Дієтичний рецепт баклажанів з фото в духовці і мультиварці

Швидкі і смачні дієтичні рецепти баклажанів для схуднення

Страви з баклажанів в дієтичної кухні використовуються давно. Вони входять до складу багатьох дієт для схуднення та лікувальних систем живлення.

Що собою являє дієта з баклажанів?

Монодієта з баклажан належить до групи щадних дієт загального застосування. Протипоказана вона язвенникам і хворим гастритом. Дієтична система заснована на використанні у страві тільки одного виду овочів. Рекомендований час дієти — 14 днів.

Схуднути на 24 кг за місяць: думка лікарів-дієтологів

Популярна думка про те, що схуднути швидко і на багато неможливо - міцно засіло в головах сучасних людей. І хоча це твердження застаріло ще на початку 2000-х років, більшість досі вірить, що для схуднення не існує інших способів крім дієт і позамежних фізичних навантажень.

Але дослідження в області зниження ваги не стоять на місці. Одне з глобальних відкриттів останніх років - Eco Slim, дійсно творить справжні чудеса!

Редакція опитала 8 лікарів дієтологів з багаторічним досвідом і всі в один голос заявили, що вже давно рекомендують Eco Slim як безпечний засіб для самостійного зниження ваги.

Ємельяненко М.Ю. Дієтолог-ендокринолог
(Досвід роботи: більше 30 років)

Вплив сучасної масової культури зобов'язує жінок добре виглядати. Лікарі, в свою чергу, підтверджують - повнота не є нормальним станом здорового організму. Худнути треба, і якщо немає до того особливих показань, ви цілком можете худнути самостійно, без участі дієтолога. Сучасні препарати для схуднення повністю безпечні для домашнього застосування, і при цьому мають високу ефективність.

Я рекомендую своїм клієнтам Еco Slim, він настільки прискорює процеси метаболізму, що пацієнти буквально худнуть на очах. Кілька років тому були закінчені клінічні випробування і остаточно підтверджено, що Eco Slim не має жодного побічного ефекту.

Осипова Е.М. Жіночий Лікар-дієтолог
(Досвід роботи: 11 років)

Найбільший ефект Eco Slim діє на жінок старше 30-32 років. Спорт і дієти в цьому віці вже не дають відчутного результату або цей результат не постійний.

Щоденний прийом Eco Slim активізує всі обмінні процеси організму і дозволяє жінкам худнути до 7-10 кг за тиждень.

Гавриленко О.А. Лікар-ендокринолог
(Досвід роботи: більше 30 років)

Те що Eco Slim дозволяє швидко худнути, на 7-10 кг в тиждень, уже давно доведений факт. Але зовсім недавно було зроблено ще одне відкриття. Виявилося, що цей засіб є відмінною профілактикою захворювань шлунково-кишкового тракту і чудово очищає організм від токсичних речовин, негативний вплив яких краде у нас молодість, красу і здоров'я. Це дуже актуальна проблема для жителів міст.

На питання "Чи реально схуднути на 20 кг за місяць, використовуючи Eco Slim?" всі лікарі відповіли однозначно: "ТАК, реально."

У практиці доктора Ємельяненко були випадки схуднення на 30 і більше кілограм за місяць!

Eco Slim - це найпотужніший жиросжигатель на сьогоднішній день.

Ефект: - 7-23 кг за 30 днів

Мінуси: немає

Спосіб застосування Eco Slim:
1 таблетку розвести в склянці чистої води. Приймати 3-4 рази на день за півгодини до їди.

На нашому сайті представлений справжній Eco Slim для схуднення і профілактики ожиріння у жінок. Цей продукт має всі необхідні сертифікати і перевірений на ефективність. За місяць використання можна схуднути на 7-23 кг.

Сподіваємося тепер Ви не будете жертвами стереотипів, а будете крокувати в ногу з часом і використовувати найсучасніші методи для схуднення.

 

 

Схема проста, але сувора:

Сніданок

  • Баклажан, обсмажений на пісному маслі.
  • Томати черрі.
  • Зелень.
  • Зелений чай.
  • Молоко і цукор заборонені.

Обід

  • Суп з баклажанів.
  • Сметана заборонена.

Вечеря:

  • Баклажан запечений.
  • Трохи житнього хліба (менше 30 м).

Перед сном
Склянка ряжанки.

Рецептуру страв, прописаних в дієтичному меню, необхідно дотримуватися суворо. Мінус цієї дієти у білковому голодуванні тим, хто займається фізичною працею, доведеться важко.

І після дієти потрібно буде деякий час харчуватися стравами, не перевищують 1000 ккал.

Приготувати низькокалорійні страви з баклажанів не просто легко і швидко, але й корисно, і смачно.

Корисні властивості баклажана

  • Овоч корисний для роботи серця, при захворюваннях крові, обов’язковий страждають від зайвої ваги. Знижує поганий холестерин.
  • Є легким сечогінним засобом. Незаперечний факт — йоги включають баклажан в топ-10 обов’язкових щоденних продуктів.
  • Вітаміни групи В, аскорбінова і нікотинова кислота, ретинол і токоферол входять до складу овоча.
  • Також в ньому міститься безліч життєво необхідних макро-і мікроелементів, велику кількість пектину і клітковини.

Нижче — підбірка «золотих рецептів» дієтичних покрокових рецептів страв, яка допоможе легше перенести важку монодієту.

Рецепт баклажанів

У духовці

Інгредієнти:

  • сир — 155 г;
  • кріп — 55 г;
  • яйце — 1 шт.;
  • баклажани — 405 р.;
  • помідори — 305 р.

Хід приготування:


  • Баклажани промити і слайсировать на поздовжні пластини, товщиною 4 мм. Натерти сіллю. Поставити під гніт на півгодини.
  • Сир натерти великою теркою.
  • Кріп вимити і нашаткувати.
  • Томати нарізати кружечком.
  • З’єднати сир, кріп і яйце. Перемішати.
  • Синенькі промити від солі.
  • У форму, простеленную пергаментом, викласти баклажани, змащені сирною масою. На неї — кружечки помідорів.
  • Запікати в духовці півгодини при 180°Ϲ.

В мультиварці

Інгредієнти:

  • часник;
  • зелень;
  • цукор;
  • сіль;
  • перець;
  • баклажани середні — 4 шт.;
  • перець солодкий — 2 шт.;
  • томати — 3 шт.;
  • цибуля і морква — по 1 шт.

Хід приготування:


  • Овочі, крім морквини і перцю, промити, обробити. Подрібнити.
  • Підготовлені продукти покласти в чашу мультиварки без масла. Влити 55 мл води.
  • Готувати овочі на програмі «Гасіння» 35 хвилин.
  • Вимиті оброблені, нарізані кубиками перець і помідори додати в каструлю. Тушкувати в тому ж режимі 15 хвилин.
  • Після цього додати рубаний часник, зелень, перемішати. Додати цукор і спеції за бажанням. Посолити. Тушкувати ще 10 хвилин під кришкою.
  • Готове тушковане блюдо розкласти по тарілках.

Кабачки з баклажанами

Інгредієнти:

  • баклажани і кабачки — по 475 г;
  • цибуля — 255 г;
  • часник — 15 г;
  • вода — 55 мл;
  • помідори — 355 г;
  • пісне масло — 70 мл;
  • сіль;
  • хмелі-сунелі.

Хід приготування:


  • Вимити овочі. З баклажанів зрізати шкірку. Перерізати дрібним кубиком.
  • Кабачки очистити. Перерізати скибочкою.
  • Цибуля обробити і подрібнити ножем.
  • В глибокий сотейник влити норму олії. Закласти цибулю. Пасерувати 3 хвилини. Посолити, додати хмелі-сунелі.
  • Додати до цибулі підготовлені овочі. Перемішати. Закрити кришкою.
  • Томати дрібно нарізати, всипати в сотейник. Готувати далі без кришки. В кінці додати подрібнений часник.
  • Тушкувати 10 хвилин до готовності. Подавати з січеною зеленню.
  • Рецепт допускає подати до страви трохи сметани.

Мусака з баклажанами

Інгредієнти:

  • сир молодий — 205 г;
  • фарш курячий — 305 м;
  • масло пісне — 55 мл;
  • сіль;
  • баклажани — 555 р.;
  • картопля — 305.;

Хід приготування:


  • Баклажани вимити, нарізати кружечком, пересипати сіллю. Залишити на півгодини. Потім промити від солі. Віджати. Скропити олією і поставити на 5 хвилин в СВЧ.
  • Фарш смажити в мультиварці 25 хвилин.
  • Вимити і очистити картоплю. Нарізати тонкими кружечками.
  • Сир перетерти дрібної теркою.
  • Форму промазати маслом. Викласти сині кружечки. На них фарш. На фарш — картоплю. Зверху просипати тертим сиром.
  • Готувати мусака в духовці півгодини при 200°Ϲ.

Рецептура припускає використання спецій за бажанням

Ікра з баклажанів

Інгредієнти:

  • томат-паста — 40 г;
  • сіль — за смаком;
  • перець — за смаком;
  • яблучний оцет — 25 мл;
  • часник — 5 р;
  • баклажани середні — 3 шт.;
  • помідори — 305 р.;
  • морквина — 165 р.;
  • цибулина — 85 р.;
  • перець солодкий — 1 шт.

Хід приготування:


  • Овочі помити, обробити. Прокрутити через м’ясорубку.
  • Тушкувати в глибокому сотейнику півгодини. За необхідності підлити води.
  • Солити, перчити, ввести томат-пасту. Дати простояти на гасінні 10 хвилин.
  • В кінці приготування ввести оцет і часточку рубаного часнику.

При бажанні, входить у рецептуру оцет можна не використовувати.

Курка з баклажанами

Інгредієнти:

  • куряча грудка відварна — 305 м;
  • печериці — 155 г;
  • сік томатний — 100 мл;
  • часник — 5 р;
  • баклажан великий — 1 шт.;
  • перець солодкий — 165 р.;
  • цибулина — 85 р.;
  • морква — 105 р.

Хід приготування:


  • Овочі і гриби помити, обробити, нарізати кубиком. Часник порубати.
  • Відварну курячу грудку також різати кубиками.
  • З’єднати всі інгредієнти. Підсолити.
  • Помістити всі продукти в горщики. Влити по 55 мл води. Помістити в духовку на 35 хвилин, де готувати при 180°Ϲ.
  • При подачі курку з баклажанами можна присипати рубаною зеленню.

У рецептурах не вказана сметана. Якщо є бажання, можна додати в горщик по столовій ложці продукту.

Індичка з баклажанами

Інгредієнти:

  • філе індички — 505 г;
  • баклажани — 505 г;
  • масло пісне — 55 мл;
  • сіль, перець — за смаком;
  • зелень свіжа — пучок;
  • картопля — 505 г;
  • цибулина — 85 р.;
  • морква — 85 р.;
  • перець солодкий — 165 р.

Хід приготування:


  • Розжарити масло, обсмажити в ньому лук, нарізаний півкільцями, моркву, натерту великою теркою.
  • Додати перерізане кубиком філе. Прикрити кришкою. Тушкувати 6 хвилин.
  • З невеликими інтервалами додати в сковороду інші овочі, перерізані кубиком. Солити, перчити. Добре перемішати. Готувати 12 хвилин.
  • У процесі можна підлити трохи води, якщо є підозра, що страва починає підгоряти.
  • При подачі присипати рубаною зеленню.

В рецептурі зазначено філе індички, але допустимо використовувати інші частини.

Дієтичний салат з баклажанів з авокадо

Інгредієнти:

  • баклажани — 185 г;
  • помідори — 45 г;
  • авокадо — 65 г;
  • Фета — 60 г;
  • горішки кедрові — 15 г;
  • олія оливкова — 15 мл;
  • салат корн — 3 г;
  • рукола — 3 р.

Хід приготування:


  • В цілому баклажані зробити кілька проколів виделкою. Запекти в духовці 26 хвилин при 180°Ϲ.
  • Помідори нарізати кружечком. Авокадо очистити, видалити кісточку і нарізати скибочкою.
  • Запечений овоч зачистити від шкірки. Викласти на тарілку. Полити оливковою олією. Присолити, подперчить.
  • На нього викласти авокадо, на нього — кружечки помідори. Зверху розмістити кубики Фети.
  • Посипати салат кедровими горішками.

Відварені баклажани з кольоровою капустою

Інгредієнти:

  • цвітна капуста — 405 г;
  • селера — 1 стебло;
  • олія оливкова;
  • оцет яблучний — 5 мл;
  • сіль, перець — за смаком;
  • зелень;
  • баклажани — 3 шт.

Хід приготування:


  • Овочі відварити в окремих ємностях за 8 хвилин. Остудити.
  • Довільно нарізати.
  • Селера нарізати дрібним скибочкою.
  • Зелень нашаткувати.
  • Відварені овочі з’єднати з селерою зеленню.
  • Підсолити.
  • Заправити олією і оцтом, перемішати.

Салат з баклажанів з зеленим горошком і яблуком в соусі

Інгредієнти:

  • баклажани — 305 м;
  • цибуля — 155 г;
  • зелений горошок — 105 г;
  • олія оливкова — 45 мл;
  • соус чилі — 5 м;
  • орегано;
  • сіль;
  • лимонний фреш — за смаком;
  • цукор — за смаком;
  • яйце варене — 1 шт.;
  • яблуко — 1 шт.

Хід приготування:


  • Очищені синенькі перерізати скибочкою. Злегка обсмажити.
  • Додати до них нарізану кубиками цибулю, перемішати і відразу зняти з вогню. Охолодити.
  • Змішати овочі з горошком. Додати яблуко, нарізане кубиками і рубане варене яйце. Все акуратно перемішати, викласти на тарілку.
  • Оливкова олія, чилі, орегано і лимонний фреш збити віночком до стану емульсії. Полити соусом салат.

Паштет дієтичний з баклажанів

Інгредієнти:

  • масло пісне — 75 мл;
  • сік лимон;
  • баклажани — 4 шт.

Хід приготування:


  • Баклажани вимити. Обробити. Проколоти вилкою в декількох місцях. Поставити в духовку запікати 26 хвилин при 180°Ϲ. Потім остудити і зняти шкірку.
  • М’якоть овоча протерти через дрібне сито.
  • В отриману масу додати рослинне масло і лимонний сік. Ретельно вимішати масу. Посолити і збити в блендері.

Дієтичні рулетики з баклажанів

Інгредієнти:

  • сир — 155 г;
  • кріп — 25 г;
  • масло пісне;
  • сіль;
  • горіхи волоські — 10 ядер;
  • помідори — 2 шт.;
  • баклажани — 2 шт.

Хід приготування:


  • Баклажани вимити. Нарізати поздовжніми пластинами. Обсмажити в соняшниковій олії з обох сторін. Перекласти на паперові серветки, щоб пішло зайве масло.
  • Дрібно нарізати помідори. З’єднати їх з протертим сиром, подрібненим часником і рубаною зеленню. Солити.
  • Розкласти сирну масу на край кожної смаженої смужки і згорнути рулетиком. На кожен покласти по ядра волоського горіха.

Овочеве рагу

Інгредієнти:

  • олія оливкова — 30 мл;
  • капуста білокачанна — 305 м;
  • горошок зелений — 105 г;
  • сіль — за смаком;
  • перець — за смаком;
  • баклажани — 2 шт.;
  • цибулина — 85 р.;
  • морква — 75 г;
  • перець солодкий — 165 р.

Хід приготування:


  • Моркву і цибулину подрібнити. Спасерувати в оливковій олії.
  • Додати до овочів капусту, нарізану шашками і солодкий перець, нарізаний кубиками.
  • За 5 хвилин до готовності овочів додати до них очищені, нарізані кубиками баклажани і горошок.
  • У самому кінці приготування посолити і поперчити.
  • Воду в рагу вливати за необхідності, слідкуючи, щоб рагу не було дуже рідким.
  • Подавати, посипавши рубаною зеленню.

Суп з баклажанів і баранини

Інгредієнти:

  • баранина — 255 г;
  • петрушка;
  • чебрець — 2 гілочки;
  • сіль — за смаком;
  • перець чорний горошком;
  • лаврушка — 1 шт.;
  • картопля — 2 шт.;
  • перець болгарський — 165 р.;
  • морква — 75 г;
  • цибулина — 85 р.;
  • баклажан — 1 шт.;
  • помідор — 110 р.

Хід приготування:


  • Зварити баранину. Охолодити. Перерізати невеликим кубиком.
  • Картопля і баклажани зачистити. Нарізати кубиком.
  • Вимити перець, моркву, цибулю, помідори вимити і перерізати кубиком.
  • Всі овочі помістити в каструлю. Всипати перець горошком, лист лавра, варити д готовності овочів.
  • У самому кінці приготування покласти в суп баранину, кубики баклажанів та помідорів. Солити. Варити 5 хвилин. Додати петрушку і чебрець зняти з плити. Дати настоятися, принаймні чверть години.

Баклажани по Дюкану

Інгредієнти:

  • шинка — 120 г;
  • сир — 205 г;
  • спеції — щіпка;
  • сіль — щіпка;
  • цибулина — 1шт.;
  • баклажани — 2 шт.

Хід приготування:


  • Баклажани розділити вздовж навпіл. Вийняти м’якоть ложкою, не пошкодивши стінки. М’якоть перерубати ножем.
  • Шинку та цибулю нарізати дрібним кубиком. Обсмажити разом на сковороді без масла 4 хвилини. Потім додати порізану м’якоть баклажана. Солити, додати спеції.
  • Остудити суміш. Нафарширувати їй човники. Зверху густо намазати протертим сиром або сиром.
  • Запікати фаршировані баклажани в духовій шафі 20 хвилин.

Салат з баклажанами і кукурудзою

Інгредієнти:

  • баклажани — 305 м;
  • сік лимона;
  • сметана — 255 г;
  • часник — 10 г;
  • гірчиця — 20 р;
  • цибуля ріпчаста — 155 г;
  • кукурудза консервована — 105 г;
  • масло пісне;
  • сіль;
  • яйце куряче — 1 шт.;
  • яблуко — 1 шт.

Хід приготування:


  • Очищені баклажани перерізати скибочкою. Трохи обсмажити.
  • Цибулю подрібнити, додати до баклажанів, розмішати.
  • Охолодити овочі. Додати кукурудзу, яблука кубиком і рубане варене яйце. Підсолити. Перемішати.
  • З’єднати сметану, лимонний фреш, подрібнений часник і гірчицю. Добре розмішати. Заправити салат.

Салату з баклажанів з горіхами

Інгредієнти:

  • часник — 1 зубчик;
  • горіхи волоські — 50 г;
  • сметана — 100 г;
  • зелень;
  • сіль — за смаком;
  • баклажан — 1 шт.

Хід приготування:

  • Баклажан зачистити, нарізати кубиком. Викласти одним шаром на деко, в’ялити 15 хвилин. Охолодити.
  • Горіхи порубати. Часник подрібнити. Зелень нашаткувати.
  • Всі інгредієнти з’єднати, підсолити, заправити сметаною.

Овоч не дарма настійно рекомендується дієтологами до постійного вживання. Це не тільки корисно, але й дуже смачно і готувати страви і запіканки з баклажанів легко і просто. Важливо дотримуватися рецептуру і технологію приготування. Беріть на озброєння і харчуйтеся правильно.

1 зірка2 зірки3 зірки4 зірки5 зірок (57 оцінок, середня: 5,00 з 5)
Loading...

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *