Дієтичні сирники в духовці: рецепт з фото з сиру і без борошна

Дієтичні сирники в духовці: як приготувати, щоб не погладшати?

Сирні сирники — улюблене багатьма страву сьогодні.

Але тим, хто уважно стежить за фігурою, вони можуть завдати непоправної шкоди. Сирники зіграють роль бомби сповільненої дії, і вибух, у вигляді зайвих кілограмів, не змусить себе чекати. Що ж робити? Найпростіше приготувати дієтичні сирники із сиру так, щоб смак не змінився і шкоди не було.

Користь дієтичних сирників

Сир, кисломолочних продуктів, є найбільш корисним. Легка засвоюваність позитивно відбивається на роботі майже всіх без винятку людських органів.

Принесена сиром користь відома:

  • Зміцнення людських кісток за рахунок великого вмісту кальцію.
  • Відновлення і поліпшення обміну речовин, який допомагає організму позбутися від надлишку жиру і зайвої рідини.
  • Сприяє стабілізації стану людини при гіпертонії.
  • Не дає зупинитися процесу роботи печінки і нирок.
  • Стабілізує мікрофлору шлунково-кишкового тракту.

Якісний домашній сир підвищує калорійність кінцевого продукту до 300 ккал на 100 г продукту. Але знизити кількість калорій може базовий продукт, жирність якого не перевищує 5%.у цьому випадку калорійність впаде до 230 ккал на 100 р.

Чи є сирники при схудненні?

Дієтичні сирники включені в багато дієти, в які входить сир взагалі. Тому від сирників відмовлятися ні в якому разі не потрібно. Завдання інша — зробити дієтичне блюдо.

Поради перед приготуванням

  • Готувати сирники краще в духовці. Таким чином, страви буде виключено рослинне масло, яке додає страві до 90 ккал.
  • Щоб дієтичне сирники вийшли більш повітряними, готуйте їх у духовій шафі на температурі не більше 180°Ϲ
  • Якщо вже масло буде використовуватися, то беріть оливкове масло, яке не виділяє канцерогенів.
  • Виключіть зі складу страви сухофрукти і горіхи, які також додають йому зайвих калорій.
  • Готуйте сирники з сиру жирністю менше 5%, краще використовувати нульову жирність.

Рецепти сирників

На сковороді

Інгредієнти:

  • сир нежирний — 405 г
  • цукровий пісок — 105 г
  • борошно — 175 г
  • сіль
  • масло рослинне — 150 мл
  • яйце куряче — 3 шт.

Класичні смачні сирники можна готувати саме з цього покрокового рецептом:


  • Сир помістити в об’ємну миску. Ретельно розім’яти виделкою або товкачиком для картопляного пюре. Грудочок бути не повинно.
  • Всипати цукор. Для тих, хто любить солодкі страви, можна збільшити норму закладки цукрового піску. Гарненько вимісити, щоб структура була однорідною.
  • Потім необхідно додати борошно (150 г). Якщо борошна буде недостатньо, потрібно трохи досипати.
  • Скачати з сирної маси невеликі колобки. Гарненько запанірувати в залишках борошна.
  • Нагріти сковороду (сильно раскаливать не треба — сирники будуть горіти) з рослинним маслом. Викласти порціями сирники, щоб вони не стикалися. Обсмажувати з обох сторін за п’ять хвилин кожну до появи золотистого кольору.
  • Готові сирники викласти на паперовий рушник, щоб пішло зайве масло. Потім розкласти по порційних тарілках і подавати на стіл.

В мультиварці

Інгредієнти:

  • сир знежирений — 205 г;
  • цукор або замінник цукру — 11 г;
  • крупа манна — 14 м;
  • цукор ванільний — щіпка;
  • масло рослинне — 15 мл;
  • яйце куряче — 1 шт.

Хід приготування:


  • Всі інгредієнти покласти в чашу блендера. Збити до однорідності, щоб вийшла гладка маса.
  • Чашу мультиварки промазати рослинним маслом.
  • Не дуже великою зручною ложкою набираємо масу, що вийшла, з розрахунку того, що має вийти п’ять сирників. Опускаємо масу в чашу так, щоб вони не торкалися один одного.
  • Сир не потрібно обезжиривать, оскільки ми відразу взяли потрібний нам сир. Включити програму «Мультиповар». Виставити температуру приготування 120°Ϲ. Готувати сирники по 12-14 хвилин з обох сторін.
  • По закінченні роботи таймера сирники вийняти на тарілку і подати до столу.

У духовці

Інгредієнти:

  • цукор — 65 г;
  • сіль;
  • кориця — на кінчику ножа;
  • кардамон — 1 коробочка;
  • ванілін — на кінчику ножа;
  • сир — 505 г;
  • борошно 130 г;
  • масло рослинне — 15 мл;
  • яйце куряче — 1 шт.

Хід приготування:


  • У миску вбити яйце. Всипати цукровий пісок, сіль, спеції. Розмішати.
  • В яєчну масу ввести 505 г сиру. Вимісити до єдинородного стану.
  • Сформувати колобки, приплюснути їх і надати круглу форму.
  • Промазати маслом деко. При бажанні можна застелити його пергаментом. Викласти сформовані сирники, залишаючи між ними відстань.
  • Деко помістити в духовку, розігріту до 180°Ϲ, і готувати страву 20 — 25 хвилин.
  • Деко дістати з духовки. Готові пишні сирники перекласти на блюдо і подати на стіл. Окремо, за бажанням, можна подати сметану.

Без борошна

Інгредієнти:

  • сир — 205 г;
  • цукровий пісок — за смаком;
  • цукор ванільний — 5 м;
  • сіль — 3 г;
  • масло пісне;
  • яйця курячі — 1 шт.

Хід приготування:


  • Заздалегідь вийняти яйця з холодильника, щоб вони досягли кімнатної температури. Відокремити жовток від білка.
  • У миску до жовтків додати сіль. Збивати до появи стійких піків.
  • Не припиняючи збивати, додати в миску цукровий пісок. Збивати близько п’яти хвилин.
  • Сир протерти крізь сито. Додати в миску з жовтками. Гарненько вимісити.
  • Отриману масу акуратно об’єднати зі збитими білками. Всипати ванільний цукор. Перемішати.
  • Тісто для сирників має бути по консистенції схоже на густу сметану.
  • У сковороді нагріти олію. Обсмажувати сирники порціями по 6 хвилин з кожного боку до золотистого кольору.
  • Виймати готові вироби на паперовий рушник, щоб пішло зайве масло. Перекласти на порційні тарілки і подати на стіл.

З сиру і манки

Інгредієнти:

  • борошно — 50 р;
  • манка — 25 г;
  • сіль;
  • цукор;
  • сода (гашене лимоном);
  • сир знежирений — 205 г;
  • яйце — 1 шт.

Хід приготування:


  • В великій мисці з’єднати сир, манку, борошно і цукор. Ретельно перемішати.
  • Потім в отриману масу вбити жовток.
  • Білок збити з сіллю. Додати до сиру разом з загашенной лимонним соком содою.
  • Сирне тісто поділити на рівні частини. Сформувати сирники.
  • Далі можна обсмажити їх на сковороді з рослинним маслом по 6 хвилин з обох сторін. Також можна випекти їх в духовці при 180°Ϲ протягом 20 хвилин.

З сиру і гарбуза

Інгредієнти:

  • сир — 405 г;
  • гарбуз — 255 г;
  • родзинки — 105 г;
  • борошно — 365 г;
  • мед — 49 м;
  • масло вершкове — 49 м;
  • розпушувач — 4 г;
  • сіль — 2 г;
  • масло пісне — 60 мл;
  • яйця курячі— 1 шт.

Хід приготування:


  • Гарбуз помити, обробити, видалити насіння і внутрішні волокна. М’якоть перетерти великою теркою.
  • В нагрітій сковороді розпустити вершкове масло і мед.
  • Додати в сковороду натертий гарбуз. Смажити 6 хвилин. Трохи остудити.
  • У глибокій мисці з’єднати сир, сіль і вбити яйце. Збити міксером.
  • Додати в масу обсмажену гарбуз. Ще раз пробити міксером.
  • Тонкою цівкою ввести в миску двічі просіяне борошно.
  • Вимісити тісто. Воно буде трохи липнути до рук.
  • Ізюм вимити. Зашпарить окропом на кілька хвилин. Підсушити. Додати в тісто.
  • Сформувати сирники. Обсмажити їх з обох сторін по 5 — 7 хвилин в сковороді на нагрітому пісному маслі. Вогонь спочатку повинен бути сильним, потім його треба скинути до малого і накрити сковорідку кришкою.
  • Викласти готові сирники на блюдо і подати на стіл.

З сиру і банана

Інгредієнти:

  • сир — 505 кг;
  • манка — 600 г;
  • курага — 55 г;
  • білок яйця— 2 шт.;
  • банани — ½ шт.

Хід приготування:


  • Курагу залити холодною водою на півгодини. Потім воду злити, а курагу нарізати на четвертинки.
  • У великій мисці змішати половину банана, півкіло сиру, два яєчних білка, манку і нарізану курагу. Усе ретельно вішати, щоб вийшла единородная маса.
  • Сформовать невеликі кульки. Приплюснути їх.
  • Духовку розігнати до 180°Ϲ.
  • Сирники викласти на деко, простеленный пергаментним папером. Вони не повинні стикатися між собою.
  • Готувати півгодини до готовності. Виходять дуже смачні сирники.

З сиру і шоколаду

Інгредієнти:

  • сир сухий — 405 г;
  • цукор — 125 г;
  • борошно — 81 г;
  • шоколад — 105 г;
  • яйця курячі — 1 шт.

Хід приготування:


  • У мисці з’єднати сир, яйце і цукор.
  • Тонкою цівкою всипати двічі просіяне борошно. Вимісити пластичне тісто.
  • Тісто поділити на частини. Трохи приплюснути. Покласти в центр шматочок шоколаду. Злегка увібгати його в тісто. Сформувати сирник, закриваючи шоколад повністю.
  • У сковороді нагріти рослинне масло. Порціями викладати сирники. Готувати на помірному вогні під кришкою 4 хвилини. Після цього перевернути на іншу сторону і дати простояти ще 4 хвилини. Знову накрити кришкою і готувати 3 хвилини.

З сиру і кукурудзяного борошна

Інгредієнти:

  • сир — 655 м;
  • борошно кукурудзяне — 85 м;
  • цукор — за смаком;
  • борошно (для панірування);
  • сода загашенная лимоном — 3 г;
  • яйце куряче — 2 шт.

Хід приготування:


  • Яйця помістити в миску. Збити виделкою або міксером.
  • Всипати в миску двічі просіяне борошно, добре перемішати. Додати сир і цукор. Все ретельно вимішати.
  • Тісто має бути м’яким і не липнути до рук.
  • Сформувати з тіста колобочкі. Запанірувати їх у борошні. Злегка приплюснути.
  • У нагріту сковороду влити рослинне масло. Викладати порціями сирники. Готувати п’ять хвилин з одного боку. Потім перевернути і готувати ще три хвилини під кришкою з іншого боку на помірному вогні. Готові сирники викладати на паперовий рушник, щоб пішло зайве масло. Потім подати на стіл.

З вівсянкою і без борошна

Інгредієнти:

  • сир нежирний — 205 г;
  • геркулес— 85 м;
  • цукровий пісок— 74 г;
  • розпушувач — 6 м;
  • масло вершкове;
  • цукрова пудра;
  • яйце куряче — 1 шт.

Хід приготування:


  • Сир помістити в миску і розім’яти його толкушкой для пюре. Додати цукровий пісок і ще трохи потовкти.
  • До сиру додати яйце. Ретельно розмішати. Можна збити (необов’язково). Тісто має бути з невеликими грудочками.
  • Вівсяні пластівці перемолоти в крихту. Для цього можна використовувати кавомолку або блендер з малої чашею. Перемелені пластівці додати до сирної маси разом з розпушувачем. Гарненько перемішати.
  • Тісто, прибрати в тепле місце — пластівці повинні набрякнути. На це піде час.
  • Сформувати плоскі сирники товщиною 1 див викласти на деко, простеленный пергаментом. Змастити сирники вершковим маслом по поверхні.
  • Поставити деко в розігнану до 160°Ϲ на півгодини.
  • Деко вийняти. Сирники трохи остудити і присипати цукровою пудрою. Подати на стіл.

З вівсяними висівками

Інгредієнти:

  • висівки вівсяні — 155 г;
  • низькокалорійний сир — 505 г;
  • сіль — за смаком;
  • перець мелений — за смаком;
  • паприка — за смаком;
  • яйця курячі — 2 шт.

Хід приготування:


  • Протерти Через сито сир в миску.
  • У неї ж додати яйця, спеції. Ретельно вимісити.
  • Потихеньку, тонкою цівкою, двічі ввести просіяне борошно.
  • Сформувати колобки, приплющить їх. Обсмажувати з обох сторін на вершковому маслі на антипригарній сковороді.
  • Після цього накрити сковорідку кришкою. Протомитися сирники протягом п’яти хвилин.
  • Соус: половина склянки натурального йогурту змішана з подрібненою зеленню.

Яблучні сирник з морквою

Інгредієнти:

  • сир — 255 г;
  • манка — 5 м;
  • цукор — 5 г;
  • кориця;
  • яблука — 2 шт.;
  • морква — 1 шт.;
  • білок яєчний — 2 шт.

Хід приготування:


  • Яблука вимити, обробити. Натерти середньої теркою.
  • Моркву помити, обробити. Натерти на середній тертці.
  • Білки збити. Додати до них сир, манку, цукор, моркву, яблука і корицю. Гарненько перемішати. Сформувати сирники.
  • Деко промазати рослинним маслом.
  • На жарова лист викласти підготовлені сирники. Помістити в духову шафу.
  • Готувати при 180°Ϲ протягом чверті години.
  • Подати з солодким соусом або варенням.

Ванільні

Інгредієнти:

  • цукрозамінник — 4 таблетки;
  • розпушувач — 5 м;
  • ванілін— 3 г;
  • борошно грубого помелу або вівсяні висівки — 51 г;
  • низькокалорійний сир — 505 г;
  • яйця курячі — 2 шт.

Хід приготування:


  • У глибокій мисці з’єднати наступні продукти: сир, борошно (висівки), ванільний цукор, розпушувач, курячі яйця. Перемішати.
  • На 300 мл окропу розпустити цукрозамінник. Коли таблетки розійдуться повністю, вилити отриману воду в борошняно-сирну масу. Гарненько вимісити.
  • Викласти в порційні формочки по 2 столові ложки отриманого тесту. Помістити в попередньо розігнану до 180°Ϲ духовку.
  • Приготування таких ніжних сирників займає 20 хвилин. Готовність визначається по золотому колеру на поверхні.

З ягідним соусом

Інгредієнти:

  • сир — 505 г;
  • манка — 105 г;
  • цукрова пудра — 121 г;
  • ягоди свіжі (шматочки фруктів) — 101 г;
  • борошно — 105 г;
  • масло пісне;
  • ягоди — 161 г;
  • цукор — 90 г;
  • крохмаль — 24 м;
  • яйця — 1 шт.

Хід приготування:


  • Сирок, великі яйця, манну крупу ретельно вимішати.
  • Всипати до суміші цукор і ягоди (100 г). Знову вимісити.
  • У сковорідці розігріти трохи рослинного масла.
  • Сформовать круглі сирники. Запанірувати в борошні. Обсмажити з двох сторін до золотистого кольору.
  • Зробити соус: ягоди вимити, висушити, закинути в сотейник, присипати цукром, долити півсклянки води. Закип’ятити на помірному вогні.
  • Додати крохмаль, розпущений в парі ложок холодної води. Варити на малому вогні до загустіння.
  • Готові сирники декорувати ягодами і полити соусом.

Без яєць

Інгредієнти:

  • сир — 505 г;
  • манка — 101 г;
  • цукор — 121 г;
  • ваніль — за смаком;
  • борошно — 60 г;
  • олія рослинна.

Хід приготування:


  • Сир помістити в миску. Всипати цукор і перетерти сир.
  • Додати в миску манну крупу і ваніль.
  • Тісто не повинно бути рідким.
  • Зробити з тіста кульки. Запанірувати їх у борошні.
  • Сформувати сирники.
  • Готувати сирники на добре прогрітій сковороді по 6 хвилин з кожного боку. Подати на стіл.

Кілька правил

  • Використовуйте знежирений або напівжирний сир.
  • Зручніше збивати блендером сир. У масу можна додавати невелику кількість знежиреного йогурту.
  • Рослинна олія краще замінювати на оливкову. Оптимально готувати на пару або в духовці без вживання олії.
  • Замінюйте борошно на висівки.
  • Використовуйте замінник цукру.

Приємного апетиту.

1 зірка2 зірки3 зірки4 зірки5 зірок (57 оцінок, середня: 5,00 з 5)
Loading...

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *