Дієтичні пироги: рецепти з фото, в духовці і мультиварці

Кращі рецепти дієтичних пирогів для тих, хто на дієті

Хрустка випічка з низькокалорійних продуктів порадує ласунів, не залишаючись на боках зайвими кілограмами. Дієтичні пироги рецепти урізноманітнюють раціон харчування, дозволять продовжувати балувати себе смакотою на кухні. Тепер можна спекти будь-пиріг, який нічим не поступається звичайній випічці до чаю. Готувати можна як в мультиварці, так і в духовці.

Що таке дієтичний пиріг?

Всі бажаючі схуднути часто не можуть досягти ідеальних параметрів через пристрасть до солодких пирогів. Випробуванням стає продовжувати експериментувати з тестом і начинками, щоб порадувати сім’ю, але боротися з бажанням спробувати шматочок.

Схуднути на 24 кг за місяць: думка лікарів-дієтологів

Популярна думка про те, що схуднути швидко і на багато неможливо - міцно засіло в головах сучасних людей. І хоча це твердження застаріло ще на початку 2000-х років, більшість досі вірить, що для схуднення не існує інших способів крім дієт і позамежних фізичних навантажень.

Але дослідження в області зниження ваги не стоять на місці. Одне з глобальних відкриттів останніх років - Eco Slim, дійсно творить справжні чудеса!

Редакція опитала 8 лікарів дієтологів з багаторічним досвідом і всі в один голос заявили, що вже давно рекомендують Eco Slim як безпечний засіб для самостійного зниження ваги.

Ємельяненко М.Ю. Дієтолог-ендокринолог
(Досвід роботи: більше 30 років)

Вплив сучасної масової культури зобов'язує жінок добре виглядати. Лікарі, в свою чергу, підтверджують - повнота не є нормальним станом здорового організму. Худнути треба, і якщо немає до того особливих показань, ви цілком можете худнути самостійно, без участі дієтолога. Сучасні препарати для схуднення повністю безпечні для домашнього застосування, і при цьому мають високу ефективність.

Я рекомендую своїм клієнтам Еco Slim, він настільки прискорює процеси метаболізму, що пацієнти буквально худнуть на очах. Кілька років тому були закінчені клінічні випробування і остаточно підтверджено, що Еco Slim не має жодного побічного ефекту.

Осипова Е.М. Жіночий Лікар-дієтолог
(Досвід роботи: 11 років)

Найбільший ефект Eco Slim діє на жінок старше 30-32 років. Спорт і дієти в цьому віці вже не дають відчутного результату або цей результат не постійний.

Щоденний прийом Eco Slim активізує всі обмінні процеси організму і дозволяє жінкам худнути до 7-10 кг за тиждень.

Гавриленко О.А. Лікар-ендокринолог
(Досвід роботи: більше 30 років)

Те що Eco Slim дозволяє швидко худнути, на 7-10 кг в тиждень, уже давно доведений факт. Але зовсім недавно було зроблено ще одне відкриття. Виявилося, що цей засіб є відмінною профілактикою захворювань шлунково-кишкового тракту і чудово очищає організм від токсичних речовин, негативний вплив яких краде у нас молодість, красу і здоров'я. Це дуже актуальна проблема для жителів міст.

На питання "Чи реально схуднути на 20 кг за місяць, використовуючи Eco Slim?" всі лікарі відповіли однозначно: "ТАК, реально."

У практиці доктора Ємельяненко були випадки схуднення на 30 і більше кілограм за місяць!

Eco Slim - це найпотужніший жиросжигатель на сьогоднішній день.

Ефект: - 7-23 кг за 30 днів

Мінуси: немає

Спосіб застосування Eco Slim:
1 таблетку розвести в склянці чистої води. Приймати 3-4 рази на день за півгодини до їди.

На нашому сайті представлений справжній Eco Slim для схуднення і профілактики ожиріння у жінок. Цей продукт має всі необхідні сертифікати і перевірений на ефективність. За місяць використання можна схуднути на 7-23 кг.

Сподіваємося тепер Ви не будете жертвами стереотипів, а будете крокувати в ногу з часом і використовувати найсучасніші методи для схуднення.

 

 

Випічка і дієти здаються несумісними поняттями, але якщо замінити калорійні інгредієнти продуктами з мінімальною енергетичною цінністю, то в результаті вийде дієтичний пиріг.

Як приготувати дієтичний пиріг?

  • Дієтичний пиріг в домашніх умовах готують за різними рецептами, в яких звичні інгредієнти або зовсім не використовують, або заміщають продуктами з меншим відсотком жирності.
  • Одним з калорійних продуктів незамінним для випічки є жовтки. Замість них в тісто варто додати білки, калорійність яких набагато нижчий.
  • Цукор замінюють фруктозою, цукрозамінником або медом.
  • Багато рецепти випічки передбачають додавання вершкового масла, яке неприпустимо при дієті.
  • Необхідну розсипчастість пирога додасть нежирний йогурт, сметана або кефір.

Дієтичне тісто для пирога

Помилкою буде використовувати для замісу борошно, але при бажанні знизити калорійність пирога її замінюють манкою.

Існує кілька видів тіста для дієтичних пирогів:

  • На дріжджовий опарі.
  • «Втоплена» з цільнозерновий борошна і дріжджів.
  • В рецепті борошно замінюють вівсяними пластівцями, які попередньо подрібнюють або заливають кисломолочними продуктами. Іноді спочатку змішують сухі складові, тобто пластівці з корицею, содою, ваніллю, а потім вливають рідкі інгредієнти.
  • Для приготування дієтичних пирогів готують тісто без яєць і дріжджів. У ємності змішуємо з півсклянки води і олії, солимо, додаємо борошно до густоти.

Корисна випічка виходить на листковому тісті. Рубаємо з борошном масло, залишаємо до розм’якшення, а потім розкачуємо, кожен раз складаючи коржик навпіл.

Рецепти дієтичних пирогів

Для приготування дієтичної випічки придумано безліч покрокових рецептів, хоча можна самостійно спорудити начинку. Існують варіанти з капустою, сиром або грибами.

А на десерт подаємо гарбузове або яблучні пироги, використовуємо шматочки гіркого шоколаду, ягоди і фрукти по сезону. В своє задоволення можна готувати випічку з курагою або родзинками, а додасть аромату щіпка кориці, шафрану, кардамону або ваніліну.

Морквяний пиріг

Порадує ароматом пиріг з моркви на вівсяних пластівцях.

Необхідні інгредієнти:


  • 100 г вівсянки;
  • 2 морквини;
  • 3 яйця;
  • 1 ст. молока;
  • 1-2 ст. л. борошна;
  • розпушувач, сіль, ваніль.

Рецепт приготування:

  • Вівсянку заливаємо молоком.
  • Пару морквин натираємо на дрібну тертку.
  • Збиваємо яйця з сіллю і ваніллю, вводимо підготовлену моркву і вівсянку.
  • У суміш додаємо борошно з розпушувачем.
  • Виливаємо у форму отримане морквяне тісто.
  • Залишилося відправити випічку в духову шафу при +180 С.

Гарбузовий пиріг

Чим солодший гарбуз, тим менше меду необхідно додавати в тісто. При подачі пирога його змащують медом, а зверху присипають горішками.

Необхідні інгредієнти:


  • 100 г нежирного кефіру;
  • 80 р. вівсянки;
  • яйце;
  • 200 г гарбуза;
  • 20 г горіхів;
  • мед, ванілін-на власний розсуд.

Рецепт приготування:

  • Гарбуз ріжемо на часточки, запікаємо в мікрохвильовці до м’якості, перетираємо до стану пюре.
  • Подрібнюємо В кавомолці вівсяні пластівці.
  • Гарбузове пюре з’єднуємо з пластівцями, яйцем, кефіром, медом, ваніліном і горіхами.
  • Суміш виливаємо в форму, відправляємо в духовку на півгодини при температурі +180 С.

Пиріг в духовці

При використанні рисового борошна виходить ніжна серединка, а зверху утвориться хрустка скориночка.

Необхідні інгредієнти:


  • 3 великих яйця;
  • на 150 г рисового борошна беремо півсклянки пшеничного борошна;
  • цукор, сіль, розпушувач, ваніль;
  • 3-4 кислих яблука.

Рецепт приготування:

  • Рідку складову готуємо з яєць, солі, ванілі, цукру або цукрозамінника.
  • Окремо змішуємо два види борошна з розпушувачем.
  • Суху суміш пересеваем у рідку масу.
  • Яблука очистити від серцевини і шкірки, нарізаємо віялом не до кінця.
  • Залишилося вилити суміш у форму, зверху розкласти слайсы з яблук.
  • У духовці пиріг готується близько години при +170 С.

Яблучний пиріг

Випічка з яблуками доведеться за смаком бажаючим привести вагу тіла в норму.

Необхідні інгредієнти:


  • 5 великих яблук;
  • півсклянки манки;
  • півсклянки вівсянки;
  • велике яйце;
  • 0,5 л. нежирного кефіру;
  • ванілін, сода, кориця;
  • жменю нарізаних сухофруктів.

Рецепт приготування:

  • У підігрітому кефірі погасити соду.
  • Окремо збиваємо яйце, з’єднуємо з кефіром.
  • В рідину додаємо манку, вівсянку, ваніль і корицю за бажанням.
  • Залишаємо на чверть години, щоб манка з пластівцями набубнявіли.
  • Сухофрукти заливаємо окропом, нарізаємо шматочками, з’єднайте з тестом.
  • Яблука очищаємо від шкірки і видаляємо серцевину, ріжемо часточками.
  • Часточки яблук розміщуємо у формі, заливаємо тістом.
  • Випікаємо в духовці при температурі 190 С до готовності.

Пиріг з капустою

Приклад низькокалорійної випічки – пиріг з тушкованою капустою.

Необхідні інгредієнти:


  • 450 мл. кефіру;
  • 320 р. вівсяної або цільнозерновий борошна;
  • сода.

Рецепт приготування:

  • Для начинки тушкуємо 400 г нашаткованої капусти з морквою, солимо.
  • Для тіста соду гасимо в кефірі, солимо, замішуємо з борошном.
  • У формі розподіляємо половину тіста, розкладаємо капустяну начинку, залишилося вилити зверху залишки тіста.
  • Відправляємо в духовку до появи рум’яної скоринки.

Пиріг в мультиварці

Для випічки з низькою калорійністю потрібні продукти.

Необхідні інгредієнти:


  • півтора склянки вівсянки;
  • 0,5 л нежирного кефіру;
  • 200 г чорносливу або кураги;
  • 1 куряче яйце;
  • ваніль, кориця на свій смак.

Рецепт приготування:

  • У ємності заливаємо пластівці кефіром, змішаним з яйцем. Можна частину пластівців залишити в первісному вигляді, а другу частину подрібнити до стану борошна.
  • Чорнослив або курагу попередньо замочують, щоб пізніше легше різати, та й смак розкриється в багатошаровій яскравіше.
  • В рідке тісто вводимо нарізану курагу, ваніль, корицю, соду.
  • Чашу мультиварки змащуємо оливковою олією.
  • Тісто переливаємо в чашу мультиварки. Включаємо режим випічки на 40 хвилин. перевертаємо і продовжуємо випікання ще хвилин 20.

Пиріг з сиром

Міняємо калорійні продукти в класичній рецептурі.

Необхідні інгредієнти:


  • 1 ст. цільнозерновий борошна;
  • 3-4 ст. л. олії;
  • 1 яйце;
  • цукор, розпушувач.

Для складання начинки беремо наступні складові:

  • 550 г сиру;
  • півсклянки нежирної сметани;
  • пюре одного невеликого банана;
  • жовтки двох яєць;
  • жменю манки;
  • цукор, ваніль.

Рецепт приготування:

  • З’єднуємо інгредієнти для основи, розгортаємо в пласт, переміщаємо на деко.
  • Для начинки сир перетираємо з цукром і банановим пюре, додаємо жовтки, манку, ваніль і сметану. За бажанням вводимо нарізані консервовані абрикоси або персики.
  • Начинку розрівнюємо по тесту.
  • Випікаємо пиріг до появи скоринки в духовці при 180 С.
  • Після охолодження сирною випічки верх заливаємо фруктовим желе.

Пиріг без борошна

Нікого не залишить байдужим випічка з вівсяних пластівців з часточками яблук і горіховою крихтою.

Необхідні інгредієнти:


  • півтора склянки вівсянки;
  • півсклянки волоських горіхів;
  • цукор і сік лимона за бажанням;
  • лимонна цедра і розпушувач.

Для мусу:

  • 1 куряче яйце;
  • 60 мл окропу;
  • 100 г шоколаду;
  • цукрозамінник.

Рецепт приготування:

  • Подрібнюємо за допомогою кавомолки вівсяні пластівці з горіхами і цедрою лимона.
  • У масу вводимо цукор, трохи соку лимона.
  • У форму перекладаємо тісто, випікаємо до готовності в духовій шафі при +180 С.
  • Даємо коржу охолонути, займаємося мусом.
  • Шоколад ламаємо, заливаємо гарячою водою, постійно помішуючи, тримаємо на вогні до розчинення.
  • Відокремлюємо білок від жовтка. Білок збиваємо до щільної піни, вводимо цукор.
  • Жовток змішати з розтопленим шоколадом, додаємо білкову суміш.
  • Корж зверху покриваємо мусом або ягідним джемом.

Гарбузово-морквяний пиріг

Запасаємося продуктовим набором.

Необхідні інгредієнти:


  • 250 г гарбуза;
  • 250 г моркви;
  • півсклянки висівок;
  • 1 куряче яйце;
  • півсклянки меду;
  • сіль;
  • цедра апельсина.

Рецепт приготування:

  • Моркву відварюємо з гарбузом до готовності, розминаємо до стану пюре.
  • У масу вводимо висівки, сіль, мед, цедру, перемішуємо до однорідності.
  • Суміш виливаємо в підготовлену форму.
  • Випікаємо при температурі +180 С до готовності.

Вівсяний пиріг

При дотриманні здорового харчування виручить рецепт.

Необхідні інгредієнти:


  • 2 ст. вівсянки;
  • півсклянки нежирного кефіру;
  • півсклянки гарячої води;
  • 2 яйця;
  • 10 шт. чорносливу;
  • сіль, сода, прянощі, цукор за смаком.

Рецепт приготування:

  • Половину вівсяних пластівців заливаємо гарячою водою, а другу половину подрібнюємо за допомогою кавомолки.
  • Чорнослив замочуємо в окропі, нарізаємо шматочками.
  • Змішуємо пластівці з яйцями, чорносливом, содою і сіллю. За бажанням можна підсолодити цукром і додати спеції.
  • Вівсяний пиріг випікаємо в духовці при температурі +190 З близько 35 хвилин.

Пиріг з яблуками і сиром

Необхідні інгредієнти:


  • 1 склянка нежирного кефіру;
  • півсклянки сиру;
  • 2 яблука;
  • 2 яйця;
  • трохи більше склянки цільнозерновий борошна;
  • цукор, родзинки, кориця, сода, імбир, коріандр за смаком.

Рецепт приготування:

  • Яблука очищаємо від шкірки і серцевини, натираємо на терці.
  • Сир перетираємо з сіллю, цукром, спеціями, яйцями і яблуками.
  • Вливаємо в суміш кефір, гасимо содою.
  • Додаємо трохи борошна, доводимо до консистенції густої сметани.
  • Додаємо родзинки, відставляємо на кілька хвилин.
  • Виливаємо тісто в підготовлену форму, відправляємо в духовку випікатися при +190 градусів.

Банановий пиріг

Випічка з бананами в поєднанні з горіхами або родзинками.

Необхідні інгредієнти:


  • на півтори склянки борошна потрібно 3 ложки цукру;
  • пюре з 3 стиглих бананів;
  • півсклянки яблучного пюре;
  • 2 білка;
  • розпушувач, сода, кориця.

Рецепт приготування:

  • Змішуємо цукор, соду, розпушувач і борошно.
  • У суміш вливаємо збиті білки, перемішуємо з двома видами пюре.
  • Тісто перелити у форму, поміщаємо в духовку на 55 хвилин при температурі +190 С.

Лимонний пиріг

Приготування дієтичного лимонного тарта.

Необхідні інгредієнти:


  • 100 г вівсяного борошна;
  • 70 г сиру;
  • 1,5 ст. л. кукурудзяного крохмалю;
  • 2 білка;
  • цукрозамінник за смаком.

Для начинки:

  • 30 г лимонного соку;
  • велика ложка лимонної цедри;
  • 200 мл молока;
  • жменя кукурудзяного крохмалю;
  • 2 жовтка;
  • 75 г сиру;
  • цукрозамінник.

Для крему:

  • Перемішуємо 100 мл молока з жовтками, кукурудзяним крохмалем, лимонним соком і цедрою.
  • Молоко, що залишилося, разом з цукрозамінником підігріваємо на вогні, потім вводимо яєчну суміш.
  • Готуємо до того часу, поки крем не придбає густоту, остуджуємо, збиваємо міксером.
  • У крем додаємо сир, ще раз збиваємо.
  • Отриману субстанцію викладаємо на корж, доводимо до готовності в духовці 10 хвилин.

Рецепт приготування:

  • Змішуємо всі інгредієнти для основи.
  • Липке тісто вологими руками розподіляємо по дну і бортикам форми, відправляємо випікатися на 10 хвилин у духовку.

Пиріг зебра

Експериментувати з дієтичними рецептами настільки захоплююче, що можна приготувати торт зебра.

Необхідні інгредієнти:


  • 100 г борошна кукурудзяного;
  • 100 г нежирної сметани;
  • 100 мл кефіру;
  • 3 курячих яйця;
  • какао-порошок, розпушувач і цукрозамінник за смаком.

Рецепт приготування:

  • Змішуємо всі інгредієнти для основи без какао-порошку.
  • Поділяємо у дві ємності отримане тісто, в одну частину додаємо ложку какао.
  • У форму для випікання в центр наливаємо ложку світлого тіста, потім додаємо ложку темного.
  • Продовжуємо формувати пиріг, випікаємо в духовці до готовності.

Пиріг з рибою

Необхідні інгредієнти:


  • 1 куряче яйце + 2 білка;
  • 2 ст. л. вівсяних висівок;
  • риба будь-якого сорту.

Рецепт приготування:

  • Начинку готуємо з змеленого на м’ясорубці філе минтая, дрібно нарізаних двох варених білків і зелені.
  • Для коржа змішуємо всі складові, виливаємо в підготовлену форму, відправляємо в духовку на півгодини при +180 С.
  • На готовий корж викладаємо начинку, посипаємо натертим сиром, запікаємо рибний пиріг.

Пиріг зі свіжих слив

Для випічки зі слив готуємо тісто з мінімумом жиру.

Необхідні інгредієнти:

  • 4 курячих яйця;
  • по 60 г пшеничного і цільнозерновий борошна;
  • 1 склянка нежирного молока;
  • 100 г цукру і трохи цукрозамінника;
  • 500-600 р. злив.

Рецепт приготування:

  • Форму змащуємо маслом, присипаємо борошном.
  • Сливи миємо, нарізаємо шматочками, викладаємо на дно форми.
  • Цукор збиваємо з яйцями, додаємо борошно, а потім молоко.
  • Тісто виливаємо на сливи, відправляємо в духовку хвилин на 15 при температурі +170 С, потім зменшуємо температуру до +150 С, доводимо до готовності.

Пиріг з грушею

Випікають дієтичне пироги з будь-яких сезонних фруктів.

Необхідні інгредієнти:


  • 120 г нежирного кефіру;
  • 160 г вівсяного борошна;
  • цукрозамінник і розпушувач;
  • 500 г груш.

Рецепт приготування:

  • Цукрозамінник збиваємо з яйцями, вливаємо кефір, додаємо розпушувач і вівсяну муку.
  • У форму заливаємо рідку субстанцію, розкладаємо зверху нарізані шматочками груші.
  • Доводимо до готовності в духовці 50 хвилин при температурі +180 С.

Пиріг з вишнею

Щоб приготувати пироги можна скористатися не тільки свіжими вишнями, але і замороженими.

Необхідні інгредієнти:


  • 1 ст. вівсяних пластівців;
  • 100 гр. нежирного кефіру;
  • 1 куряче яйце;
  • ¾ Склянки вишні без кісточок;
  • цукор, ваніль, сіль, сода.

Рецепт приготування:

  • Перетираємо вівсяні пластівці з допомогою кавомолки в борошно.
  • Потім заливаємо кефіром, залишаємо до розбухання.
  • В іншій ємності змішуємо цукор, яйце і ваніль.
  • З’єднуємо кефірну і яєчну масу.
  • У тісто додаємо вишні без кісточок разом з соком.
  • На завершення кладемо соду, погашену оцтом.
  • Тісто переміщаємо в форму, готуємо в духовці до появи золотистої скоринки.

Дієтична випічка на кефірі

Смачна випічка на кисломолочних продуктах володіє повітряним смаком.

Необхідні інгредієнти:


  • 1 склянка нежирного кефіру;
  • півсклянки олії;
  • сода, сіль, спеції за смаком;
  • обсмажену цибулю, зелень, натертий огірок.

Рецепт приготування:

  • Інгредієнти з’єднуємо, формуємо невеликі булочки, переносимо на деко.
  • Випікаємо до появи рум’янцю.
  • Можна замість спецій і солі додавати пюре з гарбуза або яблук, з тіста робити не булочки, а «пальчики».

Всі рецепти дієтичних пирогів залишають місце для експериментів. Тільки від бажання залежить калорійність продуктів, якщо грамотно складати рецепти з «легких» інгредієнтів, то і випічка вийде корисною для обсягів талії. А також звичайний домашній пиріг можна зробити самим святковим завдяки прикрасам.

1 зірка2 зірки3 зірки4 зірки5 зірок (57 оцінок, середня: 5,00 з 5)
Loading...

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *