Дієтичне печиво з вівсяних пластівців без борошна: рецепти з фото

Топ-14 рецептів дієтичного печиво з вівсяних пластівців

Важко відмовлятися від солодкого, коли стежиш за фігурою, сидиш на дієті, або коли цукор протипоказаний взагалі.

Де знайти вихід, щоб обійти ці заборони не на шкоду самому собі? Все геніальне просто. Потрібно знайти дієтичний рецепт вівсяного печива, яке люблять і дорослі і діти, адже готувати його стало так легко. Смачно, корисно і організм буде відчувати себе чудово.

Вівсяне печиво

Схуднути на 24 кг за місяць: думка лікарів-дієтологів

Популярна думка про те, що схуднути швидко і на багато неможливо - міцно засіло в головах сучасних людей. І хоча це твердження застаріло ще на початку 2000-х років, більшість досі вірить, що для схуднення не існує інших способів крім дієт і позамежних фізичних навантажень.

Але дослідження в області зниження ваги не стоять на місці. Одне з глобальних відкриттів останніх років - Eco Slim, дійсно творить справжні чудеса!

Редакція опитала 8 лікарів дієтологів з багаторічним досвідом і всі в один голос заявили, що вже давно рекомендують Eco Slim як безпечний засіб для самостійного зниження ваги.

Ємельяненко М.Ю. Дієтолог-ендокринолог
(Досвід роботи: більше 30 років)

Вплив сучасної масової культури зобов'язує жінок добре виглядати. Лікарі, в свою чергу, підтверджують - повнота не є нормальним станом здорового організму. Худнути треба, і якщо немає до того особливих показань, ви цілком можете худнути самостійно, без участі дієтолога. Сучасні препарати для схуднення повністю безпечні для домашнього застосування, і при цьому мають високу ефективність.

Я рекомендую своїм клієнтам Еco Slim, він настільки прискорює процеси метаболізму, що пацієнти буквально худнуть на очах. Кілька років тому були закінчені клінічні випробування і остаточно підтверджено, що Eco Slim не має жодного побічного ефекту.

Осипова Е.М. Жіночий Лікар-дієтолог
(Досвід роботи: 11 років)

Найбільший ефект Eco Slim діє на жінок старше 30-32 років. Спорт і дієти в цьому віці вже не дають відчутного результату або цей результат не постійний.

Щоденний прийом Eco Slim активізує всі обмінні процеси організму і дозволяє жінкам худнути до 7-10 кг за тиждень.

Гавриленко О.А. Лікар-ендокринолог
(Досвід роботи: більше 30 років)

Те що Eco Slim дозволяє швидко худнути, на 7-10 кг в тиждень, уже давно доведений факт. Але зовсім недавно було зроблено ще одне відкриття. Виявилося, що цей засіб є відмінною профілактикою захворювань шлунково-кишкового тракту і чудово очищає організм від токсичних речовин, негативний вплив яких краде у нас молодість, красу і здоров'я. Це дуже актуальна проблема для жителів міст.

На питання "Чи реально схуднути на 20 кг за місяць, використовуючи Eco Slim?" всі лікарі відповіли однозначно: "ТАК, реально."

У практиці доктора Ємельяненко були випадки схуднення на 30 і більше кілограм за місяць!

Eco Slim - це найпотужніший жиросжигатель на сьогоднішній день.

Ефект: - 7-23 кг за 30 днів

Мінуси: немає

Спосіб застосування Eco Slim:
1 таблетку розвести в склянці чистої води. Приймати 3-4 рази на день за півгодини до їди.

На нашому сайті представлений справжній Eco Slim для схуднення і профілактики ожиріння у жінок. Цей продукт має всі необхідні сертифікати і перевірений на ефективність. За місяць використання можна схуднути на 7-23 кг.

Сподіваємося тепер Ви не будете жертвами стереотипів, а будете крокувати в ногу з часом і використовувати найсучасніші методи для схуднення.

 

 

В першу чергу — це смачний і дуже корисний для людського організму десерт. Був час, коли вівсяне печінка було дефіцитним товаром на полицях продовольчих магазинів.

Приготувати його можна з вівсяного борошна, пластівців, з додаванням фруктів, шоколаду і масою інших інгредієнтів. Тоді на столі буде красуватися ще більш розкішний десерт, ніж був на самому початку.

У чому його користь?

Головне, чим багате печиво — клітковина. Печиво знижує рівень поганого холестерину. Знижує ризик серцево-судинних захворювань. Якщо порівнювати вівсяне печиво з іншою продукцією того ж типу, то у вівсяному міститься набагато більше вітамінів.

Вміст фолієвої кислоти допомагає утримуватися нашому настрою на хорошому рівні. Вона ж надає дію на роботу печінки, допомагаючи їй функціонувати в потрібному ритмі.

Також у вівсяному печиві міститься велика кількість вітамінів А і К.

Як приготувати вівсяне печиво в домашніх умовах?

Вівсяне печиво сьогодні можна купити в будь-якому продуктовому магазині. Але ж смачніше і корисніше буде приготувати його в домашніх умовах.

Для його приготування потрібно не так вже й багато. Вівсяні пластівці, вершкове масло, цукор, борошно і яйця — ось, власне кажучи, і весь секрет. Це інгредієнти класичного варіанту печива.

Але існує маса гідних уваги варіацій. Які представлені нижче, і, безумовно, заслуговують на увагу.

Як зробити вівсяну муку?

У приготуванні печива можна використовувати вівсяну муку. Купити її не завжди вийде, тому існує варіант приготувати її вдома.

Знадобляться блендер і цілісний геркулес. Треба пробити пластівці в блендері близько хвилини. Потім переконатися у відсутності великих шматочків. Але, навіть якщо вони не виявлені, варто пробити борошно ще раз. Ось і весь процес.

Якщо в будинку немає комбайна або блендера, з цією роботою відмінно впорається кавомолка. Тільки попередньо її потрібно добре промити, щоб пішли сторонні запахи. Нижче представлені покрокові рецепти низькокалорійного вівсяного печива.

Вівсяне печиво

Без масла і маргарину

Інгредієнти:

  • борошно — 146 г;
  • розпушувач — 11 г;
  • кориця — 6 м;
  • масло пісне — 56 мл;
  • мед — 66 г;
  • вівсяні пластівці — 1,5 склянки;
  • горіхи — 45 г;
  • родзинки — 45 г;
  • журавлина — 45 г;
  • шоколадна крихта — 45 г;
  • яйце — 1 шт.

Хід приготування:


  • У мисці з’єднати двічі просіяне борошно, розпушувач і корицю.
  • В окремій мисці збити мед, яйце і масло.
  • З’єднати обидві суміші. Ретельно вимісити. Вийде прилипающее до рук тісто, за консистенцією сметани.
  • У тісто додати вівсяні пластівці, горіхи, родзинки, журавлину і шоколадну крихту. Ретельно перемішати.
  • Готову масу поділити на однакові частини (кожна — майбутнє печиво). Викласти на застелений пергаментом деко у формі печива.
  • Випікати печиво в розігнаної до 185°Ϲ духовці протягом 13 хвилин.
  • Вийняти деко з духовки і дати повністю охолонути.

З вівсяних пластівців

Інгредієнти:

  • вівсяні пластівці — 55 г;
  • йогурт — 101 г;
  • цукровий пісок — 10 г;
  • розпушувач — 5 м;
  • масло пісне — 15 мл;
  • яйце — 1 шт.

Хід приготування:


  • Печиво готується у формочках для випікання. Підготуйте їх заздалегідь і промазати пісним маслом.
  • Підготувати духовку: розігнати її до 200°Ϲ.
  • Поки духовка гріється, в об’ємну миску помістити всі інгредієнти. Ретельно перемішати. Тісто має бути трохи густіше тесту на оладки.
  • Далі потрібно заповнити формочки тестом, поставити на деко і перемістити в духову шафу.
  • Відразу ж потрібно скинути температуру до 180°Ϲ і готувати печиво протягом чверті години.
  • По закінченні вказаного часу дістати формочки з духовки. Відразу ж вибити печиво на тарілку. Можна залишити його у формах і подавати прямо в них. Головне, дати печінкою охолонути.

Без борошна і масла

Інгредієнти:

  • кефір 1% — 255 мл;
  • геркулес — 255 г;
  • сухофрукти — 201 р;
  • горіхи — 61 м;
  • сода харчова — 3 г;
  • висівки — 46 м;
  • ванільна есенція — 2 г;
  • білок яєчний — 1 шт.

Хід приготування:


  • Сухофрукти підійдуть будь — які виберете. Їх потрібно промити і порубати разом з горішками. Можна зробити це ножем, можна блендером. Дрібнити не треба.
  • В великій мисці з’єднати кефір і соду.
  • Потім всипати в миску вівсяні пластівці і подрібнені сухофрукти і горіхи.
  • Слідом додати ванільну есенцію і яєчний білок. Все гарненько перемішати.
  • Тісто має бути якщо не гладким, то обов’язково єдинородним.
  • Включити духовку і розігнати його до 200°Ϲ.
  • В невелику тарілку висипати висівки.
  • Сформувати з тіста невеликі печива і панірувати їх у висівках. Відразу ж викладати напівфабрикат на простеленный пергаментом деко. Між печивом має бути вільне місце.
  • Коли деко заповниться його потрібно перемістити в розігріту духовку. Готувати протягом 21 хвилини, поки печиво не придбає красивий золотий колір.
  • Після того, як печиво буде готове, деко дістати з духовки. Охолодити печиво і подавати на стіл.

Щодо дієти Дюкана

Інгредієнти:

  • кефір знежирений — 101 мл;
  • сир знежирений — 61 м;
  • висівки — 81 г
  • стевія (або інший цукрозамінник) — за смаком;
  • імбир мелений — за смаком;
  • яйце — 1 шт.

Хід приготування:


  • У мисці з’єднати висівки і кефір. Відставити на півгодини, щоб відруб набубнявіли.
  • Сепарувати жовток від білка.
  • В жовток додати стевію (або будь-який інший цукрозамінник — це припустимо). Збити.
  • Додати туди ж сир. Ретельно вимісити.
  • В окремій ємності збити білки до стійкої піни.
  • Об’єднати сир, жовток і висівки. Гарненько збити до єдинородний маси. Всипати ванілін, імбир і корицю.
  • Потім обережно додати білок. Перемішати.
  • Деко простелити пергаментом. Зручною ложкою викласти тісто на пергамент. Викладати треба так, щоб заготовка не торкалися один одного.
  • Поставити деко в духовку на 190°Ϲ.
  • Випікати печиво — 16 — 18 хвилин.
  • Остудити. Подати на стіл.

З бананом

Інгредієнти:

  • геркулес — 201 р;
  • горіхи або сухофрукти — 51 г;
  • банани — 2 шт.

Хід приготування:


  • Банани очистити і пюрировать в блендері.
  • У глибокій мисці змішати бананове пюре з вівсяними пластівцями. Дати простояти чверть години.
  • Ізюм залити окропом на півгодини. Потім просушити. Додати в загальну масу.
  • Горіхи перебрати, подрібнити і додати до решти продуктів.
  • Деко простелити пергаментом.
  • З отриманого тесту сформовать колобки. Приплюснути їх, щоб вийшли кругляшки. Перекласти на деко.
  • Готувати 16-17 хвилин. Печиво повинне придбати гарний коричневий колір.
  • Остудити і подати на стіл.

На кефірі

Інгредієнти:

  • кефір 1% — 351 мл;
  • геркулес — 301 г;
  • кориця — 1 г;
  • ванілін — 1 г;
  • мед — 96 г;
  • сухофрукти і горіхи — на смак.

Хід приготування:


  • Пластівці висипати в миску і залити кефіром. Відставити в сторону на 11 хвилин.
  • У набряклі пластівці ввести мед, корицю, ванілін. Додати сухофрукти і горіхи. Перемішати.
  • Разом виходить единородное тісто.
  • Деко застелити пергаментом.
  • Сформувати з тіста кульки. Трохи приплюснути їх. Перемістити на деко.
  • Випікати виріб при 200°Ϲ 14 хвилин.
  • Готовий виріб обов’язково потрібно охолодити перед подачею.

На сирі

Інгредієнти:

  • пластівці вівсяні — стакан;
  • кориця — 2 г;
  • цукор — 91 г;
  • розпушувач — 6 м;
  • масло вершкове — 51 г;
  • сир — 110 г;
  • яйце — 1 шт.

Хід приготування:


  • У миску викласти пластівці, цукор, корицю, розпушувач і яйця.
  • Додати в миску розм’якшене вершкове масло і ретельно вимісити масу.
  • Відставити миску вбік на сорок хвилин. За цей час вівсянка набухне.
  • Після цього до маси додати сир. Перемішати дуже ретельно до єдинородного стану.
  • З приготованого тесту сформовать кульки. Розмір — з волоський горіх. Укласти їх на деко, застелене пергаментом.
  • Помістити деко з заготівлею печива в духовку, розігнану до 180°Ϲ, на 24 хвилини.
  • Готове сирне печиво дістати з духовки, перекласти на блюдо, накрити рушником. Дати охолонути і подавати на стіл.

В мультиварці

Інгредієнти:

  • вівсяні пластівці — 81 г;
  • цукор — 101 г;
  • борошно — 101 г;
  • морква — 130 г;
  • яблуко — 130 г;
  • масло пісне — 61 мл;
  • родзинки — 51 г;
  • горіхи — 41 г;
  • сода, гашене оцтом — 5 м;
  • ванілін — 1 р.

Хід приготування:


  • У миску помістити перетерті великою теркою моркву і яблука. Перемішати.
  • В отриману суміш всипати цукор і додати геркулес. Знову перемішати. Відставити в сторону для набухання. Це займе близько 40 хвилин.
  • За цей час запарити окропом ізюм. Горіхи подрібнити.
  • В набряклу суміш додати запарені родзинки, пісне масло і рубані горіхи. Всипати ванілін і загашене соду.
  • Потім в отриману масу тонкою цівкою ввести двічі просіяне борошно. Ретельно вимісити однорідне тісто.
  • Чашу мультиварки промазати маслом.
  • Виставити апарат на програму «Випічка». Таймер поставити на 40 хвилин.
  • З тіста сформувати печиво і викласти їх у чашу мультиварки.
  • Випікати печиво треба з обох сторін, на 21 хвилині з кожної.
  • Після сигналу про закінчення циклу, печиво дістати з мультиварки. Дати охолонути. Присипати цукровою пудрою і подати на стіл.

З яблуком

Інгредієнти:

  • масло вершкове — 101 г;
  • цукровий пісок — 121 г;
  • геркулес — 1,5 склянки;
  • борошно рисова або кукурудзяна — 181 г;
  • розпушувач — 6 м;
  • яблуко — 1 шт.;
  • яйце — 1 шт.

Хід приготування:


  • Масло потрібно розм’якшити. Покласти його в миску. додати цукор. Перетерти виделкою або важким товкачем.
  • Додати до масла яйце. Перемішати.
  • Геркулес пробити в борошно в блендері.
  • Додати перемелений геркулес і розпушувач до яєчно — масляної суміші. Вимісити до однорідності.
  • Вимите, оброблене яблуко перетерти великою теркою. Віджати рідину. Додати до решти інгредієнтів, перемішати.
  • Всипати в миску половину норми двічі просіяної рисового борошна тонкою цівкою.
  • Якщо тісто рідке, додайте ще трохи борошна — відрегулюйте густоту «на око».
  • Далі з тіста потрібно формувати кульки, розміром зі сливу. Відразу викладати готовий напівфабрикат на деко, застелене пергаментом.
  • Деко поставити в духовку на 180°Ϲ. Випікати 20 хвилин до легкого золотистого кольору.

З гарбузом

Інгредієнти:

  • гарбуз мускатний — 151 г;
  • геркулес — 101 г;
  • борошно пшеничне — 51 г;
  • масло вершкове — 51 г;
  • цукор — 51 г;
  • яйце — 1 шт.

Хід приготування:


  • Вершкове масло і яйце довести до кімнатної температури. Гарбуз бажано довести до тієї ж температури.
  • Масло змішати з цукровим піском і корицею.
  • Пробити сполучені інгредієнти за допомогою блендера. Консистенція повинна вийти як у хорошого крему. Після цього необхідно ввести яйце.
  • Далі потрібно пробити масу ще раз.
  • Гарбуз помити, обробити. Видалити насіння і внутрішні волокна. М’якоть натерти дрібної теркою.
  • Гарбуз вести в масляно-яєчну масу. Ретельно перемішати.
  • Додати до одержаної маси вівсяні пластівці.
  • Тонкою цівкою ввести двічі просіяне борошно, змішане в розпушувачем. Підсолити. Перемішати.
  • Деко застелити пергаментом. На нього ложкою викладати тісто, подформовывая його у вигляді круглих коржів, трохи приплющивая.
  • У розігнану до 200°Ϲ духовку помістити деко з підготовленим напівфабрикатом. Готувати 14 хвилин. Показник готовності, при обліку хорошої роботи духовки, золотистий колір.
  • По готовності гарбузове печиво дістати з духовки. Дати охолонути і подавати на стіл.

З висівками

Інгредієнти:

  • масло вершкове — 171 г;
  • цукровий пісок — 251 м;
  • кориця — 2 г;
  • сіль — 3 г;
  • води фільтрована підігріта — 75 г;
  • борошно вівсяна — 3 склянки;
  • борошно пшеничне — 2 склянки;
  • висівки — стакан;
  • розпушувач — 2 р.

Хід приготування:


  • Вівсяна мука робиться просто — пластівці потрібно перемолоти блендером або кавомолки «в пил».
  • Вершкове масло розм’якшити. Потім перетерти його з цукром і корицею.
  • Додати до них вівсяну борошно і висівки. Гарненько перемішати. Додати теплу воду і ще раз розмішати.
  • Пшеничне борошно двічі просіяти. Додати розпушувач. Підсолити. Всипати до основної маси.
  • Замішати тісто. краще це робити руками.
  • Подпылить робочий стіл борошном , розкотити тісто в корж товщиною півсантиметра.
  • Включити духовку, щоб він розігнався до 220°Ϲ.
  • Тонким склянкою вирізати круглі заготовки для печива.
  • Деко простелити пергаментом. На нього викласти заготівлю печива.
  • Перемістити деко в духовку. Готувати печиво 14 хвилин.
  • Дістати деко з духовки. Дати печінкою охолонути. Подати на стіл.

Фітнес-печиво з вівсяних пластівців з сиром

Інгредієнти:

  • вівсяні пластівці — 131 г;
  • сир знежирений — 101 г;
  • курага або чорнослив — 101 г;
  • курячі білки — 2 шт.;
  • мед — 41 р.

Хід приготування:


  • Духовку включити розганятися до180°Ϲ.
  • Всі, перелічені в рецептурі, інгредієнти з’єднати разом. Пробити в блендері , щоб вийшло единородное тісто.
  • З нього зліпити кульки.
  • Застелити деко пергаментом.
  • На деко викласти підготовлені кульки. Трохи приплюснути.
  • Перемістити деко в духовку. Готувати 22 хвилини.
  • Вийняти деко. Перекласти печиво на блюдо. Дати охолонути. Подати на стіл

Пісне печиво з вівсяних пластівців в мікрохвильовці

Інгредієнти:

  • геркулес — 1 склянка;
  • мед — 51 г;
  • борошно — 20 г;
  • масло пісне — 66 мл;
  • вода фільтрована — 255 мл;
  • крохмаль — 55 р.

Хід приготування:


  • Закип’ятити воду. Залити їй геркулес. Додати мед. Перемішати.
  • Остудити масу до кімнатної температури. Ввести в неї суміш олії з крохмалем.
  • Дуже ретельно вимішати всі складові.
  • Відразу ж почати формування печива.
  • Заготівлю помістити на подпыленную борошном тарілку (для СВЧ). Поставити на середню потужність. Готувати 4 хвилини.

З кокосовою стружкою

Інгредієнти:

  • борошно — 181 г;
  • пластівці вівсяні — 150 г;
  • кокосова несолодка стружка — 150 г;
  • масло вершкове — 121 г;
  • цукор коричневий — 121 г;
  • мед — 80 г;
  • сода — 5 м;
  • окріп — 40 р.

Хід приготування:


  • Духовку розігнати до 180°Ϲ.
  • Двічі просіяти борошно у велику миску.
  • Додати вівсяні пластівці, коричневий цукор, несолодку кокосову стружку. Гарненько перемішати і робити все покроково, як описано.
  • Вершкове масло перерізати кубиком. Покласти в сотейник. Розпустити на малому вогні.
  • Додати до розтопленого масла мед. Зняти з плити.
  • Соду залити невеликою кількістю окропу в окремій ємності. Влити в медово-масляну суміш.
  • В цю ж суміш додати борошно, цукор, вівсяні пластівці, кокосову стружку. Перемішати
  • З готового тіста сформувати кульки. Набагато їх приплющить. Викласти на деко, простеленный пергаментом. Вже на деку заготівлю печива ще трохи приплющить. Між печивом має залишатися вільний простір.
  • Готувати печиво на 180°Ϲ 17 хвилин до появи золотистого кольору.
  • Печиво по готовності дістати з духовки, але з дека не знімати — дати охолонути на ньому. У гарячому вигляді вони дуже крихкі.

Чим корисна дієтична випічка з вівсяних пластівців?

Вся користь випічки — це кращі якості самої вівсянки:

  • позитивний вплив на шлунково-кишковий тракт;
  • підвищення працездатності мозку;
  • хороша насичуваність;
  • великий обсяг клітковини.

Калорійність випічки

Будь-який вид печива, в тому числі і диететическое, здатне негативно позначитися на вазі людини. Підвищена енергетична цінність вівсяних пластівців несе в собі підвищену калорійність готового виробу. І не маленьку — 421-451 ккал на 100 г печива. Дієтична версія страви дає результат 351-371 ккал на 100 р.

Нормальний раціон харчування передбачає вживання 1-2 штучки в день. І треба враховувати, що практично всі дієти не допускають вживання вівсяного печива, навіть вівсяна дієта.

Якщо у приготуванні печива бере участь маргарин, то шанси отримати кілька зайвих кілограмів підвищується в два рази. І ця ймовірність підвищується, коли в складі рецепту присутні родзинки, курага, шоколад і ваніль. Але, проти того, що вівсяне печиво чудово втамовує відчуття голоду, заперечити нічого.

Одна штучка печива складає близько 86 ккал. Це дуже висока цифра. А висока вона з-за того, що включає в себе яйця, цукор, маргарин або масло та інші висококалорійні продукти. Головне, знати міру і не є печиво кілограмами.


Але це, насправді, закон для будь-якої дієти — заборона на випічку та кондитерські вироби. За словами дієтологів, 2-3 штуки печива за своїми поживними показниками замінюють порцію вівсянки.

Так що легко можна замінити нелюбиму кашу на печиво з молоком або чаєм. Печивом добре вбивати почуття голоду між основними прийомами їжі.

Воно відмінно піднімає настрій і відновлює енергію в організмі, покращує роботу ШЛУНКОВО-кишкового тракту, дає імпульс роботі кишечника, працює «кліринг службою» для кишечника. Поліпшення стану кровоносної системи — це теж вівсяне печиво.

Ось таке воно, золотисте, смачне і корисне диво по імені вівсяне печиво.

1 зірка2 зірки3 зірки4 зірки5 зірок (58 оцінок, середня: 5,00 з 5)
Loading...

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *