Борошно житнє обдирне: що це

Що таке борошно житнє обдирне

Борошно житнє обдирне: що це? Відразу скажемо, що такий вид борошна складається на 90% з оболонок, що оточують зерен. В той час, як звичайна житнє або інший вид борошна складається саме з периферійної частини зерен. У обдирного борошна на внутрішню частину припадає лише 10% складу.

Описуваний продукт має білий колір, але й відтінок сіруватого або крему очевидний, не помітити його досить складно. Якщо порівнювати розміри частинок борошна, то вони різні за розміром і це легко визначити навіть без збільшувального скла. Якщо купується борошно житнє обдирне, то увагу треба звертати на те, щоб продукт виготовлявся з урахуванням ГОСТ. Також важливо знати, що зберігання борошна можливо лише протягом півроку.

Про корисні властивості

Напевно, у обдирного борошна набагато більше корисних властивостей, ніж у звичайній житнього борошна? Адже з якоїсь причини на неї переходить все більше господинь? У цьому питання треба розібратися детальніше. Користь продукту обумовлена тим, що він легко засвоюється за рахунок свого унікального хімічного складу.


Звичайно, на основі житнього обдирного борошна можна готувати різні хлібобулочні вироби. Такі продукти способи підвищити опірність організму різним інфекціям за рахунок того, що активують процес вироблення потрібних гормонів і антитіл. У великій кількості в обдирного борошна можна знайти вітаміни групи В, які беруть активну участь у загальному обміні речовин. Є там і вітамін Е: він дозволяє організму зберігати молодість.

З мінералів можна відзначити калій, що сприяє нормалізації артеріального тиску і улучающий роботу системи серця та судин. Залізо допомагає кровотоку, а кальцій допомагає кісткової тканини бути міцною і здоровою. Інші мінерали в обдирного борошна теж міститися, але вже в меншій ко-во.

Важливо! Найкорисніший компонент, який міститься в розглядуваному виді продукту – це клітковина. Вона допомагає очистити кишечник, знижує кількість поганого холестерину.

Про кулінарне використання

Насамперед, цей продукт активно використовується в кулінарії для приготування заварного хліба.


У такому сорт борошна багато клейковини, так що, можна використовувати її для приготування тіста для випічки (рекомендується додавати трохи пшеничного борошна). Вироби з розглянутого продукту відрізняються неповторним ароматом і чудовим смаком. Плюс до цього варто додати всі корисні властивості, описані вище. Хоча, звичайно, щоб схуднути випічкою навіть з самого корисного виду борошна не варто зловживати.

Про протипоказання

Не підходить житнє обдирне борошно людям, які хочуть схуднути. Від цього продукту і всіх кулінарних виробів з нього потрібно відмовитися тим, хто знаходиться в періоді відновлення після операції. Для всіх інших такий борошно дозволяється, але в розумних межах.


Відтепер не повинно виникати питань на тему того, борошно житнє обдирне: що це. Головне пам’ятати про протипоказання і про те, що борошняні вироби бажаючі схуднути і не набрати зайві кілограми не повинні їсти в безконтрольному кількості. Але від маленької булочки раз в тиждень з житнього обдирного борошна відмовлятися, точно не варто.

1 зірка2 зірки3 зірки4 зірки5 зірок (71 оцінок, середня: 5,00 з 5)
Loading...

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *