Атака – рецепти Дюкану з фото і меню на тиждень, відгуки

Фаза «Атака» — рецепти Дюкану і корисні поради, котрі худнуть

Атака – перша фаза знаменитої білкової дієти, розробленої доктором Дюканов. В залежності від кількості зайвої ваги, фаза Атаки триває від 3 до 7 днів. Розрахувати точно число днів можна на спеціальному калькуляторі на офіційному сайті дієтолога, всі значення будуть індивідуальними.

Атака являє собою не тільки час максимального зниження ваги, але і самий жорсткий етап. Цей складний період не повинен тривати більше 10 днів. Суть дієти полягає в тому, щоб не просто схуднути, але зберегти надалі фігуру і вага в межах норми.

Основні принципи фази «Атака»

  • вживати лише дозволені продукти – білкові;
  • обов’язково з’їдати 1,5 столові ложки вівсяних висівок на день (їх можна замінити 2 столовими ложками звареної гречки);
  • щодня гуляти протягом 20 хвилин, важкі тренування в дні Атаки заборонені, але потрібно рухатися;
  • випивати 1,5-2 літра води, це запобіжить зневоднення організму.

Правила дотримання

  • Їжте потроху, маленькими порціями. Ця тактика допомагає зменшити шлунок і уникнути сильних нападів голоду.
  • Продукти можна готувати різними способами: смажити, запікати, готувати на пару, варити. Страви можуть складатися з декількох продуктів, дозволяється їх змішувати.
  • Рахувати калорії не потрібно, але й опускатися нижче 1200 калорій шкідливо для організму, стабілізація — кращий засіб для закріплення результату.

Не збільшуйте кількість днів Атаки. Якщо вам рекомендовано три дні, не потрібно розтягувати їх на тиждень. Інакше втрата ваги компенсується ефект «плато» і подальше зниження ваги сповільниться.

Продукти

Дозволені

Дозволений раціон включає в себе наступні продукти:

  • яловичина (окрім самих жирних частин, таких як антрекот або ребра);
  • телятина;
  • субпродукти: нирки, печінка, мозок, шлуночки тощо;
  • курка;
  • індичка;
  • кролятина;
  • натуральна шинка, якщо її жирність менше 4%;
  • свіжа риба, в тому числі червона (жир в червоній рибі дуже корисний);
  • копчена риба;
  • рибні консерви у власному соку (без додавання олії);
  • всі морепродукти (крім маринованих в маслі, заморожені або свіжі – ідеальний варіант);
  • яйця (не більше 2 жовтків в день, білок необмежено);
  • молочні продукти: молоко, кефір, сир, натуральний йогурт без добавок (0,5 – 1% жиру).

Заборонені

Будь-які продукти, яких немає у списку дозволених:


  • солодощі;
  • випічка;
  • цукор;
  • мед;
  • сиропи;
  • фрукти;
  • овочі;
  • крупи;
  • фаст фуд;
  • солодка газована вода;
  • соки і т. п.

Додаткові

  • 1 середня цибулина в день;
  • 2 ст. л. томатної пасти;
  • 2 маринованих корнішона (маленькі огірочки) без цукру;
  • каперси;
  • 1 ст. л. рослинного масла;
  • локшина ширтаки (ця локшина не містить калорій і макронутрієнтів);
  • спеції і приправи (сухі кріп, петрушка, базилік тощо);
  • цукрозамінник без калорій;
  • оцет;
  • гірчиця;
  • часник;
  • лимонний сік в якості приправи.

Можна їсти гриби на дієти Дюка?

Це питання варто обговорити окремо, так як він дуже поширений серед послідовників дієти. Доктор Дюка прямо описує і відповідає в своїй книзі, що гриби (втім, як і соя) відносяться до овочів. Тому у фазі Атаки є гриби не можна.

Незважаючи на те, що часто ми відносимо гриби до білковим продуктам, вони дуже важко засвоюються. У фазі Атаки таких продуктів варто уникати.

Дозволений алкоголь на Дієти Дюка?

Оскільки П’єр Дюка, творець даної дієти, – француз, було б очевидно очікувати від нього включення в меню «профілактичного» келиха червоного вина. Однак думку дієтолога суворе: вживати алкоголь на Дієти Дюкана заборонено.

Цьому є кілька пояснень:

  • Алкоголь – це калорійний продукт. Однак на відміну від їжі, він не витрачається організмом, так як не може засвоїтися. Спиртовмісні напої прямо йдуть в жирові відкладення, провокуючи їх зростання.
  • Алкоголь діє на нервову систему, порушуючи і розслабляючи її. Після вживання алкоголю важко дотримуватися принципи дієти, відразу тягне на солодкі і жирні продукти.

Тому під час фази Атака рекомендується повністю відмовитися від вживання алкоголю. Його можна ввести тільки на третій фазі «Круїз», і то не більше 3 столових ложок в якості соусу.

Рецепти страв з Дюкану

З м’яса і курки

Розглянемо популярні рецепти страв з Дюкану, які дозволяють їсти смачно, при цьому ефективно худнути і скинути зайві кілограми.

Кілька докладних основних рецептів з описом:

Курячі котлети

Інгредієнти:

  • 400-500 г курячого фаршу;
  • 2 яйця;
  • 1 маленька цибулина;
  • сіль, спеції за смаком;
  • свіжа зелень – петрушка, кріп, зелена цибуля;
  • 2 ст. л. висівок.

Приготування:


  • змішайте разом курячий фарш (краще приготувати вдома, подрібніть курячу грудку в м’ясорубці), 2 яйця, дрібно порубаний лук і свіжу зелень;
  • додайте в м’ясну масу сіль, перець та інші спеції за смаком;
  • зліпити котлетки, вийде 4-5 штук;
  • смажте їх на антипригарній сковороді під кришкою на невеликому вогні або приготуйте в пароварці;
  • однак якщо фарш не ліпиться, ви можете додати до нього висівки, вони будуть відігравати функцію хліба, який зазвичай додають для клейкості;
  • якщо будете додавати висівки, відповідно зменшити їх кількість протягом дня.

Яловичина

Інгредієнти:

  • яловичина, відбивні;
  • знежирений кефір;
  • 1 яйце;
  • висівки для панірування;
  • сіль і спеції за смаком.

Приготування:


  • маринувати м’ясо краще в знежиреному кефірі – це дієтичний варіант;
  • підготуйте яловичину: наріжте на невеликі бруски і відбийте їх молоточком;
  • отримані тонкі шматки залийте кефіром, краще на ніч;
  • на наступний день замариноване м’ясо умочіть у збите яйце і обваляйте в паніровці (суміш висівок, солі, перцю, спецій);
  • дієтичні яловичі відбивні краще не смажити, а запікати в розігрітій до 200°C духовці;
  • деко застелити фольгою, викладіть зверху шматочки яловичини в паніровці;
  • запікайте 20-25 хвилин до готовності, м’ясо повинно стати м’яким.

Куряча печінка

Інгредієнти:

  • 500 г курячої печінки;
  • 2 середні цибулини;
  • 2 ст. л. вівсяних висівок, помолоти на борошно;
  • сіль і чорний перець (за смаком).

Приготування:


  • печінка необхідно замочити в холодній воді на 15-20 хвилин, щоб вийшла вся кров (це запобіжить появі гіркоти в печінці під час готування);
  • ретельно промийте печінку, краще під проточною водою;
  • відріжте світлу плівку (якщо є) і розріжте дуже великі шматки печінки вдвічі;
  • цибулю треба очистити і нарізати тонкими півкільцями;
  • розігрійте антипригарну сковороду на середньому вогні;
  • кожен шматочок печінки обваляйте в борошні з висівок і викладайте на розпечену сковороду в один шар;
  • обсмажуйте шматочки по 3-5 хвилин з кожного боку, потім додайте нарізану цибулю (розподіліть кількість лука так, щоб його вистачило на кілька партій печінки – це залежить від розміру вашої сковороди);
  • трохи збільште вогонь і обсмажте печінку з цибулею ще 5 хвилин, щоб з’явилася зажаристая скоринка;
  • після зменшіть вогонь, накрийте суміш кришкою і готуйте ще кілька хвилин.

Куряча грудка

Інгредієнти:

  • 1 куряча грудка;
  • знежирений кефір;
  • сіль, чорний перець;
  • свіжий кріп.

Приготування:


  • куряча грудка – простий інгредієнт, але щоб вона не вийшла сухою, важливо її правильно приготувати;
  • краще всього спочатку замаринувати курку, так вона залишиться м’якою;
  • знежирений кефір – це самий підходящий варіант для маринаду;
  • курячу грудку нарізати на великі шматочки, залийте кефіром і залиште на ніч;
  • вранці замариновану курку викладіть у форму, додайте сіль, чорний перець, свіжий нашатковану кріп;
  • добре перемішайте курку, запікайте в розігрітій до 200°C духовці 20-30 хвилин, поки курка не стане м’якою.

Рецепти з риби

Запечена горбуша

Інгредієнти:

  • філе горбуші;
  • ½ Лимона;
  • свіжий розмарин;
  • сухий часник, чорний перець, сіль.

Приготування:


  • розігрійте духовку до 200°C;
  • застеліть деко фольгою, покладіть зверху рибне філе;
  • філе збризніть лимонним соком;
  • зверху посипте рибу сіллю, сухим часником, чорним перцем;
  • покладіть гілочку свіжого розмарину;
  • підготовлену рибу закрийте фольгою – утворюється як би кульочок;
  • зовсім щільно його закривати не треба, але простежте, щоб рибний сік не витік під час готування;
  • надішліть горбушу в духовку на 30-40 хвилин, поки вона не стане м’якою і ніжною.

Суп-пюре з лосося

Інгредієнти:

  • філе лосося;
  • знежирене молоко;
  • сіль, спеції за смаком.

Приготування:


  • зваріть рибний бульйон: залийте філе холодною водою, закип’ятіть, зменшіть вогонь і дайте бульйону побулькать, поки риба не приготується;
  • на цьому етапі можна додати сіль, лавровий лист, кілька горошків чорного перцю;
  • коли риба звариться, вимкніть плиту і остудіть бульйон;
  • в цей час шматочки риби покладіть окремо, в глибокій тарілці розімніть вилкою;
  • потроху додавайте до риби бульйон, збивайте ручним блендером (бульйон спочатку краще процідити);
  • готовий рибний суп-пюре знову перелийте в каструлю додайте трохи молока, щоб суп був ніжніше;
  • підігрійте суп і можна подавати, особливо добре буде зі свіжими травами.

Десерти з сиру у фазі Атака

Млинці з Дюкану

Інгредієнти:

  • 2 яйця;
  • 2 ст. л знежиреного сиру (брикетованого, не надто рідкого і не зерненного);
  • знежирене молоко;
  • 2 ст. л гарячої води;
  • 1 ст. л. вівсяних висівок, подрібнити в борошно в блендері;
  • 3 р цукрозамінника;
  • ½ Ч. л розпушувача.

Приготування:


  • збийте яйця;
  • додайте сир, борошно з висівок, цукрозамінник і розпушувач;
  • додайте молока (тісто має бути рідким);
  • потім швидко влийте в тісто гарячу воду, перемішайте;
  • підсмажуйте млинці на розпеченій антипригарній сковороді без олії на невеликому вогні.

Сирна запіканка

Інгредієнти:

  • 500 г знежиреного сиру;
  • 2 ст. вівсяних висівок;
  • замінник цукру, еквівалентний 8-9 ч. л. цукру (підійде цукрозамінник у таблетках або у формі піску, замінник-сироп зробить тісто дуже рідким);
  • 3 яєчних білка;
  • 1,5 ч. л. розпушувача.

Приготування:


  • розітріть сир, щоб зробити його ніжніші;
  • додайте в сирну масу висівки, цукрозамінник і розпушувач, добре перемішайте;
  • в окремій тарілці збийте 3 яєчних білки з дрібкою солі, повинна утворюватися піна;
  • акуратно вмішайте білкову піну в масу з сиру і висівок;
  • готуйте запіканку в духовці, розігрітій до 180°C;
  • запікати її потрібно близько півгодини, перевіряйте готовність виделкою або зубочисткою;
  • готову запіканку присипте корицею або лимонною цедрою;
  • оскільки в цій запіканці використовується денна норма висівок, запіканка розділяється на 2 дні.

Сирні кекси

Інгредієнти на 2-4 кексу:

  • 200 г знежиреного сиру;
  • 2 ст. л. вівсяних висівок;
  • 1 яйце;
  • цукрозамінник, еквівалентний 2 ч. л. цукру (можна використовувати рідкий);
  • 1 ч. л. розпушувача.

Приготування:


  • перемішайте всі інгредієнти в глибокій тарілці;
  • розігрійте духовку до 200°C;
  • викладіть тісто в антипригарні формочки для кексів;
  • випікайте кекси 20 хвилин, поки сирні кекси не підрум’яняться.

Сирники

Інгредієнти:

  • 180 г сиру (краще сухуватого, так сирники будуть щільніше);
  • 2 яйця;
  • цукрозамінник – еквівалент 1 ч. л. цукру;
  • ½ Ч. л. кориці.

Приготування:


  • змішайте всі інгредієнти в глибокій чашці;
  • викладіть тісто для сирників на дно формочок для кексів;
  • розігрійте духовку до 200°C;
  • випікайте сирники 15-20 хвилин до готовності.

Випічка з висівок

Чізкейк

Інгредієнти:

  • 4,5 ст. л. вівсяних висівок;
  • 4 яйця;
  • 1 ч. л. розпушувача;
  • 2 ст. л. води;
  • 22 ч. л. розсипчастого цукрозамінника;
  • 800 г сиру.

Приготування:


  • спочатку готуємо тісто:
    • необхідно відокремити білки двох яєць від жовтків, збити білки до стійкої піни;
    • в окремій чашці ретельно перемішати яєчні жовтки, воду, 3 ч. л. розсипчастого цукрозамінника, розпушувач;
    • у підготовлене тісто акуратно вмішати білки, щоб вони не опало;
    • вилийте тісто у форму і відправити в розігріту до 180°C духовку;
    • випікати 10-15 хвилин, перевірити готовність можна виделкою або зубочисткою.
  • для начинки чізкейку:
    • збийте блендером сир з цукрозамінником, додайте решту 2 яйця, маса повинна стати однорідною;
    • вилийте начинку чізкейку на основу з висівок;
    • знову відправте чізкейк в духовку, на цей раз на 160°C на 30-40 хвилин;
    • чізкейк не підсмажиться, але сирний шар стане щільним.
  • Отриманий дієтичний чізкейк остудіть і відправте в холодильник, так він стане щільніше, оскільки в рецепті більше висівок, ніж дозволено на атаці, цей десерт потрібно буде розділити мінімум на 4 дні.

Торт з Дюкану на «Атаці»

Інгредієнти:

  • 4 ст. л. висівок, перемолоти на борошно;
  • 2 ст. л. висівок, не перемелювати;
  • 200 мл знежиреного кефіру;
  • 3 яйця;
  • щіпка солі;
  • 2 ч. л. розпушувача;
  • 400 г знежиреного сиру;
  • 5 ст. л. знежиреного кефіру;
  • цукрозамінник.

Приготування:


  • приготуємо бісквіт:
    змішайте висівки, 200 мл знежиреного кефіру, яєчні жовтки (їх потрібно попередньо відокремити від білків);
  • збити білки до міцної піни, додати їх у тісто, обережно, щоб не опало;
  • тісто викласти у велику форму (або використовувати дві окремих);
  • випікати в духовці, розігрітій до 180°C;
  • готуйте 30-35 хвилин, перевіряйте готовність зубочисткою або вилкою;
  • готові коржі потрібно остудити у вимкненій духовці, розрізати – повинно вийти 4 коржа;
  • крем: сир, 5 ст. л. знежиреного кефіру, цукрозамінник за смаком;
  • всі інгредієнти збити в однорідну масу;
  • «зберіть» торт: змастіть корж кремом, зверху покладіть ще один корж, знову крем, знову корж;
  • так до кінця, верхній корж поки змащувати не потрібно;
  • притисніть отриманий торт чим-небудь важким на 10 хвилин, щоб коржі склеїлися;
  • зніміть гніт і змастіть кремом верхній корж;
  • коли торт буде готовий, поставте його в холодильник на ніч.

Популярні рецепти для дієти Дюкана

Коржі по Дюкану

Інгредієнти:

  • 3 ст. л. вівсяних висівок;
  • 1-2 ст. л. знежиреного сиру;
  • 1 яйце;
  • рослинна олія для смаження.

Приготування:


  • змішайте всі інгредієнти в глибокій тарілці;
  • підсмажуйте на антипригарній сковороді, змащеній краплею олії;
  • послідовники Дюка наливають на сковороду 3 краплі олії і протирають їх серветкою: так вся сковорода виявляється змащеній маслом, але зайвого жиру немає;
  • підсмажуйте коржик по 2 хвилини з кожного боку;
  • оскільки рецепт містить триденну норму висівок для фази Атака, рекомендується корж розділити на три частини і з’їдати по одній на кожен день.

Омлет

Інгредієнти:

  • 2 яйця;
  • знежирене молоко;
  • знежирений сир;
  • зелень, спеції.

Приготування:


  • збийте в глибокій тарілці 2 яйця, додайте сіль, чорний перець, сухий кріп і петрушку;
  • залийте молоком яйця і знову збийте (знадобиться приблизно 3 ст. л. молока);
  • вилийте омлет на розпечену сковороду, змащену рослинним маслом;
  • смажте на середньому вогні, коли омлет буде наполовину готовий;
  • присипте його сиром і закрийте кришкою.

Курячий суп

Інгредієнти:

  • курячий бульйон;
  • куряча грудка;
  • 1 варене яйце;
  • свіжі кріп і зелений лук.

Приготування:


  • зваріть курячу грудку: покладіть її в холодну воду, посоліть, доведіть до кипіння;
  • зменшіть вогонь і варіть під кришкою, поки курка не приготується;
  • дістаньте курку і дрібно поріжте м’ясо;
  • у курячий бульйон додайте свіжу зелень і відварене яйце (нарізати кубиками);
  • додайте туди ж м’ясо. Суп готовий!

Домашній сир

Інгредієнти:

  • 400 г знежиреного сиру;
  • 400 г знежиреного молока;
  • 1 яєчний жовток;
  • 0,5 ч. л. солі;
  • 0,5 ч. л. харчової соди.

Приготування:


  • залийте молоко в каструлю з товстими стінками, доведіть його до кипіння.
  • додати сир в коли молоко закипить.
  • постійно помішуючи, кип’ятіть суміш ще 10 хвилин.
  • гарячу молочно-сирну суміш перелити в друшляк, застелений марлею.
  • коли вся сироватка стече, перекладіть гарячу сирну масу в каструлю, змащену невеликою кількістю масла.
  • додайте інші інгредієнти: жовток, сіль, соду.
  • варіть на середньому вогні близько 1 хвилини, сильно помішуючи, не залишайте суміш ні на секунду.
  • сирну масу викладіть на тарілку, після остигання її слід упакувати в харчову плівку і прибрати в холодильник на 1 годину.

Хліб з Дюкану

Інгредієнти:

  • 6 ст. л. вівсяних висівок;
  • 1 яйце;
  • 7 ст. л. знежиреного кефіру;
  • 0,5 ч. л. харчової соди;
  • сіль, чорний перець, спеції за смаком (добре підходять сушений чебрець, розмарин, часник).

Приготування:


  • у глибокій чашці змішайте висівки, яйце, зелень;
  • влийте туди кефір (в якому попередньо треба розчинити соду);
  • гарненько перемішайте кефір і «борошно» з висівок;
  • залиште тісто ненадовго, щоб висівки ввібрали рідина;
  • ці 10 хвилин використовуйте для того, щоб розігріти духовку до 180°C;
  • вилийте тісто у форму для хліба, запікайте 20 хвилин;
  • у фазі Атаки ви можете з’їсти 1/3 такого хліба (замість висівок в меню).

Що приготувати в мультиварці?

Тушковані курячі стегна в маринаді з кефіру

Інгредієнти:

  • 1 кг курячих стегенець;
  • 0,5 л знежиреного кефіру;
  • сіль, спеції за смаком.

Приготування:


  • зріжте з курячих стегон м’ясо, одночасно позбавляючись від жиру і шкіри, якщо це необхідно;
  • підготовлене м’ясо викладіть в чашу мультиварки, посоліть і додайте спеції;
  • залийте кефіром і залиште курку хоча б на півгодини, щоб вона замаринувалась і стала ніжною;
  • потім злийте зайвий кефір, залишивши тільки курку і невелика кількість маринаду;
  • поставте мультиварку в режим «гасіння» на 1 годину;
  • це полегшений варіант запеченої курки в кефирном маринаді.

Омлет з креветками

Інгредієнти:

  • 3 яйця;
  • 200 г креветок;
  • 3 ст. л. знежиреного молока;
  • 1 маленька цибулина;
  • 1 зубчик часнику (або ¼ ч. л. сухого часнику);
  • сіль, чорний перець.

Приготування:


  • розморозьте та підсушіть заморожені креветки;
  • у режимі «смаження» обсмажте цибулю, свіжий часник (якщо використовуйте, сушений залиште на потім) і креветки;
  • збийте яйця, щоб білок і жовток об’єдналися;
  • додайте молоко, сіль, перець, сухий часник (якщо не використовували свіжий);
  • залийте яєчної сумішшю креветочно-цибульну суміш;
  • 25 хвилин готуйте в режимі «мультиповар» на 120°C.

Як довго дотримуватися фазу Атаки?

Для того щоб правильно розрахувати кількість днів, які ви повинні провести на Атаці, потрібно скористатися спеціальним калькулятором, який можна знайти на офіційному сайті дієти Дюка в Росії.

В залежності від статі, віку, поточного і бажаного ваги (а також вашої історії схуднення в минулому) система розробляє і підбирає оптимальну кількість днів для дотримання Атаки.

Краще дотримуватися цих рекомендацій, якщо ви будете перебувати в першій фазі занадто довго, подальше схуднення може сповільнитися.

Меню першої фази Атака на тиждень

Зразкове меню на тиждень у таблиці:

День тижня
Меню

ПН
Сніданок: сирна запіканка

Обід: запечена горбуша

Обід: курячий суп

Перекус: 2 варених яйця

ВТ
Сніданок: яєчня з двох яєць з нежирної шинки

Обід: запечена куряча грудка з шматочком хліба з Дюкану

Вечеря: куряча печінка з цибулею

Перекус: натуральний йогурт

СР
Сніданок: сирники

Обід: куряча печінка з цибулею

Вечеря: запечена яловичина

Перекус: шматочок чізкейку з Дюкану

ЧТ
Сніданок: знежирений кефір з корицею + 2 ложки вівсяних висівок

Обід: запечена куряча грудка

Вечеря: курячі котлети

Перекус: коржики з сиром по Дюкану

ПТ
Сніданок: шматок чізкейку з Дюкану

Обід: яєчня з двох яєць з шинкою і сиром

Вечеря: запечена горбуша

Перекус: стакан знежиреного кефіру

СБ
Сніданок: коржі з Дюкану з домашнім сиром

Обід: запечена яловичина

Вечеря: куряча печінка

Перекус: 2 варених яйця

ВСКР
Сніданок: омлет з Дюкану

Обід: курячий суп

Вечеря: риба на пару

Перекус: шматочок торта з Дюкану

Дієта по Дюкану для вегетаріанців

П’єром Дюканов також була розроблена дієта і для вегетаріанців. Різниця лише полягає в тому, що вегетаріанці замінюють м’ясо певними овочами. Деякі фахівці кажуть, що подібна дієта набагато важче.

Досягаються результати

Результати і відгуки фази Атаки будуть різними в залежності від кількості зайвої ваги, досвіду в схудненні, вашої готовності строго дотримуватися дієти. Все буде також залежати від Вашого бажання схуднути і, насамперед, від фізичних даних і генетичної схильності. В середньому за тиждень на Атаці йде 5-7 кг

Що робити, якщо вага не йде?

Кілька порад:

  • Наберіться терпіння. Атака – це тільки перша, підготовча фаза дієти Дюка, найбільш вражаючих результатів люди досягають пізніше, на фазі Чергування.
  • Перевірте, чи достатньо ви їсте. У спробах швидше знизити вагу люди обмежують кількість денних калорій, організм голодує і переходить на режим енергозбереження, відправляючи «про запас» навіть знежирений сирок.
  • Зверніть увагу – затримується рідина в організмі? Якщо ви занадто посилено соліть їжу, вода буде затримуватися. На вагах це буде схоже на «плато» або навіть на 1-2 зайвих кілограма. У жінок затримка води також виникає під час менопаузи або в певні дні циклу.
  • Більше рухайтеся! Доктор Дюка радить гуляти в активному темпі не менше 20 хвилин в день. Ви повинні проходити не менше 10 тисяч кроків на день, ходьба дозволить вам спалити додаткові калорії, притупи апетит і просто – відверне від холодильника.

Рекомендації з харчування

У фазі Атака вам належить споживання великої кількості саме білкових продуктів і трохи висівок.

В залежності від ваших особливостей тривалість цієї фази становить від 3 до 10 днів. Запасіться оптимізмом, скоро Ваше меню знову почне вирішувати зміст овочів і фруктів. А поки озбройтеся списком дозволених продуктів, виберіть кілька страв, які вам особливо сподобалися, і приготуйтеся стати кулінаром.

Дієта Дюкана є однією з найдемократичніших у цьому плані, існує багато рецептів десертів і випічки, відповідає всім правилам дієти і не яка нехтує гарним смаком.

Відгуки схудлих

1 зірка2 зірки3 зірки4 зірки5 зірок (58 оцінок, середня: 5,00 з 5)
Loading...

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *