Дієтична куряча грудка в духовці: рецепти з фото, як приготувати?

Секрети приготування соковитої дієтичної курячої грудки в духовці

Куряча грудка завдяки своїй корисності і низькокалорійності стала мейнстрімом епохи здорового способу життя.

Існує величезна різноманітність рецептів дієтичних цього продукту, що дозволяє зробити його соковитим і ніжним. Багато варіанти страв відмінно підійдуть не тільки в трудові будні, але і впишуться у святкове меню.

Чим корисна куряча грудка?

  • вітамінами, які зміцнюють імунну систему (B, C, PP, A);
  • холіном, стимулюючим правильне функціонування нирок і надниркових залоз, що виробляють очищення від жирових відкладень;
  • зменшує кислотність, відмінно підходить при захворюваннях ШЛУНКОВО-кишкового тракту, виразках і гастритах;
  • калієм, оберігає від інсультів та інфарктів;
  • меншою кількістю холестерину, жирів і важко перетравлюваних речовин, здатних привести до забруднення і запалення кишечника;
  • невеликий калорійністю (110 ккал на 100 г);
  • ідеальним співвідношенням БЖУ (23/4,1/0);
  • В9 і В19 відмінно підходять для вагітних і годуючих жінок;
  • нормалізує кровообіг;
  • зміцнює нервову систему і кісткові тканини, волосся і нігті;
  • покращує зовнішній вигляд шкіри;
  • допомагає нарощувати м’язову масу.

Загальні принципи приготування курячої грудки

Схуднути на 24 кг за місяць: думка лікарів-дієтологів

Популярна думка про те, що схуднути швидко і на багато неможливо - міцно засіло в головах сучасних людей. І хоча це твердження застаріло ще на початку 2000-х років, більшість досі вірить, що для схуднення не існує інших способів крім дієт і позамежних фізичних навантажень.

Але дослідження в області зниження ваги не стоять на місці. Одне з глобальних відкриттів останніх років - Eco Slim, дійсно творить справжні чудеса!

Редакція опитала 8 лікарів дієтологів з багаторічним досвідом і всі в один голос заявили, що вже давно рекомендують Eco Slim як безпечний засіб для самостійного зниження ваги.

Ємельяненко М.Ю. Дієтолог-ендокринолог
(Досвід роботи: більше 30 років)

Вплив сучасної масової культури зобов'язує жінок добре виглядати. Лікарі, в свою чергу, підтверджують - повнота не є нормальним станом здорового організму. Худнути треба, і якщо немає до того особливих показань, ви цілком можете худнути самостійно, без участі дієтолога. Сучасні препарати для схуднення повністю безпечні для домашнього застосування, і при цьому мають високу ефективність.

Я рекомендую своїм клієнтам Еco Slim, він настільки прискорює процеси метаболізму, що пацієнти буквально худнуть на очах. Кілька років тому були закінчені клінічні випробування і остаточно підтверджено, що Еco Slim не має жодного побічного ефекту.

Осипова Е.М. Жіночий Лікар-дієтолог
(Досвід роботи: 11 років)

Найбільший ефект Eco Slim діє на жінок старше 30-32 років. Спорт і дієти в цьому віці вже не дають відчутного результату або цей результат не постійний.

Щоденний прийом Eco Slim активізує всі обмінні процеси організму і дозволяє жінкам худнути до 7-10 кг за тиждень.

Гавриленко О.А. Лікар-ендокринолог
(Досвід роботи: більше 30 років)

Те що Eco Slim дозволяє швидко худнути, на 7-10 кг в тиждень, уже давно доведений факт. Але зовсім недавно було зроблено ще одне відкриття. Виявилося, що цей засіб є відмінною профілактикою захворювань шлунково-кишкового тракту і чудово очищає організм від токсичних речовин, негативний вплив яких краде у нас молодість, красу і здоров'я. Це дуже актуальна проблема для жителів міст.

На питання "Чи реально схуднути на 20 кг за місяць, використовуючи Eco Slim?" всі лікарі відповіли однозначно: "ТАК, реально."

У практиці доктора Ємельяненко були випадки схуднення на 30 і більше кілограм за місяць!

Eco Slim - це найпотужніший жиросжигатель на сьогоднішній день.

Ефект: - 7-23 кг за 30 днів

Мінуси: немає

Спосіб застосування Eco Slim:
1 таблетку розвести в склянці чистої води. Приймати 3-4 рази на день за півгодини до їди.

На нашому сайті представлений справжній Eco Slim для схуднення і профілактики ожиріння у жінок. Цей продукт має всі необхідні сертифікати і перевірений на ефективність. За місяць використання можна схуднути на 7-23 кг.

Сподіваємося тепер Ви не будете жертвами стереотипів, а будете крокувати в ногу з часом і використовувати найсучасніші методи для схуднення.

 

 

Смак курячого м’яса виражений слабо і дозволяє йому відмінно поєднуватися з будь-якою приправою і гарніром. Грудку можна зробити солоного, солодкого, кислого або гострою. Велика різноманітність у можливому кінцевому продукті робить її особливо привабливою. Знайти щось на свій смак не складе праці.

Підкуповує не тільки легкість в її приготуванні, але й універсальність, адже варіантів маса: відварити, підсмажити з маслом або без, запекти у фользі, під овочами, з сиром, згасити і т. д. Зварений з грудок бульйон відмінно підійде хворому і ослабленому організму.

В замороженому вигляді вона набагато довше зберігатися. Нарізаний тонкою соломкою грудка може бути приготована всього за 10 хвилин. Багато скаржаться на сухість м’яса, але вся справа в невмінні її правильно готувати.

Особливі секрети допоможуть зробити її соковитою, ніжною і дуже смачною:


  • Слід зробити кишеньку, не до кінця надрізавши курячу грудку в самому товстому місці. Таким чином буде отримано однакова товщина всього шматочка.
  • Засолити грудку в 4% солоному розчині на півгодини. Проникла сіль допоможе доставити в грудку воду, зробивши її більш соковитою.
  • Просушити м’ясо паперовими серветками або рушниками.
  • Розігріти сковорідку, змастивши її олією.
  • Підтримуючи максимальний вогонь, гарненько обсмажити філе до появи скоринки світло-коричневого кольору.
  • Збавивши вогонь до середнього, перевернути м’ясо і обсмажити близько 5 хвилин.
  • Обваляти грудку в подтаявшем вершковому маслі, доданому в сковороду, і поперчити.

Ще один секрет полягає в маринаді. Кислі продукти, такі як цитрусові, апельсин, оцет, соєвий соус і молочні продукти, відмінно сприяють пом’якшенню м’яса. Також допоможуть і овочі. При запіканні весь зайвий сік надійде в грудку і зробить її більш соковитий, наситивши овочевим ароматом.

Ще кілька порад:

  • По можливості не використовувати заморожене м’ясо. Якщо грудка все-таки піддалася заморожуванню, то її ні в якому разі не розморожувати, використовуючи гарячу воду або мікрохвильовку. У цьому випадку м’ясо буде гумовим.
  • Розморожувати рекомендується деякий час в холодильнику, а потім при кімнатній температурі.
  • М’ясо буде смачніше, якщо його відбити.
  • Курячі страви відмінно поєднуються з вершковими, сметанковими, молочними, винними і медовими соусами.

Способи приготування

Є маса варіантів, як приготувати курячу грудку. Найпростіші – відварити, посмажити або загасити філе. Розберемо детальніше інші способи.

Відбивання

Цей спосіб дозволяє зробити м’ясо ніжніше.

Дії тут такі:

  • Розморозити курку.
  • Покласти її на обробну дошку, накривши або повністю закривши пакетом з поліетилену.
  • В самому товстому місці слід зробити надрізи.
  • Грудку зробить відбивати спеціальним молоточком, починаючи від центру. Якщо такого інструменту під рукою немає, то можна скористатися качалкою.
  • Продовжувати відбивати до отримання потрібної товщини.

Маринування


  • Маринад додає страві соковитості і насичений смак.
  • Найпопулярніші — медовий, винний, імбир, соєвий, кефірний, пивний і гірчичний.
  • Вбираючи в себе додаткову рідину страва стає соковитішим, знаходячи вишуканий смак приправ і особливий аромат.

Нарізування проти волокон

Правильне оброблення м’яса залишає його соковитість, не дозволяючи їй випаруватися при подальшій обробці.

  • Для отримання більш тонких брусків відмінно підійде охолоджене або повністю заморожене м’ясо.
  • Грудку слід розташувати на дошці паралельно волокнам.
  • М’ясо слід різати упоперек волокон. В іншому випадку готові шматочки будуть виходити довгими і важко пережевываеми.

Подрібнення в фарш

Для приготування рубаних котлет досить порізати курячу грудку на дрібні шматочки. Якщо цього недостатньо і потрібна повна однорідність, то слід скористатися м’ясорубкою або блендером при наявності спеціальної насадки.

Що можна приготувати?

У духовці

Принадність страв в духовці – максимальне збереження вітамінів і можливість повної відмови від масла.

Рис, запечений з куркою і овочами

Інгредієнти:

  • болгарський перець – 1 шт.;
  • сметана 20% — 500 г;
  • філе куряче – 700 г;
  • кукурудза – 1 банка;
  • варений рис – 1 ст.;
  • цибуля – 1 шт.;
  • сир – 150 г;
  • морква – 1 шт.;
  • перець і сіль.

Приготування:


  • Дрібно порізати філе, перець – кубиками, подрібнити цибулю.
  • Обсмажити філе до появи коричневого відтінку.
  • Виклавши м’ясо, обсмажити потерту моркву, перець і цибулю.
  • Овочі посолити і поперчити.
  • Форму змастити маслом, розмістивши на дні рис.
  • Зверху викласти овочі, половину сметани і додати філе.
  • Вкрити все кукурудзою, затока залишками сметани і засипавши сиром.
  • Блюдо відправити в духовку на 45 хвилин при температурі 190 градусів.

Чікен Наггетс

Інгредієнти:

  • кукурудзяні пластівці без цукру – 3 ст.;
  • сіль – 1,5 ч. л.;
  • паприка мелена – 1,5 ч. л.;
  • чилі мелений – 1,5 ч. л.;
  • чорний перець мелений – 1 ч. л.;
  • куряче філе – 3 шт.
  • яйце — 2 шт.

Приготування:


  • Куряче філе промити.
  • Порізати на скибочки необхідних розмірів.
  • У блендері змолоти пластівці і додати спеції.
  • Промокнути шматочки в борошні, потім у парі яєць.
  • Обваляти філе в отриманій суміші.
  • Викласти на змащене деко і випікати 10 хвилин при 200 градусах.
  • Нагетси дістати, перевернути і відправити назад ще на 5 хвилин.

Ніжна відбивна в овочевий шубці

Інгредієнти:

  • помідор – 2 шт;
  • філе куряче – 2 шт;
  • оливки без кісточок – 1 банка;
  • перець болгарський – 1 шт;
  • сир – 200 г;
  • морква – 1 шт;
  • вода – 50 мл;
  • перець і сіль.

Приготування:


  • Потерту моркву обсмажити.
  • Дрібно натерти сир, перець порізати соломкою, а помідори тонкими кружечками.
  • Відбити філе і, посоливши і поперчив.
  • Обсмажити відбивні в маслі і викласти на деко.
  • Зверху на м’ясо викласти моркву, перець, помідори і половинки маслин.
  • Додати в форму воду і сир.
  • Помістити в духовку на півгодини при 180 градусах.

В мультиварці

Мультиварка – справжній помічник для будь-якої господині.

Французьке куряче філе

Інгредієнти:

  • помідор – 2 шт;
  • сметана 10% – 3 ст. л.;
  • цибуля – 0,5 шт.;
  • вода – 4 ст. л.;
  • твердий сир – 100 г;
  • філе куряче – 4 шт;
  • перець і сіль.

Приготування:


  • Відбиті філе натерти сіллю і перцем.
  • Чашу мультиварки заповнити водою.
  • Викласти курку, зверху покласти цибулю, сметану і накрити кружальцями помідорів.
  • Встановити режим гасіння на півгодини.
  • По закінченні встановленого часу присипати грудки натертим сиром і відправити ще на 5 хвилин в мультиварку в колишній режим.

Гречка з дитинства

Інгредієнти:

  • гречка – 1 ст.;
  • морква – 1 шт.;
  • філе куряче – 700 гр.;
  • вода – 2 ст.;
  • масло рослинне – 1 ст. л.;
  • спеції.

Приготування:


  • Грудку порізати на середні шматочки і опустити в чашу мальтиварки, додавши масло і порізану моркву.
  • Встановити режим смаження на півгодини.
  • Промиту гречку викласти до курки, додавши воду і спеції.
  • Включити режим гасіння хвилин на 15.

Куряче філе в сметанному соусі

Інгредієнти:

  • сметана 20% – 200 г;
  • цибуля – 1 шт.;
  • борошно – 1,5 ст. л.;
  • філе куряче – 700 г;
  • рослинна олія, сіль, перець, цукор, часник.

Приготування:


  • Встановити на 10 хвилин самий потужний режим смаження.
  • Обсмажити подрібнені цибулю і часник в олії.
  • Додати порізане на великі шматочки м’ясо і злегка обсмажити.
  • Додати сметану, борошно і цукор. Посолити і поперчити страву.
  • Перевести в режим гасіння на 30 хвилин.

На сковороді

Страви на сковороді відрізняються швидкістю і простотою приготування. Антипригарні сковороди допоможуть зменшити калорійність їжі.

Курка, тушкована з рисом в томатному соусі

Інгредієнти:

  • перець болгарський – 2 шт.;
  • помідор – 4 шт.;
  • філе куряче – 3 шт.;
  • часник – 1 головка;
  • рис – 1 ст.;
  • рослинне масло – 2,5 ст. л.;
  • вода – 250 мл;
  • солодка паприка – 2 ч. л.;
  • чилі – 0,5 ч. л.
  • сіль.

Приготування:


  • Перемішати масло, перець і сіль і змастити грудки. Перекласти в накриту кришкою сковороду і поставити в холодне місце на 50 хвилин.
  • Порізати перець і часник.
  • Обсмажити грудки до золотистої скоринки.
  • Вийняти м’ясо і обсмажити перець з часником протягом 3 хвилин.
  • Додати сирий рис і обсмажити 5 хвилин, закинути помідори, порізані на маленькі шматочки.
  • Налити воду, додавши курку і трохи солі.
  • Дати закипіти, зменшити вогонь до мінімуму і залишити тушкуватися, накривши кришкою, протягом півгодини.

Рагу по-мексиканськи

Інгредієнти:

  • морква – 2 шт.;
  • філе куряче – 700 г;
  • перець болгарський – 2 шт.;
  • помідор – 3 шт.;
  • чилі – 1 ч. л.;
  • кориця – 0,5 ч. л.;
  • паприка – 1 ч. л.;
  • кукурудза – 350 г;
  • червона квасоля – 350 г;
  • сіль.

Приготування:


  • Порізану кубиками моркву обсмажити.
  • Додати порізані шматочками перець і помідори.
  • Позбавити кукурудзу і квасолю від зайвої рідини і додати до решти інгредієнтів.
  • Додати сіль і спеції в.
  • Довести до кипіння.
  • Протушкувати на маленькому вогні 15 хвилин.

Відбивні в клярі з картоплі

Інгредієнти:

  • картопля – 6 шт.;
  • борошно – 2 ст. л.;
  • філе куряче – 700 г;
  • яйце – 1 шт.;
  • рослинна олія, сіль, приправи.

Приготування:


  • Відбите філе порізати на порційні шматочки.
  • Посолити і приправити.
  • Потерту на самій маленькій тертці і віджату від зайвої вологи картоплю змішати з яйцем, сіллю і борошном.
  • Всі курячі шматочки занурити в кляр.
  • Обсмажити відбивні в олії до появи золотистого відтінку.

У фользі

Страви у фользі відрізняються своїм ароматом і корисними властивостями.

Низькокалорійна грудка

Інгредієнти:

  • часник – 1 головка;
  • філе куряче – 2 шт.;
  • спеції цибулю.

Приготування:


  • Приготувати маринад із спецій, масла і часнику.
  • Зробити філе кишеньки, натерти маринадом і відправити на 1 годину в холодильник.
  • Викласти кільця цибулі, укласти зверху курку і загорнути в складену в 2 шари фольгу.
  • Запікати 35 хвилин в духовій шафі при 200 градусах.

Часникова грудка

Інгредієнти:

  • часник – 6 зубчиків;
  • філе куряче – 700 г;
  • майонез, перець і сіль.

Приготування:

  • Натерти філе сіллю і перцем.
  • Начинити курку очищеним часником.
  • Змащені майонезом грудки, щільно загорнути у фольгу і відправити в духовку на півгодини при 180 градусах.

Рецепти

Пропонуємо Вашій увазі основну підбірку оригінальних покрокових рецептів, які відмінно підходять для правильного харчування і є хорошим способом для схуднення:

Суп з куркою (сирно-кукурудзяний)

Інгредієнти:

  • курячий бульйон з шматочками м’яса – 1 л;
  • плавлений сир – 200 г;
  • консервована кукурудза – 1 банка;
  • сіль, перець, зелень.

Приготування:

  • Закип’ятити бульйон і розчинити в ньому сир.
  • Частина кукурудзи блендировать і покласти в суп.
  • Через 15 хвилин покласти залишки кукурудзи, сіль, перець і зелень.

Суп-пюре з брокколі

Інгредієнти:

  • вода – 1 л;
  • цибуля – 1 шт.;
  • філе куряче – 1 шт.;
  • вершки 10% — 1 ст.;
  • морква – 1 шт.;
  • брокколі – 200 г;
  • мускатний горіх – 0,25 ч. л.;
  • чебрець – 0,5 ч. л.;
  • селера – 2 шт.;
  • сіль, перець.

Приготування:


  • Нарізану на шматочки грудки варити 25 хвилин.
  • Подрібнену цибулю злегка обсмажити і додати курячий бульйон.
  • Нарізати маленькими кубиками селеру, моркву і відокремити брокколевые живці. Додати овочі в суп і покласти приправи.
  • Через 10 хвилин налити в блендерную чашу суп і довести до пюреобразного стану.
  • В суп-пюре додати склянку вершків і, давши закипіти, приправити, додавши мускатний горіх.

Ліниві голубці з куркою

Інгредієнти:

  • рис – 0,5 склянки;
  • капуста – 200 г;
  • філе куряче – 1 шт.;
  • цибуля – 1 шт.;
  • морква – 1 шт.;
  • яйце – 1 шт.;
  • цукор – 1 ч. л.;
  • борошно – 3 ст. л.;
  • томатна паста – 5 ст. л.;
  • перець і сіль.

Приготування:


  • Нашатковану капусту, довести до м’якості, відваривши в солоній воді.
  • Подрібнити цибулю і філе в м’ясорубці, моркву подрібнити за допомогою терки.
  • Рис залити склянкою води і відварити.
  • Змішати фарш з овочами і рисом, додавши спеції і яйце.
  • Змочити руки для формування голубців з фаршу.
  • Обваляти голубці в борошні для створення панірування і помістити в глибоку форму.
  • Зробити соус з борошна, 250мл води, томатної пасти, солі і перцю і залити голубці.
  • Форму поставити в духову шафу на 55 хвилин при 180 градусах.

Куряча грудка з овочами

Інгредієнти:

  • цибуля – 1 шт.;
  • філе куряче – 750 г;
  • морква – 1 шт.;
  • болгарський перець – 2 шт.;
  • томатний сік – 1 ст.;
  • часник, перець, прованські трави і сіль.

Приготування:


  • Грудку дрібно нарізати.
  • Обсмажити м’ясо, позбавивши його від рожевого відтінку.
  • Додати нашатковану півкільцями цибулю і смажити 3 хвилини.
  • Покласти часник, моркву, перець, прованські трави і влити томатний сік.
  • Посолити закипевшее блюдо і тушкувати на повільному вогні 35 хвилин.

Дієтичні курячі котлети

Інгредієнти:

  • цибуля – 0,5 шт.;
  • морква – 1 шт.;
  • філе куряче – 1 шт.;
  • вівсяні пластівці – 2 ст. л.;
  • білок курячого яйця – 1 шт.;
  • приправи.

Приготування:


  • Максимально дрібно порубати філе.
  • Змішати з іншими інгредієнтами.
  • Для формування котлет змочити руки.
  • зліпити котлети необхідних розмірів.
  • Помістити котлетки у форму, застеливши спеціальним папером.
  • Помістити в духовку на півгодини при 180 градусах.

Дієтична грудка з печерицями

Інгредієнти:

  • печериці – 500 г;
  • філе куряче – 700 г;
  • цибуля – 1 шт.;
  • сметана 10% — 2 ст. л.;
  • молоко 1% — 1 ст.;
  • борошно житнє – 2 ст. л.;
  • зелень, сіль і перець.

Приготування:


  • Злегка нашатковану цибулю обсмажити на сухій сковорідці.
  • Додати до нього половинки печериць і курячі брусочки. Не забути посолити і поперчити.
  • Довести курку до білого кольору і почекати виділення рідини з грибів.
  • Додати борошно, молоко, сметану і протушкувати 15 хвилин, накривши кришкою.
  • Прикрасити свіжою зеленню.

Дієтична грудка з лисичками

Інгредієнти:

  • цибуля – 1 шт.;
  • філе куряче – 1 шт.;
  • сметана 10% — 200 г;
  • лисички – 500 г;
  • зелень, сіль і перець.

Приготування:


  • Злегка обсмажити цибулю на сухій сковороді і додати філе, нарізане пластинками. Обсмажувати 3 хвилини.
  • Перекласти м’ясо з цибулею в окрему миску, а в сковорідці обсмажити лисички. Посоливши і поперчив гриби, випарити з них рідина.
  • Повернути філе до грибів і, посоливши і поперчив, згасити під кришкою в сметані 5 хвилин.

Салат з курячою грудкою

Інгредієнти:

  • квасоля червона – 1 банка;
  • філе куряче – 1 шт.;
  • огірок – 2 шт.;
  • сметана, зелень, перець і сіль.

Приготування:


  • Остудити відварену грудинку і подрібнити.
  • Огірок, порізаний шматочками, перекласти до грудей.
  • Квасолю додати до решти інгредієнтів, злив рідина.
  • Приправити салат, додати улюблену зелень і заправити сметаною.

Тушкована дієтична грудка

Інгредієнти:

  • сметана 10% — 2 ст. л.;
  • філе куряче – 700 г;
  • томатна паста – 1 ст. л.;
  • лавровий лист, сіль і перець.

Приготування:

  • Філе порізати маленькими брусочками і обсмажувати до білого кольору.
  • Протушкувати під кришкою 10 хвилин, додавши інші інгредієнти

Дієтична грудка в кефірі

Інгредієнти:

  • кефір 1% — 1 ст.;
  • філе куряче – 500 г;
  • часник – 1 головка;
  • перець і сіль.

Приготування:


  • Курячі шматочки і подрібнений часник перемішати.
  • Додати улюблені спеції і залити кефіром.
  • Прибрати в холодне місце на 50 хвилин.
  • Довести грудки в маринаді до кипіння,
  • Збавивши вогонь і накривши кришкою, протушкувати до практично повного зникнення рідини.

Курячий паштет

Інгредієнти:

  • горіхи волоські – 100 г;
  • часник – 4 зубчики;
  • філе куряче – 1 шт.;
  • цибуля – 1 шт.;
  • масло вершкове – 40 г;
  • морква – 1 шт.;
  • приправи, сіль і перець.

Приготування:


  • Відварювати філе протягом півгодини трохи підсолюємо. Дати охолонути.
  • Горіхи перемолоти на борошно кавомолкою або блендером.
  • Подрібнити філе куряче м’ясорубкою або блендером.
  • Обсмажені цибулю і моркву подрібнити разом з горіхово-курячої масою.
  • Для кремообразности на моменті перемолу слід влити трохи курячого бульйону.
  • У готовий паштет покласти кубик вершкового масла і улюблені приправи.

Дієтична філе з сиром

Інгредієнти:

  • яйце – 2 шт.;
  • куряче філе – 800 г;
  • сметана 10% — 2 ст. л.;
  • легкий сир – 150 г;
  • зелень, сіль і перець.

Приготування:


  • Відбивні, посолити і поперчити.
  • Змішати потерті на дрібній тертці варені яйця, невелику частину подрібненого сиру, зелень і сметану.
  • Кожне філе начинити начинкою і загорнути в рулетик, заколовши зубочистками.
  • Покласти рулети у форму, дно якої має застеляти папір для випічки, і запекти в духовій шафі 20 хвилин при 180 градусах.
  • Залишився натертий сир викласти зверху на курку.
  • Відправити в духовку на 10 хвилин.

Дієтична грудка з кабачком

Інгредієнти:

  • кабачок – 2 шт.;
  • філе куряче – 1 шт.;
  • сир – 150 г;
  • вівсяні пластівці – 1 ст. л.;
  • яйце – 1 шт.

Приготування:


  • Кабачки поздовжньо розрізати, звільнивши від м’якоті.
  • Змішати в окремій ємності шматочки філе, кабачкову м’якоть, вівсянку, яйце і спеції.
  • Начинити кожну кабачкову «човник» отриманою масою і засипати потертим сиром.
  • Відправити кабачки в духовку на 35 хвилин при 180 градусах.

Дієтична грудка з ананасами

Інгредієнти:

  • грецький йогурт – 1 маленька упаковка;
  • філе куряче – 500 г;
  • сир – 100 г;
  • консервований ананас – 2 колечка;
  • спеції, перець і сіль.

Приготування:

  • Відбити курячі грудки і змастити соусом з йогурту і спецій.
  • Викласти у форму, дно якої має застеляти папір для випічки.
  • Філе з соусом покласти зверху ананасові колечка.
  • Засипати сиром.
  • Помістити в духовку на 30 хвилин при 180 градусах.

Висновок

Куряче філе в силу своїх корисних якостей має якомога частіше зустрічатися у повсякденному раціоні. КБЖУ цього продукту дозволяє зробити будь-яку страву, що містить в собі грудки, дієтичним. Куряча грудка чудово підійде людям з гастритом, оскільки вона дієтична.

Варто пам’ятати, що дієтичне не означає не смачне і запропоновані рецепти це доводять. Харчуватися можна не тільки корисно, але й смачно. Обов’язково спробуйте приготувати вдома вподобане блюдо покроково, як описано в статті, і не бійтеся експериментувати.

1 зірка2 зірки3 зірки4 зірки5 зірок (56 оцінок, середня: 5,00 з 5)
Loading...

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *