 30 г;
- розпушувач – 1 ч. л.;
- агар-агар – 4 ч. л.;
- полуниця – 100 г;
- кислота лимонна – 0,25 ч. л.;
- гіркий шоколад – 15 г;
- грецький йогурт – 100 г;
- порошок какао – 15 г;
- масло вершкове – 7 г;
- ваніль, стевія, сіль.
Приготування:
Відокремити жовтки від білків. Жовтки перетерти зі стевією, крохмалем, розпушувачем і додати ваніль. Білки збити в окремій ємності до стійких піків.- Акуратно додати білковий крем в жовткову масу і перемішати. Розділити отримане тісто навпіл і кожну частину викласти на пекарській папір. Запікати 7 хвилин в духовці при 180° в 2 заходу.
- 4 білки збити до стійкого стану, додавши трохи солі і лимонної кислоти. Під час збивання поступово додавати за смаком стевію. Розділити масу навпіл.
- Пюрировать ягоди полуниці.
- Молоко з половиною агар-агару довести до кипіння і проварити хвилину, не забуваючи ретельно перемішувати. Тонкою цівкою влити трохи остигнула суміш в одну з білкових, не забуваючи збивати білки.
- Перший корж викласти у форму і залити отриманим суфле. Укласти зверху залишився коржик.
- Пюре з полуниці змішати з рештою агар-агаром і довести до кипіння. Прокип’ятити хвилину, додавши трохи стевії і акуратно влити в білкові залишки. Не забувайте в цей час їх збивати.
- Суфле з полуниці останнім шаром викласти у форму з тортом. Прибрати готовий виріб в холодильник до застигання.
- Розчинити шматочки шоколаду в кондитерському мішку, опустивши його в окріп. Стежте, щоб шоколад не потрапила вода. Розтоплений шоколад вилийте в окрему миску і перемішати з маслом. Глазур розподілити по поверхні торта. «Пташине молоко» готове.
Торт без випічки
Інгредієнти:
- сир – 400 г;
- желатин – 20 г;
- грецький йогурт – 400 г;
- мед – 100 г;
- гіркий шоколад, зернове печиво.
Приготування:
Збити сир з йогуртом і тонкою цівкою влити приготовленої по інструкції желатин.- Додати мед.
- Застелити форму харчовою плівкою, викласти печиво.
- Залити отриманим кремом і присипати за смаком шоколадом.
- Відправити в холодильник.
Торт без цукру
Інгредієнти:
- горіхи – 75 г;
- яйце – 4 шт;
- молоко – 0,25 л;
- крохмаль кукурудзяний – 2,5 ст. л.;
- грецький йогурт – 1 ст. л.;
- апельсин – 1 шт;
- мед.
Приготування:
Будь-які горіхи подрібнити. Окремо збити до щільної консистенції білки. Під час збивання обережно вливати рідкий мед.- Намагаючись не пошкодити білки, акуратно вмішати до них горіхи (50г) і 1,5 ст. л. крохмалю. Розділити отримане тісто на 3 частини.
- Тісто помістити на килимок з силікону і запікати 15 хвилин при 150°.
- Знизити температуру до 100° с і випікати ще 1 годину. Хрусткі коржики будуть нагадувати пахлаву.
- Змішати жовтки з молоком і залишками крохмалю. Окремо проблендировать очищений апельсин. Видалити тверді частини через сито, залишивши рідкий фреш і влити в жовткову масу. Уварювати до густоти.
- Отриманий крем охолодити в холодильнику і збити з йогуртом.
- Коржі ретельно змастити кремом і присипати залишилися горіхами. Скласти торт, промазати з усіх боків і прикрасити цілими горішками, витриманими в меді. Дати просочитися в холодильнику. Торт без цукру ідеально підійде людям на дієті.
Морквяний торт з сирним кремом
Інгредієнти:
- яйце – 1 шт;
- сир знежирений – 150 г;
- сахзам – 3,5 ст. л.;
- цедра лимона – 1 ч. л.;
- молоко – 4 ст. л.;
- крохмаль кукурудзяний – 1 ст. л.;
- морква – 0,5 шт;
- розпушувач 1,5 ч. л.;
- висівки вівсяні – 2 ст. л.
Приготування:
Змішати яйце з молоком і всипати висівки, дати настоятися. Додати терту моркву, столову ложку крохмалю, 1,5 ч. л. розпушувача і сахзама.- Перелити тісто на антипригарну сковорідку, накрити кришкою і випікати на слабкому вогні 10 хвилин.
- Млинець розрізати на четвертинки і промазати кремом із сиру, 2ст.л. сахзама і цедри.
Шоколадний торт
Інгредієнти:
- рисове борошно – 1,5 ст;
- вода – 1 ст;
- цукор – 0,5 склянки;
- порошок какао – 0,25 ст;
- сода – 1 ч. л.;
- сіль – 0,5 ч. л.;
- рослинна олія – 0,3 ст;
- ваніль, оцет.
Приготування:
- Перемішати всі сухі компоненти, влити до них рідкі і перемішати.
- Помістити тісто у форму з силікону і спекти шоколадний торт 45 хвилин при 175°.
Вівсяний торт
Інгредієнти:
- білок яйця – 2 шт;
- пластівці вівсяні – 80 г;
- вода – 3 ст. л.;
- банан – 2 шт;
- сир знежирений – 250 г;
- мед, ваніль, кориця.
Приготування:
Перемішати пластівці з одним білком, корицею і водою. Перекласти у форму, утворивши бортики. Випікати 10 хвилин при 180°.- Блендировать сир з бананами, білком, ваніллю і медом.
- Сирну масу вилити поверх вівсяної основи і запікати ще 45 хвилин.
Йогуртовий торт
Інгредієнти:
- грецький йогурт – 350 г;
- молоко – 300 мл;
- какао порошок – 1 ст. л.;
- желатин – 55 г;
- полуниця – 250 г;
- сік лимона – 1 ст. л.;
- сахзам.
Приготування:
У молоко додати 40 г желатину і прогріти на невеликому вогні протягом 5 хвилин.- Збити йогурт з сахзамом і лимонним соком. Додати до суміші желатинові молоко і ще раз ретельно збити.
- ⅓ Крему перелити в окрему ємність, змішавши з какао.
- Дно рознімної форми залити какао-масою і прибрати в холодильник на 10 хвилин.
- Другим шаром додати залишки желатинового крему і дати охолонути ще 10 хвилин.
- Пюрировать полуницю, додавши до неї сахзам. Окремо приготувати ще одну порцію з 15 г желатину у воді і влити в пюре. Полуничну масу перелити останнім шаром у форму і залишити застигати. Йогуртовий торт готовий.
Печінковий торт
Інгредієнти:
- грецький йогурт – 250 г;
- сметана 10% – 2 ст. л.;
- печінка куряча – 0,5 кг;
- яйце – 3 шт;
- морква – 3 шт;
- цибуля – 1 шт;
- крохмаль кукурудзяний – 1 ст. л.;
- олія, зелень, сіль, перець.
Приготування:
Блендировать печінку з 2 яйцями, крохмалем, сіллю і перцем.- Змастити сковорідку олією з допомогою силіконової кисті і випекти млинці.
- Змішати йогурт зі сметаною. Натерту моркву і нашатковану цибулю злегка протушкувати до м’якого стану, посолити.
- Млинці промазати соусом, змішаним з овочами.
- Верхівку печінкового тортика посипати тертим вареним яйцем і зеленню.
Морквяний торт вівсяний
Інгредієнти:
- цукор – 0,5 склянки;
- яйце – 2 шт;
- сода гашене – 1 ч. л.;
- терта морква – 1 ст;
- борошно вівсяна – 1 ст;
- грецький йогурт – 0,5 ст;
- мед.
Приготування:
Збити яйця з цукром, засипати моркву, борошно, соду і замісити тісто.- Силіконову форму заповнити тістом і відправити в духовку на 45 хвилин при 180°. Отриманий корж розрізати навпіл.
- Збити йогурт з медом.
- Перемазати отриманим кремом кожен коржик, зібрати торт і змастити по всій поверхні. Прикрасити волоськими горішками.
Торт снікерс
Інгредієнти:
- яйце – 4 шт;
- борошно цільнозернові – 100 г;
- молоко – 200 мл;
- розпушувач – 1 ч. л.;
- сухе молоко – 50 г;
- какао порошок – 20 г;
- арахіс смажений – 60 г;
- гіркий шоколад – 50 г;
- крохмаль кукурудзяний – 15 г;
- сахзам.
Приготування:
Перемішати борошно з розпушувачем і какао.- Жовтки збити з сахзамом до білого кольору. Додати 5ст.л. молока і ще раз збити. Акуратно вмішати муку.
- Збити білки з сахзамом до стійкості і додати в тісто.
- Перелити тісто в роз’ємну форму, застеливши дно пергаментом і випікати півгодини при 180°.
- Сухе молоко смажити на сковорідці до коричневого відтінку.
- 100 мл молока, змішаного з сахзамом, додати до сухого. Всипати крохмаль і горіхи. Помішуючи, тримати на вогні до загусання.
- Корж порізати навпіл і просочити цукровим сиропом. На нижній корж викласти начинку з горіхів і накрити другим.
- В останньому молоці розтопити шоколад. Покрити отриманої глазур’ю торт і охолодити протягом ночі. Ваш «Снікерс» готовий.
Торт «Мурашник»
Інгредієнти:
- клейковина – 40 г;
- висівки – 80 г;
- соєвий ізолят – 20 г;
- сухе молоко – 90 г;
- молоко – 400 мл;
- крохмаль кукурудзяний – 20 г;
- сода – 4 г;
- яйце – 2 шт;
- кефір 1% — 200 мл;
- мускат, кориця, кардамон, імбир, сахзам.
Приготування:
Перемішати висівки з клейковиною і прянощами. Додати до них яйця з сахзамом і влити кефір.- Тісто перелити на застелений пергаментом деко і відправити на півгодини в духовку при 180°.
- Остигле тісто блендировать в крихту.
- 200мл молока змішати з сахзамом і крохмалем. Решту підігріти і перелити до неї першу. Помішуючи варити суміш до густоти.
- Подрібнене тісто перемішати з кремом і виліпити гірку, присипавши горішками. «Мурашник» готовий.
Муссовый торт
Інгредієнти:
- яйце – 1 шт;
- борошно кокосова – 2 ст. л.;
- висівки – 1 ст. л.;
- молоко – 100 мл;
- м’який сир – 350 г;
- кокосове молоко – 250 мл;
- вода – 100 мл;
- желатин – 4 ч. л.;
- манго – 1 шт;
- сахзам, шматочки ананасів, манго, кокосова стружка.
Приготування:
Збити білок до стійкого стану.- Жовток збити до збільшення в розмірах з 100 мл молока і сахзамом. Вмішати висівки і борошно з розпушувачем. Додати білок і перемішати.
- Тісто викласти у форму, застелену папером для випічки, і відправити в духовку на 20 хвилин при 180°.
- Половину желатину залити водою і дати набрякнути.
- Збити сир з сахзамом, додавши залишки кокосового молока. Влити розчинений желатин і отриману суміш вилити у форму з кокосовим коржиком. Покласти в холодильник на пару годин.
- Пюрировать манго і додати до нього залишки розчиненого желатину. Покрити сумішшю торт і прибрати муссовый торт на ніч. Прикрасити рештою фруктами і присипати стружкою.
Торт «Наполеон» з лаваша
Інгредієнти:
- сирна маса з родзинками – 200 г;
- яйце – 1 шт;
- лаваш – 1,5 листа.
Приготування:
Нарізати лавашные квадратики в кількості 12 штук.- Змастити їх збитим яйцем і запекти при 180° 5 хвилин.
- Змастити коржі масою із сиру, залишивши трохи для бортиків.
- 3 коржа розтерти в крихту і присипати торт.
Кабачковий торт
Інгредієнти:
- яйце – 3 шт;
- борошно житнє – 9 ст. л.;
- грецький йогурт — 200 г;
- кабачок – 3 шт;
- помідор – 2 шт;
- сіль, перець, часник, сир, рослинне масло, зелень.
Приготування:
Натерті кабачки змішати з яйцями і борошном, додавши сіль з перцем.- Випекти млинці.
- Йогурт змішати з часником, спеціями, зеленню і сиром.
- Промазати соусом млинці.
- Кабачковий торт залишити на просочення і прикрасити тертим сиром і шматочками помідорів.
Солодкий млинцевий торт
Інгредієнти:
- яйце – 4 шт;
- молоко – 1,5 ст;
- вода – 1 ст;
- кукурудзяне борошно – 2 ст;
- какао – 0,5 ст;
- вершкове масло – 3 ст. л.;
- банан – 2 шт;
- полуниця – 100 г;
- сир – 200 г;
- ваніль, сахзам.
Приготування:
Змішати всі інгредієнти крім сиру, полуниці і бананів.- Випекти млинці.
- Розділити сир навпіл і змішати одну половину з бананом, а другу з полуницею.
- Промазати млинці, чергуючи крему і складаючи стопкою.
- Змастити млинцевий торт залишками крему з усіх сторін, присипати тертим шоколадом і вкрасти цілими полуничними ягідками і шматочками банана.
Тістечка
Інгредієнти:
- банан — 2 шт;
- какао – 3 ст. л.;
- нут – 150 г;
- ваніль, сахзам.
Приготування:
- Залишити на ніч у воді нут. Відварити протягом години і пюрировать, додати банани і какао.
- Отримане тісто запекти в силіконових формочках півгодини при 180°.
Смачні коржі для торта
Інгредієнти:
- какао – 2 ст. л.;
- яйце – 1 шт;
- білок – 4 шт;
- вівсяне борошно – 1 ст;
- ряжанка – 2 ст. л.;
- гашене сода – 1 ч. л.;
- сир знежирений – 1 кг;
- сахзам.
Приготування:
- Вимісити тісто із зазначених інгредієнтів.
- Перекласти у форму.
- Випікати бісквіт півгодини при 180°.
Торт в мультиварці
Інгредієнти:
- м’який сир – 120 г;
- сир сирний – 350 г;
- висівки – 75 г;
- гіркий шоколад – 150 г;
- гаряча вода – 150 мл;
- какао порошок – 20 г;
- сухе молоко – 35 г;
- розпушувач – 10 г;
- чорнослив – 200 г;
- пудра цукрова – 2 ст. л.;
- масло вершкове.
Приготування:
Влити окріп в дрібно нарізаний шоколад. Трохи остудити суміш і ввести яйця.- Додати сухі інгредієнти і нарізаний на шматочки чорнослив.
- Чашу змастити олією і помістити в каструлю тісто. Встановити режим випічки і готувати 45 хвилин.
- Коржик нарізати на 3 частини і просочити цукровим сиропом або розведеним алкоголем.
- Зробити крем з сиру, пудри і сиру і змастити коржі.
Легкий дієтичний торт без борошна
Інгредієнти:
- білок – 8 шт;
- жовток – 3 шт
- пластівці вівсяні – 2,5 ст. л.;
- крохмаль кукурудзяний – 1,5 ст. л.;
- фундук смажений – 150 г;
- какао порошок – 25 г;
- молоко – 0,5 склянки;
- сирний сир – 250 г;
- борошно вівсяна – 1 ст. л.;
- сахзам, кислота лимонна.
Приготування:
Змолоти пластівці в борошно і змішати з подрібненими горіхами.- Білки збити з дрібкою кислоти, поступово додаючи сахзам.
- Отримані піки акуратно вмішати до орєхово-вівсяної суміші.
- Розділити тісто навпіл і викласти в 2 форми. Випікати одночасно при 150° 20 хвилин. Знизивши до 120°, залишити коржі ще на півгодини. Потім зменшити до 90° і почекати ще 30 хвилин.
- Уварити молоко з жовтками, крохмалем і сахзамом до стану сметани. У остиглий крем додати сир і борошно. Розділити навпіл, поклавши в одну частину какао.
- Перший корж промазати білим кремом, накрити другим і змастити вийшов торт темним кремом. Присипати горіхами. Дати просочитися протягом ночі.
Маковий торт
Інгредієнти:
- яйце куряче — 4 шт;
- цукор — 260 г;
- борошно пшеничне— 100 г;
- мак — 130 г;
- ваніль — 2 г;
- масло вершкове — 140 г;
- жовток яєчний — 6 шт;
- вершки або молоко — 600 мл;
- шоколад молочний — 75 р.
Приготування:
У тісто додаємо розтоплене масло, тому його потрібно заздалегідь розтопити і остудити.- Міксером збити білки в пишну піну. Додаючи цукор і ванільний цукор, збивати до повного його розчинення. Потім влити по одному жовтку, продовжуючи збивати. Наприкінці ввести розтоплене вершкове масло.
- В окремій глибокій мисці просіяти борошно, додати мак. Влити рідку суміш в борошно і перемішати. Тісто вийде негусто, але однорідне і повітряне.
- Форму для випікання змастити олією. Вилити тісто у форму і поставити в розігріту духовку. Випікати корж при 180 градусах 35-40 хвилин. Готовність коржа перевіряти зубочисткою. Готовий корж остудити у формі.
- Для крему: у каструлю влити молоко, додати жовтки, цукор, ванільний цукор. Перемішати суміш і поставити на вогонь. Довести суміш до кипіння при постійному помішуванні.
- Коли крем загусне, зняти з вогню. Додати до крему розм’якшене масло і добре розмішати.
- Корж розрізати на три частини. У форму викласти один корж і добре змастити кремом, потім накрити другим коржем і теж змастити кремом.
- Накрити форму з тортом харчовою плівкою і прибрати в холодильник на ніч. Перекласти маковий торт на тарілку або підставку під торт.
Торт «Зебра»
Інгредієнти:
- 5 яєць;
- цукор — 300 г;
- 100 г вершкового масла;
- 200 г сметани;
- 0.5 ч. л. соди;
- 1 ч. л. розпушувача;
- борошно 300 г;
- 2 ст. л. какао-порошку.
Приготування:
Яйця збити з цукром до білої піни. Додати просіяне борошно, соду, розтоплене вершкове масло, сметану і ретельно перемішати міксером.- Тісто розділити на дві рівні частини. В одну частину додати 2 ст. ложки борошна. В іншу — 2 ст. ложки какао.
- Перемішати. Тісто має бути як рідка сметана.
- Форму змастити маслом. Вливати в центр по черзі невеликі порції різного тіста (по столовій ложці). Не перемішувати!
- Випікати пиріг «Зебра» в попередньо розігрітій духовці при температурі 190-200 градусів протягом півгодини.
Дієтичний торт тірамісу
Інгредієнти:
- білок – 6 шт;
- вівсяне борошно – 6,5 ст. л.;
- розпушувач – 0,5 ч. л.;
- сир нежирний – 300 г;
- сахзам, кава.
Приготування:
- Половину білків збити до утворення піни. Вмішати муку і сахзам. Викласти тісто на застелене папером для випічки форму і відправити на 15 хвилин у духовку при 180°.
- Змішати сир з сахзамом і додати в нього залишки збитих білків.
- Зварити міцну каву і дати йому охолонути.
- Вибрати стакан для тортика і вирізати їм з тіста маленькі коржі. Кожен коржик занурити в каву і покласти в майбутню форму, зверху викласти шар крему. Повторити кілька разів, використовуючи всі інгредієнти. Охолодити і присипати какао.
Здивуйте рідних і близьких людей, приготувавши смачний і легкий десерт. І не забудьте побалувати себе низькокалорійної смакотою на сніданок.