Дієта Дюка – рецепти чергування з фото на кожен день

Фаза «Чергування» — рецепти Дюка і меню на тиждень

Дієта Дюка – досить відома у всьому світі і улюблена не тільки зірками кіно і телебачення, але й простими громадянами.

Ця нескладна методика харчування, метою якої є схуднення, розрахована на 4 послідовних етапи. Два з них працюють безпосередньо над метою дієти, тобто над втратою зайвих кіло, а два завершальних – для закріплення й утримання результату.

Якщо з першою фазою дієти, «Атакою», все гранично зрозуміло, то з другої, «Чергуванням» чи «Круїзом», все не так однозначно. Розглянемо це питання докладніше в статті.

Що представляє з себе фаза «чергування»?

На відміну від початкової стадії дієти, де акцент робиться тільки на вживання їжі, що має у своєму складі максимальну кількість протеїнів, друга фаза передбачає почергове харчування білками і овочами. Звідси і пішла назва «Чергування» (або «Круїз»).

Схуднути на 24 кг за місяць: думка лікарів-дієтологів

Популярна думка про те, що схуднути швидко і на багато неможливо - міцно засіло в головах сучасних людей. І хоча це твердження застаріло ще на початку 2000-х років, більшість досі вірить, що для схуднення не існує інших способів крім дієт і позамежних фізичних навантажень.

Але дослідження в області зниження ваги не стоять на місці. Одне з глобальних відкриттів останніх років - Eco Slim, дійсно творить справжні чудеса!

Редакція опитала 8 лікарів дієтологів з багаторічним досвідом і всі в один голос заявили, що вже давно рекомендують Eco Slim як безпечний засіб для самостійного зниження ваги.

Ємельяненко М.Ю. Дієтолог-ендокринолог
(Досвід роботи: більше 30 років)

Вплив сучасної масової культури зобов'язує жінок добре виглядати. Лікарі, в свою чергу, підтверджують - повнота не є нормальним станом здорового організму. Худнути треба, і якщо немає до того особливих показань, ви цілком можете худнути самостійно, без участі дієтолога. Сучасні препарати для схуднення повністю безпечні для домашнього застосування, і при цьому мають високу ефективність.

Я рекомендую своїм клієнтам Еco Slim, він настільки прискорює процеси метаболізму, що пацієнти буквально худнуть на очах. Кілька років тому були закінчені клінічні випробування і остаточно підтверджено, що Eco Slim не має жодного побічного ефекту.

Осипова Е.М. Жіночий Лікар-дієтолог
(Досвід роботи: 11 років)

Найбільший ефект Eco Slim діє на жінок старше 30-32 років. Спорт і дієти в цьому віці вже не дають відчутного результату або цей результат не постійний.

Щоденний прийом Eco Slim активізує всі обмінні процеси організму і дозволяє жінкам худнути до 7-10 кг за тиждень.

Гавриленко О.А. Лікар-ендокринолог
(Досвід роботи: більше 30 років)

Те що Eco Slim дозволяє швидко худнути, на 7-10 кг в тиждень, уже давно доведений факт. Але зовсім недавно було зроблено ще одне відкриття. Виявилося, що цей засіб є відмінною профілактикою захворювань шлунково-кишкового тракту і чудово очищає організм від токсичних речовин, негативний вплив яких краде у нас молодість, красу і здоров'я. Це дуже актуальна проблема для жителів міст.

На питання "Чи реально схуднути на 20 кг за місяць, використовуючи Eco Slim?" всі лікарі відповіли однозначно: "ТАК, реально."

У практиці доктора Ємельяненко були випадки схуднення на 30 і більше кілограм за місяць!

Eco Slim - це найпотужніший жиросжигатель на сьогоднішній день.

Ефект: - 7-23 кг за 30 днів

Мінуси: немає

Спосіб застосування Eco Slim:
1 таблетку розвести в склянці чистої води. Приймати 3-4 рази на день за півгодини до їди.

На нашому сайті представлений справжній Eco Slim для схуднення і профілактики ожиріння у жінок. Цей продукт має всі необхідні сертифікати і перевірений на ефективність. За місяць використання можна схуднути на 7-23 кг.

Сподіваємося тепер Ви не будете жертвами стереотипів, а будете крокувати в ногу з часом і використовувати найсучасніші методи для схуднення.

 

 

Ця стадія включає в себе два взаємопов’язаних послідовних циклу – коло чистих білків (ЧБ) і коло білково-овочевий (БО). В останньому колі потрібно вживання білків, доповнених овочами, не важливо, чи будуть вони сирими або термічно обробленими.

Особливості етапу «чергування»

Ця фаза має ряд особливостей:

  • Порівняно з першою фазою методики харчування за Дюкану «Атакою», етап «Чергування» вважається більш послабленим за рахунок включення в раціон овочів.
  • Включати овочі в меню можна за схемою «один через один», тобто один день вийде тільки протеїновий, а наступний за ним – білково-овочевий. Якщо вага великий, то можливо змінити чергування на «п’ять через п’ять».
  • Підібравши найбільш підходящу схему, в місяць повинно вийти однакову кількість днів з чистим білком і протеиново-овочевих доби.
  • Не варто робити акцент у бік збільшення ЧБ. Це можна робити тільки з днями БО.
  • Етап «Чергування» триває до тих пір, поки на вагах не з’явиться бажана цифра. В середньому, у цій фазі дієти схуднення відбувається на 1-1,2 кг за 7 днів.
  • Яка б схема чергування днів не була обрана, результат у вигляді «пішли» кілограмів є однаковим.

Принципи приготування овочів

Другий етап дієти П’єра Дюкана допускає будь-який вид термічної обробки овочів, крім смаження. Поряд з вживанням сирих овочів, їх можна готувати на грилі, пекти, варити стандартно або на пару, гасити.

Разом з правильним приготуванням овочевих і білкових страв необхідно дотримувати наступні принципи:


  • звертати увагу на водний баланс і стежити за тим, щоб обсяг споживаної чистої води становив трохи більше 1,5 літрів;
  • засновник дієти наполягає на щоденних прогулянках на свіжому повітрі тривалістю не менше 40 хвилин;
  • хоча овочеві страви містять багато вітамінів та макроелементів, але цього виявляється недостатнім для людського організму, що знаходиться в обмежених харчуванням рамках, тому слід проконсультуватися з лікарем і почати курс прийому полівітамінів;
  • вживати щодня 1 столову ложку висівок (бажано вівсяних), що дозволить уникнути проблем з погіршенням при дієті перистальтикою кишечника (запори).

Дотримання принципів дієти і правил приготування овочів тягнуть за собою результативне схуднення. Безумовно, вживати овочі краще в сирому вигляді, оскільки так у них зберігається велика частина корисних речовин, ніж при термічній обробці.

Скільки разів на день можна їсти?

Етап «Чергування» методики харчування за Дюкану складно назвати голодним. В ньому відсутні будь-які кількісні обмеження.

Різноманітність і поживність страв цілком укладаються в 3 основних прийому їжі і полуденок, без всяких «несанкціонованих» перекусів небажаними продуктами.

В цілому, дієта Дюкана ніяк не обмежує людей, які бажають скинути зайву масу тіла, в улюблених стравах з риби, м’яса, овочів і морепродуктів. У ній так само не заборонено їсти після 6 вечора і можна порції страв не ділити.

Продукти дієти

Дозволені

Перелік рекомендованих продуктів на «Чергуванні» досить широкий. Він включає в себе їжу, збагачену протеїнами, дозволену в першу фазу дієти, і додатково деякі овочі, приправи та добавки.

Дозволені до вживання наступні продукти:


  • гарбуз;
  • пісне м’ясо, печінка, язик;
  • будь-яка риба, морепродукти;
  • птиця (без шкіри);
  • яйця, тофу;
  • гриби;
  • молочні продукти з мінімальною жирністю і без додавання цукру;
  • висівки пшеничні і вівсяні;
  • замінники цукру;
  • кмин, кунжут;
  • аджика і томатний соус;
  • помідори;
  • спаржа, шпинат, цибуля-порей;
  • огірки;
  • салатні листя;
  • селера, кріп, щавель, брокколі;
  • всі види капусти;
  • стручкова квасоля;
  • кабачки і баклажани;
  • перець;
  • буряк і моркву.

Заборонені

Перелік продуктів, що знаходяться в чорному списку етапу «Чергування», включає в себе:


  • макаронні вироби;
  • крупи;
  • картопля;
  • топінамбур;
  • боби, сочевиця, квасоля;
  • оливки;
  • горох і кукурудза;
  • артишок;
  • авокадо.

Зразкове меню на тиждень

Грунтуючись на даних зі списків заборонених і дозволених продуктів, особисто скласти раціон харчування не становить праці. Як можливе меню на тиждень нижче наведено варіант поєднання страв і продуктів (4-разове харчування).

День
Меню

День 1
Сніданок: оладки з курячого м’яса, кефір.

Обід: суп з морепродуктів з помідорами.

Полуденок: запіканка з сиру, йогурт.

Вечеря: запіканка з курячого м’яса з брокколі.

День 2
Сніданок: млинці з кавою.

Обід: суп з фрикадельками, чай.

Полуденок: кефір з висівками.

Вечеря: рулет з рибною начинкою.

День 3
Сніданок: яєчня, огірки, помідори, кава.

Обід: запечена риба з овочами.

Полуденок: сирники, кефір.

Вечеря: яєчний пиріг зі шпинатом.

День 4
Сніданок: овочева запіканка з яйцем.

Обід: запечене м’ясо, чай.

Полудень: йогурт і хліб з висівок.

Вечеря: суфле з кабачків.

День 5
Сніданок: рибний рулет.

Обід: рибний суп, чай.

Полуденок: млинці з сиром.

Вечеря: запечені морепродукти.

День 6
Сніданок: омлет з скибочками сьомги, кава.

Обід: суп на курячому бульйоні, чай.

Полуденок: кефір з висівками.

Вечеря: котлети з м’яса птиці.

День 7
Сніданок: сирна запіканка, сік розбавлений.

Обід: суп з цвітної капусти і броколі.

Полуденок: рулети з м’ясом краба.

Вечеря: кабачкові оладки з куркою.

Рецепти страв з Дюкану фази «чергування»

Як було зазначено раніше, ця стадія дієти є досить ситної, тому вибирати і комбінувати страви не буде непосильною працею. Тут наводиться декілька покрокових кулінарних рецептів смачних страв, які досить легко готувати, і при цьому дотримуватись вимог «Чергування».

Випічка

Шоколадні кекси

Необхідні продукти:

  • Вівсяні висівки – 0,04 кг
  • Пшеничні висівки – 0,02 кг
  • Какао – 0,01 кг.
  • Сухе молоко – 0,02 кг
  • Розпушувач – 0,005 кг
  • Цукрозамінник – 0,007 кг
  • Молоко (0% жирності) – 0,15 кг

Хід приготування:


  • Цукрозамінник розчинити у воді (2 ложки).
  • Змішати висівки, сухе молоко, розпушувач і какао в однорідну масу.
  • Підігріти молоко до 37 градусів.
  • Додати до решти інгредієнтів.
  • Перемішати і дати отриманої маси настоятися.
  • Через 40-60 хвилин розподілити масу у формочки або піалки.
  • Піч 3 хвилини в мікрохвильовці на потужності 800.

Шоколадний рулет

Необхідні продукти:

  • Крем:
    • Молоко (0% жирності) – 0,3 кг
    • Желатин – 0,012 кг
    • Яйце – 2 шт.
    • Крохмаль (кукурудзяний) – 0,02 кг
    • Цукрозамінник (порошок) – 0,04 кг
    • Ароматизатор «Чорний шоколад» — 0,01 кг.
  • Бісквіт:
    • Яйце – 6 шт.
    • Крохмаль (кукурудзяний) – 0,02 кг
    • Цукрозамінник (порошок) – 0,1 кг.
    • Ароматизатор «Ваніль» — 0,01 кг.
    • Дріжджі (сухі) – 0,012 кг
    • Сіль – 0,001 кг
  • Глазур:
    • Цукрозамінник (порошок) – 0,03 кг
    • Какао – 0,04 кг
    • Молоко (сухе) – 0,07 кг
    • Молоко (0% жирності) – 0,075 кг

Хід приготування:

  • Крем.
    • Желатин розчинити у ложці теплої води. Змішати в ємності крохмаль, яйця, цукрозамінник і ароматизатор.
    • Підігріти молоко на вогні мінімальної потужності до гарячого стану і повільно вмішати в суміш.
    • Помістити ємність з масою на повільний вогонь і, помішуючи, довести до загустіння.
    • Після цього зняти посуд з вогню і додати в масу желатин. Перемішати. Поставити відстоюватися в холод на 120 хвилин.
  • Бісквіт.

    • Білки підсолити і збити до стану піни. В окремому посуді ретельно перемішати жовтки, крохмаль, цукрозамінник, ароматизатор і дріжджі.
    • Білкову піну і обережно ввести в отриману масу. На деко прямокутної форми помістити пергаментний папір і вилити масу.
    • Поставити випікатися майбутній корж при температурі 180 градусів 8-10 хвилин. Після цього викласти цю солодкість на рушник остигати.
    • Потім змастити всю поверхню кремом і сформувати рулет.
  • Глазур.
    • Змішати сухе молоко, какао, цукрозамінник. Поступово ввести молоко, щоб маса стала густою і без грудок.
    • Намазати бісквітний рулет вийшла глазур’ю, посипати верх залишилися какао. Поставити в холодильник на 2,5 години.

Торти

Мокко

Необхідні продукти:

  • Тісто:
    • Яйце – 2 шт.
    • Висівки (вівсяні) – 0,015 кг
    • Висівки (пшеничні) – 0,015 кг
    • Сирок (рідкої консистенції) – 0,05 кг.
    • Кава (розчинна) – 0,005 кг
    • Цукрозамінник – 0,07 кг
    • Сода – 0,0025 кг.
    • Кориця – 0,001 кг
    • Ароматизатор «Ром» — 0,005 кг
  • Крем:
    • Сирок (рідкої консистенції) – 0,08 кг
    • Молоко (0%) – 0,04 кг
    • Кава (розчинна) – 0,05 кг.
    • Цукрозамінник – 0,07 кг
    • Ванілін – 0,005 кг

Хід приготування:


  • Кава розчинити в ложці теплої води.
  • Ретельно вимішати масу з усіх інгредієнтів.
  • У ємність для випічки, вилити отриману суміш.
  • Поставити в мікрохвильову піч на 7 хвилин.
  • Потужність печі встановити на 850.
  • Після цього бісквіт остудити і розрізати на два коржі.
  • Для приготування крему змішати всі зазначені інгредієнти в однорідну масу без грудок.
  • Рівномірно розподіляючи, намазати кремом коржі зверху.
  • З’єднати у формі торта. Зверху посипати корицею.
  • Поставити в холодильник на 90 хвилин.

Горіховий

Необхідні продукти:

  • Тісто:
    • Яйце – 4 шт.
    • Кефір (0%) – 0,2 кг.
    • Цукрозамінник – 0,08 кг
    • Ізолят – 0,02 кг
    • Сухе молоко (0%) – 0,02 кг
    • Псилум – 0,01 кг.
    • Висівки (вівсяні) – 0,02 кг
    • Насіння льону (порошок) – 0,01 кг.
    • Розпушувач – 0,005 кг
    • Ароматизатор «Волоський горіх» — 0,011 кг.
  • Крем:
    • Молоко (1,5%) – 0,4 кг
    • Крохмаль (кукурудзяний) – 0,02 кг
    • Цукрозамінник – 0,08 кг
    • Ароматизатор «Пряжене молоко» — 0,011 кг.
    • Ванілін – 0,002 кг

Хід приготування:

  • Тісто:

    • 3 білка підсолити і збити в міцну піну.
    • В окремій ємності ретельно перетерти 1 яйце з кефіром.
    • Додати туди сипучі інгредієнти.
    • Акуратно вмішати в масу збиту піну.
    • У круглу форму вилити тісто і поставити в духовку, яка заздалегідь була розігріта до 180 градусів.
    • Випікати при такій же температурі 30-40 хвилин. Після цього дати коржам охолонути і розрізати упоперек на 3-4 частини.
  • Крем:
    • 3 жовтки змішати віночком з крохмалем.
    • На мінімальній потужності вогні довести молоко майже до кипіння.
    • Вливати його тонкою цівкою, безперервно помішуючи.
    • Додати сухі інгредієнти. Отриману масу знову поставити на маленький вогонь і, помішуючи, довести до загустіння.
    • Потім вимкнути, дати охолонути і помістити в холодильник мінімум на 80 хвилин.
    • Після закінчення цього часу крем розподілити на рівні частини і промазати рівномірно верх коржів.
    • Сформувати «пірамідку». Можливо прикрасити торт, посипавши топ корицею.

Десерти

Вишнева панна-котта

Необхідні продукти:

  • Тофу – 0,4 кг
  • Ароматизатор «Вишня» — 0,005 кг
  • Ароматизатор «Мигдаль» — 0,005 кг
  • Желатин – 0,012 кг
  • Молоко (0%) – 0,04 кг
  • Стевія (кристалічна) – 0,04 кг

Хід приготування:


  • Желатин розчинити в ледве теплій воді і дати набрякнути.
  • Половину приготованого тофу збити з ½ вишневого ароматизатора і цукрозамінника в однорідну суміш.
  • Викласти в креманки до половини.
  • Те ж виконати з мигдальним ароматизатором.
  • Молоко підігріти на вогні мінімальної потужності. Додати желатин і розчинити.
  • Потім додати в цю ж ємність масу з ароматизатором «Мигдаль».
  • Потім збити її блендером до отримання однорідної суміші.
  • Отриманою масою заповнити креманки до кінця.
  • Поставити десерт в холодильник на 4,5-5 годин.

Шоколадний пиріг

Необхідні продукти:

  • Молоко (0%) – 1 кг.
  • Какао (1%) – 0,1 кг.
  • Цукрозамінник – 0,08 кг
  • Агар-агар – 0,04 кг
  • Ароматизатор «Ваніль» — 0,01 кг.

Хід приготування:


  • З невеликою кількістю молока змішати агар-агар.
  • Інше молоко вилити в ємність, підігріти на повільному вогні.
  • Додавати сипучі інгредієнти, ретельно помішуючи, щоб уникнути утворення грудок.
  • Потім додати агар-агар.
  • Довести суміш до бурхливого бурління, постійно помішуючи протягом 1 хвилини.
  • Вимкнути вогонь і розлити флан в сервірувальний посуд.
  • Поставити охолоджуватися в холодильник мінімум на 4 години.

Супи

Суп з риби

Необхідні продукти:

  • Вода – 1,7 кг
  • Лосось слабосоленої – 0,25 кг
  • Водорості «Вакаме» — 0,01 кг.
  • Тофу – 0,1 кг.
  • Соус (соєвий) – 0,03 кг
  • Місо-паста – 0,01 кг.
  • Цибуля (зелена) – 0,02 кг
  • Кунжут – 0,002 кг

Хід приготування:


  • У 200 мл замочити водорості, і в такому ж обсязі размочит місо-пасту.
  • Решту воду вилити в каструлю і поставити на вогонь.
  • Лосось нарізати дрібними шматочками, посолити, поперчити, скласти в каструлю.
  • Варити протягом 5-7 хвилин на вогні великої інтенсивності.
  • Додати соєвий соус і дати прокипіти ще 3 хвилини.
  • Після цього покласти в киплячий суп пасту і цибулю і інші інгредієнти.
  • Тримати на вогні ще 5 хвилин.
  • При подачі прикрасити суп кунжутом.

Овочевий борщ

Необхідні продукти:

  • Капуста (білокачанна) – 0,3 кг
  • Капуста (квашена) – 0,2 кг.
  • Помідор – 0,15 кг
  • Цибуля (ріпчаста) – 0,07 кг
  • Морква – 0,06 кг
  • Перець солодкий – 0,05 кг.
  • Часник – 0,003 кг

Хід приготування:


  • Влити в каструлю 3 л води, поставити закипати.
  • Помідори обдати окропом, зняти шкірку, дрібно нарізати або помістити в блендер.
  • Капусту та інші овочі дрібно нашаткувати.
  • Коли вода закипить, кинути спочатку білокачанну капусту, дати знову закипіти, потім квашену, дати закипіти.
  • Потім покласти решту овочів і виконати те ж саме.
  • Зменшити вогонь, варити 30-40 хвилин.
  • Після закінчення часу додати томати і роздавлений часник.
  • Поварити ще 5-7 хвилин.
  • За 3 хвилини до закінчення приготування борщу, закинути в каструлю зелень. Вимкнути, дати настоятися хвилин 10-15.

Сніданки

Запіканка з курки і овочів

Необхідні продукти:

  • Куряче філе – 0,6 кг.
  • Цибуля – 0,06 кг
  • Гриби – 0,2 кг.
  • Перець солодкий – 0,3 кг
  • Борошно (кукурудзяна) – 0,01 кг.
  • Бульйон з курки – 0,3 кг
  • Чебрець – 0,03 кг

Хід приготування:


  • Овочі з грибами дрібно нарізати. Те ж зробити з курячим філе.
  • Розігріти сковороду, обсмажити цибулю і куряче м’ясо, обвалянное в борошні, до легкої скоринки.
  • Через 10 хвилин додати перець, гриби і чебрець. Смажити 5 хвилин.
  • Додати в сковороду бульйон, довести до кипіння.
  • Перелити отриману заготовку в ємність для запікання.
  • Духовку розігріти до 190 градусів і поставити туди майбутню запіканку.
  • Готувати 45 хвилин під закритою кришкою.
  • Готовність визначити по м’якості птиці.

Яєчня Italia

Необхідні продукти:

  • Яйце – 4 шт.
  • Цибуля – 0,05 кг.
  • Помідори – 0,4 кг
  • Вода – 0,03 кг
  • Базилік – 0,02 кг

Хід приготування:


  • Обсмажити на сковороді цибулю, попередньо дрібно нашатковану.
  • Додати порізані шматочками помідори і воду, перемішати, накрити кришкою.
  • Готувати на вогні мінімальної інтенсивності хвилин 10-15.
  • Потім додати порізані великими шматками базилік.
  • Потім вибити на сковорідку яйця і перемішати з іншою масою, посолити і поперчити при потребі.
  • Готувати під закритою кришкою до стану, коли жовтки залишаються напіврідкими, а білки густими.

Другі страви

Кабачкові спагетті

Необхідні продукти:

  • Кабачки – 0,4 кг
  • Часник – 0,002 кг

Хід приготування:


  • Кабачки помити, звільнити від серединки, натерти на шинковочной тертці.
  • На розігрітій сковороді обсмажити часник, попередньо подрібнений.
  • Додати довгі смужки – спагетті кабачків.
  • Готувати на вогні середньої інтенсивності до 10 хвилин.
  • Готове блюдо повинне бути трохи твердим.
  • Вимкнути вогонь, накрити кришкою, дати дійти протягом 3-5 хвилин.

Котлети з індички

Необхідні продукти:

  • Індичка (фарш) – 0,5 кг.
  • Висівки (вівсяні) – 0,02 кг
  • Яйця – 2 шт.
  • Цибуля – 0,05 кг.
  • Гірчиця – 0,005 кг
  • Майоран.

Хід приготування:


  • Подрібнену цибулю змішати з яйцями і висівками. Додати спеції.
  • Залишити в ємності для розбухання висівок, хвилин на 5.
  • Після цього додати фарш і розмішати руками, попередньо вдягнувши спеціальні рукавички.
  • Сформувати котлетки.
  • Розігріти сковороду і смажити на незначній кількості олії з кожного боку до 5-7 хвилин на вогні максимальної інтенсивності, поки не утвориться приваблива скоринка.
  • Накрити кришкою, зробити маленький вогонь, томити 10-12 хвилин.

Риба

Рибка тушкована

Необхідні продукти:

  • Пеленгас (або будь-яка інша) – 0,8 кг.
  • Цибуля – 0,08 кг
  • Кефір (0%) -0,22 кг.
  • Морквина – 0,06 кг

Хід приготування:


  • Рибу промити під проточною водою, обсушити, розділити на шматочки-порції.
  • На дні глибокої сковороди викласти шарами нарізану цибулю, подрібнену моркву, шматки риби.
  • Зверху посипати спеціями.
  • Кефіром, попередньо розведеним з водою в пропорції 1:4, залити блюдо.
  • Тушкувати на вогні середньої інтенсивності під закритою кришкою близько 30 хвилин.

Печиво

Необхідні продукти:

  • Пластівці вівсяні – 0,04 кг
  • Яйце – 1 шт.
  • Цукрозамінник – 0,03 кг
  • Вода – 0,01 кг.
  • Розпушувач – 0,002 кг
  • Ванілін – 0,002 кг
  • Масло рослинне – 0,005 кг

Хід приготування:


  • Пластівці розмішати у воді, додати масло.
  • Потім додати туди ванілін, цукрозамінник і жовток.
  • Ретельно вимісити.
  • Збити в окремій ємності до стійкої піни білок.
  • І акуратно ввести в нього всі інгредієнти.
  • На прямокутний деко викласти промаслений папір, зверху ложкою викласти масу, що вийшла, формуючи печиво.
  • Випікати в заздалегідь підготовленій духовці 30-40 хвилин на 150 градусах.
  • Ступінь готовності визначається за золотисто-коричневатому відтінку топа печива.

Піца

Особлива

Необхідні продукти:

  • Яйце – 4 шт.
  • Висівки (вівсяні) – 0,02 кг
  • Висівки (пшеничні) – 0,01 кг.
  • Крохмаль (кукурудзяний) – 0,02 кг
  • Сир (м’який) – 0,16 кг
  • Дріжджі (сухі) – 0,005 кг
  • Кефір (0%) – 0,04 кг
  • Гриби – 0,2 кг.
  • Перець солодкий – 0,2 кг.
  • Помідори – 0,2 кг.
  • Спеції за смаком.

Хід приготування:

  • Помістити в ємність висівки, дріжджі, кефір і сир.
  • Перемішати і залишити на півгодини.
  • Яйця збити з крохмалем.
  • Отриману суміш додати в посуд з замішаними висівками.
  • Викласти на деко.
  • Помістити в духовку на 7 хвилин.
  • Температура – 200 градусів.
  • Після закінчення часу вийняти, змазати соусом з помідорів і спецій, викласти залишилися інгредієнти.
  • Поставити піцу в духовку з тим же температурним режимом на 7-10 хвилин.

Вінегрет

Необхідні продукти:

  • Оселедець слабосолона – 0,3 кг
  • Буряк – 0,12 кг
  • Морквина – 0,08 кг
  • Селера – 0,08 кг
  • Цибуля – 0,06 кг
  • Капуста (квашена) – 0,07 кг
  • Зелень – 0,03 кг

Хід приготування:

  • Цибулю дрібно нашаткувати.
  • Інші овочі, попередньо відваривши, нарізати кубиками.
  • Оселедець звільнити від кісток, порізати шматочками 1*1 див.
  • Всі інгредієнти скласти в глибоку ємність, перемішати, збризнути кількома краплями олії.
  • Дрібно нарізати зелень, додати в миску з салатом. Готовий вінегрет.

Чебуреки

Необхідні продукти:

  • Тісто:
    • Молоко сухе (0%) – 0,06 кг
    • Висівки – 0,03 кг
    • Вода – 0,01 кг.
    • Цукрозамінник – 0,07 кг
    • Масло – 0,008 кг.
  • Начинка:
    • Томати – 0,12 кг
    • Сир м’який – 0,2-0,3 кг
    • Зелень – 0,03 кг
    • Часник – 0,005 кг

Хід приготування:


  • Змішати всі інгредієнти для тіста і збити без грудок віночком.
  • Залишити в посуді під кришкою менш ніж на 10 хвилин для розбухання.
  • Дрібно нашаткувати зелень і помідори, сир розім’яти.
  • Сформувати з тіста порційні гуртки, викласти на них начинку, закріпити кінці.
  • Підсмажити на сковороді до приємного золотистого відтінку з кожної сторони.

Салат «Цезар»

Необхідні продукти:

  • Курка (філе) – 0,3 кг
  • Помідор – 0,06 кг
  • Цибуля червоний – 0,06 кг
  • Яйце (білок) – 1 шт.
  • Грінки (за рецептом Дюка) – 0,03 кг
  • Салат – 0,03 кг

Хід приготування:

  • Філе промити, помістити в каструлю, відварити.
  • Порізати порційними шматочками охолоджену курку, не дрібно нашатковані овочі і білок.
  • Змішати інгредієнти руками, додати грінки.
  • Приправити майонезом за рецептом Дюка.

Рецепти на білковий день

М’ясо по-в’єтнамськи

Необхідні продукти:

  • Яловичина – 0,4 кг
  • Імбир (порошок) – 0,01 кг.
  • Часник – 0,007 кг
  • Соус (соєвий) – 0,02 кг
  • Кріп – 0,003 кг
  • Базилік – 0,005 кг

Хід приготування:


  • М’ясо порізати квадратиками по 1,5 див.
  • Змішати руками його з соусом, імбиром.
  • Відправити ємність в холодильник на півгодини для маринування.
  • Після закінчення часу заготовки викласти в вок.
  • Готувати на вогні високої інтенсивності 10-15 хвилин, постійно перемішуючи.

Рибка з прованськими травами

Необхідні продукти:

  • Форель (філе) – 0,4 кг
  • Спеції «Прованські трави» — 0,03 кг

Хід приготування:


  • Філе звільнити від шкірки, нарізати порційними шматочками.
  • Ретельно промазати рибу спеціями і невеликою кількістю солі.
  • Загорнути заготовку у фольгу.
  • Можна готувати на пару протягом 25 хвилин.
  • Можливе приготування за допомогою сковороди-гриль.
  • В цьому випадку час приготування складе близько 15 хвилин.

Татошкина кухня

Пиріг

Необхідні продукти:

  • Міцний чай – 0,25 кг
  • Пластівці вівсяні – 0,05 кг.
  • Клейковина – 0,04 кг
  • Крохмаль – 0,04 кг
  • Олія (оливкова) – 0,02 кг
  • Ягоди годжі (сухі) – 0,05 кг.
  • Розпушувач – 0,005 кг
  • Кориця – 0,003 кг
  • Цукрозамінник – 0,06 кг

Хід приготування:

  • Ягоди замочити у воді години на 3-4, потім віджати, змолоти в блендері.
  • Для тягучого тесту треба змішати всі інгредієнти, додавши з них ягідну масу і масло.
  • Отриману суміш помістити в духовку в ємності невеликого обсягу.
  • При температурі 170 градусів випікати пиріг татошкиной кухні протягом півгодини.

М’ясні гнізда

Необхідні продукти:

  • Яйця – 8 шт.
  • Фарш (курячий) 0,6 кг.
  • Морквина – 0,08 кг
  • Цибуля – 0,07 кг
  • Часник – 0,003 кг

Хід приготування:


  • Овочі дуже дрібно порізати, часник розчавити.
  • Вмішати овочі у фарш, додати сіль, перець, якщо потрібно.
  • Сформувати з отриманої суміші «гніздечка».
  • Викласти на деко і запікати 25-30 хвилин при 210 градусах.
  • Після цього вибити в кожне гніздо» по яйцю і поставити допекаться протягом 10 хвилин.