Дієтичні торти

Відмінні рецепти дієтичних тортів

Дієтичні торти за рецептами, наведеним у цьому матеріалі, готуються просто і швидко, при цьому містять мінімум калорій. Звичайно, як будь-який інший десерт, люди, що сидять на дієті, повинні обережно їсти тортики навіть у свята. Якщо часу на приготування страви немає, то його можна замовити в компанії «Ірис Деліція». Судячи з відгуків, яких в інтернеті дуже багато, тут пропонують величезний вибір тортів домашнього приготування, в тому числі, дієтичні варіанти. До речі, відгуки про компанії можна прочитати, наприклад, тут, а також на цьому сайті і ще тут.

При приготуванні дієтичних тортів і виборі конкретних рецептів, особливу увагу, звичайно, потрібно звертати на склад та інгредієнти, які складають тортик. У цій статті наведемо кілька різних за складом варіантів, але шматочок будь-якого торта з цієї статті у свято точно не зашкодить вашій фігурі, а тільки підніме настрій і зарядить енергією на досягнення поставлених цілей.

Рецепти дієтичних тортів

Маковий торт

Що потрібно:
• Шість білків курячих яєць;
• Шість жовтків курячих яєць;
• Пів кілограма нежирного сиру;
• Склянка нежирного молока;
• Один лимон;
• Шість чайних ложок висівок;
• Половина склянки маку.

Шість білків і три жовтки кілька хвилин збивати міксером, щоб маса збільшилася в обсязі. Духовку поставити розігріватися на 200 градусів. В цей час в окремій сухий мисці змішати мак і висівки. Потім акуратно сюди влити яєчну масу і перемішати, поки зерна маку однорідно не розподіляться по всьому тесту.


Вилити тісто на деко, розподілити його рівномірно і випікати 10 хвилин. Змішати в ковші два жовтки і склянку молока, поставити на повільний вогонь, постійно помішувати і повільно прогрівати. Крему не давати закипіти. Натерти на тертці цедру лимона, ввести в молоко з жовтками, і варити ще п’ять хвилин на мінімальному вогні. Збити в блендері сир, до нього додати заварений крем, який вже охолов до кімнатної температури.

Корж нарізати на однакові частини і можна приступати до того, щоб збирати торт. Кожний корм промащувати сирно-молочним кремом. Зверху присипати корж в кремі маком і дати торту настоятися, щоб він просочився, десь від 10 годин і більше. Чим довше буде просочуватися тортик, тим смачніше в підсумку він вийде.

Молочний торт з ягодами

Що потрібно:
• Стакан молока 3% жирності;
• Одна ложка натурального фруктового чаю;
• Жменя будь-яких ягідок;
• 20 г желатину;
• Ваніль за смаком.

За дві години до того, як починати готувати торт, молоко налити в кухоль і відправити у морозильну камеру. Два пакетики желатину розмочити у воді і дати набрякнути. Спочатку приготуємо ягідний шар. Для цього чай залити окропом, залишити на три хвилини. Додати желатин і перемішувати, поки він повністю не розчинитися. Процідити через сито, додати ягоди і перемішати. Крем вилити у форму і на півгодини відправити в холодильник.


Тепер можна зайнятися приготування молочного шару. Для цього молоко дістати з морозильній камері, викласти в миску і три хвилини збивати. Молоко повинно перетворитися в білу піну, додати ванілін, можна трохи цукру і збивати всі ще три хвилини. Тепер молочний шар викласти на вже застиглий ягідний шар і ще на дві години відправити в холодильник. Після цього легким і повітряним десертом можна насолоджуватися, практично не замислюючись про зайві калорії.

З сиром і йогуртом

Що потрібно (перший шар):
• Стакан молока;
• Столова ложка сухого молока;
• Столова ложка желатину.

Що потрібно (другий шар):
• 200 грамів сиру;
• 200 мл йогурту;
• Одне яйце, ваніль.

Що потрібно (третій шар):
• 100 мл йогурту;
• Два курячих яйця або чотири білка;
• 8 десертних ложок вівсяних висівок.

Готуємо верхній шар торта, для чого береться згущене молоко, яке готується самостійно. Варити молоко потрібно на водяній бані. Змішати всі інгредієнти, зазначені для першого шару, на водяній бані на повільному вогні варити 40 хвилин, постійно помішування.


Для другого шару потрібно желатин, який потрібно попередньо замочити на 20 хвилин у 100 мл води, щоб він встиг розбухнути.

Поки можна приготувати нижній шар. Для цього змішується йогурт, яйця, висівки, все перемішати з використанням звичайного віночка. Масу вилити у форму для духовки і на 10 хвилин відправити в духову шафу, який виставити на 200 градусів.

Для приготування основного шару цього дієтичного торта, потрібно змішати сир, йогурт і яйце. Все збивати міксером до отримання однорідної маси повітряної консистенції. Корж дістати, дати йому трохи охолонути. Потім викласти сирний шар на корж і відправити на 20 хвилин у духовку при тій же температурі. До цього часу згущене молоко стане густою і збільшиться в об’ємі. Додати згущене молоко желатин, який розбухнув, перемішати. Цю масу викласти на остиглий торт, а потім відправити на годину в холодильник.

Як видно, дієтичні торти готуються не складніше класичних домашніх десертів, а може бути, навіть легше. За рахунок того, що в таких тортах немає борошна, вони містять мінімум калорій. Щоб підсолодити десерт, замість цукру можна використовувати спеціальні замінники, які дають насолоду, але при цьому не додають десерту зайвих калорій.

1 зірка2 зірки3 зірки4 зірки5 зірок (68 оцінок, середня: 5,00 з 5)
Loading...

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *