Дієта Дюка – рецепти чергування з фото на кожен день
Фаза «Чергування» — рецепти Дюка і меню на тиждень
Дієта Дюка – досить відома у всьому світі і улюблена не тільки зірками кіно і телебачення, але й простими громадянами.
Ця нескладна методика харчування, метою якої є схуднення, розрахована на 4 послідовних етапи. Два з них працюють безпосередньо над метою дієти, тобто над втратою зайвих кіло, а два завершальних – для закріплення й утримання результату.
Якщо з першою фазою дієти, «Атакою», все гранично зрозуміло, то з другої, «Чергуванням» чи «Круїзом», все не так однозначно. Розглянемо це питання докладніше в статті.
Що представляє з себе фаза «чергування»?
На відміну від початкової стадії дієти, де акцент робиться тільки на вживання їжі, що має у своєму складі максимальну кількість протеїнів, друга фаза передбачає почергове харчування білками і овочами. Звідси і пішла назва «Чергування» (або «Круїз»).
Схуднути на 24 кг за місяць: думка лікарів-дієтологів
Популярна думка про те, що схуднути швидко і на багато неможливо - міцно засіло в головах сучасних людей. І хоча це твердження застаріло ще на початку 2000-х років, більшість досі вірить, що для схуднення не існує інших способів крім дієт і позамежних фізичних навантажень.
Але дослідження в області зниження ваги не стоять на місці. Одне з глобальних відкриттів останніх років - Eco Slim, дійсно творить справжні чудеса!
Редакція опитала 8 лікарів дієтологів з багаторічним досвідом і всі в один голос заявили, що вже давно рекомендують Eco Slim як безпечний засіб для самостійного зниження ваги.
Вплив сучасної масової культури зобов'язує жінок добре виглядати. Лікарі, в свою чергу, підтверджують - повнота не є нормальним станом здорового організму. Худнути треба, і якщо немає до того особливих показань, ви цілком можете худнути самостійно, без участі дієтолога. Сучасні препарати для схуднення повністю безпечні для домашнього застосування, і при цьому мають високу ефективність. Я рекомендую своїм клієнтам Еco Slim, він настільки прискорює процеси метаболізму, що пацієнти буквально худнуть на очах. Кілька років тому були закінчені клінічні випробування і остаточно підтверджено, що Eco Slim не має жодного побічного ефекту. |
Найбільший ефект Eco Slim діє на жінок старше 30-32 років. Спорт і дієти в цьому віці вже не дають відчутного результату або цей результат не постійний. Щоденний прийом Eco Slim активізує всі обмінні процеси організму і дозволяє жінкам худнути до 7-10 кг за тиждень. |
Те що Eco Slim дозволяє швидко худнути, на 7-10 кг в тиждень, уже давно доведений факт. Але зовсім недавно було зроблено ще одне відкриття. Виявилося, що цей засіб є відмінною профілактикою захворювань шлунково-кишкового тракту і чудово очищає організм від токсичних речовин, негативний вплив яких краде у нас молодість, красу і здоров'я. Це дуже актуальна проблема для жителів міст. |
На питання "Чи реально схуднути на 20 кг за місяць, використовуючи Eco Slim?" всі лікарі відповіли однозначно: "ТАК, реально."
У практиці доктора Ємельяненко були випадки схуднення на 30 і більше кілограм за місяць!
Eco Slim - це найпотужніший жиросжигатель на сьогоднішній день.
Ефект: - 7-23 кг за 30 днів
Мінуси: немає
Спосіб застосування Eco Slim:
1 таблетку розвести в склянці чистої води. Приймати 3-4 рази на день за півгодини до їди.
На нашому сайті представлений справжній Eco Slim для схуднення і профілактики ожиріння у жінок. Цей продукт має всі необхідні сертифікати і перевірений на ефективність. За місяць використання можна схуднути на 7-23 кг.
Сподіваємося тепер Ви не будете жертвами стереотипів, а будете крокувати в ногу з часом і використовувати найсучасніші методи для схуднення.
Ця стадія включає в себе два взаємопов’язаних послідовних циклу – коло чистих білків (ЧБ) і коло білково-овочевий (БО). В останньому колі потрібно вживання білків, доповнених овочами, не важливо, чи будуть вони сирими або термічно обробленими.
Особливості етапу «чергування»
Ця фаза має ряд особливостей:
- Порівняно з першою фазою методики харчування за Дюкану «Атакою», етап «Чергування» вважається більш послабленим за рахунок включення в раціон овочів.
- Включати овочі в меню можна за схемою «один через один», тобто один день вийде тільки протеїновий, а наступний за ним – білково-овочевий. Якщо вага великий, то можливо змінити чергування на «п’ять через п’ять».
- Підібравши найбільш підходящу схему, в місяць повинно вийти однакову кількість днів з чистим білком і протеиново-овочевих доби.
- Не варто робити акцент у бік збільшення ЧБ. Це можна робити тільки з днями БО.
- Етап «Чергування» триває до тих пір, поки на вагах не з’явиться бажана цифра. В середньому, у цій фазі дієти схуднення відбувається на 1-1,2 кг за 7 днів.
- Яка б схема чергування днів не була обрана, результат у вигляді «пішли» кілограмів є однаковим.
Принципи приготування овочів
Другий етап дієти П’єра Дюкана допускає будь-який вид термічної обробки овочів, крім смаження. Поряд з вживанням сирих овочів, їх можна готувати на грилі, пекти, варити стандартно або на пару, гасити.
Разом з правильним приготуванням овочевих і білкових страв необхідно дотримувати наступні принципи:
звертати увагу на водний баланс і стежити за тим, щоб обсяг споживаної чистої води становив трохи більше 1,5 літрів;- засновник дієти наполягає на щоденних прогулянках на свіжому повітрі тривалістю не менше 40 хвилин;
- хоча овочеві страви містять багато вітамінів та макроелементів, але цього виявляється недостатнім для людського організму, що знаходиться в обмежених харчуванням рамках, тому слід проконсультуватися з лікарем і почати курс прийому полівітамінів;
- вживати щодня 1 столову ложку висівок (бажано вівсяних), що дозволить уникнути проблем з погіршенням при дієті перистальтикою кишечника (запори).
Дотримання принципів дієти і правил приготування овочів тягнуть за собою результативне схуднення. Безумовно, вживати овочі краще в сирому вигляді, оскільки так у них зберігається велика частина корисних речовин, ніж при термічній обробці.
Скільки разів на день можна їсти?
Етап «Чергування» методики харчування за Дюкану складно назвати голодним. В ньому відсутні будь-які кількісні обмеження.
Різноманітність і поживність страв цілком укладаються в 3 основних прийому їжі і полуденок, без всяких «несанкціонованих» перекусів небажаними продуктами.
В цілому, дієта Дюкана ніяк не обмежує людей, які бажають скинути зайву масу тіла, в улюблених стравах з риби, м’яса, овочів і морепродуктів. У ній так само не заборонено їсти після 6 вечора і можна порції страв не ділити.
Продукти дієти
Дозволені
Перелік рекомендованих продуктів на «Чергуванні» досить широкий. Він включає в себе їжу, збагачену протеїнами, дозволену в першу фазу дієти, і додатково деякі овочі, приправи та добавки.
Дозволені до вживання наступні продукти:
гарбуз;- пісне м’ясо, печінка, язик;
- будь-яка риба, морепродукти;
- птиця (без шкіри);
- яйця, тофу;
- гриби;
- молочні продукти з мінімальною жирністю і без додавання цукру;
- висівки пшеничні і вівсяні;
- замінники цукру;
- кмин, кунжут;
- аджика і томатний соус;
- помідори;
- спаржа, шпинат, цибуля-порей;
- огірки;
- салатні листя;
- селера, кріп, щавель, брокколі;
- всі види капусти;
- стручкова квасоля;
- кабачки і баклажани;
- перець;
- буряк і моркву.
Заборонені
Перелік продуктів, що знаходяться в чорному списку етапу «Чергування», включає в себе:
макаронні вироби;- крупи;
- картопля;
- топінамбур;
- боби, сочевиця, квасоля;
- оливки;
- горох і кукурудза;
- артишок;
- авокадо.
Зразкове меню на тиждень
Грунтуючись на даних зі списків заборонених і дозволених продуктів, особисто скласти раціон харчування не становить праці. Як можливе меню на тиждень нижче наведено варіант поєднання страв і продуктів (4-разове харчування).
День
Меню
День 1
Сніданок: оладки з курячого м’яса, кефір.
Обід: суп з морепродуктів з помідорами.
Полуденок: запіканка з сиру, йогурт.
Вечеря: запіканка з курячого м’яса з брокколі.
День 2
Сніданок: млинці з кавою.
Обід: суп з фрикадельками, чай.
Полуденок: кефір з висівками.
Вечеря: рулет з рибною начинкою.
День 3
Сніданок: яєчня, огірки, помідори, кава.
Обід: запечена риба з овочами.
Полуденок: сирники, кефір.
Вечеря: яєчний пиріг зі шпинатом.
День 4
Сніданок: овочева запіканка з яйцем.
Обід: запечене м’ясо, чай.
Полудень: йогурт і хліб з висівок.
Вечеря: суфле з кабачків.
День 5
Сніданок: рибний рулет.
Обід: рибний суп, чай.
Полуденок: млинці з сиром.
Вечеря: запечені морепродукти.
День 6
Сніданок: омлет з скибочками сьомги, кава.
Обід: суп на курячому бульйоні, чай.
Полуденок: кефір з висівками.
Вечеря: котлети з м’яса птиці.
День 7
Сніданок: сирна запіканка, сік розбавлений.
Обід: суп з цвітної капусти і броколі.
Полуденок: рулети з м’ясом краба.
Вечеря: кабачкові оладки з куркою.
Рецепти страв з Дюкану фази «чергування»
Як було зазначено раніше, ця стадія дієти є досить ситної, тому вибирати і комбінувати страви не буде непосильною працею. Тут наводиться декілька покрокових кулінарних рецептів смачних страв, які досить легко готувати, і при цьому дотримуватись вимог «Чергування».
Випічка
Шоколадні кекси
Необхідні продукти:
- Вівсяні висівки – 0,04 кг
- Пшеничні висівки – 0,02 кг
- Какао – 0,01 кг.
- Сухе молоко – 0,02 кг
- Розпушувач – 0,005 кг
- Цукрозамінник – 0,007 кг
- Молоко (0% жирності) – 0,15 кг
Хід приготування:
Цукрозамінник розчинити у воді (2 ложки).- Змішати висівки, сухе молоко, розпушувач і какао в однорідну масу.
- Підігріти молоко до 37 градусів.
- Додати до решти інгредієнтів.
- Перемішати і дати отриманої маси настоятися.
- Через 40-60 хвилин розподілити масу у формочки або піалки.
- Піч 3 хвилини в мікрохвильовці на потужності 800.
Шоколадний рулет
Необхідні продукти:
- Крем:
- Молоко (0% жирності) – 0,3 кг
- Желатин – 0,012 кг
- Яйце – 2 шт.
- Крохмаль (кукурудзяний) – 0,02 кг
- Цукрозамінник (порошок) – 0,04 кг
- Ароматизатор «Чорний шоколад» — 0,01 кг.
- Бісквіт:
- Яйце – 6 шт.
- Крохмаль (кукурудзяний) – 0,02 кг
- Цукрозамінник (порошок) – 0,1 кг.
- Ароматизатор «Ваніль» — 0,01 кг.
- Дріжджі (сухі) – 0,012 кг
- Сіль – 0,001 кг
- Глазур:
- Цукрозамінник (порошок) – 0,03 кг
- Какао – 0,04 кг
- Молоко (сухе) – 0,07 кг
- Молоко (0% жирності) – 0,075 кг
Хід приготування:
- Крем.
- Желатин розчинити у ложці теплої води. Змішати в ємності крохмаль, яйця, цукрозамінник і ароматизатор.
- Підігріти молоко на вогні мінімальної потужності до гарячого стану і повільно вмішати в суміш.
- Помістити ємність з масою на повільний вогонь і, помішуючи, довести до загустіння.
- Після цього зняти посуд з вогню і додати в масу желатин. Перемішати. Поставити відстоюватися в холод на 120 хвилин.
- Бісквіт.
Білки підсолити і збити до стану піни. В окремому посуді ретельно перемішати жовтки, крохмаль, цукрозамінник, ароматизатор і дріжджі.- Білкову піну і обережно ввести в отриману масу. На деко прямокутної форми помістити пергаментний папір і вилити масу.
- Поставити випікатися майбутній корж при температурі 180 градусів 8-10 хвилин. Після цього викласти цю солодкість на рушник остигати.
- Потім змастити всю поверхню кремом і сформувати рулет.
- Глазур.
- Змішати сухе молоко, какао, цукрозамінник. Поступово ввести молоко, щоб маса стала густою і без грудок.
- Намазати бісквітний рулет вийшла глазур’ю, посипати верх залишилися какао. Поставити в холодильник на 2,5 години.
Торти
Мокко
Необхідні продукти:
- Тісто:
- Яйце – 2 шт.
- Висівки (вівсяні) – 0,015 кг
- Висівки (пшеничні) – 0,015 кг
- Сирок (рідкої консистенції) – 0,05 кг.
- Кава (розчинна) – 0,005 кг
- Цукрозамінник – 0,07 кг
- Сода – 0,0025 кг.
- Кориця – 0,001 кг
- Ароматизатор «Ром» — 0,005 кг
- Крем:
- Сирок (рідкої консистенції) – 0,08 кг
- Молоко (0%) – 0,04 кг
- Кава (розчинна) – 0,05 кг.
- Цукрозамінник – 0,07 кг
- Ванілін – 0,005 кг
Хід приготування:
Кава розчинити в ложці теплої води.- Ретельно вимішати масу з усіх інгредієнтів.
- У ємність для випічки, вилити отриману суміш.
- Поставити в мікрохвильову піч на 7 хвилин.
- Потужність печі встановити на 850.
- Після цього бісквіт остудити і розрізати на два коржі.
- Для приготування крему змішати всі зазначені інгредієнти в однорідну масу без грудок.
- Рівномірно розподіляючи, намазати кремом коржі зверху.
- З’єднати у формі торта. Зверху посипати корицею.
- Поставити в холодильник на 90 хвилин.
Горіховий
Необхідні продукти:
- Тісто:
- Яйце – 4 шт.
- Кефір (0%) – 0,2 кг.
- Цукрозамінник – 0,08 кг
- Ізолят – 0,02 кг
- Сухе молоко (0%) – 0,02 кг
- Псилум – 0,01 кг.
- Висівки (вівсяні) – 0,02 кг
- Насіння льону (порошок) – 0,01 кг.
- Розпушувач – 0,005 кг
- Ароматизатор «Волоський горіх» — 0,011 кг.
- Крем:
- Молоко (1,5%) – 0,4 кг
- Крохмаль (кукурудзяний) – 0,02 кг
- Цукрозамінник – 0,08 кг
- Ароматизатор «Пряжене молоко» — 0,011 кг.
- Ванілін – 0,002 кг
Хід приготування:
- Тісто:
3 білка підсолити і збити в міцну піну.- В окремій ємності ретельно перетерти 1 яйце з кефіром.
- Додати туди сипучі інгредієнти.
- Акуратно вмішати в масу збиту піну.
- У круглу форму вилити тісто і поставити в духовку, яка заздалегідь була розігріта до 180 градусів.
- Випікати при такій же температурі 30-40 хвилин. Після цього дати коржам охолонути і розрізати упоперек на 3-4 частини.
- Крем:
- 3 жовтки змішати віночком з крохмалем.
- На мінімальній потужності вогні довести молоко майже до кипіння.
- Вливати його тонкою цівкою, безперервно помішуючи.
- Додати сухі інгредієнти. Отриману масу знову поставити на маленький вогонь і, помішуючи, довести до загустіння.
- Потім вимкнути, дати охолонути і помістити в холодильник мінімум на 80 хвилин.
- Після закінчення цього часу крем розподілити на рівні частини і промазати рівномірно верх коржів.
- Сформувати «пірамідку». Можливо прикрасити торт, посипавши топ корицею.
Десерти
Вишнева панна-котта
Необхідні продукти:
- Тофу – 0,4 кг
- Ароматизатор «Вишня» — 0,005 кг
- Ароматизатор «Мигдаль» — 0,005 кг
- Желатин – 0,012 кг
- Молоко (0%) – 0,04 кг
- Стевія (кристалічна) – 0,04 кг
Хід приготування:
Желатин розчинити в ледве теплій воді і дати набрякнути.- Половину приготованого тофу збити з ½ вишневого ароматизатора і цукрозамінника в однорідну суміш.
- Викласти в креманки до половини.
- Те ж виконати з мигдальним ароматизатором.
- Молоко підігріти на вогні мінімальної потужності. Додати желатин і розчинити.
- Потім додати в цю ж ємність масу з ароматизатором «Мигдаль».
- Потім збити її блендером до отримання однорідної суміші.
- Отриманою масою заповнити креманки до кінця.
- Поставити десерт в холодильник на 4,5-5 годин.
Шоколадний пиріг
Необхідні продукти:
- Молоко (0%) – 1 кг.
- Какао (1%) – 0,1 кг.
- Цукрозамінник – 0,08 кг
- Агар-агар – 0,04 кг
- Ароматизатор «Ваніль» — 0,01 кг.
Хід приготування:
З невеликою кількістю молока змішати агар-агар.- Інше молоко вилити в ємність, підігріти на повільному вогні.
- Додавати сипучі інгредієнти, ретельно помішуючи, щоб уникнути утворення грудок.
- Потім додати агар-агар.
- Довести суміш до бурхливого бурління, постійно помішуючи протягом 1 хвилини.
- Вимкнути вогонь і розлити флан в сервірувальний посуд.
- Поставити охолоджуватися в холодильник мінімум на 4 години.
Супи
Суп з риби
Необхідні продукти:
- Вода – 1,7 кг
- Лосось слабосоленої – 0,25 кг
- Водорості «Вакаме» — 0,01 кг.
- Тофу – 0,1 кг.
- Соус (соєвий) – 0,03 кг
- Місо-паста – 0,01 кг.
- Цибуля (зелена) – 0,02 кг
- Кунжут – 0,002 кг
Хід приготування:
У 200 мл замочити водорості, і в такому ж обсязі размочит місо-пасту.- Решту воду вилити в каструлю і поставити на вогонь.
- Лосось нарізати дрібними шматочками, посолити, поперчити, скласти в каструлю.
- Варити протягом 5-7 хвилин на вогні великої інтенсивності.
- Додати соєвий соус і дати прокипіти ще 3 хвилини.
- Після цього покласти в киплячий суп пасту і цибулю і інші інгредієнти.
- Тримати на вогні ще 5 хвилин.
- При подачі прикрасити суп кунжутом.
Овочевий борщ
Необхідні продукти:
- Капуста (білокачанна) – 0,3 кг
- Капуста (квашена) – 0,2 кг.
- Помідор – 0,15 кг
- Цибуля (ріпчаста) – 0,07 кг
- Морква – 0,06 кг
- Перець солодкий – 0,05 кг.
- Часник – 0,003 кг
Хід приготування:
Влити в каструлю 3 л води, поставити закипати.- Помідори обдати окропом, зняти шкірку, дрібно нарізати або помістити в блендер.
- Капусту та інші овочі дрібно нашаткувати.
- Коли вода закипить, кинути спочатку білокачанну капусту, дати знову закипіти, потім квашену, дати закипіти.
- Потім покласти решту овочів і виконати те ж саме.
- Зменшити вогонь, варити 30-40 хвилин.
- Після закінчення часу додати томати і роздавлений часник.
- Поварити ще 5-7 хвилин.
- За 3 хвилини до закінчення приготування борщу, закинути в каструлю зелень. Вимкнути, дати настоятися хвилин 10-15.
Сніданки
Запіканка з курки і овочів
Необхідні продукти:
- Куряче філе – 0,6 кг.
- Цибуля – 0,06 кг
- Гриби – 0,2 кг.
- Перець солодкий – 0,3 кг
- Борошно (кукурудзяна) – 0,01 кг.
- Бульйон з курки – 0,3 кг
- Чебрець – 0,03 кг
Хід приготування:
Овочі з грибами дрібно нарізати. Те ж зробити з курячим філе.- Розігріти сковороду, обсмажити цибулю і куряче м’ясо, обвалянное в борошні, до легкої скоринки.
- Через 10 хвилин додати перець, гриби і чебрець. Смажити 5 хвилин.
- Додати в сковороду бульйон, довести до кипіння.
- Перелити отриману заготовку в ємність для запікання.
- Духовку розігріти до 190 градусів і поставити туди майбутню запіканку.
- Готувати 45 хвилин під закритою кришкою.
- Готовність визначити по м’якості птиці.
Яєчня Italia
Необхідні продукти:
- Яйце – 4 шт.
- Цибуля – 0,05 кг.
- Помідори – 0,4 кг
- Вода – 0,03 кг
- Базилік – 0,02 кг
Хід приготування:
Обсмажити на сковороді цибулю, попередньо дрібно нашатковану.- Додати порізані шматочками помідори і воду, перемішати, накрити кришкою.
- Готувати на вогні мінімальної інтенсивності хвилин 10-15.
- Потім додати порізані великими шматками базилік.
- Потім вибити на сковорідку яйця і перемішати з іншою масою, посолити і поперчити при потребі.
- Готувати під закритою кришкою до стану, коли жовтки залишаються напіврідкими, а білки густими.
Другі страви
Кабачкові спагетті
Необхідні продукти:
- Кабачки – 0,4 кг
- Часник – 0,002 кг
Хід приготування:
Кабачки помити, звільнити від серединки, натерти на шинковочной тертці.- На розігрітій сковороді обсмажити часник, попередньо подрібнений.
- Додати довгі смужки – спагетті кабачків.
- Готувати на вогні середньої інтенсивності до 10 хвилин.
- Готове блюдо повинне бути трохи твердим.
- Вимкнути вогонь, накрити кришкою, дати дійти протягом 3-5 хвилин.
Котлети з індички
Необхідні продукти:
- Індичка (фарш) – 0,5 кг.
- Висівки (вівсяні) – 0,02 кг
- Яйця – 2 шт.
- Цибуля – 0,05 кг.
- Гірчиця – 0,005 кг
- Майоран.
Хід приготування:
Подрібнену цибулю змішати з яйцями і висівками. Додати спеції.- Залишити в ємності для розбухання висівок, хвилин на 5.
- Після цього додати фарш і розмішати руками, попередньо вдягнувши спеціальні рукавички.
- Сформувати котлетки.
- Розігріти сковороду і смажити на незначній кількості олії з кожного боку до 5-7 хвилин на вогні максимальної інтенсивності, поки не утвориться приваблива скоринка.
- Накрити кришкою, зробити маленький вогонь, томити 10-12 хвилин.
Риба
Рибка тушкована
Необхідні продукти:
- Пеленгас (або будь-яка інша) – 0,8 кг.
- Цибуля – 0,08 кг
- Кефір (0%) -0,22 кг.
- Морквина – 0,06 кг
Хід приготування:
Рибу промити під проточною водою, обсушити, розділити на шматочки-порції.- На дні глибокої сковороди викласти шарами нарізану цибулю, подрібнену моркву, шматки риби.
- Зверху посипати спеціями.
- Кефіром, попередньо розведеним з водою в пропорції 1:4, залити блюдо.
- Тушкувати на вогні середньої інтенсивності під закритою кришкою близько 30 хвилин.
Печиво
Необхідні продукти:
- Пластівці вівсяні – 0,04 кг
- Яйце – 1 шт.
- Цукрозамінник – 0,03 кг
- Вода – 0,01 кг.
- Розпушувач – 0,002 кг
- Ванілін – 0,002 кг
- Масло рослинне – 0,005 кг
Хід приготування:
Пластівці розмішати у воді, додати масло.- Потім додати туди ванілін, цукрозамінник і жовток.
- Ретельно вимісити.
- Збити в окремій ємності до стійкої піни білок.
- І акуратно ввести в нього всі інгредієнти.
- На прямокутний деко викласти промаслений папір, зверху ложкою викласти масу, що вийшла, формуючи печиво.
- Випікати в заздалегідь підготовленій духовці 30-40 хвилин на 150 градусах.
- Ступінь готовності визначається за золотисто-коричневатому відтінку топа печива.
Піца
Особлива
Необхідні продукти:
- Яйце – 4 шт.
- Висівки (вівсяні) – 0,02 кг
- Висівки (пшеничні) – 0,01 кг.
- Крохмаль (кукурудзяний) – 0,02 кг
- Сир (м’який) – 0,16 кг
- Дріжджі (сухі) – 0,005 кг
- Кефір (0%) – 0,04 кг
- Гриби – 0,2 кг.
- Перець солодкий – 0,2 кг.
- Помідори – 0,2 кг.
- Спеції за смаком.
Хід приготування:
- Помістити в ємність висівки, дріжджі, кефір і сир.
- Перемішати і залишити на півгодини.
- Яйця збити з крохмалем.
- Отриману суміш додати в посуд з замішаними висівками.
- Викласти на деко.
- Помістити в духовку на 7 хвилин.
- Температура – 200 градусів.
- Після закінчення часу вийняти, змазати соусом з помідорів і спецій, викласти залишилися інгредієнти.
- Поставити піцу в духовку з тим же температурним режимом на 7-10 хвилин.
Вінегрет
Необхідні продукти:
- Оселедець слабосолона – 0,3 кг
- Буряк – 0,12 кг
- Морквина – 0,08 кг
- Селера – 0,08 кг
- Цибуля – 0,06 кг
- Капуста (квашена) – 0,07 кг
- Зелень – 0,03 кг
Хід приготування:
- Цибулю дрібно нашаткувати.
- Інші овочі, попередньо відваривши, нарізати кубиками.
- Оселедець звільнити від кісток, порізати шматочками 1*1 див.
- Всі інгредієнти скласти в глибоку ємність, перемішати, збризнути кількома краплями олії.
- Дрібно нарізати зелень, додати в миску з салатом. Готовий вінегрет.
Чебуреки
Необхідні продукти:
- Тісто:
- Молоко сухе (0%) – 0,06 кг
- Висівки – 0,03 кг
- Вода – 0,01 кг.
- Цукрозамінник – 0,07 кг
- Масло – 0,008 кг.
- Начинка:
- Томати – 0,12 кг
- Сир м’який – 0,2-0,3 кг
- Зелень – 0,03 кг
- Часник – 0,005 кг
Хід приготування:
Змішати всі інгредієнти для тіста і збити без грудок віночком.- Залишити в посуді під кришкою менш ніж на 10 хвилин для розбухання.
- Дрібно нашаткувати зелень і помідори, сир розім’яти.
- Сформувати з тіста порційні гуртки, викласти на них начинку, закріпити кінці.
- Підсмажити на сковороді до приємного золотистого відтінку з кожної сторони.
Салат «Цезар»
Необхідні продукти:
- Курка (філе) – 0,3 кг
- Помідор – 0,06 кг
- Цибуля червоний – 0,06 кг
- Яйце (білок) – 1 шт.
- Грінки (за рецептом Дюка) – 0,03 кг
- Салат – 0,03 кг
Хід приготування:
- Філе промити, помістити в каструлю, відварити.
- Порізати порційними шматочками охолоджену курку, не дрібно нашатковані овочі і білок.
- Змішати інгредієнти руками, додати грінки.
- Приправити майонезом за рецептом Дюка.
Рецепти на білковий день
М’ясо по-в’єтнамськи
Необхідні продукти:
- Яловичина – 0,4 кг
- Імбир (порошок) – 0,01 кг.
- Часник – 0,007 кг
- Соус (соєвий) – 0,02 кг
- Кріп – 0,003 кг
- Базилік – 0,005 кг
Хід приготування:
М’ясо порізати квадратиками по 1,5 див.- Змішати руками його з соусом, імбиром.
- Відправити ємність в холодильник на півгодини для маринування.
- Після закінчення часу заготовки викласти в вок.
- Готувати на вогні високої інтенсивності 10-15 хвилин, постійно перемішуючи.
Рибка з прованськими травами
Необхідні продукти:
- Форель (філе) – 0,4 кг
- Спеції «Прованські трави» — 0,03 кг
Хід приготування:
Філе звільнити від шкірки, нарізати порційними шматочками.- Ретельно промазати рибу спеціями і невеликою кількістю солі.
- Загорнути заготовку у фольгу.
- Можна готувати на пару протягом 25 хвилин.
- Можливе приготування за допомогою сковороди-гриль.
- В цьому випадку час приготування складе близько 15 хвилин.
Татошкина кухня
Пиріг
Необхідні продукти:
- Міцний чай – 0,25 кг
- Пластівці вівсяні – 0,05 кг.
- Клейковина – 0,04 кг
- Крохмаль – 0,04 кг
- Олія (оливкова) – 0,02 кг
- Ягоди годжі (сухі) – 0,05 кг.
- Розпушувач – 0,005 кг
- Кориця – 0,003 кг
- Цукрозамінник – 0,06 кг
Хід приготування:
- Ягоди замочити у воді години на 3-4, потім віджати, змолоти в блендері.
- Для тягучого тесту треба змішати всі інгредієнти, додавши з них ягідну масу і масло.
- Отриману суміш помістити в духовку в ємності невеликого обсягу.
- При температурі 170 градусів випікати пиріг татошкиной кухні протягом півгодини.
М’ясні гнізда
Необхідні продукти:
- Яйця – 8 шт.
- Фарш (курячий) 0,6 кг.
- Морквина – 0,08 кг
- Цибуля – 0,07 кг
- Часник – 0,003 кг
Хід приготування:
Овочі дуже дрібно порізати, часник розчавити.- Вмішати овочі у фарш, додати сіль, перець, якщо потрібно.
- Сформувати з отриманої суміші «гніздечка».
- Викласти на деко і запікати 25-30 хвилин при 210 градусах.
- Після цього вибити в кожне гніздо» по яйцю і поставити допекаться протягом 10 хвилин.