Дієтичні гарячі страви для новорічного столу

Дієтичні гарячі страви для новорічного столу

Якщо в новорічну ніч хтось з гостей, а може бути, і вся сім’я дотримується посту або дієти, це зовсім не є приводом, щоб відмовитися від подачі на святковий стіл гарячих страв. Просто, гарячі страви повинні бути низькокалорійними і поживними.

Щоб приготувати справжню смакоту на основне блюдо і дотримати два вищеописаних правила, не треба бути великим кулінаром. Достатньо взяти на озброєння один з рецептів, які ми зібрали для вас. Отже, дієтичні страви для новорічного столу у цій статті ми постараємося представити з усіх сторін. Це будуть і страви з морепродуктами і рибою, м’ясні низькокалорійні страви і повністю вегетаріанські варіанти.

Рецепти дієтичних гарячих страв на новий рік

Морепродукти з тофу на пару

Це дієтичне гаряче на новий рік включає в себе тільки корисні інгредієнти, а для більшого дієтичного ефекту ще готується на пару. Для приготування необхідно підготувати 300 грамів сиру тофу, 400 грамів кальмарів, 300 грамів сирих креветок, одну моркву, 100 грамів свіжих грибів шиітаке. Для соусу знадобиться по столовій ложці темного соєвого соусу, устричного соусу, три столових ложок сухого білого вина, половина чайної ложки коричневого цукру і чайна ложка кукурудзяного крохмалю. Креветки очистити, видалити темну кишкову вену і розрізати так, щоб їх можна було распластать. Кальмари очистити і нарізати тонким листом. Трохи позначте неглибокими смужками. Тофу поламати на шматочки приблизно два сантиметри. Моркву натерти на крупній тертці, а гриби нарізати тонкими скибочками. Викласти все в пароварку і готувати всього десять хвилин. Викладати краще по черзі, починаючи з тофу. Приготувати соус, влити в нього сім столових ложок відвару, який вийде в пароварці. Довести до кипіння, засипати крохмаль і до густої консистенції готувати ще дві хвилини. Всі інгредієнти викладаються на тарілку, поливається соусом. Зверху для краси і пікантності смаку можна посипати смаженими кунжутним насінням.

На додаток до цієї страви можна також приготувати салат з червоною рибою.


Качина грудка з ожиною

Новорічні дієтичне гарячі страви, до речі, хороші тим, що кожне з них можна прирівняти до витвору кулінарного мистецтва. Справа в тому, що інгредієнти підбираються настільки чітко, що в результаті виходить просто ідеальне поєднання. Для цієї страви необхідно підготувати столову ложку яблучного оцту, мелену корицю, перець, коричневий цукор, дві склянки ожини, рослинне масло, чотири качиних філе грудок на шкірі, трохи рому. Половину ожини покласти в сотейник, засипати цукром і настоювати 20 хвилин. Решта поки ягоди покласти в холодильник. Через двадцять хвилин ягоди, засипані цукром, дадуть сік. Сотейник необхідно поставити на вогонь, довести до кипіння, після чого додати до нього оцет і ром, корицю. Ще раз довести до кипіння, після чого зняти з вогню, посолити і поперчити. Остудити і протерти через сито. Протертий соус змішати з трьома столовими ложками рослинного масла. Шкірку на філе качки надрізати хрест-навхрест гострим ножем.

Замаринувати качку в ожиновий соусі протягом години. Потім викласти філе в духовку і запікати. Запікати по сім хвилин на кожній стороні. До соусу, що залишився, додати другу частину ожини. Качка подається гарячою, зверху поливається ожиновим соусом. Відмінним гарніром стануть листя будь-якого зеленого салату.

А якщо вам більше подобається курятина, то пропонуємо вам приготувати тушковану курку з овочами.


Зелена квасоля з фундуком

Дієтичне гаряче на новий рік для тих, хто дотримується посту, в обов’язковому порядку повинна складатися тільки з овочів. Чудово підійде цей варіант гарячого блюда. З інгредієнтів знадобиться 150 г замороженого зеленого горошку, 400 г замороженої зеленої квасолі, 50 г підсмаженого фундука, один апельсин, півтори столові ложки розм’якшеного вершкового масла. Вершкове масло з’єднати з фундуком, крупно порубаним ножем. На тертці натерти апельсинову цедру, додати до фундуку і гарненько перемішати. Зелену квасолю відварити, додати горошок. Після приготування овочів воду злити, а овочі змішати з арахісовим маслом. Подавати обов’язково в теплому вигляді, адже це – гаряче блюдо.

А ще вам напевно сподобається смачна закуска з помідорів з квасолею.


Такі оригінальні дієтичне гарячі страви можна подати до новорічного столу. Вони точно сподобається тим, хто піклуватися про правильне харчування і дотримується посту. До того ж, ці прекрасні гарячі страви можуть припасти до смаку навіть тим, хто позбавлений необхідності постійно підраховувати калорії. Тому що ці страви – просто смачні!

1 зірка2 зірки3 зірки4 зірки5 зірок (70 оцінок, середня: 5,00 з 5)
Loading...

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *