5 шкідливих продуктів для жінок

Небезпечна їжа для жінок: 5 шкідливих продуктів

Існує п’ятірка продуктів, які варто або взагалі не вживати, або, принаймні, суттєво обмежити їх вживання. Провідні фахівці медицини і вчені доводять, що зловживання цими п’ятьма продуктами може завдати організму, особливо жіночого, великої шкоди.

1. Смажена в олії їжа

Смажена в олії їжа в принципі шкідлива для організму, інші варіанти термічної обробки набагато більш безпечні. Однак, саме організм жінки вразливий перед такими стравами. Смажена в олії, жирна їжа завдає шкоди системі травлення. Під загрозу особливо можуть потрапити підшлункова залоза і шлунково-кишковий тракт.

Замість смаження, набагато краще запікати страви, варити або готувати на пару, благо, зараз існує багато корисних кухонних приладів, здатних полегшити процес приготування їжі. Страви на пару зберігають максимальний запас корисних мікроелементів, до того ж такий спосіб обробки не вимагає масла, шкідливого жінкам.

2. Білий хліб і макаронні вироби

При регулярному вживанні у великих кількостях білого хліба і макаронних виробів може постраждати стан серцево-судинної системи, і знову ж таки, частіше ця їжа «б’є» по жіночому підлозі.

Альтернативою цим виробам можуть стати спеціальні дієтичні хлібці або чорний хліб, приносять менше ризику, макарони ж краще брати з твердих сортів пшениці.

3. Маргарин

Маргарин істотно відрізняється від олії не тільки ціною але і якістю, яке йде в збиток. Цей продукт містить величезну кількість рослинного жиру, внаслідок цього схоплюється рівень «поганого» холестерину і падає кількість «хорошого». Краще використовувати натуральне вершкове масло високої якості.

4. Білий рис

Рис, хоч і є інгредієнтом деяких дієт для здоров’я зовсім не корисний. За своїми властивостями він схожий і на картоплю, і на макаронні вироби. У білому рисі міститься мізерну кількість необхідних людині вітамінів.

Однак, крім білого, існує і коричневий рис. Ось він як раз має більш корисними властивостями: містить велику кількість вітаміну В, мінералів і клітковини.

5. Цукор

Цукор за своїми властивостями є деякою «батарейкою»: він поповнює енергію, необхідну для активності мозку. Однак, при вживанні у великих кількостях цукор шкідливий: він може погано вплинути на функціонування жіночої імунної системи, що призводить до підйому рівня глюкози та інсуліну, погано впливає на стан порожнини рота, та й взагалі, є «пустушкою» без вітамінів і мікроелементів.

Набагато корисніше вживати натуральний свіжий мед. Мед також сприяє тому, щоб мозок добре працював, але при цьому набагато менш шкідливий.

Головне – помірність! Запорука стрункості, здоров’я і гарного самопочуття – це не регулярні дієти, а зміна свого харчового поведінки і звичок. Їжте більше корисні продукти, і тоді організм скаже вам «спасибі»!

1 зірка2 зірки3 зірки4 зірки5 зірок (72 оцінок, середня: 5,00 з 5)
Loading...

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *