Дієтична сирна запіканка в духовці: покроковий рецепт

Дієтична сирна запіканка в духовці й інші рецепти з сиром

Сир – унікальний продукт, що володіє світової популярністю. Він не тільки смачний, але і корисний. Сир — один з найбільш частих продуктів на кухні, який чудово підійде в якості дієтичних страв для тих, хто хоче зберегти фігуру, або ж при схудненні.

Сирні продукти забезпечують організм необхідною білком, а спеціальний знежирений сир є відмінною основою для дієтичного харчування. Сир, який так легко готується, володіє ніжним смаком і пропонує багато рецептів для його приготування.

Популярний продукт використовується в неисчисляемом кількості цікавих і смачних рецептів. Користь страв на його основі незаперечна. Розглянемо краще його плюси і, навчившись робити знежирену смакоту самостійно, перейдемо до найцікавішого розділу рецептами.

У чому користь сиру?

Користь сиру багато в чому визначається його складом і співвідношенням КБЖУ:

Схуднути на 24 кг за місяць: думка лікарів-дієтологів

Популярна думка про те, що схуднути швидко і на багато неможливо - міцно засіло в головах сучасних людей. І хоча це твердження застаріло ще на початку 2000-х років, більшість досі вірить, що для схуднення не існує інших способів крім дієт і позамежних фізичних навантажень.

Але дослідження в області зниження ваги не стоять на місці. Одне з глобальних відкриттів останніх років - Eco Slim, дійсно творить справжні чудеса!

Редакція опитала 8 лікарів дієтологів з багаторічним досвідом і всі в один голос заявили, що вже давно рекомендують Eco Slim як безпечний засіб для самостійного зниження ваги.

Ємельяненко М.Ю. Дієтолог-ендокринолог
(Досвід роботи: більше 30 років)

Вплив сучасної масової культури зобов'язує жінок добре виглядати. Лікарі, в свою чергу, підтверджують - повнота не є нормальним станом здорового організму. Худнути треба, і якщо немає до того особливих показань, ви цілком можете худнути самостійно, без участі дієтолога. Сучасні препарати для схуднення повністю безпечні для домашнього застосування, і при цьому мають високу ефективність.

Я рекомендую своїм клієнтам Еco Slim, він настільки прискорює процеси метаболізму, що пацієнти буквально худнуть на очах. Кілька років тому були закінчені клінічні випробування і остаточно підтверджено, що Eco Slim не має жодного побічного ефекту.

Осипова Е.М. Жіночий Лікар-дієтолог
(Досвід роботи: 11 років)

Найбільший ефект Eco Slim діє на жінок старше 30-32 років. Спорт і дієти в цьому віці вже не дають відчутного результату або цей результат не постійний.

Щоденний прийом Eco Slim активізує всі обмінні процеси організму і дозволяє жінкам худнути до 7-10 кг за тиждень.

Гавриленко О.А. Лікар-ендокринолог
(Досвід роботи: більше 30 років)

Те що Eco Slim дозволяє швидко худнути, на 7-10 кг в тиждень, уже давно доведений факт. Але зовсім недавно було зроблено ще одне відкриття. Виявилося, що цей засіб є відмінною профілактикою захворювань шлунково-кишкового тракту і чудово очищає організм від токсичних речовин, негативний вплив яких краде у нас молодість, красу і здоров'я. Це дуже актуальна проблема для жителів міст.

На питання "Чи реально схуднути на 20 кг за місяць, використовуючи Eco Slim?" всі лікарі відповіли однозначно: "ТАК, реально."

У практиці доктора Ємельяненко були випадки схуднення на 30 і більше кілограм за місяць!

Eco Slim - це найпотужніший жиросжигатель на сьогоднішній день.

Ефект: - 7-23 кг за 30 днів

Мінуси: немає

Спосіб застосування Eco Slim:
1 таблетку розвести в склянці чистої води. Приймати 3-4 рази на день за півгодини до їди.

На нашому сайті представлений справжній Eco Slim для схуднення і профілактики ожиріння у жінок. Цей продукт має всі необхідні сертифікати і перевірений на ефективність. За місяць використання можна схуднути на 7-23 кг.

Сподіваємося тепер Ви не будете жертвами стереотипів, а будете крокувати в ногу з часом і використовувати найсучасніші методи для схуднення.

 

 


  • Легка і швидка засвоюваність в порівнянні з м’ясом і сімейством бобових також багатих білками.
  • Багатство амінокислот і казеїнових білків допомагає травної і нервової системи.
  • Кальцій і фосфор зміцнюють зуби, кісткові тканини і волосяні цибулини, а залізо нормалізує рівень гемоглобіну в крові.
  • Вітамін А покращує зір.
  • Вітамін D стимулює стабільний здоровий ріст організму і нормалізує роботу опорно-рухового апарату.
  • Знежирений сир і зернистий допомагає боротися із зайвою вагою.
  • Позитивно позначається на імунній системі, допомагаючи боротися з вірусними інфекціями.
  • Нормалізує роботу печінки.
  • Мінімізує втому.
  • Лікувальна маска на сирній основі покращує загальний стан шкірного покриву і підходить для будь-якого типу шкіри.
  • Містяться мінеральні речовини позитивно позначаються на роботі серця.
  • Триптофан і метіонін регулює кровотворення в організмі.
  • Допомагає нормалізувати менструальний цикл.
  • Сприяє нарощуванню м’язової маси.

Сир як основа всіх дієтичних страв

Жири, що містяться в сирі, абсолютно безпечні і при правильному підході стануть помічниками в боротьбі із зайвими кілограмами. Цьому сприяє низький вміст вуглеводів на фоні білків і жирів. Цей метод використовується в низьковуглеводних дієтах.

Організм в першу чергу намагається брати енергію з білків і вуглеводів, тому наростити м’язову масу дуже трудомісткий процес. А ось жири він береться в останню чергу, тому замість голодування слід максимально урізати вуглеводи. Таким чином, необхідну енергію організм буде брати не тільки в поступають, але жирах.

Сир, маючи найменшу калорійність, відмінно впишеться в меню при подібній дієті. КБЖУ 5% сиру на 100 г — 121/17,2/5,0/1,8, а знежиреного — 71/16,5/0,0/1,3.

Перевага дієт, що включають сир, – відсутність білкового дефіциту і насичення організму корисними мікроелементами, розгін обміну речовин і очищення організму.

Кисломолочний продукт з сироваткового альбуміну бореться з затримкою води в організмі і прискорює метаболізм. Велика кількість білка сприяє швидкому насиченню, зростанню м’язів і бореться з жировими відкладеннями.

Як зробити знежирений сир?

Для людей, що стежать за своєю вагою, знежирений низькокалорійний сир є кращим помічником завдяки низьким відсотком жирності. Однак магазинний продукт в цілях економії виробники частенько постачають різними шкідливими домішками, рослинними жирами і крохмалем.

Для того щоб повною мірою отримати всю користь з такого продукту його краще готувати самостійно в домашніх умовах. Тоді він виходить не тільки корисний, але і дуже смачний. Приємний момент у тому, що це набагато дешевше магазинного аналога, а часу забирає всього нічого. З літрового пакета молока або кефіру вийде близько 300 гр сиру.

Сир з молока

Інгредієнти:

  • молоко фермерське – 1 л.

Приготування:


  • Перелити молоко в каструльку і помістити в холодильник на 2,5 години. Утворилися вершки необхідно прибрати для знежирення кінцевого продукту.
  • Знежирене молоко нагріти до 45 градусів і сквасить за допомогою 2 ст. л. кефіру або натурального йогурту.
  • Добре перемішану рідина накрити кришкою і ретельно вкрити для повного сквашування на 6 годин.
  • При утворенні щільної маси необхідно акуратно зробити кілька надрізів до самого дня і поставити на вогонь.
  • Тримати скисле молоко на маленькому вогні близько півгодини до сироваткового відділення. Ні в якому разі не доводити до кипіння!
  • Готовому продукту дати охолонути. Він набубнявіє, і з’являться зерна.
  • Помістити сир в марлю і відкинути на друшляк, залишивши стікати сироватку на 3 години.

Сир з кефіру

Інгредієнти:

  • кефір 1% – 1 л.

Приготування:


  • Налитий в каструльку кефір поставити на водяну баню на півгодини до появи сироватки.
  • Готовому продукту дати охолонути.
  • Він набубнявіє, і з’являться зерна.
  • Помістити сир в марлю і відкинути на друшляк, залишивши стікати сироватку на 3 години.

На замітку:

  • перегріте молоко і кефір додадуть жорсткість звичайно продукту і зроблять його кришаться;
  • сироватка повинна повністю відокремитися, інакше сир буде занадто кислить.

Сир в мікрохвильовій печі


  • Для тих, у кого вільного часу дуже мало, а свіжий продукт хочеться вживати кожен день відмінно підійде цей спосіб.
  • 1% кефір слід перелити в скляну банку, накрити скляною кришкою і відправити в мікрохвильову піч.
  • Встановити максимальну температуру і відправити на 2-3 хвилини.
  • За цей час відокремиться сироватка і залишиться позбавити від неї сир за допомогою марлі.

Рецепти для мікрохвильовки

Страви з мікрохвильової печі стануть порятунком для трудоголіків, які хочуть їсти смачно і правильно, але їм вічно не вистачає часу. Прості покрокові рецепти стануть вашим незамінним помічником в приготуванні таких нескладних страв.

Рецепт самого сиру вже був описаний раніше, тому розглянемо самий головний класичний варіант сирного страви.

Запіканка

Інгредієнти:


  • манка – 2 ст. л.;
  • сир 2% — 500 г;
  • яйце – 2 шт.;
  • рослинне масло – 1 ст. л.;
  • цукор – 2 ст. л.;
  • сіль – щіпка;
  • ванілін.

Приготування покроково:

  • З’єднати сир з яйцями і манкою.
  • Поступово додавати сіль, цукор і ванілін.
  • Посуд для мікрохвильової печі наповнити тістом і виставивши потужність 800 ватт .
  • Тримати запіканку в мікрохвильовці 8 хвилин.
  • Запіканка — відмінний варіант для сніданку.

Рецепти для мультиварки

Цей агрегат теж є відмінним кухонним помічником.

Запечений сир з яблуками

Інгредієнти:

  • борошно – 2 ст. л.;
  • сир 5% — 800 г;
  • вершкове масло – 30 г;
  • яйце – 6 шт.;
  • цукор – 120 г;
  • лимон – 1 шт.;
  • родзинки – на розсуд;
  • яблука – 3 шт;
  • кориця, ваніль, мед.

Приготування:


  • Замочити родзинки.
  • Вмішати в сир яйця, цукор і борошно.
  • Додати до сиру порізані кубиками яблука, частину залишити для декору.
  • Вмішати набряклий родзинки, лимонну цедру, ваніль і корицю.
  • Вилити тісто в каструлю, викласти зверху залишки яблук і встановити режим випічки. Запікати 30 хвилин.

Пиріг з яблуками і сиром

Інгредієнти:

  • яблука – 750 г;
  • яйце – 2 шт.;
  • цукор – 100 г;
  • вершкове масло – 100 г;
  • зерненный сир 5% — 300 г;
  • сир м’який 0% — 100 м;
  • розпушувач – 2 ч. л.;
  • борошно – 250 г;
  • кориця.

Приготування:


  • Очищені від шкірки яблука порізати дрібними шматочками.
  • Збити яйця з цукром до пишного стану і додати розтоплене масло.
  • Додати 2 види сиру, зливши зайву рідину і приправити корицею.
  • Вмішати перемішану з розпушувачем борошно і додати яблучні кубики.
  • Вилити тісто в мультиварку, та встановити режим випічки. Запікати пиріг протягом 30 хвилин.

Рецепти для духовки

Сирники сирні

Інгредієнти:

  • борошно – 150 г;
  • розпушувач – 1 ч. л.;
  • сир 5% — 400 г;
  • яйце – 1 шт.;
  • цукор – 0,5 склянки;
  • ваніль, сіль.

Приготування:


  • Змішайте зазначені інгредієнти до однорідності.
  • Скачати з отриманого тіста ковбаску і нарізати на шайби.
  • Змоченими у воді руками перекласти сирники на деко, устеленный папером для випічки, і відправити в духовку на півгодини при 180 градусах. Можна готувати і на сковороді.

Сирники по Дюкану

Інгредієнти:

  • висівки – 1,5 ст. л.;
  • сир 0% — 200 г;
  • вершкове масло – 30 г;
  • яйце – 2 шт;
  • сахзам, ванілін, кориця.

Приготування:


  • Змішайте зазначені інгредієнти до однорідності.
  • Скачати з отриманого тіста ковбаску і нарізати на шайби.
  • Змоченими у воді руками перекласти шайбочки на деко, устеленный папером для випічки, і відправити в духовку на півгодини при 180 градусах.

Суфле

Інгредієнти:

  • манка – 2 ч. л.;
  • сир 0% — 200 г;
  • вершкове масло – 10 г;
  • яйце – 2 шт.;
  • цукор – 3 ст. л.;
  • сметана 10% — 2 ч. л.;
  • сіль, ваніль.

Приготування:

  • Збити сир зі сметаною, жовтками, манкою, ваніль, 1
    ст. л. цукру до однорідності. Залишити на 30 хвилин для набухання манної крупи.
  • Формочки з силікону змастити вершковим маслом і присипати залишками цукру.
  • В окремій ємності збити білки з дрібкою солі до стійких піків. Акуратно ввести їх в набряклу масу.
  • Заповнити форми тестом на ⅔ і відправити в духовку на 20 хвилин при температурі 180 градусів. Рекомендується з’їдати відразу після випікання, т. к. повітряне суфле осідає.

Чізкейк

Інгредієнти:

  • грецький йогурт – 350 г;
  • печиво «Ювілейне» — 150 г;
  • сир 0% — 400 г;
  • яйце – 1 шт.;
  • яблучний дитячий сік – 50 мл;
  • цедра і сік лимона – 0,5 шт;
  • крохмаль – 1,5 ст. л.;
  • фруктоза – 4 ст. л.

Приготування:


  • Подрібнити печиво до крихти і приготувати тісто, додавши сік.
  • Розподілити масу по дну рознімної форми і гарненько утрамбувати. Відправити на 10 хвилин при 180 градусах в духовку. Залишити охолоджуватися.
  • Збити сир з рештою інгредієнтами.
  • Обернути форму фольгою, закривши всі щілини.
  • Начинку додати в пісочну основу, укрити фольгою і помістити у форму більшого діаметра. На дно форми налити окріп, доходить до половини висоти форми з чізкейк, формуючи водяну баню.
  • Відправити 2 ємності в духовку на 50 хвилин на 180 градусів.
  • Дати охолонути в духовці близько 2 години, витягти чізкейк і відправити застигати в холодильник на ніч.

Сирне печиво

Інгредієнти:

  • борошно – 2 ст.;
  • вершкове масло – 200 г;
  • сир 2% — 400 г;
  • сода – 0,5 ч. л.;
  • цукор.

Приготування:


  • Збити розм’якшене вершкове масло і сир. Додати в масу соду і перемішати.
  • Всипати борошно і замісити еластичне тісто. Прибрати в холод на 40 хвилин, накривши кришкою або рушником.
  • Охолоджене тісто розкачати до товщини 5 мм і вирізати з нього кола, використовуючи склянку.
  • Цукрові кола вмочити в цукор з одного боку, скласти навпіл, знову вмочити і знову скласти. Одержаний трикутник ще трохи посипати цукром.
  • Викласти трикутні печиво на деко і випікати 15 хвилин при 200 градусах.

Вівсяне печиво з сиром

Інгредієнти:

  • сметана – 1 ст. л.;
  • сир 2% — 250 г;
  • вівсяні пластівці – 200 г;
  • яйце – 1 шт.;
  • цукор – 0,5 склянки;
  • вершкове масло – 50 г;
  • ванілін.

Приготування:


  • Змішати подрібнені в борошно пластівці з сиром, ваніліном і частиною цукру (залишити 1 ст. л.).
  • Збити яйця з розм’якшеним маслом кімнатної температури.
  • Перемішати дві отримані маси до однорідності.
  • З тіста сформувати печиво і, виклавши на папір для випічки, запікати на деку 20 хвилин при 190 градусах.

Пудинг сирний

Інгредієнти:

  • Молоко – 3 ст. л.;
  • яйце – 3 шт;
  • цукор – 3 ст. л.;
  • борошно – 2 ст. л.;
  • сир 2% — 300 р.

Приготування:


  • Охолоджені білки збити з дрібкою солі і крапелькою лимонного соку до стійких пік.
  • Змішати до однорідності інші інгредієнти.
  • Акуратно перелити білки і перемішати в пару рухів.
  • Вилити тісто форму і відправити в духовку на 40 хвилин при 180 градусах.
  • Прикрасити пудинг ягодами за бажанням.

Сирний Кекс

Інгредієнти:

  • вершкове масло – 50 г;
  • яйце – 2 шт;
  • цукор – 150 г;
  • борошно – 200 г;
  • сир 9% — 150 г;
  • розпушувач – 2 ч. л.

Приготування:


  • Збити вершкове масло кімнатної температури з 75г цукру.
  • Додавши сир, збити ще раз.
  • В окремій ємності збити яйця з залишками цукру до пишної маси.
  • Перелити яєчну масу в сирну і додати просіяне з розпушувачем борошно. Перемішати.
  • Вилити тісто в змащену маслом форму і відправити в духовку на годину при 160 градусах.

Гарбуз з сиром

Інгредієнти:

  • яйце – 3 шт.;
  • сир 2% – 200 г;
  • гарбуз – 600 г;
  • манка – 2,5 ст. л.;
  • цукор.

Приготування:


  • Нарізану на невеликі шматочки гарбуз відварити до м’якості. Потім злити воду і пюрировать м’якоть.
  • Змішати інші інгредієнти і порційно додати гаряче пюре.
  • Масу перемістити у форму і запекти в духовці до золотистого відтінку близько 20 хвилин при 200 градусах.

Сирні маффіни

Інгредієнти:

  • вівсяні пластівці з яблуком і журавлиною – 4 ст. л.;
  • сир 5% – 120 г;
  • яйце – 1 шт;
  • насіння або горіхи – 1 ч. л.;
  • арахісова паста – 1 ч. л.;
  • кориця.

Приготування:


  • Збити яйце і додати пластівці.
  • Присипати корицею, додавши насіння/горіхи, пасту і сир.
  • Перемішати до однорідності.
  • Помістити в силіконові формочки для кексів і відправити мафіни в духовку на півгодини при 180 градусах.

Рецепти без випічки

Сирний десерт без випічки

Інгредієнти:

  • полуниця – 400 г;
  • сир 5% — 200 г;
  • цукор – 6 ст. л.;
  • сметана 10% — 250 р.

Приготування:

  • Блендировать полуницю і додати до неї інші інгредієнти.
  • Збити до однорідності, розкласти порційно і прикрасити свіжими ягодами полуниці, тертим шоколадом і горішками.

Ліниві вареники

Інгредієнти:

  • борошно – 1 ст;
  • вершкове масло – 3 ст. л.;
  • сир 2% — 500 г;
  • яйце – 1 шт;
  • цукор – 2 ст. л.;
  • сметана, сіль.

Приготування:


  • Сир змішати з яйцями, цукром, розтопленим маслом і сіллю.
  • Всипати борошно і замісити некруте тісто.
  • Розділити тісто навпіл і розкачати отримані частини на ковбаски. Трохи приплюснути отримане тісто і нарізати маленькими шматочками.
  • Вареники ліниві опустити в каструлю з закипілої водою і варити до спливання.

Сир з бананом

Інгредієнти:

  • грецький йогурт – 100 г;
  • сир 0% — 300 г;
  • банан – 1 шт.;
  • какао-порошок, ванілін, кориця.

Приготування:

  • Блендировать банан, сир і йогурт.
  • Додати какао, ванілін і корицю, прикрасити горішками.

Коржі

Інгредієнти:

  • манка — 1 ст.;
  • сир — 500 г;
  • цукор – 0,5 склянки;
  • яйце – 3 шт.;
  • рослинне масло.

Приготування:


  • Сир змішати з яйцями.
  • Потім додати в суміш манку і цукор.
  • Якщо маса недостатньо рідка, слід додати трохи сметани або кефіру, так тісто стане пишнішим і смачніше.
  • Змастити сковорідку олією.
  • Смажити коржі на середньому вогні до готовності.
  • Прикрасити ягодами або фруктами за бажанням.

Сир з зеленню

Інгредієнти:

  • сметана – 3 ст. л.;
  • сир 0% — 300 г;
  • корнішони, зелень, хлібці.

Приготування:

  • Перемішати сир з порубаними на маленькі шматочки корнішонами, зеленню, сметаною і спеціями і намазати на хлібці.

Сир з желатином

Інгредієнти:

  • сметана 10% — 300 г;
  • сир 0% – 500 г;
  • желатин – 1 ст. л.;
  • цукор, мед, фрукти.

Приготування:


  • Змішати інгредієнти до однорідності, додавши улюблені фрукти або ягоди.
  • Окремо розвести у воді желатин і залишити набухати.
  • Набряклий желатин прогріти на невеликому вогні, не доводячи до кипіння.
  • Не забувати заважати.
  • У сирну суміш акуратно влити невеликий цівкою желатин.
  • Десерт ретельно перемішати і охолодити в холодильнику.

Буряк і сир

Інгредієнти:

  • буряк – 1 шт.;
  • сир 0% м’який – 200 г;
  • зелень, сіль, перець, часник.

Приготування:

  • Варену буряк потерти на крупній тертці.
  • Додати сир, часник, спеції, зелень і перемішати.

Сирний сирок

Інгредієнти:

  • сир м’який 0% – 400 г;
  • знежирене молоко – 300 мл;
  • агар-агар – 5 ч. л.;
  • какао-порошок – 2 ч. л.;
  • яєчний жовток – 3 шт.;
  • сахзам, ванілін.

Приготування:


  • Змішати сир з цукром і додати ванілін.
  • Жовтки, агар-агар, какао і сахзам змішати з молоком.
  • Отриману масу поставити на маленький вогонь і, помішуючи, варити до густоти шоколадної пасти.
  • Формочки з силікону змастити приготовленої глазур’ю з допомогою пензлика.
  • Відправити форми в морозилку на 10 хвилин.
  • Схватившиеся шоколадні форми заповнити сирною масою і залишками шоколадної глазурі, прибрати в холодильник на пару годин.

Висновок

Виявляється процес приготування сиру настільки простий, що з ним впораються навіть діти. Корисний продукт можна і потрібно щодня включати в свій раціон.

Для внесення різноманітності обов’язково спробуйте запропоновані рецепти. Смачні та корисні страви не тільки принесуть позитивні емоції, але і збережуть талію.